The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2011, 21:26
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co to znaczy "w zawieszeniu"?
a umiesz wyczuć dowcip?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2011, 10:23
Wyroki dla "11" skazanych:
  • Łukasz P.:rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata, 100 tys. zł. grzywny i zwrotu 48,1 tys. zł. otrzymanej premii za awans do pucharu UEFA
  • Dariusz J.: 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata i zwrotu 72,2 tys. zł. Otrzymanej premii za awans do pucharu UEFA
  • Michał S. : rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata, 40 tys. zł. grzywny i zwrotu 72,3 tys. zł. otrzymanej premii za awans do pucharu UEFA
  • Łukasz M.: rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata, 20 tys. zł. grzywny i zwrotu 72,2 tys. zł. otrzymanej premii za awans do pucharu UEFA
  • Sławomir O. : 2 lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat, przepadku przyjętych 20 tys. zł. łapówki, 15 tys. zł. grzywny
  • Marcin B.: rok i 8 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 4 lat, przepadku przyjętych 10 tys. zł. łapówki, 28 tys. zł. grzywny
  • Piotr B.: rok i 6 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 4 lat, przepadku przyjętych 6 tys. zł. łapówki, 10 tys. zł. grzywny
  • Mateusz R.: rok i 6 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 4 lat, przepadku przyjętych 7 tys. zł. łapówki, 8 tys. zł. grzywny
  • Tomasz M.: rok i 6 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 4 lat, przepadku przyjętych 7 tys. zł. łapówki, 20 tys. zł. grzywny
  • Tomasz W.: rok i 4 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 4 lat, 5 tys. zł. grzywny
  • Jarosław K.: rok i 8 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lat, 20 tys. zł. grzywny
A Wojciecha Ł. tu nie ma?

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.06.2011, 10:26
Wojciech Ł. plus jeszcze ktoś( G. Bartczak? ) nie przyznali sie do winy i przez co nie poddali sie dobrowolnie karze
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.06.2011, 12:15
Wojciech Ł. i Grzegorz B. otrzymali/otrzymają zarzuty w osobnym akcie oskarżenia.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.11.2011, 19:51
Cytat:
Minister sportu i turystyki Joanna Mucha poinformowała, że złożyła do prokuratora generalnego Andrzeja Seremeta zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w związku z opublikowanymi taśmami mającymi świadczyć o korupcji w PZPN.

"Udawałam się już na zjazd PZPN, gdy dowiedziałam się, że mamy doczynienia z sytuacją dziwną, bardzo niestandardową. Zostały mi przedstawione nagrania, które wywołały tę dzisiejszą medialną burzę i w związku z tym, że zawierają treści bardzo poważne i bardzo zaskakujące, w trybie natychmiastowym zostało złożone przeze mnie pismo do prokuratora generalnego Andrzeja Seremata, zawierające zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Chodzi o przestępstwo przekupstwa menedżerskiego opisane w art. 296. Kodeksu Karnego" - poinformowała Mucha na briefingu prasowym w siedzibie ministerstwa.

Potwierdziła także, że o całej sprawie poinformowała Centralne Biuro Antykorupcyjne. Przekazała też materiały. "Były dwie płyty. Na jednej z nich było nagranie audiowizualne, na drugiej były nagrania głosów. Chyba było to siedem nagrań".

Mucha powiedziała, że nie chce na razie formułować oskarżeń i czeka na wyniki weryfikacji przekazanych materiałów oraz na wyjaśnienia, których w trybie natychmiastowym zażądała od PZPN.
"Nie będę kierowała żadnych podejrzeń związanych z konkretnymi osobami. Na tych nagraniach ani nie widać osób, ani nie jestem w stanie rozszyfrować wszystkich głosów, chociaż oczywiście określone podejrzenia mam. To muszą zweryfikować prokuratura i CBA. To są wszystkie narzędzia ministrowi sportu i turystyki i wszystkie zostały przez nas wykorzystane. Teraz poczekamy na ciąg dalszy" - podkreśliła.

Pytana o możliwość wprowadzenia do PZPN kuratora, Mucha odpowiedziała, że według nowej ustawy o sporcie kuratora powołuje sąd, a nie minister. "Ja mogę tylko wnioskować o to do sądu. Wszelkie decyzję będę rozpatrywała dopiero po otrzymaniu wyjaśnień z PZPN" - zapewniła.

W dniu zjazdu PZPN w Warszawie prezes Podkarpackiego ZPN Kazimierz Greń, który nie jest delegatem na zjazd, na podstawie nagrania ukrytą kamerą zarzucił prezesowi PZPN Grzegorzowi Lacie i sekretarzowi generalnemu PZPN Zdzisławowi Kręcinie korupcję przy budowie siedziby PZPN w warszawskim Wilanowie.
Lato i Kręcina nie chcieli w piątek komentować tej sprawy.

hehe Lato i Kręcina - doigraliście się
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.11.2011, 23:32
przeczytałem gdzies na forum, że ktoś liczy na taki transparent na wszystkich stadionach:

Polski Związek Przestępstw Notorycznych!

jak dla mnie - rewelacja
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.11.2011, 12:57
Cytat:
Warszawscy śledczy mają wyjaśnić, czy rzeczywiście doszło do korupcji w Polskim Związku Piłki Nożnej. Kluczowym dowodem są zarejestrowane ukrytą kamerą filmy, w których wypowiadają się m.in. szef PZPN Grzegorz Lato i sekretarz generalny związku Zdzisław Kręcina

Ujawnione w piątek filmy trafiły do minister sportu. Jeszcze tego samego dnia Joanna Mucha przekazała je Prokuraturze Generalnej, złożyła też zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez osoby z kierownictwa PZPN.

Teraz nagrania analizują śledczy z Prokuratury Generalnej. Po szybkiej, wstępnej ocenie mają je przekazać do stołecznej Prokuratury Okręgowej. Dopiero ta o zacznie postępowanie sprawdzające. Po odsłuchaniu i obejrzeniu tych taśm prokuratorzy zdecydują, czy warto w tej sprawie wszczynać śledztwo. Na podjęcie tej decyzji będą mieli miesiąc. Szybko więc się nie dowiemy jaką realną wartość dowodową mają przekazane nagrania.

Sami prokuratorzy nieoficjalnie mówią, że ich zdaniem materiał nie jest jednoznaczny, trudno więc przewidzieć decyzje prowadzących sprawę.

Jak ukręcą tej sprawie głowę to ...... :/
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2011, 13:41
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
przeczytałem gdzies na forum, że ktoś liczy na taki transparent na wszystkich stadionach:

Polski Związek Przestępstw Notorycznych!

jak dla mnie - rewelacja
Polski Związek Przestępstw Notorycznych?
Pewnie Zamysł Patałachów Niewykształconych.
Poważnie, Zamierzacie Przestraszyć Nikczemników?
Pozwalamy Zbójom Przekręcać Naiwniaków,
Pisząc Zwięzłe Prozaiczne Nudy!
Proponuję Zamiast Pierdół Napisać:
CH.. WAM W DU.. SKORUMPOWANE S....YSYNY!
Pokażmy Zęby, Pazury Natury!
Ostatnio edytowane przez MicK : 28.11.2011 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.11.2011, 16:15
Ciekawe jaką sumę odprawy Grzesiu zawoła Zdziśkowi za to, żeby sie zgodził na odwołanie go :]
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.11.2011, 17:47
Tragikomedia bez końca:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/grz...wiadomosc.html

w zasadzie za komentarz pozostaje tylko to, bo słów brak:

http://www.youtube.com/watch?v=31ofD9KgBVI
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2011, 20:59
Wy tak na poważnie wierzycie w tzw. wymiar sprawiedliwości przy tej czy innej sprawie ?
Figurantka Mucha i prokuratorzy. To taki chocholi taniec dla ciemnego ludu.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 29.12.2011, 17:48
Grzegorz K., były trener Śląska Wrocław, usłyszał siedem zarzutów korupcyjnych za ustawianie meczów w 2004 roku
Oprócz niego oskarżonych jest osiem osób - siedmiu sędziów oraz jeden obserwator PZPN.

Trener Śląska z tamtego okresu był osobą załatwiającą mecze. On odpowiadał za wszystko, dlatego tylko jeden przedstawiciel wrocławskiego klubu jest oskarżony - tłumaczy Wiesław Bilski z wrocławskiej Prokuratury Apelacyjnej, nadzorujący śledztwo w piłkarskiej aferze korupcyjnej.

Grzegorz K. ma siedem zarzutów korupcyjnych. Wszystkie dotyczą meczów Śląska z sezonu 2003/04. W czterech przypadkach szkoleniowiec wręczał łapówki sędziom prowadzącym mecze Śląska. Były to wyjazdowe spotkania z Chrobrym Głogów, Walką Zabrze, Lechem Zielona Góra oraz z Ruchem Radzionków we Wrocławiu. Łapówki wynosiły od 500 zł do 4 tys. zł.

Trener Grzegorz K. oraz czterech sędziów przyznają się do winny i chcą dobrowolnie poddać się karze. Prokurator Robert Tomankiewicz, prowadzący ten wątek sprawy korupcyjnej, zawnioskował o skazanie trenera K. na dwa lata więzienia w zawieszaniu na trzy lata oraz 10 tys. grzywny.

za gownem i 90minut.

Co ciekawe Zagłębie Sosnowiec wtedy miało więcej "asów w rękawie"
Ostatnio edytowane przez studio : 29.12.2011 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.01.2012, 20:37
Cytat:
Afera korupcyjna. Obrońca Cracovii: Podpisywałem listę, ale jestem niewinny

- W szatni było nas ok. 24. Kolega, który siedział obok, widział, że podpisuję, ale miał szczęście, że np. nie załapał się do składu. I według prokuratury on nic nie wiedział o ustawianiu meczów, a ja tak - opowiada Mateusz Żytko

Chodzi o występy w Zagłębiu Lubin w sezonie 2003/04. Do sądu wpłynął akt oskarżenia w tej sprawie. Zarzuty ustawiania meczów usłyszy 20 osób. Ponad połowa nie przyznaje się do winy i w tym gronie jest Żytko.

Jarosław K. Kowal: Jak odebrał pan wiadomość o oskarżeniu?

Mateusz Żytko: Już rok temu wiedziałem, że będę oskarżony, bo byłem w kontakcie z prokuraturą. Zarzuca mi, że podpisywałem listę premiową za wygrane mecze. Przepraszam, ale w szatni było nas ok. 24. Kolega, który siedział obok, widział, że podpisuję. Ale miał szczęście, że był słabszy albo leczył kontuzję i nie załapał się do składu. I według prokuratury on nic nie wiedział o ustawianiu meczów, a ja tak.

To co pan czuje?

- Teraz to już niczego nie czuję. Prokuratura nie twierdzi, że osobiście ustawiałem mecze, ale że o tym wiedziałem. Ale czegoś tu nie rozumiem. Bo kto nie podpisałby listy premiowej? To nie był dokument od gangsterów, ale pracowników klubu! Dużo o tym myślałem i chcę dodać, że kolegów, którzy przyznali się do winy, nie uważam za przestępców. Bo jak ktoś mówi, że nic nie wiedział o ustawianiu spotkań w tamtych latach, to takie słowa zakrawają na hipokryzję. Przecież kiedy już byłem trampkarzem, słyszałem co nieco na ten temat. Prokurator pyta: skąd? W środowisku piłkarskim każdy coś słyszał.

Każdy?

- Oczywiście nie o wszystkim, nie każdy przecież sprzedawał mecze. Zanim trafiłem do Zagłębia, grałem w Śląsku Wrocław. Spadliśmy z ligi i czasami czułem się, jakbyśmy grali przeciwko 14 zawodnikom. Dziwię się, że wszyscy wiedzieli, co się dzieje, ale nikt wcześniej się tym nie zajął. Teraz trafiło m.in. akurat na mnie. I co, zostałem wielkim przestępcą? Nie mogę się na to zgodzić.

Chodziło o to, że część premii była przeznaczana na łapówki.

- Nawet nie chcę już tego sprawdzać i myśleć na ten temat. Mam nadzieję, że w sądzie dojdziemy sprawiedliwości. Nawet moja mama powtarza, że nic nie zrobiłem. Bo do czego mam się przyznawać? Że podpisałem listę? No to tak, podpisałem, przyznaję się. Czy według prokuratora po każdym spotkaniu miałem biegać do banku i sprawdzać stan konta? Tym bardziej że dostęp ma też tata i często brał pieniądze. Szedłem do Zagłębia głównie po to, by grać, a nie zarabiać. Pieniędzmi się nie interesowałem.

Zamierza pan tłumaczyć się w klubie?

- Rozmawiałem z trenerem. Wykazał zrozumienie. Przyznał, że miał to szczęście, że wyjechał z Polski i nikt go nie wmieszał w tego typu sprawki.

A prezes Janusz Filipiak?

- Jeśli będzie chciał mnie posłuchać, to nie ma problemu. Powiem dokładnie to co teraz.

Obecnie przy podpisywaniu dokumentów ręka panu drży?

- Nic z tych rzeczy. Nie dajmy się zwariować! Powtarzam, że nie pracuję z gangsterami.

Dziś piłka jest czysta?

- Myślę, że tak. Tak czuję.

Jeśli Zagłębie sprzedało to znaczy że ktoś kupił albo nie pamiętam podstaw handlu ze studiów

A ostatnie zdanie miażdży
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2012, 20:47
Niezła wróżka z tego Żytki

Już mi się za przeproszeniem rzygać chce tą korupcją, a w szczególności tym nieszczęsnym meczem.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 14.05.2012, 13:08
Cytat:
Jak informuje portal piłkarskafia.blogspot.com, zajmujący się korupcją w polskiej piłce nożnej, zawodnik Wisły Kraków Łukasz G. ma postawione zarzuty prokuratorskie w związku z ustawianiem meczów GKS-u Bełchatów. Zarzuty postawiła prokuratura apelacyjna we Wrocławiu.

Wśród podejrzanych o ustawianie meczów Bełchatowa są poza Łukaszem G. również inni zawodnicy związani w przeszłości lub obecnie z małopolskim futbolem. Zarzuty ma m.in. Jan F. (obecnie Sandecja Nowy Sącz) oraz były gracz Wisły i Cracovii (obecnie Widzewa Łódź) Radosław M.

Na liście znaleźli się również trenerzy pracujący kiedyś w Bełchatowie, Mariusz K. i Mark P., a także Dariusz P. (obecnie Śląsk Wrocław), Marcin Ch., Janusz D. (obecnie Olimpia Grudziądz), Łukasz A. (obecnie ŁKS Łomża), Rafał B. (obecnie Górnik Piaski), Aleksander P. (obecnie Zagłębie Lubin), Łukasz S. (obecnie GKS Bełchatów), Robert K. (obecnie Pogoń Szczecin).

próby utrzymania parchów weszły na wyższy poziom - zaraz cały Bełchatów uwalą
Ostatnio edytowane przez Kocur : 14.05.2012 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 16.05.2012, 19:44
Cytat:
Związkowy Trybunał Piłkarski podtrzymał nałożoną przez Wydział Dyscypliny PZPN karę odjęcia trzech punktów na początek rozgrywek sezonu 2012/13 T-Mobile Ekstraklasy i 300 tys. złotych grzywny na KGHM Zagłębie Lubin.

Sprawę meczu Cracovia - Zagłębie z 13 maja 2006 badała już wrocławska prokuratura. Według śledczych, na pomysł sprzedania meczu wpadli ówcześni piłkarze "Pasów", a zawodnicy z Lubina mieli złożyć się po ponad 10 tys. złotych. Łącznie przekazali 100 tys. złotych łapówki. Korzystny wynik (0-0) zapewnił dolnośląskiej drużynie miejsce premiowane występem w Pucharze UEFA.

Akt oskarżenia w tej sprawie obejmował łącznie 16 piłkarzy, a w czerwcu 2011 r. Sąd Okręgowy we Wrocławiu skazał na kary więzienia od roku do dwóch lat w zawieszeniu oraz wysokie grzywny 11 zawodników i pośrednika oskarżonych w tej sprawie.

Najsurowszy wyrok usłyszał były bramkarz Cracovii Sławomir O., który został skazany na dwa lata więzienia w zawieszeniu na pięć i 15 tys. złotych grzywny. Łukasz P., b. piłkarz Zagłębia, a obecnie jeden z czołowych graczy reprezentacji Polski i Borussii Dortmund, usłyszał wyrok roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata i 100 tys. złotych grzywny.

Wśród skazanych znaleźli się także m.in. b. zawodnik Zagłębia Dariusz J. oraz byli gracze Cracovii: Tomasz M., który miał w dorobku występy w drużynie narodowej, Marcin B., Piotr B., Mateusz Rz., Tomasz W. i pośrednik Jarosław K. Zostali skazani na kary więzienia od roku i czerech miesięcy do roku i ośmiu miesięcy w zawieszeniu oraz grzywny.

k...wa im się nigdy do dupy nie dobiorą chyba - za to samo Zagłębie czy Bełchatów dostaje po dupie a parchy cieszą się w najlepsze.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.07.2012, 09:48
Dziurowicz opowiada, jak kupił mecz od Probierza.

http://www.weszlo.com/news/11063-Dzi...z_od_Probierza
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.07.2012, 10:32
Probierz to taki cwaniaczek, gra kozaka i ponoć brzydzi się korupcją
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.07.2012, 10:37
Jak pisze sprzed 2003 roku to on i wszyscy powinni mieć to w du***
.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2012, 10:40
Probierz Dimision!!

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.07.2012, 12:56
Zezłosciłbym sie gdyby przez takie cos Probierz odszedł (co jest mozliwe skoro pilkarze tez odchodzą) i za to przyszedł Smuda. Az sobie tego nie wyobrazam
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.08.2012, 15:57
halo

odnośnie korupcji

Dziurowicz na pilkarskamafia.blogspot.com napisał(a):
Wiem dokładnie, że M. brał pieniądze od mojego ojca. Wiem, że M. był zawsze sędzią Odry Wodzisław i sprzyjał temu zespołowi. M. skandalicznie sędziował nasz mecz tak jakby chciał pokazać po zatrzymaniu F., że nie ma nic wspólnego z tym lub wziął pieniądze od Cracovii gdyż zespół ten starał się o grę w pucharach.
Mowa o meczu GKS- Cracovia : http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=169747

i opis meczu Wisły z Odrą z http://historiawisly.pl/wiki/index.p...rak%C3%B3w_3:2
Cytat:
drugą bramkę Wodzisławianie czekali tylko sześć minut. Tym razem to arbiter Zbigniew Marczyk z Piły postanowił sprawić prezent gospodarzom dyktując rzut karny po czystym wybiciu piłki przez Stolarczyka. Artystyczny pad Rockiego, Sibik ustawia piłkę na jedenastym metrze i strzela w lewy róg myląc Angelo Huguesa. Panie Godlewski przeżywający sprawę Saksa: co Pan na to?
Co ciekawe rok póxniej była powtórka: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...rak%C3%B3w_3:2
Sedziował Ryszka o którym prokuratura twierdzi że

Cytat:
Działacze Górnika Polkowice nie mieli szans przekupić obsadę tego meczu bo sędzią był Mirosław Ryszka z Warszawy, uchodzący za nieprzekupnego

Miłego dnia!
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2012, 16:23
Craxa dostała za korupcję100 tys. PLN i minus 3 punkty. Śmiech na sali
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.07.2013, 15:18
No to doczekaliśmy się potwierdzenia dlaczego przekręt Siejewicz "nie widział" ręki Jodłowca w polu karnym a jego asystent Jarzębak stojąc metr od zajścia "nie zauważył", że piłka przeszła 1 m za linię. Oczywiście nie tylko ekstraklasa była w tym roku rezyserowana. Ostatni mecz w I lidze decydujący o awansie do ekstraklasy pomiędzy Miedzią Legnica a parchami sędziował oczywiście nieodżałowany sędzia Siejewicz. Jak pamietamy po kwadransie zdążył podyktowac dla parchów już ...2 karne. Zapewne nie jest on wolnym strzelcem przypadkowo skierowanym do prowadzenia tego meczu. Ktos go do tego meczu skierował. Ale nie łudźmy sie sprawa zostanie szybko wyciszona:
Cytat:
Sędzia Hubert Siejewicz brał udział w zakładach bukmacherskich? PZPN zrywa z nim kontrakt [VIDEO]

Przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN Zbigniew Przesmycki skierował do prezesa związku Zbigniewa Bońka wniosek o rozwiązanie w trybie natychmiastowych kontraktu zawodowego z Hubertem Siejewiczem. Arbiter jest podejrzany o udział w zakładach bukmacherskich.
Polski Związek Piłki Nożnej poinformował o tym na swojej stronie internetowej. Jednocześnie sprawa Siejewicza została przekazana do organów dyscyplinarnych związku. Już w piątek odbędzie się posiedzenie Zarządu Kolegium Sędziów, które podejmie decyzje regulaminowe w stosunku do arbitra.

Decyzja Przesmyckiego spowodowana jest złamaniem paragrafu 3, podpunkt 13 kontraktu z sędzią zawodowym piłki nożnej, który zakazuje arbitrom udziału w zakładach bukmacherskich i grach hazardowych.

W czwartek wieczorem serwis internetowy weszlo.com opublikował nagranie, na którym widać jak Siejewicz zawiera zakład w punkcie bukmacherskim.

38-letni Siejewicz był jednym z siedmiu zawodowych arbitrów, którzy prowadzili mecze polskiej ekstraklasy w sezonie 2012/13. W 2007 roku PZPN zatwierdził go jako sędziego międzynarodowego.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 05.07.2013, 15:21
A taki był ładny, hamerykański, szkoda.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.07.2013, 15:34
Sędzia, tzn gracz Siejewicz w akcji: http://www.youtube.com/watch?feature...uR6dzKMQ#at=18
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.07.2013, 16:33
Oj trzymam kciuki żeby jeszcze Siejewicz o meczu parchów zaśpiewał jak go przycisną.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.07.2013, 16:41
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Oj trzymam kciuki żeby jeszcze Siejewicz o meczu parchów zaśpiewał jak go przycisną.
On dobrze wie, że gdyby sypnał to wtedy trafic by mógł do miejsca odosobnienia. Wystarczy popatrzeć na tzw. sledztwo wrocławskie. Umarło śmiercia naturalną.Czynniki nie są zainteresowane w tropieniu biznesmena, któremu lobbuje w partii rządzacej POseł, bywalec kurnika i typowany na nastepcę Muchy.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 05.07.2013, 16:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Teraz to dopiero rozwiąże się worek, bo jakby nie patrzeć mają podstawy do przesłuchań, sypnie paroma nazwiskami, pójdą kolejni pod nóż, a efekt już jest taki że sędziują nasze mecze amatorzy Ogólnie jestem za tym by ekstraklasa wymieniała się sędziami zagranicznymi, kiedyś było tak z Japonią (chyba czytałem na 90minut że w tym sezonie mają wrócić do tego rozwiązania). Wolę sędziów zagranicznych bezstronnych, niż Polskich

Żyjemy w takim kraju, że nieważne gdzie mieszkasz, wystarczy że Wisła, Lech czy Legia zagra dobrze w pucharach, podniecenie wzrośnie i zaczyna się kibicowanie tej drużynie i co z tego że Siejewicz jest z Białegostoku jak jest kibicem Legii? niby tak nie deklaruje, ale powstał kiedyś na weszło artykuł po aferze w meczu Wisła - Legia, a staty są takie.

Wisła:
Prowadzone spotkania - 18
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52
Podyktowane karne przeciw Wiśle - 7
Podyktowane karne dla Wisły - 2

Lech:
Prowadzone spotkania - 17
Czerwone kartki - 5
Żółte kartki - 42
Podyktowane karne przeciw Lechowi - 5
Podyktowane karne dla Lecha - 4

Legia:
Prowadzone spotkania - 21
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22
Podyktowane karne przeciw Legii - 0
Podyktowane karne dla Legii - 8
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 05.07.2013 o godz. 16:53.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.07.2013, 17:04
No cóż. Ku*estwa w Polskiej piłce ciąg dalszy. I teraz jaką mamy pewność, że pan tam poszedł pierwszy raz, że wcześniej nie obstawiał meczów, które prowadził lub prowadzili jego znajomi po fachu ?

Wypada zapytać - Hubert, WESZŁO !?

PS. A tutaj Hubert wygrywający 50 tysięcy złotych w Radiu Zet http://w826.wrzuta.pl/audio/9jSdOfLceJV/siejewicz
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów