The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2011, 21:39
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Przykład Polanskiego i Perquisa jest naciągany a Meliksona już całkowicie ...
Przykład Perquisa był bardziej naciągany niż Meliksona, bo Melikson ma matkę z polskim obywatelstwem, a Pequis ma tylko tyle wspólnego z Polską, że jego prapradziadek ruchnął jego praprababkę i już mamy reprezentanta, no popatrzmy ile dla Polski znaczyła ta noc gdzieś w czasach Napoleońskich, kto by pomyślał.

Serio się przejmujecie problemami drużyny Reszty Świata, znanej jako 'Reprezentacja Polski' ? Ja mam w dupie głęboko tą zbieraninę i jej mecze oglądam tylko po to, żeby pocieszyć się 'wspaniałą' atmosferą na trybunach stworzoną przez Klub Kibica Reprezentacji

Ale zostawmy ten objazdowy cyrk i popatrzmy na sprawę z .... perspektywy kibica Wisły. I oto widzę same plusy A nuż Maor poprowadzi drużynę Reszty Świata pod flagą biało-czerwoną do np wyjścia z grupy i jego wartość automatycznie wzrośnie, co nam przyniesie większe korzyści z jego transferu (tym razem do innego klubu)?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.09.2011, 21:56
Tylko pamiętajcie, że są ludzie, dla których ojczyzna jest tam, gdzie serce matki.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 20.09.2011, 21:56
Bardo ucieszyłbym się, gdyby Maor zagrał dla naszej reprezentacji. Nie ma dla mnie znaczenia czy mówi po Polsku czy nie, nie ma znaczenie jego żydowskie pochodzenie (przez setki lat historia naszych narodów splotła się tak bardzo, że nie jest to istotne). Mój szacunek zaskarbił sobie nie tylko, jako piłkarz, ale przed wszystkim jako człowiek. Być może pozory mylą, ale na pierwszy rzut oka jest dla mnie wart więcej niż połowa naszej reprezentacji.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.09.2011, 21:58
Szczerze? Boli bardziej niż Polański, Roger i reszta pier polaków. Czekam na dementi. Jeśli to prawda to Maor powinien zostać wyjebany.
Odpowiedz cytując
luk984
Junior Member

Stary 20.09.2011, 22:03
Ciężki temat biorąc pod uwagę fakt, że już raz odmówił....trochę tu pachnie chęcią wypromowania na Euro 2012...ale mówiąc szczerze i patrząc na Polańskiego czy Perquisa czy jeszcze niedawno przymierzanego Arbolede to Melikson ma największe prawo do gry w naszej reprezentacji spośród tych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.09.2011, 22:08
luk984 napisał(a):Wyświetl post
patrząc na Polańskiego to Melikson ma największe prawo do gry w naszej reprezentacji spośród tych piłkarzy.
Dlaczego tak uważasz?
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.09.2011, 22:08
Maor ma jutro wszystko powiedziec wiec czekajmy spokojnie.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 20.09.2011, 22:09
luk984 napisał(a):Wyświetl post
Ciężki temat biorąc pod uwagę fakt, że już raz odmówił....trochę tu pachnie chęcią wypromowania na Euro 2012...ale mówiąc szczerze i patrząc na Polańskiego czy Perquisa czy jeszcze niedawno przymierzanego Arbolede to Melikson ma największe prawo do gry w naszej reprezentacji spośród tych piłkarzy.
racja, ale boli bardziej, bo to Wiślak.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2011, 22:11
Według nieoficjalnych informacji - Maor Melikson ma odnieść się do wypowiedzi prezesa Grzegorza Laty w środę -Onet
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.09.2011, 22:14
Francja, Niemcy, Brazylia teraz Izrael, wcześniej plotki o Kolumbii - ILE JESZCZE?! Brak mi słów... Zakładając, że to prawda - brak szans na awans Izraela na Euro2012 i zwrot w kierunku reprezentacji Smudy to oczywiście przypadek. Miał szansę od razu się zdecydować i grać dla Polski, nie zrobił tego i powinien trzymać się do końca swojego wyboru i ponosić jego konsekwencje. NIE DLA CUDZOZIEMCÓW W REPREZENTACJI POLSKI! I nie ważne czy to Wiślak, Legionista, Lechista czy Widzewiak.

ps. Mam nadzieję, że jutro zostanie to zdementowane.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.09.2011, 22:15
Skoro jutro ma być oficjalna informacja na ten temat, to wstrzymajcie się z komentarzem, bo przecież nic nie wiecie. PZPN i jego prezes już niejednokrotnie skompromitowali się "głupim gadaniem", więc liczę, że to po prostu kolejny objaw ich głupoty.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.09.2011, 22:15
Przypomnę, że Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikaninem?
Proponuję wziąć rozbieg i poszukać najbliższej sosny.
Boukhariego na rękach nosiliście w 94 minucie pamiętnego meczu mimo, że muzułmanie plują na krzyż.
Chorych z nienawiści wysyłałbym do kamieniołomów na całe życie.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2011, 22:18
willow napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikanem?
Boukhariego na rękach nosiliście w 94 minucie pamiętnego meczu mimo, że muzułmanie plują na krzyż.
Ale kto tu mówi o religii?
Raczej o narodowości. A jest Żydem polsko-rumuńskiego (bodajże, jeśli mi się ubzdurało, że jego ojciec jest z Rumunii to mnie poprawcie) pochodzenia.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.09.2011, 22:21
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Raczej o narodowości. A jest Żydem polsko-rumuńskiego (bodajże, jeśli mi się ubzdurało, że jego ojciec jest z Rumunii to mnie poprawcie) pochodzenia.
Polskiego po matce. A matka to dla mnie świętość, nie wystarcza?
Po kim m jeszcze być Polakiem? Po wujku, psie i kocie?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
AXEL75
Member

Od: 03.2007

Stary 20.09.2011, 22:22
Wczoraj go nosiliście na rękach w 70 minucie , dziś na niego plujecie. To właśnie prawdziwa twarz kibica Wisły.Wstyd panowie :(
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.09.2011, 22:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Ojciec Rumun a matka Polka to jakim cudem dziecko jest Izraelczykiem
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 20.09.2011, 22:23
Jest Izraelitą, mama tylko urodziła się w Polsce.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 20.09.2011, 22:23
Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikaninem?
Nie zauważyłem aby ktoś w tym temacie był przeciwny gry Maora w reprezentacji Polski dlatego, że jest wyznania mojżeszowego. Jesli już to raczej z innych względów. Religia nie ma z tym nic wspólnego.

Proponuję wziąć rozbieg i poszukać najbliższej sosny
Czemu akurat sosny?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.09.2011, 22:32
Maor Melikson ma podwójne obywatelstwo i może wybierać kogo chce reprezentować, a mnie jedynie bawią różne i śmieszne kompleksy naszych kibiców, jak mam być szczery to każda ewentualność jest dla mnie do zaakceptowania, ot jego wolny wybór. Zaś wracając do tych dziwacznych poglądów, to najbardziej mnie cieszy że Melikson, a ostatnio zwłaszcza Biton są z Izraela (choć Maor ma wspomniane podwójne obywatelstwo)...zawsze irytował mnie antysemityzm wśród niektórych kibiców Wisły i zwyczajnie bardzo mnie cieszy ...że to już w zasadzie przeszłość. Brawo Maor, brawo Dudu ! Wisła staje się normalnym europejskim klubem, tylko sportowo musi się trochę poprawić (no może więcej niż trochę), no i w kwestii tożsamości drużyny pewnie przydałoby się więcej Polaków a najlepiej wychowanków ...ale to zupełnie inny temat.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.09.2011 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2011, 22:36
Polskiego po matce. A matka to dla mnie świętość, nie wystarcza?
Po kim m jeszcze być Polakiem? Po wujku, psie i kocie?
Nie, to że DLA CIEBIE matka to świętość, nie wystarcza mi. Bo ktoś inny powie, że wujek to świętość i co wtedy?

Zresztą, matka to też polska Żydówka. Nie żebym coś miał do polskich Żydów (poza tymi z drugiej strony Błoń ), ale ci zwykle raczej nieszczególnie identyfikowali się z Polską, a raczej ze sobą nawzajem.

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Ojciec Rumun a matka Polka to jakim cudem dziecko jest Izraelczykiem
To samo. Matka Żydówka (polska), więc on też jest Żydem. Izraelczyk to natomiast pojęcie dość mgliste ze względu na efemeryczność tego państwa, ale skoro się tam wychował, to spokojnie można go uznać za Izraelczyka.

Aha, Żyd, żyd i Izraelczyk to trzy różne, niekoniecznie powiązane ze sobą pojęcia.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.09.2011 o godz. 22:39.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.09.2011, 22:39
mnie tam to rybka , wolę by grał dla Izraela , ale jeśli jakims sposobem zagra dla Polski to będzie to trzeba przyjąć do wiadomości , jakiekolwiek pretensje i wyrzuty w kierunku Maora nie powinny mieć miejsca .

nasza kadra juz dawno przestała mieć jakikolwiek patriotyczny wydźwięk , jeden Maor wiecej dużo w niej nie zmieni , poza tym że podniesie jej watość sportową

widać że pzpn chwyta się wszystkie by ugrać cokolwiek na euro 2012
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.09.2011, 22:40
na interia to
WIADOMOŚĆ DNIA
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 20.09.2011, 22:45
No pewnie, po co mamy czekać do jutra na wypowiedź. Dziennikarze ogłosili fakt już dzisiaj, tak wygodniej wszak. Więcej kliknięć

Ja czekam do jutra. Wnerwię się na całego jeśli to prawda. Decyzję już podobno podjął jakiś czas temu.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 20.09.2011, 22:57
snikki napisał(a):Wyświetl post
No pewnie, po co mamy czekać do jutra na wypowiedź. Dziennikarze ogłosili fakt już dzisiaj, tak wygodniej wszak. Więcej kliknięć
Tylko weź poprawkę na fakt, że ta informacja po raz pierwszy nie pojawila sie na WP, Onecie, Interii czy Fakcie ale na oficjalnej stronie PZPN-u.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 20.09.2011, 23:11
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
W kadrze Niemiec grają NIEMCY różnego pochodzenia! Zakoduj to sobie w głowie a ne powtarzaj głupot Smudy. Karolin Wozniacki to DUNKA polskiego pochodzenia, Podolski to NIEMIEC polskiego pochodzenia, Ozil to NIEMIEC tureckiego pochodzenia. Ozil nawet się nei urodził w Turcji, to są jak nie 100 to 99% Niemcy.
Jasne a w ostatnim meczu Polska- Niemcy bramkę na 2-2 strzelił ...100% Niemiec ...Claudemir Jeronimo Barretto bardziej znany jako Cacau (ur. 27 marca 1981 w Santo André, Brazylia).
Zas Podolski wielokrotnie to mówił że czuje się bardziej Polakiem niż Niemcem, a gra w repr. Niemiec bo do naszej kadry nie dostał powołania.

Po co tworzyć mity, w reprezentacjach róznych krajów grają liczni naturalizowani piłkarze, cóż takie czasy.

PS. Choć rzecz jasna Ja wolałbym aby Polskę reprezentowali tylko Ci co mocno utożsamiają się z naszą ojczyzną, ale to chyba anachroniczne myślenie z mojej strony, cóż signum temporis.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.09.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 20.09.2011, 23:15
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Tylko weź poprawkę na fakt, że ta informacja po raz pierwszy nie pojawila sie na WP, Onecie, Interii czy Fakcie ale na oficjalnej stronie PZPN-u.
Zatem może słabe zaintersowanie sprawami reprezentacji Polski/EURO 2012/biletami, zbyt mało wejść na pzpn.pl? Za pare godzin powinniśmy być już ciut mądrzejsi.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.09.2011, 23:19
Zapomniałeś dodać, że ten Cacau zanim dostał obywatelstwo spędził w Niemczech 10 lat. O którym z naturalizowanych Polaków można powiedzieć to samo?

Reszta zawodników grająca w reprezentacji naszych zachodnich sąsiadów urodziła się lub co najmniej spędziła tam całe dorosłe, świadome życie.

Mitem i przekłamaniem jest zatem próba postawienia znaku równości między tym co robią Niemcy a PZPN.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.09.2011, 23:23
milosz napisał(a):Wyświetl post
Jasne a w ostatnim meczu Polska- Niemcy bramkę na 2-2 strzelił ...100% Niemiec ...Claudemir Jeronimo Barretto bardziej znany jako Cacau (ur. 27 marca 1981 w Santo André, Brazylia).
Zas Podolski wielokrotnie to mówił że czuje się bardziej Polakiem niż Niemcem, a gra w repr. Niemiec bo do naszej kadry nie dostał powołania.

Po co tworzyć mity, w reprezentacjach róznych krajów grają liczni naturalizowani piłkarze, cóż takie czasy.

PS. Choć rzecz jasna Ja wolałbym aby Polskę reprezentowali tylko Ci co mocno utożsamiają się z naszą ojczyzną, ale to chyba anachroniczne myślenie z mojej strony, cóż signum temporis.
Różnica polega na tym, że te wszystkie Ozile, Boatengi, Gomezy i Podolskie od dziecka mieszkają lub nawet urodzili się w Niemczech, i tam też nauczyli się grać w piłkę, co według mnie pozwala im na reprezentowanie tamtejszego futbolu na arenie międzynarodowej. O Obraniaku, Perquisie, Boenischu powiedzieć tego natomiast się nie da.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 20.09.2011, 23:24
No tyle że Cacau jest Brazylijczykiem urodzonym i wychowanym w Brazylii, a nie 100% Niemcem, po co tworzyć mity ... Obywatelstwo niemieckie dostał zaś w 2009 roku, czyli ma podwójne obywatelstwo i dokonał wolnego wyboru ... nie ma tu żadnej różnicy.

I żeby była jasność wcale mi sie to nie podoba, bo raz że kibicuje Brazylii a Niemcom nie, no a dwa że akurat ten Cacau strzelił nam dość przykrą bramkę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.09.2011 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.09.2011, 23:26
Przypomnę, że Maor jest Polakiem, a jego wyznanie ma znaczenie drugorzędne. Rozumiem, że wyjebalibyście dobrego piłkarza bo jest husytem, kalwinem albo anglikaninem?
Na prawdę nie wiesz o co biega czy tylko robisz sobie żarty?
Dawno od osoby inteligentnej tak idiotycznej próby obrony czegoś co nie jest nie do obrony - nie słyszałem.
Mieszanie Boukhariego do tego wszystkiego - szczyt szczytów

A co do kamieniołomów to sobie możesz wysyłać ludzi którzy mają problem z tym że np Boukhari grał u nas, Melikson(Żyd w Wiśle - skandal), tych co uważają że reprezentacja ma być czysta rasowo itp

Coraz mniej mnie dziwi Twoje popieranie Majchrowskiego przed wyborami a bardziej obrzydzenie kontrkandydata.
Myślałem że faktycznie jesteś z tych dla których 'każdy lepszy niż ktoś z PO' - i to szanuje, tylko tu chyba chodzi o to fałszywe pojęcie tolerancji

Maor Polakiem - jasne , tylko czemu odkrył to w sobie w wieku 27 lat?
Matka, dziadek, prapra dziadek czy zjedzenie flaków nie robią z ciebie Polaka.

Jeśli Maor czuł się Polakiem to powinien zrezygnować z gry w reprezentacji u - ileśtam, dla Izraela.
Urodziłem się w Izraelu, tam się wychowałem, nie znam języka ale czuję się Polakiem - chce grać dla Polski - ok świetna sprawa, więcej takich ludzi do reprezentacji.
Ale nie farbowanych lisów którzy chcą grać dla Polski tylko dlatego że byli za słabi na kraj z którego pochodzą - nie dla takich którzy wywietrzyli okazję dla swojej kariery

Melikson niczym się nie różni od Obraniaka,Benisza,Perkinsa,Polanskiego, Perejro, Olisadebe, Arboledy itp - tzn różnią się że jeden pracuje u nas tyle i tyle, drugi wynalazł sobie dziadka, trzeci matkę itp - natomiast łączy ich jedna rzecz - kadra Polski dla nich to nie przekonanie a biznes

Nie ma tu żadnego uczucia, żadnej polskości, jest tylko kariera.Jestem Niemcem ale jestem za cienki na tą reprezentacje...na Polskę jestem idealny więc będę tu grał - nie że coś czuje do tego kraju tylko że uważam to za dobre wyjście dla mojej kariery
Każdy z nich to tego typu ludzie

Jak ktoś chce to porównać do kadry np Niemiec to jest to śmiech na sali.Tam grają goście którzy urodzili się bądź wychowali w tym kraju - Patrzysz na reprezentacje, widzisz kraj - u nas patrzysz na reprezentacje, widzisz gości którym się nie powiodło - bez żadnego związku z krajem.
Każdy z nich by grał dla swojego kraju a chcą grać dla Polski tylko dlatego że są za ciency by reprezentować swoje barwy.

Chcesz grać dla Polski, poczuj te więzi kiedy masz wybór a nie wtedy kiedy okazałeś się za słaby i nagle poczułeś związek z krajem z którym nigdy nic cie nie łączyło

Smolarek - nie trawie kolesia ale on miał jaja - w momencie kiedy chcieli go powoływać do kadry u - w Holandii - on powiedział nie - Mimo obywatelstwa, tego że dorastałem itp - chce grać dla Polski.
To jest postawa a nie dziadek z 1920, o którym przypomniał sobie koleś co był za cienki na swoją reprezentacje, czy matka Polka

Jeśli np syn Clebera, okaże się dobry i będzie chciał grać dla nas - nie ma problemu - kolor skóry, pochodzenie nie ma tu żadnego znaczenia.
Znaczenie ma to czy chcesz grać dla tego kraju czy jesteś zwykłym najemnikiem który gra tylko dlatego że okazałeś się za cienki by reprezentować barwy swojego kraju

Dlatego nie mam nic do Wisły, gdzie Polacy są w zdecydowanej mniejszości - bo Wisła to nie reprezentacja a nigdy się nie zgodzę na taką reprezentacje jaka jest.
Generalnie czy Melikson okaże się kolejnym farbowanym lisem czy nie to dla mnie nie ma różnicy.Dla mnie reprezentacja na dziś nie istnieje, nie ma czegoś takiego
Natomiast jeśli faktycznie Maor chce....mimo wielkiego szacunku dla jego gry, postawy i do jego kultury(bo jestem pro semitą a anty tylko do parchów z drugiej strony błon), to chciałbym by jak najszybciej opuścił nasz klub

milosz napisał(a):Wyświetl post
No tyle że Cacau jest Brazylijczykiem urodzonym i wychowanym w Brazylii, a nie 100% Niemcem, po co tworzyć mity ... Obywatelstwo niemieckie dostał zaś w 2009 roku, czyli ma podwójne obywatelstwo i dokonał wolnego wyboru ... nie ma tu żadnej różnicy.
Wymieniłeś jedynego kolesia w ich kadrze który nie urodził się tam albo nie przyjechał tam jako dziecko.Więc to wyjątek od reguły a do tego on miał lat naście jak przyjechał do Niemiec.
Ja to się ma do naszych tego nie wiem
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.09.2011 o godz. 23:29.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów