|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
o co chodzi? ciekawe w jakim języku sie dogadał Lato
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jeśli to prawda to strasznie się zawiodłem na Meliksonie, jego spadek formy też można tłumaczyć tymi wydarzeniami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Pol%C3%A1k
Może ma młodszego brata który też będzie jakimś odpałem w Czechach.
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.09.2011 o godz. 20:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale po co nowy temat skoro jest już prowadzona dyskusja na ten temat w Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-)?
Ale żeby nie było tylko offtopu - jestem na nie. Za dużo już tych "Polaków", w dodatku Melikson grał niedawno w swojej kadrze...
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 20.09.2011 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
e: silver03 - nie "łord kap" tylko "juefa ojro" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Lato był napruty i nie pamięta o czym gadali. Jeśli to jest prawda to jestem totalnie zniesmaczony. Jak zawodnik może jednego dia czuć się 100% izraelitą i grać w ich kadrze a po chwili (gdy Izrael traci szansę na EURO) czuje się Polakiem. Oby to była plotka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Skoro napisała o tym oficjalna strona PZPN-u to coś musi być na rzeczy... Teraz tylko czekać aż p. Olejkowska powie, że nie ma takiego tematu.
Agent Meliksona pytał o powołanie od Smudy, gdy jego klient był na zgrupowaniu reprezentacji Izraela! http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...ranciszka.html ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jak już mamy się poniżać to w sumie co będziemy się ograniczać, powołajmy całą jedenastkę naturalizowanych Polaków. Jak szaleć to szaleć.
A znacie to: Grzesio Lato we Francuskiej restauracji. Nie zna języka, jednak usiłuje coś zamówić: - La Spagetti proszę i La piwoo. Okazuje się, że kelner nie ma większych problemów. Zadowolony Grzesio dodaje: - La jeszcze jedno piwo. Znowu otrzymuje to co zamówił. Prosząc o rachunek mówi więc do kelnera: - La kelner widzi jak ja La dobrze po La Francusku La mówię? - Jakbym nie był Polakiem, to byś La gówno zjadł! Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 20.09.2011 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cinek1906 w wyjściowej 11stce reprezentacji Niemiec gra z 7 cudzoziemców z niemieckim obywatelstwem kolejna 4 siedzi w co drugim meczu na ławce i co mają powiedzieć kibice podopiecznych Joachima Löwa
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 20.09.2011 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
jeśli, jeśli to prawda to nie jest to najładniejsze i honorowe zachowanie Maora względem Jego Ojczyzny, ale może wyjść na dobre naszej kadrze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
jeden z największych mediów w Izraelu
http://www.one.co.il/Article/11-12/3...,0/187265.html i ankieta gdzie powinien Maor grać Polska - 47 % Izrael 53 jak na razie ponad 10 tyś głosów. chodzi o to ze Maor jest niedoceniany w Izraelu.. ma "swoje"lata i nie chce stać w miejscu..brat mu doradza żeby wybrał Polskę, osoby z jego otoczenia ten wybór zrozumieją
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.09.2011 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
sranie w banie... jak dla mnie to taka gra managerska ,mająca na celu jak najszybsze powołanie na oficjalne mecze kadry Izraela
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Juz niedługo kolejne mecze reprezentacji Izraela - niech w koncu zagra i dadza mu spokoj. Na razie Ci zza granicy, ktorzy decyduja sie na gre w polskiej kadrze w klubach albo siedza na ławce, albo graja koszmarnie, albo ciagle sa kontuzjowani.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Co do Maora - to dla mnie byłoby niesmaczne i przykre. Czerwona linia gry w c.uja zostałaby przekroczona (o ile już nie jest) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ironia............
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nasi dziadkowie przewracają się w grobach od tego wszystkiego.
Brak jest jakiegokolwiek przywiązania do Polskości, do języka, do historii. Człowiek, który reprezentuje nasz kraj powinien oprócz wpisanego w dowodach obywatelstwa Polskiego mieć przykazanie, iż nie jest to zwykły przywilej, lecz obowiązek reprezentowania sobą kultury języka, przywiązania do Polskości, historii. Nie może być tak, że pod wpływem jednego dnia ktoś staje się Polakiem. Jeśli chodzi o sprawy potoczenia się gry w reprezentacji tzw. "obcokrajowca" to pozytywnie opiniuje przykłady tylko Boenischa, Obraniaka, Matuszczyka. Przykład Polanskiego i Perquisa jest naciągany a Meliksona już całkowicie ... Polanski chociaż się urodził w Polsce, chociaż mówi po polsku, Perquis od początku był za Polską, Melikson niestety to Izraelczyk z krwi i kości. Ja osobięcie nie wierzę w to ;] Grzesiu Lato show let's start !! ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co to za bzdury. Boateng też czarny Niemiec a brat gra w kadrze Ghany bo to NIEMIEC ghańskiego pochodzenia? Nie piszmy takich głupot jak matoły z Weszło. W większości kadr europejskich grają piłkarze naturalizowani, którzy gówno mają wspólnego z krajem, który reprezentują. Może jedynie język znają. A tu mówimy o gościu, który jest pół Polakiem a pół Izraelczykiem. W jego żyłach płynie polska krew a w żyłach Ozila i Boatenga może płynie niemiecka? Nie twórzmy jakichś chorych standardów, że my naturalizujemy a Niemcy grają swoimi. Żebyśmy się zrozumieli, ja jestem przeciwny jakimkolwiek obcokrajowcom w naszej kadrze. A co do Maora to tylko i wyłącznie on ma prawo zdecydować gdzie będzie grał. Chociaż wobec wcześniejszych jego wypowiedzi rozumiem rozgoryczenie jakie zapanowało. Sam czekam na wyjaśnienie tej sprawy i komentarz samego piłkarza by móc się do tego ustosunkować. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|