|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
kto je tworzyl i jak dostaly koncesje. a jak wrocisz bogatszy o lekture to wtedy pogadamy. aha w zdanie, "jestem na tyle inteligentny" chyba zmienles niechcacy szyk i mialo tam byc "jestem ntelginentny na tyle (aby)... " ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
O nowa gwiazda w tym temacie. Co do mediow to nie my mamy się odwalić od TVN tylko TVN niech się odwali od nas- bo nic innego nie robią niż chronienia dupska tym którzy pozwolili im zdominować rynek mediów (razem z Polsatem).O ile gazetę każdy sobie kupi jaką chce to stacje ogólnodostepne mamy jakie mamy. Pewnie, można nie ogladac nic ale skoro płacę z moich podatków na publiczną TV to żadam CZEŚĆI programów publicystycznych w których prowadzący mają inne preferencje niż obsesyjny cykor przed JK. NIech mediota ma swojego Lisa , a Pis -owiec swojego Pośpieszalskiego.Proste . A najlepiej nich mają wspolny program wtedy okazaloby się who is who ![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Apraho, ale przecież z Twojej kasy ani TVN, ani Polsat nie mają ani grosza. Opłacasz jedynie telewizję publiczną, która puszcza programy dla "normalnego" widza dopiero w paśmie nocnym między 00:05 (dobre dokumenty na TVP Info), a 01:00 (czasem trafi się jakaś perełka na TVP2). I Tyle.
Jeśli nie oglądasz różnych show w tefałenach i innych, nie interesujesz się ichniejszymi produkcjami filmowymi i nie śledzisz każdego dnia losów gwiazdek opłacanych przez te telewizje to zwyczajnie nie jesteś ich targetem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.09.2011 o godz. 11:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Widzę,że debilizm sięgnął zenitu. Od kilku dni śmiga jeden slogan, "emeryci będą mieć emerytury z kasy uzyskanej z gazu łupkowego". Wzruszające. Jeszcze nic nie wiadomo z tym gazem,a tu widzę kasa jest już wydana! Po drugie, jakoś dziwnie jestem przekonany,że my jako kraj nic z tego mieć nie będziemy. Co najwyżej dołożymy do tego bajzlu. I tyle. Ciekawa dyskusja toczy się w tym temacie na "trójce".
Kraj o Afrykańskich standardach nie ma szans na rozwój związany z jakimkolwiek gazem. Łupkowym czy to ziemnym. To jest naprawdę poważna sprawa,my cywilizacyjnie jesteśmy na etapie budowy dróg, które co jakiś czas trzeba łatać. Więc nie pchajmy się tam gdzie połamiemy sobie ręce.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.09.2011 o godz. 11:48.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
a) na ogół jest bzdurny b) nie zostanie zrealizowany c) musi dobrze brzmieć d) musi wzbudzać medialne zainteresowanie e) musi trafiać do dużej grupy wyborców Wydaje się więc, że ten jest idealny... Swoją drogą jakiś czas temu podobnie myslałem o płacy minimalnej = 1500zł, jak się okazuje ta, o zgrozo, została wcielona w życie. Oby była wyjątkiem potwierdzającym regułę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Niby na Półwyspie Arabskim standardy były na wyższym poziomie? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Jak myślisz Vincent do śmierci będzie mieszkał w Polsce ? Albo Radzio z żoną Apelbaum ? Oczywoście, że nie. Bedą się pławić w luksusie za to co zrobili, na koszt ....kolonizatorów. ![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wydaje mi się żeby przykładowa Arabia Saudyjska , w momencie kiedy rozpoczęto u nich eksploatację surowców naturalnych , stała na wyższym cywilizacyjnie poziomie niż ,,etap budowy dróg , które i tak trzeba łatać''.
Wielbłądom utrudnienia terenowe raczej nie przeszkadzały. ,,W latach 30. perspektywy wzrostu i rozwoju gospodarczego wydawały się ograniczone. Nie było lotnisk, a jedyny port morski obsługiwał głównie podróżujących pielgrzymów. Transport między oddalonymi od siebie miastami odbywał się po nieutwardzonych drogach przecinających jałowe, pustynne tereny. Rolnictwo było bardzo słabo rozwinięte, a przemysł praktycznie nie istniał'' ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Piękna szopka jest z tą rejestracją list KNP w całym kraju.
http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html Czy mogę prosić jakiegoś wiślackiego prawnika o przełożenie treści artykułu na język polski bo mam kilka wątpliwości co do interpretacji tej całej sytuacji. Dodatkowo w artykule zdjęcie Korwina na tle baneru z twarzą Palikota i hasłem "Gospodarka jest najważniejsza" . Oczywiście ta fota to przypadek jak wszystko w tym kraju .Coraz ciekawej: http://www.prawica.net/node/530
Ostatnio edytowane przez cpc : 20.09.2011 o godz. 16:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W sumie to nie było innej możliwości. Protest wyborczy, a na taki środek zdecydował się KNP, można składać dopiero po wyborach, więc musiał zostać przez SN zignorowany. Chociaż nie wiem, czy w ogóle była jakaś inna ścieżka prawna w tej sytuacji. Brak normalnej procedury odwoławczej to kpina z demokracji...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Generalnie z tego co wiem sytuacja wygląda tak:
Aby uzyskac prawo startu w całym kraju partia powinna miec zarejestrowane co najmniej 21 okręgów wyborczych do 30.08. Korwin zgłosił tyle list z tym, że przez opieszałosc PKW ostatnią, 21 listę komisja zweryfikowała mu dopiero 6 września.I tutaj pojawia się problem - gdyby tak rozumiec interpretację prawną PKW uzyskuje wielkie i jednocześnie niebezpieczne narzędzie w swoich rękach i de facto jest w stanie decydowac kto może zostac dopuszczony do startu w wyborach a kto nie. Nie jestem prawnikiem, ale według mnie racja ewidentnie leży po stronie Korwina-Mikke - jestem bardzo ciekawy jak się ta sprawa skończy. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Komuś wyraźnie zależy, aby jedyna partia prawicowa mająca szansę wejść do sejmu, w wyborach nie wystartowała. Tusk Donald, Pawlak Waldemar i towarzysze z SLD mają w pamięci "nocną zmianę" i próbę oczyszczenia polskiej sceny politycznej, m.in przez Korwina. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Nie zdziwie się jak zbudują rurociąg do jakiegoś portu w Polsce a rury do jego budowy dostarczą Rosjanie ![]()
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pyerdolą o gazie łupkowym a zapominają o konwencjonalnym którego mamy 1 bilon 200 miliardów m^3, a rocznie wydobywamy 4,5 miliarda
kpina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Podałem przykład kraju który był na niskim poziomie cywilizacyjnym(dramatyczna infrastruktura) , jego elity nie stanowiły światowego wzorca zarządzania/uporządkowania politycznego , a mimo wszystko potrafił wykorzystać swoje zasoby naturalne. Oczywiście , że nie dokonał tego sam , ale z drugiej strony ciężko twierdzić , że przez swoich ,,patronów'' został wyrolowany. A jak się ma eksploatacja złóż gazu do konkurowania z Chinami , to już nie mam zielonego pojęcia. Na marginesie , to w ogóle nie wiem na jakiej płaszczyźnie Polska miała by konkurować z Chinami , skoro to nie ta liga i tą ligą nigdy nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.09.2011 o godz. 00:11.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Brawo Sepioł - nie ma to jak zrobic sobie pocałunek śmierci
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że filmik z Sepiołem należy szerzej rozpropagować, bo na to zasługuje. Choćby przez założenie osobnego tematu... ale ja tego nie zrobię, bo znowu dostanę bana, albo coś.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
No i chyba miałem rację co do prognoz Pana Palade:
http://estymator.com.pl/WYNIKI/ESTYMATOR_2011-09-16.pdf |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Skandal jest jednak ewidentny. Co by to było jakby tak PO nie zarejestrowali..... o ile zwątpiłem w Korwina po ogladnieciu jego debat (każdy Polak powinien umieć zabijać, jak będzie opozycja zbyt podskakiwać to do obozu karnego- i takie tam) to PKW zrobiło niebezpieczny precedens i wprost oszukało JKM i jego wyborców ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
O, już ktoś założył. Szydercza twarz tego Sepioła.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tani surowiec energetyczny automatycznie przeklada się na konkurencyjność. Resztę sobie dopowiedz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=oaieKAw3TN4&NR=1 <lol> ale akcja Legii niby stara ale nie wiem czy było hehe...
A co do Korvina nie źle go w uja zrobili w Polce robi się bez prawie... ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wpis Grasia na twitterze:
Premier zaprasza przedstawicieli stowarzyszen kibicow do Warszawy. Poniedzialek, godzina 15sta |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Sorry ale nie wierze w szczere intencje tej władzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Kibice są grupą, na której można zbudować elektorat. Nie są natomiast grupą traktowaną przez premiera jako ów elektorat. Proste pytanie: Jakich osób jest więcej? Aktywnych kibiców, którzy pójdą zaprotestować i później zagłosować przeciwko premierowi tylko z tego tytułu, że nie akceptują jego stadionowych działań, czy tych, którzy widząc jak walczy z kibolami i chuliganami jeszcze mu przyklasną. Dobrym przykładem tego jak nikłe jest oddziaływanie polityczne tego typu grup mieliśmy w krakowskich wyborach samorządowych, które wszyscy wiemy kto wygrał (mam na myśli prezydenta naszego pięknego miasta). Spotkanie z kibicami jest świetnym zagraniem PR. Bo nie dość, że jako premier mam odwagę stanąć przed tą wrogą dla mnie grupą to jeszcze się z nią umówię na spotkanie, bo przecież leżą mi na sercu ich problemy, tyle że potem jak zwykle wyjdzie na to, że to jest jakaś hałastra i koniec końców okaże się, że nie da się realizować ich postulatów i współpracować z nimi, przy czym wina leży oczywiście jednostronnie po ich stronie. Tak to odbieram. Swoją drogą patrząc w kategoriach strata/zysk (wyborców) to może to być w moim odczuciu działanie trafne. Środowisko aktywnych kibiców (bo uważam, że tylko tacy są w stanie kierować się przy wyborach jedynie kwestią kibicowską) postrzegam bowiem jako dość prawicowe, które na Tuska i PO i tak by nie zagłosowało.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 22.09.2011 o godz. 09:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale w koło jest wesoło
![]() Co piąta koncesja na poszukiwanie w Polsce gazu łupkowego jest w rękach rosyjskich firm. Zdobyły je, przejmując spółki mające pozwolenia. Te informacje dwoje polskich eurodeputowanych PO - Lena Kolarska-Bobińska i Jacek Saryusz-Wolski - uzyskało nieoficjalnie z Komisji Europejskiej. Ministerstwo Środowiska wydało do tej pory 101 koncesji 25 firmom. Henryk Jacek Jezierski, wiceminister środowiska i główny geolog kraju, przyznaje „Dziennikowi Gazecie Prawnej”, że oficjalnie żadna z koncesji nie należy do firmy z kapitałem rosyjskim. Resort nie jest w stanie sprawdzić, czy spółki posiadają kapitał rosyjski. "Dziennik Gazeta Prawna" zauważa, że rozpoczęcie eksploatacji złóż gazu łupkowego w Polsce będzie dla Rosji zagrożeniem. W tej sytuacji blokowanie eksploatacji i kontrola złóż łupków może być dla Rosji sposobem na utrzymywania eksportu paliwa do UE. Polsce trudno będzie sprawdzić, czy opóźnienia - w poszukiwaniach, a potem w eksploatacji - to przypadek czy zła wola. A w sytuacji zdemaskowania ryzyko jest niewielkie - koszt koncesji to 500 tysięcy złotych, co dla giganta takiego jak Gazprom jest niewielką sumą. ![]()
|
|
|