|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
można sie śmiać z Amiki ale to Oni mówili że takich piłkarzy jak Łobo czy Garguła nie kupowaliby bo to sie nie opłaca PS inna sprawa że możemy faktycznie nie mieć nawet tych 300 tys euro w kasie
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 22.12.2009 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Takiego gracza przegapić, żal d ściska. ech:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Taaak i znowu to samo. W poprzednich rundach też były ochy i achy jakich to świenych piłkarzy ściągała Amika, Golik, Handzić itd. Te same lamenty jak to nas wyprzedzają i co ? Ano wielkie g....o. Histerycy znowu w akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na to czy transfer będzie udany nie ma reguły, na całym świecie zawodnicy okazują się niewypałami. Wiadomo że transfer takiego zawodnika daje większe nadzieje niż ściąganie zawodników za darmo z Indii czy Wietnamu. Natomiast Wisła nie jest pępkiem świata i płacze że go nie kupiliśmy, Lech nas ubiegł są śmieszne. Nawet nie wiadomo czy się nim interesowaliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Na pewno taki ofensywny kopacz byłby przydatny w Wiśle, ale dla nas i te 300 tysięcy EUR za dużo. Wszak groszem nie śmierdzimy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Lech kupił za 300 tys euro dobrego piłkarza z doświadczeniem na europejskich boiskach. W obecnej chwili nie ma najmniejszego sensu kupować graczy z naszej ligi. W naszej kartoflanej ekstraklasie wystarczy, że ktoś kopnie trzy razy prosto piłkę i już wołają za niego połowe więcej niż Lech dał za Krivetsa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje że niektórzy oceniają Krivetsa po grze w FM-ie
![]() Ciekawe ilu z Was widziało tego grajka w więcej niż 1 meczu... Co nie oznacza ze jest zły pożyjemy zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja widzialem w 5
w dwóch sezonach europucharów Jak sie zaaklimatyzuje i bedzie grał chociażby jak w meczu z Juve To jest przynajmniej jeden poziom ponad CAŁĄ lige za 300k E a my kupujemy Łobów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Podczas swojego życia nauczyłem się o transferach 2 rzeczy:
a)Transfer uważa się za zrealizowany w momencie gdy na stronie oficjalnej widzimy zdjęcie piłkarza x trzymającego koszulkę klubu y. b)Wartość piłkarza definiują jego wyczyny na boisku a nie ilość występów w pucharach cena czy występy w pucharach. Przykład:Tomas Jirsak-700K euro, 1. liga czeska(nie da się ukryć mocniejsza od polskiej), młodzieżówka czeska - niewypał sezonu 2007/2008, Mauro Cantoro - 3 liga włoska, jeśli nie za darmo to za małe pieniądze - najlepszy obcokrajowiec w historii Wisły, Więc faktycznie. Gratuluję Amice transferu zawodnika który jest trochę bardziej rozpoznawalny i zagrał w pucharach. Ale jednak jego przydatność ocenimy po prau występach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
. Na weszło. com napisali mądrą rzecz. Jeśli taki dobry jest, to dlaczego taki tani i nie kupił go ktoś mocniejszy w tamtym regionie. Rosjanie i Ukraińcy ostro penetrują rynek białoruski. Albo zrobili super zakup, lub największy niewypał.
Ostatnio edytowane przez Peroslaw88 : 23.12.2009 o godz. 08:02.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
c) Nie należy bezkrytycznie wierzyć podawanym w mediach kwotom transferów |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oni nam też Kirma graturowali. Nie no, coś ten nasz skuating robił przez te pół roku, niech zaimponuje teraz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla mnie Amica to jest mistrz propagandy. Szczerze to nie znam żadnych piłkarzy Bate i nie widziałem ich nigdy jak grają więc nie mam zdania na ten temat. Chodzi mi o inną rzecz. Kupowali pół roku temu zdaje się jakiegoś Golika czy innego... Ile było piania z zachwytu, ile informacji że to wspaniały piłkarz. Być może, ale widziałem go w kilku meczach w PE i jakoś mnie nie zachwyca. Ale... Tak jak napisałem, to może być strzał w 10tkę. Ale nie musi
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Naprawdę gratuluje Amice tego transferu, ale w kwotę podawaną przez media nie jestem w stanie uwierzyć.
Jestem wręcz przekonany ,że na Krivetsa poszły pieniądze ,które Lech ma nadzieję odzyskać sprzedając Stilica,od dawna już w klubie nieprzydatnego i skazanego na odejście. Bośniak pewnie odejdzie za 1-2 mln ojro i wydaje mi się,że właśnie takie pieniądze wyłożyli działacze Amici , licząc na szybki zwrot kosztów. Poprostu wyjdą na zero, tak jakby wymienili tych dwóch zawodników. Także nie płaczcie mi tu ,że przegapiliśmy okazję bo wydanie takiej kwoty nie byłoby możliwe ,nawet przy sprzedarzy Marcelo. A przy pozostaniu Marcysia nie mamy nawet tych 300tys..... Pan Rutkowski poprostu inwestuje teraz tak , jak Pan Cupiał na początku u nas. Po paru sezonach bez sukcesów , ten zapał mu zapewne przejdzie. Chyba ,że sukcesy przyjdą , czego im oczywiście nie życze..... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
1) wydają więcej kasy na zawodników topowych z Brazylii,Argentyny,Europy. Wypromowanych zawodników ściągają. 2) Naprawdę duże transfery przeprowadzają 3-4 kluby,Spartak,CSKAA,Zenith,Kazań,reszta kupuje resztówki. Nawet Lokomotiv spuścił z tonu. 3) Wszyscy w tych klubach grać przecież nie mogą,poza tym ciężej się tam wybić niż w Polskiej lidze. 4) Tak naprawdę to ciężko ocenić rozumowanie Rosjan skoro za Jańczyka wydali 4 mln dolarów a za wykupienie go żądają 7 mln dolarów! Zaznacz sobie jedną z powyższych odpowiedzi a pewnie będziesz blisko prawdy. i wcale to nie znaczy,że Rosjanie czy Ukraińcy kupują wszytko co najlepsze na wschodzie Europy,oni mają gdzie indziej nastawiony celownik. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Wydaje się , że Lech nieźle zainwestował . Ja bym się bardzo cieszył , gdyby taki zawodnik trafił do Wisły , szczególnie w perspektywie długoterminowego wykluczenia Garguły z gry . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Ok faktycznie nie dopisałem tego. Ale jak od trzech lat piszą że Jirsak kosztował 700K to chyba można można uznać że faktyczna oscylowała gdzięś wokół 700K. Chyba że chodzi Ci o Cantoro. W takim razie powiem szczerze że za młody jestem żeby pamiętać za ile, 8 lat temu Wisła kupiła zawodnika. Ale wydedukowałem że piłkarz z 3 ligi włoskiej był albo za darmo albo nie kosztował zbyt wiele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiem tak. transfer tego białorusina do Lecha powinien nieco ostudzic zapały właścicieli klubów jelsi chodzi o wyceny zawodników. bo jesli okaze sie ze gosc jest drugim Stilicem z perwszego sezonu, i kosztował tyle ile kosztowal, to oduczy dyktowania chorych cen za polskich kopaczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
zawodnika to dyktują zaporową cene. Chce go ktoś kupić to tyle wyłoży, nie wyłoży to czesc i szukaj sobie gdzie indziej. Myślisz,że my jestesmy Wielką Wislą to nam się wszystko należy? Ceny nie są adekwatne do umiejętności ale chcesz się bawić w wielką jak na polskie warunki piłką to wykładaj hajs! Oj zmienilibyście zdanie gdybyście pożyli w wieku przed era Pana Cupiała i od nas zabieraliby najlepszych piłkarzy ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no ale za tego drugiego Białorusina Rodionowa jest już cena 1,5 miliona Euro.
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...m_Chelsea.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.12.2009 o godz. 16:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Problemem nie jest samo dyktowanie śmiesznych cen za nasze "gwiazdy" / "talenty". Sęk w tym, ze czołowe kluby te "gwiazdy" za takie kwoty wykupują. One się kompromitują! Jeśli przykładowo Lech kupi sobie jeszcze Surmę za 1 mln euro to dla mnie będzie większym frajerem niż Lechia, która taką abstrakcyjną kasę sobie zażyczyła. Lechistom pogratuluję biznesu, z Lecha będę się śmiał. Wycena, a kupno, dwie różne kwestie. Wiśle też nie broni nikt wycenić Leszczaka czy innego Mączyńskiego na 4 mln euro! Albo Marcelo na 7 mln euro, ku chwale forumowych ekspertów transferowych. Jej sprawa, a nuż trafi się biznes 103 lecia. Reasumując - nie oczekujcie, że prezes takiego Piasta uderzy się po wczorajszym transferze Lecha w pierś i z pokorą oznajmi: "Wybaczcie, przejrzałem na oczy i jest mi wstyd - oddam Glika za 150 tys euro bo tyle jest wart"... Raczej dalej będzie krzyczał o milionie, jego sprawa. W pierś powinny bić się i wnioski wyciągać raczej kluby "kupujące"... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.futbol.pl/artykul/71920.html Cena za Diaza podawana była też przeróżnie - od 100 tys. $ na początku, aż po 300-400 tys. euro. Podobnie rzecz się mogła mieć z Jirsakiem. Mówi się o 700 tys., a równie dobrze mogło to być 400. Nigdy nie dowiemy się prawdy, chyba że zaloguje się tutaj i poda takie informacje osoba znająca umowy transferowe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sedno sprawy,gdyby nie było odbiorców nie byłoby dziwnych towarów.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
gdybym miał stawiać ile kosztował Krivets to minimum 700 tys euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Krivets na 100% kosztowal Lech więcej niż te 300 tys.
Wg mnie w umowie transferowej zostala zawarte jakies tam klauzule, tj. % od nastepnej sprzedazy itp |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
dokladnie tez mi sie wydaje ze ten Krivetec kosztowal wiecej niz 300 tys ojro. suma podana "do wiadomosci" wcale moze nie byc prawdziwa ,... i tego nikt sie nie dowie tak naprawde. Ciekawy ten transfer Kuchennych,ale dopiero wiosna pokaże co on tak naprawde potrafi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
300 czy 700 co za roznica, przyszedl gosc ktory rozegral 20 meczow w pucharach przeciwko Juventusom i innym markom, daj boze zeby kazdy klub z ekstraklasy potrafil wyjac takich graczy a nie mendy pokroju Dudu, Beto czy bramkarz z Indonezji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla Wisły zasadnicza. Zresztą nie tylko dla Wisły, bo każdy zwróci uwagę na ponad dwukrotnie wyższą/niższą cenę.
A te 700 tys. też nie wiem skąd się niektórym wzięło. Wg mnie, w grę wchodzi kwota co najmniej 1 mln euro, o czym świadczą te słowa: Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale o co wam chodzi. Mógł kosztować 300.tys ojro, ale moze ma mega kontrakt na miliardy eurogąbek.
Tego nie wie nikt procz prezesa tego śmiesznego klubu z pralką w tle. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Fakt jest taki że różnie to bywa z tymi cenami a pisze o tym w kontekście Jirsaka i tych słynnych 700 tyś euro w które nigdy nie uwierzyłem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|