|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
No Panowie w sobotę lądujemy na 2. pozycji w Tabeli.
BTW. Podbeskidzie grało lepiej w piłkę niż Ruch. Niewiele lepiej, ale jednak. W Gliwicach jest straszne kartoflisko, umiejętności naszych Hiszpanów będą tam bardzo zniwelowane. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Alez Ruch to farciarze no ale teraz wszystko w naszych nogach. Ciekaw jestem jak sobie nasza ekipa poradzi mentalnie wiedzac ze wygrana oznacza wskok na drugie miejsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Padał śnieg. Jak się w końcu skończy zima to będzie lepiej.
Ja się bardziej martwię o Niepołomice, bo dziś śnieg, jutro ma trochę rozmarznąć ... ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Będzie to raczej trudny mecz z uwagi na boisko.
Umiejętnościami górujemy nad Puszczą. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
W sobotę ma być cieplej, nawet około 9 stopni, więc może pogoda przynajmniej nie będzie przeszkadzać.
Ale mecz zapowiada się rzeczywiście wyjątkowo trudny. Dużej szansy upatrywałbym w tym, że ta cała otoczka meczu stulecia narzuci na piłkarzy Puszczy presję, wyjdą przemotywowani i szybko się wykartkują. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szykuje się bardzo trudny mecz... taki na 0:3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
jakbym wujka Jurka słuchał ....no Prosze Cie ja wiem ze szacunek rywala itd,ale ludzie jesli chcemy Ekstraklasy itd to my takie mecze musimy wygrywac i tyle. W zasadzie Puszcza to taki pierwszy rywal ktory jest w tabeli wysoko i ktory nie bedzie myslał tylko o obronie. A jak nie to jak jak kiedys Grzegorz Skwara mowił" przegralismy bo jestesmy dziadami i tyle" ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
No nie wiem. Dzisiaj grali dobrze ale mając taką obronę to jeszcze sporo punktów potraca. Oby tylko nasi nie poczuli się zbyt pewnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak wygramy to wskakujemy na miejsce premiowane bezpośrednim awansem.
Nie ma lepszego momentu na danie d.py po całości |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Będzie pewne !:3
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kto z Was pomyślałby kilka lat temu, że dreszczyk emocji będzie wywoływać mecz w Niepołomicach....
Pamiętam dobrze pierwszy mecz. Puszcza ma taki styl, że oddaje inicjatywę i z chirurgiczną precyzją wykorzystuje stałe fragmenty gry. Mają wysokich chłopów na czele z Tiakane. Do tego to ich mityczne, wąskie boisko ze stanem murawy, który premiuje grę górą... Moim zdaniem jeśli będziemy mieć warunki do naszej normalnej gry piłką, to wygramy i to przekonująco. Natomiast jeśli będzie kopanina to wygra charakter i przygotowanie fizyczne. Ponadto Puszcza jest szczelna w obronie i żyje z błędów rywala i kontr, a tych mieliśmy kilka z Chrobrym (w tym dwie autorstwa K. Dudy). Powtarzam: w normalnej dyspozycji, na normalnym boisku jesteśmy o dwie klasy lepsi. Teraz trzeba to pokazać. Chłodna głowa i granie piłką. Prawie wszystkie piłkarskie atuty są po naszej stronie. Dużo będzie zależało od naszego zachowania w walce o górne piłki i błędów napędzających im SFG. Jak skruszymy im obronę i pierwsi strzelimy, powinno być dobrze, tylko jak patrzę za okno na pogodę i myślę o stanie boiska... Wygramy piłkarskimi umiejętnościami, charakterem i determinacją ![]() ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
A tak już zupełnie serio, dla Puszczy to bardzo ważny mecz, z ich perspektywy derby, ogłosili mecz z nami meczem stulecia, wystąpią w specjalnych trykotach, także łatwo na pewno nie będzie i jeśli będą odstawać umiejetnościami technicznymi to na pewno nadrobią zaangażowaniem i umiejętnością gry w błocie. Wydaje mi się, że z dotychczasowych wiosennych spotkań, to ten obok meczu z Arką będzie najtrudniejszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
aktualnie mamy taki mental , że danie dupy nie nastąpi , tego jestem pewny
jeśli już mamy czarnowidzieć to raczej spodziewam sie wymeczonego niskiego remisu , a to dlatego że gramy z czołową drużyną tej ligi (jakkolwiek dziwnie to brzmi) , na wyjezdzie , na wsiowym stadioniku w warunkach zimowego syfu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Końcówka meczu to niemal całkowita dominacja PBB i w doliczonym czasie wykreowali sobie dwie setki, tylko raz był spalony a za drugim ich piłkarz się pogubił. Ruch wyglądał tak sobie. Zdobycie przez PBB 9 punktów więcej niż Ruch to nie jest jakaś abstrakcja, zależy też od tego czy Ruch opuści fart (ten karny trzeba tak rozpatrywać) i jak bardzo jeszcze spuchnie. Mogą się spotkać w połowie drogi jak "Niebiescy" się nie ogarną. Niemniej - jest okazja wejść na miejsce premiowane awansem bezpośrednim, oby nasi dali radę w błocie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.04.2023 o godz. 09:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oglądałem ostatnie 30 min i ten zagraniczny szrot jeszcze im nie jedną bramkę zawali. Zresztą akurat w tej rundzie PBB pokazują znakomita gra ofensywna, ale w obronie to im strzela każdy. Do zdobycia jest już tylko 24 pkt, żeby PBB miało wyprzedzić Ruch musiałoby zanotować serie samych zwycięstw.
Swoją droga boisko w Gliwicach mimo iż kartoflisko pozwoliło na techniczna grę PBB. To pocieszające w kontekście naszego meczu |
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Ja to się chyba najbardziej obawiam się że Wisła z ostatnich lat przyzwyczaiła nas do tego że takich prezentów nie wykorzystuje. Oby tym razem było inaczej .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Przypominajka. Jeżeli nie będziecie mieli dostępu do telewizyjnego Polsatu w trakcie meczu, to możecie wykupić dostęp do transmisji wideo z jedyne 10 zł (5 złotych trafia do budżetu Wisły). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
A czy uważacie, że ŁKS wygra w Łęcznej z Mamrotem na ławce który wcześniej został zwolniony z ŁKSu?
Coś czuje, że to będzie istnie świąteczna kolejka. Oby tylko naszym jajeczko nie zaszkodziło. Alleluja. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tak przed meczem to warto przypomnieć, że Puszcza rozegrała 6 meczów w tym roku:
Kod:
Z-R-P Suma: 1-3-2 dom: 1-1-1 wyj.: 0-2-1 R (w) 1-1 Zagłębie R (d) 1-1 Podbeskidzie Z (d) 1-0 ŁKS R (w) 1-1 Chojniczanka P (d) 0-1 Ruch P (w) 1-0 Stal W tym roku na wyjazdach strzelaliśmy 3 bramki: Arka 1-3 GKS K 1-3 Skra 0-3 ![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 07.04.2023 o godz. 15:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
16 pkt przy 24 pkt PBB i będą nad nimi. A PBB gra przecież jeszcze z nami, BTT i ŁKSem. Mysl Logicznie. To się nie wydarzy. PBB pewnie będzie w barażach ale prędzej kosztem Puszczy lub Arki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za stan murawy powinien być walkower dla nas a Puszcza relegowana karnie do a klasy. Qrwa 21 wiek a boisko jak w latach 50 tych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No boisko to jakiś nieśmieszny żart. Tym niemniej, jakkolwiek się ten mecz skończy, przyda się ludziom zimny prysznic, bo niektórzy myśleli że wygramy wszystko do konca.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
My gramy, przeciwnik strzela mając pół sytuacji. Niewidomy Lasyk na gwizdku, który puszcza kopanie Fernandeza.
Zastanawiam się kto Puszczy wydał certyfikat na boisko, na C-klasie widywałem lepsze. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W końcu taki mecz musiał się zdarzyć
![]() |
|
|