|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Konkretna wiadomość? A gdzie ty ją widzisz? Jak w takim razie nazwiesz to, że chyba nawet Wilczek wypowiadał się, że są dogadani z Lubinem, po czym wczoraj prezes Zagłębia oświadczył, że on nic nie wie żeby coś było z nimi ustalone. Dla mnie ta sprawa ze stadionem, gdzie będziemy grać to jest jakaś komedia. Czy to naprawdę jest aż tak wielki problem dogadać się z kimś w tej sprawie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
ale jezeli dogadaja sie ze Slaskim to czy mecze w eliminacjach i tak bede rozgrywac w Sosnowcu, a dopiero mecze w grupie na Slaskim? jesli tak, to to bedzie totalna porazka... no i jeszcze pytanie mam w kwestii rozstawienia meczow... jak to jest? jest jakies losowanie przydzielajace co do tego czy 1 mecz gra sie u siebie, a drugi na wyjezdzie czy jest skonkretyzowane, rozstawiony drugi mecz gra u siebie? ![]() Groundhopper
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
z resztą co roku jest ten temat wałkowany w mediach jak zaczynamy walkę o LM aż w końcu musimy zagrać poza swoim obiektem i powinni się dogadać dla dobra polskiej piłki i dla Nas )![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
W kwalifikacjach LM II rundę powinniśmy przejść bez najmniejszych oporów . W III nie MOŻEMY wpaść na FC Salzburg i Omonie Nikozja (oba zespoły klasa Wisły ew. troszkę wyższa-Salzburg , niższa-Omonia) ,bo szansę z tymi zespołami są 50/50 inne powinny pokonane przez nas z mniejszym ( np.NK Maribor ) lub większym (drużyny skandynawskie które będą w 1/2 sezonu). IV runda to realne szansę mamy tylko z Partizanem Belgrad i Slavią Praga . Nie wiem czy niektórzy już zupełnie nie wiedzą kto gdzie gra czy myślą że nasze kluby są tak mocarne - popatrzcie na skład nawet nie Olympiakosu z którymi mamy żadne szanse ale nawet FC København(np.Zdeněk Pospěch , Jesper Grønkjær czy Libor Sionko. ) czy Lewski Sofia. Większość prawi ,że teraz LM jest łatwa - fakt jest Zdecydowanie łatwiejsza , lecz trzeba mieć masę szczęścia żeby nie zaliczyć już "kwiatków" w III rundzie LM , nie mówiąc o IV. Bez wzmocnień teoretycznie słabe Inter Turku które będzie "na gazie" może nam narobić dużoo kłopotu nie mówiąc już o obśmianym na naszym forum Kalmar FF , Dlatego radzę zachować troszkę zdrowego rozsądku i pokory bo bez wzmocnień może być komedia w LM . Oczywiście żywię nadzieję , że nowa krew w zespole będzie , będziemy mieli więcej szczęścia niż choćby rok temu i wreszcie uda nam się dojść do piłkarskiego Edenu ![]() Tego życzę sobie i wszystkim kibicom Wisełki . Powód: ----
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 04.06.2009 o godz. 12:32.
![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
chodzi o to, że mam nadzieje jak większość, że uda się dogadać co do rozgrywania meczy w Chorzowie. A jeżeli chodzi o eliminacje to co za problem rozegrać te mecze również na tym samym stadionie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
PAO miało w składzi Biscana i Conceicao którzy w swoich byłych klubach zdobywali LM. I co |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I to że mniej czy bardziej sprawiedliwie "wytutkali" nas z LM ...
![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
najlepsze nazwiska są na ... nagrobkach jak mawiał były trener Wisły Wojciech "Baryła" Łazarek.Nie ma sie co bac, grunt że nie ma klubów klasy Barcy czy Chelsea do wylosowania.
Chociaż znajac nasze szczęście to najpierw trafimy na Salzburg a potem na Olympiakos |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Djjamajczyk nie wiem skad pomysl ze Partizan bedzie jednym z łatwiejszych rywali. Moim zdaniem najtrudniej bedzie z Olympiakosem, w drugiej kolejnosci Partizan a jesli nie ogramy ktoregos z 3 pozostalych klubow to w grupie Ligi Europejskiej tez bedziemy bici... Pozatym nie wiem w czym piłkarze których wymieniłeś są lepsi od Głowackiego, Sobolewskiego, Brożka czy innych ktorzy stanowia trzon naszego zespolu. Tak samo jak np. Pospech sa to zawodnicy na poziomie reprezentacyjnym. W klubach z ktorymi przyjdzie nam walczyc nie ma ludzi ktorzy wkrecali by naszych w ziemię. Oczywiscie nie bedzie latwo ale mysle ze akurat w tym roku nie ma co straszyc nazwiskami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Partizan boryka się z ogromnymi problemami finansowymi więc zakładam ,że przed LM wzmocnień nie będzie ponadto w ostatnim sezonie w UEFA Cup wiele nie zdziałali.
Nie chodzi ze będą nas wkręcali w ziemię - popatrz gdzie wyżej wymienione kluby w Euro pucharach dochodziły i jakie ich zawodnicy mają doświadczenie . Nie mówię ze Sobol by się sprawdził czy nie w takiej Copenhadze , chodzi mi o ogół zawodników więc nie sprowadzaj do tego "że jestem fee bo mówię ze mały małe szanse z zespołem X i w ogóle nasz zawodnik Y tez jest taki dobry jak ich". Lewski , Olympiakos to są średnie zespoły europejskie - my dopiero do takowych aspirujemy więc gra z nimi (mam nadzieje ze nie) będzie niezwykle ciężka . Dlatego wole Slavie Praha , która tak jak Wisła aspiruje żeby być mocnym średniakiem piłki e Europie. p.s to "fee" to przenośnia ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ha ha moze to nawet nie smieszne ale tez tak pomyslałem Porto,Panathinaikosy Reale Barce....taki Olimpiakos wypada przy nich troche skorminei tymniemniej szanse duze nie będa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
PAO i Anderlecht były zespołami słabszymi od Olimpiacosu, to kwestią porównywania szans.
Sytuacja kadrowa jaka jest każdy widzi. I najprawdopodobniej o wiele się nie wzmocnimy. Trzeba się cieszyć z mistrzostwa i ze zmian w regulaminie wprowadzonych przez uefę. Jeśli szczęście dopisze i doturlamy się do 4 rundy, mamy pewną grupę w Lidze Europejskiej. Tam do rozegrania będzie 6 spotkań. Wpływy z TV znacznie większe niż dotychczas. Nie będzie trzeba zbyt wiele do interesu dokładać. Może to trochę minimalistyczne podejście, ale dzielmy siły na zamiary. Z kim na podbój tej ligi mistrzów ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.06.2009 o godz. 18:44.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kalmar czy Staebek
Najbardziej niechciane losowanie: Debreczyn, Salzburg i OLympiakos/Partizan (Jugole zawsze potrafili grać w piłkę, a partizan w lidze odstawił resztę, - chyba że będzie jakaś wyprzedaż) Najprzyjem,niejsze losowanie - Santa Julia (andorra), Hafnarfjodur (Islandia) i Lewski Sofia. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ja nie widzę problemu w powalczeniu ze Slavią, Levskim czy Kopenhagą ale trzeba brac pod uwagę że musimy przejść 3 rundy a już w drugiej wcale nie musi być łatwo co już mocno ogranicza nasze szanse na końcowy sukces |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kopenhaga to niestety leszcz nie jest.Są zaprawieni w pucharowych bojach.2007 LM , 2008 wyszli z grupy z Uefy , przegrywając minimalnie z M.City.Nie wygodny rywal ale nikt nie mówił(oprócz pismaków dla których wszystko jest banalnie proste)że będzie lekko
![]() Swoją drogą hasło - nigdy nie było tak prosto awansować do LM to bzdura - Łatwiej niż to miało Zagłębie(przeciętna wtedy Steaua i jeszcze bardziej przeciętny Bate), to pewnie długo nie będzie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
a co to daje to wystarczy sobie prześledzić ile razy i z kim awansowała Sparta a ile Slavia i z kim musiała sie mierzyć nie mając rozstawienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Iq2 leszczy dzis niestety na poziome el LM wogole nie ma...czy to Kopenhaga czy Lewski.
Bo My patrzymy na to naszymi oczami ,a tacy z Kopenhagi tez czują i wietrzą sznae awansu do LM i zrobia wszystko by sie wzmocnic i do niej dostac. W LM chcemy grac nie tylko my ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
z APOELem napewno nie bedzie łatwo
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ZBeitaru też nie mieliśmy przejsć... A jak się skończyło? Kazdy wie. Wiec w tym roku LM nasza bez względu na losowanie
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Głęboko wierze w awans Wisły do LM, jednak wszyscy wiemy, że łatwa to przeprawa nie będzie. Bez względu na kogo trafimy, czy to będzie Olympiakos, Partizan, Red Bull, Kalmar czy nawet w II rundzie kwalfikacyjnej trzeba dać z siebie wszystko. FORZA WISŁA ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z nikim latwo nie bedzie, ba kazda z tych druzyn bedzie chciala tego samego czyli awansu do LM.Poprostu w kazdym meczy musimy zagrac na 110% i nie myslec ze mozna przejsc kolo meczu na luziku, bez wzgledu z kim bedziemy grac musza nasi chlopaki zagrac tak jak z Bracelona czy Beitarem u siebie a o sukces sie nie martwie.
Ja jestem swiecie przekonany ze wkoncu awansujemy, tak jak bylem przekonany na 6 kolejek przed koncem sezonu ze bedziemy mistrzem ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gramy na Śląskim!
http://sport.interia.pl/raport/elms2...laskim,1320174 Teraz to już nie ma opcji, skoro mecze reprezentacji Polski odbędą się na Śląskim to i Wisłę wpuszczą, przecież dla nich to na rękę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Z góry zakładacie, że zespoły wyżej od nas rozstawione przejdą wcześniejsze rundy. Ale może się zdarzyć, że jakimś czereśniakom wyjdzie mecz III rundy i to oni przejmą współczynnik punktowy lepszego zespołu. Wtedy przy dozie szczęścia możemy trafić na takich czereśniaków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może się też zdarzyć, że my nie dotrzemy do tej czwartej rundy, ale to już by była totalna katastrofa. Trwają dyskusje na temat stadionu gdzie będziemy grać tą czwartą rundę, ale przecież te 2 poprzednie to nie będzie spacerek. Jak trafimy np na Salzburg to też może być problem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Olympiakos FC Kopanhaga Slavia Praga Levski Partizan W przypadku odpadnięcia którychś z tych drużyn we wcześniejszych rundach dobierane będą do drużyn rozstawionych po kolei zespoły z następującej listy. Maccabi Hajfa Dinamo Zagrzeb Fc Zurich Wisła Kraków Bate Borisov. Czyli istnieje możliwość, że jeżeli odpadnie 4 lub więcej zespołów z wyższym rankingiem od nas spośród 8(Olympiakos, Fc Kopenhaga, Slavia Praga, Levski, Partizan,Maccabi,Dinamo Zagrzeb, Fc Zurich) to Wisła będzie rozstawiona w ostatniej decydującej rundzie.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 09.06.2009 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|