The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2010, 22:11
Fajnie, że Ghana awansowała.
Ktoś z pary Ghana - Urugwaj będzie w półfinale...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.06.2010, 22:12
USA mają pecha do Ghany, już drugi raz czarnuchy ich wykopali z turnieju
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.06.2010, 22:18
Jakby ktos powiedział przed turniejem z ew czwórce najlepszych drużyn bedzie Ghana albo Urugwaj..... To byłby bogatym człowiekiem ;-)
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.06.2010, 22:24
USA byli strasznie niepoukładani taktycznie.

Ghana mimo wszystko zasłużenie.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 26.06.2010 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2010, 22:27
Krissu napisał(a):Wyświetl post
USA byli strasznie niepoukładanie taktycznie.

Ghana mimo wszystko zasłużenie.
Jedyna grająca po europejsku drużyna z Afryki. Bardzo dobrze grali w obronie, do tego trochę szaleństwa w ataku.
Kibicowałem USA, ale obiektywnie - Ghana zasłużyła na awans. Obie ich bramki - pierwsza klasa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.06.2010, 22:38
mam nadzieje ze Ghana będzie w półfinale, jesli Urugwaj zagra z Ghana tak jak na poczatku drugiej polowy z Koreanczykami to Ursusy szybko skoncza mundial

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.06.2010, 22:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jedyna grająca po europejsku drużyna z Afryki. Bardzo dobrze grali w obronie, do tego trochę szaleństwa w ataku.
Kibicowałem USA, ale obiektywnie - Ghana zasłużyła na awans. Obie ich bramki - pierwsza klasa.
Strasznie mi szkoda, że nie ma Egiptu na tych MŚ. Zapewne i oni spokojnie do ćwiartki mogliby się dostać.

Dla Ghany wielki szacunek za dyscyplinę taktyczną. Ciekawie się zapowiada mecz z Urugwajem, gdyż obie drużyny dobre z tyłu, a i przód ciekawy.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.06.2010, 23:42
Ghana bedzie w polfinale Mistrzostw swiata i cos czuje ze to beda mistrzostwa czarnych koni. Poza Argentyna z faworytow chyba nikt nie awansuje do polfinalu, tak mi sie wydaje.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.06.2010, 23:54
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ghana bedzie w polfinale Mistrzostw swiata i cos czuje ze to beda mistrzostwa czarnych koni. Poza Argentyna z faworytow chyba nikt nie awansuje do polfinalu, tak mi sie wydaje.

Tez cos czuje ze Ghana pokona Urugwaj i moze w polfinale natknać sie na Brazylie z ktora odpadla w 2006 r w Niemczach(1/8 bodaj)

Warte obserwacjii jest to co tam sie dzieje z samym zespole Ghany.Oni sa jakby niezwykle do siebie przywiazani,ciagle rozmowy o kole w przewie ,po meczu.....niepamietam zeby jakis zespol tak czesto ze soba rozmawial.
kazdy patrzy sobie w oczy,tzn ze maja do siebie zaufanie ,zauwazcie ze np po golu pilkarze zadko patrza sobie w oczy.,a tam widać wiez w zespole... to sa .takie szczegoliki a to moze byc moc tego zespolu.Kibicuje im i zycze zeby zaszli jak najdalej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.06.2010, 07:09
Z kolei ja daję więcej szans Urugwajowi w meczu z Ghaną.4półfinalistów to mogą być:uru,bra,arg i esp co bardzo by mnie ucieszyło,ale zapewne choćby ned,eng czy de mają inne zdanie na ten temat..
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.06.2010, 07:29
jakoś nie widzę szans Ghany w meczu z Urugwajem. No ale wiele moze sie zdarzyć. Przewaga fizyczna będzie po stronie Ghany, oni zreszta też dużo więcej truchtali niz grali w grupie więc moze to byc ich przewaga.

Jednak piłkarsko Urugwaj jest klasę wyżej i mam nadzieję, ze topotwiedzi.
Zawsze podobała mi się agresja i bezkompromisowośc w grze Urugaju, w końcu dodali do tego dyscyplinę taktyczną(choc w meczu z Koreą był długi fragment gdzie sie zupełnie pogubili) i widac efekty.

Co do tego, że w 1/2 będzie niespodzianka to prawda, niemniej 1/4 dla Urugwaju to żadna sensacja- było jasne, ze zwyciezca grupy A bedzie miał z górki
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.06.2010, 08:59
Tak czy inaczej tworzy się nowa historia futbolu. Jeżeli Urugwaj odstrzeli Ghanę, to będzie wspaniały powrót do tradycji mistrzostw. W zamierzchłych czasach Urugwaj stanowił absolutną światową czołówkę. Czyżby nadszedł czas odkurzyć dawne osiągnięcia?

Jeżeli przejdzie Ghana, to będziemy świadkami historycznego sukcesu afrykańskiej drużyny. Do tej pory najdalej dotarł w 1990 roku Kamerun, bo aż do ćwierćfinału. Bez względu na wynik jest ciekawie i mam nadzieję, że do końca tak będzie

Oby tylko nie okazało się, że dzisiejszy hit Anglików i Niemców okaże się nudną, bezbramkową potyczką, a na bramki przyjdzie nam czekać, aż do dogrywki...

Zobaczymy, czym zaskoczy wszystkich Maradona. Bo to, że będzie świrował na ławce jest niemal w 100% pewne!
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.06.2010, 09:43
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ktos raczej awansuje. W 1/4 spotkaja sie prawdopodobnie Brazylia - z Holandia i jedna z tych druzyn awansuje do polfinału. Zarowno Holandia jak i Brazylia sa uznawane za faworytow tak wiec o ile nie bedzie kolejnych niespodzianek bedziemy mieli ich wiecej w 1/2. Brazylia ma patent na Chile a Holandia jest lepsza w tym momencie od Włochow wiec powinni sobie ze słowakami poradzic. Ja cos przeczuwam finał Argentyna - Brazylia
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.06.2010, 11:04
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie może to być w jakimś stopniu turniej niespodzianek, najpierw napiszę kogo typuje do wyjścia z grupy:

Grupa A:
RPA -
Francja -

Grupa B:
Argentyna -
Nigeria-

Grupa C :
Anglia -
Słowenia-

Grupa D:
Niemcy -
Ghana -

Grupa E:
Holandia -
Dania
Grupa F:
Włochy -
Paragwaj-

Grupa G:

Brazylia -
Portugalia/ WKS -
grupa H:
Hiszpania -
Szwajcaria

Bardzo chciałbym zobaczyć finał:
Brazylia - Hiszpania lub Hiszpania- Argentyna.

Uważałbym na drużyny afrykańskie w szczególności na Ghanę, Nigerię i mimo wszystko na nie obliczalny Kamerun.

Kibicował będę z Europy: Hiszpanii, Holandii z Ameryki: Brazylii i z Afryki: Ghanie.
Na 16 zespołów do wyjścia z grupy udał mi się trafić 9, jak widać nie jest źle, na razie sprawdza się to co napisałem o Ghanie na początku, uważałbym na tą drużynę w tych mistrzostwach po wczorajszym meczu widać że chłopaki mogą dojść daleko czego im życzę.

Do tej pory jak dla mnie największa niespodzianka to to że gospodarze nie wyszli z grupy, to się jeszcze nie zdarzyło.
Brak Francji ale po tym co pokazali w grupie nie żałuję że ich już nie ma. Włosi mistrzowie świata rozczarowali mnie, w ostatnim meczu przypominali mi Wisłę z poprzedniego sezonu, stoimy 80 minut może wpadnie a ostatnie 10 zapierniczamy...

Nowa Zelandia- zespół, który nie zaznał porażki na mundialu a niestety musiał pożegnać się z turniejem.

Szkoda Szwajcarów bo ograli Hiszpanię a nie poradzili sobie powiedzmy z przeciętnym Hondurasem, ale po tym co pokazali zawodnicy Chile to jestem pod wrażeniem gry tej drużyny widać rękę Bielsy.

Mega niespodzianka to postawa naszych południowych sąsiadów- Słowaków w ostatnim meczu bez presji i udało się wywalczyć awans, ale chyba to wszystko na co ich stać.
Szkoda też Koreańczyków z Północy mam nadzieję że Wielki Wodzu nie ześle ich do obozu.

Ciekawie jest w 1/8 w meczu południowoamerykańskich drużyn Brazylia - Chile i europejskich Portugalia - Hiszpania.

Walka o koronę króla strzelców tych mistrzostw może być pasjonująca: Suarez, Villa, Gyan, Forlan, Vittek, Higuain
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 27.06.2010 o godz. 11:07.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.06.2010, 15:34
Jeszcze nie skonczyla sie pierwsza polowa a juz Niemcy ( Polska ;D ) 2:0 Anglia.
Anglicy graja jakby w nocy byla ostra balanga.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.06.2010, 15:39
Ale mecz, ja pierd*le!!!! 2:1 i ta akcja co angielka siadła i powinien gol zostać uznany i byłoby 2:2
Angliaaaa do boju! Komentator przynajmniej emocjonująco komentuje w końcu.
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 27.06.2010 o godz. 16:02.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

no druga bramka dla Anglików jak po strzale Geoffa Hursta w 1966 roku. Tym razem błędnie nieuznana.

Ale mecz!

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Sędzia okrada Anglików!!! była bramka!! co za mecz niech wprowadzą ten system wideo do obejrzenia kontrowersyjnych sytuacji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

jakim trzeba być ślepcem (liniowy) żeby nie widzieć że piłka o dwie srednice przekroczyłą linie
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Najlepszy Mecz na MŚ w RPA i powinno byc 2-2 bo piłka przekroczyła linie bramkową sędzia tragedia:/
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 27.06.2010, 15:40
Jaki kurde sedzia...totalny kret

Ale meczyk...Piwko w dlon i ogladac dajel bo naprawde to jest esencja tego najpiekniejszego sportu na swiecie.

Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.06.2010, 15:44
mnie tam Angoli żal nie jest!

do boju NASI do boju NIEMCY!!
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 27.06.2010, 15:48
HanysKce - Moze Twoi ale nie NASI. Wiekszosc z Nas tutaj to Polacy i do Niemcow nam daleko.

Mam nadzieje ze Anglia wygra i pocisnie tych Helmutow w drugiej polowie.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 27.06.2010, 15:48
Nie wiem ****a, jak sędzia tego mógł nie zobaczyć. Istne złodziejstwo. Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i Anglicy wygrają.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 15:49
Liczy się pi****nięcie i ten mecz to tego kwintesencja.

O sędzim nie mówię, bo "chciałem zabić".
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Od: 09.2004

Świetny mecz, ale jak długo FIFA będzie dalej pozwalać na takie wypaczanie wyników? Najwyższa pora by to wreszcie zmienić...
If you have a closed mind do the same with your mouth.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Swietne spotkanie, spodziewalem sie raczej partii szachow. Niestety niewazne jak ten mecz sie skonczy to widowisko juz jest popsute przez koszmarną decyzje sędziego przy blogoslawienstwie starego zgreda Blattera.

HanysKce napisał(a):Wyświetl post
mnie tam Angoli żal nie jest!

do boju NASI do boju NIEMCY!!
raus !!!!
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.06.2010, 15:50
harthausen napisał(a):Wyświetl post
no druga bramka dla Anglików jak po strzale Geoffa Hursta w 1966 roku. Tym razem błędnie nieuznana.

Ale mecz!
Daj spokój, wtedy przynajmniej można było mieć uzasadnione wątpliwości, teraz to ślepy, by zauważył bramkę. Ten urugwajski sędzia, przypomina tego z reklamy Rexony...

Mecz piękny
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.06.2010, 15:51
Zwróćcie uwagę, że jeszcze przy golu na 1:0 dla szwabów był spalony. No to są ****a jakieś jaja!
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.06.2010, 15:51
K***a jak można nie widzieć tej brami na 2:2 było ?
Nawet sędzia Małek by to zobaczył !!!
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów