|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dziury w obronie ewidentnie wskazują, że potrzebne są tu zmiany. Wsyl potrzebny na gwałt..
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Traore, Mila, Pawłowski, Jeleń i Wasilewski : jeśli o tych pilkarzy chodzi kontrakty będą wyższe niż innych ale wygasają im kontrakty a Traore już w zimie będzie wolny a Jeleń to kwestia 1000 zl żeby był nasz a pozostali to też nie wygórowane kwoty odstępnego. Ja po prostu składam propozycje transferow i doskonale wiem że nie wszystkim się podoba każdy typ na forum ale jak dla mnie są to piłkarze ktorzy albo są najlepsi w lidze albo tacy ktorzy jeszcze mogą być najlepsi i przynieść nam dużo radości. Każdy kibic dobrze wie że na samych młodych chłopakach nie da się zbudować drużyny bo potrzebni są także doświadczeni piłkarze dlatego wrzuciłem tu Mile, Jelenia i Wasyla dlatego że potencjalni mlodzi pilkarze ktorzy do nas przyjdą ale także ci z obecnej kadry mogą się od nich dużo nauczyć. Jak dla mnie mieszanka rutyny z młodością jest idealnym rozwiązaniem. Niech każdy sobie przeanalizuje skład lidera ligi a nie mówi że po co nam dziadki tylko bez tych dziadków ta '' cudowna '' warszawska młodzież nie prowadziła by dzisiaj w lidze bo nie miałby kto tych młodych ustawić do pionu w razie potrzeby. I nie musicie się ze mną zgadzać bo każdy ma swoje odmienne zdanie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Janusz94, wszystko OK, ale widziałeś jakiś mecz Jelenia w tym sezonie w Podbeskidziu ? Jak nie, to się ciesz, tylko nie proponuj go do Wisły
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Dla mnie żeby było rozsądnie to jakoś tak powinna wygląd nasza kadra po zimie:
1.wariant oszczędnościowy Miskiewicz, Pareiko, Bunoza, Chavez, Głowacki, Czekaj, Sobolewski, Garguła, Chrapek, Wilk, Szewczyk, Iliev, boguski, Quioto, Sikorskiego pewnie zastawią ale cóż... Przy tym potrzebujemy bocznych obrońców, Burliga jest moim zdaniem zbyt słaby o reszcie wiadomo jakie popełniali wczoraj błędy... Moi kandydaci na bocznych obrońców to Olkowski, może jakub Wilk, może Rymaniak, może Brożka by się udało wyciągnąć choć wątpie i Tadeusz Socha. Potrzeba jeszcze 1 napastnika i 1 skrzydłowego, napastnik to może być Teodorczyk, może Świerczok albo Traore z Lechii. Skrzydłowy to Nakoulma, Plizga, Dzalamidze, jankowski i Wszołek nawet jakby trzeba było dać te 400 tyś euro za niego. 2.Wariant mniej oszczędnościowy Miśkiewicz, Pareiko, Jovanić, Jaliens, Bunoza, Chavez, Głowacki, Burliga, Czekaj (boje się że ci Frederiksen i jovanović zostaną), Melikson, Sobolewski, Garguła, Chrapek, Wilk, Szewczyk, Iliev, Genkov, Boguski, Quioto Wariant w sumie mi się mało podoba no można by tylko zostawić Meliksona bo taka rewolucja gdzie odchodzi 2 graczy nic nie da. Potrzeba bocznego obrońcy to już mówiłem kogo można i trzeba by było kogoś do grania Meliksonowi ściągnąć, bo to jest jeden z nielicznych w polskiej lidze a już na pewno w Wiśle, który wychodzi na pozycję, a u nas nie ma z kim grać. Osobiście może ściągnąłbym tego Dzalamidze i tu myśle, że z polskiej ligi zrozumiałby się z Milą, Traore i Radoviciem, na Radovicia nie ma na pewno szans ale reszta może by sie chociaż jednego udało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak sprzedadzą Melexa to będzie sie trzeba na Bełchatów i Podbeskidzie oglądać na wiosne.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zapomnijcie o Traore! W Polsce on może albo zostać w Lechii z kontraktem jakiego my nie będziemy mu w stanie dać, albo pójdzie do Legii, co byłoby kompletną głupotą z jego strony (zwłaszcza, że ma oferty np z Bundesligi...), poza tym Mila, Wszołek? Co wy pijecie... Odstawicie to... Każdy by chciał sporo zarabiać, a na dzisiejszy dzień nas na to nie stać...
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z takim podejściem Meliksona to lepiej bedzie jak go sprzeedamy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dokładnie Melikson jest w tym momencie mega przereklamowany , nie daje nic drużynie ... gra dobrze 15 minut potem tylko człapie po boisku. Odstawia nogę w każdej akcji ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Hm, wariant oszczędnościowy polega na rozwiązaniu kontraktów z kilkoma zawodnikami (Jovanić, Jaliens, Burliga, Frederiksen, Jovanović, Genkov, Melikson), bo chyba nie sprzedanie? + zapłacenie im równowartości kontraktu z miejsce, choć problemy są z comiesięcznymi wypłatami? Ewentualnie kasa za sprzedaż Meliksona poszłaby na odszkodowanie. W efekcie nie ma ani kasy, ani zawodników. Dobry pomysł, możesz być pomocnikiem Bednarza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Melikson jest bezużyteczny. no pewnie bo jak nie ma komu piłki zagrać to najlepiej jego obwiniać, przycyna jest prosta, obniżył loty razem z całą drużyną.
Ktoś tam wyżej pisał o Wasilewskim, on nie przejdzie do Wisły, już kiedyś chciano go ściągnąć, poinformował w tedy, że całym szacunkiem ale do Wisły nie chce przejść (wychowanek hutnika) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Co myslicie o Krzysztofie Mączynskim , konczy mu sie kontrakt po sezonie i tez mógł by przyjsc za darmo a to w koncu wychowanek - idealne rozwiazanie w przypadku checi oszczedzania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co myślicie o Janie Musze ? Latem wolny, co prawda przez 3 lata praktycznie nie grał, ale w naszej lidze i tak pewnie dałby radę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
prędzej znajdzie zatrudnienie w Championship gdzie zaproponują mu 10 tyś funtów tygodniówki... poza tym żeby bramkarz mógł się odbudować to potrzebny jest też dobry trener bramkarzy... ale to nie ważne bo i tak to Legionista.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Jeśli już jesteśmy przy tej pozycji to niestety rozczarowuje mnie Chrapek ,myślałem że jako jedyny młody Polak wchodzący do tej drużyny pokaże jakość i stanie się jednym z ważniejszych ogniw tego zespołu . Tak się przynajmniej na razie nie stało i Michał póki co zawodzi nie spełniając pokładanych w nim nadziei choć przy takiej grze całej drużyny i nie za wesołej atmosferze nie miał łatwego zadania . Wypada mieć nadzieję ,że z czasem zacznie lepiej się prezentować i wykorzystywać bardziej swój potencjał który bez wątpienia ma ( przynajmniej wg mnie ) . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Nowak wiecznie kontuzjowany, od razu by było, że drugi Garguła, ale... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Niestety już raz się nasz wspaniały sztab na nim nie poznał i został legionistą :/
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.pl/pl/julie...er_155213.html
Julien Tadrowski swoimi bardzo dobrymi występami w Arce i młodzieżowej reprezentacji Polski zwrócił uwagę klubów ekstraklasy takiego grajka nam trzeba
Ostatnio edytowane przez tomB : 12.12.2012 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na prawą obrone bym sprowadził Tosika, jest za darmo.W Poloni i w Bełchatowie prezentował sie solidnie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też o nim pomyślałem, ale właśnie dlatego, że solidny chyba nie ma szans. Jacek bierze niepewnych tylko.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tosik? Wy żartujecie ? Jaki On jest solidny ? W dodatku nie jest już nastolatkiem i większych perspektyw już przed nim nie ma . Bocznych obrońców potrzebujemy to fakt i jeśli już mamy wybierać z Polaków a jak wiadomo z tymi pozycjami u nas zawsze była bieda to przynajmniej bierzmy tych najmłodszych i najlepszych , ten Tadrowski powinien być jednym z naszych priorytetów , zresztą nim trzeba było się zainteresować już zanim przyszedł do Arki ale i teraz cena nie powinna być odstraszająca . Podobno nim interesują się takie kluby ja Polonia czy Pogoń i inne właśnie tego typu kluby - myślę że perspektywa gry w Wiśle przy sporej szansie gry w pierwszym składzie ( po odejściu tych wszystkich naszych asów na prawą obronę ) mogła by być dla tego piłkarza decydująca jeśli chodzi o wybór nowego klubu ( zawsze można mu wcisnąć, że obecna sytuacja to tylko chwilowy kryzys i już niedługo Wisłą wróci do ścisłej czołówki naszej ligi
) Uważam ,że to już niedługo będzie jeden z wyróżniających się prawych obrońców w naszej E-klasie . Innym ciekawym zawodnikiem na prawą obronę jest Bartkowski - młody , tani , ambitny i naprawdę dobrze się prezentuje , wiem że w tym sezonie gra z konieczności na lewej obronie co jest kolejnym atutem ale tego zawodnika ze względu na to że jest prawonożny brałbym pod uwagę właśnie jeśli chodzi o prawą stronę . Droższą opcją jest Olkowski którego też można było mieć za grosze jeszcze jakiś czas temu a teraz trzeba solidną ofertę złożyć żeby w ogóle Górnik ją rozpatrzył . Myślę ,że dwójka piłkarzy z tej trójki którą wymieniłem zabezpieczyłaby tą pozycję na lata i zagwarantowałaby odpowiedni poziom . Na lewej obronie to już jest straszna bieda i nie szukałbym na tą pozycję piłkarzy w Polsce , no bo kto z młodych jakoś rokuje i dobrze się prezentuje ? Oleksy gra dosyć regularnie ale Jego gra pozostawia wiele do życzenia ( przynajmniej mi ) i nikt inny nie przychodzi mi do głowy jeśli chodzi o tą pozycję .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 14.12.2012 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/13101-250...adchodzi_burza
Mogliby, a nawet powinni się nim zainteresować. Akurat jego możliwości w meczu z nami widzieli wszyscy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@fanfan
żeby to było takie proste no ja bym się cieszył z proponowanych przez Ciebie transferów.@Ikki Tez chciałem o nim napisac. 250tys. zł to nie dużo tylko nie wiem ile to jest na dzień dzisiejszy dla Wisły. ![]()
[FONT=Times New Roman]
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sytuację w Polonii też powinniśmy spróbować wykorzystać a nie czekać aż najlepsi i najbardziej perspektywiczni zawodnicy tego klubu przejdą do Legii czy innej Amici a my spróbujemy ściągnąć kogoś pokroju Sikorskiego (bez urazy).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak wykorzystac jak mamy zero? Nasza pozycja w negocjacjach jest na poziomie wymienianego tutaj Kolejarza ze Stróż.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzew podobno bankrutem ale pewnie za frytki Stępińskiego nie sprzedadzą....Okachi też by sie przydał do środka pomocy bo Guła słabiutki....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.12.2012 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ratunek jest tylko jeden, rozgonic towarzystwo i zaczac od nowa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Według łysego, nam do bankruta też niewiele brakuje więc radził bym skupić się na tym - gdzie i kogo opchnąć a nie kogo i gdzie kupić.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|