The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2015, 10:23
Cytat:
Widocznie piłka jest po prostu dużo bardziej losowa, o czym się zapomina...
to czemu mistrza polski zdobywa tylko legia, lech lub wisla, mistrza hiszpani real lub barca, itd...? kazdy sport jest losowy, ale charakteryzuje sie rowniez tym, ze wiekszy wspolczynnik farta maja ci lepsi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.08.2015, 11:58
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
to czemu mistrza polski zdobywa tylko legia, lech lub wisla, mistrza hiszpani real lub barca, itd...? kazdy sport jest losowy, ale charakteryzuje sie rowniez tym, ze wiekszy wspolczynnik farta maja ci lepsi

chyba chciałeś napisać: "to czemu mistrza polski zdobywa tylko legia, lech lub wisla lub ślask lub zagłebie" to tak tylko z ostatnich 10 lat

PS. Nie masz możliwości pisania nazw własnych, krajów z dużej litery?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.08.2015, 14:03
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Zauważ, że to samo dzieje się po drugiej stronie Błoń. Decyzje Filipiaka są tak samo glupie lub głupsze.

A niezaprzeczalnie, obaj mają głowę do biznesu.

Widocznie piłka jest po prostu dużo bardziej losowa, o czym się zapomina...
Element losowy jest dużo większy niż w fabryce kabli, czy wytwórni oprogramowania - to oczywiste.

Niestety - klluby to dla nich zabawki, a nie poważne przedsięwzięcie i nie ważne, ile kasy utopią na nich - nie zbiednieją na tyle by to odczuć. Tak było przynajmniej do niedawna w przypadku Cupiała. Ale teraz powoli banki zaczynają się go czepiać o Wisłę, wiec trochę się uspokoił. Nie mam wątpliwości natomiast, że gdyby tych problemów z bankami nie było na stołku trenerskim Wisły nie byłoby już nie tylko Moskala, ale i jego następcy
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.08.2015 o godz. 14:08.
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2015, 23:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mnie denerwuje najbardziej ze Cupial sie zachowuje jak typowy kibic ktory po slabszych wynilach wywala trenera zamiast spojrzec szerzej na problem. On ma klapki na oczach i popelnia ciagle te same bledy.

.

Cupial juz wogole sie nie zachowuje,skonczyl traktowanie Wisly jak cos na czym mu zalezy gdzies tak po porazce w Nikozjii.

a teraz to juz tak na zasadzie "byle funkcjonowala".
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.08.2015, 07:42
Ale Kazika byłby prawie wywalił gdyby nie wstawili się za nim Gaszyński i Kapka. Czyli "mało mnie obchodzą, ale trenera to se zwolnię, a co."
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.08.2015, 23:30
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ale Kazika byłby prawie wywalił gdyby nie wstawili się za nim Gaszyński i Kapka. Czyli "mało mnie obchodzą, ale trenera to se zwolnię, a co."

Ruchy Cupiala są jak pudelko czekoladek,nigdy nie wiadomo co sie trafi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
styska
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 26.09.2015, 13:18. Wisła ma nowego właściciela?
Przeglądałam sobie dzisiaj fb i na jednym z Wiślackich funpage znalazłam taką o to informację:

Czyżby kolejna plotka
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.09.2015, 13:26
Nie jest dobrze, Baweł potwierdza :(

A tak na serio - popatrz kobieto na 1 komentarz pod zdjęciem. Chodzi tylko i wyłącznie o promocję profilu.

2 - nie FUNpage, a FANpage.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.09.2015, 13:29
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Nie jest dobrze, Baweł potwierdza :(

A tak na serio - popatrz kobieto na 1 komentarz pod zdjęciem. Chodzi tylko i wyłącznie o promocję profilu.

2 - nie FUNpage, a FANpage.

Może właśnie to FUNpage - i wszystko jasne

Czyżby Wisła była dla Niemców więcej warta niż Złoty Pociąg?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.09.2015, 13:43
Może po prostu Zloty Pociąg stoi na naszych terenach?

Do ewentualnej zmiany podchodzę z nadzieją.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.09.2015, 16:17
To ja tez napisze taka sytuacje...
Edek kowalik były piłkarz Cracovii prowadzi swoja dzialanosc...
Często się z nim widuje,rozmawiam itd...
Ostatnio rozmawial z moim ojcem i stwierdził ze widuje się ze Skrobowskim(Bylym Naszym piłkarzem) który twierdzi ze wokół Wisły kreca się Amerykanie..

Takie z dupy ale musialem napisac...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2015, 18:39
Oczywiście nie chce mi się wierzyć w 'rewelacje' tego fanpagu, natomiast pytanie nie brzmi 'czy Bogusław Cupiał sprzeda Wisłę", ale "komu?"

Do końca roku TF musi się pozbyć Wisły. To warunek banków. Opcję widzę 4: odda ją TS-owi, miastu, stworzy nową spółkę której fikcyjnie sprzeda udziały, będąc dalej jej właścicielem lub po prostu sprzeda zamożnemu biznesmenowi.

Oczywiście opcje z TS-em oraz miastem są najmniej prawdopodobne. Cupiał stracił już dużo pieniędzy, ale dalej liczyć potrafi i za bezcen nie odda nikomu Wisły. Zapewne sprzeda ją nawet za połowę włożonych pieniędzy (50 mln?), jednak to tylko i wyłącznie moje domysły.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.09.2015, 22:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście nie chce mi się wierzyć w 'rewelacje' tego fanpagu, natomiast pytanie nie brzmi 'czy Bogusław Cupiał sprzeda Wisłę", ale "komu?"

Do końca roku TF musi się pozbyć Wisły. To warunek banków. Opcję widzę 4: odda ją TS-owi, miastu, stworzy nową spółkę której fikcyjnie sprzeda udziały, będąc dalej jej właścicielem lub po prostu sprzeda zamożnemu biznesmenowi.

Oczywiście opcje z TS-em oraz miastem są najmniej prawdopodobne. Cupiał stracił już dużo pieniędzy, ale dalej liczyć potrafi i za bezcen nie odda nikomu Wisły. Zapewne sprzeda ją nawet za połowę włożonych pieniędzy (50 mln?), jednak to tylko i wyłącznie moje domysły.
50 mln? Za co?

Herb SA, licencja, ogórkowe karty zawodnicze i wierzytelności...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.09.2015, 00:08
10 lat temu miałem nadzieję, że Wisła za jakiś czas będzie w Ekstraklasie takim potentatem, jak w Niemczech jest Bayern Monachium. Marzenia prysły, ale życzę nam wszystkim nowego właściciela, który da nadzieję n a to, że jeszcze może tak być
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.09.2015, 09:36
Dariook napisał(a):Wyświetl post
50 mln? Za co?

Herb SA, licencja, ogórkowe karty zawodnicze i wierzytelności...
Mnie nie musisz przekonywać, ze to zbyt wiele, ale czy zdziwilo by mnie jakby Cupial chcial i 100 mln zlotych? Jakos niekoniecznie... Kiedys zreszta Kicie czy innemu biznesmenowi krzyknal taka kwote.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.09.2015, 09:51
Za logo SA nikt nie zapłaci, tylko za herb TS Wisła. Rok założenia, historia, tradycja i sławy.

Samo kupno TS Wisła nic nie będzie kosztować. Gdy w 1997 r. Cupiał wykupił piłkarzy w umowie zawarto punkt, który mówi, że gdy Cupiał będzie chciał odejść z Wisły to daje prawo pierwokupu TS Wisła i daje jej możliwość przejęcia sekcji piłkarskiej za darmo (symboliczna złotówka). Chyba nawet zawarto również punkt, mówiący o tym, że nie wolno zmieniać nazwy klubu dodając nazwę firmy głównego sponsora / właściciela. "Wisła TELEFONIKA Kraków", itd. Wszystko po to by zabezpieczyć przyszłość klubu. Oczywiście sama TS Wisła nie udzwignie tego, są już po wstępnych rozmowach z inwestorami gdyby co.
.. bez Kitów, a na poważnie
Ostatnio edytowane przez element : 27.09.2015 o godz. 10:00.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 27.09.2015, 10:28
element napisał(a):Wyświetl post

...mmsą już po wstępnych rozmowach z inwestorami gdyby co.
.. bez Kitów, a na poważnie

taaa jasne! Tych inwestorow juz jest kilku i wszyscy wypowiadają się tu, na tym forum
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 27.09.2015, 10:55
A po co TS ma podpisywać umowy z inwestorami już teraz skoro Cupiał nigdzie się nie wybiera z Wisły i raczej się to nie zmieni dopóki żyje jego mama.

TS Wisła jest jedynie przygotowana na to w razie diametralnych zmian i zdaje sobie sprawę, ze potrzebna jest pomoc inwestorów.
Ostatnio edytowane przez element : 27.09.2015 o godz. 10:59.
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
cdn..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.09.2015, 11:52
"Warunek banków" - gdzie, kiedy i kto - oprócz pismaków - potwierdził te rewelacje?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.09.2015, 12:34
Wlasnie zawsze najbardziej mi się to podoba jak to każdy wie wszystko o wszystkim no bo przecież tak pisza i tak mowia...
Jak to wszyscy wiedza po co się spotyka trener z zarządem i o czym rozmawiają(Zdarzaja się nawet cytowane słowa które padaly na tych spotkaniach).

Co poniektórzy wiedza co robi Cupial na codzien,gdzie przebywa w danym dniu i czym się wlasnie zajmuje...

Jest tez wiele osob które znaja bardzo dobrze punkt po punkcie umowy z piłkarzami,sponsorami,bankami i tym podobnymi...

Znajda się tez osoby które sa w stanie do zlotowki podac zadluzenie klubu no bo przecież oni to wiedza....

Oczywiście o takich którzy znaja co do dnia zadluzenia klubu wobec piłkarzy czy innych instytucji to nawet nie pisze bo to przecież każdy z nas wie...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.09.2015, 12:49
Prawda.

Wiadomo jest, że Cupiał jak bedzie chciał sprzedać, oddać czy podarować komuś klub, to to po prostu zrobi. Jak uzna, że Coca-Cola nie powinna być na naszych koszulkach, gdyż np. on woli Pepsi, to zostawi i zapłaci za Telefonikę.
Jednak wtedy znajdą się tacy którzy na pewni wiedzą ile z Myślenic płynie kasy i podniosą alarm, że właściciel działa na szkodę BG. Zaczynają rozkminiać jakiegoś Murapola czy jak tam było temu żywicielowi PBB, myślą że znajdą zbawienie u króla cipsów, są w stanie nawet umieścić na naszych koszulkach logo antify lub zajefajną tęcze, bo pewnie TF za free sobie tak wisi, a kasa nam jest koniecznie potrzebna.

A może po prostu w....ia go tak ten Mikołaj z " Co raz bliżej Święta".
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.09.2015 o godz. 13:24.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.09.2015, 09:22
1. TS Wisła przejmuje piłkarzy
2. Prowadzone są rozmowy z inwestorem/ sponsorem
3. Cupiał nie odchodzi, uwalnia się od TF i ładuje kasę z własnej kieszeni

Czy moje przypuszczenia z wczoraj się sprawdzą ? news z dzisiaj.

Cytat:
Według doniesień "Dziennika Polskiego" Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków pożyczy Wiśle Kraków SA kwotę miliona złotych, dzięki czemu do końca września br. spółce uda się spłacić wierzycieli i dzięki temu nie powtórzy się sytuacja sprzed roku, kiedy to ukarani zostaliśmy ujemnymi punktami.

Ponadto - jak czytamy w "Dzienniku Polskim" - negocjacje o powrocie piłkarzy pod "skrzydła" Towarzystwa Sportowego - wkraczają w decydującą fazę i wszystko wskazuje na to, że spółka zostanie przejęta w przeciągu najbliższych tygodni.

Według informacji "Dziennika Polskiego" TS Wisła prowadzi rozmowy m.in. z jedną z niemieckich firm, która byłaby gotowa współfinansować klub z ul. Reymonta. Jej właściciel jest ponoć gotowy sponsorować Wisłę kwotą 2 mln euro rocznie. Ponadto z prywatnych pieniędzy, a nie Tele-Foniki, Wisłę nadal sponsorować zamierza Bogusław Cupiał.
cdn..
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 28.09.2015, 09:59
element napisał(a):Wyświetl post
3. Cupiał nie odchodzi, uwalnia się od TF i ładuje kasę z własnej kieszeni

Czy moje przypuszczenia z wczoraj się sprawdzą ? news z dzisiaj.

Miałem takie same przemyślenia. Za dużo Cupiał w to włożył, także emocjonalnie, żeby się pozbyć klubu ot tak. Spodziewam się że przekaże Wisłę do TS, ale dalej będzie miał dużo do powiedzenia. Tyle, że już jako osoba prywatna, bez żadnych hamulcowych z TeleFoniki.
Może to i lepiej dla nas?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 28.09.2015, 10:21
^^ O ile Prezes ustali z innymi jakąś sensowną długofalową strategię, która potem będzie konsekwentnie realizowana to tak. Jeśli znów będą zmiany decyzji co kilka miesięcy to nie za bardzo.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.09.2015, 13:11
Jeśli jest w tym krztyna prawdy to wygląda na to że jest to jakieś hokus -pokus między TS a SA bo skąd zadłużony TS weźmie nagle bańkę by dać SA ? Myślę że chodzi tu różne kruczki prawne a kto faltycznie bęzie ,,właścicielem/ współwłaścicielem to się okaże
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 28.09.2015, 15:26
^^ Jeśli chodzi o milion złotych to podejrzewam, że dla Pana Wawro i jego kolegów nie jest większym problemem wydanie jednorazowo takiej sumy. Zaznaczam tu, że jednorazowo. To nie to samo co zdeklarowanie się na stałe wpłacanie miliona rocznie. Prawnie nie ma przeszkód, by wpłacił to celowo na konto TS.

Fakt jednak taki, że jak wykłada tyle kasy z własnej kieszeni to znaczy, że faktycznie może być jakiś sponsor z konkretną ofertą. Tylko wpierw chce by sytuacja klubu była czysta i klarowna.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.09.2015, 15:45
Jeżeli Wisła Kraków przejdzie pod skrzydła TS-u to jeśli tylko pokierują tym odpowiedni ludzie, którzy dadzą czas i zaufanie Gaszyńskiemu to możemy znów za kilka-kilkanaście miesięcy wrócić na szczyt.
Możliwe, że ten niemiecki udziałowiec będzie chciał na zdrowych zasadach inwestować w klub, wspierając akademie, a pamiętać należy że te rzekome 2 mln euro to niemal 2 razy więcej niż obecnie przelewa BC (5mln zł z umowy sponsorskiej z TF). Każdy dodatkowy udziałowiec może przyciągać ze sobą kilku mniejszych sponsorów, którzy mogliby zbudować tzw. piramidę sponsorską.
Zapewne logo zostanie zmienione z tego SA na logo Towarzystwa Sportwego a co za tym idzie będzie możliwa sprzedaż jednolitych gadżetów. Do tej pory część kibiców zaopatrywała się w pamiątki SA inny kupowali od TS-u. Tutaj są rezerwy, można na tym wiele zyskać notując sprzedaż na poziomie zbliżonym do Legi czy Lecha.
Jeśli Bogusław Cupiał będzie wspierał klub z prywatnej kieszeni to jest to chyba dodatkowy sygnał dla wszystkich że bardzo mu zależy na Wiśle, ale nie może jej tak mocno jak dawnej wspierać bo ma związane ręce, natomiast liczy się każde 10 , 100 tys. zł.
Trzeba być dobrej myśli i wspierać klub chodząc na mecze, będąc z nim na dobre i złe, to tyle ile możemy my, kibice tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 28.09.2015, 16:02
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Zapewne logo zostanie zmienione z tego SA na logo Towarzystwa Sportwego

To jest herb Wisły.

TS Wisła wydając ten milion wydaje jakby na samą siebie. Żeby drużyna nie rozpoczęła gry znów z ujemnymi punktami i karą finansową. Stąd TS myśli przyszłościowo.
Trochę to pogmatwane ale jeżeli jest coś na rzeczy to panowie w czarnych garniturach po Oksfordzie będą wiedzieć co robić ;-)
Ostatnio edytowane przez element : 28.09.2015 o godz. 16:11.
cdn..
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 28.09.2015, 16:09
Wiem, wiem źle się wyraziłem obecny herb Wisły Kraków SA został stworzony na potrzeby sekcji piłkarskiej która została przekazana w ręce prywatnego inwestora którym był BC. Po planowanych zmianach nic chyba nie stoi na przeszkodzie aby wrócić do herbu TS Wisła Kraków. (jeśli się mylę poprawcie)
Identyczna sytuacja z herbem przez lata była w Legii, gdzie niedługo przed wejściem do klubu w roli udziałowca, Leśniadorskiego wrócono do macierzystej wersji herbu.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.09.2015, 18:20
Swoją drogą, nawet po wycofaniu się Cupiała, napis Tele-Fonika może pozostać na koszulkach, oczywiście na innych zasadach, sponsorskich i zapewne z mniejszymi przelewami dla Wisły. No chyba, że Tele-Fonika nie może w ogóle angażować się w akcje sponsorskie. Ale to dygresja. Bardziej ciekawi mnie w jaki sposób TS Wisła(?), Cupiał(?), Gaszyński(?) czy ktokolwiek inny znalazł sponsora dającego 2x więcej pieniędzy na Wisłę niż obecnie TF? Jaki ma plan TS na utrzymanie klubu? Bo po przyjściu Cupiała wszyscy wiemy jaki był plan. Władować tyle pieniędzy ile się da. A wszyscy wiemy, że TS jest biedne jak mysz kościelna porównując finanse z realiami ekstraklasy. Nie chcę być złym prorokiem, dlatego zakończę tym: Liczę na to, że (jeśli wszystkie sensacje z dzisiaj okażą się prawdą) wpływy do klubu będą bardziej zdywersyfikowane i stan spółki nie był zależny od jednej firmy czy jednego inwestora.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów