The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2009, 10:03
killzone napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, ale tvp ma prawo do pokazania spotkania w sobote o godzinie 17.00 lub 18.00.

a ze canal plus sobie ustawil spotkanie Legii z Wisla na piatek, to juz nie jest wina tvp
mógłbyś wskazać źródło tej informacji, bo nie mogę odnaleźć. Jedyne co widzę, że ma prawo do wyboru 4 spotkań w sezonie.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.11.2009, 10:13
Wszystko fajnie, ale tvp ma prawo do pokazania spotkania w sobote o godzinie 17.00 lub 18.00.

a ze canal plus sobie ustawil spotkanie Legii z Wisla na piatek, to juz nie jest wina tvp
nie przypominam sobie takiego warunku..

co do meczu to nie wiem o co chodzi wszystkim tym, ktorzy mowia, ze remis biora w ciemno... chyba zapominacie, ze nie chodzi tylko o utrzymanie przewagi nad Legia, ale walczymy o mistrza tez z Ruchem, Lechem i Belchatowem. Jestesmy mistrzem Polski i w lidze kazdy mecz mamy wygrywac, tym bardzeij przed wlasna publika.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
mszwagier
Member

Od: 09.2003

Stary 05.11.2009, 10:16
Mam pytanie: o której wyjeżdża pociąg z Dworca Głównego w Krakowie na mecz z Legią? Bo jakoś nigdzie nie ma tej informacji.........
Odpowiedz cytując
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 05.11.2009, 10:19
Więcej info na S K W K

W piątek, w Sosnowcu Wisła zmierzy się z Legią Warszawa.

Kibice Wisły na mecz udadzą się jak zwykle pociągami zorganizowanymi przez SKWK. Tym razem zamówiono dwa składy.

Pierwszy pociąg pojedzie do Sosnowca BEZ ZATRZYMYWANIA SIĘ na stacjach pośrednich. Drugi, który odjedzie parę minut później, ZATRZYMA SIĘ na stacjach: Kraków-Łobzów, Zabierzów, Krzeszowice, Trzebinia, Jaworzno. W drodze powrótnej OBA pociągi zatrzymają się na w/w stacjach.

Zbióka na Dworcu Głowym o godzinie 15.50! Pierwszy pociąg odjedzie parę minut po godzinie 16, drugi po 16.15.

Jutro podamy więcej szczegółów!

Jednocześnie przypominamy, że jutro - tj. w czwartek - będzie ostatnia okazja by kupić bilety na ten mecz. Serdecznie zapraszamy więc do Wiślackiego Świata!
Najwspanialszy klub na świecie...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.11.2009, 10:19
Wystarczy zagrac jak Jagiellonia i ciao Legia.
Kopac wszystko w strone Maleckiego.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 05.11.2009, 10:21
no wlasnie, wszyscy chyba zapomnieli ze przed nami tej jesieni jeszcze derby i mecz z Ruchem na wyjezdzie, ktory bedzie chyba trudniejszy niz ten z Legia, raz, ze na wyjezdzie, a dwa, ze koncowki jesieni zazwyczaj mamy bardzo slabe, wiec trzeba sie sprezyc i do konca walczyc na calego, a nie skupiac sie tylko na Legii, a co do skladu w najblizszym meczu, to ostatecznie Jop moze byc, bedzie wieksza adrenalina
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.11.2009, 10:22
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy zagrac jak Jagiellonia i ciao Legia.
Zgadzam się z Tobą. Legia nie ma charakteru i nie potrafi grać agresywnie. Wystarczy na początku spotkania 2-3 razy sfaulować np. Iwańskiego i chłopak nie ma już chęci do grania.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.11.2009, 10:22
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
mógłbyś wskazać źródło tej informacji, bo nie mogę odnaleźć. Jedyne co widzę, że ma prawo do wyboru 4 spotkań w sezonie.
Mam Ci odpowiedz na mojego maila do TVP wkleić?

btw, no chyba ze to jest ich wymowka, i faktycznie maja jakis dziwny "kompleks" Wisły grajacej jako gospodarz
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 05.11.2009, 10:35

mecz Lech-Wisła 18.10 był w niedziele i był transmitowany przez TVP, zatem to co napisałeś jest nieprawdą

co nie zmienia faktu, że nie pokazanie meczu Wisła-Legia, tylko Lech-Ruch jest dla mnie kompletnym idiotyzmem. Wychodzi na to że TVP bardzo miłuje się w meczach Lokomotivu Wronki

a już konkretnie co do meczu to Wisła wygra 3-1, 1x Paweł, 2x Patryk;p
Odpowiedz cytując
siedlce_z_wisla
Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2009, 11:40
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Wracając do meczu. Nie mogę się doczekać tego pojedynku. Liczę, że Wisełka rozbije (czytaj wygra) Legię. Liczę bardzo na Kirma, który po strzelonej bramce w Kielcach nabierze pewności. Dla mnie skład powinien być następujący: Pawełek - Alvarez, Marcelo, Jop (z przymusu), Piotr Brożek - Łobodziński, Diaz, Jirsak, Kirm - Małecki , Paweł Brożek. Z ławki na wejście: Ćwielong, Garguła i Cantoro.
Mam bardzo podobne odczucia - nie mogę się doczekać. Skład również obstawiam taki sam. Chociaż osobiście wierze w dobry występ Jopa. Nie mam też wątpliwości co do obsady bramkarza - Pawełek sobie poradzi.

Niestety zmuszony jestem obejrzeć mecz w jednym z legijnych pubów w Siedlcach (które oficjalnie, kibicowsko są podzielone między Legię, a Widzew. Jest też dość liczne grono Wiślaków, o którym jednak nie wszyscy wiedzą - to coś jakby podziemna partyzantka ). Problem będę miał z wybuchem radości po strzelonej przez Wiślaków bramce. Może to trochę niebezpieczne, ale liczę na trzy takie wybuchy

Mam nadzieję, na przekonywujące zwycięstwo 3-0, ale wiadomo - za 1-0 też mamy 3 pkt. Legia dotąd wygrała na wyjeździe tylko jedno z pięciu spotkań (Arka). Traciła punkty z Odrą, Śląskiem, Jagą i Piastem. Dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy remis biorą w ciemno (wiem wiem, nie ma Sobola i Głowy, ale mamy mocną ławkę).

Wybiegając w przyszłość - wariant optymistyczny i moim zdaniem dość realny, to 40 pkt po 15 kolejkach (po zwycięstwach z Legią, Cracovią, Odrą). Przy czym Legia poza piątkiem myślę, że potknie się jeszcze w Bełchatowie i wygra z Polonią, co oznacza 28 pkt po 15 kolejkach. Takiej przewagi nie można zmarnować
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 05.11.2009, 14:24
Legia bez Mięciela i Grzelaka. Wisła bez Głowackiego oraz Sobolewskiego. W kontuzjach remis.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2009, 14:39
Ciekawe czy rzeczywiscie Mieciel z Grzelakiem nie zagraja czy to jakas zaslona dymna..
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 05.11.2009, 14:40
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Legia bez Mięciela i Grzelaka. Wisła bez Głowackiego oraz Sobolewskiego. W kontuzjach remis.
Nie zagrają już na 100%. W kadrze meczowej ich nie ma
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.11.2009, 15:18
No w kontuzjach faktycznie byłby remis , absencja Mięciela , Grzelaka,ale to nie jedyne ubytki przed tym spotkaniem w szeregach Legionistów. Nie pewnymi występów są także Chinyama, który ma problemy z kolanem i jego przerwa trwa już 2 tygodnie, Szałachowski, który naciągnął mięsień skośny brzucha i Rybus co ma stłuczony mięsień uda. Nie jest to 100% pewne ,że nie wystąpią , ale kontuzja zawsze jak coś się odbije w perspektywie grania meczu, więc na pewno nie bąda w pełni przygotowani na jutro , co oczywiście jeszcze bardziej zwieksza nasze szanse zwycięstwa, nie żebym żle życzył legonistom ale to oni mają więcej pecha przed konfrontacją z nami..
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.11.2009, 15:23
Cytat:
W niedzielę chyba jeśli już
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 05.11.2009, 15:45
Są też dobre wiadomości: - Powrót Mariusza Pawełka, Piotra Brożka i świetna forma całej drużyny - stwierdził z uśmiechem trener.

Trzymamy za słowo trenerze. Mam nadzieje, że ambicji nie wystarczy na 30 minut
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 05.11.2009, 15:47
Ciekawe tylko czy Boguski sie wykuruje, licze na jego kilkunastominutowy występ
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Stary 05.11.2009, 15:49
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe tylko czy Boguski sie wykuruje, licze na jego kilkunastominutowy występ
Boguski nie zagra, bo znowu ma coś z nogą. Nie ma sensu go stawiać na nogi w tej rundzie. Niech odpocznie i od stycznia zacznie przygotowania na maxa. Swoją drogą to ładne kpiny z jego urazem. Miała być przerwa 2 tygodnie a zrobiło się prawie pół roku
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 05.11.2009, 16:20
A kto go tak uszkodził ? Dzieciak z Legii, kto by pomyślał..
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 05.11.2009, 16:27
Mam Ci odpowiedz na mojego maila do TVP wkleić?

btw, no chyba ze to jest ich wymowka, i faktycznie maja jakis dziwny "kompleks" Wisły grajacej jako gospodarz
Jeżeli byś mógł ot bardzo bym prosił. Jestem najzwyklej zaskoczony takim zapisem w Umowie( nota bene pracownik TVP przesłał ci zapis umowy handlowej?).
Jeżeli to prawda to C+ nieźle umie zadbać o swoje interesy ;]
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.11.2009, 18:00
Przy naszej porażającej nieskuteczności, nonszalancji oraz ogólnemu i wszechogarniającemu minimalizmowi ...obstawiam, że będzie 1:2 dla Legii. Gdyby zagrał Głowacki to powiedziałbym że będzie 1:1.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.11.2009, 18:14
będzie 3:1
do zwycięstwa poprowadzą nas Kirm Jirsak Marcelo.

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.11.2009, 18:33
Tak na przekór napisze Wisła niestety zremisuje albo przegra. Chinyama dwa razy.
Odpowiedz cytując
wislak1987
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 05.11.2009, 18:36
WISŁA musi ten mecz wygrac ale łatwo nie bedzie 2-1 dla nas taki typ oby
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.11.2009, 19:09
Moim zdaniem Wisła, wygra i to dośc spopkojnie, Legia jest mocna to fakt...ale tylko na Łazienkowieskiej. Taka Jest prawda.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.11.2009, 19:21
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś powiedzieć o której MNIEJ WIĘCEJ ( tak wiem że nie ma oficjalnej informacji ) jeśli mecz się kończy o 22 jest planowany powrót
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pewnie koło w pół do pierwszej, moze ciut później.

Co do meczu to czuje, że wygramy jedną bramką, 2-1, lub 1-0. Bramki Marcelo i Garguła w końcówce Chociaż szczerze mówiąc wogóle nie czuje przed tym meczem takiego ciśnienia i napięcia jak w ostatnich latach, bo nawet jeśli stracimy punkty to i pewnie nadrobimy to w następnej kolejce...
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 05.11.2009, 19:42
2:0 dla Wisły. W Legii nie ma Mięciela , Grzelaka więc siła ataku radykalnie spada.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.11.2009, 19:48
a Wiśle nie ma Głowackiego, Sobolewskiego + powroty po kontuzjach ... ekhmm
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.11.2009, 19:58
Ja bym tonowal nastroje.

Mecze z Legia maja swoją "specyfike" i tu nigdy nie ma faworyta.Wynik moze byc kazdy ,a ze sytuacja w tabeli kaze Legii co najmniej zremisowac zapowiada sie to co lubmy ,czyli ze przyjedzie ktos kogo akcje nie zawęza sie do stania w 11 na swojej polowie i wybijania pilkek po trybunach

Mi osobiscie szkoda Sobola,nim zlapal uraz niby nie gral jakos wspaniale,ale byl to lider ktorego zaciecie i sportowa zlosc automatycznie "przechodzila" na innych i druzyna potrafila sie zmotywowac.Takich ludzi potrzeba w kazdej druzynie.Urban ciagle zreszta to powtarza ze w Legii tez nie ma na dzis typowego ""opierdlacza" ,ktory wbrew pozorom jest istotnym elementem tej calej układanki.

Pamietacje tez ze Legia ma Muche ,bramkarza ktory potrafi wybronic mecz,i w tym seoznie juz nie raz uratowal Legii remis.....
My jednak wg mnie posiadamy wiecej indywidulanosci ktore same moga rozstrzygnac mecz ,ale jednak wole zeby akcje byly zespolowe

Zapowiada sie ciekwy bój,i nawet na napinka warszawko-krakowska jakby spokojniejsza ale gramy w Sosnowacu stad tez ta "atmosfera" bardziej chyba stonowana.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.11.2009, 20:17
kto jutro sedziuje to spotkanie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów