|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szczerze? Boli bardziej niż Polański, Roger i reszta pier polaków. Czekam na dementi. Jeśli to prawda to Maor powinien zostać wyjebany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dlaczego tak uważasz?
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maor ma jutro wszystko powiedziec wiec czekajmy spokojnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Według nieoficjalnych informacji - Maor Melikson ma odnieść się do wypowiedzi prezesa Grzegorza Laty w środę -Onet
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Francja, Niemcy, Brazylia teraz Izrael, wcześniej plotki o Kolumbii - ILE JESZCZE?! Brak mi słów... Zakładając, że to prawda - brak szans na awans Izraela na Euro2012 i zwrot w kierunku reprezentacji Smudy to oczywiście przypadek. Miał szansę od razu się zdecydować i grać dla Polski, nie zrobił tego i powinien trzymać się do końca swojego wyboru i ponosić jego konsekwencje. NIE DLA CUDZOZIEMCÓW W REPREZENTACJI POLSKI! I nie ważne czy to Wiślak, Legionista, Lechista czy Widzewiak.
ps. Mam nadzieję, że jutro zostanie to zdementowane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skoro jutro ma być oficjalna informacja na ten temat, to wstrzymajcie się z komentarzem, bo przecież nic nie wiecie. PZPN i jego prezes już niejednokrotnie skompromitowali się "głupim gadaniem", więc liczę, że to po prostu kolejny objaw ich głupoty.
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przypomnę, że Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikaninem?
Proponuję wziąć rozbieg i poszukać najbliższej sosny. Boukhariego na rękach nosiliście w 94 minucie pamiętnego meczu mimo, że muzułmanie plują na krzyż. Chorych z nienawiści wysyłałbym do kamieniołomów na całe życie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Raczej o narodowości. A jest Żydem polsko-rumuńskiego (bodajże, jeśli mi się ubzdurało, że jego ojciec jest z Rumunii to mnie poprawcie) pochodzenia. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Po kim m jeszcze być Polakiem? Po wujku, psie i kocie? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wczoraj go nosiliście na rękach w 70 minucie , dziś na niego plujecie. To właśnie prawdziwa twarz kibica Wisły.Wstyd panowie :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jest Izraelitą, mama tylko urodziła się w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czemu akurat sosny? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Maor Melikson ma podwójne obywatelstwo i może wybierać kogo chce reprezentować, a mnie jedynie bawią różne i śmieszne kompleksy naszych kibiców, jak mam być szczery to każda ewentualność jest dla mnie do zaakceptowania, ot jego wolny wybór. Zaś wracając do tych dziwacznych poglądów, to najbardziej mnie cieszy że Melikson, a ostatnio zwłaszcza Biton są z Izraela (choć Maor ma wspomniane podwójne obywatelstwo)...zawsze irytował mnie antysemityzm wśród niektórych kibiców Wisły i zwyczajnie bardzo mnie cieszy ...że to już w zasadzie przeszłość. Brawo Maor, brawo Dudu ! Wisła staje się normalnym europejskim klubem, tylko sportowo musi się trochę poprawić (no może więcej niż trochę), no i w kwestii tożsamości drużyny pewnie przydałoby się więcej Polaków a najlepiej wychowanków ...ale to zupełnie inny temat.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.09.2011 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Zresztą, matka to też polska Żydówka. Nie żebym coś miał do polskich Żydów (poza tymi z drugiej strony Błoń ), ale ci zwykle raczej nieszczególnie identyfikowali się z Polską, a raczej ze sobą nawzajem.To samo. Matka Żydówka (polska), więc on też jest Żydem. Izraelczyk to natomiast pojęcie dość mgliste ze względu na efemeryczność tego państwa, ale skoro się tam wychował, to spokojnie można go uznać za Izraelczyka. Aha, Żyd, żyd i Izraelczyk to trzy różne, niekoniecznie powiązane ze sobą pojęcia.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.09.2011 o godz. 22:39.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
mnie tam to rybka , wolę by grał dla Izraela , ale jeśli jakims sposobem zagra dla Polski to będzie to trzeba przyjąć do wiadomości , jakiekolwiek pretensje i wyrzuty w kierunku Maora nie powinny mieć miejsca .
nasza kadra juz dawno przestała mieć jakikolwiek patriotyczny wydźwięk , jeden Maor wiecej dużo w niej nie zmieni , poza tym że podniesie jej watość sportową widać że pzpn chwyta się wszystkie by ugrać cokolwiek na euro 2012 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
na interia to
WIADOMOŚĆ DNIA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No pewnie, po co mamy czekać do jutra na wypowiedź. Dziennikarze ogłosili fakt już dzisiaj, tak wygodniej wszak. Więcej kliknięć
Ja czekam do jutra. Wnerwię się na całego jeśli to prawda. Decyzję już podobno podjął jakiś czas temu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko weź poprawkę na fakt, że ta informacja po raz pierwszy nie pojawila sie na WP, Onecie, Interii czy Fakcie ale na oficjalnej stronie PZPN-u.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zas Podolski wielokrotnie to mówił że czuje się bardziej Polakiem niż Niemcem, a gra w repr. Niemiec bo do naszej kadry nie dostał powołania. Po co tworzyć mity, w reprezentacjach róznych krajów grają liczni naturalizowani piłkarze, cóż takie czasy. PS. Choć rzecz jasna Ja wolałbym aby Polskę reprezentowali tylko Ci co mocno utożsamiają się z naszą ojczyzną, ale to chyba anachroniczne myślenie z mojej strony, cóż signum temporis.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.09.2011 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zatem może słabe zaintersowanie sprawami reprezentacji Polski/EURO 2012/biletami, zbyt mało wejść na pzpn.pl? Za pare godzin powinniśmy być już ciut mądrzejsi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zapomniałeś dodać, że ten Cacau zanim dostał obywatelstwo spędził w Niemczech 10 lat. O którym z naturalizowanych Polaków można powiedzieć to samo?
Reszta zawodników grająca w reprezentacji naszych zachodnich sąsiadów urodziła się lub co najmniej spędziła tam całe dorosłe, świadome życie. Mitem i przekłamaniem jest zatem próba postawienia znaku równości między tym co robią Niemcy a PZPN. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tyle że Cacau jest Brazylijczykiem urodzonym i wychowanym w Brazylii, a nie 100% Niemcem, po co tworzyć mity ... Obywatelstwo niemieckie dostał zaś w 2009 roku, czyli ma podwójne obywatelstwo i dokonał wolnego wyboru ... nie ma tu żadnej różnicy.
I żeby była jasność wcale mi sie to nie podoba, bo raz że kibicuje Brazylii a Niemcom nie, no a dwa że akurat ten Cacau strzelił nam dość przykrą bramkę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.09.2011 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
Dawno od osoby inteligentnej tak idiotycznej próby obrony czegoś co nie jest nie do obrony - nie słyszałem. Mieszanie Boukhariego do tego wszystkiego - szczyt szczytów ![]() A co do kamieniołomów to sobie możesz wysyłać ludzi którzy mają problem z tym że np Boukhari grał u nas, Melikson(Żyd w Wiśle - skandal), tych co uważają że reprezentacja ma być czysta rasowo itp Coraz mniej mnie dziwi Twoje popieranie Majchrowskiego przed wyborami a bardziej obrzydzenie kontrkandydata. Myślałem że faktycznie jesteś z tych dla których 'każdy lepszy niż ktoś z PO' - i to szanuje, tylko tu chyba chodzi o to fałszywe pojęcie tolerancji Maor Polakiem - jasne , tylko czemu odkrył to w sobie w wieku 27 lat?Matka, dziadek, prapra dziadek czy zjedzenie flaków nie robią z ciebie Polaka. Jeśli Maor czuł się Polakiem to powinien zrezygnować z gry w reprezentacji u - ileśtam, dla Izraela. Urodziłem się w Izraelu, tam się wychowałem, nie znam języka ale czuję się Polakiem - chce grać dla Polski - ok świetna sprawa, więcej takich ludzi do reprezentacji. Ale nie farbowanych lisów którzy chcą grać dla Polski tylko dlatego że byli za słabi na kraj z którego pochodzą - nie dla takich którzy wywietrzyli okazję dla swojej kariery Melikson niczym się nie różni od Obraniaka,Benisza,Perkinsa,Polanskiego, Perejro, Olisadebe, Arboledy itp - tzn różnią się że jeden pracuje u nas tyle i tyle, drugi wynalazł sobie dziadka, trzeci matkę itp - natomiast łączy ich jedna rzecz - kadra Polski dla nich to nie przekonanie a biznes Nie ma tu żadnego uczucia, żadnej polskości, jest tylko kariera.Jestem Niemcem ale jestem za cienki na tą reprezentacje...na Polskę jestem idealny więc będę tu grał - nie że coś czuje do tego kraju tylko że uważam to za dobre wyjście dla mojej kariery Każdy z nich to tego typu ludzie Jak ktoś chce to porównać do kadry np Niemiec to jest to śmiech na sali.Tam grają goście którzy urodzili się bądź wychowali w tym kraju - Patrzysz na reprezentacje, widzisz kraj - u nas patrzysz na reprezentacje, widzisz gości którym się nie powiodło - bez żadnego związku z krajem. Każdy z nich by grał dla swojego kraju a chcą grać dla Polski tylko dlatego że są za ciency by reprezentować swoje barwy. Chcesz grać dla Polski, poczuj te więzi kiedy masz wybór a nie wtedy kiedy okazałeś się za słaby i nagle poczułeś związek z krajem z którym nigdy nic cie nie łączyło Smolarek - nie trawie kolesia ale on miał jaja - w momencie kiedy chcieli go powoływać do kadry u - w Holandii - on powiedział nie - Mimo obywatelstwa, tego że dorastałem itp - chce grać dla Polski. To jest postawa a nie dziadek z 1920, o którym przypomniał sobie koleś co był za cienki na swoją reprezentacje, czy matka Polka Jeśli np syn Clebera, okaże się dobry i będzie chciał grać dla nas - nie ma problemu - kolor skóry, pochodzenie nie ma tu żadnego znaczenia. Znaczenie ma to czy chcesz grać dla tego kraju czy jesteś zwykłym najemnikiem który gra tylko dlatego że okazałeś się za cienki by reprezentować barwy swojego kraju Dlatego nie mam nic do Wisły, gdzie Polacy są w zdecydowanej mniejszości - bo Wisła to nie reprezentacja a nigdy się nie zgodzę na taką reprezentacje jaka jest. Generalnie czy Melikson okaże się kolejnym farbowanym lisem czy nie to dla mnie nie ma różnicy.Dla mnie reprezentacja na dziś nie istnieje, nie ma czegoś takiego Natomiast jeśli faktycznie Maor chce....mimo wielkiego szacunku dla jego gry, postawy i do jego kultury(bo jestem pro semitą a anty tylko do parchów z drugiej strony błon), to chciałbym by jak najszybciej opuścił nasz klub
Ja to się ma do naszych tego nie wiem
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.09.2011 o godz. 23:29.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|