|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Mamy rozjebać tą ligę w przyszłym sezonie, liczy się tylko 1 miejsce i awans na 5 kolejek naprzód i wszystkie kroki mają być skierowane w ten sposób, a nie pierdzielenie o jakimś top4. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Bez względu na to co dalej z trenerem Sobolewskim, to powinien być już skautowany następca. Królewski powinien pierwszy wiedzieć że każdy klub powinien mieć listę trenerów których ma na radarze. Najgorsze co można zrobić to brać gościa z przypadku, bo potrzeba trenera za 5 minut. Jeśli nie chciał/nie miał czasu robić takich analiz to najwyższa pora nadrobić zaległości. Jak nie zwolni teraz Sobolewskiego to prędzej czy później się to wydarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
A skąd u was taka pewność, że Wisła na przyszły sezon będzie walczyła o awans, a nie o środek tabeli. Jaka jest przyszłość Wisły? Czy ktoś coś z władz? Jakieś info mnie ominęło?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Trybuny to tylko część aktywności kibiców. Od dawna tracąca na znaczeniu zresztą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Problem w tym, że skład będziemy mieć relatywnie słabszy niż teraz (nawet jeśli Kiko zostanie, to nie wiadomo ile tym razem transferów nam wypali), a celujemy cały czas w najwyższe lokaty. Top4 z niedużą stratą do miejsc Top2 (maks 3 punkty) to zupełnie inny punkt startowy przed rundą wiosenną, niż 10. miejsce ze stratą 4 punktów do strefy barażowej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale skąd pewność,że skład będzie słabszy?Na razie to problemem jest brak trenera z prawdziwego zdarzenia a nie skład.Trzeba od pierwszej kolejki brać się do roboty a nie odkładać mocną walkę na rundę wiosenną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak masz słabego trenera, to trzeba mu pomóc składem, który jest po prostu lepszy od reszty ligi. W rundzie wiosennej prawie się udało, teraz już Sobol takich indywidualności mieć nie będzie. Bardzo bym chciał, żeby nam Kiko wyczarował w lecie kolejnego Fernandeza, ale trzeba zakładać scenariusz pesymistyczny, czyli że takiego grajka jak on w przyszłym sezonie w Wiśle nie będzie.
Jeśli Królewski nie dopnie dealu z inwestorem, to czeka nas ostre cięcie wydatków, czyli przede wszystkim budżetu płacowego. Zapomnij o tym, że będziemy w stanie dać komuś kontrakt na poziomie 120k PLN miesięcznie, a pieniądze to jedna z niewielu dźwigni podczas negocjacji transferowych dla klubów z I ligi. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem tego samego zdania. Jak widać Królewski musi się jeszcze raz sparzyć, żeby się w końcu czegoś na własnych błędach nauczyć. Bez dużych wzmocnień kadry zmiana trenera nastąpi najpóźniej w przerwie zimowej, oby było jeszcze wtedy co ratować.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Nie chodzi o piłkarzy, tylko o potwornie słabego trenera. Mamy trenera, który nie jest w stanie nauczyć piłkarzy jakiegokolwiek schematu ofensywnego. Po prostu rzuca piłkę Hiszpanom z nadzieją, że sami coś wymyślą. Do tego tragiczne decyzje personalne - co on chciał osiągnąć, grając na 5 obrońców i 2 defensywnych pomocników z Puszczą? Wiadomo było, że dostanie 1 czy 2 do przerwy i dopiero wtedy się ocknie. W meczu z Sosnowcem pół stadionu wrzeszczało z trybun, żeby zdejmował Cisse zanim ten zawali gola. Sobolewski go zdjął dopiero gdy faktycznie Cisse stracił piłkę, po czym padł gol dla Sosnowca. Lechia, Płock i Miedź będą absolutnie poza naszym zasięgiem. Być może powalczymy z Arką, Termalicą czy Stalą Rzeszów - ale miejsca barażowe to tak naprawdę będzie nasz szczyt. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Lechii i Płocka to jeszcze zobaczymy, tam też pewnie wielu piłkarzy będzie próbowało załapać się do klubu w Ekstraklasie. Natomiast nie ulega wątpliwości, że stawka zespołów w przyszłym sezonie będzie bardzo mocna i o awans będzie ciężej, niż we właśnie zakończonym sezonie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Deklaracje, że ktoś jest poza czyimś zasięgiem mogą wrzucać tylko totalni ignoranci, albo poszukiwacze dramatów.
Ruch i Puszcza miały żenujące budżety i słabe kadry i proszę - dało się. Tutaj niezbędne jest skupienie, pewność siebie, pokora, umiejętność analitycznego, chłodnego myślenia i po prostu LEADER pełną gębą - zarówno na boisku jak i poza nim. Tylko tyle i aż tyle. Każdy, kto powie, że "my jesteśmy Wisłą Kraków, więc bla bla bla" powinien dostać w łeb. My mamy być drużyną, która chce grać i wygrywać, a nie da nam tego nazwa, tylko odpowiednie przygotowanie i postawa na boisku. Mamy ciężko trenować, wiedzieć co chcemy grać i jak osiągnąć zakładany cel - bezpośredni awans do eklasy niezależnie od okoliczności.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 13.06.2023 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Przez takie pieprzenie Brzęczka od początku, nie jesteśmy teraz w ekstraklasie. A tutaj widzę historia się powtarza. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jakby te zmiany z przerwy zimowej dokonane były na początku sezonu,to awans mielibyśmy z I lub II miejsca przed zakończeniem ligi. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak, wszyscy będą w formie, tylko my będziemy dołowac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Młyński, Żyro, Colley, Szywacz, Duda, Starzyński mogą "być w formie", nie wiem nawet co to znaczy w ich przypadku, bo są do dupy - i nie będzie awansu. Nie wiem, może mam awersję do Twojego bajania bo jest zwykle całkowicie nietrafione - ale najbezpieczniej chyba poczekać z ocenami. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A którzy to są dobrzy Hiszpanie? Bo w decydujących meczach żadnego dobrego nie widziałem, może poza Vilarem.
Kluczem jest zespołowość koncentracja i wspólny cel. Wszystko co burzy taki klimat musi zniknąć. Łyżka dziegciu zepsuje beczkę miodu, talk samo jeden leser potrafi zepsuć atmosferę. A co do Sobolewskiego. Dlaczego w pierwszych 7 meczach nie był problemem? Co się zmieniło, że nagle się spieprzyło? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego wygraliśmy 7 razy pod rząd z tym tępym rekinem? I była gra zespołowa, walka, koncentracja. Aż tu nagle Sosnowiec nas leje. Ani początek nie był zasługą Sobola, ani koniec jego winą. Jednym słowem to nie trener jest problemem. I żeby nie było że jestem za jego zostawieniem. Ja bym zatrudnił Hyballe ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja liczę jednak że Sobolewski out.
Z drugiej strony - finansowo jesteśmy w dupie, więc i tak awans możemy sobie wybić z głowy. Problem w tym że z Sobolewskim to będzie raczej spadek, bo to kretyn. Kompletny. Zanim ktoś zacznie wyjeżdżać z budżetami Ruchu czy Puszczy - w dupę je sobie możecie wsadzić. Puszcza X lat budowała skład i prawie się w tym czasie się s.......iła z ligi, poza tym w obu tych klubach pracowali w dziale sportowym ludzie ogarnięci, a nasi idioci ściągnęli wiadomo kogo. Kiko raczej out, Hiszpanie out, wynalazki typu Młyński, Balta, Starzyńsk, Żyro - in. Jedyny (marny) pozytyw tego stanu rzeczy to to że brak pieniędzy sprawi że nowosprowadzonym obrzyganym sierotom w rodzaju Niewiadomskiego będziemy mało płacić. Pewnie i tak przepłacimy, ale dużo mniej. Możecie się łudzić że będzie inaczej, bardziej tylko zaboli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2023 o godz. 23:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jakikolwiek trener ( nawet legenda), nie ma prawa zostać po tak zawalonym przez niego sezonie i kuriozalnych decyzjach w ostatnich meczach ze składem. Nie mówiąc o pensjach, zawodnikach i budżecie.
Nie wiem co musiałby zrobić gorszego w pracy, żeby nie zostać zwolnionym. Za to można się domyślać, jeżeli się dalej zastanawiamy nad pozostaniem trenera po takim spierd*doleniu sezonu - to wygląda na to, że finansów na nowego i znacznie droższego ( i lepszego) - po prostu nie będzie.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie liczcie że Sobolewski zostanie zwolniony. Tylko jego własna dymisja mogłaby sprawić zmianę na tym stanowisku. No może jeszcze postawienie się przeciw niemu Kiko, w co jednak wątpię. JK już wystarczająco dal do zrozumienia że chce kontynuacji drogi z wiosny 2023 z tym samym trenerem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.06.2023 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
On jeszcze tu pracuje czy coś mnie ominęło?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu miałby nie pracować? Przecież wykonał świetną robotę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje na to, że zaczniemy sezon z Sobolem na ławce. On po meczu z Puszczą pokazał, że nie radzi sobie z ciśnieniem, cholera wie jak będzie trenował i przygotowywał zespół z tym brzemieniem. Ma z tyłu głowy, że poniósł druzgocącą porażkę i wg mnie to będzie miało wpływ na jego przyszłość. Albo się weźmie w garść i natchnie drużynę do wygrywania, albo pójdzie to w drugą stronę. Ja obawiam się pesymistycznego wariantu.
Weźmy pod uwagę jeszcze to, że część zawodników odejdzie jak zwykle zresztą w Wiśle. Zmiennicy mogą nie dać rady. Do tego dojdzie kilka mocnych klubów, które będą chciały awansować do ekstraklasy jak Lechia, Płock, Motor, Legnica, Arka, Burkbet, Podbeskidzie. To będzie na pewno trudniejszy sezon w 1 Lidze niż poprzedni.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.06.2023 o godz. 10:21.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o natchnienia czy jakieś inne pierdoły, Sobol nie ogarnia zespołu taktycznie, ustawienie, sfg w ataku i obronie, przechodzenie z defensywy do ataku i na odwrót oraz wystawianie graczy na nie swoich pozycjach, dziwne decyzje w trakcie meczu oraz zmiany, korzystanie z ustawienia do którego nie mamy wykonawców to wszystko dyskwalifikuje go jako trenera.
Powód: ustawienia
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 14.06.2023 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chodzi o to, że mimo wszystko Sobol statystyki ma dobre i gdybyśmy wygrywali na początku nowego sezonu tak jak na początku rundy wiosennej, to nikt nie czepiałby się stylu itp. Natomiast, też mam zastrzeżenia co do gry, ale Królewski już między słowami powiedział kto będzie trenował zespół w przyszłym sezonie i tu rodzą się moje obawy. Sobol raczej nie podoła choć chciałbym się mylić.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.06.2023 o godz. 10:29.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|