|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
mógłbyś wskazać źródło tej informacji, bo nie mogę odnaleźć. Jedyne co widzę, że ma prawo do wyboru 4 spotkań w sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
co do meczu to nie wiem o co chodzi wszystkim tym, ktorzy mowia, ze remis biora w ciemno... chyba zapominacie, ze nie chodzi tylko o utrzymanie przewagi nad Legia, ale walczymy o mistrza tez z Ruchem, Lechem i Belchatowem. Jestesmy mistrzem Polski i w lidze kazdy mecz mamy wygrywac, tym bardzeij przed wlasna publika. ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mam pytanie: o której wyjeżdża pociąg z Dworca Głównego w Krakowie na mecz z Legią? Bo jakoś nigdzie nie ma tej informacji.........
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Więcej info na S K W K
W piątek, w Sosnowcu Wisła zmierzy się z Legią Warszawa. Kibice Wisły na mecz udadzą się jak zwykle pociągami zorganizowanymi przez SKWK. Tym razem zamówiono dwa składy. Pierwszy pociąg pojedzie do Sosnowca BEZ ZATRZYMYWANIA SIĘ na stacjach pośrednich. Drugi, który odjedzie parę minut później, ZATRZYMA SIĘ na stacjach: Kraków-Łobzów, Zabierzów, Krzeszowice, Trzebinia, Jaworzno. W drodze powrótnej OBA pociągi zatrzymają się na w/w stacjach. Zbióka na Dworcu Głowym o godzinie 15.50! Pierwszy pociąg odjedzie parę minut po godzinie 16, drugi po 16.15. Jutro podamy więcej szczegółów! Jednocześnie przypominamy, że jutro - tj. w czwartek - będzie ostatnia okazja by kupić bilety na ten mecz. Serdecznie zapraszamy więc do Wiślackiego Świata! ![]()
Najwspanialszy klub na świecie...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wystarczy zagrac jak Jagiellonia i ciao Legia.
Kopac wszystko w strone Maleckiego. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
no wlasnie, wszyscy chyba zapomnieli ze przed nami tej jesieni jeszcze derby i mecz z Ruchem na wyjezdzie, ktory bedzie chyba trudniejszy niz ten z Legia, raz, ze na wyjezdzie, a dwa, ze koncowki jesieni zazwyczaj mamy bardzo slabe, wiec trzeba sie sprezyc i do konca walczyc na calego, a nie skupiac sie tylko na Legii, a co do skladu w najblizszym meczu, to ostatecznie Jop moze byc, bedzie wieksza adrenalina
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się z Tobą. Legia nie ma charakteru i nie potrafi grać agresywnie. Wystarczy na początku spotkania 2-3 razy sfaulować np. Iwańskiego i chłopak nie ma już chęci do grania.
![]() ![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
btw, no chyba ze to jest ich wymowka, i faktycznie maja jakis dziwny "kompleks" Wisły grajacej jako gospodarz ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
mecz Lech-Wisła 18.10 był w niedziele i był transmitowany przez TVP, zatem to co napisałeś jest nieprawdą ![]() co nie zmienia faktu, że nie pokazanie meczu Wisła-Legia, tylko Lech-Ruch jest dla mnie kompletnym idiotyzmem. Wychodzi na to że TVP bardzo miłuje się w meczach Lokomotivu Wronki ![]() a już konkretnie co do meczu to Wisła wygra 3-1, 1x Paweł, 2x Patryk;p |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
.Niestety zmuszony jestem obejrzeć mecz w jednym z legijnych pubów w Siedlcach (które oficjalnie, kibicowsko są podzielone między Legię, a Widzew. Jest też dość liczne grono Wiślaków, o którym jednak nie wszyscy wiedzą - to coś jakby podziemna partyzantka ![]() Mam nadzieję, na przekonywujące zwycięstwo 3-0, ale wiadomo - za 1-0 też mamy 3 pkt. Legia dotąd wygrała na wyjeździe tylko jedno z pięciu spotkań (Arka). Traciła punkty z Odrą, Śląskiem, Jagą i Piastem. Dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy remis biorą w ciemno (wiem wiem, nie ma Sobola i Głowy, ale mamy mocną ławkę). Wybiegając w przyszłość - wariant optymistyczny i moim zdaniem dość realny, to 40 pkt po 15 kolejkach (po zwycięstwach z Legią, Cracovią, Odrą). Przy czym Legia poza piątkiem myślę, że potknie się jeszcze w Bełchatowie i wygra z Polonią, co oznacza 28 pkt po 15 kolejkach. Takiej przewagi nie można zmarnować ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia bez Mięciela i Grzelaka. Wisła bez Głowackiego oraz Sobolewskiego. W kontuzjach remis.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No w kontuzjach faktycznie byłby remis , absencja Mięciela , Grzelaka,ale to nie jedyne ubytki przed tym spotkaniem w szeregach Legionistów. Nie pewnymi występów są także Chinyama, który ma problemy z kolanem i jego przerwa trwa już 2 tygodnie, Szałachowski, który naciągnął mięsień skośny brzucha i Rybus co ma stłuczony mięsień uda. Nie jest to 100% pewne ,że nie wystąpią , ale kontuzja zawsze jak coś się odbije w perspektywie grania meczu, więc na pewno nie bąda w pełni przygotowani na jutro , co oczywiście jeszcze bardziej zwieksza nasze szanse zwycięstwa, nie żebym żle życzył legonistom ale to oni mają więcej pecha przed konfrontacją z nami..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są też dobre wiadomości: - Powrót Mariusza Pawełka, Piotra Brożka i świetna forma całej drużyny - stwierdził z uśmiechem trener.
Trzymamy za słowo trenerze. Mam nadzieje, że ambicji nie wystarczy na 30 minut ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe tylko czy Boguski sie wykuruje, licze na jego kilkunastominutowy występ
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto go tak uszkodził ? Dzieciak z Legii, kto by pomyślał..
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
Jeżeli to prawda to C+ nieźle umie zadbać o swoje interesy ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przy naszej porażającej nieskuteczności, nonszalancji oraz ogólnemu i wszechogarniającemu minimalizmowi ...obstawiam, że będzie 1:2 dla Legii. Gdyby zagrał Głowacki to powiedziałbym że będzie 1:1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
będzie 3:1
do zwycięstwa poprowadzą nas Kirm Jirsak Marcelo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak na przekór napisze Wisła niestety zremisuje albo przegra. Chinyama dwa razy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
WISŁA musi ten mecz wygrac ale łatwo nie bedzie 2-1 dla nas taki typ oby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wisła, wygra i to dośc spopkojnie, Legia jest mocna to fakt...ale tylko na Łazienkowieskiej. Taka Jest prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Co do meczu to czuje, że wygramy jedną bramką, 2-1, lub 1-0. Bramki Marcelo i Garguła w końcówce Chociaż szczerze mówiąc wogóle nie czuje przed tym meczem takiego ciśnienia i napięcia jak w ostatnich latach, bo nawet jeśli stracimy punkty to i pewnie nadrobimy to w następnej kolejce... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
2:0 dla Wisły. W Legii nie ma Mięciela , Grzelaka więc siła ataku radykalnie spada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
a Wiśle nie ma Głowackiego, Sobolewskiego + powroty po kontuzjach ... ekhmm
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja bym tonowal nastroje.
Mecze z Legia maja swoją "specyfike" i tu nigdy nie ma faworyta.Wynik moze byc kazdy ,a ze sytuacja w tabeli kaze Legii co najmniej zremisowac zapowiada sie to co lubmy ,czyli ze przyjedzie ktos kogo akcje nie zawęza sie do stania w 11 na swojej polowie i wybijania pilkek po trybunach ![]() Mi osobiscie szkoda Sobola,nim zlapal uraz niby nie gral jakos wspaniale,ale byl to lider ktorego zaciecie i sportowa zlosc automatycznie "przechodzila" na innych i druzyna potrafila sie zmotywowac.Takich ludzi potrzeba w kazdej druzynie.Urban ciagle zreszta to powtarza ze w Legii tez nie ma na dzis typowego ""opierdlacza" ,ktory wbrew pozorom jest istotnym elementem tej calej układanki. Pamietacje tez ze Legia ma Muche ,bramkarza ktory potrafi wybronic mecz,i w tym seoznie juz nie raz uratowal Legii remis..... My jednak wg mnie posiadamy wiecej indywidulanosci ktore same moga rozstrzygnac mecz ,ale jednak wole zeby akcje byly zespolowe ![]() Zapowiada sie ciekwy bój,i nawet na napinka warszawko-krakowska jakby spokojniejsza ale gramy w Sosnowacu stad tez ta "atmosfera" bardziej chyba stonowana. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
kto jutro sedziuje to spotkanie?
|