The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2011, 18:35
filemon napisał(a):Wyświetl post
A to już więcej szukania, ale zawsze możesz pójść do otwartego biura kandydata i spytać się
Czyżby kandydat wstydził się zaprezentować na tym forum swoje poglądy w tej sprawie Jestem przekonany że zainteresowych tym tematem byłaby znacznie większa grupa osób .
A poza tym myślę sobie że to jednak trochę tak nieładnie (żeby nie napisać tchórzliwie) rzucić na forum swoją reklamę wyborczą a w momencie zadania konkretnego pytania schować głowę w piasek. Nie jestem pewien czy taka postawa będzie się podobać potencjalnym wyborcom.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.09.2011 o godz. 18:40.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.09.2011, 18:43
Pogratulować tupetu.
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 14.09.2011 o godz. 19:29.
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2011, 18:47
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A to przepraszam. Szacunek .
Wybacz kolego ale jeśli wydaje ci się że komukolwiek będzie się chciało sprawdzać z jakiej listy stratuje p. Wojciech Filemonowicz to gratuluję samopoczucia. Twoje nazwisko nieodmiennie kojarzy mi się z LSD i różnymi partyjkami wokół niego. O ile dobrze pamiętam to przez chwilę byłeś chyba nawet prezesem jakiegoś post-LSD tworu. Jak rozumiem zdecydowałeś się jednak bardziej na karierę w stylu Arłukowicza. Tyle tylko że oryginał staruje z 1 a Tobie bidoku dali tylko 24 Nie lubią cię
Będę niegrzeczny ale szczery: nie życzę Ci powodzenia w wyborach. Uważam mianowicie że im mniej takich "wędrowniczków" (Kazik ujął to kiedyś bardziej dosadnie) tym lepiej dla polskiej polityki.
PS: Naprawdę byłbym bardzo wdzięczny gdybyś zechciał zaprezentować nam w tym temacie swoje poglądy na temat "praw mniejszości seksualnych"
Jeśli chciało Ci się pisać takie wywody, tak samo mogłeś poświęcić 10 sekund na znalezienie tego. Powiem ostatni raz, że to nie ja, a do biura kandydata możesz pójść zawsze. Możesz mi nie wierzyć, pewnie tak jest, ale po prostu chciałem się podzielić czymś co odkryłem, a Ty urządzasz jakąś nagonkę.
Naprawdę byłbym bardzo wdzięczny gdybyś zechciał schować swoje postulaty i życzenia porażki, bo nie dotyczą mnie, mam nadzieje ze uwierzysz, bo nie chce mi się powtarzać tego ani usuwać tamtego wpisu jako jabłka niezgody. Mniej agresji, więcej spokojnego myślenia. To że Ci się coś skojarzyło nie oznacza że jest prawdą. Dzięki.

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy urodziliście się z genem Rutkowskiego ?
Wystarczy spojrzeć na kilkanaście wybranych postów użytkownika filemon by stwierdzić , że raczej nie jest to styl wypowiedzi 40 letniego gościa(bez urazy filemon)...
Nie wykluczam , że ktoś z rodziny dalszej czy bliższej ... , ale mimo wszystko niektórych wrodzona podejrzliwość sprowadza na manowce.
Spoko, rozumiem, mam nadzieję, że niektórzy też zrozumieją
Ostatnio edytowane przez filemon : 14.09.2011 o godz. 18:52.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.09.2011, 18:47
Wszyscy urodziliście się z genem Rutkowskiego ?
Wystarczy spojrzeć na kilkanaście wybranych postów użytkownika filemon by stwierdzić , że raczej nie jest to styl wypowiedzi 40 letniego gościa(bez urazy filemon)...
Nie wykluczam , że ktoś z rodziny dalszej czy bliższej ... , ale mimo wszystko niektórych wrodzona podejrzliwość sprowadza na manowce.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.09.2011 o godz. 18:50.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.09.2011, 18:57
Dziś o 21.00 na TVN24 jest JKM.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2011, 19:00
filemon napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chciało Ci się pisać takie wywody, tak samo mogłeś poświęcić 10 sekund na znalezienie tego. Powiem ostatni raz, że to nie ja, a do biura kandydata możesz pójść zawsze. Możesz mi nie wierzyć, pewnie tak jest, ale po prostu chciałem się podzielić czymś co odkryłem, a Ty urządzasz jakąś nagonkę.
Naprawdę byłbym bardzo wdzięczny gdybyś zechciał schować swoje postulaty i życzenia porażki, bo nie dotyczą mnie, mam nadzieje ze uwierzysz, bo nie chce mi się powtarzać tego ani usuwać tamtego wpisu jako jabłka niezgody. Mniej agresji, więcej spokojnego myślenia. To że Ci się coś skojarzyło nie oznacza że jest prawdą. Dzięki.

Spoko, rozumiem, mam nadzieję, że niektórzy też zrozumieją
Bardzo przepraszam jeśli faktycznie źle zinterpretowałem zbieżność filemon-Filemonowicz. Naprawdę nie chciałem urazić.
Z całego tego zamieszania wynika jednak i pozytywna rzecz. Dowiedziałem się mianowicie że znany krakowski "polityczny lewaczek wędrowniczek" tym razem zakotwiczył w PO. Na miejscu numer 24. I chce się reklamować na Wiśle. Nie wiem śmiać się czy płakać
Mareq
Senior Member

Stary 14.09.2011, 20:30
Cytat:
Przez pierwsze 8 minut byłem mocno zaskoczony , ale później musiał się odkuć i pojechał standardowym Korwinem x 2
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.09.2011, 22:33
Jak na Korwina Mikke wypadł i tak całkiem nieźle.Generalnie nie pamiętam kiedy ostatnio w telewizji w przeciągu jednego dnia pokazywano tyle planktonu co dzisiaj KNP.Gdyby udało im się jednak zarejestrowac listy w całej Polsce to wynik nawet przekraczający 3% jest możliwy.
Eppur si muove!
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2011, 00:19
silver03 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=Lw9aThnoVkk
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
abruzzi
Member

Od: 01.2007

Stary 15.09.2011, 00:58
Chciałem sie odnieść do wypowiedzi Janusza Korwina- Mikke w tvn24 i nie robiłnym tego gdyby nie jakże duża popularnośc jego frakcji wśród kibiców co pokazuje sąda.
Pytam jak sie ma oburzenie tychże kibiców w stosunku do zachowania rządu który to wszelkie próby krytyki karze , knebluje usta i widzi wybawienie z opresji pod jaką znalazły sie środowiska kibicowskie w Korwinie-Mikke do tej wypowiedzi w ktorej nie potepia Łukaszenki za internowanie przeciwników politycznych, ba sam by tak czynił gdyby doszedł do rządu i ktoś chciałby swoje niezadowolenie manifestować na ulicy. Sam uważa sie za wielkiego antydemokrate a to chyba własnie demokracji zawdzieczamy wolnośc słowa, możliwośc wyboru i okazywania swojego niezadowolenia chocbu z rzadu. Jak dla mnie cos tu sie nie zgadza....
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2011, 08:35
Cytat:
Obniżka stawek podatku dochodowego od osób fizycznych z 19, 30 i 40 proc. do 18 i 32 proc. oraz ścięcie składki rentowej do 7 proc. wynagrodzenia brutto pozostawiło w portfelach Polaków więcej pieniędzy, ale uszczupliło dochody państwa. Resort finansów wyliczył, że obniżka pozbawiła w 2009 roku budżet państwa ok. 8 mld zł. Dodatkowo cięcie składki spowodowało, że przy pensji brutto zbliżonej do średniej płacy w Polsce w 2008 roku w granicach 3 tys. zł miesięcznie pracownik zaoszczędził przeszło 140 zł w ciągu roku. Na to wszystko nałożył się kryzys, polską gospodarkę dotknęło spowolnienie, wpływy do budżetu spadły więc jeszcze bardziej. Rząd musiał pożyczyć więcej, niż pierwotnie zamierzał, i to o około 80 mld zł. Musiał znaleźć nabywców na papiery, a by ktokolwiek zechciał je kupić, musiał zaproponować wyższe oprocentowanie. Skutek był taki, że według Eurostatu deficyt finansów publicznych wzrósł z 3,7 proc. w 2008 roku do 7,3 proc. w 2009 roku.
http://www.ekonomia24.pl/artykul/695...olsce.html?p=1

Tak pod rozwagę Drozda, który wciąż i wciąż powtarza jak mantrę hasła o zadłużaniu Polski na potęgę przez obecny rząd... Co poniekąd w pewnym stopniu jest prawdą, ale...

...zastanawiałeś się kiedyś skąd ten dług się wziął i czy jest kwestią działań tylko jednego rządu i tylko jego (w oderwaniu od sytuacji makroekonomicznej na świecie)?
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.09.2011, 08:44
abruzzi napisał(a):Wyświetl post
Chciałem sie odnieść do wypowiedzi Janusza Korwina- Mikke w tvn24 i nie robiłnym tego gdyby nie jakże duża popularnośc jego frakcji wśród kibiców co pokazuje sąda.
Pytam jak sie ma oburzenie tychże kibiców w stosunku do zachowania rządu który to wszelkie próby krytyki karze , knebluje usta i widzi wybawienie z opresji pod jaką znalazły sie środowiska kibicowskie w Korwinie-Mikke do tej wypowiedzi w ktorej nie potepia Łukaszenki za internowanie przeciwników politycznych, ba sam by tak czynił gdyby doszedł do rządu i ktoś chciałby swoje niezadowolenie manifestować na ulicy. Sam uważa sie za wielkiego antydemokrate a to chyba własnie demokracji zawdzieczamy wolnośc słowa, możliwośc wyboru i okazywania swojego niezadowolenia chocbu z rzadu. Jak dla mnie cos tu sie nie zgadza....

Kwestia jest taka, że słuchasz, ale nie słyszysz.
Spróbuj jeszcze raz!
Martinus
Senior Member

Stary 15.09.2011, 09:19
Korwin Mikke jest liberałem a co za tym idzie uważa, że każdy ma prawo głosic swoje poglądy.Nie powiedział, że należy popierac Łukaszenkę tylko wystarczy go nie zwalczac. Ktoś się zapyta dlaczego? - tu akurat sprawa jest prosta.Czy się nam podoba czy nie Łukaszenka jest jedynym w chwili obecnej gwarantem niepodległości Białorusi.Widziałem gdzieś badania, że grubo ponad połowa mieszkańców Białorusi byłaby wstanie zaakceptowac połączenie się z Rosją.Korwin, więc skądinąd zasadnie stawia pytanie - czy lepiej miec Rosję dalej od naszych granic dzięki buforowemu państwu jakim jest w chwili obecnej Białoruś czy jak powiedział miec czołgi w Grodnie?....
Co do internowania powiedział wyraźnie, że za krytykę rządu żadnych sankcji by nie było (patrz moje pierwsze zdanie).Chodzi o sytuację w której np tłum podburza do zamieszek społecznych - jak rozumiem np kwestionując suwerennosc narodu.
Eppur si muove!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.09.2011, 09:26
Poczytaj o Korwinie i o jego poglądzie na demokracje. Pełno tego jest w necie.

Poza tym Korwin ma dość osobliwe podejście do spraw międzynarodowych. Osobliwe u nas w kraju,bo na świecie jest to norma.
Tam nie ma czegoś takiego jak poglądy polityczne, trwałe sojusze, sentymenty. To wszystko jest zastąpione przez interesy ekonomiczne. W sprawach międzynarodowych oczywiście. Jak pokazuje doświadczenie jest to jedyne słuszne podejście do stosunków między narodami. Także jest to jedyna droga aby być szanowanym przez innych.

My póki co jesteśmy na etapie szabelki, poklepywania po plecach, orderów, i różnych innych dziwnych zachowań, z których jako kraj nic nie mieliśmy,nic nie mamy i nic mieć nie będziemy. Ku uciesze poklepujących. Stan taki obowiązuje od niepamiętnych czasów. I nic nie wskazuje na to aby ten stan rzeczy miał się zmienić,bo ludzi mieniących się politykami mamy tak oderwanych od rzeczywistości międzynarodowej,że aż łeb boli. Żyją w jakimś własnym świecie. I to od prawa do lewa.

Dlatego takie wypowiedzi jak Korwina mogą, ludzi, szokować. Wyłazi z nich czysty pragmatyzm. A przecież my powinniśmy wysyłać na Białoruś maszyny do kopiowania, zrzucać co rano ulotki, przemycać zachodnią prasę oraz literaturę zagrzewającą do boju, w stylu, za nas i za was......organizować zbiórki co niedziela na pomoc biednym Białorusinom. I rzecz jasna czuwania nocne. A w ogóle o Białorusi to rozmawiać tylko przez pryzmat tego co napisałem powyżej, ciemną nocą i po cichu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.09.2011 o godz. 10:05.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.09.2011, 09:31
apropo tego, że zawdzięczamy wolność słowa demokracji:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wolno%C...%87_s%C5%82owa
...And Justice For All
abruzzi
Member

Stary 15.09.2011, 10:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Poczytaj o Korwinie i o jego poglądzie na demokracje. Pełno tego jest w necie.
Poczytałem. Ogólnie rzecz biorąc jest wielkim przeciwnikiem. Najchętniej wprowadziłby monarchie gdzie prawo głosu miałby tylko król a za przykład podaje Pinocheta Chilijskiego dyktatora i represjoniste.
Jak dla mnie może być nawet neonazista tylo jak sie ma jego wizja państwa do oburzenia jakie nastąpiło po akcji rządu z zamykaniem stadionów? Co przemawia za tym że za rządów Korwina-Mikke kibic bedzie mógł publicznie wyrażać swoje niezadowolenie i np obrażać władze?
Poruszam ten temat tylko i wyłacznie zaskoczony wynikami sondy , w której wśród kibiców Korwin ma największe poparcie
Martinus
Senior Member

Stary 15.09.2011, 10:19
Kolego, nie odpowiadasz na posty które zostały tutaj napisane tylko w dalszym ciągu brniesz w rzucanie abstrakcyjnych oskarżeń.Korwin od przeszło 20 lat głosi, że najważniejszą dla niego wartością jest wolnosc - osobista i wyboru...
Żeby była jasnosc nie zgadzam się z wszystkimi poglądami Korwina,ale uważam, że dla jakosci polskiej sceny politycznej dobrze by się stało, aby dostał 5-7% głosów i mógł wprowadzic kilku posłów do Parlamentu.Elementów zdroworozsądkowych nigdy za wiele...
Eppur si muove!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2011, 11:50
St@chu napisał(a):Wyświetl post

Tak pod rozwagę Drozda, który wciąż i wciąż powtarza jak mantrę hasła o zadłużaniu Polski na potęgę przez obecny rząd... Co poniekąd w pewnym stopniu jest prawdą, ale...

...zastanawiałeś się kiedyś skąd ten dług się wziął i czy jest kwestią działań tylko jednego rządu i tylko jego (w oderwaniu od sytuacji makroekonomicznej na świecie)?
Okay, to mam prośbę, udowodnij, że zmniejszone wpływy do budżetu(z tytułu obniżki składki, dochodowego oraz kryzysu) wynoszą 80mld PLN(W artykule jest tylko mowa o 8 mld PLN pozostawionych w kieszeniach podatników z tytułu obiżki dochodowego).
Przy okazji sprawdź czy aby wydatki budżetowe od 2008 stale nie rosną, bo o ile się orientuję to mamy właśnie do czynienia ze stałym ich wzrostem.
abruzzi
Member

Stary 15.09.2011, 11:55
[QUOTE=Martinus;1164361]Kolego, nie odpowiadasz na posty które zostały tutaj napisane tylko w dalszym ciągu brniesz w rzucanie abstrakcyjnych oskarżeń.Korwin od przeszło 20 lat głosi, że najważniejszą dla niego wartością jest wolnosc - osobista i wyboru...
Żeby była jasnosc nie zgadzam się z wszystkimi poglądami Korwina,ale uważam, że dla jakosci polskiej sceny politycznej dobrze by się stało, aby dostał 5-7% głosów i mógł wprowadzic kilku posłów do Parlamentu.Elementów zdroworozsądkowych nigdy za wiele...[/QUOTE]

Dlaczego abstrakcyjnych? Abstrakcyjne jest to co głosi Korwin. Z jednej strony wolność słowa i leberalizm gospodarczy jak sam mówisz z drugiej fascynacja dyktatorem i monarchią ustrojem gdzie wolnośc słowa i poglądów praktycznie nie istniała. Jedno zaprzecza drugiemu
Co do czołgów w Grodnie i niepodległej Białorusi buforujaącej nas prezd potencjalnym najeźdzcą.
Jak sam powinieneś wiedzięc Rosja ma swoją enklawę graniczącą z Polska i jakby chciała mieć czołgi na granicy to bym miała więc to nie ma znaczenia. Jeśli chodzi o niepodległość to jest to chyba najbardziej podległy kraj Rosji z byłego ZSRR graniczący z Polską
Od 2000 roku istnieje Związek Rosji i Białorusi (ZRiB) konfederracja dwóch państw federacji Rosyjskiej i Białorusi, która ma na celu mająca na celu doprowadzenie do integracji gospodarczej i walutowej tych dwóch państw. Więc układ jest taki: Białoruś godzi się na podległośc gospodarczą Rosji w zamian tego Putin pozwala Łukaszence zaspokajać swoje wodzowskie zapędy. Jeśli twierdzisz, że Białoruś jest j niepodległym państwem i w razie czego stanie na drodze Rosji to moge Cie posądzać o naiwność
Ostatnio edytowane przez abruzzi : 15.09.2011 o godz. 12:02.
Mareq
Senior Member

Stary 15.09.2011, 12:23
Cytat:
Co do internowania powiedział wyraźnie, że za krytykę rządu żadnych sankcji by nie było (patrz moje pierwsze zdanie).Chodzi o sytuację w której np tłum podburza do zamieszek społecznych - jak rozumiem np kwestionując suwerennosc narodu.
,,internowanie przeciwników politycznych żeby nie przeszkadzali jest rzeczą zupełnie normalną'' Janusz Mikke

uhm

Pytanie kto byłby odpowiedzialny za wykładnię słowa przeszkadzali i na czym polegała by groźba ,,zamieszek , krwi na ulicach itd'' .

I co by powstrzymało taką władzę przed , np. zamykaniem w obozach odosobnienia krnąbrnych kiboli śpiewających Korwin Matole Twój rząd obalą Kibole ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.09.2011 o godz. 12:32.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.09.2011, 12:35
Wiadomo, że Korwin ma swoje odchyły. Ale bądźmy poważni - nigdy nie będzie miał takiej większości w Sejmie, by tak drastycznych zmian, jak zniesienie demokracji, przeprowadzić. Nawet, jakby jego partia miała większość w parlamencie (science-fiction), to ile jego własnych posłów by to poparło?

Natomiast program KNP, to nie program Korwina. W programie partii są głównie reformy gospodarcze, o średnim stopniu rewolucyjności. Według mnie, idące w bardzo dobrym kierunku.

Swoją drogą, aż przecierałem oczy ze zdumienia, ile się ostatnio o KNP mówiło w reżimowych mediach.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
orzeu
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:23
Dlaczego abstrakcyjnych? Abstrakcyjne jest to co głosi Korwin. Z jednej strony wolność słowa i leberalizm gospodarczy jak sam mówisz z drugiej fascynacja dyktatorem i monarchią ustrojem gdzie wolnośc słowa i poglądów praktycznie nie istniała. Jedno zaprzecza drugiemu
a nie wpadles geniuszu na to ze czerpie wzorce i wybiera najlepsze z roznych, czasem i przeciwstawnych wizji? albo przede wszystkim na to ze ma wlasne zdanie a jako przyklady na swoje poglady podaje inne z ktorymi akurat sa zbiezne. raz bedzie to demokracja, a raz monarchia.
sprzeczna sobie to jest dzisiejsza lewica z jej tolerancja na odmiennosc i krytyka gdy ktos sie toleracji nie poddaje, akceptacja homoseksualizmu i jednoczesnie islamu potepiajacego homoseksualizm, przy czym podkreslajaca laickosc ale tepiaca tylko jedna religie inne niejednokrotnie wrecz popierajac.
i tak dalej i tak dalej. w Polsce mozesz dodac do tego jeszcze schizofrenie bylych komunistow ktorzy ponad 20 lat temu wszystkie dzisiejsze lewicowe postulaty (chocby homoseksualizm) tepili, przy czym popierajaca wikileaks ale za wszelka cene przeciwna ujawnianiui akt IPN.
I tak moglbym do jutra wypisywac sprzecznosci.
WISŁA PANY !!
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:24
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, aż przecierałem oczy ze zdumienia, ile się ostatnio o KNP mówiło w reżimowych mediach.
No bo tak to jest, jak wszyscy inni w gruncie rzeczy mówią to samo. Slogan za sloganem. Po co ich oglądać, słuchać jak i tak wiadomo co goście powiedzą Puszczają Korwina, którego mało kto zrozumie więc nie ma groźby,że o to nagle gość rozwali obecny system. Ale mówi coś nowego,świeżego dla niektórych abstrakcyjnego vide prowadzący wczorajszą rozmowę "dziennikarz". Niestety aby to zrozumieć wymaga to niejednokrotnie sięgnięcia po książkę,opracowanie,zwyczajne douczenie się. A komu się chce takie rzeczy wyprawiać. W ogóle czytać. Do tego cytuje paragrafy KK z głowy, cytatami operuje. Szaleniec. I ma własne, niezmienne od 20 lat zdanie na pewne tematy. Dziwak,no i w muszce chodzi. Taki niegroźny kabareciarz, tak jest zapewne odbierany ale mówi coś nowego, dlatego go puszczają.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
hunter
Senior Member

Stary 15.09.2011, 13:48
Grzesiu Napieralski kontynuuje dobrą passę ludzi lewicy. Otóż dzisiaj stwierdził iż:

Cytat:
- Od sześciu lat odpowiedzialność za Polskę ponosi prawica pod znakiem Platformy Obywatelskiej oraz Prawa i Sprawiedliwości. Ich polityka prorodzinna to brak wychowania seksualnego w szkołach, brak dobrej informacji o środkach antykoncepcyjnych. Ta polityka zbankrutowała. Dziś najskuteczniejszym środkiem antykoncepcyjnym jest kredyt hipoteczny.

---

Co do Korwina. Jestem naprawdę pod dużym wrażeniem jego wystąpienia u Rymanowskiego ("dziennikarza" którego osobiście nie trawie ze względu na to, że ciężko z nim merytorycznie dyskutować; zwraca głównie uwagę na słówka, które wyrywa z kontekstu i oczywiście potem cytuje w mocno akcentowanych pytaniach). Co mi się podobało to fakt, że był niezwykle opanowany. Nie pojawił się wreszcie argument o podatkach za Hitlera, choć byłem już pełen obaw jak wszedł na temat związany z III Rzeszą. Ogólnie występ na plus, może kilku osobom (na wiele się nie łudzę) udało się zrozumieć przekaz KNP i zastanowią się jeszcze raz nad głosem.

Koledze, który tak na siłę drąży temat antydemokratycznego nastawienia i twierdzenia, że dyktatura do straszliwy zamordyzm w którym nie ma wolności, radzę troszkę poczytać chociażby o tym jakie kroki poczynił Augusto Pinochet po przejęciu władzy w Chile. Ten straszliwy tyran (oczywiście w oczach lewackiej strony) miał poparcie 75% społeczności Chile.
Ostatnio edytowane przez hunter : 15.09.2011 o godz. 13:56.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2011, 14:21
St@chu napisał(a):Wyświetl post

Wiadomo że jak się mniej zedrze z podatnika to mniej kasy jest w budżecie. To jednak nie przeszkodziło cudakowi zatrudnić 50 000 nowych urzędasów.Licząc 2 000 pensji na głowę daje 100 000 000 miesięcznie, czyli 1,2 mld rocznie. Nie przeszkodziło też darować ruskim kary za brak rezerw, też koło 1 mld.

Piszesz że przez obniżke składki wpłynęło o 8 mld mniej. T napisz o ile deficyt za PO był większy niż za PiS. . Zrozumiesz wtedy że przytoczone przez Ciebie przyczyny to mydlenie oczu.

Pamiętaj też ile majątku sprzedał PiS a ile PO. No i fakt że w 2007 założony deficyt wynosił 22 mld, a rzeczywisty 17 mld. Czyli w 2008 PO miało dodatkowych 5 mld. choćby na zrównoważenie braku wpływu związanego z niższą składką.

Sytuacja na świecie była przecież jasna, Polska zieloną wyspą.
Hej Nasz TS !!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.09.2011, 18:37
Martinus napisał(a):Wyświetl post
(...)uważam, że dla jakosci polskiej sceny politycznej dobrze by się stało, aby dostał 5-7% głosów i mógł wprowadzic kilku posłów do Parlamentu.Elementów zdroworozsądkowych nigdy za wiele...
Piszesz - zdrowy rozsądek? Mówienie, że rodzice dzieci niepełnosprawnych sami są winni i nie należy wspierać finansowo ludzi niesamodzielnych - to jest rozsądne? A to tylko "próbka" jego talentu krasomówczego.

Swoją drogą, ludzie mają krótką pamięć... Wszyscy zwolennicy Korwina wspominają z nostalgią jego poglądy na gospodarkę. A czym się zajmował Korwin, gdy wyjątkowo znalazł się w parlamencie?

Podpowiem: nie była to gospodarka
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
orzeu
Senior Member

Stary 15.09.2011, 18:50
Czym? Lustracja? Tez bardzo dobrze.
Czy o cos innego chodzi?
WISŁA PANY !!
Martinus
Senior Member

Stary 15.09.2011, 18:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Piszesz - zdrowy rozsądek? Mówienie, że rodzice dzieci niepełnosprawnych sami są winni i nie należy wspierać finansowo ludzi niesamodzielnych - to jest rozsądne? A to tylko "próbka" jego talentu krasomówczego.

Swoją drogą, ludzie mają krótką pamięć... Wszyscy zwolennicy Korwina wspominają z nostalgią jego poglądy na gospodarkę. A czym się zajmował Korwin, gdy wyjątkowo znalazł się w parlamencie?

Jeżeli powołuję się na czyjąś wypowiedź to z reguły staram się dostac do źródła a nie cytuję z "drugiej ręki" Sprawdź co miał tak na prawdę na myśli w tej wypowiedzi Korwin a potem to skomentuj...
Kwestia lustracji w 1992 roku była sprawą palącą i zrobił to co powinien.A, że całej masie "patriotów" było to nie na rękę to już sprawa zupełnie oddzielna...
Eppur si muove!
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.09.2011, 18:59
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Można prosić o jakiś dowód takiej wypowiedzi?
...And Justice For All
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2011, 19:11
orzeu napisał(a):Wyświetl post
a nie wpadles geniuszu na to ze czerpie wzorce i wybiera najlepsze z roznych, czasem i przeciwstawnych wizji? albo przede wszystkim na to ze ma wlasne zdanie a jako przyklady na swoje poglady podaje inne z ktorymi akurat sa zbiezne. raz bedzie to demokracja, a raz monarchia.
sprzeczna sobie to jest dzisiejsza lewica z jej tolerancja na odmiennosc i krytyka gdy ktos sie toleracji nie poddaje, akceptacja homoseksualizmu i jednoczesnie islamu potepiajacego homoseksualizm, przy czym podkreslajaca laickosc ale tepiaca tylko jedna religie inne niejednokrotnie wrecz popierajac.
i tak dalej i tak dalej. w Polsce mozesz dodac do tego jeszcze schizofrenie bylych komunistow ktorzy ponad 20 lat temu wszystkie dzisiejsze lewicowe postulaty (chocby homoseksualizm) tepili, przy czym popierajaca wikileaks ale za wszelka cene przeciwna ujawnianiui akt IPN.
I tak moglbym do jutra wypisywac sprzecznosci.
w kontekście tych sprzeczności
http://www.adamduda.pl/2011/09/12/hi...ka-polityczna/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów