The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2010, 14:29
Carrock napisał(a):Wyświetl post
HAHAHAHA chyba sobie ludzie jaja robicie. Idzcie sobie w FM poustawiać składy, bo to co tutaj widzę to śmiech na sali i wstyd, że ludzie inteligentni wypisują takie dyrdymały. Normalnie nie mam sił tego komentować nawet...
A po czym wnosisz, że inteligentni?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.09.2010, 15:13
Paihiwo napisał(a):Wyświetl post
Czasy,kiedy to cała liga padała przed Wisłą na kolana już się skończyły!Dziwie może to brzmi(szczególnie dla Wiślaka) ale Wisła faworytem tego meczu nie jest i jakakolwiek zdobycz punktowa to będzie sukces.W dupach nikomu się nie poprzewracało panie Fuks tylko realne spojrzenie na sytuacje ligową gdzie widać gołym okiem,że Wisła,Lech jak i Legia są daleko od optymalnej formy i zaliczyły falstarty.
No własnie, wlasciwie potwierdzasz moje słowa. W dupie sie poprzewracało tym, ktorzy mysla ze Jaga ma szanse na mistrza. O tym pisałem, a nie o formie Wisły czy Lecha.

Ale skoro Wisła jest bez formy (bo jest),a Jaga jest super mocna i świetnie gra (bo niby gra..) - to ja wole nie myslec co sie stanie jak Wisła bedzie w formie - skoro teraz mamy tylko pkt straty do nich a roznica jak mowisz jest kolosalna (skoro jakiekolwiek punkty to ma byc sukces..?) .
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2010, 15:58
Nie, my nie jestesmy w slabej formie. Gramy tak samo mniej wiecej od 2 lat. To jest nasza optymalna forma.

No i porownywanie zdobyczy punktowych z Jagą trochę dziwne. Wystarczy spojrzeć z kim grali oni i jak sie zaprezentowali, a z kim my i jak sie zaprezentowalismy ;]
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.09.2010, 16:15
Dokładnie nie rozumiem narzekanai na naszą grę. Obiektywnie pisząc, była ona tak samo słaba od dawna. Z tą różnicą, że w górę ciągnął nas Marcelek swoimi golami z dyńki.
Ja byłbym zadowolony, gdybyśmy zaczeli wygrywać dzięki grze zespołowej, wyćwiczonym akcjom. Bo tylko wtedy mamy szanse się nie skompromitować w pucharach. Jak będziemy grac indiwidualnie, to każdy to rozczyta, nakryje naszą :"gwiazdę" czapką i się skończy dzień dziecka.
Dlatego piłkarzyki do roboty, make daddy proud.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.09.2010, 16:33
Fuks napisał(a):Wyświetl post
No własnie, wlasciwie potwierdzasz moje słowa. W dupie sie poprzewracało tym, ktorzy mysla ze Jaga ma szanse na mistrza. O tym pisałem, a nie o formie Wisły czy Lecha.

Ale skoro Wisła jest bez formy (bo jest),a Jaga jest super mocna i świetnie gra (bo niby gra..) - to ja wole nie myslec co sie stanie jak Wisła bedzie w formie - skoro teraz mamy tylko pkt straty do nich a roznica jak mowisz jest kolosalna (skoro jakiekolwiek punkty to ma byc sukces..?) .
Dobra Fuks, ale popatrz na przeciwników:
Jaga: Lech (D), Lechia (W), GKS (D), Śląsk (W)
Wisła: Polonia B. (D), Widzew (W), Ruch (W), Arka (D)

Jest trochę różnicy. Różnicą jest też to, że oni u siebie mają komplet punktów, a my na wyjeździe połowę (a gramy u nich )
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.09.2010, 17:47
Fuks napisał(a):Wyświetl post

Fuksie, nie wiem czy oglądasz naszą ligę, ale Jaga na ten moment prezentuje się bardzo solidnie.
Może stwierdzenie "na ten moment" nie jest zbyt odpowiednie, bo grają ładną i poukładaną piłkę już od dłuższego czasu.

I ten prześmiewczy ton w Twoich wypowiedziach na temat szans Jagiellonii też nie jest zbytnio wskazany.

Wielu piłkarzy Jagi przecież większość z nas widziałoby w pierwszym składzie Wisły.
Grosicki, Franek, Kupisz, Sandomierski, nawet Hermes który zawsze jest bardzo solidny, również Grzyb.
Ci środkowi pomocnicy robią na mnie lepsze wrażenie niż niewidzialny Jirsak i drewniany, totalnie nieczujący gry do przodu Sobol.

Jagiellonia dla kogoś kto tylko ogląda naszą kopaną i nie ma jakiś sympatii klubowych jest w tej chwili zespołem znacznie lepszym niż Wisła, Legia, Lech.
Lepiej się ich ogląda, ale nie jest to taka hura ofensywna piłka jaką kiedyś prezentowała np. Korona za Wieczorka przez co szybko zgasła, bo siły mieli źle rozłożone na ofensywe/defensywe.
Tu widać, że Probierz nieźle to wszystko poukładał, ma piłkarzy od walki, czarnej roboty i też kilku bardzo dobrze jak na nasze warunki wyszkolonych technicznie, którzy pracują w ofensywie.

Szczerze mówiąc to nie pamiętam już, żeby Wisła przez dłuższy czas grała taką piłkę jaką obecnie prezentuje Jagiellonia.
To nie jest tylko bazowanie na Franku i Grosiku (tak jak u nas za Skorży na Brożku, Boguskim).
Tu każdy wie co ma grać, piłka między zawodnikami chodzi bardzo płynnie, piłkarze pokazują się do gry.

Jak dla mnie to nasza forma po przerwie i treningach z Maaskantem jest sporą niewiadomą, być może Wisła zaskoczy pozytywnie, ale na tą chwilę remis z Jagą to wg. mnie szczyt możliwości z tymi piłkarzami i taką grą jak przed meczami reprezentacji.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.09.2010, 17:52
Jak Grosicki będzie miał Swój dzień i Jaga się nastawi na grę z kontry to nasi stoperzy się pozabijają o wlasne nogi za nim go dogonią :] sposób na powstrzymanie Jagi jest prosty,tylko,że jeden sposób strzela już bramki dla PSV a drugi gra w Turcji,w poprzedniej rundzie Oni skutecznie go odłączyli od gry i chłopak nic nie ugrał.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 07.09.2010 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.09.2010, 18:06
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Nie, my nie jestesmy w slabej formie. Gramy tak samo mniej wiecej od 2 lat. To jest nasza optymalna forma.
i tak nie przekonasz, zaraz wpadnie albo ktoś piszący że Wisła to firma a wszyscy inni maluczcy i spuchną w trakcie ligi, bo im się w dup.ch poprzewracało że chcą mistrza, albo ktoś mówiący że potencjał w tych zawodnikach jest olbrzymi, tylko wszystko wina słabych trenerów, gry na ss, kokluszu, gradobicia i Curie-Skłodowskiej.

Wisła gra żenująco w piłkę mniej więcej od odejścia Kosowskiego, tyle że wcześniej dupę ratował nam Marcelo, solidna obrona i rywal sam strzelający sobie w kolana(vide zeszłoroczne mecze w Kielcach czy Wrocławiu). Jeśli nie było gola po stałym fragmencie, czerwonej kartki dla rywala bądź błędu w obronie Wisła bramki praktycznie nie strzela - bo składne akcje to w grze Wisły biały kruk.

A skoro straciliśmy obronę, a przy okazji około 12 bramek w sezonie, które gwarantował Marcelo, Głowacki i Diaz, to radze niektórym naprawdę zejść na ziemię i przyzwyczaić się do roli "drużyny z szerokiej czołówki", która nie jedzie do Białego w roli faworyta.

Mam nadzieję, że Wisła zagra z jak największą liczbą nowych zawodników w ofensywie, Paljic, Rios, Boukhari, Wilk, Małecki to powinni być w tym momencie pewniacy, bo dają nadzieję na coś więcej niż stara gwardia. Reszta do jak najszybszej wymiany(zimowe okienko) na lepsze modele, zaczynając od Łobo Piotra Brożka i Boguskiego.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.09.2010, 18:57
witeq napisał(a):Wyświetl post
na lepsze modele, zaczynając od Łobo Piotra Brożka i Boguskiego.

Rozumiem Wojtka który ma jeden z najwyższych kontraktów w drużynie, nieadekwatny do umiejętności.

Ale Brożek? Piotrek przy dobrym trenerze może wrócić do tego co prezentował w 2009 roku (był najlepszym lewym obrońcą ligi) Już zapomniałeś? http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE
A Boguski ma dopiero 25 lat i wierzę, że się odbuduje do końca sezonu, jak nie to wypożyczenie! Sprzedanie go byłoby samobójem http://www.youtube.com/watch?v=EYwcFktQ9o0 Chciałbyś by takie bramki strzelał dla Polonii lub Legii?

Kowalski, Łobodziński, Jirsák - to co innego Mieli wystarczająco dużo czasu by coś pokazać, nie sprawdzili się.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.09.2010, 10:15
Witam,

Ja uwazam ze ten mecz bedzie bardzo ciezki dla Nas. Po pierwsze nie wiadomo ile udalo sie (jesli wogole) Maaskantowi poprawic w motoryce Naszego zespolu. Po drugie Jagiellonia jak juz tu kilka osob pisalo od dluzszego czasu gra bardzo solidna pilke zwlaszcza na wlasnych smieciach. Wiadomo rowniez ze Jaga gra momentami ostro i zdecydowanie, a tego co po niektorzy Nasi gracze nie lubia i szybko odpuszczaja.

Mimo wszystko gdzies tam tli sie we mnie nadzieja ze jednak uda Nam sie cos ustrzelic a potem skutecznie ryglowac dostep do wlasnej bramki.

I na koniec uwazam ze przy obecnej Naszej "formie" obrony zageszczenie srodka pola nie bylo by glupie wiec ustawienie 3-4-3 mozna by bylo zastosowac, jesli jednak zostaniemy przy czworce w obronie to dla mnie wymagane jest zagranie w srodku dwojka degensywnych pomocnikow (Sobol+Wilk) i wtedy Oni beda asekurowac obrone a kontry wysprowadzac nalezaloby skrzydlami.

Pozdro
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.09.2010, 11:21
Boguski ma 26, a nie 25. Czas najwyższy, żeby zaczął coś prezentować.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.09.2010, 11:44
Może już prezentował ? A teraz wrócił do "optymalnej" formy ? Widząc braki w wyszkoleniu obawiam się, że to drugie. Pewnego poziomu nie przeskoczy. I to nie jego wina. Kopał gdzieś po kretowiskach w młodości więc jak mógł sie nauczyć piłkarskiego rzemiosła ? Z resztą na równej jak stół murawie polscy trenerzy karzą naszym bronić się i wykopywać na pałę do przodu, więc o czym my mówimy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.09.2010 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.09.2010, 12:02
Ja mam nadzieję, że po tych sparingach szansę w pierwszej drużynie dostanie nareszcie Chrapek. Chłopak ma talent, wie co zrobić z piłką, potrafi obrócić się z futbolówką w stronę bramki, czego w naszej drugiej linii bardzo brakuje. Sobol nawet gdyby był do dyspozycji trenera, jest słabo przygotowany pod względem wydolnościowym i szybkościowym, a Jirsak gra po prostu słabo. Niby z Jagiellonią czeka nas trudny mecz, ale ja bym mimo wszystko postawił na Chrapka.

W ogóle nasz skład w tym meczu to jedna wielka niewiadoma. Na bramce pewnie zagra Pawełek, nawet jeśli Jovanić zdąży się wyleczyć. W obronie Burliga trenuje jeszczeza krótko, więc pewnie Cikos, bo trójką raczej nie zagramy. Z lewej wydaje się, że zagra Brożek, ale kto wie co wymyśli trener. Cleber kiedyś grał na tej pozycji, Bunoza podobno też. W takiej sytuacji Brożek mógłby pójść na prawą za Cikosa. Na stoperze szansę może dostać Chavez chociaż nie nastawiam się specjalnie na jego debiut w tym meczu. W drugiej linii nie ma Sobola, nie wiadomo jak prezentuje się Garguła; Wilk i Kirm na reprezentacji, więc nie zgrywali się z drużyną. Jirsak był na miejscu, ale jest w słabej formie. W ataku Brożek i Boguski pokazali się z dobrej strony z Koszarawą, ale jest przecież Żurawski, Małecki, Paljic, Rios i Boukhari. Heh, jakby ci wszyscy piłkarze byli w formie to zastanawialibyśmy się ile bramek władujemy Jagiellonii, a takto zastanawiamy się jak to trener zestawi żeby nie wtopić.

Jeżeli Sobol byłby zdrowy to ustawiłbym to tak:
--------------Pawełek-------------
Brożek, Sobol, Cleber, Bunoza
----Chrapek--Wilk---Garguła----
------Rios---------------Paljic-----
---------------Małecki-------------
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.09.2010, 12:06
Cytat:
Jeżeli Sobol byłby zdrowy to ustawiłbym to tak:
--------------Pawełek-------------
Brożek, Sobol, Cleber, Bunoza
----Chrapek--Wilk---Garguła----
------Rios---------------Paljic-----
---------------Małecki-------------
Sobol w obronie ?
Zeby karne co spotkanie były. On moze sobie pozwolic na faule w srodku boiska, a nie przy polu karnym.

Garguła, Chrapek ?
Oszalales. Oni mogą pograc w Pucharze Polskim. Na razie ich forma to wielka niewiadoma i nie ma co ryzykowac, bo nie gramy z ogorkami typu Polonia Bytom, z ktora nie wygralismy przekonujaca, tylko z liderem rozgrywek.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 12:15
Pawełek
Burliga-Bunoza-Cleber-Brożek
Małecki-Sobol-Boukhari-Paljic
Brożek-Rios
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 12:18
Uran235 - miażdżysz

Piotrek na prawej obronie to sabotaż...
Sobol na stoperze? Jeszcze nie teraz (o ile w ogóle)
Chrapek - bo zagrał nieźle w spraingu z V ligą? Proszę Cię...
Garguła? Czymże sobie zasłużył na pierwszą jedenastkę?

Pomijam już inne wybory - Twój post traktuje jako ironię.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.09.2010 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.09.2010, 12:26
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A Boguski ma dopiero 25 lat i wierzę, że się odbuduje do końca sezonu, jak nie to wypożyczenie! Sprzedanie go byłoby samobójem http://www.youtube.com/watch?v=EYwcFktQ9o0 Chciałbyś by takie bramki strzelał dla Polonii lub Legii?
szkoda ze nie dales jakiegos filmiku z sytuacjami których nie wykorzystał.. Z samego meczu z Koszarawa mozna by zrobic niezla skladanke..:/
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.09.2010, 12:38
Jovanic/Pawełek - bez różnicy na tę chwilę, każdy ma swoje wady
Cikos - bo kto inny ?
Cleber - pewniak
Bunoza - bo Chavez się jeszcze nie ogarnął
Piotr Brożek - bo kto inny ?
Wilk - jest ok, myślałem, że to paralita, ale daje radę
Sobol - radę daje średnio, ale to kapitan, pewnie ma zaufanie u Maaskanta...na razie
Boukhari - mocny gośc, to może być ktoś kto uspokoi grę i rzuci ostatnie podanie
Rios - najlepszy napastnik nasz w tym momencie, pomimo, że nie strzela bramek
Małecki - boiskowy rozrabiaka, ale pewniak do składu
Paljić - bronią go staty, niech gra, zawsze można zmienić

Tylko, że to jest skład bez typowego napastnika. Być może zagra Paweł Brożek od pierwszych minut za Paljicia. Raczej tak.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.09.2010, 12:59
Sobolewski powinien być powoli przestawiany na środek obrony, gdyż jako defensywny pomocnik nie wyrabia, a szkoda byłoby zawodnika z takim charakterem sadzać na lawie. Niemniej jednak ja widziałbym to tak:

Pawełek - Chavez (gorzej od Cikosa w obronie nie zagra, a przyda się przy stałych fragmentach), Cleber, Bunoza, Brożek ---- Sobol, Wilk, Paljic, ----- Małecki, Brożek, Żurawski (Maciek mógłby grać wymiennie z Paljiciem, tyle że wchodziłby na pozycję ofensywnego pomocnika, a nie lewego środkowego i z 4-3-3 robiłoby sie 4-5-1).
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.09.2010, 13:18
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski powinien być powoli przestawiany na środek obrony, gdyż jako defensywny pomocnik nie wyrabia, a szkoda byłoby zawodnika z takim charakterem sadzać na lawie. Niemniej jednak ja widziałbym to tak:

Pawełek - Chavez (gorzej od Cikosa w obronie nie zagra, a przyda się przy stałych fragmentach), Cleber, Bunoza, Brożek ---- Sobol, Wilk, Paljic, ----- Małecki, Brożek, Żurawski (Maciek mógłby grać wymiennie z Paljiciem, tyle że wchodziłby na pozycję ofensywnego pomocnika, a nie lewego środkowego i z 4-3-3 robiłoby sie 4-5-1).
Pierwsze słyszę żeby z wiekiem defensywnego pomocnika się przesuwało na środek obrony oczywiście w razie konieczności mógłby tam zagrać ale zostawmy go już na środku pomocy. Jak zawodnik na jakiejś pozycji nie wyrabia to przesuwa się go ale na ławkę rezerwowych a co do Sobola to nie bój się on jeszcze w tym sezonie będzie się wyrabiał . Chavez na prawej obronie? - bez komentarza... Jeśli już wszyscy podają skład jaki widzieliby na Jagę to też zapodam swój pomysł :

Pawełek
Cikosz - Chavez* - Cleber - Pietia
Sobolewski - Wilk
Boukhari**
Rios Małecki (Paljic)
Paweł Brożek

* -Jeśli Chavez rzeczywiście słabo wygląda jak krążą słuchy to wystawić Bunozę.
**- Jeśli nie ma poważnych zaległości treningowych ,myślę że jest to ktoś umiejętnościami zbliżony do Issy a wszyscy wiemy jak nasza gra wyglądała kiedy Ba wchodził na boisko -oby tylko ze zdrowiem lepiej u niego było.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.09.2010, 14:27
Pawełek(Jovanic)
Cikos Chavez(Bunoza) Cleber Pietia
Małecki Wilk Boukhari Paljić
Rios Paweł

Oby tak było Jak Sobol zdrowy to go za Wilka. Co by nie powiedzieć to chyba mamy najsilniejszą ławkę w Polsce... Kirm, Garguła itp.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.09.2010, 14:30
2 pułapki na niedźwiedzie na bokach Jagi, bo i Makuszewski i Kupisz pokazali wczoraj że są szybcy, Franka przykryje "twardo" Cleber i sztycha nie zrobi.

Jaka pogoda ma być?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Stary 08.09.2010, 14:39
Panowie Wiślacy. To już nie te czasy, gdy wygrywaliście mecze gladko po 3:0, 4:0. Teraz liga bardziej się wyrównała. Bym polemizował na temat wyniku w Krakowie gdyż to Wy jesteście gospodarzami i jesteście silni. Ale gracie w Białymstoku, na gorącym terenie, gdzie tylko wygrał ostatnio Aris(ale po błedzie defensywy). Wasza obrona jest dziurawa i nie ma kogo postawić na nią. Nieliczcie na gładki mecz.

Zobaczy za pare dni kto miał racje
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.09.2010, 15:05
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze słyszę żeby z wiekiem defensywnego pomocnika się przesuwało na środek obrony oczywiście w razie konieczności mógłby tam zagrać ale zostawmy go już na środku pomocy.
Wielu defensywnych pomocników i schyłku swojej kariery grało na pozycji stopera, gdyż nie mieli siły na 90 minut orki w środku boiska. Niektórzy, tak jak Essien, Cambiasso czy Lewandowski lub Radomski z powodzeniem grają zarówno w środku pola, jak i na stoperze. Radek gra na newralgicznej pozycji, na której główną rolę odgrywa wydolność i przygotowanie fizyczne. Niestety, ale Sobol, przynajmniej na początku tego sezonu, po prostu nam się posypał, dlatego stwierdziłem, że może warto pomyśleć nad cofnięciem go do obrony, gdzie jeszcze ze 2 - 3 lata będzie w stanie pociągnąć na dobrym poziomie. Ponadto w drużynie brakuje ludzi z charakterem i strata jednego z niewielu piłkarzy z jajami mogłaby być bolesna. W obecnej formie Sobolewski nie nadaje się nawet do gry w środku pola w takiej Koronie Kielce, nie mówiąc już o Wiśle.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 15:06
A kto tu liczy na gładki mecz? Raczej każdy zdaje sobie sprawę, że gramy obecnie cieniznę i faworytem do zwycięstwa to my w chwili obecnej na pewno nie jesteśmy. Choć kto wie - jeśli nowi wreszcie odpalą (przede wszystkim Rios, Boukhari i Chavez) możemy w każdej chwili zacząć znowu gładko wygrywać, bo nasza liga jest cienka jak nigdy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.09.2010, 15:07
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Jak zawodnik na jakiejś pozycji nie wyrabia to przesuwa się go ale na ławkę rezerwowych a co do Sobola to nie bój się on jeszcze w tym sezonie będzie się wyrabiał .
Ale sam piszesz, że nie wyrabia. Gra tragiczniej , więc jaki sens wystawiać go w pierwszym składzie?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 15:08
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Wielu defensywnych pomocników i schyłku swojej kariery grało na pozycji stopera, gdyż nie mieli siły na 90 minut orki w środku boiska. Niektórzy, tak jak Essien, Cambiasso czy Lewandowski lub Radomski z powodzeniem grają zarówno w środku pola, jak i na stoperze. Radek gra na newralgicznej pozycji, na której główną rolę odgrywa wydolność i przygotowanie fizyczne. Niestety, ale Sobol, przynajmniej na początku tego sezonu, po prostu nam się posypał, dlatego stwierdziłem, że może warto pomyśleć nad cofnięciem go do obrony, gdzie jeszcze ze 2 - 3 lata będzie w stanie pociągnąć na dobrym poziomie.
Radek - jeśli już nie daje rady - niech te 2-3 lata na stoperze pogra w Jadze. U nas trzeba stoperów z prawdziwego zdarzenia a nie eksperymentów.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2010, 16:22
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Nieliczcie na gładki mecz.
Na taki chyba nikt nie liczy. Ale na zwycięstwo jak najbardziej, i mamy ku temu powody. Jeśli ktoś mówi że gramy padakę, to musi wziąć poprawkę na to że inni grają jeszcze większą padakę, bo to w końcu MY jesteśmy wicemistrzem, a nie np. Jaga. Od lat podstawowi piłkarze opuszczają naszą drużynę i od lat czytam forumowych płaczków że 'no, w tym roku to środek tabeli najwyżej', a od dekady tylko raz się tak zdarzyło. Dlatego jestem spokojny.
Przed Widzewem też była mowa 'o ja pierdziele, patrzcie co oni grali w poprzednich meczach, a co my, będzie wtopa jak nic'.
Po prostu inaczej się ocenia występy zespołu o wielkim budżecie i ambicjach, tutaj każdą wpadkę się wyolbrzymia do niebotycznych rozmiarów, a inaczej przeciętniaka (z całym szacunkiem) który ma swoje 5 minut. Tutaj z kolei każdą próbkę dobrej gry się wyolbrzymia, na tyle że nawet Grosicki który potrafi tylko szybko biegać może stać się bogiem.
Nie ma co się czarować, na europejskie puchary jesteśmy zwykłymi kelnerami, ale w PL cały czas hegemonami.
Jak dla mnie szanse na zwycięstwo i porażkę są takie same, bo potencjał mamy zwyczajnie znacznie większy niż wy, ale jesteśmy w dołku, co możecie wykorzystać.

PS. największe szanse Jagi upatrywałbym w ciągle niezgranej i chaotycznej obronie, o ile nad ofensywą Maaskant mógł troszeczkę popracować przez czas przerwy, o tyle defensywa została nietknięta, bo Brożek i Cleber wiedzą co mają grać, natomiast zagubieni Bunoza i Cikos akurat pojechali na reprę, w rezultacie nic się nie zmieni tutaj od ostatniego meczu.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 08.09.2010 o godz. 16:46.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.09.2010, 18:29
Ale Sobol nie nadaje się na stopera, bo nie potrafi kompletnie grać głową.

Co do spotkania, na pewno zagra Żuraw, Piotrek Brożek, Pawełek, Rios, Boukhari, Cleber, Bunoza, Cikos, Małecki. Reszta to niewiadoma.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.09.2010, 18:35
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Ale Sobol nie nadaje się na stopera, bo nie potrafi kompletnie grać głową.

Co do spotkania, na pewno zagra Żuraw, Piotrek Brożek, Pawełek, Rios, Boukhari, Cleber, Bunoza, Cikos, Małecki. Reszta to niewiadoma.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ntuzja_pietii/
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów