The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2022, 11:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dotąd żadne, bo jak zbieranina kopaczy ma w dupie wynik to nie ma znaczenia czy ma w dupie u siebie czy na wyjeździe. Ale jak drużynie zależy na wyniku to łatwiej się walczy u siebie przy wsparciu kibiców.
Jak to się ma do meczu Polska-Węgry i rozstawienia w barażach?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2022, 11:29
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jak to się ma do meczu Polska-Węgry i rozstawienia w barażach?
Jak to jak? W meczu Polska Węgry zbieranina kopaczy miała w dupie wynik. Każdy myślał tylko o tym jak niczego nie spieprzyć. Dlatego Sousa ich olał i pojechał do słonecznej Brazylii...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 26.02.2022, 11:40
Dobra trza załadować matematykę kto z kim wygrać musi z kim My mamy wygrac żeby się utrzymać
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 26.02.2022, 11:44
Jak to jak? W meczu Polska Węgry zbieranina kopaczy miała w dupie wynik. Każdy myślał tylko o tym jak niczego nie spieprzyć. Dlatego Sousa ich olał i pojechał do słonecznej Brazylii...
No to dlaczego w tym meczu Sousa wpuścił na boisko zbieraninę kopaczy a nie najsilniejszy skład?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.02.2022, 12:04
To nie jest ten temat, ale Ci odpowiem.

Wpuścił młode pokolenie reprezentantów Polski, które ma przejąć pałeczkę po Lewandowskim Gliku Krychowiaku Grosickim...

I ci młodzi zamiast wykorzystać swoją szansę, pokazać, że ich czas nadchodzi okazali się zbieraniną kopaczy myślących tylko o własnym interesie, bez ambicji odpowiedzialności i poczucia obowiązku. Warto dodać, że nie mają już po naście lat. Taka smutna prawda o poziomie mentalnym naszych kopaczy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 26.02.2022, 12:13
W tamtym meczu liczył się wynik bo jak sam przyznałeś jednak to czy gra się u siebie czy na wyjeżdzie ma znaczenie.Trzeba było wpuścić najsilniejszy skład a nie młode pokolenie reprezentantów Polski, które ma przejąć pałeczkę po Lewandowskim Gliku Krychowiaku Grosickim...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.02.2022, 12:16
Cytat:
Poradzimy sobie. Głowa do góry.
- Jarosław Królewski, 26 lutego (sobota, godz. 00:27), 2022 r., portal społecznościowy www.twitter.com
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.02.2022 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.02.2022, 13:50
Drozd napisał(a):
Żeby się utrzymać wystarczy żeby kopacze zaczęli lepiej grać. Właśnie zaczynają lepiej grać, a do końca ligi zostało 11 kolejek. Jest ich wiec wystarczająco żeby nazbierać punktów. W najgorszym wypadku trzeba będzie w ostatnim meczu wygrać z Wartą. Gramy u siebie czy na wyjeździe?
Uśmiałem się, nawet ci to wyszło... wystarczy lepiej grać i punkty same przyjdą!

Czy 11 kolejek to wystarczająco, aby nazbierac punktów? Nie dla drużyny, w której nikt nie potrafi strzelać goli.

A w najgorszym przypadku, to spadek będzie przyklepany po meczu derbowym...

Nie mówię, że tak na pewno będzie. Mam nadzieje na wzmocnienie ataku i walkę do samego końca. Ale - na chwilę obecną - nie mamy sprtowych argumentów, aby przestać być najgorszą drużyną ligi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.02.2022, 17:13
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Uśmiałem się, nawet ci to wyszło... wystarczy lepiej grać i punkty same przyjdą!

Czy 11 kolejek to wystarczająco, aby nazbierac punktów? Nie dla drużyny, w której nikt nie potrafi strzelać goli.

A w najgorszym przypadku, to spadek będzie przyklepany po meczu derbowym...

Nie mówię, że tak na pewno będzie. Mam nadzieje na wzmocnienie ataku i walkę do samego końca. Ale - na chwilę obecną - nie mamy sprtowych argumentów, aby przestać być najgorszą drużyną ligi.
Nikt nie twierdzi że nie masz matematycznych szans na utrzymanie.
Większość już widzi że z takim składem jest to niemal niemożliwe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mistrzu_
Member

Od: 12.2002

Stary 26.02.2022, 17:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie twierdzi że nie masz matematycznych szans na utrzymanie.
Większość już widzi że z takim składem jest to niemal niemożliwe.
mało się udzielam na forum, ale dużo obserwuje. Mam takie spostrzeżenie ze wolfy od jakiegoś czasu przewidywał w jakim kierunku my zmierzamy a dużo ludzi się temu stawiało ... teraz wygląda na to ze powoli się wszyscy godzimy gdzie to wszystko zmierza i ze raczej ratunku tutaj nie będzie.

Apropo TP ... dużo hulala było, bo to niby nowoczesny skaut i profesjonalista, pracujący w Arsenalu. Może się jeszcze wykaże ale chyba za dużo ludzi się nabrało że to jakiś mega spec ... po pokoju TT myślałem ze dużo tego co gadał to PR ... ale teraz się zastanawiam czy on faktycznie wierzył w to co gadał ... np., ze Janek wykonuje świetną robotę.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.02.2022, 18:11
Aby myśleć o utrzymaniu wpierw trzeba zacząć wygrywać mecze, a jeszcze wcześniej zdobywać gole... od rozpoczęcia tej rundy gramy dramatycznie źle... wręcz brak słów jak bardzo gramy źle.

Parafrazując klasyka nam to utrzymanie nie należy się...

W ataku gramy parodie.... mamy 4 napastników, z czego jeden siedzi na lotnisku, drugi od przyjścia non stop chory lub coś mu jest... trzeci to emeryt, a czwarty to karykatura, istna parodia... To kto ma strzelać bramki?

Od początku sezonu gramy przeciętnie, słabo lub wręcz dramatycznie słabo bądź nawet kompromitująco... na serio z czym do ludzi...

Pomoc to również śmiech na sali... w obronie w miarę... ale też bez rewelacji...

Tylko bramkarz daje jakoś radę... choć niemal zawsze był u nas najsłabszym ogniwem...

Szanujmy się ale ta Wisła nie ma prawa grać na poziomie eklapy...

Szkoda mi trenera Brzęczką i Sobolewskiego, że muszą firmować swoimi nazwiskami nasz spadek do Pierwszej ligi.
Bo niby jakie są przesłanki, że utrzymamy się?

Wiadomo coś o tych testach wydolnościowych?
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2022, 20:22
Jedyna szansa na utrzymanie to granie jak największą ilością Polaków(wiem że jest ich mało). Mam nadzieję na powrót Alana do Colleya, na prawa Grucha na lewą Sadlok-tak Sadlok gosc który jest z nami wiele lat,przeżył z nami Vane Ly itp więc będzie zadupcał mimo iż brakuje go to lepszy on niż Hanousek. Do środka Plewka na atak Forbes nawet z nadwagą

Bieganski-Gruszkowski-Uruga-Colley-Sadlok-Młyński-Plewka-Fazlagic-Starzyński-Savic-Forbes
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.02.2022, 20:31
Jak rozumiem złożyliśmy broń i bez walki udajemy się do 1 ligi? Tak odczytuje brak ściągnięcia napastnika i kogoś ogarniętego do 2 linii.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.02.2022, 20:46
Ja widze progres, punkty z Gornikiem, bramka zdobyta w Warszawie, zaczelismy kreowac cokolwiek z przodu, grają w koncu Ci zawodnicy ktorzy powinni a ci ktorzy grali od deski do deski za Guli w koncu siedza na desce.
Czy to co mamy wystarczy do utrzymania nie wiem, mam dziwne wrazenie ze zadecyduje ostatni mecz z Warta.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2022, 20:53
Tez o tym pomyslalem.jasne pozna pisac i lać smuty ze to koniec,1 liga itd.Ale czy to ma sens?
jak kibic klubu sam nie wierzy to nie ma nic gorszego.Jest 11 meczy teraz juz NIE MAMY nic do stracenia bo i tak siedzimy na spadku,a ten kto jest ranny walczy zawsze najostrzej.
A jako ze faktycznie mozna juz powiedziec ze idziemy na zywioł i co ma byc to bedzie,zróbmy z siebie bande 11 swirusów na boisku i tysiecy na trybunach,czas pokaze czy damy rade,bo suma sumarum nie mamy juz nic do stracenia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Stary 26.02.2022, 21:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tez o tym pomyslalem.jasne pozna pisac i lać smuty ze to koniec,1 liga itd.Ale czy to ma sens?
jak kibic klubu sam nie wierzy to nie ma nic gorszego.Jest 11 meczy teraz juz NIE MAMY nic do stracenia bo i tak siedzimy na spadku,a ten kto jest ranny walczy zawsze najostrzej.
A jako ze faktycznie mozna juz powiedziec ze idziemy na zywioł i co ma byc to bedzie,zróbmy z siebie bande 11 swirusów na boisku i tysiecy na trybunach,czas pokaze czy damy rade,bo suma sumarum nie mamy juz nic do stracenia.
Bandę świrów - powiadasz?
A kto ma w niej uczestniczyć? Kliement czy wytwory transferopodobne Piasecznego?
Kto ma walczyć? Ta drużyna jest fatalnie skonstruowana... masa zaciężnego szrotu z zagranicy nie bedzię walczyć za klub...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.02.2022, 21:37
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Bandę świrów - powiadasz?
A kto ma w niej uczestniczyć? Kliement czy wytwory transferopodobne Piasecznego?
Kto ma walczyć? Ta drużyna jest fatalnie skonstruowana... masa zaciężnego szrotu z zagranicy nie bedzię walczyć za klub...
Będzie, jeżeli zobaczy, że wszystkim zależy i wszyscy walczą nie tylko jeden czy dwóch naiwnych. Wszyscy to znaczy sztab, zarząd, właściciele i kibice.

Dlatego jak słyszę kibica który na 11 kolejek do końca pieprzy że "zasłużyliśmy na spadek" bo trzy lata kopiemy się po czole to ręce mi opadają. Prawdziwa dawka pozytywnej energii. Jedźcie do myślenic z prześcieradłem. "szrocie połóż się i leż bo nic innego nie potrafisz" to na pewno pomoże.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.02.2022, 22:28
Będzie, jeżeli zobaczy, że wszystkim zależy i wszyscy walczą nie tylko jeden czy dwóch naiwnych. Wszyscy to znaczy sztab, zarząd, właściciele i kibice.

Dlatego jak słyszę kibica który na 11 kolejek do końca pieprzy że "zasłużyliśmy na spadek" bo trzy lata kopiemy się po czole to ręce mi opadają. Prawdziwa dawka pozytywnej energii. Jedźcie do myślenic z prześcieradłem. "szrocie połóż się i leż bo nic innego nie potrafisz" to na pewno pomoże.

może wjedzie na ambicje
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Stary 26.02.2022, 22:36

Czy w tej rundzie albo nawet szerzej w tym sezonie widziałeś ambicję tych zawodników?

Oglądałeś, któryś mecz w tej rundzie? Statystyki dalece odbiegają od czegoś takiego jak ambicja... Jeśteśmy najgorszą drużyną w lidze... Powiem więcej, chyba w eklapie dawno nie było, aż tak żenująco grającej ekipy.

Ci zawodnicy już dawno poddali się...

Nadzieja jedynie w trenerze Brzęczku i trenerze Sobolewskim...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.02.2022, 23:56
Tak, odkąd na ławce nie ma cipowatego Guli. Ale jak się kopacze opieprzali pół roku to w dwa tygodnie nie przypomną sobie co to znaczy być drużyną i walczyć jeden za drugiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2022, 11:24
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja widze progres, punkty z Gornikiem, bramka zdobyta w Warszawie, zaczelismy kreowac cokolwiek z przodu, grają w koncu Ci zawodnicy ktorzy powinni a ci ktorzy grali od deski do deski za Guli w koncu siedza na desce.
Czy to co mamy wystarczy do utrzymania nie wiem, mam dziwne wrazenie ze zadecyduje ostatni mecz z Warta.
Ja bym sobie życzył, żeby ostatni mecz z Wartą był jeszcze o "coś".

Na ten moment niewiele na to wskazuje.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 27.02.2022, 17:10
[wideo] - Marko Poletanović nowym piłkarzem Wisły Kraków:

https://www.youtube.com/watch?v=7HtpFLjm-cU
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 28.02.2022, 22:05
[wideo] - Elvis Manu nowym piłkarzem Wisły Kraków:

https://www.youtube.com/watch?v=GEMYIy2T0ec
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 01.03.2022, 18:50
czy można skończyć z tym gadaniem "jeszcze 11 meczów, wygramy 5 i się utrzymamy" skoro dostajemy lanie od III-ligowego zespołu?

Już DZIŚ trzeba się przygotowywać na 1 ligę, nie za kilka miesięcy...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.03.2022, 18:59
Wierzyć trzeba ale jak przychodzi choć chwila na rozsądek to nikt normalny nie powie, że się utrzymamy. Będzie albo piękna końcówka sezonu, walka, emocje i utrzymanie, albo z kolejki na kolejkę większy płacz i wyjazd z ekstraklapy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.03.2022, 00:44
No raczej na pewno spadniemy. Nie z winy Brzęczka, ale Guli, piłkarzy i osób w klubie decyzyjnych, które podjęły złe decyzje.

Teraz trzeba się odbudować, wymieniając skład i zmieniając sposób zarządzania klubem. Należałoby przemyśleć tego Pasiecznego, ale nie znam się, nie umiem powiedzieć, które transfery jego i po jakim czasie go oceniać.

Za rok czy dwa wrócimy do ekstraklasy. Trudno, bywa.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 02.03.2022, 10:36
czaro napisał(a):Wyświetl post
Należałoby przemyśleć tego Pasiecznego, ale nie znam się, nie umiem powiedzieć, które transfery jego i po jakim czasie go oceniać.
No cóż, dokonane transfery to jedno. Większym problemem są transfery niedokonane.

Jeśli chodzi o Pasiecznego, są w tym zakresie dwie wersje, przy czym obie są równie niekorzystne i skutkujące pytaniem "po co nam taki DS?":
- albo jest słupem i nie ma w klubie nic do powiedzenia w kwestii transferów,
- albo nie potrafił znaleźć żadnego możliwego do zrealizowania w zimie transferu na te pozycje, na które jest największa potrzeba.

Tu nie chodzi o to, że znalazł złych piłkarzy na daną pozycję. Chodzi o to, że nie znalazł żadnych na najważniejsze pozycje. Nie wiem, może szukał za dobrych, może za słabych, może takich, którzy z automatu odrzucali naszą ofertę, może nie szukał w ogóle, bo uznał, że z Klimentem, Ondraskiem, Fazlagiciem i Skvarką rozje*iemy tę ligę krakowską piłką, jeśli tylko damy im jeszcze trochę czasu na przełamanie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.03.2022, 14:13
A może zmiana nazwy tematu na "brak walki o utrzymanie"?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.03.2022, 16:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A może zmiana nazwy tematu na "brak walki o utrzymanie"?
O tym samym pomyślałem.

Może walczy Brzęczek, bo to będzie plama w jego piłkarskim życiorysie? Ale reszta? Za bardzo nawet nie wie co ma robić.

Kibice już się godzą ze spadkiem. Coś co 3 kolejki temu uważano w klubie za abstrakcje
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 02.03.2022, 18:52
Brzęczek wpadł jak śliwka w kompot. Ciekawe czy by tu przyszedł gdyby nie rodzina. Chyba nie oceniał tego głową a sercem, bo przyjście do tak słabego klubu, w końcówce sezonu, pierwsza praca po angażu w kadrze... Więcej tu mógł stracić niż zyskać. Jak spadnie to może już mieć kolejną łatkę słabego trenera.
I pozornie znowu wyjdzie, że Brzęczek to dno a nie trener, a realnie Sousa został brutalnie wyjasniony, sam się wyjaśnił, a teraz też jeśli spadniemy to winy Brzęczka w tym będzie może 1%. Wszedł w gówno i pewnie już sobie zdaje sprawę z tego powoli.
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów