|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No.. osiągnięcia nowego trenera nie są porażające, a trzeba pamiętać że liga holenderska w ostatnich latach raczej słabiutko przędzie. Nie przekonuje mnie, ale poczekamy, zobaczymy.
A w tym sezonie 2 mecze, 2 porażki... Powód: 1 remis, 1 porażka - klub rozpoczął sezon z -1 pkt, stąd 0 pkt. na koncie
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.08.2010 o godz. 10:15.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Trochę czuję niedosyt ale jest to spowodowane bajkami o Jimenezach i innych wynalazkach. Patrząc na chłodno jest do niezły wybór. Uważam że w zaściankowej lidze poradzi sobie. Petrescu jak przychodził to dopiero zaczynał trenerkę, a teraz mamy bądź co bądź fachowca z jednej z lepszych lig w europie. Jestem osobiście dobrej myśli (jak zawsze), tylko żeby chłopakom nie poprzywoził z Holandii wysuszonego kwiatostanu w torebkach foliowych
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kazdy trener lepszy od krajowego
Mysle ze Wisla dobrze wybrala. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie nikogo lepszego nie bylo szans zatrudnic..Szybko skonczyl kariere pilkarska i od 31 roku życia caly czas kogos w Holandii trenuje, to znaczy ze musi sie dobrze na tym znac..Dwa awanse tez o tym swiadcza!
Tak jako ciekawostka jego sztab z Bredy: http://www.nac.nl/voetbal/selectie.php Niech tylko skompletuje dobry sztab trenerski z Holandii a bedzie napewno OK!! Pierwsze dwie strony tego tematu ![]() ![]() ![]() ![]() Ja pierdziele ZEJDZCIE NA ZIEMIE! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No to wykrakalismy trenera 3 kategorii.. szok
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Bilans 0-1-1 ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
najważniejsze że nie był to jakiś bezrobotny trener z ulicy
![]() Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra. Jak tak dalej dobrze pójdzie, To na wiosnę mistrza ma. Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Powodzenia
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kurde plakac mozna bylo jak przychodzil Liczka,Engel,Okuka,Nawalka... nie teraz!!!!!!!!!!
PS.I to byl chyba ten nieznany jegomość o ciemnej karnacji ,ktorego widzial Palladyn! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
....a, jak on jest trenerem 3 kategori to Wisła piłkarsko nie mieści się w 10. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja tylko mam nadzieję, że holenderski tandem Maaskant - Valckx będzie dobrze współpracował w kwestii transferowej. Chciałbym, żeby nastąpiło otwarcie się na niedoceniany/zaniedbany dotąd u nas rynek afrykański (zwłaszcza Maroko, Tunezja, Algieria) i skandynawski. A właśnie Eredivisie czerpie z tych kierunków z dobrym skutkiem. Może to nawet dobrze, że obaj są z jednej bajki, bo nie powinno być niepotrzebnych tarć między panami. Po owocach oceniać ich będą...
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trochę szkoda, że nie Jimenez lub Petrescu, ale to nie jest taki zły wybór. Poczytałem trochę o tym gościu i podoba mi się jego podejście itp. Jak na nasze warunki to i tak się cieszę, że taki ktoś jak Robert Maaskant będzie trenował polski klub, a 4-3-3 (jeżeli zagramy takim stylem) powinno być na polską ligę dobrym rozwiązaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Podejrzewam ze poszlo o kase jak zawsze w Wisle. Ten pewnie wiele nie wymagal wiec wybrali go... Dokad zmierzasz Wisło?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Kiedy przeczytałem dwa pierwsze słowa - Robert Patrick - trochę zamarłem, bo tak się nazywa aktor, który grał Terminatora 2
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cóż... pierwsza myśl ... 'co za dramat'... ale to być może przez to, że media tak nakręcały sprawę Jimeneza, Resino, Orsiego itd.
Co do modelu holenderskiego...w mojej opinie nie ma go juz jakies 4-5 lat. Ajax, PSV i Feyenoord które grały młodzieżą nagle zaczęły mieć kłopoty. Skoro powracali tacy gracze jak Davids, Makaay to oznacza że nie do kończa wypalało stawianie na młodzież. Liga holenderska jest jak dla mnie 5-6 ligą Europy. obecnie jest tylko jeden młody trener który umiejętnościami dogadania starszyznę pokroju Hiddinka, Maervejka czy vanGhala - jest to Frank Rijkard. W związku z tym ciężko oceniać jak to z tą szkolą trenerską teraz jest zwłaszcza że zespoły ligowe nie odnoszą praktycznie żadnych sukcesów w LM i LE. Ja osobiscie wstrzymuje sie od komentarzy na jakies 2-3 miesiace. I jeszcze jedno - Bakero - to zaden trener. Nawet wczoraj reporterzy sie smiali ze Janas z Wojciechowskim zeszli do szatni na mila pogawedke z kwasnymi minami. W drugiej polowie to nawet delikatnie zasugerowali ze zmian dokonal wlasciciel a nie trener. Dla Wojciechowskiego Bakero to tylko nazwisko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Właśnie ogłądałem na Orange Sport krótki materiał o Robercie. Wypowiadał się m.in. Bożydar Iwanow(przedstawiony jako komentator ligi holenderskiej, nie wiem bo nie oglądam Polsat Sport) który twierdzi, że to jest doskonały ruch. Mówił, że Maaskant w Holandii uważany jest za jedną z nadziei holenderskiech trenerów, świetnie potrafi przygotować zespół taktycznie, fizycznie oraz ma pomysł na grę. Wierzę, że tak będzie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jacy piłkarze, taki trener.
Nowy stadion w środku tabeli.
Ostatnio edytowane przez andalemono : 21.08.2010 o godz. 10:20.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Hmm, jeśli dyrektorem sportowym zostanie rzeczywiście Valckx, to może być interesujący duet i jeśli to co mówicie, że Holender gra systemem 4-3-3, jest prawdą, to może w końcu nasi kopacze zaczną coś grać. Pożyjemy zobaczymy, ale euforii nie ma
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
przychodzi sam czy ze sztabem ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widzę, że ci, którzy tak się podniecają nowym trenerem, pokrywają się mniej więcej z tymi, którzy podniecali się transferami Bunozy i Cikosa. Zderzenie z rzeczywistością było bardzo bolesne, ale nic ich nie nauczyło.
Spójrzcie na jego "dokonania" trenerskie. Gość non stop błąkał się między I a II ligą. Życzę mu jak najlepiej, bo jak najlepiej życzę Wisełce, ale ciemno to widzę... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Reakcja w pierwszej chwili - świetnie, koleś który dwa i pół raza spuścił swój klub do niższej klasy rozgrywkowej trenerem.
Ale tak sobie myślę, czytam też o tym dyrektorze sportowym i taka myśl mi zaświtała, że czego by nie powiedzieć, to jednak w Holandii przyzwoity system mają i treningu i rozwoju młodzieży i skautingu. Może coś na lepsze się zmieni! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Do Baltyku,po drodze mine jeszcze kilka wiekszych miast...
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A ja jakos nie wierze. Facet gdzie byl tam go zwalniali. W europejskich pucharach mial takie osiagniecia jak Wisla miala. Czyli poszlo pewnei o kase.
A moze sie uda chociaz watpie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tylko ze my nie bardzo mamy pilkarzy do 433
![]() Rios typowy do 422(dosc wolny) Boguski, Malecki sie nadaja,,, Kirm chyba nie bardzo srodek pomocy caly do wymiany oprocz Garguly... Lobodzinski w takim wypadku wypadka ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Na Orange Sport Info to informacja dnia.Wszyscy zaskoczeni,począwszy od Bożydara Iwanowa po Andrzeja Iwana. Z tym że Iwanow jako fachura od eredivisie,powiedział że to świetny wybór Wisły.
Jestem jak najbardziej na tak! Będzie grała Wisełka jak się patrzy! Tak sobie widzę oczami wyobraźni miny naszych pseudopiłkarzy. Odgłosy uderzających o podłogi szczen zawodników słyszano podobno w Bochni! Tak,tak...konie lenistwa i opierdalactwa!Nadszedł czas prawdy dla naszych wałkoni!Do roboty! Panie trenerze 1906 % poparcia!Witamy na pokładzie najlepszego klubu w Polsce! Belzebub napisał:"Kurde plakac mozna bylo jak przychodzil Liczka,Engel,Okuka,Nawalka... nie teraz!!!!!!!!!! PS.I to byl chyba ten nieznany jegomość o ciemnej karnacji ,ktorego widzial Palladyn!" Bardzo możliwe
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 21.08.2010 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ok, przyznaję, mój błąd, popatrzyłem jedynie na tabelę.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Bardzo dobry wybór . Jestem zadowolony , bo podpisanie znanego trenera który ze świetnymi piłkarzami zrobił jakiś wynik nie powinno być kierunkiem jakiego szuka klub . Powinniśmy szukac trenera który potrafi ze słabych piłkarzy zrobić sredniaków , a z średnich jeszcze lepszych. Powinniśmy znac swoje miejsce w szyku . Poza tym gość juz trenuje drużyny 1 i 2 ligowe od 10 lat więc nie jest jakimś żółtodziobem .
100% poparcia dla tej kandydatury . PS. Od początku byłem przekonany że nazwisko trenera nie wycieknie do mediów i tak sie tez stało . Brawo dla Basałaja . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Krytykanci stuknijcie sie w glowie.. Holandia to mekka pilkarskiej trenerki, metodyki szkolenia, najnowszych trendow. To jak Brazylia dla zawodnikow. Wisly nie stac na trenera z wiekszym nazwiskiem, ale w tych kosztach wybralismy najlepiej. Mlody trener z Holandii, ktory pracuje caly czas w zawodzie, z grajkami, ktorzy dlugo jeszcze do Polski nie przyjda. Tym bardziej, ze wybor poprzedzony na pewno rozmowa z nowym dyr. sportowym i przez niego zaopiniowany.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|