The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 09:40
A już dzisiaj zawodnicy mają coś do pokazania ,mianowicie to czy zależy im na trenerze ,czy też nie.
Nikt mi nie wmówi ,że dzisiejszy mecz nie ma żadnego znaczenia.
Ma i to duże ,bo jeśli wygramy i pokażemy dobry futbol ,to będzie oznaczało że zawodnikom zależy na klubie i trenerze.
To ma być nie tylko wygrana ,ale pokazanie też dobrej gry.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.07.2009, 09:50
czyli dzisiejszy mecz to byc, albo nie byc dla Skorży?
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.07.2009, 09:55
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
czyli dzisiejszy mecz to byc, albo nie byc dla Skorży?
Mam nadzieje że tak. Kolejny mecz o stawkę trenera Skorży. Nie życzę mu źle. Jeżeli wygra z Lechem pogodzę się z tym i ok dajmy mu jeszcze jedną szansę. Ale jeśli dziś po raz kolejny w ważnym meczu przegra trzeba powiedzieć sobie jasno; to nie jest trener który potrafi wygrywać ważne spotkania.
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 25.07.2009, 10:07
To być, albo nie być nie tylko dla Skorży, ale także dla tej drużyny. Jeśli nie będzie wyniku to najpóźniej w poniedziałek powinniśmy się spodziewać początku rewolucji. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby na bramce stanął Cebanu. Mimo wszystko powinniśmy się chyba spodziewać nowego bramkarza. Mam nadzieje że takiego od razu na pierwszy skład. Myślę że emocje już nieco opadły, chociaż smutek zostanie na zawsze, BC też nie jest kimś oderwanym od rzeczywistości i prawdopodobnie zdaje sobie sprawę, że w Polsce nikogo lepszego miał nie będzie, chyba że bardziej ceni umiejętności trenerskie Smudy, ale z pustego to ani Skorża ani Smuda nie naleje...
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2009, 10:41
Petrescu: Polscy piłkarze nie są przyzwyczajeni do ciężkiej pracy

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68...zajeni_do.html
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.07.2009, 10:58
Panowie przestańcie już narzekać, bo się słabo robi. Wszyscy przeżyli tę porażkę. Jest to katastrofa finansowa i marketingowa. Ale jest to sport. Stało się. Minęły dwa dni. Wylewanie żalu na forum mija się z celem. Trzeba patrzeć w przyszłość. Obiektywnie fakty są takie: Skorża zdobył 2 tytuły MP. Można ten sukces umniejszać na różne sposoby ale samego faktu to nie zmienia. Dwa razy nie poradził sobie w pucharach (piszę o Wiśle). To porażki. Może nie radzi sobie na arenie międzynarodowej? Jego być albo nie być w Wiśle zależą od decyzji Cupiała. I tyle.
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2009, 11:06
nesta napisał(a):Wyświetl post
Petrescu: Polscy piłkarze nie są przyzwyczajeni do ciężkiej pracy

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,68...zajeni_do.html
Zawsze stalem murem za Petrescu byl najbardziej profesjonalny. Mowcie ze zajezdzal zawodnikow... tylko dziwne ze wciagnal rumunska druzyne do fazy gr. LM i nie wydaje mi sie by zmienil tok przygotowywania.
Po prostu mielismy i mamy zmanierowane gwiazdki ktorym sie eni chcialo zapierdalac i ktore chcialy przyjaciela za trenera. Maja " Maciusia przyloz do rany" ktory wszystko na siebie beirze. Jakie sa tego efekty... to kazdy widzi.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.07.2009, 11:07
Kowalski, zgadza się - Skorża jest mało doświadczonym trenerem na arenie międzynarodowej, mimo el. do EURO 2004 czy tych MŚ w 2006 roku to i tak jest za mało. Moim zdaniem Skorża potrzebuje asystenta z prawdziwego zdarzenia! Sami widzieliście co odje*** Janas oglądając mecze Levadi... stwierdził, że to drużyna z która chcąc nie chcąc i tak wygramy, a tu proszę... Skończmy narzekać i skupmy się na przyszłości, na dzisiejszym meczu z Amicą. W bramce na pewno wystąpi Pawełek, wydaje mi się, że zagramy takim składem jak z Levadia tylko, ze za Ćwielonga zagra Leszczak. ;-) I to by było na tyle.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
nesta
Senior Member

Stary 25.07.2009, 11:21
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze stalem murem za Petrescu byl najbardziej profesjonalny. Mowcie ze zajezdzal zawodnikow... tylko dziwne ze wciagnal rumunska druzyne do fazy gr. LM i nie wydaje mi sie by zmienil tok przygotowywania.
Po prostu mielismy i mamy zmanierowane gwiazdki ktorym sie eni chcialo zapierdalac i ktore chcialy przyjaciela za trenera. Maja " Maciusia przyloz do rany" ktory wszystko na siebie beirze. Jakie sa tego efekty... to kazdy widzi.
A najlepsze jest to, ze oni wtedy wcale nie trenowali tak jak w Rumunii. Pamietam wywiad z Pojlarem (nie wiem czy dobrze napisalem nazwisko) asystentem Petrescu, ktory mowil w prasie, ze "zaaplikowalismy im 50-60% obciazen jakie normalnie stosuje sie w rumunskich klubach". A to i tak bylo za duzo...
Efekty sa takie, ze Brozek po meczu z TT mowi, ze czul sie jakby zagral 3 spotkania.
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2009, 11:38
Ja tam wole odpaść z Levadią w eliminacjach niż przegrać derby z cracovią......
przestancie juz plakac puchary to juz przeszlosc proponuje skoncentrowac sie na tym co bedzie i co zrobic by zalapac sie przynajmniej na Lige Europejska ...Ja generalnie nie mialem wiekszych nadziei na LM po przejsciu Estonczykow czy nie mam nawet o zdobyciu w przyszlym sezonie Majstra proponuje spojrzec na statystyki meczów rozgrywanych na wyjezdzie !!!Gramy jakichs u siebie

Najbardziej smiesza mnie wszyscy przeciwnicy Skorzy których piorun .......nąl po 2 meczach, nie wiem co do niego macie to że nasi grajkowie w 100% sytuacjach nie potrafia trafic do bramki? Tyle bylo okazji na zdobycie gola ze ja nie wiem co tu wiecej Maciek ma do zrobienia
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 25.07.2009 o godz. 11:47.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.07.2009, 12:01
Panowie, czytałem kiedyś pogłoski, że Skorża chciał się już podać do dymisji przy okazji meczów z Beitarem. Wtedy się udało przejść, choć wzmocnienia też "miały być, ale..." i to ALE załatwiło nas w tym roku. Jak którykolwiek z nas przygotowałby drużynę do LM, mając AŻ trzech obrońców (w pierwszym meczu), jedynego grającego napastnika bez formy (bo po kontuzji) i kilku zawodników z łapanki, którzy marnują seryjnie sytuacje (jak Ćwielong). Do tego prezesa-frazesa, że "wzmocnienia już już są tylko jeszcze..." Człowiek mógłby się pochlastać ze złości, pracując w w takich warunkach.

Skorża uznał swój błąd - gdyby jeszcze zechcieli zrobić to kopacze. "Pojechanie" im po pensji za spowodowanie dużych strat finansowych w klubie byłoby odpowiednim działaniem. Tylko czy Brożek i spółka mają na tyle honoru co Skorża, żeby zrezygnować z części pieniędzy kontraktowych jako wynagrodzenie za katastrofę? Szczerze wątpię. Czyżby pan Maciej miał być kolejnym (po Danie) człowiekiem z honorem, który nie pasuje do leniwych piłkarzy-lalusiów z polskiej ligi?
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.07.2009, 12:16
1906 % poparcia dla Pana Macieja Skorży!!! Jest on najlepszym Polskim trenerem!!! Zdobył w ciagu trzech ostatnich sezonów Puchar Ekstraklasy, Puchar Polski z Groclinema co najważniejsze dwa Mistrzostwa Polski z Wisełka...
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2009, 12:21
W Rumunii są cyborgi, mają syntetyczne ścięgna i biegają 50 km dziennie. Tylko Polacy są ciency...

Petrescu może odnosić teraz sukcesy. Petrescu może być w przyszłości świetnym trenerem. Ja jednak nie żałuję, że wyleciał, bo po prostu nie podołał pracy w Wiślę. Tak, nie podołał. Zrobił z Wisły defensywny team. Zawodnicy mieli wytrzymałość, ale brakowało im dynamiki. Ewidentny błąd w przygotowaniach. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby Wisła nie przegrała mistrzostwa. Nie remisowała z Górnikami Łęczna i nie oberwała od Iraklisu Saloniki. W grze Wisły nie było niczego, co dawałoby nadzieje na lepszą przyszłość. Nikt nie mógł sobie pozwolić, by kompletnie niedoświadczony Petrescu mógł ćwiczyć swój warsztat kosztem wyników(oczywiście pomijam fakt, że Petrescu tradycyjnie nie mógł doprosić się o gotówkowe transfery - może byłoby inaczej)

Czym się różni Petrescu od Skorży?
Rumun potrafił jednać sobie ludzi. Miał ogromną charyzmę i był wygadany. Nasi piłkarze tego nie łyknęli. Tutaj ranga nazwiska "Petrescu" jest o wiele mniejsza niż w Rumunii. Skorża wydaje się więcej robić, niż gadać. Popełnia błędy, ale potrafi się do nich przyznać. Już dawno nie było takiej osoby w Wiśle. Był niby Kasperczak, ale nie oszukujmy się - on miał o niebo lepszy zespół. Skorży co rok sprzedają kluczowych zawodników, media oficjalnie skreślają, a ten jakby na złość wygrywa MP.

Porażka z Levadią to podsumowanie ostatnich ruchów w Wiśle. Kłótnie o pozyskanie bramkarza, brak prawego obrońcy, czy jeden sensowny napastnik w kadrze. Osobiście nie pojmuje takiego zachowania ze strony Jacka Bednarza i RN. W tym roku mieliśmy niepowtarzalną szansę awansu do LM. Czy nie można było się raz porządnie wzmocnić? Co tam wzmocnić...Czy nie można było chociażby uzupełnić składu? Załatać dziury? Dać do dyspozycji Skorży długą ławkę?

Wisła to mój klub, ale cała ta polityka transferowa, to jedna wielka amatorka. Niestety. Denerwuje mnie to bicie piany na temat Lecha Poznań, ale trzeba im przyznać, że u nich wygląda to o niebo lepiej.

Tyle ode mnie.
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 25.07.2009, 12:40
Dzis w meczu z Lechem zobaczymy jak zawodnicy szanuja Skorze. Bedzie widac jak na dloni komu i jak bardzo zalezy za swoim trenerze. To jest dobra okazja by przekonac sie kto jest do odostrzalu, kto poprostu ma to wszystko w dupie. Tu nawet nie trzeba myslec po "pilkarsku". Kazdy czlowiek po powaznym niepowodzeniu jezeli tylko ma motywacje i mu zalezy na tym co robi przy pierwszej okazji daje z siebie wszystko abu sie zrehabilitowac. Jezeli zwodnik x przejdzie obok meczu bo nie lubi Skorzy, a zawodnik y zawali bo nie dostal premi to z tymi typami jazda z Wiselki. Zabawa sie skonczyla, teraz w klubie wszyscy powini byc trzymani krotko za morde od Wilczka po sprzataczki.
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.07.2009, 16:11
Chyba nie ma wątpliwości po wywiadzie przed SP ze Skorżą jakie ma nastawienie co do przyszłości - "(...) Przed nami ...hmm ... przed Wisłą jest nowy sezon".

Z tego co ja wiem to JB już nie ma, nie ma też większości składu sztabu. Co do Skorży nie wiadomo, ale jak mu zwolnią cały sztab to sa się napewno nie zgodzi zostać.

Te przygotowania położył Skorża całkowicie, ale nie ma zupełnie nikogo kto mógłby go zastąpić ... więc dla mnie nie ma narazie go zwalniać. Ale z drugiej strony z takim podejściem no to nam trener nie potrzebny.
michu-k
Senior Member

Stary 25.07.2009, 18:10
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale z drugiej strony z takim podejściem no to nam trener nie potrzebny.

Proszę? Że niby jakim podejściem?
saklak1906
Senior Member

Stary 25.07.2009, 18:25
Nam potrzba rasowego napastnika ktory wezmie na siebie ciezar strzalu na bramke, a nie chec wjechania do bramki z pilka.
Pawelek chyba czytal to forum bo dzisiaj bronil fenomenalnie, przy bramce nie mial za wiele do powiedzienia ale pilki zgranila bezblednie.
Nietety seraia zutow karnych , powiedzialem do kumpla przed meczem ze jak beda karne to Lech wygra i tak sie stalo.
Chlopaki pokazali ze grac umieja do 16 metra od bramki przeciwnika potem jak by im nogi cos splatalo nie wiedza co z pilka zrobic.
Mimo przegranej jestem zadowolony z tego meczu, widac ze oba zespoly maja potencjal ale Zielinski nie podola zadaniu w drugiej polowie prawie sie na zaal nie prerzekrecil widzac jak graja jego podopieczni przy dominacji Wisly bo ta byla ogromna

Mam nadzieje ze ten mecz nie wplynie na decuzje Cupiala odnosnie Skorzy bo nic wiecej nie mogl zrobic, z naszego nowego obroncy bedziemy mieli wiele pozytku widzac ze mam chlopak papiery na granie
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 25.07.2009 o godz. 18:27.
,
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.07.2009, 18:28
Chyba dzisiaj nie ma nikt watpliwosc ze Skorża powinien .... zostac w Wisle , dzisiaj w dryzynie juz cos zatrybiło było widac ze graja z agresywnosca i polotem przynajmkniej w 2 połowie....
Skorża musi zostac !!!!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2009, 18:29
Dajcie Skorży jednego prawdziwego napastnika
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

ciacho
Senior Member

Stary 25.07.2009, 18:32
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Co do Skorży nie wiadomo, ale jak mu zwolnią cały sztab to sa się napewno nie zgodzi zostać.
Jeśli mu zwolnią cały sztab, a on będzie bronił tych marnej jakości fachowców, to krzyżyk mu na drogę i niech idzie gdzie chce.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.07.2009, 18:41
Porazka zawsze jest porazka i pewnie Cupial po tym meczu podjal juz decyzje. Na moje oko, to na 90% w poniedzialek leci Skorza, a we wtorek przychodzi Smuda :(.

P.S - Mam nadzieje, ze ten scenariusz jednak sie nie sprawdzi!
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.07.2009, 18:48
Co do Skorży to powinien zostać. Natomiast z całą stanowczością do wylotu Kaźmierski i Janas(gdyby nasi tak walczyli z Levadią to jakoś byśmy przeszli, a on ich "zmotywował"). Co do Bednarza to uważam że powinien zostać. Jego transfery nie są złe.

A co do Wilczka- pewnie ciągnie niezłą pensję. Ponieważ i tak jest marionetką to na jego stanowisko spokojnie możnaby zatrudnić Mielcarskiego. Nie dość że nawiązałby znowu kontakty z Portugalią to jeszcze by coś Bednarzowi podpowiedział.
mar07
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2009, 18:52
Mi się wydaje,że też trzeba szukać winy u tego Włocha co przyszedł, nie pamiętam czy od przygotowania fizycznego czy od czego on jest...
Ostatnio edytowane przez mar07 : 25.07.2009 o godz. 18:54.
Chcemy trenera Wisełko chcemy trenera!
Kassperr
Junior Member

Stary 25.07.2009, 18:52
Kasperczak...?

Kasperczak...!

Boże, niech wróci Kasperczak...!
Kassperr
Junior Member

Stary 25.07.2009, 18:53
mar07 napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje,że też trzeba szukać winy u tego Włocha co przyszedł, nie pamiętam czy od przygotowania fizycznego czy od czego on jest ale moim zdaniem nie powinno się kogoś takiego zatrudniać..
Ja tam jeszcze takiego czarnego widziałem, myślę, że on też może być winny....

Kasperczak...?
ciacho
Senior Member

Stary 25.07.2009, 18:54
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Porazka zawsze jest porazka i pewnie Cupial po tym meczu podjal juz decyzje. Na moje oko, to na 90% w poniedzialek leci Skorza, a we wtorek przychodzi Smuda :(.

P.S - Mam nadzieje, ze ten scenariusz jednak sie nie sprawdzi!
Smuda nie przyjdzie, bo we wrześniu prawdopodobnie będzie wakat na stanowisku selekcjonera, na ktory on czeka.
Kassperr
Junior Member

Stary 25.07.2009, 18:56
Co, pomarzyć nie można ?

Szczerze i obiektywnie, przychodzi Ci lepszy trener do głowy ?
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak...?

Kasperczak...!

Ty tak poważnie?
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

ciacho napisał(a):Wyświetl post
Smuda nie przyjdzie, bo we wrześniu prawdopodobnie będzie wakat na stanowisku selekcjonera, na ktory on czeka.
Nie chce Cie martwic, ale Lato i inne dziadki juz wybrali nastepce Leo... pana trenera Majewskiego . W jakim kierunku nasza pilka zmierza...
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.07.2009, 18:57
Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak...?

Kasperczak...!

Dobre - widac było kunszt trenerski Kasperczaka w Górniku Zabrze ......
A z taką kadrą, jak swego czasu miał Kasperczak w Wiśle, to niejeden trener osiągnąłby takie same sukcesy

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów