The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2011, 18:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nazwałem debilami kibiców Patryka Małeckiego a nie Wisły. Widzisz różnicę?
Czemu mnie od debili wyzywasz gościu? Co Ty sobą prezentujesz w ogóle? Potępiasz zachowanie Patryka Małeckiego, a sam co robisz? Nie słyszałem, żeby Patryk wyzywał kogoś od debili, a Ty i owszem. Zastanów się lepiej nad sobą. Patryk jest w porządku gość. Skromny. Można z nim pogadać, nie ma problemu z autografem od niego, do zdjęcia cierpliwie za pozuje. To kibice powinni się zastanowić lepiej nad swoim zachowanie. Jak im się nie podoba i przychodzą na stadion wygwizdać tylko piłkarzy to może lepiej, żeby już nie przychodzili na Reymonta? Wy wszyscy, co tak pragniecie odejścia Małego z Wisły zastanówcie się lepiej czy aby na pewno to ten zawodnik powinien odejść. Czy Paljic, Bunoza, Diaz, Jovanic, Lamey nie powinni odejść w pierwszej kolejności? I kim Małego chcecie zastąpić? Pawłowskim? Kupiszem? Sobotą? A może Małkowskim?

Pełne poparcie dla Małego z mojej strony!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.09.2011, 18:35
Może zastanów sie o czym piszesz?
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Czemu mnie od debili wyzywasz gościu? Co Ty sobą prezentujesz w ogóle? Potępiasz zachowanie Patryka Małeckiego, a sam co robisz?
Gdzie napisałem, że potepiam zachowanie Małeckiego? uważam wczorajsze zachowanie i skandowanie przez młyn Patryk Małecki - za debilne. Małecki swoją niefortunna wypowiedzią obraził częśc kibiców a młyn go w tym popiera. To było nieodpowiedzialne.
Chyba, ze chcecie, zeby na mecze przychodzili tylko ludzi z młyna....
Oprócz ludzi naprawdę zaangażowanych ilu tam jest lanserów i przypadkowych gości? Chcecie doczekac czasów, że na mecze bedzie przychodziło 2-3 tysiące?
W dalszym ciągu uważam takie zachowanie za debilne i jak sadzę, nie jestem w tym poglądzie odosobniony.

Zeby nie było: cenię Małeckiego jako piłkarza, ale za niezdrowe uważam tak jego niekóre wypowiedzi jak i to, ze młyn takie wypowiedzi Małeckiego popiera, zamiast wskazać mu gdzie jest jego miejsce: na boisku
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.09.2011, 18:46
Nie chcę, żeby na mecze przychodzili tylko ludzie z młyna. Chcę, żeby zawsze było dużo ludzi na R22, ale jak mają gwizdać, zamiast dopingować to ja raczej podziękuję im. W taki sposób nie pomagają, a nawet szkodzą piłkarzom. Wiadomo, że nie zawsze wychodzi naszym piłkarzom i zdarzają się gorsze mecze i porażki, ale frustraci niech lepiej zostaną w domu jak nie rozumieją tego, że to jest sport i nie zawsze schodzi się z boiska z tarczą.

Paljić ma kontrakt do końca tego sezonu i niech go więcej nie widzę w Wiśle, bo to mierny kopacz.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.09.2011, 18:58
OK
Będę rozsądny: cofam słowa debile, debilne. I przepraszam tych, ktorych uraziłem
Uważam jednak zachowanie młyna za nieodpowiedzialne.
I nie jestem sam.
Do poniedziałku pauzuję... (z wypowiedziami), ale od czasu do czasu będe kontrolował tematy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.09.2011, 19:02
Cytat:
W taki sposób nie pomagają, a nawet szkodzą piłkarzom.
Ciekaw jestem ilu piłkarzy wybrałoby bezwzględne poparcie kibiców kosztem zmniejszenia uposażeń.

Naprawdę jesteście tak zaślepieni, że nie możecie przyznać, że Patryk popełnił błąd? Nie chodzi nawet o to co powiedział, bo tutaj można dyskutować. Chodzi o sposób, który jest niedopuszczalny.

Dalibyście też spokój Framatowi. Myślałby kto, że określenie "debile" aż tak was dotknęło.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.09.2011, 19:04
Czemu mnie od debili wyzywasz gościu? Co Ty sobą prezentujesz w ogóle? Potępiasz zachowanie Patryka Małeckiego, a sam co robisz? Nie słyszałem, żeby Patryk wyzywał kogoś od debili, a Ty i owszem. Zastanów się lepiej nad sobą. Patryk jest w porządku gość. Skromny. Można z nim pogadać, nie ma problemu z autografem od niego, do zdjęcia cierpliwie za pozuje. To kibice powinni się zastanowić lepiej nad swoim zachowanie. Jak im się nie podoba i przychodzą na stadion wygwizdać tylko piłkarzy to może lepiej, żeby już nie przychodzili na Reymonta? Wy wszyscy, co tak pragniecie odejścia Małego z Wisły zastanówcie się lepiej czy aby na pewno to ten zawodnik powinien odejść. Czy Paljic, Bunoza, Diaz, Jovanic, Lamey nie powinni odejść w pierwszej kolejności? I kim Małego chcecie zastąpić? Pawłowskim? Kupiszem? Sobotą? A może Małkowskim?

Pełne poparcie dla Małego z mojej strony!
skromy ? rotfl

tak , Patryk nie wyzywa nikogo od debili , co najwyżej uzywa sfurmułowac ' kim ty k... jestes pedale "

nie wiem jak można być tak zaślepionbym na punkcie jednego piłkarza , tego nie można wytłumaczyc w zaden sensowny sposob poza zwykłym kolesiostwem i trzymania ' ze swoim ' bez wzgledu na wszystkie okoliczności

Polecam każdemu rozmowę z 8-letnim dzieckiem tłumacząc mu dlaczego piłkarz Wisły wyrzuca swoich kibiców na stadion Cracovi... Jak do k.. nędzy ktos taki ma być przykładem dla dorastającego człowieka .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.09.2011, 19:05
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem ilu piłkarzy wybrałoby bezwzględne poparcie kibiców kosztem zmniejszenia uposażeń.

.
miałeś przykład po okrzyku "piłkarze rzućcie koszulki" czy jak to brzmiało
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.09.2011, 19:27
Każdy jeździ po Małym, że jest nerwowy na boisku, ale o zachowaniu Maaskanta (Fuck off do sędziego), czy też Pareiki (Suka i innych przekleństw w meczu z Legią) nie mówiło się tak dużo. Każdy przeklina na boisku. Przekleństwa nikomu kariery nie łamią. Gdyby Mały przejawiałby boiskową agresję ala Cionek i urządzał polowania na nogi rywali to wtedy zasłużenie powinien dostawać kary, ale jak powie kur..., peda*e do murzyna, czy innego Sadloka to wielkie halo się z tego robi. Bądźmy dorośli.

Polecam każdemu rozmowę z 8-letnim dzieckiem tłumacząc mu dlaczego kibice Wisły gwiżdżą na swoich piłkarzy, gdy oni chcą wygrać, ale nie zawsze wszystko wychodzi... Jak do k.. nędzy tacy kibice mają być przykładem dla dorastającego człowieka .
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.09.2011, 19:33
Ty Błaszczu nie zachowujesz się jak dorosły jeżeli nie widzisz szkodliwego i agresywnego zachowania Patryka.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.09.2011, 19:38
calieri napisał(a):Wyświetl post
Ty Błaszczu nie zachowujesz się jak dorosły jeżeli nie widzisz szkodliwego i agresywnego zachowania Patryka.
Mały więcej daje Wiśle na boisku niż na ławce. Jeden mityczny mecz z Wielkopolską tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.09.2011, 20:07
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
co Małecki daje na boisku?
zamyka oczy i biegnie na 2,3,4 zawodnikow, raz na jakis czas uda mu sie przejsc ich
a tak wiele strat, gra samolubna
w tym sezonie Malecki nie ma formy, kiedy ostatnio rozegral dobry mecz? bramka z Apoelem zamazuje obraz jego beznadziejnej formy
niech Malecki trzyma jezyka za zebami, niech sie nie wypowiada, bo dziala na szkode klubu
niech sie skupi na treningach
niech wyjedzie zagranice i zobaczymy czy sie rozwinie czy przepadnie.
Wiele strat to ma Kirm i Paljic. Mały podejmuje często ryzyko i to się udaje, nie bez przerwy, bo nie jest Bóg wie kim, ale takie bramki jak ze Skonto, Arką i wiele innych dały nam więcej radości, w porównaniu do złości po stracie piłki. Formy to nie ma Genkov, Kirm i cały blok obronny, a z Małego zrobiono piłkarza bez formy. Ostatni dobry mecz zagrał z Liteksem. Co do języka to się zgodzę, czasami palnie coś nie tak, ale Wisła już mu zakazała kontaktu z mediami, to myślę, że przemyśli swoje wypowiedzi. Co do treningów, to swego czasu Mały był najczęściej trenującym zawodnikiem w Wiśle. Często zostawał po treningu, a w okresach między rundami najwięcej trenował spośród piłkarzy Białej Gwiazdy. Teraz nie wiem jak z tym jest, bo to było przed podpisaniem nowej umowy, gdzie na starych zasadach zarabiał niewiele w stosunku do innych. Niech wyjedzie? A kto go w Wiśle ma zastąpić?
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.09.2011, 23:03
Każdy jeździ po Małym, że jest nerwowy na boisku, ale o zachowaniu Maaskanta (Fuck off do sędziego), czy też Pareiki (Suka i innych przekleństw w meczu z Legią) nie mówiło się tak dużo. Każdy przeklina na boisku. Przekleństwa nikomu kariery nie łamią. Gdyby Mały przejawiałby boiskową agresję ala Cionek i urządzał polowania na nogi rywali to wtedy zasłużenie powinien dostawać kary, ale jak powie kur..., peda*e do murzyna, czy innego Sadloka to wielkie halo się z tego robi. Bądźmy dorośli.

Polecam każdemu rozmowę z 8-letnim dzieckiem tłumacząc mu dlaczego kibice Wisły gwiżdżą na swoich piłkarzy, gdy oni chcą wygrać, ale nie zawsze wszystko wychodzi... Jak do k.. nędzy tacy kibice mają być przykładem dla dorastającego człowieka .
Wiesz ja rozumiem emocje, bo one na boisku występują, bo to jest gra, ale Małecki już wiele razy pokazał, że przekracza po prostu wszelkie granice. Jest różnica miedzy zagotowaniem się na chwilę w stykowym momencie a chamskim, agresywnym besztaniem i poniżaniem innych na boisku. Na pewne zachowania z mojej strony po prostu nie ma akceptacji.

Popatrz na Wilka, Nuneza też choćby. A propos Nuneza lubię tego piłkarza - zapieprza na boisku, po stracie nie ma pretensji i nie beszta kolegów (co dodatkowo dezorganizuje szyki grupki piłkarzy zamiast skupić się na szybkim odbiorze piłki) tylko zapi..dala, żeby tą piłkę odebrać, nie odstawia nogi, potrafi wziąść ciężar gry na siebie, potrafi grać zespołowo. To jest waleczność na boisku i poświęcenie dla zespołu a do tego jest po prostu fajnym gościem.

Team spirit to dla mnie nie jest wyświechtane hasło, ale coś "unoszącego się nad boiskiem", coś co potrafi naprawdę zbudować kolektyw i odmieniać losy spotkań.

Małecki skromny? dobre sobie
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.09.2011, 23:15
Wszyscy święto jebliwi się nagle stali. Mowa trawa, kolejne wracanie do tematów o tym że brzydko do czarnego powiedział, że brzydko do Andrzejka powiedział. Co jest na boisku tam zostaje. Maskant do sędziego napierdala Fuck off. Tu się oburzajcie, jaki on przykład daje. Niszczy walkę na boisku a tylko wieczne pretensje o gwizdanie zamiast się na własnych błedach skupić!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.09.2011, 23:34
Colin napisał(a):Wyświetl post
Wiesz ja rozumiem emocje, bo one na boisku występują, bo to jest gra, ale Małecki już wiele razy pokazał, że przekracza po prostu wszelkie granice. Jest różnica miedzy zagotowaniem się na chwilę w stykowym momencie a chamskim, agresywnym besztaniem i poniżaniem innych na boisku. Na pewne zachowania z mojej strony po prostu nie ma akceptacji.
To co powiesz o Szczęsnym który Rooneyowi jest w stanie powiedzieć przed karnym że zerżnie jego matkę?
Dla mnie nie ten jest głąbem co ma niewyparzony ryj ale ten co połamie drugiego piłkarza, nie ten co cośtam powie ale ten co osłabi zespół głupią czerwoną kartką.

tak w ogóle to rzygać mi się już chce tą dyskusją o Małeckim - jakbym ....a słuchał polityków debatujących w 99% o jakiś bzdurach.Ten to powiedział, tamten to i kilka dni debatowania o niczym.

tu podobnie - i 'gwizdacze' nie są bez winy i sam Małecki - tylko po co to ciągnąć, po co się nakręcać?
Gwizdacze wygwizdali Małego, Mały 'wygwizdał' gwizdaczy. Pomijając ważny aspekt że Małemu płacą za grę a nie za gadanie a gwizdacze mimo iż robią wiochę to mają takie prawo, to obie strony są podobnie zacietrzewione.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.09.2011, 14:25
Najgorszy mecz Chaveza w Odense w całej jego przygodzie z Wisłą.
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 17.09.2011, 16:24
Paljić ma kontrakt do końca tego sezonu i niech go więcej nie widzę w Wiśle, bo to mierny kopacz.
Przypominam, że Pajlic jest nominalnym pomocnikiem, a nie obrońcą. Poza tym kogo byś na jego miejscu widział? Chyba nie Diaza?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.09.2011, 16:47
A chociażby Dudu Paraibe, któremu kontrakt z Widzewem wygasa dokładnie wtedy, kiedy wygasa Paljciowi.
Będziemy frajerami jak nie skorzystamy z tej okazji...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.09.2011, 17:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
...
Wolfy,

problem w tym, że większość ludzi ma już dość dyskusji o tym, czy Patryk zwyzywał Saidiego czy nie. Czy się rozgrzewał czy nie. Żaden inny piłkarz nie ma tak złej opinii i nie jest to tylko wina mediów, ale i samego Małeckiego.

Dla mnie nie ulega wątpliwości, że Patryka Małeckiego należy się pozbyć jak najszybciej. Bo chłopak ma wyraźnie problem z głową, nie uczy się na błędach. To nie jest materiał na klasowego piłkarza - i lepiej go teraz sprzedać, by o tym definitywnie przekonał się ktoś inny.

Zwracam uwagę, że o żadnym piłkarzu Wisły na tym forum nie napisano tyle negatywnych opinii, co o Małeckim. Oczywiście, jest też sporo jego zwolenników. Ale skoro nawet jego zachowanie budzi kontrowersje wśród kibiców Wisły - to chyba daje do myślenia.

Kwestii podziałów kibicowskich nie chcę poruszać dogłębnie w tym wątku, ale moim zdaniem problem jest wyolbrzymiany. Myślę, że docelowo zmierza to do całkowitej separacji na trybunę ultras i resztę stadionu. Oni swoje, reszta - swoje. I może tak będzie lepiej, przynajmniej nie będzie wzajemnych pretensji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 17.09.2011, 17:34
Flamengista, a Łobodziński, Pawełek, Dolha, Frankowski i wielu wielu innych? Fakt, już byłych, ale jak grali w Wiśle to jechano po nich równo, wiec co ty za brednie wypisujesz!? Mały ma złą opinie po części, że jak nikt inny utożsamia się z klubem. Jest znienawidzony na wielu stadionach i wśród dziennikarzy, przez co media i gazety przedstawiają go z reguły w złym świetle!

Nie będę siedział cicho jak niektórzy karzą wypier*alać Małemu. Patryk zrobił więcej dla tego klubu niż większość z was, jak nie więcej od wszystkich użytkowników!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.09.2011, 17:41
(...)
Nie będę siedział cicho jak niektórzy karzą wypier*alać Małemu. Patryk zrobił więcej dla tego klubu niż większość z was, jak nie więcej od wszystkich użytkowników!
Ależ nikt ci nie każe siedzieć cicho. Jest wolność słowa

Broń sobie Małeckiego, nie ma sprawy. Choć moim zdaniem decyzja w sprawie Patryka już została podjęta. Tobie pozostaje liczyć na to, że się mylę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.09.2011, 17:43
Ptaszki dość głośno cwierkają ze w zimie sie pożegnamy z Patrykiem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.09.2011, 18:04
Dolhe i Franka wyzywano po tym jak uciekli z Wisły...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.09.2011, 18:37
Patryk zrobił więcej dla tego klubu niż większość z was, jak nie więcej od wszystkich użytkowników!
Można jakieś konkrety?
Czy tak pitolisz żeby tylko pitolić?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.09.2011, 19:01
willow napisał(a):Wyświetl post
Można jakieś konkrety?
Czy tak pitolisz żeby tylko pitolić?
Naprawdę nie wiesz? Przecież w czynie społecznym sam wybudował po nocach trybunę G .
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.09.2011, 19:13
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę nie wiesz? Przecież w czynie społecznym sam wybudował po nocach trybunę G .
A no tak
I doping prowadził
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2011, 19:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zwracam uwagę, że o żadnym piłkarzu Wisły na tym forum nie napisano tyle negatywnych opinii, co o Małeckim. Oczywiście, jest też sporo jego zwolenników. Ale skoro nawet jego zachowanie budzi kontrowersje wśród kibiców Wisły - to chyba daje do myślenia.
Tyle tu siedzisz, a takie rzeczy piszesz...

Gorzej i więcej pisano o:
Zieńczuku, Dawidowskim, Brożkach (szczególnie Pawle), Pawełku.

Skoro Ty się przejmujesz, że dużo piszą - to Twój problem. Wielu przejmowało się atmosferą psutą przez Brożków - et voila, nie ma ich. Atmosfera powinna być zajebista, tylko teraz nie mamy napastnika i lewego obrońcy.
Te wiadra pomyj jakie wylano na Zieńczuka w ogóle przebić będzie trudno. Wiem, bo jako moderator broniłem go i dawałem bany za wszystko co przekraczało granice przyzwoitości.

Nie wiem do czego zmierzasz, ale mnie zdanie frustratów którzy znajdują sobie piłkarza i napierdalają w niego do mdłości wali. Odejdzie Małecki, to znajdą sobie inną ofiarę. Ot, żałosne ludziki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.09.2011 o godz. 19:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.09.2011, 19:52
Odejdzie Małecki, to znajdą sobie inną ofiarę. Ot, żałosne ludziki.
Możemy zrobić zakład na kogo rzuci sie szarańcza...ja stawiam na Kirma
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.09.2011, 20:00
sergio napisał(a):Wyświetl post
Poza tym że pudłuje w nieprawdopodobnych sytuacjach i zmaścił najwięcej setek w tym sezonie to nie ma się do czego przyczepić

A zapomniałem, olał decyzje trenera i wrył się na chama żeby strzelać karnego którego zresztą nie strzelił.

BTW
Rzygam już tym Małeckim (dyskusjami o nim). Dla mnie to temat zastępczy jak w polityce. Myślę że również wygodny naszym decydentom. Kibice nie płaczą o pieniądze na transfery (których nie ma) a przyczynę wszelkiego zła znajdują w postaci Małego.

Nie ma problemu jak widać z nie do końca udanych transferów czy decyzji trenera itd. Jest jedna przyczyna zła. Małecki!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.09.2011 o godz. 20:06.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.09.2011, 20:15
Odejdzie Małecki, to znajdą sobie inną ofiarę. Ot, żałosne ludziki.
sergio napisał(a):Wyświetl post
Ja stawiam na Bunozę!

Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.09.2011, 20:32
16 przy nicku to Twój wiek? Jestem z rocznika Małeckiego, pewne rzeczy o nim wiem z racji tego, że przez 5 lat grał w Wiśle z moim przyjacielem. Ja jestem na Wiśle od sierpnia 1997 roku i uwierz mi, że nie czuję się gorszy od Małeckiego.
Dlatego zamilcz prowokatorze.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna