|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wie ktoś czy dostane nowszy sterownik do karty grafgicznej ati 4650 1 gb ddr hd do systemu widows 7 64 bit. Obecnie posiadam taką wersje sterownika 8.634.1.0 z 2009-07-29. Zastanawiam się ponieważ w 3dMarku 06 mam wynik 6501 i myśle ze troche słaby. Laptop t6600 4gb dd3 ati 4650 500 dysk Windows 7 64 bit
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Potrzebuję "apdejtować" kompa. Mam Sony Vaio VGC-RA830G z kartą GeForce 6600. Czy karta Gigabyte Radeon HD4650 1GB DDR2 128bit PCI-E (GV-R465OC-1GI) jest dużo lepsza ? Nie mam kasy żeby mocno go podrasować, lecz delikatnie muszę coś zmienić. Moja płyta główna to jakaś Gigabyte (o końca sam nie wiem, ale myślę że to nie ma znaczenia większego jeśli chcę radeona). Do tego chcę jeszcze dysk 500gb bo mi właśnie jeden poszedł się jeb.ać. Pomożecie !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szczerze? Ta grafa jest troche lepsza ale tak naprawde to strata pieniedzy. Lepiej juz zainwestowac jeszcze odrobine i kupic HD4850 512 mb.Pamiec nie jest wazna, tylko wszystko pozostale co ma karta w sobie.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dzięki ale w tej chwili różnica 200 zł jest zbyt duża. Może ktoś poleci jakąś kartę do 250 zeta która by jeszcze pasowała do mojego kompa i była by lepsza od posiadanej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim wypadku poszukaj uzywanego GF 8800 GT.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Macie do polecenia jakiegos laptopa do ok. 1500zł? Głownie chodzi mi o Wifi, dosc dobra baterie i co do gier to żeby dało się grać w Football Managera ;D .Jestem w tym temacie zielony wiec prosze o pomoc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.mediamarkt.pl/warszawa-os...5732z-433g25mn
cos takiego może, nie wiem tylko jak dlugo na baterii trzyma |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prośba o pomoc do "znających się na rzeczy". Mam problem ze swoim lapciem. Otóż od jakiegoś kwartału, za każdym właściwie razem, podczas normalnej obsługi komputera po jakiejś godzinie, dwóch, działania w przeglądarce, odbierania poczty, itp. wiesza mi się działanie programów. Objawia się to tym, że klikam na ikonę dowolnego programu, przez sekundę jest sygnalizacja że program jakby się uruchamiał, po czym nie następuje nic. Nie da się nawet na miękko wyłączyć lub zrestartować komputera, trzeba po prostu odłączyć zasilanie. Wiem że taki sposób, tzw. twardego restartu może kiedyś przynieść opłakane skutki. Sprawdzałem komp pod kątem wirusów, błędów, niestety żaden program nie zgłasza nieprawidłowości. System który posiadam to Vista. Jestem już bliski zrobienia Recovery Disc przez Nortona Ghosta ale to ostateczność.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() EDIT: W opisanej sytuacji która znowu zaistniała "Trzech króli" nie włącza niestety menedżera zadań. Pojawia się czarny ekran i komunikat: "Proces logowania nie może utwrzyć okna dialogowego opcji zabezpieczeń" - "Niepowodzenie - opcje zabezpieczeń" EDIT2: Niestety skończyło się na formacie dysku z pomocą Visty Recovery Disc. Objawy ustąpiły a dodatkowa korzyść to komputer bardzo przyspieszył. Dzięki za próby pomocy.
Ostatnio edytowane przez podszywacz : 02.01.2010 o godz. 15:25.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam komputer o następujących podzespołach:
Samsung SH-S223B SATA (black) () Gainward GeForce GTX 275 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 NQ BeQuiet PurePower L7 530W Cooler Master Elite 330 (Black) AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/ AsRock M3A785GXH/128M /AMD 785G, DDR3-1600/ Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Otóż zacina mi się przy nim Assassins Creed i GTA IV. Cotygodniowo robię defragmentacje dysku, skanuje go anty-wirem i czysczę rejestr. Wczoraj czyściłem go jeszcze w środku odkurzaczem i sprężonym powietrzem. Dziś zainstalowałem również aktualne sterowniki do karty graficznej. DirectX to 9.0c. Można jeszcze powiedzieć, że Asssasins czasem chodzi płynnie. Nie wiem od czego to zależy. System to Windows 7 64 bit. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Witam
Potrzebuję kupić myszę do notebooka. Cel - praca. Tak więc 2-3 rolki i 12 przycisków nie są niezbędne. Wymagania: - bezprzewodowa, - niewielka, - wytrzymała, - lekka, - laserowa, - długi czas pracy na bateriach. Troszku się rozglądałem i wyselekcjonowałem kilka modeli: - Logitech VX Nano - Logitech V550 - Logitech V450 - Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 - Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 Macie może jakieś doświadczenia z powyższymi myszami? Dzięki i pozdrawiam ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Reksio33 GTA IV zainstaluj Patcha 1.0.4 mi pomogło bo tez mi się cięło na Windwos 7.Może do Assassins'a też jest jakieś patch?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Witam,
ma ktoś z Was może Windows 7 Home Premium? Może być bez nr seryjnego gdyż taki posiadam tak samo jak windows 7 recovery tylko nie chce tego badziewia co sie z recovery instaluje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twój procesor w dużej mierze ogranicza kartę graficzną, tzn. karta nie pracuje na 100% swoich możliwości. jeśli chcesz to zmienić to zalecam podkręcenie procesora gdzieś do wartości 3.6GHz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No ale to napewno nie zbyt słąby procesor jest powodem zacinania się w/w gier. Pomimo ograniczania (?) karty przez procesor te gry powinny latac bez zajakniecia na tym sprzecie. Problem musi lezec gdzie indziej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak, tylko, że karta pracuje obecnie gdzieś na poziomie GTS250. co do GTA to jest to źle zoptymalizowana gra, więc nawet na bardzo dobrym sprzęcie występują ściny, co do drugiej gry - nie wiem, nie grałem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolega chce kupic dysk twardy zewnętrzny, może ktoś polecic jakiś konkretny?
tak miedzy 600GB a 1TB. ![]() wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
sorki za spam ale nie wiem w jakim dziale to umiescić
prośba potrzebuje pomocy tz. mam pc z internetem w UPC,przeciąglem do pokoju dziecka kabelek ,kupiłem router NETGEAR i uzywanego takiego zwykłego laptopa dziecku do pokoju ,potrzebuje to teraz rozdzielić ,może ktoś mógłby mi dac wskazówki krok po kroku ,(popodłączać to wiem jak trzeba, wejścia są opisane) tylko chodzi mi o poustawianie wszystkiego w pc i laptopie zeby to w miare śmigało ,ewentualnie moze ktoś jest z okolic CZYZYN bo tam teraz pomieszkuje i za jakąś rozsądna cene by mi to podłaczył! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Właśnie spalił mi się piękny GTX8800 :( .
Stąd pytanie, co polecacie w jego miejsce? Interesuje mnie coś bardzo taniego do 200 zł albo w przedziale 400-800. Teoretycznie potrzebuję karty na szybko( stąd ten pierwszy przedział), ale jeżeli można dostać coś naprawdę dobrego( wydajność przynajmniej zbliżona do 8800GTX) w tym drugim przedziale cenowym, to jestem w stanie miesiąc czy półtora się przemęczyć. Prawie na pewno interesuje mnie nowa karta( tzn. nieużywana). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm jedynie w gre wchodzi drugi przedzial jak chcesz cos porownywalnego lub lepszego od tego a wierz mi jedynie kilka kart na rynku jest lepszych od twojej. Na ten moment najlepszym rozwiazaniem bedzie kupno na Allegro GF`a GTX 260 896 MB ale poszukaj wersji podkreconych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dzięki, widzę że nawet na allegro mają jeszcze takie od Zotaca, to by mi pasowało. A mógłbyś sypnąć modelami jakichś opłacalnych kart do 200-300 PLN. Niestety odkryłem, że integra w starym kompie ma vertex shader'y, obsługuje DX 9.0c, ale nie obsługuje pixel shader'ów i jestem w d...kropce. W tym semestrze większość poważnej roboty to pisanie shader'ów, modelowanie, parsowanie itp. itd.( pod XNA i UDK), także jakaś nowoczesna karta grafiki jest właściwie nieodzowna( stara integra to Intel 82865GV, a o pracy na netbooku wolę nie myśleć).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
UUUU no to rzeczywiscie jestes w wielkiej dupie za przeproszeniem jak widze. Dobre karty do 200-300 zlotych? Na upartego na allegro powinno dac sie wychaczyc jeszcze GF`y 8800 ale GT 512 mb ale na pewno nie nowki niestety. Ewentualnie rozejrzyj sie w 9800 GF`ach gdzies w tych granicach cenowych ale wydajnosc sporo ponizej poziomu GTX`a 8800. W sumie do tego co uzywasz 9800 GT powinna dawac jeszcze rade.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Radeon HIS HD 4850 nie tak dawno w komputroniku za 369 zł. , ale nie wiem jak się to ma do tego co się zjarało
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasdzie nie ta polka wydajnosciowa w grach ale przy obrobce grafiki jednak lepsza, ale pamietajmy ze NVidia to CUDA wiec programowanie shaderow uproszczone i znacznie wydajniejsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Używa ktoś PeerBlocka?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Panowie potrzebuję Worda;/ zarzuci ktoś linkiem?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czy kojarzy ktos sklep komputerowy (partnerski Gigabyte) na Rusznikarskiej?
Zwinal sie jakis czas temu pewnie... teraz dopiero zauwazylem! :/ Wlascicielem byl tam taki przyjemny facet z broda i okularami, ok 40 lat. Pasjonat, ponad to uczciwy bardzo. Odratowal mojego PC pare miesiecy temu. Czasem tam przychodzilem, zagadywalem, opowiadal mi duzo anegdot o hackowaniu benchmarkow, intelu, nvidii i takich tam. Ostatnio udalo mi sie odlozyc troche kasy (powiedzmy 300-400 zl) i chcialem sobie cos z komputerem zrobic. 1. Moze ktos kojarzy tego goscia i wie co sie stalo ze sklepem? Moze sie gdzies przeniosl i mozna go znalezc i nudzic dalej? ![]() 2. A moze ktos czuje sie na tyle znudzony a pewny w tematyce hardware ze sam mi doradzi? Jesli tak to poszukam jakiegos programu diagnostycznego i powklejam dane. Wstepnie AMD 7750 2x2.7 GHz, 2GB RAM, ATI Radeon 3200HD ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Takie pytanko. korzystam z GG 7.7 na windowsie 7 i działa on inaczej niż na xp, m.in przy miganiu ikonek jest czarne tło. Da się temu zaradzić bez potrzeby ściągania gównianych nowych wersji ?
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baryl jedynie grafe zmien, lub ewentualnie doloz Dysk i kup glosniki np. 5.1 creative`a czy cokolwiek innego. Ten sprzet co masz daje rade
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|