The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2010, 08:19
Update filmiku. Jednak i pokazała i powiedziała ;-)

Odpowiedz cytując
ksero87
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 25.08.2010, 08:24
"3miliony 600" skąd ona to bierze ?! chyba sobie na prędce wymyśliła oby tylko coś powiedzieć..
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.08.2010, 08:33
ksero87 napisał(a):Wyświetl post
taaa.. chwila zawahania i wypaliła.. co za babsko..
Walki, waleczki, walkarze
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ksero87
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 25.08.2010, 08:45
największym wałkiem, jak nie potężnym WAŁEM jest to, że niedziałkoska (celowo z małej litery i bez w) ciągle jeszcze siedzi w ZIKiT i dalej pieprzy farmazony o budowie naszego stadionu..
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 25.08.2010, 08:53
Telebimy na Stadionie Wisły Kraków mogą być tańsze, niż wylicza miasto

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...-niz,id,t.html
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.08.2010, 08:56
Przypadkiem podsluchalem rozmowe:

Jacek: Słuchaj ! Ty będziesz robiła dziadowskie oszczędności na sto - dwieście tysięcy, żeby nas byle łajza z NIK-u wzięła za tyłek. Więc wbij sobie w ten twój oszczędny, kierowniczy, zikitowski leb: pieniądze należy zdobywać legalnie, a nie lewymi kombinacjami ! Na tym telebimie za cwierc ceny to moga puszczac filmy z toba i mezem, a my, zapamiętaj sobie to, kupimy ekran za pelna stawke, z obsluga obcojezyczna i tlumaczami. Pracujacymi na 3 zmiany. "Trzy zmiany" - słownie.
Jola: Ale to jest .... MILION SZESET !!!
Jacek: Zapłacimy ! Zapłacimy !!! Telebim wybuduje na zlecenie japonska instytucja i zapłacimy. Rachunki mam od tlumaczy na dwieście osiemdziesiąt tysięcy - zapłacimy. I bedziemy placic, placic i placic.
Jola: To znaczy - nie chcesz zarobić ?!
Jacek: Powiedz mi po co jest ten telebim ?
Jola: Po klase ELITE, ale....
Jacek: Nie ma ale. Ten telebim odpowiada żywotnym potrzebom Wisly na klase ELITE. Wisly i całego krakowskiego społeczeństwa. To jest telebim na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym telebimem ? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest telebim na stadionie miejskim, zbudowany w oparciu o sześć instytucji, który sobie zostanie rozbityprzez moich na jesien, podczas derbow, I co się wtedy zrobi ?
Jola: Protokół zniszczenia… ?
Jacek: Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, LED-owych inwestycjach. Koniaczku ?

DAWAC NIK !!!!!!!!!!!!!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.08.2010, 09:23
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Artykuł z dzisiejszej gazety Krakowskiej na temat naszych telebimów.
Ja mam nadzieję że ten telebim jest faktycznie 19,8x 6,95 - i mam nadzieje że tu akurat urzędasy się nie myla. Jak będzie mniejszy i jakieś plansze po bokach to.... będzie tragedia
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2010, 09:39
Gazeta Krakowska napisał(a):
Urzędnicy podają, że telebimy będą miały wymiary 19,8 na 6,95 metrów. Nie wiadomo jednak, ile z tego będzie faktycznie stanowił ekran, a ile reszta konstrukcji, np. plansze pod reklamy.
Z tego wynika, że sama stalowa konstrukcja ma 19,8 na 6,95.
Poza tym są to jakieś dziwne proporcje. Słyszałem o 4:3, 16:9, 19:10, ale 20:7 już nie. Maksymalny kinowy widescreen to 2,4:1, czyli przy szerokości 19,8 wysokość wychodzi 8,25 a nie 6,95. Mecz jest kręcony w proporcjach 16:9.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.08.2010, 09:53
oni ogólnie już nad niczym nie panują - raz jest jeden telebim, raz dwa. Raz jest w zakresie robót, raz nie (tak jak murawa, którą nam dali z łaski). Raz okazuje się, że projekt zieleni i otoczenia został zlecony, raz że go w ogóle nie ma. Szkoda tylko, 7 kotów że nie udało się nagrać podsłuchanej rozmowy.

Pozostaje mieć nadzieję, że jak NIK się weźmie za odpowiedzialnych za ten stan urzędników to znajdzie się ktoś kto im wszystko, zawsze wyśpiewa.

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.08.2010, 09:59
popatrzcie na stadion Hoffenhaim, pojemność praktycznie ta sama, cena niższa .. coś pięknego

otoczenie stadionu !! ( parkingi ) :
http://farm3.static.flickr.com/2511/...90e0b83e_b.jpg
elewacja :
http://farm3.static.flickr.com/2769/...02a07a5e_b.jpg
w środku :
http://farm3.static.flickr.com/2534/...69324978_b.jpg

jak się chce to można ..
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.08.2010, 10:06
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
popatrzcie na stadion Hoffenhaim, pojemność praktycznie ta sama, cena niższa .. coś pięknego

elewacja :
w środku :

jak się chce to można ..

Proszę Was nie wklejajcie takich zdjęć bo człowiekowi tylko ciśnienie skacze z wkur.....a
jak za te pieniadze moglibyśmy mieć stadion na miarę Wielkiego klubu...

...bo już powoli zaczynam się przyzwyczajać do naszego klocka
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.08.2010, 10:19
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post

elewacja :
w środku :

jak się chce to można ..
Wewnątrz to wygląda dużo gorzej niż na Wiśle, ale elewacja i otoczenie stadionu- fakt, inna klasa.

Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.08.2010, 10:28
mam pytanie o baze szkoleniowa. Przepraszam, jezeli bylo gdzies juz w tym watku, ale nie moge znalezc. Otoz, gdzie by ta baza miala byc? Czy Wisla ma jakies tereny w Krakowie, czy baza ma byc w Myslenicach?

Moze to glupie pytanie, ale nie orientuje sie w tym temacie, a jestem ciekaw gdzie by to mialo byc.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 25.08.2010, 10:29
elewacja dajcie spokój, kawałek jakiejś siatki, kratownicy na gołych stopnicach (no może po za częścią od strony głównego wejścia )
http://www.spox.com/de/sport/fussbal...tadion-514.jpg

Otoczenie? Asfaltowa pustynia jaka i u nas będzie, takie rozwiązanie parkingu to dla mnie również porażka, tak jak jego brak.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2010, 11:11
...usilnie szukam możliwości kupienia biletów na mecz z Australia i bez skutku jak narazie... dzwoniłem nawet do PZPN pod ich infolinie i odesłali mnie do organizatora meczu czyli wisla krakow!! jak ona moze byc organizatorem jak formalnie nie ma prawa do obiektu) i do sprawdzenia informacji na stronie pzpn.pl no wiec wchodzę na ta stronę i tam jest napisane dokładnie od wczoraj:

Polska - Australia

7 września 2010 r., godz. 20:30 Stadion Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie

Ze względu na problemy techniczne sprzedaż biletów na mecz Polska - Australia została wstrzymana.Wkrótce na www.pzpn.pl poinformujemy Państwa o sprzedaży biletów na ten mecz.

Przepraszamy za opóźnienie i wszystkie niedogodności.

(pzpn.pl)

heheheh będzie wstyd na cala Polskę i kawałek Australii.... głównymi utrudnieniami technicznymi sa osoby Jacka M. pseudonim `rozrzutny` i Joanna N. pseudonim `brutalna`

skrajna nieodpowiedzialnością jest dopuszczenie do sytuacji w której w jeden dzień będzie zamontowany system identyfikacji biletów a w następny będzie wpuszczone parę tysięcy kibiców za pośrednictwem tegoż systemu.

skrajna nieodpowiedzialnościa jest wpuszczanie tak dużej liczby ludzi na obiekt który nie był w tym kierunku przetestowany.

to jest jedna wielka ogromna kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2010, 11:20
zulu2001 napisał(a):Wyświetl post

heheheh będzie wstyd na cala Polskę i kawałek Australii.... głównymi utrudnieniami technicznymi sa osoby Jacka M. pseudonim `rozrzutny` i Joanna N. pseudonim `brutalna`

skrajna nieodpowiedzialnością jest dopuszczenie do sytuacji w której w jeden dzień będzie zamontowany system identyfikacji biletów a w następny będzie wpuszczone parę tysięcy kibiców za pośrednictwem tegoż systemu.

skrajna nieodpowiedzialnościa jest wpuszczanie tak dużej liczby ludzi na obiekt który nie był w tym kierunku przetestowany.

to jest jedna wielka ogromna kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obawiam się, że ta parszywa, czerwona i urzędnicza dwójka się zasłoni wszystkimi okolicznościami: deszcz, burze na słońcu, kibice Wisły im przeszkadzają dopytując się i męcząc ich stadionem, masoneria, cykliści, kryzys ekonomiczny itp.

Aczkolwiek, ciekawe jakie będą konsekwencje, jak do tego meczu nie dojdzie. Wtedy ten temat trafi do wszystkich stacji telewizyjnych w Polsce...
Powód: kosmetyka postu
Ostatnio edytowane przez Stavanger : 25.08.2010 o godz. 11:21.

Odpowiedz cytując
barbarape
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 25.08.2010, 11:48
Fajnie by było, jakby cała ta lipa poszła w Polskę...żeby dowiedzieli się wszyscy jak buduje się w Krakowie.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 25.08.2010, 11:52
Nie w całym Krakowie... Na R22 tylko tak to wygląda bo gównodowodzący nie chce "zejść na psy"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.08.2010, 11:58
Poczekać.To tylko kwestia czasu kiedy NIK zainteresuje się tematem.W przeciwnym razie całkowicie zwątpię w tą instytucję.
Z ciekawości zapytam.
Czy Majchrowski dalej ma immunitet?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.08.2010 o godz. 12:03.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 12:03
zulu2001 napisał(a):Wyświetl post
...codziennie wysylam mejla w ktorym po krotce (pare stron plus zdjecia) opisalem to cos co sie nazywa budowa stadionu wisly do stacji telewizyjnych i gazet gdzie sie da..., nie wiem ile juz wyslalem bedzie z jakies 20 razy i nic ja nie wiem czy ludzi to nie obchodzi czy co ale mam nadzieje ze wkrotce bedzie o tym glosniej bo to co tam sie dzieje to jest ogromny zart!!!!

p.s. polecam wam robic to samo napisac sobie we wlasnych slowach ze swojego pkt widzenia list w ktorym opiszecie ta kpine wladz krakowa i wysylac codziennie gdzie sie da to nie boli a moze cos zmienic bo wkoncu to ktos zauwazy juz sie zaczelo cos dziac w temacie a trzeba dzialac jeszcze

nie dajmy soebie pluc w twarz pospolitym przestepcom!!
Tez tak wysylalem w koncu sie udalo i cos krakowska 2 razy napisala.
Wszystko zalezy od tego o czym piszesz, czy do odpowiednich osob, jak dobierzesz materialy i czy twoje argumenty maja wiekszy sens a nie opieraja sie tylko na tym ze jest wydana duza kasa a obiekt jest nieestetyczny.

Powodzenia w dalszej walce im wiecej nas jest tym lepiej.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Coyot
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2010, 12:37
Tak to jest z publicznymi pieniędzmi - 3,6 mln złotych - 1,4 mln wydali by na telebimy, reszta poszła by do kieszeń
Pamiętam sytuacje z przed kilku lat kiedy na projekt jakiegoś forum internetowego urzędu z Pomorza wzięli ogromne pieniądze z Unii Europejskiej, na instalacje i na sztab adminów i moderatorów, który to miał dbać o to forum. Skończyło się na tym, że zainstalowali darmowy skrypt phpBB2, a postów tych urzędników/moderatorów było może 4 na tydzień. Największym zainteresowaniem cieszył się oczywiście temat odnośnie marnotrawienia unijnych pieniędzy. Wtedy informacje rozeszła się na całą Polskę i każdy mógł skomentować ich rozrzutność. O ile pamiętam rozchodziło się o kwotę bliską 100 tys. euro - przyznacie, że jak na darmowe forum phpBB2 to dosyć spore koszta

Chciałbym też podjąć jedną z kwestii związanych ze stadionem. Jeżeli jakimś niewyobrażalnym cudem faktycznie stadion będzie w całości oddany do użytku na początku listopada (w co niestety nie chce mi się wierzyć) to chciałbym, żebyśmy spytali Majchrowskiego, zikit, Niedziałkowską jak to się stało, że budowa i oddanie trybuny C będzie trwać od kwietnia 2009 roku do września 2010 czyli grubo ponad rok (+5 miesięcy) a budowę bardziej rozbudowanej trybuny (sektory vip, dziennikarskie - dodatkowe okablowanie, szatnie, itp itd) będzie trwało tylko 10/11 miesięcy bo na dobrę pracę rozpoczęły się z początkiem roku a oddanie planują na początek listopada.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2010, 12:49
widok z samej góry narożnika rządzi
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...yczenie/39526/
brawo projektant!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2010, 13:05
Nie przesadzajmy, to są najtańsze miejsca na stadionie, a boisko widać całe...

coyot napisał(a):
(..)
nom, powiedzmy, że ta trybuna jest jednak trochę mniejsza - bez jednego narożnika, 10 tys. miejsc, nie 12 jak na wschodniej. Ale co do wyposażenia masz rację.
Ostatnio edytowane przez rav : 25.08.2010 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2010, 14:10
Obraz z kamery o 15:01. Pracują przy elewacji w narożniku przy trybunie północnej? 8 osób na trybunie C.
Odpowiedz cytując
tomek_TSW
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.08.2010, 14:20
Cytat:
Na włosku wiszą losy meczu Polska - Australia na stadionie Wisły Kraków. Towarzyski pojedynek obu drużyn miał być pierwszym spotkaniem rozegranym na odnowionym obiekcie "Białej Gwiazdy". Mecz zaplanowano na 7 września, a miałoby go obejrzeć 13 tysięcy kibiców na trzech gotowych trybunach.

Na pewno nie uda się oddać do użytku głównej trybuny. O tym jednak było wiadomo od początku i to nie jest problem. Problemem jest brak odpowiednich zgód dotyczących bezpieczeństwa na stadionie wydanych przez policję i straż pożarną. Drogi ewakuacyjne nie zostały wyznaczone, stadion jest nadal w rozbudowie, a jego najbliższa okolica przypomina plac budowy.

Ale to nie koniec listy stadionowych braków. Są rzeczy grubsze, dotyczące np. kompatybilności systemu identyfikacji widzów. Są też rzeczy drobne np. oznakowanie rzędów na trybunie wschodniej i południowej - wylicza Jacek Bartlewicz z ZIKiT-u, czyli miejskiej spółki odpowiedzialnej za rozbudowę stadionu. Choć zostało mało czasu, to wszyscy w Krakowie staną na głowie, żeby to spotkanie mogło odbyć się na boisku Wisły - dodaje Bartlewicz.

W przeciwnym razie, gdyby do meczu nie doszło - byłaby to jedna z większych wpadek władz miasta.

taaa szczególnie majchrwoski i niedziałkowska działają w tym kierunku najintensywniej.

link ze strony rmf24.pl, mowili o tym tez w faktach o 13

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.08.2010, 14:47
sama C i E to nieco ponad 18 tys miejsc.. cos im sie pomylilo
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 25.08.2010, 14:48
a mi się marzy żeby mecz doszedł do skutku... jednak żeby okazało się że bramki na stadionie nie są w stanie wpuścić tych 13 tyś widzów... i żeby cześć widzów w ogóle nie weszła na stadion przed końcowym gwizdkiem... wtedy może co poniektórzy otwarli by oczy...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.08.2010, 15:54
kolend napisał(a):Wyświetl post
widok z samej góry narożnika rządzi
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...yczenie/39526/
brawo projektant!
Zasłania widok na murawę? Nie! Więc o co chodzi? Dla mnie jest bardzo dobrze. Niech poprawią lepiej pierwszy rząd w sky-boxach.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.08.2010, 16:34
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Zasłania widok na murawę? Nie! Więc o co chodzi? Dla mnie jest bardzo dobrze. Niech poprawią lepiej pierwszy rząd w sky-boxach.
To ty jesteś VIP,że tak bardzo ci na tym zależy
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 25.08.2010, 16:57
czera84 napisał(a):Wyświetl post
To ty jesteś VIP,że tak bardzo ci na tym zależy
a co ma piernik do wiatraka on czy ja może vipa mi nie jesteśmy, ale chyba wiadomo że żaden "vip" nie zapłaci grubej kasy za miejsca z których nic nie widać...

pomyśl logicznie Vip nie zapłaci za loże a Wisła dużo straci na tym, bo Vip to gruba kasa i potencjalny sponsor.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów