|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nikt nie pomyśli?
Hmm..... Przypomnę tylko, że zdaniem Właściciela Wisły i Young Global Leadera w jednej osobie, Kacper Duda to jest drugi Piotr Zieliński, którym każdym zagraniem dopieszcza piłkę. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Chlop nie powiedzial, ze Duda jest drugim Zielinskim, ktory za kazdym zagraniem dopieszcza pilke tylko, ze charakterystyka gry jest podobny do Zielinskiego. No nie jest to wielce kontrowersyjna teza. No bo co? Do Grosickiego jest stylem gry podobny? Do Jodlowca? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mówicie tu o naszym zjeździe na wiosnę, to patrzcie na Bytom, Grodzisk Mazowiecki czy też Rzeszów. Pomijając walkower we Wrocławiu zdobyliśmy mniej więcej tyle punktów co wychwalany przez wszystkich Śląsk, który okrzyknięty jest już pierwszym e-klapowiczem. Pozostała czołówka zdobyła mniej więcej 13-14 pkt na wiosnę, czyli dokładnie tyle samo co my. Ich seria też się zaraz skończy, bo wystarczy patrzeć na ich mecze z Siedlcami czy w Niepołomicach. Większość meczy 1 ligowych to piach i kopanina, więc nie ma się co dziwić, że dojechaliśmy do ich poziomu. Wiosna nie wygląda kolorowo, może im sodówa po jesieni siadła na dekle, może zbytnia pewność siebie. Najważniejsze by na koniec sezonu, gdy będzie nóż na gardle pozbierać się i nie dać dupy jak w ostatnich latach.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 13.04.2026 o godz. 08:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego od razu iść ad absurdum? Porównywać Dudę do Grosickiego czy Jodłowca?
Co ma Duda wspólnego z Zielińskiem, oprócz podobnej pozycji na boisku? To może równie dobrze wziąć chłopa z okręgówki, który gra na tej pozycji. Tak sztucznym pompowaniem Dudy Królewski robi mu ogromna krzywdę a siebie ośmiesza. Jednym z atrybutów Zielińskiego jest jednak niebagatelna umiejętność strzałów z dystansu, podczas gdy Duda w tym elemencie.... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zamiast naszego Zielinskiego to wolalbym aby byl naszym Tomasiewiczem ktory przy podobnych parametrach dobija do 200 wystepow w esa. Tylko jego nie pompowano na kadrowicza (choc tez gral w młodzieżówkach) i nie wróżono mu wielkiej kariery zagranicznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kiedy ty mowisz o umiejetnosciach, (wspominasz np o tym ze Zielinski ma dobry strzal a Duda nie), Krolewski mowi o charakterystyce zawodnika. Jestem przekonany, ze w okregowce, A,B klsie, 3, 4, lidze jest fhuj zawodnikow o charakterystyce gry Zielinskiego. Oczywiscie zaden polski zawodnik nie ma podjazdu do umiejetnosci Zielinskiego ale Zielinski nie jest jedynym ktory reprezentuje taki typ pomocnika. Wiec to nie jest absurd co napisalem. Skoro ludziom nie pasuje stwierdzenie Krolewskiego to nalezy zapytac do kogo w takim razie jest podobny Duda? Skoro nie do Zielinksiego to nalezaloby powiedziec, przykladowo "eee nie, Duda nie jest podobny do Zielinskiego, bardziej podpada pod Kaluznego albo Mariusza Kukielke" a nie, ze sie Krolewski skompromitowal. Bo sie mozna nie zgodzic z jego ocena ale wtedy nalezaloby podac zawodnika o innej charakterystyce, ktory bardziej pasuje.
Ostatnio edytowane przez As : 13.04.2026 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Królewskiemu chodzi o coś zupełnie innego i on dawał temu wyraz już niejednokrotnie.
Jego zdaniem Duda to wyjątkowy talent i przyszłość reprezentacji. W domyśle: następca Zielińskiego. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozmowa o talencie i o jego ewentulanym istnieniu lub nie przypomniala mi o tej zabawnej wypowiedzi Koltonia https://youtu.be/YbjkI9wFhvU?si=qPNYjoqxFbLhAVCX
W ogole to Lewandowski jak mial 20 lat to gral w Pruszkowie a Smuda o nim powiedzial, ze nie umie grac w pilke i chcial zeby mu oddali za benzyne jak go pojechal ogladac do Pruszkowa. Z drugiej strony Kownacki mial byc lepszy od Lewandowskiego a kopie sie po czole w sredniaku 2 Bundesligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ten Kołton to klasyczny przykład kogoś, kto na siłę chce pokazać swoją oryginalność i "zdolność prorokowania".
Oczywiście takie prorokowanie jest generalnie skuteczne. Bo statystycznie liczba tych co się wybiją jest zdecydowanie niższa od tych co się nie wybiją. Więc Romuś chciał zabłysnąć i zdobyć mołojecka sławę by za jakiś czas zabłysnąć " no ja już dwa lata temu mówiłem..." Choć tu na forum jest jedna osoba, która w każdej prognozie wskazuje że dostaniemy "w czajnik" lub "w papę". Od 11 kolejek te prognozy są (coś) tam warte, ale nie można nie zauważyć, że z każdą następną kolejką prawdopodobieństwo spełnienia się tej przepowiedni jest w naturalny sposób coraz większe No i wreszcie będzie można powiedzieć- a nie mówiłem... Realnie to na rozwój danej sytuacji ( tu: czy ktoś się wybije jako piłkarz) decyduje tak wiele czynników, że jest to wręcz nie do ogarnięcia. Talent, chęć do pracy, sensowni (lub nie) trenerzy, środowisko, wydolność organizmu, psychika, dobre wybory na rozstajach dróg, kontuzje lub ich brak, sportowy tryb życia, odżywianie, coś tam jeszcze, i oczywiście szczęście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jop pojawił się dzisiaj w Studio Reymonta i wypowiedział się na wiele kwestii poruszanych tu w ostatnich godzinach/dniach/tygodniach. Nie będę się bawił w skrybę, można odsłuchać pod linkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=jKGNFc76Wrg Co do Marca Carbo to Jop wskazał dwa powody jego słabszej formy (obecnie przed nim do gry jest nawet Omić): - narodziny pierwszego dziecka i wywrócenie życia do góry nogami - kto ma dzieci, ten zrozumie, Marc i jego narzeczona nie mają pod ręką "dziadków" do pomocy - drugim powodem jest wygasająca umowa i tu jest ciekawy wątek - można odnieść wrażenie, że wg Trenera niekoniecznie działa to na Marca mobilizująco - czyżby Hiszpan, stylem gry przypominający Sergio Busqetsa, szykował się latem do powrotu do Ojczyzny? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poza tym Jop udzielił bardzo dobrej wypowiedzi nt sytuacji w zespole w SR. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Omic chyba myslal, ze Wisla to jakis wiejski klubik a on tutaj bedzie mial miejsce za darmo. Chlop chyba nie ma glowy do profesjonalnego grania jak strzela fochami kiedy mu jest proponowana gra w rezerwach zeby byl w rytmie meczowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Trzeba też zauważyć jak wyglądała gra Omicia w poprzednim klubie.Z sezonu na sezon liczba minut spadała.
22/23 1780 minut w 26 meczach (68 minut/mecz) 23/24 1434 minuty w 25 meczach(57 minut/mecz) 24/25 1069 minut w 24 meczach(44 minuty/mecz) Taki trend to zazwyczaj mają 30-35 latkowie a my mówimy o gościu który teraz ma 23 lata. Tym transferem jestem szczególnie rozczarowany bo myślałem że on naturalnie będzie wypychał Carbo z podstawowego składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z Kutwą to musi być jakaś kwestia pokłócenia się itp bo nie wierzę, że Jop woli stawiać na Colleya, który już wczesniej miał występy, które wydawałoby się, że zdyskwalifikowały go ostatecznie w Wiśle.
Kutwa od dawien dawna, ciągle nie gra bo coś tam, b chory, bo sraczkę miał, bo kontuzję miał, bo niby sportowo jest słabszy. Także tu za często są jakieś wymówki i problemy, a każdy interesujący się Wisłą chyba może z czystym sumieniem stwierdzić, że jak na jego oko to Kutwa na to bycie przynajmniej stoperem nr 3-4 w Wiśle, powinien się łapać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Forum nie powinno służyć tylko wzajemnemu sprzeczaniu się dwóch skrajnych obozów, bez szans na wypracowanie kompromisowego poglądu - może również pełnić funkcję terapeutyczną.
Poniżej krótka instrukcja, co można robić w przypadku pojawienia się obsesji na czyimś punkcie (bez kontekstu tudzież wskazywania palcem): 1. Nazwij problem Zauważ, że to nie piłkarz jest problemem, tylko Twoja nadmierna uwaga skupiona na nim. 2. Zmień sposób oglądania meczu Nie możesz go „wyciąć” z meczu, ale możesz przestać go śledzić: skup się na całej drużynie, taktyce, ulubionych zawodnikach. Traktuj go jak tło, nie głównego bohatera. 3. Przekieruj uwagę Świadomie skupiaj się na pozytywach – akcjach, które Ci się podobają, zawodnikach, którym kibicujesz. 4. Złap się na „nakręcaniu” Gdy łapiesz się na myśleniu o nim → przerwij to świadomie i zajmij głowę czymś/kimś innym. 5. Zmień narrację Zamiast „on mnie wkurza”, myśl: „to tylko jeden z wielu graczy – niewarty mojej energii”. 6. Daj sobie czas To nawyk – zaniknie, jeśli przestaniesz go karmić uwagą. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|