|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szczerze? Dostaniemy po dupie bo mecz wyglada jak ten ze Szwedami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję że to będę musiał odszczekać ale po meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mistrzostwa uważam za zakończone.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ehhh, przypomina mi to mecz z Islandią sprzed roku...
Dramat w ataku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Niestety, ale gra posypała się całkowicie.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Inne wyniki z naszej grupy (zwycięstwa Szwedów i Chorwatów) oznaczają, że jeśli przegramy z Danią jedziemy do domu.
Co do meczu- była szansa na początku odskoczyć, Duńczykom nie szło, ale mieliśmy zerową skuteczność w ataku. Z ekstraklasą światową już niestety nie możemy nawiązać walki. Obserwujemy schyłek Złotego Pokolenia polskiej piłki ręcznej. Nie narzekajmy, tylko cieszmy się jeszcze z tego co mamy, bo następców nie widać niestety... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bedzie tak jak w siatkowce: jeden silny krajowy klub a reszta to dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak- jak mówił komentator meczu w TVP- w Danii 120 tyś zarejestrowanych piłkarzy ręcznych, w Polsce 20 tyś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() Co do schyłku to w pełni zgoda-większość chłopaków ma po 30-33 lata. To niestety dużo. A młodych nie widać. Grabrczyk grał nieźle w obronie ostatnio, ale w ataku to jakis dramat. Słabiutko. No ale to wina ZPRP.Siedzą tam stare dizady i mówią, że jest fajnie bo nasi mają medale. A taka prawda, że to raczej były pojedyncze wyskoki, a nie wynik przemyślanej polityki związku. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Pisałem że dopiero teraz zaczynają się mecze.. poprzedni rywale poza Szwecją to lamusy.
Z Chorwacją to będzie tsunami |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pokazali chłopy charakter, ja nadal w nich wierze i sądzę że półfinał będzie nasz.
P.S Gdyby nie ta nie uznana bramka w 1 połowie.. Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Kosa93 : 22.01.2011 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
radze popatrzeć na wyniki Duńczyków w pierwszej fazie ...
przegraliśmy bo my graliśmy tragicznie słabo, a Duńczycy grali swoje i wygrali tylko jedną bramką... Jeśli my zgramy w końcu tak jak wszyscy oczekujemy to z wiarą można myśleć o następnych meczach. Czy da to awans? Może tak, może nie... Zobaczymy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Polacy mają jaja. Tyle mam do powiedzenia o tym meczu, bo po takiej pierwszej polowie tak sie zebrac to potrafia tylko najlepsze ekipy. Pamietajmy, że nieuznana Nasza prawidlowa bramka dawala by remis.
Brawo Polacy ! ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo za walkę, szkoda 1 połowy. Sędziowie też swoje zrobili...
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coz, trzeba trzymac za Danie zeby wygrala wszystkie mecze w grupie do konca, tak samo za naszych i za zwyciestwo Chorwatow ze Szwecja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Porażka na własne życzenie, nie ma co zwalać na sędziów. Zagraliśmy tragicznie w 1.połowie i to jest efekt tej porażki. Nic innego. Nie ma podstaw do gdybania, ta porażka choć bolesna, jest w pełni zasłużona i wskazana jako kubeł zimnej wody. Tak, czy inaczej wielkie brawa za walkę, nadal wierzę w szansę na awans do 1/2, ale może nas kosztować wiele, bardzo wiele dzisiejszy mecz. Cóż, jutro najlepiej aby padł remis w meczu Chorwacji ze Szwecją, lub niech wygrają Chorwaci, no i najlepiej aby wtopili Duńczycy z Argentyną, mimo wszystko. Wtedy będą bardziej umotywowani do walki ze Szwedami w ostatnim meczu, a jeśli jutro wygrają, to awans mają pewny i mogą być "dobrymi wujkami" dla gospodarzy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trzeba wierzyć w awans.
Warunki są proste.Dwie wygrane Polaków, a do tego zwycięstwo Chorwatów nad Szwedami i przynajmniej remis Duńczyków z gospodarzami. Jest to do zrobienia. Plan na jutro: Zatrzymać Vujina i Sesuma.Jak to się uda, to powinno być dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja za bardzo w jakiś korzystny wynik w meczu Skandynawów nie wierzyłbym. Skończy się to pewnie podobnie jak na Euro 2004 - Dania i Szwecja zagrały pod siebie i było po Włochach. Dlatego choć wierzę w Naszych, to wydaje mi się że półfinał będzie dla Duńczyków i Szwedów. Ale obym się mylił
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet jeśli półfinały już nie dla nas- a po tym co zagrała Argentyna przeciw Chorwatom , to trudno liczyć,że ograją Duńczyków i przedłużą nasze szanse, to warto się bić chociaż o miejsce w 7, bo to daje możliwość walki o awans na IO w Londynie.
A zawsze miło mieć jakąś polską drużynę na Olimpiadzie ![]()
Ostatnio edytowane przez pikey : 22.01.2011 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Taka mała analiza:
Serbia - Polska -2 Chorwacja - Szwecja -1 Dania - Argentyna -1 Argentyna - Serbia -1X2 Polska - Chorwacja -1 Szwecja - Dania -2 1. Dania 10p 2. Polska 6p 3. Chorwacja 5p 4. Szwecja 4p --- Serbia - Polska -2 Chorwacja - Szwecja -2 Dania - Argentyna -1 Argentyna - Serbia -1x2 Polska - Chorwacja -1 Szwecja - Dania -2 1. Dania 10p 2. Szwecja 6p * 2. Polska 6p * 4. Chorwacja 3p * Tutaj dałem * bo nie wiem jak to jest na MŚ - czy licza sie bramki, czy bezposrednie mecze. Jednak w obu przypadkach jestesmy na straconej pozycji - ze Szwedami przegraliśmy , a nasz bilans bramkowy to -3 przy +2 Szwedów. --- Serbia - Polska -2 Chorwacja - Szwecja -1 Dania - Argentyna -1 Argentyna - Serbia 1x2 Polska - Chorwacja x Szwecja - Dania -2 1. Dania 10p 2. Szwecja 6p 3. Chorwacja 6p 4. Polska 5p --- Serbia - Polska -2 Chorwacja - Szwecja -2 Dania - Argentyna -1 Argentyna - Serbia 1x2 Polska - Chorwacja x Szwecja - Dania 2 1. Dania 10p 2. Szwecja 6p 3. Polska 5p 4. Chorwacja 4p Jak widzimy, najlepszy wariant dla nas to 1. Drugi nie jest najgorszy, pod warunkiem że licza się bramki - ale to i tak wtedy musimy odrobić 6 bramek (żeby wyjść in plus, a nie zrównać się). Argentyńczyków i Serbów nie brałem pod uwagę, bo wg mnie oni liczyć się nie będa, dlatego dałem 1x2. Podsumowując - NIE możemy nawet zremisować w którymkolwiek meczu. Jeżeli chcemy myśleć o awansie - musimy wygrać te dwa mecze.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 22.01.2011 o godz. 23:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
pierwsza połowa beznadziejna
na początku mielismy wielka szanse odskoczyc Dunczykom na 3-4 bramki, nasi nie wykorzystali slabosci Dunczykow potem seria bledow i przegrywalismy paroma bramkami druga polowa lepsza, Jurkiewicz bardzo mnie zaskoczyl, po raz kolejny Ci faceci pokazali ze jaja maja sedziowie pod koniec tez troche sie zagubili z nerwow w barze piwo wylalem, remi byl na wyciagniecie reki... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.1533798.1267531398!pop.html?videoId=1.1052162&st arttime=0
jak narazie Swedzi prowadza z Chorwacja , robi sie nie ciekawie dla nas :/ ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
7 minut do konca;/ Szwecja prowadzi 5 bramkami niestety;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czy mamy jeszcze matematyczne szanse na awans do 1/2 finału ?
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
onet przed meczem Szwedów, na końcu maz odpowiedź:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Teoretycznie tak, ale tylko teoretycznie. Podaje za onet.pl Praktycznie szanse na wejście do strefy medalowej stracili za to Biało-Czerwoni. Żeby Polacy zagrali w półfinale - musiałoby dojść do następującej sytuacji: wygrana Argentyny z Danią dokładnie jedną bramką i na dodatek nie wyżej niż 23:22, wygrana Argentyny z Serbią oraz wygrana Szwecji z Danią. Oczywiście ciągle przy założeniu, że my pokonamy Serbię i Chorwację. Wtedy grupę wygrałaby Szwecja (8 pkt), przed Polską (6 pkt i stosunek bramek w meczach z Danią i Argentyną 51:51), Danią (6 pkt i stosunek bramek w meczach z Polską i Argentyną najwyżej 50:50) i Argentyną (6 pkt i stosunek bramek w meczach z Polską i Danią najwyżej 46:46). Na piątym miejscu byliby w takiej sytuacji z dorobkiem 3 punktów Chorwaci, a na szóstym z jednym punktem – Serbowie. Przyznać trzeba, że szanse na taki scenariusz są… jak to się mówi w matematyce - dążące do zera. http://sport.onet.pl/pilka-reczna/ms...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ależ fartowny mecz z Serbią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
NO !!!!
Czemu nasi nie mogliby po prostu odnieść nudnego zwycięstwa 30:15, tylko zawsze fundują sobię horrory ![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Byc moze to koniec naszej zlotej generacji,mozna pisac,ze odpadlismy na wlasne zyczenie ale jedno jest pewne: my na tym turnieju bylismy zupelnie bez formy i dotyczy to wszystkich,takze Szmala.Te straty z Argentyna to nie byl przypadek,te 16 obron Dunczyka tez-wiekszosc naszych bramek byla jakas taka wymeczona. 0Druga sprawa to to,ze w kontekscie repry nie jest dobrze,ze Vive sprowadza najlepszych do siebie.Spoko jesli to tyczy bo juz jest u schylku,ale taki Jurecki ma 26 lat i powinien grac jeszcze w Bundeslidze.Tam sa najlepsi zawodnicy i co kolejke atmosfera jak teraz na hali w Malmoe.gdy osiagalismy najwieksze sukcesy to 90% zawodnikow na codzien gralo w Niemczech.teraz ok.50% gra wVive.Kiedys Ruscy czy Slowenia poszly ta droga,kumulujac najlepszych w swoim jednym klubie.gdzie sa teraz? Nie bylo Ich w ogole na tym turnieju. 0pozdro z McDonalds'a w Malmoe
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|