|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
a wracajac do sedna, miejsce z przywolanego zdjecia jest calkowicie w porzadku wiec nie wiem co swoim postem kolega kolend chcial wniesc.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tutaj widać że Obtułowicz nie popisał się z tą lokalizacja telebimów. Nie będzie można pokazać ujęć 3 trybun w całej okazałości
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Baaardzo obszerny wywiad z Basałajem.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...,3,id,t,n.html O stadionie na 3. stronie, a na początek powiem że z Borussią nie zagramy. Więcej w artykule |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie, to zdjęcie nie jest robione z miejsca dla kamery TV.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To zdjęcie jest robione z platformy na kamerę, 5 linijka pod zdjęciem
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eria_z_budowy/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
2010-06-21 w warszawie rozpoczęli rozbiórkę ostatniej krytej widowni na dzień dzisiejszy budowa idzie pełna para i nic na nic nie narzeka stadion jest budowany zgodnie z terminami i projektem.... a u nas co codziennie wpatruje sie w te kamerki stadionowe jak kretyn z nadzieja ze cos sie zmienilo i nic zadnej roznicy poza paroma dniami przed konferencja naczelnego kierownika tego... balaganu zatrudnili troche wiecej statystów na budowie postukali troche mlotkiem i tyle nic.... sie nie zmienia.... dlaczego dopiero we wrzesniu bedzie mozna wejsc na gotowa trybune przeciez ona ona jakiegos czasu juz jest gotowa podobnie jak murawa....... krew mnie zalewa!!!
puszczam sobie ta konferencje tego niby prezydenta i jego przydupaski i nie moge sluchac jak placza ze projekt niekompletny ze stary ze tak dlugo budujemy ten stadion ze to juz historie trzeba przypominac ze po drodze sie prawo zmienilo i inaczej musielismy zrobic konstrukcje bo nasz wykonawca nie mogl tego zrobic.... ze po drodze to euro wyskoczylo nam no i musielismy o nie walczyc i trzeba bylo zmienic projekt..... i ze gazety jednostronnie pisza o nas.... co za banda nieudacznikow... teraz obiecali ze 7 wrzesnia bedzie mecz i od tego momentu gramy u siebie nawet jak wszyscy na glowie stana to tak bedzie....... niech nikt na glowie nie stoi tylko ktos kompetentny sie za to wexmie... jak pare tysiecy osob ma sie dostac na stadion tylko za posrednictwem jednej drogi.... ps. A jakby ta pani Niedziałająca pracowala w mojej firmie i popelnila taki blad jak na tej konferencji gdy sie przejechala o gruba banke to by juz u mnie nie pracowala i postaralbym sie zeby pracy szybko nie znalazla... ale moze jestem zlosliwy i sie czepiam albo w naszym magistracie panuja inne reguly gry.... poczytajcie sobie o naszym szanownym prezydencie ponizej: http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...iemu,id,t.html http://jacekprezydent.blogspot.com/2...ta-polska.html w swietle tych i nie tylko informacji nie zdziwi mnie juz nic w krakowie.... budowa stadionu wisly to tylko przyklad na to jak niekompetetni ludzie rzadza naszym miastem..... |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
ot tak znalazłem:
http://img247.imageshack.us/img247/9...ktsmallwb4.jpg http://jacekprezydent.wrzuta.pl/audi...o_majchrowskim będzie jeszcze jakaś komisja śledcza...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
2. ... argument nie trzyma się kupy 3. I znowu, to jest argument w stylu żony mówiącej do męża "zamiast kupować kolejną maszynę do fabryki, mógłbyś mi za pół jej ceny zafundować cudną altankę do ogródka". Poziom merytoryczny jako argumentu do dyskusji z miastem poniżej zera. 4. Znaczy się mamy powiedzieć Majchrowskiemu, że się nie zgadzamy, bo ... Generalnie, poza chęcią ponarzekania, to ja nie widzę w takim pisaniu większego sensu. Z miastem można dyskutować o tej sytuacji tylko w tym co dotyczy punktu pierwszego. Resztą w najlepszym razie można wywalczyć pogardliwe prychnięcie, a w najgorszym - pukanie w czoło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ale inna rzecz: nie mogę wymyśleć na jakiej podstawie ZIKiT i nasz Pan Prezydent rzucają terminy połowy października A teraz sedno: Czy nie można by zapytać w formie listu otwartego do Polimexu- Most. o deklarację rzeczywistego zakończenia przez nich prac? Myślę tu o panu Darku Olszówce.. http://www.stadionwisly.info/zdjecia...wy//2010-03-19 ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mecz kadry zagrożony? W sumie to nie zdziwiłbym się.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html ![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
||
Cytat:
To tak odnosnie Ciebie i tego ze ostatnio duzo piszesz ale nie koniecznie wynika z tego cos madrego... Co do przyslowia ktore przytaczasz, do tego ile zrobi Arapaho dla budowy naszego stadionu to mysle ze powinienes zamilczec. Fajnie sie pisze, ale powiedz co oprocz pustego stukania w klawiature zrobiles dla tego zeby ten stadion jakos wygladal Arapaho sporo zrobil, mozesz uswiadomic nas co Ty robisz/masz zamiar zrobic, oprocz bezpodstawnego krytykowania innych? Ja nie odnosze sie w tym poscie do kontroli NIK-u bo mam o tym swoje odmienne zdanie.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 26.08.2010 o godz. 06:56.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
||
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej bym martwil ze kibice majacy najlepsze (i zapewnie najdrozsze) miejsca na gornych trybunach nie beda miec mozliwosci patrzenia w telebim, ani sprawdzic ktora jest minuta. Patrzac na inne budowane stadiony to widac ze obraz z telebimu jest widoczny z kazdego miejsca (Lecha, Legii czy Cracovii)
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ustralia_.html
Stadion Wisły: ani Euro, ani meczu z Australią? Dziś PZPN zdecyduje, czy odebrać Krakowowi organizację meczu Polska - Australia. Jeśli nie dostanie dowodów, że trybuny są gotowe na przyjęcie kibiców, to spotkanie odbędzie się gdzie indziej. - I znowu są kłopoty z tym stadionem. W tym mieście to nic nie potrafią zrobić. Miał być mecz, a może być, za przeproszeniem, wielkie gie - komentował wczoraj Zbigniew Lach, krakowianin, członek zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej, po spotkaniu działaczy z krakowskim urzędnikami. Rozmawiano na nim o zaplanowanym na 7 września na stadionie Wisły meczu Polska - Australia. Nie były to miłe rozmowy. Na dwa tygodnie przed towarzyskim spotkaniem z Australijczykami okazało się, że mecz może być przeniesiony do Warszawy na stadion Legii lub do innego miasta. PZPN zażądał w środę dokumentów i gwarancji, że stadion będzie gotowy na przyjęcie kibiców. - W środę wieczorem dostaliśmy plik dokumentów z krakowskiego magistratu. Jeszcze nie zapoznaliśmy się z ich treścią. W czwartek będą analizowane. Ma z nich wynikać, że dwie trybuny są gotowe do rozegrania meczu choćby dziś - mówi Agnieszka Olejkowska, rzeczniczka PZPN-u. Dokumenty muszą być precyzyjne. Związek nie chce już słyszeć o żadnych niedociągnięciach i poprawkach. Dziś podejmie ostateczną decyzję o tym, gdzie odbędzie się mecz. Zawieszona sprzedaż biletów Zamieszanie zaczęło się w środę. W południe miała ruszyć sprzedaż biletów na mecz. Zamiast wejściówek kibice zobaczyli komunikat o zawieszeniu sprzedaży. Dzień wcześniej obiekt wizytowali przedstawiciele PZPN-u. Nie byli zachwyceni tempem prac, zgłosili wiele uwag, a przedstawiciele Wisły nie mogli zapewnić, że wszystko będzie gotowe na czas. Za przebudowę stadionu odpowiada bowiem miasto. - Poprosiliśmy więc inwestora o przekazanie wszystkich niezbędnych dokumentów do środy wieczorem. W innym przypadku mecz zostanie przeniesiony - mówiła wczoraj Agnieszka Olejkowska. Tydzień temu prezydent Jacek Majchrowski prezentował dziennikarzom oświetlenie i nagłośnienie na nowym obiekcie. Zapewniał, że w na początku listopada stadion Wisły będzie całkowicie ukończony, a pierwszy mecz na nim odbędzie się jeszcze 7 września, będzie to właśnie spotkanie reprezentacji Polski i Australii. Bez strażaków ani rusz Na wtorkowym spotkaniu z PZPN-em na stadionie urzędnicy dostali listę dokumentów, od których uzależnione jest rozegranie meczu z Australią w Krakowie. Chodziło o odbiór instalacji oświetleniowej i wyniki pomiarów jej mocy oraz o zgodę na udostępnienie dla operatorów kamer części budowanej wciąż trybuny zachodniej. Te dokumenty zostały dostarczone PZPN-owi w środę. Zgody na mecz jednak nie będzie, nim straż pożarna nie wyda pozytywnej opinii o działaniu systemów przeciwpożarowych na trybunie wschodniej. Miesiąc temu oceniła system negatywnie. - Pierwotnie opinię straży mieliśmy dostarczyć ostatniego dnia sierpnia, ale PZPN chce ją szybciej. Zagwarantowałam, że prześlemy ją w czwartek 26 sierpnia - zapewniała Joanna Niedziałkowska, dyrektor ZIKiT. - Z tego, co wiem, na trybunie wschodniej wciąż trwają prace. Nikt też nie zgłosił się do nas o wydanie kolejnej opinii - mówił w środę Adam Wiśniowski, naczelnik Wydziału Kontrolno-Rozpoznawczego Miejskiej Komendy Straży Pożarnej w Krakowie. Wpadka goni wpadkę Ostatni mecz kadry w Krakowie (Polska - USA) odbył się w 2008 roku. Dwa tygodnie temu miasto miało gościć piłkarzy Polski i Kamerunu, ale z powodu opóźnień przy budowie stadionu spotkanie trzeba było przenieść do Szczecina. Już kiedyś tak się zdarzyło - w 2007 roku Kraków został wytypowany do zorganizowania meczu eliminacji mistrzostw Europy Polska - Azerbejdżan, ale wówczas nie przygotowano na czas dróg dojścia do trybun. - To wszystko jest żenujące. Miasto zapewniało, że jest gotowe zorganizować spotkanie z Australią, a okazuje się, że robi to na siłę. Ogłaszamy, że mecz będzie w Krakowie, a później wychodzi, że stadion jest nieprzygotowany - denerwuje się Zbigniew Lach. - Wstrzymanie sprzedaży biletów było spowodowane złym oznaczeniem bram wejściowych na stadion. Dwie z nich dostały te same numery, co mogło doprowadzić do złego rozprowadzenia kibiców do sektorów stadionu - twierdzi Niedziałkowska. - Ze względów bezpieczeństwa taka pomyłka jest niedopuszczalna. Poprawiliśmy numerację i w czwartek sprzedaż biletów powinna normalnie ruszyć - zapewnia. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Ostatnio edytowane przez iiYama : 26.08.2010 o godz. 07:07.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Same bledy, pomylki i przejezyczenia.. Wyglada na to ze miasto strzelilo sobie samoboja i nie ma teraz na kogo zwalic winy... A pamietam jeszcze informacje na stronie ZIKiT na temat eliminacji do LE, ze to z winy Wisly nie mozna na wschodniej rozgrywac meczy, jak sie okazuje mijaja miesiace i dalej sa problmey. Bardzo mnie ciekawi na kogo tym razem miasto bedzie staralo sie zrzucic wine gdy ten mecz nie zostanie rozegrany w Krakowie.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I bardzo dobrze, niech wszyscy dowiedza o "kompetencjach" tych ludzi..
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niby dobrze.. ale wstyd jak jasna cholera.
Jeśli nie będzie meczu z Australią, to nie wierzę w mecz z Koroną przy Reymonta 22... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Meczu chyba nie będzie. Mam nadzieję, że się w to nie wpakujemy. Niezłe jaja:
"Problemem może być jednak najważniejszy z dokumentów - umowa przejęcia stadionu przez Wisłę Kraków. Ta nie została nawet jeszcze wynegocjowana i podpisana, a jest niezbędna, aby Wisła mogła zorganizować mecz. - Trwają intensywne rozmowy między nami, miastem, a PZPN w tej sprawie - mówi krótko Adrian Ochalik, rzecznik Wisły Kraków. Nie ukrywa, że negocjacje są trudne. I nic dziwnego. Wisła została przyparta do muru. Ostatnie roboty na stadionie skończą się na dwa dni przed meczem, a klub musi załatwić zezwolenie na organizację imprezy masowej, zgody od policji i straży pożarnej. Później dopiero będzie można wystąpić o licencję do PZPN. Co gorsza, Wisła będzie musiała w dwa dni sprawdzić stadion i jego systemy, co normalnie zajmuje kilka tygodni. Notatka PZPN mówi też, że klub może mieć problemy z wykupieniem ubezpieczenia. Jeśli coś zepsuje się w trakcie meczu, dojdzie do skandalu, a część winy spadnie na Wisłę Kraków." tu całość: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...daza,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mam nadzieje, ze PZPN choc raz zrobi cos dobrego i presja jaka wywieraja na urzedasow z Krakowa spowoduje, ze przygpotuja jednak ten stadion na 7-ego wrzesnia, a co za tym idzie takze na mecz z Korona. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|