|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fajnie, że Ghana awansowała.
Ktoś z pary Ghana - Urugwaj będzie w półfinale... |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
USA mają pecha do Ghany, już drugi raz czarnuchy ich wykopali z turnieju
![]() ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jakby ktos powiedział przed turniejem z ew czwórce najlepszych drużyn bedzie Ghana albo Urugwaj..... To byłby bogatym człowiekiem ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
USA byli strasznie niepoukładani taktycznie.
Ghana mimo wszystko zasłużenie.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 26.06.2010 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jedyna grająca po europejsku drużyna z Afryki. Bardzo dobrze grali w obronie, do tego trochę szaleństwa w ataku.
Kibicowałem USA, ale obiektywnie - Ghana zasłużyła na awans. Obie ich bramki - pierwsza klasa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje ze Ghana będzie w półfinale, jesli Urugwaj zagra z Ghana tak jak na poczatku drugiej polowy z Koreanczykami to Ursusy szybko skoncza mundial
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Dla Ghany wielki szacunek za dyscyplinę taktyczną. Ciekawie się zapowiada mecz z Urugwajem, gdyż obie drużyny dobre z tyłu, a i przód ciekawy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ghana bedzie w polfinale Mistrzostw swiata i cos czuje ze to beda mistrzostwa czarnych koni. Poza Argentyna z faworytow chyba nikt nie awansuje do polfinalu, tak mi sie wydaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez cos czuje ze Ghana pokona Urugwaj i moze w polfinale natknać sie na Brazylie z ktora odpadla w 2006 r w Niemczach(1/8 bodaj) Warte obserwacjii jest to co tam sie dzieje z samym zespole Ghany.Oni sa jakby niezwykle do siebie przywiazani,ciagle rozmowy o kole w przewie ,po meczu.....niepamietam zeby jakis zespol tak czesto ze soba rozmawial. kazdy patrzy sobie w oczy,tzn ze maja do siebie zaufanie ,zauwazcie ze np po golu pilkarze zadko patrza sobie w oczy.,a tam widać wiez w zespole... to sa .takie szczegoliki a to moze byc moc tego zespolu.Kibicuje im i zycze zeby zaszli jak najdalej ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Z kolei ja daję więcej szans Urugwajowi w meczu z Ghaną.4półfinalistów to mogą być:uru,bra,arg i esp co bardzo by mnie ucieszyło,ale zapewne choćby ned,eng czy de mają inne zdanie na ten temat..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
jakoś nie widzę szans Ghany w meczu z Urugwajem. No ale wiele moze sie zdarzyć. Przewaga fizyczna będzie po stronie Ghany, oni zreszta też dużo więcej truchtali niz grali w grupie więc moze to byc ich przewaga.
Jednak piłkarsko Urugwaj jest klasę wyżej i mam nadzieję, ze topotwiedzi. Zawsze podobała mi się agresja i bezkompromisowośc w grze Urugaju, w końcu dodali do tego dyscyplinę taktyczną(choc w meczu z Koreą był długi fragment gdzie sie zupełnie pogubili) i widac efekty. Co do tego, że w 1/2 będzie niespodzianka to prawda, niemniej 1/4 dla Urugwaju to żadna sensacja- było jasne, ze zwyciezca grupy A bedzie miał z górki ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak czy inaczej tworzy się nowa historia futbolu. Jeżeli Urugwaj odstrzeli Ghanę, to będzie wspaniały powrót do tradycji mistrzostw. W zamierzchłych czasach Urugwaj stanowił absolutną światową czołówkę. Czyżby nadszedł czas odkurzyć dawne osiągnięcia?
![]() Jeżeli przejdzie Ghana, to będziemy świadkami historycznego sukcesu afrykańskiej drużyny. Do tej pory najdalej dotarł w 1990 roku Kamerun, bo aż do ćwierćfinału. Bez względu na wynik jest ciekawie i mam nadzieję, że do końca tak będzie ![]() Oby tylko nie okazało się, że dzisiejszy hit Anglików i Niemców okaże się nudną, bezbramkową potyczką, a na bramki przyjdzie nam czekać, aż do dogrywki... Zobaczymy, czym zaskoczy wszystkich Maradona. Bo to, że będzie świrował na ławce jest niemal w 100% pewne! ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Do tej pory jak dla mnie największa niespodzianka to to że gospodarze nie wyszli z grupy, to się jeszcze nie zdarzyło. Brak Francji ale po tym co pokazali w grupie nie żałuję że ich już nie ma. Włosi mistrzowie świata rozczarowali mnie, w ostatnim meczu przypominali mi Wisłę z poprzedniego sezonu, stoimy 80 minut może wpadnie a ostatnie 10 zapierniczamy... Nowa Zelandia- zespół, który nie zaznał porażki na mundialu a niestety musiał pożegnać się z turniejem. Szkoda Szwajcarów bo ograli Hiszpanię a nie poradzili sobie powiedzmy z przeciętnym Hondurasem, ale po tym co pokazali zawodnicy Chile to jestem pod wrażeniem gry tej drużyny widać rękę Bielsy. Mega niespodzianka to postawa naszych południowych sąsiadów- Słowaków w ostatnim meczu bez presji i udało się wywalczyć awans, ale chyba to wszystko na co ich stać. Szkoda też Koreańczyków z Północy mam nadzieję że Wielki Wodzu nie ześle ich do obozu. Ciekawie jest w 1/8 w meczu południowoamerykańskich drużyn Brazylia - Chile i europejskich Portugalia - Hiszpania. Walka o koronę króla strzelców tych mistrzostw może być pasjonująca: Suarez, Villa, Gyan, Forlan, Vittek, Higuain
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 27.06.2010 o godz. 11:07.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jeszcze nie skonczyla sie pierwsza polowa a juz Niemcy ( Polska ;D ) 2:0 Anglia.
Anglicy graja jakby w nocy byla ostra balanga. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ale mecz, ja pierd*le!!!! 2:1 i ta akcja co angielka siadła i powinien gol zostać uznany i byłoby 2:2
![]() Angliaaaa do boju! Komentator przynajmniej emocjonująco komentuje w końcu.
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 27.06.2010 o godz. 16:02.
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no druga bramka dla Anglików jak po strzale Geoffa Hursta w 1966 roku. Tym razem błędnie nieuznana.
Ale mecz! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sędzia okrada Anglików!!! była bramka!! co za mecz
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jakim trzeba być ślepcem (liniowy) żeby nie widzieć że piłka o dwie srednice przekroczyłą linie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najlepszy Mecz na MŚ w RPA i powinno byc 2-2 bo piłka przekroczyła linie bramkową sędzia tragedia:/
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Jaki kurde sedzia...totalny kret
![]() Ale meczyk...Piwko w dlon i ogladac dajel bo naprawde to jest esencja tego najpiekniejszego sportu na swiecie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
mnie tam Angoli żal nie jest!
do boju NASI do boju NIEMCY!! ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
HanysKce - Moze Twoi ale nie NASI. Wiekszosc z Nas tutaj to Polacy i do Niemcow nam daleko.
Mam nadzieje ze Anglia wygra i pocisnie tych Helmutow w drugiej polowie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem ****a, jak sędzia tego mógł nie zobaczyć. Istne złodziejstwo. Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i Anglicy wygrają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Liczy się pi****nięcie i ten mecz to tego kwintesencja.
O sędzim nie mówię, bo "chciałem zabić". |
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Świetny mecz, ale jak długo FIFA będzie dalej pozwalać na takie wypaczanie wyników? Najwyższa pora by to wreszcie zmienić...
![]()
If you have a closed mind do the same with your mouth.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Swietne spotkanie, spodziewalem sie raczej partii szachow. Niestety niewazne jak ten mecz sie skonczy to widowisko juz jest popsute przez koszmarną decyzje sędziego przy blogoslawienstwie starego zgreda Blattera.
raus !!!! ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Mecz piękny ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zwróćcie uwagę, że jeszcze przy golu na 1:0 dla szwabów był spalony. No to są ****a jakieś jaja!
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
K***a jak można nie widzieć tej brami na 2:2 było ?
Nawet sędzia Małek by to zobaczył !!! ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|