|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kiedy jest losowanie 1/8 i mecze?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawa sprawa, że mimo to iż spora kasa, prestiż, przepustka do europy to dalej kluby esa traktują PP jak zło.
Zeszły rok po 1/32 zostało 15 klubow esa (dziś 11) Teraz po 1/16 zostanie max 10, a pewnie bez niespodzianek też się nie obejdzie. Rok temu przeszło 12 zespołów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja myślę, ża raczej różnica poziomów pomiędzy klubami w Polsce nie jest aż tak duża, żeby nie dało się jej zniwelować zaangażowaniem, wybieganiem, agresją i zapierdalaniem w opozycji do olewactwa, przekonania o własnej zajebistości drużyn z wyższego poziomu.
Oczywiście, chodzi zawsze o 1 mecz na 10. Resovia raz na dziesięć spotkań jest w stanie pokonać Lecha, Miedź wyeliminować Raków, czy Sandecja Cracovię. Im dalej w kolejnych rundach to i faworyci podchodzą do rywalizacji poważniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To prawda. Różnica między drużynami na poziomie centralnym w przygotowaniu fizycznym i taktycznym jest niewielka. Są różnice w umiejętnościach piłkarzy oczywiście, ale ani nie są one dramatycznie wielkie, ani te umiejętności nie są specjalnie wykorzystywane w polskoligowej imitacji gry w piłkę.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
realnie analizując,szansa na ponowne zdobycie PP nie jest iluzoryczna. Z poważnych przeciwników pozostali Legia , Jaga , Widzew , Pogoń ,Piast . Legia i Jaga tak do połowy marca najprawdopodobniej będą grały w LK i PP będą olewały znamy to .Ich grajkowie będą wypluwali płuca w LK będą starali sie jeszcze dobrze grać w ekstraklasie czyli gonić Amikę a PP to ich trzeci wybór. Pogoń tu możemy mieć problem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Widzew, Piast, Pogoń? Brzmi znajomo
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
obrona PP i znowu europa to by było coś niesamowitego
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie dostaniemy na wyjeździe, bo jesteśmy niżej w lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gdybać nie ma co, tak samo możemy dostać u siebie z krawatami 0-4 jak cudem przejść, jak wjebać gdzieś na wy....owiu. Dla mnie to jest jedna wielka loteria ten pp, pokazał to nasz ostatni mecz.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cytat:
https://pzpn.pl/public/system/files/...02024-2025.pdf
Ostatnio edytowane przez Patryko : 26.10.2024 o godz. 12:49.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to przepraszam, mój błąd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
kiedy losowanie ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W grudniu po południu
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Myślę, że 4 listopada. Poprzednio też było miesiąc przed meczami.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przeanalizuję dwa teoretycznie najgorsze losowania. Legia 28.11 mecz na Cyprze z Omonią , 30.11 lub 1.12 mecz w Mielcu a 4.12 na Reymonta 8.12 Lubin wyjazd. Możemy powalczyć. Jaga analogiczne terminy wyjazd NK Celje ,wyjazd Szczecin ,Gościmy na Reymonta ,potem mecz w Niepołomicach. Możemy powalczyć .Zeby nie było nie napisałem że wygramy ale nie stoimy na straconej pozycji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego to wcale nie są dla Wisły najgorsze losowania.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mile widziany wygrany pary Wigry-Polonia W ,lub Olimpia- Resovia , albo Sandecja-Pogoń Grodzisk M,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bronić PP. Go Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wyeliminować ekstraklasowicza bez Carbo będzie bardzo ciężko.
Najważniejsze by nie dostać wyjazdu na jakieś pastwisko jak w Tarnobrzegu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do 4 grudnia Carbo powinien wrócić.
Jak dla mnie to albo mecz w domu albo bliski wyjazd. Ciężko mówić z kim, bo grają dopiero w tym tygodniu. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
"Informujemy, że losowanie par 1/8 finału Pucharu Polski odbędzie się 4 listopada o godzinie 16:00 w siedzibie Telewizji Polskiej. Transmisję z wydarzenia przeprowadzi TVP Sport" - brzmi komunikat PZPN.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja tam wolę jechać nawet do Suwałk jeśli unikniemy topu Ekstraklasy u siebie![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
29 listopada(-1 grudnia) gramy w Krakowie z ŁKSem
6-9 grudnia gramy w Warszawie z Polonią. W okolicy 4 grudnia to wolałbym albo bliski wyjazd albo dobre boisko (np. nasze). ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Zobaczymy kto znajdzie się w 1/8, bo przypuszczam że jak zawsze beda niespodzianki.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.10.2024 o godz. 08:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bliski wyjazd to Sandecja, Kluczbork ewentualnie Rzeszów, Opole. więcej nie widzę bliskich wyjazdów. Mało tego z czwórki wymienionych Kliczbork (gra z ŁKS) i Opole(z Pogonią Sz) raczej nie wejdą do 1/8 , Choć wygraną Odry z Pogonią przyjmę z radością (tak samo jak wygraną Miedzi z L )
Ostatnio edytowane przez marek2a : 29.10.2024 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przy obecnych drogach to i Skierniewice czy Świdnik nie są przesadnie daleko.
Natomiast szansa że zagramy jednak u siebie i tak przed losowaniem będzie z 70-80% |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|