The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2010, 16:46
Czy na meczu Polska - Australia będzie pozdrawiany za całokształ budowy naszego stadionu - prezio Majchrowski ? Bo chyba nie bedzie lepszej okazji zrobienia mu reklamy na całą Polskę. Szczególnie, że wybory komunalne tuż, tuż.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.09.2010, 17:10
Po co takie pytanie ? Myslisz ze dostaniesz odpowiedz? Badz na meczu- przekonasz sie
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.09.2010, 17:31
Na kamerce nr 4 ( trybuna wschodnia i E ) - http://kamera2012.eu/krakow4/ - oraz nr 5 ( trybuna zachodnia i D ) - http://www.krakow.pl/start/1311,arty...ly_krakow.html - można obecnie podglądać trening naszej kadry a jutro australijskiej
Ostatnio edytowane przez kot : 05.09.2010 o godz. 17:50.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.09.2010, 17:35
kamery inne poblokowali zeby sposorów nie reklamowac hehe
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 05.09.2010, 17:42
spokojnie mogą 3 rzędy tych reklam ustawić
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.09.2010, 17:59
Musze wam coś powidzieć coś o stadionie w poznaniu tak uwielbianym przez wszystkich a mianowicie planteka naciągnięta na dach troszke się leje i nie tylko w magazynie ultrasów ale i w przyszłej restauracji klubowej gdzie właśnie spadł sufit, przecieka jeszcze wielu miejscach, do tego w pomieszczeniach dla vipów sufit jest na wysokości mniejszej niż 2m, a jeśli chodzi o pojemność stadionu to najprawdopodobniej będzię musiała być ograniczona z powody złych drug dojścia.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.09.2010, 19:59
Kto ma pytanie do kolejnej interpelacji proszę pisać.
Jak zwykle zaczynamy od nr.1 potem kolejny kopiuje posta z pytaniami , wpisuje swój numer i pytanie itd. Pytania zbieramy do jutrzejszego wieczora.we wtorek sprawdzamy , w środę składamy interpelacje. Pytanie tylko konkretne- nie rozwlekłe , w każdym pytamy o jedną rzecz żeby nam znów nie lali wody w odpowiedziach
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.09.2010, 20:07
Zadawałem już dziś to pytanie, ale najwidoczniej nikt nie zna odpowiedzi, więc może warto zapytać w interpelacji:

1. Czy jest planowane malowanie schodów na trybunach? (żółty kolor na trybunie południowej nie będzie współgrał z resztą)
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.09.2010, 21:06
1. Czy jest planowane malowanie schodów na trybunach? (żółty kolor na trybunie południowej nie będzie współgrał z resztą)
2. Czy na stadionie będą nowe ławki rezerwowych i jeśli tak to kto je kupi (miasto jako inwestor czy Wisła jako operator)?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Guwek
Member

Stary 05.09.2010, 21:09
Adam Musiał przed chwila w OrangeInfo :
Na pytanie - Czy podoba się Panu stadion?
- Widziałem ładniejsze.
...nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.09.2010, 21:10
rafil napisał(a):Wyświetl post
2. Czy na stadionie będą nowe ławki rezerwowych i jeśli tak to kto je kupi (miasto jako inwestor czy Wisła jako operator)?
3 czy miasto bierze pod uwagę mozliwość obniżenia kwoty za wynajem w zamian za promocję i reklamę?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kost
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 05.09.2010, 21:11
3. Kiedy rozpoczną się pracę we wnętrzach trybuny północnej?
4. Czy planowany termin otwarcia całego stadionu, na listopad, dotyczy 1 dnia tego miesiąca czy 30 listopada?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.09.2010, 21:12
Guwek nie przesadzasz?
To chyba logiczne ze sa ladniejsza.. takze od tych na Legii, w Poznaniu, Lubinie, Gdansku czy we Wroclawiu..

lepsze bylo to
"Nie wiem czy Panstwo zauwazyli ale Smuda jest jedna z nielicznych osob, ktorej cos sie podobalo na stadionie Wisly" tvp Krakow

chodzilo o kapitalna murawe.. zdjecia z treningu repry http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/reprezentacja_trenowala_na_stadionie_wisly/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 05.09.2010 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Guwek
Member

Stary 05.09.2010, 21:23
Hehe SpoXsterR wiem, że są ładniejsze nawet niedawno gościłem na takim. Zacytowałem go tylko dlatego, że jest naszym administratorem stadionu.
...nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.09.2010, 21:29
A tyle narzekania było że murawa do wymiany itd. A tu jak widać cycuś glancuś
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 05.09.2010, 21:42
Jak ktos ma namiary lub zna firmy mogące wycenić obłożenie elewacji bibondem lub ew.czyms innym pisac do mnie tu lub na priv- może jak ruszymy temat to coś uda się zrobic.Szanse są szczerze mówiąc średnie bo zakutych urzedników cieżko bedzie przekonać ale lepiej coś robić niż później pluć sobie w brodę.
Jakby np.udało się znaleźć firmę która w zamian za reklamę cześciowo sfinansuje elewację (to samo tyczy sie telebimów jak ktoś ma znajme firmy które np.chciayłby reklame za częśc kasy....) to by temat był załatwiony.Ja na własną rękę też coś będę szukał ale może ktoś kto tu zagląda ma jakieś kontakty więc dlatego piszę
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.09.2010, 22:01
Arapaho, nie wiem czy wiesz, ale jak to miasto miałoby organizowac te oblozenie elewacji czy telebimy, to na wszystko ma byc przetarg, nie jest tak, ze sie firma zgłosi i miasto podpisze odrazu umowe.. Co innego Wisła, bo tutaj juz nikt sie nie wmiesza, moze podpisywac z kim sie podoba.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.09.2010, 22:08
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A tyle narzekania było że murawa do wymiany itd. A tu jak widać cycuś glancuś
Przez tyle czasu, to można było wyhodować nową, bez rozwijania jej z rolek. Logiczne było, że do września to każda żółta plama zniknie.

Pytanie do interpelacji:
4. Czy planowany termin otwarcia całego stadionu, na listopad, dotyczy 1 dnia tego miesiąca czy 30 listopada?
5. Dlaczego nie dotrzymano terminu ogłoszenia przetargu na operatora kiosków gastronomicznych? W odpowiedzi na poprzednią interpelację padła data "nie później niż w sierpniu b.r.", a przetargu nie ma. Kiedy więc zostanie ogłoszony?
6. Z jakiego powodu został unieważniony przetarg na zabezpieczenie konstrukcji stalowej trybuny północnej? Czy w związku z tym to zaplecze nie zostanie wykonane do 29 października i trybuna będzie stać nieużywana?
7. Ile czasu (z winy wykonawcy) wynosi opóźnienie przy realizacji trybuny wschodniej i zachodniej?

A dokładnie 8 października trzeba wysłać kolejną interpelację, z pierwszym pytaniem: "Dlaczego nie został dotrzymany termin oddania całego stadionu w dniu 29 października?" Odpowiedzą najwcześniej po 3 tygodniach, czyli nie wcześniej niż 2 listopada.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.09.2010, 22:51
5. Dlaczego nie dotrzymano terminu ogłoszenia przetargu na operatora kiosków gastronomicznych? W odpowiedzi na poprzednią interpelację padła data "nie później niż w sierpniu b.r.", a przetargu nie ma. Kiedy więc zostanie ogłoszony?
6. Z jakiego powodu został unieważniony przetarg na zabezpieczenie konstrukcji stalowej trybuny północnej? Czy w związku z tym to zaplecze nie zostanie wykonane do 29 października i trybuna będzie stać nieużywana?
7. Ile czasu (z winy wykonawcy) wynosi opóźnienie przy realizacji trybuny wschodniej i zachodniej?
8. Proszę o zacytowanie zapisów kontraktu między gminą Kraków a firmą wykonującą stadion, odnośnie pierwotnych terminów ukończenia inwestycji, kar umownych za nie dotrzymanie ww terminów, sposobu rozliczania tych kar. Proszę o przedstawienie ich odnośnie każdej z budowanych trybun. Wnoszę o załączenie pełnych kopii umów zawartych między gminą a głównym wykonawcą, wraz z późniejszymi aneksami oraz zmianami dla trybuny wschodniej oraz zachodniej.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 05.09.2010 o godz. 22:53.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.09.2010, 23:37
8. Proszę o zacytowanie zapisów kontraktu między gminą Kraków a firmą wykonującą stadion, odnośnie pierwotnych terminów ukończenia inwestycji, kar umownych za nie dotrzymanie ww terminów, sposobu rozliczania tych kar. Proszę o przedstawienie ich odnośnie każdej z budowanych trybun. Wnoszę o załączenie pełnych kopii umów zawartych między gminą a głównym wykonawcą, wraz z późniejszymi aneksami oraz zmianami dla trybuny wschodniej oraz zachodniej.
9.Wedle opinii wielu naocznych obserwatorów, z pierwszego rzędu skyboxów nadal nie widać całości boiska.Osoby niskiego wzrostu czy dzieci w ogóle są wykluczone z możliwości oglądania meczu.Czy inwestor jakim jest miasto ma zamiar coś z tym zrobić? a jeśli nie, czy miejsca pierwszego rzędu będą miejscami z ograniczoną widocznością, bądź czy też będzie wprowadzony limit wzrostu dla osób chcących wykupić te najdroższe miejsca na stadionie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.09.2010 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.09.2010, 23:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
jak wiadomo wewnątrz także nie można oglądać meczu, co jest ewenementem.
A skąd ta wiadomość. Ze zdjęć które pamiętam to widok ze środka jest przedni
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.09.2010, 00:03
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A skąd ta wiadomość. Ze zdjęć które pamiętam to widok ze środka jest przedni
Zrobiłem edit - jak jeszcze 'człowiek od pana O' się tu wpisywał, zadałem mu pytanie i napisał że nie wie i sprawdzi i wydawało mi się że zamilknął ale znalazłem że odpisał że widać - nawet fotkę wrzucił ale jest ona marna
http://img20.imageshack.us/img20/4849/1sau.jpg

Domyślam się że była robiona na stojąco a oprócz tego to tak na oko wygląda że ciężko by przez tą szczelinę było widac całe boisko na siedząco, szczególnie jak są problemy z widokiem z zewnątrz.
Ale z ostrożności edytuje bo być może widok jest.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.09.2010, 00:57
Pewnie, że na stojąco. Bezpośrednio przed szybą jest rząd siedzeń, więc inaczej się nie da, aby osoby na balkonie nie zasłaniały widoku.
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 06.09.2010, 08:10
Mam małe pytanie . Ile kibiców będzie mogło wejść na mecz z koroną
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 06.09.2010, 08:15
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Arapaho, nie wiem czy wiesz, ale jak to miasto miałoby organizowac te oblozenie elewacji czy telebimy, to na wszystko ma byc przetarg, nie jest tak, ze sie firma zgłosi i miasto podpisze odrazu umowe.. Co innego Wisła, bo tutaj juz nikt sie nie wmiesza, moze podpisywac z kim sie podoba.
Po pierwsze - nikt jeszcze nigdzie nie powiedział że na wykończenie elewacji i dostarczenie telebimów będzie przetarg.Na ile czytam wszelkie wypowiedzi J.N. i J.M na ten temat - sprawa ma byc rozważana po oddaniu stadionu do użytku.Jeśli jest inaczej podaj źródło.To w kwestii formalnej.
Po drugie- nie chcę żeby ktokolwiek na razie zgłaszał się do wykonania elewacji tylko chodzi mi o zrobienie kosztorysu wykonania elewacji ładnej i z dobrych materiałów celem przedstawienia kosztów ZIKIT-owi i J.M żeby podłożyć im pod nos rozwiązanie.Obawiam się że malowanie tej elewacji- jak twierdzi wiele osób- będzie (o ile będzie) tylko tymczasowym maskowaniem niedociągnięć i na betonie konstrukcyjnym bedzie to wyglądało tragicznie
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 06.09.2010, 08:23
Witam... Nie wiem czy sie ktoś tym zainteresuje ale takie coś mi w szukajce wyskoczyło... http://www.budohal.pl/formularz-wyce...FQseZwodnXVg2A

ed. w sumie to multum tego jest i z tego co widzę to najpopularniejszym materiałem na fasady są panele z Alucobondu tylko nie mogę nigdzie znaleźć jakiejś orientacyjnej ceny.... Jest ktoś w stanie wyliczyć jaka byłaby powierzchnia elewacji do wykonania Wiem że to jest ciężkie do wyliczenia ale może ktoś, gdzieś, kiedyś się spotkał z taką informacją Byłbym bardzo wdzięczny,,,
Ostatnio edytowane przez sebanop : 06.09.2010 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
Jakubus
Member

Od: 11.2005

Stary 06.09.2010, 08:25
Jeśli chodzi o siedzenia w drugim rzędzie Skyboxów, to sadze ze będą stosowane poduszeczki pod szanowne cztery litery Aby każdy mógł mięć widok na całą długość i szerokość murawy
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.09.2010, 10:42
Nie dla widzów o słabych nerwach + tym którym bardzo się nasz stadion nie podoba i ilość kasy na niego wydana

http://www.youtube.com/watch?v=d-z2jtUS9-Y&hd=1
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.09.2010, 10:49
Cytat:
Nie dla widzów o słabych nerwach + tym którym bardzo się nasz stadion nie podoba i ilość kasy na niego wydana

Po prostu Magia. Przepiękne stadiony. Ja się jednak cieszę, że w ogóle będziemy mieli jakieś obiekty. O takich mozemy niestaty zapomniec, a szkoda, bo mógłby być to obiekt, który byłby chlubą dla miasta. Miejscem wartym zobaczenia przez turystów.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.09.2010, 10:51
Sensej napisał(a):Wyświetl post

Ale co chiałeś wnieść swoim postem bo nie bardzo pasauje on do tematu gdyż nie jest na temat. Planować to sobie można. Ja widziałem fajny projekt stadionu w kształcie białej gwiazdy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów