|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Uważaj co wynika z tych Twoich naiwnych tłumaczeń .Zasadniczy problem jest taki że kopaczom nie chce się chcieć, bo co będą z tego mieć że się przyłożą, powalczą, skoncentrują... No nic. Kasa ta sama, a zawsze ich bumelanctwo jakiś naiwniak czymś wytłumaczy. Powinni Ci odpalać za klakę ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wbrew pozorom więcej nas łączy niż dzieli . Przynajmniej zgadzamy się w jednym, ze głównym problemem jest kadra, niezależnie od przyczyny. I niezależnie od przyczyny, stawia to w nienajlepszym świetle naszych sterników. Mamy do wyboru trzyletnią impotencje transferową, albo trzyletnie tolerowanie minimalizmu i tumiwisizmu. Sam nie wiem co gorsze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wytłumacz proszę czym się różni Wisła od innych klubów ekstraklasy, że akurat u nas nikt nie zapieprza? W innych miejscach nie płacą? A może płacą lepiej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
No to dyskusja wraca do punktu wyjścia czyli do braku zapieprzania. Skoro tak to zatrudnić Ojrzyńskiego i idziemy na mistrza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Albo Hyballę ale zakazać mu się zbliżać do piłkarzy i mówić do nich ; )
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja bym zamienił Gulę na Ojrzyńskiego od ręki. Nie z powodu "zapierdalania", tylko żeby ustawił drużynę w obronie. W ataku szału nigdy nie będzie z takim szrotem, nie wiem który debil wymyślił tą "krakowską piłkę", ale z SFG kilka bramek może by wpadło.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.11.2021 o godz. 11:41.
|
||
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dzięki Bogu, nie Ty o tym decydujesz. Ja przy Ojrzyńskim od razu zapakowałbym karnet i odesłał do klubu. Rozmawiamy o gościu, który nie sprostał oczekiwaniom Stali Mielec. Krakowski kibic ma trochę większę wymagania niż oglądanie tzw. " lagi do przodu" i może się uda, może się nie uda. A krakowską piłkę to my dopiero próbujemy grać, na to niestety potrzeba dużo więcej czasu i trafionych okienek transferowych pod względem jakości i profilu piłkarza. Myślę że ten "Debil" który wymyślił granie w "krakowską piłkę" słusznie zauważył, że korzyści finansowe mogą być zdecydowanie większe.
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 23.11.2021 o godz. 15:47.
![]()
Wisła Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Cytat: 4 kwietnia 2019 ponownie został trenerem Wisły Płock, z której odszedł 27 lipca tego samego roku. 11 listopada 2020 został trenerem Stali Mielec. Zwolniono go z tego stanowiska 12 kwietnia 2021. Typowy uczestnik karuzeli PMŚ: przyjdzie, chwile potrenuje, wyniki kiepskie więc wylot. Naprawdę nie wiem czemu nagle u nas miałby zrobić coś z niczego - coś, czego nie potrafi, co udowodnił WIELOKROTNIE trenując zespoły Ekstraklasy. Stanowcze NIE dla wszystkich skompromitowanych, zweryfikowanych negatywnie trenerów z rodzimego podwórka - nie gwarantują oni NICZEGO dobrego.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.11.2021 o godz. 12:38.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powodów zawsze jest wiele, ważne że większość meczów rozgrywanych jest na totalnej wyjebce i to jest główną przyczyną kompromitujących wyników, a nie umiejętności aktualnych kopaczy. Bo takie podanie jak ostatnio, karygodne na poziomie młodzików, nie wynikało z braku umiejętności tylko z braku odpowiedzialności, on potrzebował powtórki żeby widzieć czy dał dupy, no debil, debil kapitanem... To jak może drużyna mieć wyniki... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Trio nie oznajmiło, że wyniki będą istotne za 3 lata, tylko iż najwcześniej za 2-3 lata będziemy gotowi, żeby nawiązać walkę o puchary. Nikt Wiśle nie liczy raczej na to, że stanie się to za sprawą 3 letnich treningów pod okiem Guli, tylko systematycznych wzmocnień kadry (przed nami ze 4 albo więcej okienek na zbudowanie drużyny). A i to nie musi stać się tak szybko, bo wiele zależy od tego czy uda się wyszkolić i sprzedać naszych młodzieżowców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie o to chodzi że jebał tylko wymagał profesjonalizmu i na treningach i na meczu. Jak w bielsku dali dupy na złość za jajeczko to ich nazwał oldboyami i miał rację, to się ....eczki obraziły wlaściciel też się obraził i się zaczęło zwalnianie. Czyli granie na wyjebce dokładnie takie jak teraz. Było to możliwe bo wczesniej dzięki Hyballi zrobiliśmy bezpieczną przewagę nad ostatnim miejscem. To że zaczęliśmy przegrywać nie miało nic wspólnego z rozczytaniem. Jak się zaczęła dupa palić to nagle świeżo koronowana Legia u siebie nas nie rozczytała. Rozczytanie to taka sama bajka jak zajechanie katorżniczymi treningami, żeby usprawiedliwić ordynarną symulkę na boisku.
Wywalili go bo taka jest moda, oczywiście interyja nie omieszkała o tym donieść . Jakby to cokolwiek zmieniało w historii która wydarzyła się i dalej się dzieje u nas.To fajnie że za 2-3 lata będziemy gotowi na walkę, do tego czasu drużyna leży do góry fajami, tymczasem taki Radomiak nie ma zamiaru czekać dwa lata i już w piątek przyjedzie spuścić nam wp....ol. A my obskakując od zbudowanych w pierwszej lidze będziemy się systematycznie wzmacniać. Jeżeli nie pojmujesz absurdu takich planów to szczerze wspólczuję... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, u nas cały czas tylko "jeszcze niedawno mogliśmy nie istnieć, 4 liga itd itd, trzeba się cieszyć z tego co mamy... ", tymczasem Stal, Radomiak i jeszcze kilka pilkarskichch "potęg" typu Wisła Płock są w czubie tabeli. Owszem za Stolarczyka czy Skowronka były momenty ze faktycznie nie było kim grać, nie było ławki, graliśmy momentami juniorami którzy nie byli przygotowani do gry w ekstraklasie. To o.co.chodzi teraz? Praktycznie na każdą pozycje mamy 2 zawodników, owszem większość z nich jest bezz formy albo im się nie chce ale 13 miejsce to na pewno nie jest szczyt możliwości tej drużyny, a jesteśmy tu gdzie jesteśmy przez totalny minimalizm piłkarzy, trenera i zarządu, oraz części kibiców którzy uważają ze jeszcze 2-3 lata potrzeba. Tylko że Z 2-3 lata może nas nie być w ekstraklasie, w poprzednim sezonie na szczęście spadała tylko. 1 drużyna, w tym już tak. Łatwo nie będzie bo poza Łęczną murowanych kandydatów do. Spadku póki co nie widać, a i oni mogą wkoncu odpalić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie ma drogi na skróty. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na skróty do czego? Do pucharów? Tu jest rozmowa o tym żeby kopacze wychodząc na plac zapieprzali nie udawali że grają.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
1. Legia Warszawa 97 171 52 15 30 153-
2. Piast Gliwice 100 165 48 21 31 133-96 3. Pogoń Szczecin 99 156 42 30 27 126-103 4. Lech Poznań 99 154 41 31 27 155-106 5. Lechia Gdańsk 99 153 42 27 30 136-122 6. Śląsk Wrocław 99 144 38 30 31 135-115 7. Cracovia. 99 140 39 23 37 123-116 8. Zagłębie Lubin 98 140 39 23 36 140-131 9. Raków Częstoch 81 138 40 18 23 121-98 10. Górnik Zabrze 98 137 38 23 37 124-115 11. Jagiellonia Biały 99 134 36 26 37 129-144 12. Wisła Płock 99 125 34 23 42 126-142 13. Wisła Kraków 99 115 32 19 48 133-158 14. Arka Gdynia 54 57 14 15 25 58-80 15. Warta Poznań 45 54 15 9 21 43-51 16. Korona Kielce 54 51 13 12 29 46-79 17. Stal Mielec 45 50 11 17 17 52-69 18. Radomiak Rado 15 25 6 7 2 20-13 19. Podbeskidzie Bi 30 25 6 7 17 29-60 20. ŁKS Łódź 37 24 6 6 25 33-68 Powyżej tabela za czasów rządów tria(nie umiem wkleić obrazka )Jesteśmy najgorsi Zdecydowanie najgorsi, na przestrzeni 3 lat, 100 meczów Nie 10, 20. 100. Słownie stu Po 3 latach rządów przyjeżdża Radomiak(kvrwa Radomiak!) i przez całą połowę nie daje nam pograc Może zamiast z takim budżetem próbować grać krakowska piłkę, zatrudnić kogoś kto dopasuje styl gry do materiału? Zacznie od nauki gry obronnej, stałych fragmentów? I jak już będzie jakaś stabilizacja, jakiś fundament, zaczniemy myśleć o dalszych krokach? Tak tylko pytam (tak wiem, gdyby nie trio Wisły już by nie było, też jestem wdzięczny, bla bla bla) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ostatnio edytowane przez Stelio : 26.11.2021 o godz. 22:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Trio niczego nowego nie wymyśli. Dla nich samych byłoby lepiej żeby znalazł się nowy właściciel. Przykro będzie jak nas klan Blaszczkowskich spuści z ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja już mam dosyć tej chu jni , lepiej dla Nas wszystkich żebyśmy wkoncu spadli Ztej ligi ,zaczęli wszystko od nowa , bo 10 lat wstydu , z roku na rok coraz gorzej a teraz jesteśmy mniej więcej na etapie jak kiedyś brazylijska pogoń
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Taka refleksja. Futbol (w sensie osoby, które nim zarządzają, w naszym wypadku właściciele klubu) to chyba nie jest miejsce na rodzinną atmosferę, głaskanie i usprawiedliwienia. Potrzebne jest też s....ysyństwo i twarda ręka (chodzi mi o zarządzanie, w ogóle nie myślę teraz o boisku). U nas to jest wszystko tak robione by nigdy nikt nie powiedział o nas złego słowa. Ok, to jest bardzo ludzkie i miłe, ale to się raczej nie sprawdza w piłce. Boruc w wywiadzie u zurnalisty, mówił że w Legii brakuje życia w klubie (w sensie żeby ich cały czas ktoś trzymał pod prądem), u nas chyba jest podobny problem. Wszystko niby jest już poukładane, długi prawie spłacone, pieniądze na czas, wszystko pod kontrolą, ale nie ma nikogo w klubie kto by biegał z batem i to wszystko nakręcał, że trzeba dalej napierdalać to przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Był taki to go zwyzywali od oszołomów i pisali paszkwile w mediach i na złość przegrywali mecze. Prym wiódł w takim zachowaniu jak się okazało grający właściciel.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciebie widzę podniecają łyse chłopaki, więc nie wiem czy powinieneś komuś cokolwiek wypominać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle że łysy "jeszcze" pracuje mimo wszystko w Wiśle i nie został wyjebany z trzecioligowego turecko-niemieckiego Turkgucu Munchen. I możesz płakać w poduszkę ale Łysy jaki jest ciężko mu wróżyć że osiągnie wkrótce takie dno jak brodaty Niemiec.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a teraz gdzie jest Kuba? może zabrałby głos, może wstrząsnąłby szatnią? pobudził paru asów aby jeszcze uratować coś w 3 meczach , które zostały do końca roku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musi się wykurować żeby zdążyć cieszynkę zrobić na zwolnienie Guli. Nowa świecka tradycja.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dupie mam brodę i pochodzenie. A do Hyballi cały czas wracam bo to co z nim zrobiono jeszcze długo będzie odbijać się czkawką.
Piłkarzyki zaczęły walić w h...na złość i zarząd ich w tym poparł, zamiast poprzeć trenera. Teraz są tego efekty. Gula mógłby jeśli chodzi o warsztat buty glancować Hyballi w dodatku jest cipowaty i bez autorytetu. Piłkarzyki wiedzą że jak dostaną w pałę jeszcze ze dwa razy to go nie będzie. Więc sikają na niego ciepłym moczem. To jest efekt załatwienia Hyballi. Ciekawe z kim teraz Kuba zrobi cieszynkę?
Nasze dno jest duuużo głębiej niż dno brodatego Niemca, bo trenerzy zwykle bywają wyjebywani, a to co prezentuje aktualnie "zespół" jest kompromitacją dla całego klubu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.11.2021 o godz. 23:45.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz to samo chcecie zrobić z łysym. |
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bez obrazy panowie!
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 27.11.2021 o godz. 11:46.
![]()
Wisła Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!