The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2012, 22:21
Jestem mega w....iony - na brak zmian i trójkę obrońców. Żewłakow z Głową tych naszych śmiesznych defensorów wciągają nosem. Nawet jeśli awansujemy to nie zmieni faktu że Smuda to półdebil, a nasza repra mogła być zdecydowanie lepszym zespołem.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2012, 22:33
Naszych stoperów to by Czekaj z Komorowskim nosem wciągnęli to taka parodia była
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.06.2012, 22:35
O drużynie PZPN-u nie będę się wypowiadał bo mnie wcale nie obchodzi. Z tą pożal się Boże "reprezentacją" w ogóle się nie utożsamiam. Dziwię się komukolwiek ,kto potrafi wykrzesać z siebie choćby minimum emocji do kibicowania tej zbieraninie patałachów. Ogólnie obstawiłem remis i tak było. Obstawiłem ,że Czesi zbiorą solidny w p i e r do l od rucholi i tak było. Jedno trzeba powiedzieć , pierwszym podstawowym nieporozumieniem PZPN-u był Dyzma. Nominacja tego jegomościa na trenera "kadry" od razu pachniała wielką porażką. Reszta to już konsekwencja tej decyzji. Najpierw kompromitacja w grupie eliminacyjnej MŚ2010. Nic to decydentów z PZPN-u nie nauczyło. Zatrudniono Dyzmę. No i Dyzma tak "trenuje" jak potrafi. A że gówno umie to tak to wychodzi.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.06.2012, 22:44
Szczerze? Nie widzę szans. Od Ruskich wp**rdol w zasadzie wliczony, gorzej że Czesi też sprawiają wrażenie, że mają jakiś pomysł na grę, w przeciwieństwie do PZPN-u. Dla PZPN-u jedyna szansa jest taka, że Kuba z Piszczkiem w dwójkę poklepią na prawej stronie i dośrodkują do Lewandowskiego. Ot, nasz cały pomysł. Na początku funkcjonował, ale chyba po 30 minutach się Grecy ogarnęli i już nie udało się rozegrać w zasadzie jednej składnej akcji. Zamiast Obraniaka z Rybusem można było wystawić jakichś defensywnych pomocników, obrońców albo dodatkowych bramkarzy. Pożytek ofensywny byłby podobny, a może pomogliby bronić i Grecy by nic nie wcisnęli po tym jak pezetpeenowcy siedli?

Szczęsny kozaczył, kozaczył i w końcu nie pokozaczył. Chociaż pewnie w meczu z Czechami wróci do bramki, choćby Tytoń zagrał mecz życia.

Trochę poirytowany jestem. Z kadrą mimo wszystko jakiś związek czuję, bo jednak trochę Polaków tam jest, więcej niż gdziekolwiek indziej.

hubert.fan - Nie chodzi o to, że grają dobrze czy źle. Chodzi o to, że to przestała być kadra Polski. Serio, nie widzisz różnicy? Wcześniej też zdarzały się farbowane lisy, ale jednak to były incydenty, a nie sposób na budowę drużyny. Jakaś masa krytyczna tutaj została przekroczona.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 08.06.2012 o godz. 22:54.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.06.2012, 23:00
....a niby to kadra PZPN, niby farbowane lisy, niby mózg chce w.......u dla oczyszczenia polskiej piłki z tego całego gówna, ale nie mogę powiedzieć, że oglądałem ten mecz bez emocji i bez chęci, żeby wygrali.

I pewnie by wygrali gdyby nie trener idiota, który odziany w ortalion nie reaguje na wydarzenia boiskowe. Mecz jest ustawiony, 1:0 tamci w 10, a ten zamiast zmodyfikować taktykę to nic. Remis, ale dalej w przewadze- też nic!! Jak można nie zdjąć, Francuza Obraniaka, który grał tragicznie... Delikatnie rzecz ujmując fanem warzywniaka nie jestem, ale boenischgra chyba tylko dlatego, że ma niemieckie nazwisko..

Reasumując, z grupy nie wyjdziemy, szkoda straconej szansy, bo materiał ludzki jest (oprócz lisków), tylko trener imbecyl..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.06.2012, 23:02
Klapa!! Od Ruskich bezsprzeczne w......., z Czechami jak się uda to wygrana (wcale nie pewna!). To co zobaczyłem w drugiej połowie, widziałem u Beenhakkera i Janasa. Co z tego, że mamy C Z T E R E C H graczy na niezłym poziomie, jak reszta to dno. Jeszcze gdyby trener to był geniusz, a tu Frans, baran nie z tej ziemi który myśli, że gra Lechem z Zagłębiem. Można pisać i pisać, ale po co skoro mnie nie płacą 150 tyś miesięcznie. Jaki kraj taka piłka...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.06.2012, 23:06
Po tym jak zobaczylem Kacapów to oni sa widac w gazie,to 3;0 z Wlochami to przypadek nie byl.

Nasi zagrali dzis poprawnie w pierwszej i wrecz załosnie w drugiej.Brak slow jak mozna tak zj**ac mecz,a trener () choc to okreslenie watpliwe ,pokazal jak nie nalezy robic zmian i roszad w meczu.

Generalnie mialo byc tak pieknie,a jak widze tych wszytskich Gmochow i Borków,to ten mecz wylał troche zimnej wody na ich gorace glowy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.06.2012, 23:26
Tak juz reasumujac to lepszy remis niz przegrana. Zawaliła cała obrona puszczajac tak Greka - zwalanie wszystkiego na Wojtka to czysta glupota. Dzieki temu, ze wylecial a przez to Tyton obronił karnego jeszcze nic straconego i szansa na awans zostaje. Przegrana na 100 pogrzebalaby wszystko.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.06.2012, 23:27
A wracając do tematu nie chciałbym aby ruscy nas zlali na trybunach (dopingiem ) i na boisku w swoje święto narodowe. Do tego paradując po naszej stolicy, dlatego we wtorek z całych sił kibicuję reprezentacji Polski/( PZPNu dla niektórych) i trzymam kciuki, może chociaż na mieście wygramy ale przydałoby się też na boisku .
Ostatnio edytowane przez heoij : 08.06.2012 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.06.2012, 23:30
Tak sobie myślę jeszcze, co ten Smuda zrobił: jaki Obraniak, Rybus, Benish. Po co nam te niemiecko- francuskie wymysły z którymi nawet nie idzie się dogadać. Tak sobie myślę, co by było gdyby za Obraniaka grał Melikson. Prawdopodobnie było by 3ptk dla nas. Ja wiem, że zamiana jednego lisa na drugiego to zło, ale na Boga, to już bierzmy tych lepszych. Sami pomyślcie jak wzrosła by siła ofensywna gdyby do trójki BvB dołożyć Meleksa.
"Dlaczego mym udziałem jest taka paranoja..."
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.06.2012, 23:47
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę jeszcze, co ten Smuda zrobił: jaki Obraniak, Rybus, Benish. Po co nam te niemiecko- francuskie wymysły z którymi nawet nie idzie się dogadać. Tak sobie myślę, co by było gdyby za Obraniaka grał Melikson. Prawdopodobnie było by 3ptk dla nas. Ja wiem, że zamiana jednego lisa na drugiego to zło, ale na Boga, to już bierzmy tych lepszych. Sami pomyślcie jak wzrosła by siła ofensywna gdyby do trójki BvB dołożyć Meleksa.
"Dlaczego mym udziałem jest taka paranoja..."
No a pomyśl sobie jak by wzrosła siła ofensywy, gdybyśmy znaleźli 'korzenie' u C.Ronaldo a najlepiej jeszcze u Messiego.
A co do meczu - najbardziej żal mi Szczęsnego...jest z małolata 'kozak' i nie do końca mi to pasuje ale jak 1 bramę w 1/3 zawalił ,to to sam na sam...jak dla mnie prawidłowo zareagował.Co prawda koleś by pewnie po tym minięciu nie strzelił ale Szczęsny nie mógł tego wiedzieć.To jest kompletny paradoks ale dzięki tej interwencji(+obrona Tytonia) ,możemy się łudzić że wyjdziemy z grupy

hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Jakimś dziwnym trafem teraz wszyscy mówią, że to drużyna PZPNu- a jakoś wcześniej w Korei i Japonii, Niemczech czy Austrii i Szwajcarii była reprezentacją Polski ?

Dziwne prawda ?

Jakoś wcześniej Ci to nie przeszkadzało ?

Z Wisłą też przestałbyś się utożsamiać jak przyszedłby jakiś "zły" sponsor albo grał w niej np. patałach ?

Niektórzy to są naprawdę hipokrytami ...
zieeew.Wiesz, kiedy jeszcze były jakieś wyjątki(Olisadebe w Korei czy Perejro w Austrii), to można było na to przymknąć oczy(choć z perspektywy czasu nie powinno ) - dziś 4 na 10 w polu to farbowane lisy.Widzisz różnicę czy kpisz?
Jest ich 4, gdyby nie przypadek to większość stanowiła by z dupy wzięta banda.

A z Wisłą to nawet nie wyjeżdżaj...chyba że nie widzisz różnicy między reprą a piłką klubową.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.06.2012 o godz. 23:57.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.06.2012, 23:54
Dziwie się zawiedzionym,bo czym są zawiedzeni ? grą ? wynikiem? Ani gry ani tym bardziej wyniku być nie może gdy drużyna nie ma trenera. Rzeczywiście to jest rurniej dla idiotów poubieranych w kapelusze i wywieszających flagi narodowe z reklamą piwa w szybach samochodów.

To co dziś pokazali piłkarze PZPN-u to kpina. Nie mają wypracowanej nawet jednej akcji, jednego schamatu. (zaskoczyło to kumatego kogoś? ) Wszystko to improwizacja, jak na Pucharze Narodów Afryki. Mam na myśli te najbardziej egoztyczne reprezentajce oczywiście. Razi to i jest niezłym obciachem na cały świat. Nie drogi czy inne tam gówna, nie, wstydem i koszmarem jest drużyna gospodarza turnieju, która nie umie skonstruować ataku. O obronie szkoda mówić. Europa ogląda i widzi futlbol z lat 80! Jaka miazga,do tego Grecy krzyczący głośniej od "kibiców" miejscowych. Kpina i olewka imprezy od tej najwiażniejszej strony, sportowej. Nie wiem komu na tym zależało aby się tak smompromitowali, ale nie mogło być innego rezultatu, dając Smudzie reprezentajce. Trener reprezentacji to musi być gość, człowiek z niesamowita wiedzą, know how, bo ME to nie popierdółka ale gry i szachy taktyczne. Wszyscy zatrudniją gości z łbem....a my mamy Smudę, któy nawet nie wygląda.

PZPN zdobył punkt,co dla mnie jest zdobyczą ponad stan. Ale paradokslanie z Ruskimi może być remisowo, ale nie ze względu wzrostu formy tej zbieraniny pod szyldem PZPN-u ale z tej prostej przyczyny,że Ruskie rzadko kiedy grają dwa dobre mecze pod rząd. Typowałem ich jako czwartych do półfinału, i mimo,że ograli Czechów to nie wiem tak naprawdę co potrafią do końca. Niemniej jak Ruskie będą zmotywowane i zagrają na 100 procent swoich możliwości to może bardzo ale to bardzo mizernie.

P.S. Każdy mecz Polski oglądałem z wypiekami na twarzy, nawet jak grali ostatni mecz przegrany eliminacjii, dla mnie to było święto. Gdzie by nie grali, o której to zawsze to oglądałem. Teraz po nominacji Smudy, wcześniej wyborze Laty, skutek jest taki, że końcówkę drugiej polowy spędziłem na mieście, załatwiając rzeczy które ze względy na kolejki zajęłyby mi godziny.,a tak cicho, pusto Dzięki w sumie PZPN-ie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.06.2012 o godz. 00:10.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.06.2012, 00:09
Jeszcze jedno. Oglądałem studio po meczu na TVP i wieczorny dwugodzinny program na Polsacie Sport. Niebo, a ziemia. Na TVP wszyscy cieszą się z remisu, praktycznie zero krytyki, w dalszym ciągu coś bajdurzą o półfinale, czarnym koniu, itp. Nie dostrzegają błędów. Eksperci pokroju Hołdysa, czy Zielińskiego mówią takie bajki, że szok. Zero pokrycia z rzeczywistością. Na Polsacie prawdziwa analiza, czyli fachowa krytyka Smudy, Boenischa, błędów, itp. W dwóch stacjach dwie odmienne oceny tego samego spotkania.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 09.06.2012 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2012, 00:10
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dziwie się zawiedzionym,bo czym są zawiedzeni ? grą ? wynikiem? Ani gry ani tym bardziej wyniku być nie może gdy drużyna nie ma trenera.
To co dziś pokazali piłkarze PZPN-u to kpina. Nie mają wypracowanej nawet jednej akcji, jednego schamatu. (zaskoczyło to kumatego kogoś? ) Wszystko to improwizacja, jak na Pucharze Narodów Afryki.
True.No ale Franio jest zadowolony...za 20 lat jeśli dożyje, będzie się chwalił że zdobył ten punkt
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.06.2012, 00:23
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dziwie się zawiedzionym,bo czym są zawiedzeni ? grą ? wynikiem? Ani gry ani tym bardziej wyniku być nie może gdy drużyna nie ma trenera. Rzeczywiście to jest rurniej dla idiotów poubieranych w kapelusze i wywieszających flagi narodowe z reklamą piwa w szybach samochodów.

To co dziś pokazali piłkarze PZPN-u to kpina. Nie mają wypracowanej nawet jednej akcji, jednego schamatu. (zaskoczyło to kumatego kogoś? ) Wszystko to improwizacja, jak na Pucharze Narodów Afryki. Mam na myśli te najbardziej egoztyczne reprezentajce oczywiście. Razi to i jest niezłym obciachem na cały świat. Nie drogi czy inne tam gówna, nie, wstydem i koszmarem jest drużyna gospodarza turnieju, która nie umie skonstruować ataku. O obronie szkoda mówić. Europa ogląda i widzi futlbol z lat 80! Jaka miazga,do tego Grecy krzyczący głośniej od "kibiców" miejscowych. Kpina i olewka imprezy od tej najwiażniejszej strony, sportowej. Nie wiem komu na tym zależało aby się tak smompromitowali, ale nie mogło być innego rezultatu, dając Smudzie reprezentajce. Trener reprezentacji to musi być gość, człowiek z niesamowita wiedzą, know how, bo ME to nie popierdółka ale gry i szachy taktyczne. Wszyscy zatrudniją gości z łbem....a my mamy Smudę, któy nawet nie wygląda.

PZPN zdobył punkt,co dla mnie jest zdobyczą ponad stan. Ale paradokslanie z Ruskimi może być remisowo, ale nie ze względu wzrostu formy tej zbieraniny pod szyldem PZPN-u ale z tej prostej przyczyny,że Ruskie rzadko kiedy grają dwa dobre mecze pod rząd. Typowałem ich jako czwartych do półfinału, i mimo,że ograli Czechów to nie wiem tak naprawdę co potrafią do końca. Niemniej jak Ruskie będą zmotywowane i zagrają na 100 procent swoich możliwości to może bardzo ale to bardzo mizernie.

P.S. Każdy mecz Polski oglądałem z wypiekami na twarzy, nawet jak grali ostatni mecz przegrany eliminacjii, dla mnie to było święto. Gdzie by nie grali, o której to zawsze to oglądałem. Teraz po nominacji Smudy, wcześniej wyborze Laty, skutek jest taki, że końcówkę drugiej polowy spędziłem na mieście, załatwiając rzeczy które ze względy na kolejki zajęłyby mi godziny.,a tak cicho, pusto Dzięki w sumie PZPN-ie.
Dokładnie o tym duchu piszę. Szukałem odpowiedniego słowa i mi je niechcący podrzuciłeś. Właśnie ,kiedyś dzień ,w który grała reprezentacja Polski ,to było dla mnie ŚWIĘTO. A teraz jak patrzę i czytam o tym wszystkim to nawet nie próbuję takiego wrażenia w sobie wywołać. Ta drużyna ludzi ,którzy mają na uwadze honor, etos, po prostu odpycha. Kiedyś nawet jak przegrywaliśmy to jakoś człowiek odczuwał. Po psioczyło się ,ale nadal z tyłu głowy się miało przekonanie ,że to są NASI ,"na własnej krwi" wyhodowani

Zgadzam się z Tobą ,że kluczowa dla powodzenia tego EURO była postać trenera. PZPN wybrał sobie najgorzej jak mógł. Przecież Smuda jako trener nic sobą nie prezentuje. Zresztą nie mogli wybrać kogoś kto choćby o krztę przewyższał w czymkolwiek Latę , Piechniczka i resztę. Dobry trener z marką mógłby przez te dwa lata bez eliminacji , bez presji spokojnie coś skonstruować. Celnie napisałeś ,że dzisiejszy mecz pokazał ,że PZPN-owcy grają jak dzieci we mgle . Jeżeli Smuda myślał,że samymi Lewandowskim, Piszczkiem i Błaszczykowskim coś zwojuje to się grubo pomylił. Nie wiem na co on liczył ,że nagle cała ta jego zbierania ni stąd ni zowąd zacznie grać jak mistrz Niemiec?

PS. Wydaje mi się ,że po tym meczu Rosja-Czechy musi być we Wrocławiu dość grubo ,bo w sumie cały czas słyszę za oknem syreny.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 09.06.2012 o godz. 00:28.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.06.2012, 00:34
Dla mnie bohaterem meczu jest Szczęsny. Uratował nam - na spółkę z Tytoniem - remis.
Wiedział, że dostanie czerwoną kartkę.
Wiedział, że ignoranci będą go za to krytykować.
Wiedział, że będą mu to pamiętać do końca kariery, może dłużej.

Wziął to na klatę jak mężczyzna i zrobił co trzeba, żeby uratować wynik. Karny dawał szansę, puszczenie Greka to była pewna strata bramki. Ten remis daje nadzieję (gra nie bardzo), przegrana stawiałaby nas w tragicznej sytuacji.

Szczęsny ma jaja. W odróżnieniu od Smudy. Zmiana w 90 minucie? Przy takiej drugiej połowie? Co on, na czas chciał grać?
Smuda nawet wśród krajowych trenerów ma status wiejskiego głupka. Chciał go naród, no ale mówimy tu o tych samych ludziach którzy wybrali Komorowskiego na prezydenta. To jest właśnie nasz największy "bul".

Bronex napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o tym duchu piszę. Szukałem odpowiedniego słowa i mi je niechcący podrzuciłeś. Właśnie ,kiedyś dzień ,w który grała reprezentacja Polski ,to było dla mnie ŚWIĘTO. A teraz jak patrzę i czytam o tym wszystkim to nawet nie próbuję takiego wrażenia w sobie wywołać. Ta drużyna ludzi ,którzy mają na uwadze honor, etos, po prostu odpycha. Kiedyś nawet jak przegrywaliśmy to jakoś człowiek odczuwał. Po psioczyło się ,ale nadal z tyłu głowy się miało przekonanie ,że to są NASI ,"na własnej krwi" wyhodowani
Mam tak samo...
Nie zdradzam się z tym, bo każdy co poczuł nagle "atmosferę" by mnie objechał, ale czuję ten sam konflikt. Od dawna. A kibicuję przecież Reprezentacji od dziecka.

pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Naszych stoperów to by Czekaj z Komorowskim nosem wciągnęli to taka parodia była
Zacznijmy od tego, że Wasilewski nigdy stoperem nie był. To jest autorski pomysł Smudy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2012 o godz. 00:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.06.2012, 01:04
Meczu nie oglądałem, widziałem urywki i bramkę. I patrząc na stronę czysto sportową to żal mi Kuby, Lewego i Szczęsnego - że mają taki chujowy zespół i trenera. Przez szwabów, francuzów i tumana na ławce zaraz skończą występy. A tak to by mogli dużo osiągnąć.

Wolfy zgadzam się - Szczęsnemu się fartneło i dobrze się stało. Ale nie dorabiaj do tego filozofii i nie rób z chłopa na siłe bohatera. Na pewno myślał o tym ze "pieprzyc krytyków" itp podczas sekundowej reakcji.
Jakby Tytoń nie obronił, Szczęsnego by już dzisiaj zjedli.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 09.06.2012 o godz. 01:06.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.06.2012, 01:15
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Wolfy zgadzam się - Szczęsnemu się fartneło i dobrze się stało. Ale nie dorabiaj do tego filozofii i nie rób z chłopa na siłe bohatera. Na pewno myślał o tym ze "pieprzyc krytyków" itp podczas sekundowej reakcji.
Mógł też puścić Greka, bramka by padła i nikt nie miałby do niego pretensji. Krytyka powędrowałaby tam gdzie powinna - w stronę obrony, która leciała sobie w ... przez cały mecz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.06.2012, 01:15
To co juz pisałem wczesniej, mecz zawalil: a)Smuda b)Szczęsny(kuriozalna interwencja przy bramce dla Greków) d)fatalne przygotowanie fizyczne. Patrzac na całokształt, to nie bedziemy w stanie przecwstawic sie Rosjanom, ktorzy powinni miec latwy i przyjemny mecz. Chyba, ze stanie sie cud i Smuda zareaguje juz po pierwszym spotkaniu(czego nie robili poprzedni selekcjonerzy), tzn. Beonisch, Obraniak i Rybus na lawke...wchodza Wawrzyniak, Wolski i Grosicki. Bedziemy juz madrzejsi, bo gramy o 20.45, czyli bedzie znany wynik z pierwszego meczu.

A jutro Holendrzy i Niemcy powinni sobie bez problemu poradzic ze swoimi rywalami, wiekszych emocji nie przewiduje .
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.06.2012, 01:42
hahhaah pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff - i tak balonik pękł!!!!
Już widzę ten wysyp anty-Eurofili jutro rano!!
Coś a'la Zieńczuk i pewien grecki zespół

ja dodałbym jeszcze barszczyk z uszkami ("za tvn") na kolację.... (j/w)

Dobrze, że dziś w porównaniu do "farbowanych lisów" niemcy i portugalczycy nie "poradzili" sobie pod adaśkiem...
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 09.06.2012 o godz. 02:28.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.06.2012, 02:36
Przegrywamy z Rosja, Wygrywamy z Czechami i wsio.

Fuck Euro i farbowane lisy, ale jednak Reprezentacja to Reprezentacja.

Mecz od strony kibicowskiej byl... ciekawy Kociol w kilku miejscach konkretny i za to pochwala jednak. Trudno ogarnac piknikow, ale dzisiaj momentami w wielu miejscach bylo zajebiscie.

PS: Srac na farbowanych to jedno, srac na cala reszte to drugie. Wole kibicowac czesci niz wypinac sie na calosc - teraz mozecie mnie zjesc.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2012, 04:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bohaterem meczu jest Szczęsny. Uratował nam - na spółkę z Tytoniem - remis.
.
haha - żebyś wiedział.Ten pusty przelot to po części jego wina ale karny w pełni świadomy...jak się okazało uratowało to nam dupę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.06.2012, 07:07
Co do przygotowania fizycznego - sytuacja ta bliźniaczo podobno do tej - drużyn prowadzonych przez Smudę w Ekstraklasie po obozach przygotowawczych, widać w drugiej połowie było, że im odcięło prąd. Mamy najgorszą formację obronną na tym turnieju aż dziw bierze, że Grecy do końca tego nie-wykorzystali. Lini pomocy również zawiódł na całej linii - Murawski zagrał moim zdaniem poniżej krytyki podobnie jak Rybus tyle, że ten ostatni nawet piłek nie dostawał.
To byl jedyny punkt zdobyty na tych Mistrzostwa Europy teraz przyjdą dwa szybkie strzały i z wyczekiwanym Euro to będzie tyle jeśli idzie o naszych. Ruscy urządzą sobie w spotkaniu z nami pokaz strzelania do kaczek.
Nikoś Dyzma mam nadzieję, nie znajdzie już zatrudnienia gdziekolwiek bo to po prostu cienki trener i widać było że mu pampers ciąży. W ogóle po tym spotkaniu powinniśmy go wszyscy nazywać pampersem bo ilość razy w których popuszczał w tym meczu była zatrważająca - stary dziad.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.06.2012, 08:18
Na mecz z Rosja potrzebne sa nastepujace zmiany abysmy nie przegrali meczu.
Tyton - Piszczek, Wojtkowiak, Perquis, Wawrzyniak - Blaszczykowski, Murawski, Polanski, Mierzejewski, Grosicki - Lewandowski

Natomiast ja bym juz teraz wywalil Smude na zbity pysk dopoki jest jeszcze cien szansy na wysjcie z grupy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2012, 08:23
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
hahhaah pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff - i tak balonik pękł!!!!
Już widzę ten wysyp anty-Eurofili jutro rano!!
Coś a'la Zieńczuk i pewien grecki zespół

ja dodałbym jeszcze barszczyk z uszkami ("za tvn") na kolację.... (j/w)

Dobrze, że dziś w porównaniu do "farbowanych lisów" niemcy i portugalczycy nie "poradzili" sobie pod adaśkiem...
Hahaha, chcialbys frustracie
Mimo remisu na w calym centrum Warszawy od Nowego Swiatu az po palac Kultury byla jedna wielka impreza do
poznych godzin nocnych. Fajnie. Ciekwe co by sie dzialo jakbysmy wygrali ?

Co do meczu to szkoda szans w pierwszej polowie, druga zdecydowanie dla Greków i po tym karnym to jednak
trzeba się cieszyć, żde euro nie skonczylo sie dla nas pierwszego dnia.
Zabrakło zmian ale w sumie nie wiem kto miałby wejść za kogo.
Szkoda bo patrząc na to się działo wczoraj na ulicach i te tłumy w strefie kibica myślę sobie, że ten naród potrzebuje i zasłużył na jakiś pozytywny moment do świętowania

Co do meczu z Rosją to mecz meczowi nierówny.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.06.2012, 08:41
Dla mnie nieporozumieniem był Obraniak. W takim meczu taki zawodnik to powinien cały czas być pod grą i kreować nasze akcje, a on praktycznie całe spotkanie był niewidoczny...
Smuda się ośmieszył grając na remis. Pewnie stwierdził, że teraz przynajmniej ma najlepszy start w wielkiej imprezie wśród trenerów reprezentacji w ostatnich 10 latach.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.06.2012, 08:54
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Hahaha, chcialbys frustracie
Mimo remisu na w calym centrum Warszawy od Nowego Swiatu az po palac Kultury byla jedna wielka impreza do
poznych godzin nocnych. Fajnie. Ciekwe co by sie dzialo jakbysmy wygrali ?

Co do meczu to szkoda szans w pierwszej polowie, druga zdecydowanie dla Greków i po tym karnym to jednak
trzeba się cieszyć, żde euro nie skonczylo sie dla nas pierwszego dnia.
Zabrakło zmian ale w sumie nie wiem kto miałby wejść za kogo.
Szkoda bo patrząc na to się działo wczoraj na ulicach i te tłumy w strefie kibica myślę sobie, że ten naród potrzebuje i zasłużył na jakiś pozytywny moment do świętowania

Co do meczu z Rosją to mecz meczowi nierówny.
Kto za kogo miałby wejść? No do ch.... byle kto za byle kogo. Od 60 minuty ledwo łazili po boisku bo zdechli. Zamiast wpuścić Grosickiego i Matuszczyka do środka może by coś stworzyli to jak frajerzy bronimy wyniku grając w przewadze. Smuda to zwyczajnie amator, po wczorajszym to pobił Janasa.

A co do kibiców, mieli płakać? Po kim? Przecież to nie kadra tylko zbieranina menagerskich inwestycji. Gwiazda Lewandowski strzelił bramkę i reszte meczu przestał. Podobno umie utrzymać sie przy piłce ? Ja tego wczoraj nie widziałem, a to byli Grecy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.06.2012, 09:23
http://www.youtube.com/watch?v=C7D0f...layer_embedded

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 09.06.2012, 09:46
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie nieporozumieniem był Obraniak. W takim meczu taki zawodnik to powinien cały czas być pod grą i kreować nasze akcje, a on praktycznie całe spotkanie był niewidoczny...
Smuda się ośmieszył grając na remis. Pewnie stwierdził, że teraz przynajmniej ma najlepszy start w wielkiej imprezie wśród trenerów reprezentacji w ostatnich 10 latach.
Jego grę można porównać tylko do tych wszystkich Jaliensów i reszty. Zero chęci, zero ambicji, tylko zrobienie wszystkiego, aby się nie zmęczyć.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.06.2012, 09:53
Mimo wszystko jedyne co z tego meczu zapamiętam to "Hellas" niosące się przez cały stadion śpiewane przez 1000 Greków na 55 tys stadionie. I tak przez min 40% meczu. Sam mecz srał pies. Kto nie interesuje się piłką od wczoraj nie jest zaskoczony. Teraz dopiero będzie z górki. Łatwy w....... od kacapów i na boisku i na trybunach i pod stadionem, później mecz o honor z Czechami i wreszcie święty spokój bo już rzygam tym jełro. Łosie, które nie odróżniają spalonego od autu tłumaczące mi zawiłości taktyki Smudy. Niestety nie tylko w TV bo to można ściszyć ale o zgrozo również w realu. Prosty przykład - człowiek, który na stadion nie pójdzie bo tam biją ciągnący mnie do strefy kibica. WTF? Jeszcze sobie mam ryj pomalować?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów