|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Sorry, żle sformułowałem post, mógł być żle zrozumiany (za mało kawy rano). Z drugiej strony przyjmowanie za pewnik, że powodem decyzji jest to, że gramy na Euro jest wydawaniem wyroku z góry, czyż nie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kurde Panowie, czy tylko Ja mam jakieś dziwne wrażenie czy jest Nas więcej, że ostatnio Wiślacką brać dzielą piłkarze i zaczynamy sami po sobie jeździć? Czy aby co niektórzy nie przesadzają? Większość z Was deklaruje, że nie ogląda, nie interesuje się i ect. kadrą więc po co głos zabierać? To jest tak jak z wyborami. Nie idziesz, nie głosujesz, nie interesuje Cię to? To się nie wypowiadaj i nie krytykuj. Facet jest dorosły i sam wybierze co będzie uważał za lepsze dla Niego. Czy to będzie słuszny wybór czy nie będzie można oceniać po tym jak dany fakt zaistnieje. Na dzisiaj nikt tego nie potwierdził i nie wiadomo czy wogóle jest to prawda, czy nie przypadkiem kolejna fantazja leśnych dziadków i Franza "Dyzmy" Cuda. Jestem tylko jednego ciekawy. Niektórzy teraz jeżdżą po Maorze jak po starej kobyle bez honoru. Ba! Niektórzy nawet nie chcą go już widzieć w Wiśle. Pytanie zatem co będzie jak okaże się to totalną bzdurą i kaczką dziennikarską? Znowu będzie cacy? Ja osobiście przyjmę każdą Jego decyzję bo to Jego życie i sprawa. Kadra jaka jest każdy widzi i nie ma co się nad Nią zbytnio rozwodzić.
Pozdrawiam i bez napinki Panowie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru go usprawiedliwiać tylko dlatego bo jest czołowym ogniwem Wisły a jego występy spędzają niektórym tu sen z powiek, cenie go za umiejętności tylko czemu z tego powodu mam patrzeć na wszystko przez palce?Decyzje tak dużej rangi należy podejmować w odpowiednim momencie jeśli być już konsekwentnym.A jak już chce bardzo grać dla Polski to niech pokaże charakter i odpuści euro, zaraz to ktoś wyśmieje bo chyba w tym jest cały sęk.Chłop urodził się i wychował w Izraelu, ciekawe jakbyś się zapatrywał na jakiegoś dobrego polskiego grajka, który w wieku 26l pojechał grać do Anderlechtu, a po paru miesiącach wzięło by go na granie w barwach belgijskich.Granie w barwach narodowych to powinien być honor, a w ostatnim czasie robi się z tego cyrk kosztem statystyk.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 21.09.2011 o godz. 10:22.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Reprezentacja polski opiera sie na lapance i zasadzie nie wazne skad jestes wazne jak grasz, poczuj sie Polakiem.
Paranoja. Co do Maora, po co po nim jechac? Wykorzystuje okazje jesli to prawda, ma obrotnego menagera. Pilkarz to tez czlowiek musi zarabiac a jak kazdy z nas chce zarabiac jak najwiecej. Nawet jesli nagle "stanie sie Polakiem" to jedyny wpływ na klub jest taki, że bedzie można za niego więcej wziąć. Oceniac go zdrajca czy nie zdrajca jest bezsensu nie tylko on wykorzystuje sytuacje gdzie pilkarze w kadrze narodowej pochodza z lapanki na calym swiecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie chcę Maora w reprezentacji i mam nadzieję, że jak to ktoś już pisał wcześniej "Smuda najebał się z Kręciną i pomylił Meliksona z Rasiakiem". Nie chcę też żadnych Ojgenów, Perquisów czy Obraniaków. Ludzie, którzy NIGDY nie mieli nic wspólnego z naszym krajem, nie umieją SŁOWA po Polsku nie powinni grać w reprezentacji narodowej. Tyle.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kadrę trzeba olać i tyle. Alkoholik bez matury niech sobie powołuje kogo chce. Jeśli ma zamiar powołać Meliksona, Dudu z Widzewa, Cionka z Jagiellonii, czy kogoś tam jeszcze, proszę bardzo. Nikt normalny tej kadrze nie kibicuje. Potem degenerat będzie mówił, że Niemcy są farbowanymi lisami. Tyle, że u nich tylko Cacau jest takim przypadkiem, a u nas: Obraniak, Boenisch, Polanski, Roger, Perquis + jeszcze kilku, których ma dostać obywatelstwo. Skład na EURO: Szczęsny - Cionek, Perquis, Arboleda, Boenisch - Melikson, Polanski, Pekalski, Matuschyk, Roger - Obraniak, czyli jeden Polak i dziesięciu najemników.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.09.2011 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja oczywiście w to nie wierze. Ci co jada po Maorze niech się walna w pałę, bo za niedługo sprawa się wyjaśni i będzie wam głupio.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
No sprawa powoli sie wyjaśnia. Jeszcze miesiąc temu grał dla Izraela, masakra... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niezły cyrk w tym temacie.
Proponuję: - poczekac do ofcjalnej wiadomości - jeśli plotka okaże się prawdą poczekać co powie sam Maor - nie osądzac nikogo przedwcześnie - jesli nie interesujemy sie "reprezentacją" nie zwracać uwagi na krążące wokół niej ploty |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie jedno w tym wszystkim jest pewne: manager Meliksona to prawdziwy Żyd
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Oczywiscie...wszyscy zli, tylko Maor dobry
. Pretensje, to trzeba miec przede wszystkim do tego pilkarza, bo taki Smuda wielokrotnie wypowiadal sie na temat jego klasy pilkarskiej(podobno kiepskiej) i na temat tego, ze nie jest mu potrzebny w reprezentacji. Prawda? A Melikson o tym nagle zapomina . Pilkarz, ktory wielokrotnie mowi kim jest, kim sie czuje i dla kogo bedzie gral...nagle zaczyna kochac nasz kraj!? Dla mnie to jest sytuacja jeszcze bardziej skandaliczna, niz sprawa z Polanskim. Tutaj mamy gracza, ktory dopiero co wystepowal w meczu pierwszej reprezentacji Izraela, a bylo to kilka tyg. temu. Wiadomo, ze ta kadra nie ma szans na granie w wielkich imprezach, wiec co robi Maor...? Jezeli to okaze sie prawda, to Melikson, Smuda i Lato sa siebie warci. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jeśli to prawda to
WSTYD,WSTYD,WSTYD ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
WSTYD jak ........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Masakra .........
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem skąd te pretensje do Maora.
Przecież to Smuda wysyła powołania. To samo dotyczy importowania innych piłkarzy. Przecież to Smuda i PZPN ich ściąga. Jeśli chodzi o piłkarzy to ich prywatna decyzja co chcą robić w życiu. Mnie cieszy to że Maor chce i gra w Wiśle. Może skierujcie swoje żale do szanownego "selekcjonera" któremu się nogi ze strachu trzęsą bo wie że samymi rodzonymi Polakami to może pograć z Tajlandią, Wietnamem i Koreą Płn. a nie w EURO 2012. Może też wypadałoby zwrócić uwagę na PZPN i cudowny "system" szkolenia młodzieży w ramach polskiej myśli szkoleniowej. Skoro Lato tak radośnie przyklaskuje na ściąganie graczy do kadry zza granicy, a potem wraz z innymi leśnymi ludkami spuszcza się nad polską myślą szkoleniową to chyba jest tu coś nie tak? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczerze? Lepszy Maor niż Olisadebe, Roger czy ostatnio Arboleda.
Ma mamę Polkę, więc jest półkrwi Polakiem i tyle. Niektórzy tutaj chyba za dużo się zeszło na czytali i traktują ich opinię jak wyrocznię (A ich ostatni tekst o Maorze napisany w stylu 16 letniego rozemocjonowanego dziecka jest po prostu żenujący). Na pewno jest lepszym kandydatem niż każdy z wymienionej 3 czy Obraniak, który jest tylko w 1/4 krwi polskiej. Ja tam się będę cieszył, bo Maor to fajny piłkarz i fajny człowiek, gra też w Polsce i na pewno oprócz krwi coraz więcej ona w niego wsiąka. Czego nie można powiedzieć o Perquisach, Obraniakach, Boenishach czy Polanskich ;> |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W głowie się nie mieści jak mozna być tak cynicznym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Powiem przewrotnie - ja rozumiem piłkarzy którzy tak robią (promocja, udział w wielkim turnieju, kasa). Rozumiem nawet Smudę (podobne przesłanki). Ale wiele osób (także pewnie tutaj) najbardziej boli to (nie rozumieją tego) - że także spora część społeczeństwa (ba - nawet kibiców, którzy są tak wyczuleni na pewne sprawy, co widać choćby po tym jak traktowana jest Amica Poznań) - jest gotowa na wszystko, byle tylko mieć szansę na osiągnięcie jakiegoś "sukcesu". Właśnie - to bardzo dobry przykład. Kibice Amiki są właśnie takimi, którzy za szansę na sukces bez żalu sprzedali swoje przekonania i swój honor. Bo przecież według prawa - też w Poznaniu wszystko jest ok - podobdnie jak z obywatelstwem tego czy innego piłkarza. Bo (podsumowując) nie o Maora samego tu chodzi, ale o pewnien proces - który w PZPN przybrał rozmiary karykaturalne i który się albo akceptuje, albo nie. |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie chcecie Maora w kadrze? Nie chcecie innych "importowanych" zawodników? Dobrze. Tylko, że jak potem dostaniemy od jakiejś Hiszpanii czy tam Holandii 5 albo 6 do zera, grając wyłącznie Polakami, to się znów zacznie narzekanie i przeklinanie na tę kadrę. Jeśli chcemy grać Polakami to może wypadałoby ich najpierw wyszkolić i nauczyć od podstaw jak się w piłkę gra...
Będzie system szkolenia, będą bazy treningowe i akademie piłkarskie - będzie POLSKA reprezentacja. A na razie musimy wykorzystywać ten potencjał, który jest dostępny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|||
|
Cytat:
Ja osobiście miałbym(gdyby powołanie stało się faktem) zdecydowanie mniejsze pretensje do Maora niż do sterników ,,reprezentacji'' , ale jakąś część odpowiedzialności by ponosił , bo wolną wolę posiada. Cytat:
Nie mam piłkarzy , to się trzeba wziąć za reformę ich ,,produkcji'' a nie importować ,,wyprodukowanych'' gdzie indziej. Ja bym nie miał szacunku dla zwycięzcy/medalisty jakiejś imprezy gdyby jego skład mijał się z pojęciem kadra ,,narodowa''. Związki niektórych naszych ,,reprezentantów'' z Polską są czysto formalne. Cytat:
Wynikające z tego , że kraj który jest reprezentowany przez drużynę narodową jest w stanie zapewnić odpowiedni nabór do tejże drużyny i dzięki temu odnosi ona sukcesy , które są identyfikowane z sukcesami kraju.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.09.2011 o godz. 11:45.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Gdyby nie euro to nie było by nawet połowy obecnej kadry "reprezentacyjnej", od tego trzeba zacząć.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 21.09.2011 o godz. 11:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Natomiast nie podoba mi się to co robi ten pseudoselekcjoner, którego jedynym pomysłem na grę, taktykę, przygotowanie itd. jest importowanie grajków. Faktem jest że oni są lepsi od naszych rodzimych kopaczy, ale to nie jest rozwiązanie! Chyba że patrzymy na sprawę krótkowzrocznie tj. "byle do Euro". ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
I uwierz, że wolę ponarzekać przez miesiąc, pow....iać się, niż potem mieć świadomość, że na najważniejszej piłkarskiej imprezie w POLSCE, dobry wynik POLSKIEJ REPREZENTACJI zagwarantowali NIE-POLACY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Niektorzy tutaj pokazuja kim sa i ze dla wyniku zrobiliby wszystko...zenujace. A sam pilkarz nie ma honoru, bo jesli Smuda pluje mu w twarz(swego czasu), a ten udaje ze pada deszcz i przyjmuje powolanie... Nie wspominam juz o tym, ze jeszcze tydzien temu kochal swoj kraj - Izrael i reprezentowal jego barwy na arenie miedzynarodowej.Albo ma sie jakies zasady, albo sie ich nie ma... Napewno trudno oceniac teraz naszego pilkarza jako swietnego czlowieka, skoro dla promocji odwraca sie od kraju, w ktorym sie urodzil, ktorego barwy reprezentowal i ktory podobno kocha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
,,Trochę'' inne zasady dotyczą prywatnej firmy/wyborów w życiu podejmowanych przez prywatne osoby , a inne reprezentacji/reprezentantów , bo tutaj mamy do czynienia ze sferą publiczną. Był zdaje się tutaj poruszany kiedyś temat , czy reprezentantów zabawiających się z .....ami na zgrupowaniu należy oceniać jak osoby prywatne , czy publiczne. Tutaj sprawa jest podobna. To czy Maor przyjmie powołanie powinno podlegać komentarzom i ocenie publicznej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A co kogo obchodzi, że się zabawiali z ....ami Mareq
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, hahaha |
|