The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 16:59
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a co ma piernik do wiatraka on czy ja może vipa mi nie jesteśmy, ale chyba wiadomo że żaden "vip" nie zapłaci grubej kasy za miejsca z których nic nie widać...

pomyśl logicznie Vip nie zapłaci za loże a Wisła dużo straci na tym, bo Vip to gruba kasa i potencjalny sponsor.
a wracajac do sedna, miejsce z przywolanego zdjecia jest calkowicie w porzadku wiec nie wiem co swoim postem kolega kolend chcial wniesc.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.08.2010, 17:00
Tutaj widać że Obtułowicz nie popisał się z tą lokalizacja telebimów. Nie będzie można pokazać ujęć 3 trybun w całej okazałości

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2010, 17:01
czera84 napisał(a):Wyświetl post
To ty jesteś VIP,że tak bardzo ci na tym zależy
Zależy mu na tym by klub rósł w siłę. A do tego niezbędne są między innymi Loże VIP / skyboxy. To jest przyzwoity zastrzyk gotówki.

I może mi ktoś wytłumaczyć czemu na łajzach po drugiej stronie Błoń nie ma wzmianki w formie metalowej tabliczki niczym podpie.rdolonej ze złomowiska z napisem "Stadion Miejski" dobitej w elewację gwoździami tylko samo Cracovia?
Pytanie retoryczne.
Ostatnio edytowane przez element : 25.08.2010 o godz. 17:15.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 17:09
vabanq napisał(a):Wyświetl post
a wracajac do sedna, miejsce z przywolanego zdjecia jest calkowicie w porzadku wiec nie wiem co swoim postem kolega kolend chcial wniesc.
chodziło o post czera84 i Zwitter
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.08.2010, 17:11
Baaardzo obszerny wywiad z Basałajem.

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...,3,id,t,n.html

O stadionie na 3. stronie, a na początek powiem że z Borussią nie zagramy. Więcej w artykule
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2010, 17:47
kornd napisał(a):Wyświetl post
Tutaj widać że Obtułowicz nie popisał się z tą lokalizacja telebimów. Nie będzie można pokazać ujęć 3 trybun w całej okazałości

Skoro na trybunie zachodniej teelbim jest podwieszony w tym samy miejscu to znaczy, ze taki piekny widok bedziemy ogladac przy kazdej relacji telewizyjnej z naszego stadionu ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2010, 17:49
Nie, to zdjęcie nie jest robione z miejsca dla kamery TV.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.08.2010, 17:51
A mnie apropo tego zdjecia interesuje tylko jedna sprawa. Osoby które bedą siedzieć doklłdnie w tych miejscach moze i boisko beda widzialy cale ale nie beda widzialy obrazu na zadnym telebimie. Skoro telebim jest wymogiem klasy Elite rozumiem ze skoro sa miejsca z ktorych nie widac zadnego telebimu miejsca te sa niepelnowartosciowe ? Ciekawe czy mozna isc moim tokiem rozumowania. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.08.2010, 17:59
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Nie, to zdjęcie nie jest robione z miejsca dla kamery TV.
To zdjęcie jest robione z platformy na kamerę, 5 linijka pod zdjęciem
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eria_z_budowy/
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2010, 17:59
Po tym wywiadzie widac, ze Basałaj nie ma zadnych wątpliwosci co do tego czy oddadzą nam stadion w całosci w listopadzie - powiem wiecej - on ma pewnosc, ze dopiero na wiosne sie wyrobią.
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2010, 18:07
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Skoro na trybunie zachodniej teelbim jest podwieszony w tym samy miejscu to znaczy, ze taki piekny widok bedziemy ogladac przy kazdej relacji telewizyjnej z naszego stadionu ?
A czy kiedykolwiek widziałeś relację w TV gdzie pokazywane jest całe boisko ? Chyba logiczne jest, że kadr nie obejmie ani telebimu ani trybun. Jak będą chcieli pokazać panoramę to zrobią ujęcie z dachu okrąglaka...
Odpowiedz cytując
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2010, 18:21
2010-06-21 w warszawie rozpoczęli rozbiórkę ostatniej krytej widowni na dzień dzisiejszy budowa idzie pełna para i nic na nic nie narzeka stadion jest budowany zgodnie z terminami i projektem.... a u nas co codziennie wpatruje sie w te kamerki stadionowe jak kretyn z nadzieja ze cos sie zmienilo i nic zadnej roznicy poza paroma dniami przed konferencja naczelnego kierownika tego... balaganu zatrudnili troche wiecej statystów na budowie postukali troche mlotkiem i tyle nic.... sie nie zmienia.... dlaczego dopiero we wrzesniu bedzie mozna wejsc na gotowa trybune przeciez ona ona jakiegos czasu juz jest gotowa podobnie jak murawa....... krew mnie zalewa!!!

puszczam sobie ta konferencje tego niby prezydenta i jego przydupaski i nie moge sluchac jak placza ze projekt niekompletny ze stary ze tak dlugo budujemy ten stadion ze to juz historie trzeba przypominac ze po drodze sie prawo zmienilo i inaczej musielismy zrobic konstrukcje bo nasz wykonawca nie mogl tego zrobic.... ze po drodze to euro wyskoczylo nam no i musielismy o nie walczyc i trzeba bylo zmienic projekt..... i ze gazety jednostronnie pisza o nas.... co za banda nieudacznikow... teraz obiecali ze 7 wrzesnia bedzie mecz i od tego momentu gramy u siebie nawet jak wszyscy na glowie stana to tak bedzie....... niech nikt na glowie nie stoi tylko ktos kompetentny sie za to wexmie... jak pare tysiecy osob ma sie dostac na stadion tylko za posrednictwem jednej drogi.... pisalem juz kiedys tam wczesniej ze to jest bardzo niebezpieczne z pkt. widzenia zabezpieczenia takiego czegos... i teraz to sie potwierdza...... banda niekompetenych ludzi.... no krew czlowieka zalewa jak slyszy i czyta takie informacje......

ps. A jakby ta pani Niedziałająca pracowala w mojej firmie i popelnila taki blad jak na tej konferencji gdy sie przejechala o gruba banke to by juz u mnie nie pracowala i postaralbym sie zeby pracy szybko nie znalazla... ale moze jestem zlosliwy i sie czepiam albo w naszym magistracie panuja inne reguly gry....
poczytajcie sobie o naszym szanownym prezydencie ponizej:

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...iemu,id,t.html

http://jacekprezydent.blogspot.com/2...ta-polska.html

w swietle tych i nie tylko informacji nie zdziwi mnie juz nic w krakowie.... budowa stadionu wisly to tylko przyklad na to jak niekompetetni ludzie rzadza naszym miastem.....
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.08.2010, 18:43
Próbował ktoś zgłaszać przez formularz na stronie NIK'u, zaniedbania i jawne kradzieże związane z budową naszego stadionu? Jeżeli nie to myślę, że warto byłoby nad czymś takim popracować.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 19:24
już było mowione ze lepiej sie z tym wstrzymac do zakonczenia inwestycji bo tak to nam wpadną teraz na budowe i stadion zamiast do wiosny bedzie stał jeszcze pare lat..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2010, 20:12
ot tak znalazłem:

http://img247.imageshack.us/img247/9...ktsmallwb4.jpg

http://jacekprezydent.wrzuta.pl/audi...o_majchrowskim

będzie jeszcze jakaś komisja śledcza......
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.08.2010, 20:40
medyk napisał(a):Wyświetl post
już było mowione ze lepiej sie z tym wstrzymac do zakonczenia inwestycji bo tak to nam wpadną teraz na budowe i stadion zamiast do wiosny bedzie stał jeszcze pare lat..
Nie mieszaj znów, bo tłumaczyłem już że NIK żadnych budów nie wstrzymuje. Kto Wam tego naopowiadał?Widział ktoś wstrzymane autostady mimo ze w cholerę ostatnią niedociągnięć tam znaleźli? a spółce PL2012 zarzucili niegospodarność co działa dalej? NIK sprawdza sprawy formalne,przepływy gotówki,przetargi,papierki,terminy itd.i stawia ludziom zarzuty a nie sprawdza czy proste są ściany i dach nie przecieka. Od tego jest Nadzór budowlany do którego mozna zgłaszać np.budynki które zagrażają życiu lub zdrowi ludzi itd.
Kto chce może więc zgłaszać ja niestety i tak temu tematowi poświęcam tyle czasu że nie wyrabiam więc zachęcam innych
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 25.08.2010, 21:30
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Adass, ale to czy miasto zarobi czy straci schodzi na dalszy plan.Zostaje parę kwestii:
1.Murawa siłą rzeczy po koncercie będzie uszkodzona.
2.Nawet jak miasto zarobi, to przecież dla siebie weźmie pieniądze.Nie za wcześnie na zarabianie (przedewszystkim na naiwności)
3.Będzie drogi koncert dla ludu a nie będzie stosunkowo tanich i obiecanych telebimów.Jesteśmy praktycznie przy końcu, wydano pieniądze na błędy konstrukcyjne oraz poprawki tych błędów,to dlaczego teraz wyposażenie ma na tym ucierpieć.
4.Na tym koncercie zyska jedynie Majchrowski a wiadomo jaki stosunek do niego mają kibice Wisły w tym ja.
1. Primo napisałem, że takie koncerty to jeśli już to w przerwie sezonowej. A jeśli faktycznie miasto będzie to pchało na siłę w trakcie sezonu, to w negocjacjach o przejęciu stadionu twardo stawiać punkt o wymianie murawy na koszt miasta.
2. ... argument nie trzyma się kupy
3. I znowu, to jest argument w stylu żony mówiącej do męża "zamiast kupować kolejną maszynę do fabryki, mógłbyś mi za pół jej ceny zafundować cudną altankę do ogródka". Poziom merytoryczny jako argumentu do dyskusji z miastem poniżej zera.
4. Znaczy się mamy powiedzieć Majchrowskiemu, że się nie zgadzamy, bo ...

Generalnie, poza chęcią ponarzekania, to ja nie widzę w takim pisaniu większego sensu. Z miastem można dyskutować o tej sytuacji tylko w tym co dotyczy punktu pierwszego. Resztą w najlepszym razie można wywalczyć pogardliwe prychnięcie, a w najgorszym - pukanie w czoło.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.08.2010, 21:46

nie koniecznie, można zawsze mieć obraz z kamery np. przesuniętej w lewo bądź w prawo, będzie obraz lekko perspektywiczny wypełnionych trybun tuż przed rozpoczęciem spotkania.

Ale inna rzecz: nie mogę wymyśleć na jakiej podstawie ZIKiT i nasz Pan Prezydent rzucają terminy połowy października Spójrzcie na zdjęcia z marca z trybuny wschodniej, stan bardziej zaawansowany niż na dzień dzisiejszy na trybunie zachodniej. Nie trzeba być budowlańcem, aby stwierdzić, że Wykonawcy się nie spieszy...
A teraz sedno: Czy nie można by zapytać w formie listu otwartego do Polimexu- Most. o deklarację rzeczywistego zakończenia przez nich prac? Myślę tu o panu Darku Olszówce..

http://www.stadionwisly.info/zdjecia...wy//2010-03-19
Runner

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2010, 23:29
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie mieszaj znów, bo tłumaczyłem już że NIK żadnych budów nie wstrzymuje. Kto Wam tego naopowiadał?Widział ktoś wstrzymane autostady mimo ze w cholerę ostatnią niedociągnięć tam znaleźli? a spółce PL2012 zarzucili niegospodarność co działa dalej? NIK sprawdza sprawy formalne,przepływy gotówki,przetargi,papierki,terminy itd.i stawia ludziom zarzuty a nie sprawdza czy proste są ściany i dach nie przecieka. Od tego jest Nadzór budowlany do którego mozna zgłaszać np.budynki które zagrażają życiu lub zdrowi ludzi itd.
Kto chce może więc zgłaszać ja niestety i tak temu tematowi poświęcam tyle czasu że nie wyrabiam więc zachęcam innych
z całym szacunkiem, duzo robisz na '+' na forum oraz akcje z radnym Olszówką ale jeśli jestes w stanie wziasc na siebie całą odpowiedzialność ze bedzie 'dobrze' i niczego nam nie wstrzymają chociażby ze strony miasta 'mamy problemu NIK nas kontroluje wstrzymujemy inwestycje' albo 'brakuje znowu 10mln radni głosują i nie daja kasy bo siada na wszystkim NIK' to prosze bardzo, pisz pismo zbieraj podpisy niech ta karuzela zacznie się krecić. Ja natomiast oprócz rozliczenia tej bandy czerwonych oszustów-wazeliniarzy chce wreszcie przyjechac na stadion, przejść suchą nogą i zająć swoje miejsca na zadaszonym stadnionie gdzie nie bede sie musiał wstydzić jak znowu przyjedzie Real (i to w tym dziesięcioleciu).
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.08.2010, 23:52
Proszę Cię,weź to zostaw ludziom bardziej kumatym, zapewniam Cię, że sprawa naszego stadionu nie pozostanie bez odpowiedniego finału. Krzyczysz o jakiś kontrolach z NIK-u, a jak będą jakieś problemy, to pierwszy będziesz gardłował, że nie możesz wejść na stadion. Przytocz jakieś przepisy, artykuły, a jak nie znasz albo nic nie gwarantujesz, to daj sobie na wstrzymanie, ok? Jest takie przysłowie, że krowa co dużo ryczy, mało mleka daje...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.08.2010, 06:37
Mecz kadry zagrożony? W sumie to nie zdziwiłbym się.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 26.08.2010, 06:54
willow napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię,weź to zostaw ludziom bardziej kumatym, zapewniam Cię, że sprawa naszego stadionu nie pozostanie bez odpowiedniego finału. Krzyczysz o jakiś kontrolach z NIK-u, a jak będą jakieś problemy, to pierwszy będziesz gardłował, że nie możesz wejść na stadion. Przytocz jakieś przepisy, artykuły, a jak nie znasz albo nic nie gwarantujesz, to daj sobie na wstrzymanie, ok? Jest takie przysłowie, że krowa co dużo ryczy, mało mleka daje...
Cytat:
A jakąż to wspaniałą drużyną była w zeszłym roku Polonia, żeby wyeliminowanie jej przez NAC było jakąś miarą sukcesu?!
A pamiętasz te czasy, jak polskie drużyny lały "holenderską myśl szkoleniową"?

PSV, Ajax, Feyenoord a potem dłuuugo nic. Venlo? Den Haag? Alkmaar? Co to za zespoły?
Pisalem juz o lidze holenderskiej i o tym ze srednio mi lezy ale poniewaz pilka europejska to moja pasja wiec i o tej lidze wiem wystarczajaco duzo. Feyenoord druzyna w ostatnich latach na pewno gorsza od Twente czy AZ Alkmaar. Az mistrz z 2009, Feyenord ostatni tytul 1999. PSV i Ajax kazdy wymieni i powie ze sa super zespolami z wiadomych wzgledow. Piszac o AZ ''co to za zespol'' dla mnie jestes ignorantem pilkarskim...
To tak odnosnie Ciebie i tego ze ostatnio duzo piszesz ale nie koniecznie wynika z tego cos madrego...

Co do przyslowia ktore przytaczasz, do tego ile zrobi Arapaho dla budowy naszego stadionu to mysle ze powinienes zamilczec.
Fajnie sie pisze, ale powiedz co oprocz pustego stukania w klawiature zrobiles dla tego zeby ten stadion jakos wygladal? Zeby zainteresowac kogokolwiek tym jaki tu mamy problem? Krew zalewa czlowieka jak oglada co dzieje sie z ta budowa, problem jest w tym ze jako kibice niewielu z nas cokolwiek stara sie robic. Nawet sama kwestia krzeselek i napisow na nich, przeciez bez Kuby i kilku osob nic by z tego nie wyszlo. A jak trudno jest cos takiego zalatwic pokazuje stadion craxy, ktoremu ''wladza sprzyja'' a jakos pasy beda tylko na jednej z trybun..
Arapaho sporo zrobil, mozesz uswiadomic nas co Ty robisz/masz zamiar zrobic, oprocz bezpodstawnego krytykowania innych?

Ja nie odnosze sie w tym poscie do kontroli NIK-u bo mam o tym swoje odmienne zdanie.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 26.08.2010 o godz. 06:56.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 26.08.2010, 06:58
Szefie, Urząd Zamówień Publicznych (a właściwie prezes) może uznać umowę zawartą z naruszeniem przepisów ustawy prawo zamówień publicznych za nieważną ze względu na pewne nieprawidłowości przy przetargach i konkursie (a raczej jego braku) i wystąpić do sądu o stwierdzenie nieważności danej umowy. W takim wypadku prace na stadionie stanęły by jak w pysk strzelił.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 26.08.2010, 07:03

Bardziej bym martwil ze kibice majacy najlepsze (i zapewnie najdrozsze) miejsca na gornych trybunach nie beda miec mozliwosci patrzenia w telebim, ani sprawdzic ktora jest minuta. Patrzac na inne budowane stadiony to widac ze obraz z telebimu jest widoczny z kazdego miejsca (Lecha, Legii czy Cracovii)
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.08.2010, 07:05
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ustralia_.html

Stadion Wisły: ani Euro, ani meczu z Australią?

Dziś PZPN zdecyduje, czy odebrać Krakowowi organizację meczu Polska - Australia. Jeśli nie dostanie dowodów, że trybuny są gotowe na przyjęcie kibiców, to spotkanie odbędzie się gdzie indziej.
- I znowu są kłopoty z tym stadionem. W tym mieście to nic nie potrafią zrobić. Miał być mecz, a może być, za przeproszeniem, wielkie gie - komentował wczoraj Zbigniew Lach, krakowianin, członek zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej, po spotkaniu działaczy z krakowskim urzędnikami. Rozmawiano na nim o zaplanowanym na 7 września na stadionie Wisły meczu Polska - Australia.

Nie były to miłe rozmowy. Na dwa tygodnie przed towarzyskim spotkaniem z Australijczykami okazało się, że mecz może być przeniesiony do Warszawy na stadion Legii lub do innego miasta. PZPN zażądał w środę dokumentów i gwarancji, że stadion będzie gotowy na przyjęcie kibiców.

- W środę wieczorem dostaliśmy plik dokumentów z krakowskiego magistratu. Jeszcze nie zapoznaliśmy się z ich treścią. W czwartek będą analizowane. Ma z nich wynikać, że dwie trybuny są gotowe do rozegrania meczu choćby dziś - mówi Agnieszka Olejkowska, rzeczniczka PZPN-u. Dokumenty muszą być precyzyjne. Związek nie chce już słyszeć o żadnych niedociągnięciach i poprawkach. Dziś podejmie ostateczną decyzję o tym, gdzie odbędzie się mecz.

Zawieszona sprzedaż biletów

Zamieszanie zaczęło się w środę. W południe miała ruszyć sprzedaż biletów na mecz. Zamiast wejściówek kibice zobaczyli komunikat o zawieszeniu sprzedaży.

Dzień wcześniej obiekt wizytowali przedstawiciele PZPN-u. Nie byli zachwyceni tempem prac, zgłosili wiele uwag, a przedstawiciele Wisły nie mogli zapewnić, że wszystko będzie gotowe na czas. Za przebudowę stadionu odpowiada bowiem miasto. - Poprosiliśmy więc inwestora o przekazanie wszystkich niezbędnych dokumentów do środy wieczorem. W innym przypadku mecz zostanie przeniesiony - mówiła wczoraj Agnieszka Olejkowska.

Tydzień temu prezydent Jacek Majchrowski prezentował dziennikarzom oświetlenie i nagłośnienie na nowym obiekcie. Zapewniał, że w na początku listopada stadion Wisły będzie całkowicie ukończony, a pierwszy mecz na nim odbędzie się jeszcze 7 września, będzie to właśnie spotkanie reprezentacji Polski i Australii.

Bez strażaków ani rusz

Na wtorkowym spotkaniu z PZPN-em na stadionie urzędnicy dostali listę dokumentów, od których uzależnione jest rozegranie meczu z Australią w Krakowie. Chodziło o odbiór instalacji oświetleniowej i wyniki pomiarów jej mocy oraz o zgodę na udostępnienie dla operatorów kamer części budowanej wciąż trybuny zachodniej. Te dokumenty zostały dostarczone PZPN-owi w środę.

Zgody na mecz jednak nie będzie, nim straż pożarna nie wyda pozytywnej opinii o działaniu systemów przeciwpożarowych na trybunie wschodniej. Miesiąc temu oceniła system negatywnie. - Pierwotnie opinię straży mieliśmy dostarczyć ostatniego dnia sierpnia, ale PZPN chce ją szybciej. Zagwarantowałam, że prześlemy ją w czwartek 26 sierpnia - zapewniała Joanna Niedziałkowska, dyrektor ZIKiT.

- Z tego, co wiem, na trybunie wschodniej wciąż trwają prace. Nikt też nie zgłosił się do nas o wydanie kolejnej opinii - mówił w środę Adam Wiśniowski, naczelnik Wydziału Kontrolno-Rozpoznawczego Miejskiej Komendy Straży Pożarnej w Krakowie.

Wpadka goni wpadkę

Ostatni mecz kadry w Krakowie (Polska - USA) odbył się w 2008 roku. Dwa tygodnie temu miasto miało gościć piłkarzy Polski i Kamerunu, ale z powodu opóźnień przy budowie stadionu spotkanie trzeba było przenieść do Szczecina. Już kiedyś tak się zdarzyło - w 2007 roku Kraków został wytypowany do zorganizowania meczu eliminacji mistrzostw Europy Polska - Azerbejdżan, ale wówczas nie przygotowano na czas dróg dojścia do trybun.

- To wszystko jest żenujące. Miasto zapewniało, że jest gotowe zorganizować spotkanie z Australią, a okazuje się, że robi to na siłę. Ogłaszamy, że mecz będzie w Krakowie, a później wychodzi, że stadion jest nieprzygotowany - denerwuje się Zbigniew Lach.

- Wstrzymanie sprzedaży biletów było spowodowane złym oznaczeniem bram wejściowych na stadion. Dwie z nich dostały te same numery, co mogło doprowadzić do złego rozprowadzenia kibiców do sektorów stadionu - twierdzi Niedziałkowska. - Ze względów bezpieczeństwa taka pomyłka jest niedopuszczalna. Poprawiliśmy numerację i w czwartek sprzedaż biletów powinna normalnie ruszyć - zapewnia.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Ostatnio edytowane przez iiYama : 26.08.2010 o godz. 07:07.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 26.08.2010, 07:13
Cytat:
- Wstrzymanie sprzedaży biletów było spowodowane złym oznaczeniem bram wejściowych na stadion. Dwie z nich dostały te same numery, co mogło doprowadzić do złego rozprowadzenia kibiców do sektorów stadionu - twierdzi Niedziałkowska. - Ze względów bezpieczeństwa taka pomyłka jest niedopuszczalna. Poprawiliśmy numerację i w czwartek sprzedaż biletów powinna normalnie ruszyć - zapewnia.

Same bledy, pomylki i przejezyczenia..
Wyglada na to ze miasto strzelilo sobie samoboja i nie ma teraz na kogo zwalic winy...
A pamietam jeszcze informacje na stronie ZIKiT na temat eliminacji do LE, ze to z winy Wisly nie mozna na wschodniej rozgrywac meczy, jak sie okazuje mijaja miesiace i dalej sa problmey.
Bardzo mnie ciekawi na kogo tym razem miasto bedzie staralo sie zrzucic wine gdy ten mecz nie zostanie rozegrany w Krakowie..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 26.08.2010, 08:45
I bardzo dobrze, niech wszyscy dowiedza o "kompetencjach" tych ludzi..
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2010, 09:21
Niby dobrze.. ale wstyd jak jasna cholera.

Jeśli nie będzie meczu z Australią, to nie wierzę w mecz z Koroną przy Reymonta 22...
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 26.08.2010, 09:32
Meczu chyba nie będzie. Mam nadzieję, że się w to nie wpakujemy. Niezłe jaja:

"Problemem może być jednak najważniejszy z dokumentów - umowa przejęcia stadionu przez Wisłę Kraków. Ta nie została nawet jeszcze wynegocjowana i podpisana, a jest niezbędna, aby Wisła mogła zorganizować mecz. - Trwają intensywne rozmowy między nami, miastem, a PZPN w tej sprawie - mówi krótko Adrian Ochalik, rzecznik Wisły Kraków. Nie ukrywa, że negocjacje są trudne.

I nic dziwnego. Wisła została przyparta do muru. Ostatnie roboty na stadionie skończą się na dwa dni przed meczem, a klub musi załatwić zezwolenie na organizację imprezy masowej, zgody od policji i straży pożarnej. Później dopiero będzie można wystąpić o licencję do PZPN. Co gorsza, Wisła będzie musiała w dwa dni sprawdzić stadion i jego systemy, co normalnie zajmuje kilka tygodni. Notatka PZPN mówi też, że klub może mieć problemy z wykupieniem ubezpieczenia. Jeśli coś zepsuje się w trakcie meczu, dojdzie do skandalu, a część winy spadnie na Wisłę Kraków."

tu całość:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...daza,id,t.html
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2010, 09:37
rav napisał(a):Wyświetl post
Niby dobrze.. ale wstyd jak jasna cholera.

Jeśli nie będzie meczu z Australią, to nie wierzę w mecz z Koroną przy Reymonta 22...
Nie dostaniemy tez zadnego meczu kadry przez kolejne lata.

Mam nadzieje, ze PZPN choc raz zrobi cos dobrego i presja jaka wywieraja na urzedasow z Krakowa spowoduje,
ze przygpotuja jednak ten stadion na 7-ego wrzesnia, a co za tym idzie takze na mecz z Korona.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów