|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bo tam nikt nikogo nie wpuścił
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
odnośnie tego odwołanego przetargu na trybune polnocna trzeba popytac w nowej interpelacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://kamera2012.eu/krakow4/ wizyta Spidermana
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To trzeba koniecznie wyjaśnić i w końcu jakaś zareagować publicznie! ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
^^
powód taki: "Wykonanie zakresu robót określonego w przedmiotowym przetargu tj. tylko na trybunie północnej, w świetle opracowania nowych rozwiązań projektowych wykonawczych dla obiektu i przed zakończeniem wszystkich robót budowlanych na obiekcie jest niecelowe." http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...iki-przetargow a jeszcze na konferencji Niedziałkowska mówiła, że zmieniły się przepisy i trzeba zabezpieczyć konstrukcję. Znowu przepisy się zmieniły? Szybko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
nie traktujcie tego jak spam, ale nie mogłem się powstrzymać i udoskonaliłem telebim
![]() ![]() ![]()
Runner
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja bym poszedl dalej i na konstrukcji telebimu powiesil... milosciwie nam panujacego. W razie porazki bedzie przemawial do kibicow obiecujac poprawe gry i gruszki na wierzbie, jesli tylko pozwola mu zostac na kolejna kadencje. Ogladajac czwartkowa konferencje nie moglem oprzec sie wrazeniu, ze ten pan ma mocne problemy alkoholowe. Czerwone lico jak u zula spod dworca.
Ale zeby nie rozmywac to chcialem zapytac gdzie znajdowac sie beda kasy biletowe bo jak rozumiem tych gustownych bud z Reymonta juz nie ma? Czy bramki beda mialy wbudowane czytniki kodow kreskowych / chipow czy bilet podawac trzeba bedzie cieciowi po drugiej stronie bramki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z tego co wiem to kasy AŻ TRZY!! beda w narozniku D/C bud nie ma od strony 3 maja natomiast od Reymonta nadal są.. :/ już obecnie przy wejsciu na stadion przykładało się karte/bilet do czytnika więc tak bedzie dalej.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uf, to przynajmniej tyle. Dzieki za odpowiedz. Jeszcze dwa pytania:
1. Czy wewnatrz trybun zamontowane bedzie naglosnienie? Na Wembley puszczane jest ostrzezenie, ze za 5 minut zacznie sie mecz/druga polowa. Na West Ham juz tego nie ma i kilka razy zdarzylo mi sie wrocic na trybuny 10 minut po rozpoczeciu drugiej polowy. Te 15 minut spedzone w kolejce po hot doga czy piwo dosyc szybko mija. 2. Nawiazujac do poprzedniego pytania, czy polskie prawo zezwala na sprzedaz alkoholu na stadionie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
2. Ostatnia ustawa zabrania sprzedaży piwa na stadionach |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ja sobie pozwolę na komentarz odnośnie artykułu w GW. Nie rozumiem tej podniety odnośnie "pięknej bryły po drugiej stronie Błoń". Zgadzam się, że z zewnątrz ten kurnik wygląda ładnie, ale w środku jest moim zdaniem mały, ciasny, ta dwupoziomowa trybuna jest z dupy wzięta bez ładu ni składu.Po za tym pejsy srały z podniecenia, że krzesełka będą w pasy a tymczasem w zasadzie tylko jedna trybuna przypomina jakieś tam "pasy", bo cała reszta krzesełek jest na biało. Jak patrzyłem na próbę oświetlenia na naszym stadionie ( niestety tylko na fotkach) to czułem dumę, bo od wewnątrz ten stadion wygląda kozacko, jest spory, przestrzenny, trybuny też prezentują się okazale. Zgadzam się, że cała sytuacja z Majchrowskim i ZIKIT-em przyprawia o zawał serca i odpowiedzialni za cały ten skandal z budową powinni za to prawnie odpowiadać i mam nadzieje, że tak się stanie, ale ja już nie mogę się doczekać jak zasiądę na nowym R22 i wielu z Was pewnie też.
Pozdrawiam ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jak wszyscy tutaj widzą Polimex Mostostal to jest dup@ a nie firma budowlana. Taką fuszerkę jak oni dostawiają to mało gdzie można spotkać. Ostatnio takie coś kojarzę na rondzie mogilskim i firmą guris. Nie rozumiem jak można odwalać tak skrajnie różną robotę na stadionie Wisły i Legii. Tam wszystko pięknie i w terminie a u nas opóźnienie pół roku i same niedoróbki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Widza burdel to go wykorzystuja, przy okazji chapiac niezle kwoty na robotach dodatkowych itp... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Guris to jeszcze za Golasia sie zaczal.
Krakow nie ma szczescia do wiekszysch inwestycji i tak sobie mysle, ze winnych nalezy szukac przede wszystkim w skostnialej peerelowskiej bandzie urzedasow ktorzy od lat okupuja stolki w roznych kluczowych instytucjach panstwowych/samorzadowych. Nie oznacza to oczywiscie, ze Majchrowski jest w sprawie remontu stadionu czysty, ale nie uwazam zeby dzialal na szkode naszego klubu z powodu jakichs konszachtow z pasami jak to niektorzy uwazaja. Ten gosc jest przede wszystkim niekompetentny i zajmuje sie tylko i wylacznie pokazywaniem swojej, skadinad brzydkiej, twarzy w telewizji. Takie odnioslem wrazenie ogladajac czwartkowa konferencje. Jesli chodzi o Polimex, to lepiej juz bylo chyba doplacic Budimexowi, ktory wykonywal poprzednie trybuny i miec to jako tako ukonczone. No ale u nas przetargi wygrywa ten, ktory zazada najmniej. Dlatego mamy w Polsce drogi z rozplywajacego sie w ustach asfaltu i stadion popekany jak w Port-au-Prince. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mam male pytanie co do oswietlenia stadionu, wczoraj przejezdzajac w nocy obok kurnika po drugiej stronie blon, zdzwilo mnie ze jest tak ladnie oswietlony, co naprawde spooooooro daje..
Czemu nic i nikt kompletnie na naszym stadionie tego nie zrobil.. dobra rehabilitacja za caly ten czajs byloby wlasnie oswietlenie stadionu w nocy by robil wrazenie. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Przecież jest zamontowane podświetlenie elewacji w ul. Reymana.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Wracając do rzeczywistości: - pomalować ten paskudny beton, zewnętrzne podświetlenie, symbole Wisły etc, telebimy i już będzie całkiem nieźle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Jeszcze odnośnie oświetlenia, przy ostatniej próbie odpalono tylko oświetlenie boiska. Liczę na to, że gdy rozbłyśnie pełne oświetlenie trybun, wtedy będzie dopiero piorunujący efekt....No chyba, że takowego nie przewidział projekt. No ale to już byłby skandal. Ile daje takie oświetlenie można zobaczyć na wspominanym już przez Ciebie kurniku przy Kałuży. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Śledzę ten temat od jakiegoś czasu i nie mogę wyjść z podziwu dla ludzi związanych z tym projektem, jak z jednej strony partacza i opóźniają prace a z drugiej strony wykrecaja się od jakiejkolwiek odpowiedzialności i "brutalnie" mydlac oczy ludzia czym tylko się da... Nawet za czasów PRL tak nie było... Nawet to śmieszne jest trochę a trochę żałosne i smutne. To tylko sprawia iż kolejny projekt który miał szanse być czymś wielkim będzie następnym przykładem ze w Polsce. A w szczególności co stwierdzam z wielkim bólem serca w krakowie, robi się wszystko "na pól gwizdka" i na przyslowiowy "odperd...."
Ale wracając do meritum. Całe swoje zawodowe życie zajmowałem się i zajmuje nadal zabezpieczeniem przeciwpozarowym roznego rodzaju obiektow. W związku z tym mam pare uwag z tym faktem związanych: 1. Wyczytalem tutaj ze w związku ze zmianami w prawie projektant został zmuszony na poprawki projektu które dotyczyły głownie tegoż zabezpieczenia... Po pierwsze chciałbym wiedzieć jakie to zmiany w prawie zaszły (ja o żadnych nie wiem a temat znam biegle) i kiedy i dlaczego kosztami został obciążony urząd miasta (czyt. Podatnicy) i dlaczego zmiany były tak cholerdalnie wysokie. 2. Jedna z trybun ma "gołe" wnętrze, bez wykończenia i klatek schodowych nawet!!! Prawnie rzecz biorąc osoba która dopuściła coś takiego do użytkowania złamała prawo i powinna zostać pociagnieta do odpowiedzialności... Podobnie jak i właściciel obiektu czyli miasto które za to odpowiada... Jeżeli nidaj Boże na tej trybunie coś by się stali np. Pożar wtedy jakby pan prezydent to tłumaczył...? Brakiem współpracy z klubem 3. Pamiętacie zamieszanie związane z oddaniem terminala na Okęciu? Chodzlo o dosłownie pare szczegółów. Ale prawo budowlane szczególnie w tej kwesti, dużych obiektów po tragedi halii wystawowej w Katowicach jest dość surowe i skrupulatne... W związku z tym twierdze ze kibice i piłkarze Wisły nie wrócą jeszcze długo na swój stadion z powodu niekompetencji Um, projektanta i wykonawcy. Gwarantuje wam ze wszyscy oni zdają sobie sprawę jak głęboko są w dupi...... I teraz skupiają się na zatarciu wszystkich niedociagniec i znalezieniem winnych... Oczywiście poza samymi. Na towszystko potrzebna jest kasa stad tez TNS gdzie się da i wymyślają pseudopowody aby wyciągnąć z podatników ile się da... 4. Projekt budowy stadionu Wisły jest projektem mista a wiec podlega pod ustawę o zamówieniach publicznych. W związku z tym wszystkie rzeczy od momentu ogłoszenia przetargu aż do momentu oddania obiektu do użytkowania podlegają jej przepisa. Wszystkie opóźnienia wszystkie dodatkowe koszty i odstąpienia od pierwotnych założeń (wymieniane przez forumowiczow powyżej) podlegają wyjasnieniu. Ja z racji swojej pracy i doświadczenia z cała odpowiedzialnością mogę stwierdzić ze przynajmniej odnośnie zabezpieczenia ppo prezydent projektant i wykonawca kłamią i łamią prawo. I stanowczo protestuje aby bardzo ważny aspekt każdej budowy jakim jest zabezpieczenie ppo, był wykorzystywany do wyciagniecia wikszej liczby publicznych pieniędzy. Kwestia zabezpieczenia ppo jest bardzo wazna i powinna być uwzgledniona w pierwotnym projekcie jezeli pjojekt w tej kwesti był nikompletny a da się to łatwo sprawdzić pan projektant złamał prawo budowlane i domaganie się milionów złotych na "poprawki" graniczy z hamstwem. 5. W odpowiedzi na jedna z interpelacji radnego olszowki wyczytalem ze kontrole nad tym projektem sprawuje ta instytucja od tramwajowej i mostów. To samo stwierdzenie jest śmieszne ale nie o tym chce pisać. Chciałbym wiedzieć jak oni to technicznie robią bo opóźnienia gonia opóźnienia projekt codziennie jest okrajany a dzięki normalnym ludziom pokazywane sa niedociagniecia i buble... A gwarantuje jakby ktoś kto na rzeczy się zna przeszedł się po obiekcie z projektem stadiony to znalazlby dużo wiecej bubli... Co oni tam robią 6. Hamstwem tez muszę nazwać zachowanie tej pani zapomniałem nazwiska od brutalizmu i architektury z tym związanej.... W tym przypadku to się nawet ubawilem przypomnialy mi się czasy PRL kiedy każda budowa nieważne jaka musiała mieć jakaś "podbudowe ideologiczna" teraz różnica polega na tym ze nie ma PRL a my dzięki m.in temu forum możemy wyglosic swój sprzeciw. Jeżeli to zostanie tak o bez żadnej reakcji nikogo żadnej instytucji znaczy ze żyjemy w państwie totalnego brutalnego bezprawia i równie dobrze możemy się przeprowadzić do mozambiku z całym szacunkiem dla miszkancow mozambiku. Wszyscy tutaj walczą o sprawiedliwość i równe traktowanie, polecam wam dwie strony: Budowa stadionu legii i craxy Polecan ogladnac zdjęcia tak dzień po dniu i zaobserwować jak wszystko się zmienia jak rośnie, a potem proszę to wszystko odnieść to stadionu Wisły który jest budowany od 2006 roku jak dobrze pamietam. Można zobaczyć jak powinna wyglądać budowa i jak można budować szybko ibezpiecznie. Jak się tylko chce. Jako kibic Wisły stanowczo protestuje przeciwko tak "brutalnemu" traktowaniu nas nikt na to nie zasłużył a tracą wszyscy bo grubo ponad pól milirda złotych zapłacą wszyscy nie tylko kibice ale i normalni ludzie którzy z piłka nie majanic wspólnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
No to fajnie kilka innych osób na tym forum tez protestuje .I co ? g....o.
To jest jakaś paranoja , mam nadzieje że to zgłoszenie które poszło do NIK zostanie przyjete i zacznie się jazda.Juz nawet mnie nie obchodzi że to wstrzyma budowę. Idealnie by było jakby jeszcze ktoś dodatkowo złożył kolejne doniesienie bo żadne inne metody nie przynoszą efektów a te błazny śmieją nam się w twarz |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Donos do NIK przed odebraniem inwestycji to największa głupota, jaką można sobie wyobrazić. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wie ktoś może jak I gdzie można kupić bilety na mecz z Australia ten 7 września co się ma niby odbyć bo byłbym chętny…. dziś jest 22 sierpnia wiec bilety raczej powinny już być albo przynajmniej w najbliższym czasie... czy zostaną rozprowadzone dzień przed.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
fakt, donos do NIK to straszny idiotyzm w tym momencie... jesli faktycznie zostal wyslany i NIK zechce sie zainteresowac stadionem to mozemy miec z glowy mecze na dluzszy czas.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|