The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2011, 09:25
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A czy inni piłkarze Białej Gwiazdy też dostawali od Ciebie transparenty w ciężkich chwilach?

Ja nie będę gwizdał na Maora tak jak niektóre ćwoki na Małeckiego - ale transparent to przesada.
Nigdzie nie pisałem o transparentach. I uważam że one są zbędne. Ja pisałem, że fajnie byłoby aby Maor odczuł większe wsparcie od nas kibiców (większe niż zazwyczaj).
Ja też nie gwiżdżę na piłkarzy, po prostu żal mi jest gdy widzę gotowe rozwiązanie aby od Małeckiego odwalili się wszyscy krytycy, a on nie chce sięgnąć po nie...
Ostatnio edytowane przez InQ : 24.09.2011 o godz. 09:34.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2011, 09:33
InQ napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie pisałem o transparentach. I uważam że one są zbędne. Ja pisałem, że fajnie byłoby aby chłopak odczuł większe wsparcie od nas kibiców (większe niż zazwyczaj).
Ja też nie gwiżdżę na piłkarzy, po prostu żal mi jest gdy widzę gotowe rozwiązanie aby od Małeckiego odwalili się wszyscy krytycy, a on nie chce sięgnąć po nie...
Powinien dostać takie jak każdy nasz piłkarz wsparcie. Nie wiem dlaczego miałby dostawać większe? Bo słuchał złych doradców i namieszał? Nie on jeden. Większe to może dostać ktoś kto nie tylko ładnie gra, ale jest bardziej związany z kibicami (nie konsumentami) jeśli ktoś taki jest.

Też nie wyobrażam sobie gwizdów na niego, tak jak nie wyobrażałem sobie na Małeckiego, a jednak ćwoki gwizdały.

Maor powinien się wziąć w garść, jest zawodowcem i dorosłym mężczyzną - a my podziękujemy mu za grę jak każdemu z drużyny. Dla mnie tematu nie ma. Dziwie się po prostu tej histerii co poniektórych - jak nastoletnie fanki płaczące za idolem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.09.2011, 09:38
Panowie ale po co ta dyskusja na temat transparentu i dopingu skoro i tak w tej kwestii nie macie nic do powiedzenia a ultrasi zrobią i tak jak będą uznawać za stosowne.Jak macie jakieś pomysły to na stadion i pod gniazdo podejść a nie chować sie za forumowym nickiem
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 24.09.2011, 09:47
Ogryzek, czyli według Ciebie na wyraźne wsparcie kibiców zasługuje tylko kilku naszych piłkarzy? Nawet jak maja jakiś problem?

I chyba tu się różnimy. Bo ja uważam, że każdy kto jest całym sercem z zespołem, powinien dawać otuchę tym piłkarzom, którzy mają jakiś problem. Nieważne czy to jest Małecki (niezwykle związany z kibicami), czy to jest Maor (fantastycznie grający), czy też Diaz - tu odpukać w niemalowane (który gra naprawdę fatalnie i niezbyt jest przywiązany do kibiców). Po prostu uważam, że gdy naszemu piłkarzowi dzieje się krzywda, to on zasługuje na wyraźne wsparcie - bo on jest częścią naszego zespołu. I róbmy właśnie to dla dobra TEGO zespołu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2011, 09:51
InQ napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek, czyli według Ciebie na wyraźne wsparcie kibiców zasługuje tylko kilku naszych piłkarzy? Nawet jak maja jakiś problem?

I chyba tu się różnimy. Bo ja uważam, że każdy kto jest całym sercem z zespołem, powinien dawać otuchę tym piłkarzom, którzy mają jakiś problem. Nieważne czy to jest Małecki (niezwykle związany z kibicami), czy to jest Maor (fantastycznie grający), czy też Diaz - tu odpukać w niemalowane (który gra naprawdę fatalnie i niezbyt jest przywiązany do kibiców). Po prostu uważam, że gdy naszemu piłkarzowi dzieje się krzywda, to on zasługuje na wyraźne wsparcie - bo on jest częścią naszego zespołu. I róbmy właśnie to dla dobra TEGO zespołu.
Daj przykłady jak pomagałeś i wspierałeś innych piłkarzy Wisły na chwałę tego zespołu a nie pitol.

BTW
Diaz jest tak samo jak Maor przywiązany do kibiców, obaj najemnicy - tylko ze jeden gra świetnie a drugi badziewnie.

InQ
Chciałeś na siłę pokazać wyjątkowość Maora wmawiając ze niby jest bardziej przywiązany do kibiców od Diaza bo "fantastycznie gra". Czy ty siebie czytasz? Dlatego napisałem że obaj są tak samo przywiązani do kibiców bo są najemnikami i nie wiem czemu Ty jednego wyróżniasz negatywnie kiedy piszesz o Diazie "fatalnie i niezbyt jest przywiązany do kibiców?"
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 24.09.2011 o godz. 09:59.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Stary 24.09.2011, 09:55
Jaki niby przykład? - nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi.

BTW
Tutaj też się różnimy - ty nazywasz ich "najemcami", a ja "naszymi piłkarzami" którzy są częścią naszego zespołu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2011, 09:59
A wbijcie sobie ....a do glowy, bo niektorzy chyba maja z tym problem, ze nie kazdy rozpatruje przywiazanie do kraju (i sam jest do niego przywiazany) w kategoriach honoru, walki, smierci za ojczyzne, sztucznej mgly, krzyza itp !

Tozsamosc sie zmienia ! Jest globalna, bardzo czesto ludzie maja po dwie, trzy tozsamosci i wiecej. Ja mam w rodzinie osobe, ktora od urodzenia mieszkala w Niemczech, po ilus latach wrocila do Polski, ma podwojne obywatelstwo i czuje sie tak samo przywiazana do obu krajow. Ona ma rodzicow z Polski, ale wprowadzcie kolejny czynnik - rodzice z jeszcze innego kraju i dochodzi nam 3 tozsamosc.

Nie widzicie, ze ....a to nie sytuacja u Maora w kwestiach zdrady itp ? Gdzie wy w ogole jestescie niektorzy, na wojnie ? Facet nie ma problemu ze zmiana reprezentacji, bo byc moze nie czuje sie zwiazany blisko ani z Polska ani z Izraelem. Moze czuje sie obywatelem swiata, moze jego tozsamosc okresla religia, a moze np. to, ze jest pilkarzem. Ja np. nie czuje szczegolnie silnego zwiazku z Polska pomimo, ze tu spedzilem kawal swojego zycia, ale szereg ludzi i takich sytuacji mnie wybitnie do tego zniecheca. Troche trzeba wyjsc poza czarno-biale myslenie, urodzil sie ----- jego ojczyzna. Zdrajca.. ja .......e...
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 24.09.2011, 10:05
nesta napisał(a):Wyświetl post
A wbijcie sobie ....a do glowy, bo niektorzy chyba maja z tym problem, ze nie kazdy rozpatruje przywiazanie do kraju (i sam jest do niego przywiazany) w kategoriach honoru, walki, smierci za ojczyzne, sztucznej mgly, krzyza itp !

Tozsamosc sie zmienia ! Jest globalna, bardzo czesto ludzie maja po dwie, trzy tozsamosci i wiecej. Ja mam w rodzinie osobe, ktora od urodzenia mieszkala w Niemczech, po ilus latach wrocila do Polski, ma podwojne obywatelstwo i czuje sie tak samo przywiazana do obu krajow. Ona ma rodzicow z Polski, ale wprowadzcie kolejny czynnik - rodzice z jeszcze innego kraju i dochodzi nam 3 tozsamosc.

Nie widzicie, ze ....a to nie sytuacja u Maora w kwestiach zdrady itp ? Gdzie wy w ogole jestescie niektorzy, na wojnie ? Facet nie ma problemu ze zmiana reprezentacji, bo byc moze nie czuje sie zwiazany blisko ani z Polska ani z Izraelem. Moze czuje sie obywatelem swiata, moze jego tozsamosc okresla religia, a moze np. to, ze jest pilkarzem. Ja np. nie czuje szczegolnie silnego zwiazku z Polska pomimo, ze tu spedzilem kawal swojego zycia, ale szereg ludzi i takich sytuacji mnie wybitnie do tego zniecheca. Troche trzeba wyjsc poza czarno-biale myslenie, urodzil sie ----- jego ojczyzna. Zdrajca.. ja .......e...
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...4,artykul.html
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2011, 10:31
A propos tego linku, i dobrze mowi, co to zmienia. Moja ojczyzna jest tez Polska, ale jakbym gdzies wyjechal i stanalbym na jego miejscu to tez nie potrafie powiedziec co bym zrobil.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2011, 10:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie widzicie, ze ....a to nie sytuacja u Maora w kwestiach zdrady itp ? Gdzie wy w ogole jestescie niektorzy, na wojnie ? Facet nie ma problemu ze zmiana reprezentacji, bo byc moze nie czuje sie zwiazany blisko ani z Polska ani z Izraelem. .

A może czas przenieść uwagę z Maora na najważniejszych ludzi w piłce, na tych, dla których organizowane są te mistrzostwa, czyli kibiców?
Dla mnie i pewnie wielu innych, fakt, że ma nas reprezentować osoba, która pierwszy raz nasz kraj odwiedziła kilka miesięcy temu jest skandalem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.09.2011, 10:50
snyrting napisał(a):Wyświetl post
A może czas przenieść uwagę z Maora na najważniejszych ludzi w piłce, na tych, dla których organizowane są te mistrzostwa, czyli kibiców?
Dla mnie i pewnie wielu innych, fakt, że ma nas reprezentować osoba, która pierwszy raz nasz kraj odwiedziła kilka miesięcy temu jest skandalem.
Z powodu ludzi, którzy uwielbiają robić burzę w szklance wody, dla Maora był to ciężki tydzień.
Skromny, wrażliwy chłopak z Jawnego, czytając komentarze na swój temat w obu krajach, nie mógł sypiać po nocach, schudł dwa kilogramy, choć i tak był szczupły. Potrzebuje teraz spokoju, wyciszenia i refleksji. Widać, że jest zdecydowanie bliżej reprezentacji Polski i nie o kasę mu chodzi. W kraju swojej mamy znalazł nową ojczyznę, w której najzwyczajniej czuje się lepiej, bo nie widzi u nas tylu przejawów tak bardzo drażniącej go hipokryzji. I ludzie go akceptują, jak swojego. To go nakręca.
Maor, trzymaj się i nie zwracaj uwagi na ekstremistów! Cokolwiek byś nie wybrał, pozostań sobą!

Tutaj więcej:

http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...iksona,1699277
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.09.2011, 10:55
Chavez Show: http://www.youtube.com/watch?v=viH-8...layer_embedded

Ostatnie kilkadziesiąt sekund najlepsze
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.09.2011, 10:57
Świetny artykuł. Nic dodać, nic ująć!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.09.2011, 10:57
@ Snyrting

Oczywiście, że Maor nie powinien reprezentować Polski. Było to przecież pisane już se sto razy.
Tylko trochę mnie rozbawiło organizowanie mistrzostw dla kibiców. Tak to było chyba XX lat temu. Teraz nikogo punkt widzenia kibica nie interesuje (patrz na ten klubik Laty, co to ma Polaków dopingować - przecież to pranie mózgu), a ci, którzy mają się dorobić na mistrzostwach zapewne będą bardziej radośni niż fani zwycięskiej drużyny. Taki tam biznesik.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2011, 11:00
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Skromny, wrażliwy chłopak z Jawnego,
Wzruszyłeś mnie.

Do jasnej cholery, piszesz od 27 letnim dojrzałym mężczyźnie a nie o przedszkolaku, który wylał zupkę na dywan.

Maor poniósł konsekwencje sytuacji, którą sam swoim niezdecydowaniem spowodował.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2011, 11:01
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Wzruszyłeś mnie.

Do jasnej cholery, piszesz od 27 letnim dojrzałym mężczyźnie a nie o przedszkolaku, który wylał zupkę na dywan.

Maor poniósł konsekwencje sytuacji, którą sam swoim niezdecydowaniem spowodował.
To nie ja, tylko Białoński. Warto przeczytać cały tekst.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.09.2011, 11:03
Jutro powołanie dostanie od Fernandeza, sprawa sie zakonczy i skupi sie na Wisle. W Naszym klubie tez sie wypromuje, nie potrzeba mu do tego ME a przynajmniej bedzie miał spokoj.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.09.2011, 11:21
W tym artykule z interii jest też inna wypowiedź Maora:

Maor Melikson znalazł się w klasycznej sytuacji między młotem a kowadłem. W Izraelu zarzucają mu zdradę. - Dlaczego nikt nie chce przyjąć do wiadomości, że może postanowiłem grać dla ojczyzny mojej matki? Dlaczego wcześniej, przez 10 lat nikt mnie nie zauważał w Izraelu. Gdy doznawałem ciężkiej kontuzji, w gazetach pojawiała się kilkuwierszowa wzmianka, gdy raz powołano mnie do reprezentacji, komentatorzy mieli kłopoty z wymówieniem mojego nazwiska, a teraz, gdy chce mnie Polska, nagle stałem się ważny dla środowiska piłkarskiego Izraela! W gazetach pisze się o mnie na całą stronę. Gdzie oni wszyscy byli przez ostatnie 10 lat, skoro teraz zdaję się być ważniejszy dla nich od Yossiego Benayouna? - dziwi się Maor.
W Polsce krytykanci zarzucają mu, że stawia na naszą reprezentację, bo z Izraelem nie przyjedzie na Euro 2012 (żadnych szans na awans), czyli okno wystawowe wszystkich najlepszych piłkarzy ze Starego Kontynentu. - I że niby chcę się tylko tutaj wypromować, by wyjechać na Zachód i że w głowie mam tylko pieniądze. Dlaczego nikt nie dopuści do głowy, że może chcę grać dla kraju, w którym ludzie mnie akceptują jak swojego i cieszą się moją grą! Nawet w Poznaniu, choć kibice Lecha są wrogo nastawieni w stosunku do tych z Wisły, dostawałem sygnały uznania dla mojej gry, kibice pokazywali mi kciuki podniesione w górę, bo podoba im się moja postawa na boisku - argumentuje Maor Melikson.

ps. Oczywiście nie mamy pewności że to na 100% jego słowa ale nie przypominam sobie żeby Interia manipulowała wypowiedziami tak jak GW czy onet więc to raczej autentyk
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 24.09.2011 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2011, 11:33
Białoński generalnie jest blisko Wisły, więc raczej to słowa Meleksa.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2011, 11:34
Ventigo napisał(a):Wyświetl post
W tym artykule z interii jest też inna wypowiedź Maora:

Maor Melikson znalazł się w klasycznej sytuacji między młotem a kowadłem. W Izraelu zarzucają mu zdradę. - Dlaczego nikt nie chce przyjąć do wiadomości, że może postanowiłem grać dla ojczyzny mojej matki? Dlaczego wcześniej, przez 10 lat nikt mnie nie zauważał w Izraelu. Gdy doznawałem ciężkiej kontuzji, w gazetach pojawiała się kilkuwierszowa wzmianka, gdy raz powołano mnie do reprezentacji, komentatorzy mieli kłopoty z wymówieniem mojego nazwiska, a teraz, gdy chce mnie Polska, nagle stałem się ważny dla środowiska piłkarskiego Izraela! W gazetach pisze się o mnie na całą stronę. Gdzie oni wszyscy byli przez ostatnie 10 lat, skoro teraz zdaję się być ważniejszy dla nich od Yossiego Benayouna? - dziwi się Maor.
W Polsce krytykanci zarzucają mu, że stawia na naszą reprezentację, bo z Izraelem nie przyjedzie na Euro 2012 (żadnych szans na awans), czyli okno wystawowe wszystkich najlepszych piłkarzy ze Starego Kontynentu. - I że niby chcę się tylko tutaj wypromować, by wyjechać na Zachód i że w głowie mam tylko pieniądze. Dlaczego nikt nie dopuści do głowy, że może chcę grać dla kraju, w którym ludzie mnie akceptują jak swojego i cieszą się moją grą! Nawet w Poznaniu, choć kibice Lecha są wrogo nastawieni w stosunku do tych z Wisły, dostawałem sygnały uznania dla mojej gry, kibice pokazywali mi kciuki podniesione w górę, bo podoba im się moja postawa na boisku - argumentuje Maor Melikson.

ps. Oczywiście nie mamy pewności że to na 100% jego słowa ale nie przypominam sobie żeby Interia manipulowała wypowiedziami tak jak GW czy onet więc to raczej autentyk
Sygnały tego, że Maor czuje się w Polsce dobrze pojawiały się od dawna, w strzępkach informacji, między słowami... Mówił, dobrze o Polsce, kibicach, Krakowie, klubie i trenerze. Nie dziwie się więc, że dojrzał do tego, żeby grać w reprezentacji kraju, w którym się go docenia.
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.09.2011, 13:15
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...se_206798.html
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.09.2011, 13:20
Mam nadzieję, ze pomysł skandowania "Maor Melikson" to jedynie dobry żart, co chłopaki? Pomysł z transem to chyba też tylko wyłącznie odzwierciedlenie waszego dobrego humoru?
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.09.2011, 13:40
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, ze pomysł skandowania "Maor Melikson" to jedynie dobry żart, co chłopaki? Pomysł z transem to chyba też tylko wyłącznie odzwierciedlenie waszego dobrego humoru?
Uważasz dopingowanie piłkarza Wisły, na meczu Wisły w Krakowie za żart? Głupota ludzi tu piszących z miesiąca na miesiąc rośnie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.09.2011, 13:42
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Pewnie że żart ... Oni mieli na myśli wywieszanie transparentu żeby wesprzeć Małego tak jak Ty to prędzej pisałeś . Nie mów że się nabrałeś.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.09.2011, 13:46
dodo napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie pisałem ale teraz muszę . Wesprzyjmy Maora w niedzielę !
Widzisz, jednak nie musiałeś bo jak już napisałeś to dowaliłeś do pieca.

Przestańmy się litować jakbyśmy mieli do czynienia z gościem co ma 15 lat !!
Dał ciała, powiedział za dużo - konsekwencji jeszcze żadnych nie poniósł oprócz tego że w każdym państwie ma przesrane, trudno.

Podobnie jak Patryk, podobnie jak Maor powinien trzymać język za zębami. Tym bardziej ten drugi z racji kwestii narodowych.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.09.2011, 15:05
A teraz moja ocena dotycząca zachowania pana Meliksona.
Maor Melikson ma 27 lat. To wiek, który pozwala już na racjonalne zachowania. Pan Melikson jest osobą medialną i powinien wiedzieć, ze uwaga nie tylko polskiego, ale i izraelskiego psołeczeństwa skupia się na zawodniku Wisły i reprezentacji Izraela.
W tej sytuacji kompletnie nie rozumiem postawy pana Meliksona. Człowiek, który po zdobyciu Mistrzostwa Polski, prezentuje flage swojego państwa, dając ewidentnie do zrozumienia z jakim państwem i narodem sie utożsamia, za "chwilę" popełnia tak kolosalny błąd.
I dlatego nie ma tutaj mowy o tolerancji dla takiej postawy, w związku z czym nie dziwi fakt krytyki płynacej zarówno z polskiej, jak i izraelskiej strony.
Tylko ślepcy mogą taką postawę oceniać pozytywnie!
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.09.2011, 15:54
Rosomak - piszesz, że jesteś tolerancyjny do granic możliwości, a nie tolerujesz obcokrajowców ani obowiązującego herbu Wisły. To jak to w końcu? Troszkę niekonsekwentny jesteś
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.09.2011, 16:06
rafalek ile Ty masz lat że takie rzeczy pytasz i jeszcze takiej osoby jak Rosomak?

Poczytaj historię Wisły a zrozumiesz dlaczego w przeciwieństwie do parchów zza miedzy możemy iść z podniesioną głową - właśnie przez takie wydarzenia jak ostatnio miały miejsca oraz odpowiedni stosunek do tych wydarzeń nas, kibiców Wisły Kraków.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 24.09.2011, 16:15
Rosomak - nie dyskutuj lepiej z rafalkiem bo i tam nie zrozumie o co Ci chodzi
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.09.2011, 17:52
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Rosomak - piszesz, że jesteś tolerancyjny do granic możliwości, a nie tolerujesz obcokrajowców ani obowiązującego herbu Wisły. To jak to w końcu? Troszkę niekonsekwentny jesteś
A wiesz co znaczy w ogóle słowo tolerancja? Wytrzymywać, znosić.

Rosomak znosi herb i postawę Meliksona, ale ich nie szanuje.

Rozumiesz już?
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna