The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2012, 19:50
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Skoro i tak płacimy Maaskantowi, to może by tak wrócił?
I znów nie widział problemu po (tfu) przegranych Derbach? Nie, wystarczy już tych jego Baśni 1000 i jednej nocy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.04.2012, 19:51
Przestalibyście już pierd...ć o tej Wiśle w sercu. Na chwilę obecną nie ma w tym klubie piłkarza o takich wartościach i trzeba się z tym pogodzić.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.04.2012, 19:52
Przestalibyście już pierd...ć o tej Wiśle w sercu. Na chwilę obecną nie ma w tym klubie piłkarza o takich wartościach i trzeba się z tym pogodzić.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 07.04.2012, 19:53
willow napisał(a):Wyświetl post
Jest. Co prawda jeszcze lekko drewniany, ale na 100% ma Wisłę w sercu. Czekaj się nazywa.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.04.2012, 19:53
Wydaje mi sie ze troche niektorzy przesadzają mówiąc ze piłkarze nie walcza, ze im sie nie chce itp. Myślę ze im sie chce i to bardzo ale nie mogą , są nie przygotowani do sezonu przez Moskala. Jesteśmy bezradni w ofensywie bo brakuje szybkosci kazdemu z zawodników ofensywnych. Na wisłe obecnie to nie trzeba wybitnych obroncow w druzynie przeciwnej, wystarczy czterech szybkich chlopa i tyle.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2012, 19:56
kot napisał(a):Wyświetl post
Znowu napiszę, żebyście sie nie załamywali. Dostaniecie to, po czym rozpieprzyliście ten klub jesienią. Usuwani piłkarze zagraniczni, wygraja Wam dla nich ostatni a dla Was jedyny mecz, na którym Wam w życiu zależy i sezon będzie uratowany. Wydaje się, że Pasy nie wygrają wszystkich meczów do końca ligi i raczej spadną, a Wisła mimo prawdopodobnie przegrania wszystkich meczów do końca sezonu, za wyjątkiem tego, na którym tak bardzo zależało i zależeć będzie zawsze, Cupiałowi i kibicom kumatym, raczej nie zdoła spaść razem z Cracovią. Wszystkiemu winien jest Maaskant, który nagromadził tak dużo punktów, zanim go wywalono za Cracovię, że Moskal razem z Probierzem, mimo rekordu w przegrywaniu meczów, nie są w stanie spaść razem z Cracovią. Cały przyszły sezon, Wisła będzie grać bez derbów, ku rozpaczy Wisły i Anty Wisły i to przez Maaskanta oraz jego ekipę. Tak więc, mam wrażenie, że na ostatnich póki co derbach, stadion osiągnie rekord frekwencji i po raz pierwszy w swej nowej historii, wypełni się po brzegi. Albo Filipiak awansuje za rok ponownie do Ekstraklasy, albo Cupiał uczyni wszystko, aby młodzi zdolni Polacy, doprowadzili do derbów w 1 lidze już za rok i zmazali plamę holenderską. Tak więc, głowa do góry. Prędzej czy później jesteśmy na derby skazani, bo bez nich nie ma sensu grać w piłke w Krakowie i tym bardziej, robić jakiekolwiek rewolucje.

Może to i lepiej, że cracovia prawdopodobnie leci w tym sezonie. Trener będzie dzięki temu mógł dłużej popracować.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.04.2012, 19:56
Bardzo dobry mecz Alana, chłopak rocznik 94 warto przypomnieć, a zagrał dziś naprawdę elegancko.

O reszcie szkoda mówić, cel jest wiadomy i jedyny na ten sezon - 30 kwietnia 2011. Niech to wygrają a później krzyż na drogę. Ja już przyjmuję te porażki na chłodno, poczekamy do lata, zobaczymy co da "rewolucja", ja osobiście jestem jakoś dziwnie spokojny o jakość "nowej" Wisły - wspomnicie moje słowa, nie będzie tak źle Tacy zawodnicy jak Uryga mają przyszłość. Nie można zapominać o Chrapku (r92) i Nalepie (r93), którzy z powodzeniem grają w pierwszysch składach swoich zespołów w I lidze. A Chrapek to jest megatalent i mam nadzieję, że dostanie szansę. Spokojnie, jeszcze będzie dobrze
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 07.04.2012, 20:00
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Cieszy występ Urygi.Probierz musi mu dać szanse z Ruchem zagrać.
Łapały chlopaka skurcze. Poziom fizyczny ME jest o parę klas niższy. Czekaj jest tego najlepszym przykładem: dwa mecze - kontuzja! Trzeba chłopakowi dać grać, ale nie można go zarżnąć!

W ogóle przygotowanie fizyczne w Wiśle to wielka tragedia od dluższego czasu - z przerwą na Maaskanta, który jakoś na poszczególne mecze potrafił trafiać z formą fizyczną.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.04.2012, 20:02
co do przygotowania fizycznego wydaje mi się że odsunięcie od zespołu Bahra nie jest przypadkiem.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.04.2012, 20:06
Mam nadzieję że Sobol się wykuruje do derbów, zawsze to jeden walczący zawodnik więcej.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.04.2012, 20:16
kkbm napisał(a):Wyświetl post
Wypada złożyć naszemu dyrektorowi sportowemu gratulacje za pasmo sukcesów. Za świetne transfery, dobre wypożyczenia, zrównoważony budżet, dobrze wynegocjowane kontrakty.

W ostatnich latach do Wisły trafiło 3 przyzwoitych piłkarzy: Pareiko, Meliskon i może Genkow. Reszta to piłkarski szrot, który wygenerował nam 8 mln deficytu, niewiele dając w zamian.
Oczywiście można opowiadać o mistrzostwie i o 3 min brakujących do LM. Ale to jest tylko złudzenie. Mistrzostwo zdobyliśmy w kiepskim stylu, po kiepskiej grze w jeszcze gorszej lidze.
W kwalifikacjach do LM przyzwoicie zagraliśmy 2 mecze: z Litexem u siebie i Apoelem również u siebie.
LE to była kompromitacja w połowie spotkań, a w szczególności w pierwszym meczu z Odense.
Popisów z Belgami nie ma nawet co komentować.
Problem w tym że sam sobie przeczysz .
Transfery Valkx'a dały nam właśnie MP i udaną grę w pucharach i dodatkowo zarobione środki z gry właśnie w tych pucharach.

Teza o tym że pensje piłkarzy zniszczyły budżet Wisły to bajka dla dzieci. Przychody z gry w pucharach to jedno, a wpływy z transferów od Marcelo do Brożków to dwa, ale to inny temat.

A miłośnikom Bednarza i i Probierza polecam popatrzyć na bilans Maaskanta i analogiczny aktualnego trenera.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.04.2012, 20:18
Przyjdzie komplet, albo ponad 25 tysięcy. Dla tej atmosfery którą sami tworzymy, nie dla kopaczy.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.04.2012, 20:23
Mecz bez karnego przeciwko Wiśle to mecz stracony. Przepis na karnego podczas meczu z Białą Gwiazdą? Kopnąć Wiślaka i się przewrócić (mozna tez krzyknąć auuuuu..lepiej działa na sędziów), przewrócić się o własne nogi po czym podnieść ręce do góry i wykrzywić twarz w gescie zdziwienia (zwlaszcza to drugie jest warunkiem koniecznym, pierwsze tylko wystarczającym), nabić z 2 metrów kogos w reke, 50 na 50 ze sedzia gwiznie, zwlaszcza jak mecz jest rozgrywany u siebie.

Taki OT, bo o grze nie ma co za duzo napisać..
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 07.04.2012, 20:24
Przyjdzie 200 osób
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.04.2012, 20:27
Mecz jakich wiele w ostatnich tygodniach. Braki w grze ofensywnej nie są od dzisiaj. Najlepiej gra ofensywna to wygladała za Moskala. Za Maaskanta była równie tragiczna co teraz, ale drużyna była w lepszej formie, lepiej ją umiał ustawić, poza tym nie była tak rozbita jak teraz.

Uryga zadebiutował poprawnie, ale mówiąc prawdę, nie miał on zbyt wielu okazji do wykazania się. Gra Jagielloni momentami gorsza nawet niż koleżanki zza łąki.

Mecz mógł zostać rozstrzygnięty w pierwszych pięciu minutach, ale jeden piłkarz wolał tradycyjnie nie podać do kolegi.

Poza Meliksonem, który jest już gdzie indziej reszta zagrała w miarę ambitnie. A, że są w kiepskiej formie, albo sa kiepskimi piłkarzami i mają kiepskiego trenera to inna para kaloszy. Najlepiej jednak pojojczyć na brak ambicji i Kirma (który był dzisiaj akurat jednym z bardzije aktywnych). Czekam cierpliwie na pęknięcie balonika pt. nowa ambitna Wisła. Tak gdzieś za rok o tej porze.

Sędzia dziś nie miał dnia. Dobrze, że w meczu o pietruszkę.

I na koniec. Skąd tyle optymizmu w sprawie świętej wojny. Szansę na wygraną oceniam na czterdzieści procent.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.04.2012, 20:40
Najbardziej tragiczne jest to, że trener odsądzany od czci, wiary i umiejętności trenerskich rzeczywiście zrobił z tymi łamagami wynik ponad ich możliwości. Jak to leciało "... stawiaj na młodych Polaków"
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 07.04.2012, 20:42
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Mecz jakich wiele w ostatnich tygodniach. Braki w grze ofensywnej nie są od dzisiaj. Najlepiej gra ofensywna to wygladała za Moskala.
no tak, bramka za bramką, bramka za bramką
i średnia poniżej bramki na mecz
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 07.04.2012, 20:42
Wszelka dyskusja I ocena naszej druzyny jest pozbawiona sensu...

... Po oswiadczeniu Bednarza.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.04.2012, 20:46
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej jednak pojojczyć na brak ambicji i Kirma (który był dzisiaj akurat jednym z bardzije aktywnych)
Słuszna uwaga.Kirm był dzisiaj akurat zawodnikiem po akcjach którego było jakiekolwiek zagrożenie pod bramką rywala
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.04.2012, 20:53
willow napisał(a):Wyświetl post
Znasz definicję strajku włoskiego? Chyba nie, bo byś bzdur nie pisał. Odsyłam do wikipedii.
Reszty nie skomentuję. Nie chcę mi się.
Jak ci się nie chce to po co piszesz?

Wg mnie nie uczciwym jest porównywanie popisów gwiazdorów typu Biton czy Iliev zarabiających krocie do kopaczy z ME, którzy jak wiadomo u nas to tylko zapchajdziury (bo przepisy nakazują mieć grupy juniorski to mamy byle co). Uważam to za chwyt poniżej pasa, wręcz chamsko sofistyczny. I nie dziwie się że nie komentujesz. Bo nie ma czego.

BTW
Nie odwracaj uwagi od porównania gry stranierosów do strajku włoskiego - bo nawet jak strzeliłem babola to nie ma to nic do rzeczy że stosujesz porównania nie fair. Grubo opłacone gwiazdory - kontra bida z nędzą (nasi byle jacy juniorzy) jako synonim przyszłych polskich kopaczy. Dla mnie żenada.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.04.2012, 20:54
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Święte słowa po co sie denerwowac nad komentowaniem tego co graja ludzi ktorzy w przyszlym sezonie juz tu nie beda grac oni maja wyniki w dupie... a sezon i tak jest stracony.
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.04.2012, 21:02
Niech wreszcie ktoś przyjdzie do nich na trening i pokaże palcem dla kogo się gra, a nie dla "czego".
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 07.04.2012, 21:06
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Prawda. W zasadzie łysy .....c zakonczył w sumie i tak przegrany sezon swoim oswiadczeniem. Na pewno nie pomógł Probierzowi w walce o PP.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.04.2012, 21:07
Jak oceniacie Urygę. Bo ja niestety (na szczęście?) nie mogłem obejrzeć meczu, a jestem ciekaw, jak jedyny, obok Czekaja i wypożyczonych, interesujący zawodnik z ME się zaprezentował.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 07.04.2012, 21:17
Przez większość czasu grał solidnie. Niestety, pod koniec meczu zaczął popełniać błędy, szczególnie utkwiła mi w pamięci jego niedokładna crossowa piłka, którą Jagiellonia przejęła 30 metrów od naszej bramki i skurcze, które go zaczęły łapać w 90 minucie.

Brud to taka Polska wersja Jirsaka. ość podobno gra, ale nikt nie ma pojęcia gdzie się podziewa przez większość meczu.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.04.2012, 21:22
Smutny mecz.
Słusznie Wieszczycki powiedział, że nawet nie bardzo jest się co zawodników czepiać - próbowali, tyle, że nie umieją wykrzesać z siebie więcej.
Sytuacja w klubie, oświadczenie Bednarza, eksperymenty kadrowe Probierza i sam Probierz jako trener - wszystko moim zdaniem składa się na to, że nie umieją więcej dziś pokazać.
Smutny mecz.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.04.2012, 21:23
Żaden blamaż już mnie nie zdziwi w tym sezonie... ŁKS, Pejsy czy kto tam jeszcze:(
Wesołych Świąt!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 07.04.2012, 21:33
Ja nie wiem dlaczego akurat w dniu dzisiejszym dowalacie się do Kirma? Na tle reszty prezentował się naprawdę super, choć to marne pocieszenie. Zwłaszcza na tle POLAKA Małeckiego.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.04.2012, 21:39
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Łapały chlopaka skurcze. Poziom fizyczny ME jest o parę klas niższy.
Warto przypomnieć, że chłopak ma dopiero 18 lat i grał pierwszy mecz w seniorskiej karierze, od razu na poziomie Ekstraklasy. Nawet od takiego Czekaja jest młodszy o dwa lata. Trudno żeby był fizycznie gotowy, bo nie przepracował odpowiednio okresu przygotowawczego z ekstraklasową drużyną. Oceniać go należy raczej pod względem umiejętności piłkarskich, a tutaj wypadł bardzo obiecująco.

Nie wiem o co Wam chodzi z tym czepianiem się do stawiania na młodych Polaków, teksty że "widzicie jakie są tego efekty". Dziś JEDYNYM młodym Polakiem w Wiśle był właśnie Uryga i należał do najlepszych w swojej drużynie. Owszem, nie była to sztuka, ale zagrał solidniej niż jego zagraniczni koledzy, zarabiający krocie.

Uprzedzając kontrargument - Brud jest starym, 23-letnim koniem, nie młodym Polakiem.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.04.2012, 21:54
Od dwóch lat olewałem młyn, bo twierdziłem...nie ważne co.
Ale na Ruch przyjdę na C3 i pojadę ostro.
Kurde. Jest Uryga, niech bedzie Czekaj.
Nie ma .......enia,wychodzimy z cienia!
Wisła!
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna