The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2008, 13:55
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Z ta wizja historii to juz przesadzilas.... kompletnie nie wiem o co sie czepiasz, co mi zarzucasz i na podstawie czego wyciagasz takie wnioski....

Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszystko CI wyjasnilem, ciagniecie tego samego w kolko ,tylko tu smieci i wywoluje u mnie dziwne uczucie robienia z siebie glupka bo mysle ze temat jest za plytki zeby w tylu postach o nim dyskutowac.. rownie dobrze mozemy pogada na temat tego dlaczego dzis pada....

Wiesz o co mu chodzi? O twój idiotyczny wpis:

SMIESZA MNIE WSZYSCY KTORZY PISZA ZE SA KIBICAMI WISELKI A CIESZA SIE ZE ZWYCIESTWA LECHA....
O to mu chodziło, bo takimi komentarzami naprawdę się poniżasz
"Nie kibicuje polskiej reprezentacji, bo w sercu mam tylko Wisłę" - równie dobrze możesz powiedzieć

Człowieku, na poważnie zastanów się co piszesz, nie lubisz Lecha, mi to zwisa, ale nie obrażaj innych, dla których rozstawienie Wisły w elminacjach nie jest obojętne.
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.10.2008, 14:28
Tom Al napisał(a):Wyświetl post
(...)
Widzę, że myślenie sprawia ci ból - więc uprzejmie tłumaczę.

1. Lech robiąc jakiś nawet niewielki sukces w europejskich pucharach gotów uwierzyć, że jest klasową jak na nasze warunki drużyną. A psychika piłkarzy była do tej pory ich największą słabością. Co więcej, gotów o tym przekonać swoich rywali w Polsce. W rezultacie może nam zagrozić w lidze.

2. Lech również, mający świetnie działający pion marketingowo-piarowy gotów załatwić sobie możnego sponsora, który zasili ich budżet sporymi pieniędzmi.

3. Ponadto Lech ma teraz dodatkowy argument w rozmowach z nowymi piłkarzami, obiecując im promocję w europejskich pucharach.

4. Lech już dzięki awansowi zyskał finansowo, a przy obecnym stadionie może na samych wejściówkach zarobić nawet i 2 -3 mln złotych (20 tys. X 3 mecze X 30-50 zł za bilet).

To są 4, dość oczywiste korzyści naszego rywala w drodze do MP i klubu zaprzyjaźnionego z Pasami.

Gdzie tu widzisz korzyść dla Wisły, tego ja nie rozumiem. W rankingu krajowym sytuacja jest tak zła, że Wisła i Lech musiały by dojść chyba do półfinału obecnych rozgrywek PUEFA, by zobaczyć wyraźną zmianę in plus.

Natomiast nie uśmiecha mi się pomysł kibicowania Lechowi, by ciułał punkty dla siebie i miał np. w przyszłym sezonie łatwiejszy start w pucharach.

Jak ktoś jest masochistą to jest jego prywatna sprawa, natomiast głoszenie że masochizm jest fajny to już propagowanie zboczenia. Na Wiślackim forum to powinno być zabronione.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.10.2008, 14:34
marcinarsenal:

Poczułem się trafiony więc odpiszę na Twojego posta. Otóż moje zdanie pokrywa się z tym co pisze gooro.

Lech to nie reprezentacja Polski, człowieku. Lech reprezentuje siebie i swoich kibiców. Oprócz tego ten Lech to klub, który ciśnie po nas, witał nas na sektorze gości karmą dla psów, jest zaprzyjaźniony z naszą sąsiadką zza miedzy. Nie pałam miłością do tego klubu i dlatego też mu nie kibicowałem. Bzdurą jest gadanie, że Lech gra dla dobra polskiej piłki. Dla dobra polskiej piłki trzeba wywalić PZPN. Zaś ewentualne punkty do rankingu zbierane przez Lecha dadzą nam coś gdy ten doszedłby gdzieś w okolicę półfinału.

Nie widzę potrzeby by ktoś musiał zastanawiać się nad tym co pisze. Ty kibicuj sobie Arsenalowi.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.10.2008 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.10.2008, 14:38
Wracajac do tematu popieram to co napisalem wczesniej SMIESZA MNIE WSZYSCY KTORZY PISZA ZE SA KIBICAMI WISELKI A CIESZA SIE ZE ZWYCIESTWA LECHA....
Te dwie rzeczy wzajemnie sie wykluczaja... rozumiem ze tym bardziej bedzie wam sie cieszyc micha jak kiedys cracovia zagra i wygra jakis mecz w pucharach..'' przeciez to polski klub a do tego KRAKOWSKI !!!!!''
Widzisz, może Cię to śmieszy, ale Ty śmieszysz mnie jeszcze bardziej... Zachowujesz się jak ksenofobiczny moherowy beret wypisując publicznie takie teksty.

Na poczekaniu można wymyśleć jakieś idiotyczne kryterium "bycia PRAWDZIWYM kibicem Wisły", które tutaj na forum niektórzy fanatycy serwują ("nie byłeś na meczu z Tottenhamem - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", "nie chodzisz wystarczająco często na mecze przy Reymonta - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", "kibicujesz Cracovii, Lechowi, Legii - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", "oglądasz mecz na trybunie B na siedząco - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", itd.). Ale do czego to prowadzi poza próbami wywyższania się ("JA jestem prawdziwym kibicem, a ty nie") ?

Zatem odpowiadając na posta, drogi gooro33: to ja niniejszym deklaruję się, że jestem kibicem Wisły i cieszę się ze zwycięstwa Lecha. Jakoś jedno z drugim się nie wyklucza (może potrzebujesz nad tym jeszcze trochę pomyśleć?). Oczywiście bardziej wolałbym oglądać krakowian w fazie grupowej PUEFA, ale sytuacja potoczyła się inaczej - Wisła okazała się za słaba na Tottenham, Lech uczciwie i zasłużenie (choć dość szczęśliwie po golu w akcji ostatniej szansy) wywalczył awans. I nie zamierzam ściskać kciuków za porażkami poznaniaków, życzę im jak najwięcej zwycięstw, bo wolę aby wiosną Valencia potykała się z Lechem Poznań, a nie np. z PSG...

Ja to interpretuję jako zazdrość o sukcesy (bo my zasłużyliśmy, gramy tyle lat w pucharach, Lech powinien mieć gorszą pozycję startową, itp.). Zazdrość, bo jakby nie patrzeć to w tym momencie cała uwaga Polaków skupi się (i słusznie) na wynikach Lecha w fazie grupowej. Zapracowali na to, przeszli te trzy rundy i mają. Dostaliśmy bardzo różne drużyny w losowaniu, ale to było jednak LOSOWANIE i nikt umyślnie nie przydzielił nam 5. drużyny Premier League. Patrząc na ostatnie kilka lat pokrzywdzona przez los Wisła jakoś nadzwyczajnie nie jest, trafiali się giganci (Real, FCB), ale mieliśmy też rywali do połknięcia (PAO, Anderlecht, Tbilisi, Valerenga, Vitoria).
Katastrofy nie ma, przez ostatnie 11 lat Wisła grała w pucharach europejskich 9 razy i tylko raz zagrała w nich mniej niż 6 meczów. To jak dotąd najlepszy polski klub XXI wieku w rozgrywkach krajowych i zagranicznych. Parę razy zabrakło szczęścia i umiejętności. Ale to również nauka na przyszłość i jeśli jakiś klub miałby w najbliższych latach coś osiągnąć w Europie to na 80% będzie to Wisła.

A w kwestii Cracovii: derby i rywalizacja lokalna to jedno. A puchary europejskie to inna bajka. Więc sukcesy Cracovii na arenie międzynarodowej też uważam za powód do satysfakcji, choć to już bardziej indywidualna kwestia. Nie cieszy Cię to - w porządku, ale nie próbuj uzurpować sobie prawa do sądzenia innych według swojej miary, bo nie jesteś w kwestii kibicowania żadnym moralnym autorytetem.

I (po raz kolejny się powtórzę) proponuję zwrócić uwagę na ligę, bo celem Wisły jest LM, a do tego potrzeba wygrania ekstraklasy i za rok droga do europejskiej elity będzie dla Mistrza Polski najłatwiejsza od ponad 10 lat.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 04.10.2008, 14:52
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Lech to nie reprezentacja Polski, człowieku. Lech reprezentuje siebie i swoich kibiców.
Reprezentacja jest przykładem, nie odbieraj tego tak dosłownie, mam nadzieje, że ktoś zrozumiał przekaz

Bzdurą jest gadanie, że Lech gra dla dobra polskiej piłki. Dla dobra polskiej piłki trzeba wywalić PZPN. Zaś ewentualne punkty do rankingu zbierane przez Lecha dadzą nam coś gdy ten doszedłby gdzieś w okolicę półfinału.
Nie, mylisz się, jak można powiedzieć, że zespół grający w europejskich pucharach nie reprezentuje Polski - reprezentuje i nie zawalajcie forum gadaniem, że gra on dla siebie czy dla Poznania. No więc Manchester czy Chelsea też nie grają dla Anglii, nie reprezentują tamtej piłki no nie? Kto by dziś mówił o wielkim poziomie angielskiej ligi, wszyscy mówili by, jaki to jest wielki klub w Manchesterze, a nie jest tak!
Co do punktów, to zdziwisz się, ale Lech musi zdobyć około 4 punktów byśmy awansowali w rankingu, radze poczytać wątek Ranking klubowy/ Ranking krajowy.

Ty kibicuj sobie Arsenalowi.
A ty kibicuj sobie Austrii Wiedeń... Zastanów się czemu całe godziny spędzam na tym forum i odświeżam co chwilę stronę wislakrakow.com, by dowiedzieć się czegoś o Arsenalu?

Nie widzę potrzeby by ktoś musiał zastanawiać się nad tym co pisze.
Tą wypowiedzią podsumowałeś sam siebie

EDIT: prober, wyraziłeś mnie w 1906%, więcej takich jak ty!
Powód: bo tak!
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 04.10.2008 o godz. 14:55.
29.05.85
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2008, 15:02
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
Wiesz o co mu chodzi? O twój idiotyczny wpis:

O to mu chodziło, bo takimi komentarzami naprawdę się poniżasz
"Nie kibicuje polskiej reprezentacji, bo w sercu mam tylko Wisłę" - równie dobrze możesz powiedzieć

Człowieku, na poważnie zastanów się co piszesz, nie lubisz Lecha, mi to zwisa, ale nie obrażaj innych, dla których rozstawienie Wisły w elminacjach nie jest obojętne.
Rownie dobrze mozesz powiedziec ''Jestem piknikiem i Lech to dla mnie fajna druzyna'' Ja Ci tego nie bronie to sa Twoje wybory, zastanow sie kto tu sie osmiesza.

Nad czym mam sie zastanowic bo tego nie precyzujesz,najpierw napisz konkretnie o co Ci chodzi potem porozmawiamy, chyba ze masz 15 lat rzucasz tym co Ci slina na jezyk przyniesie w takim razie Cie zignoruje tylko mnie o tym poinformuj.

Jesli rozstawienie Wisly w eliminacjach nie jest CI obojetne na samym poczatku proponuje poznac zasady jakie przy takim rozstawieniu obowiazuje jak wyciagniesz wnioski wtedy pogadamy.
Wczesniej pragne Cie drogi kolego poinformowac ze gra Lecha w pucharach ma minimalny wplyw na rozstawienie Wisly.Widzisz piszesz o osmieszaniu a nie masz zielonego pojecia na czym takie rozstawienie polega..
Dojscie Lecha nawet do polfinalu nic nam nie da nawet przy zalozeniu ze bedziemy mistrzami a Lech zdobedzie duza ilosc punktow da nam to co najwyzej rozpoczecie rozgrywek LM od 3 rundy, a tu podczas losowania w 90% liczy sie tylko nasz wspolczynnik i co wtedy Znowu nie bedziemy rozstawieni i znowu trafimy na silniejszego rywala nawet przy tym nowym systemie ktory bedzie obowiazywal.
Czyli wracamy do puktu wyjscia z tego roku.. i do tego ze tak na prawde gra Lecha w PUEFA nic nam nie daje.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:08
Co do punktów, to zdziwisz się, ale Lech musi zdobyć około 4 punktów byśmy awansowali w rankingu, radze poczytać wątek Ranking klubowy/ Ranking krajowy.
I teraz pieknie mi napisz co nam daja te 4punkty lecha
To znaczy jaki to ma bezposredni wplyw na ewentualna gre WIsly w pucharach
I w jaki sposob uchroni nas przed losowaniem druzyny ktora nie bedzie od nas 30 razy bogatsza w momencie kiedy trafimy do koszyka jako druzyna nie rozstawiona

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2008, 15:08
Prober, marcinarsenal zapraszam do transferowego, bo chyba czegoś tu nie rozumiecie. Cieszcie się Lechem, nikt wam nie broni, ale może nie wyrażajcie tego na forum bo robicie z siebie pośmiewisko.

Zwycięstwa Lecha i innych polskich klubów to dla Wisły same minusy. Kto tego nie rozumie, to znaczy że ma dość płytkie wyobrażenie na ten temat.
the end
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:11
Drogi Marcinie, to nie ja wkraczam tu z gloryfikującymi inny klub podpisami i to nie ja staram się prawić morały kibicom Wisły.

Skoro reprezentacja jest przykładem, to jest przykładem wybitnie nietrafionym.

Może i reprezentuje Polskę. Co nie zmienia faktu, że bezpośrednio nie daję nam korzyści w kwestii, jak to ująłeś "rozstawienia Wisły". Na głównej stronie kilka razy prezentowane były odpowiednie analizy. Poza tym gdyby Wisła grała swoje i zdobyła mistrza lub drugie miejsce ma zapewniony start w pucharach. Jesteśmy klubem walczącym o najwyższe cele więc nie widzę potrzeby by liczyć na innych. Sprawa jest prosta: zdobywamy w lidze, to co mamy zdobyć po czym gramy w Europie najlepiej jak możemy. Jeśli w polskiej lidze nie stać nas na pudło, to po co w ogóle grać w pucharach...

Otóż tak, kibicowałem Austrii Wiedeń. A ściślej nie chciałem by Amica awansowała. Zarówno ten pierwszy jak i drugi klub na co dzień są mi zupełnie obojętne.

W jaki sposób się niby podsumowałem? W taki, że zarówno ja jak i podobnie myślący mamy swoje sprecyzowane zdanie, które nie podlega zmianie co podkreśliłem właśnie?
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.10.2008 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:15
prober napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, może Cię to śmieszy, ale Ty śmieszysz mnie jeszcze bardziej... Zachowujesz się jak ksenofobiczny moherowy beret wypisując publicznie takie teksty.

Na poczekaniu można wymyśleć jakieś idiotyczne kryterium "bycia PRAWDZIWYM kibicem Wisły", które tutaj na forum niektórzy fanatycy serwują ("nie byłeś na meczu z Tottenhamem - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", "nie chodzisz wystarczająco często na mecze przy Reymonta - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", "kibicujesz Cracovii, Lechowi, Legii - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", "oglądasz mecz na trybunie B na siedząco - nie jesteś prawdziwym kibicem Wisły", itd.). Ale do czego to prowadzi poza próbami wywyższania się ("JA jestem prawdziwym kibicem, a ty nie") ?

Zatem odpowiadając na posta, drogi gooro33: to ja niniejszym deklaruję się, że jestem kibicem Wisły i cieszę się ze zwycięstwa Lecha. Jakoś jedno z drugim się nie wyklucza (może potrzebujesz nad tym jeszcze trochę pomyśleć?). Oczywiście bardziej wolałbym oglądać krakowian w fazie grupowej PUEFA, ale sytuacja potoczyła się inaczej - Wisła okazała się za słaba na Tottenham, Lech uczciwie i zasłużenie (choć dość szczęśliwie po golu w akcji ostatniej szansy) wywalczył awans. I nie zamierzam ściskać kciuków za porażkami poznaniaków, życzę im jak najwięcej zwycięstw, bo wolę aby wiosną Valencia potykała się z Lechem Poznań, a nie np. z PSG...

Ja to interpretuję jako zazdrość o sukcesy (bo my zasłużyliśmy, gramy tyle lat w pucharach, Lech powinien mieć gorszą pozycję startową, itp.). Zazdrość, bo jakby nie patrzeć to w tym momencie cała uwaga Polaków skupi się (i słusznie) na wynikach Lecha w fazie grupowej. Zapracowali na to, przeszli te trzy rundy i mają. Dostaliśmy bardzo różne drużyny w losowaniu, ale to było jednak LOSOWANIE i nikt umyślnie nie przydzielił nam 5. drużyny Premier League. Patrząc na ostatnie kilka lat pokrzywdzona przez los Wisła jakoś nadzwyczajnie nie jest, trafiali się giganci (Real, FCB), ale mieliśmy też rywali do połknięcia (PAO, Anderlecht, Tbilisi, Valerenga, Vitoria).
Katastrofy nie ma, przez ostatnie 11 lat Wisła grała w pucharach europejskich 9 razy i tylko raz zagrała w nich mniej niż 6 meczów. To jak dotąd najlepszy polski klub XXI wieku w rozgrywkach krajowych i zagranicznych. Parę razy zabrakło szczęścia i umiejętności. Ale to również nauka na przyszłość i jeśli jakiś klub miałby w najbliższych latach coś osiągnąć w Europie to na 80% będzie to Wisła.

A w kwestii Cracovii: derby i rywalizacja lokalna to jedno. A puchary europejskie to inna bajka. Więc sukcesy Cracovii na arenie międzynarodowej też uważam za powód do satysfakcji, choć to już bardziej indywidualna kwestia. Nie cieszy Cię to - w porządku, ale nie próbuj uzurpować sobie prawa do sądzenia innych według swojej miary, bo nie jesteś w kwestii kibicowania żadnym moralnym autorytetem.

I (po raz kolejny się powtórzę) proponuję zwrócić uwagę na ligę, bo celem Wisły jest LM, a do tego potrzeba wygrania ekstraklasy i za rok droga do europejskiej elity będzie dla Mistrza Polski najłatwiejsza od ponad 10 lat.
Moze i mam chec na to odpisywac ale po co
Szkoda czasu.Mam prawo do swojej oceny i zaznaczylem ze jest ona SUBIEKTYWNA.
Moj swiatopoglad nie jest taki jak Twoj. Wynika to chyba z tego ze malo jeszcze widziales malo wiesza albo z tego ze duzo jestes w stanie zniesc...Rozumiem ze w swoich rozowych okularach uwazasz rowniez ze kibice Lecha bardzo rozpaczaja nad tym ze Wisla odpadla z puchrow...
Kazdy ma prawo do swojego zdania i swojej oceny.Ja wydalem swoja mysle ze wiekszosc z tych osob kotre przychodza na stadion podziela moje zdanie.

Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:17
Nie kontynuuje dyskusji, bo to nie ma sensu. Kto zakodował sobie, że miłość do Wisły = całkowita nienawiść do Lecha tego się nie przekona, nawet jeśli ten Lech pracuje w pewnym sensie dla Wisły

Kiedyś była taka dyskusja, długa na kilka stron w całości usunięta przez redakcję, nie zmartwię się, jeżeli to samo stanie się z tą stroną.

wisl@k, nie powiem kto się ośmiesza tekstami Kibicujesz Lechowi nie jesteś kibicem Wisły. Odpowiedź na mój wpis zachowaj dla siebie

gooro, mój wiek nie ma tu nic do rzeczy, jestem pewien, że na wiele tematów powiedziałbym sporo wiecej niz ty. Również mam szczerą nadzieję, że odpowiedź zachowasz dla siebie

pzdr
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 04.10.2008 o godz. 15:22.
29.05.85
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:22
Kto pisze ze Wisla ma wymierny plus z punktow jakie zdobedzie AMICA w pucharach wykazuje sie NIEWIEDZA i totalnym brakiem jakichkolwiek umiejetnosci interpretowania faktow i rzeczywistosci.

W koncowym rozrachunku gdy pileczke z nazwa WISLA KRAKOW wrzuca do koszyka i beda nam losowac przeciwnikow bedzie sie liczylo tylko to ile punktow bedzie miala ugrane Wisla przez siebie sama.
Co to za roznica czy zaczniemy od 1 fazy i dijdziemy do 3 czy zaczniemy od 3 Zadna jezeli w tej 3 fazie eliminacji bedziemy nie rozstawieni.
Pisanie o tym ze Lech moze nam zapewnic 2 druzyny w eliminacjach do LM jest idiotyzmem
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 04.10.2008 o godz. 15:29.

Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.10.2008, 15:28
Nie kontynuuje dyskusji, bo to nie ma sensu. Kto zakodował sobie, że miłość do Wisły = całkowita nienawiść do Lecha tego się nie przekona, nawet jeśli ten Lech pracuje w pewnym sensie dla Wisły

Kiedyś była taka dyskusja, długa na kilka stron w całości usunięta przez redakcję, nie zmartwię się, jeżeli to samo stanie się z tą stroną.

wisl@k, nie powiem kto się ośmiesza tekstami Kibicujesz Lechowi nie jesteś kibicem Wisły. Odpowiedź na mój wpis zachowaj dla siebie

gooro, mój wiek nie ma tu nic do rzeczy, jestem pewien, że na wiele tematów powiedziałbym sporo wiecej niz ty. Również mam szczerą nadzieję, że odpowiedź zachowasz dla siebie

pzdr

dziecko drogie ,przeczytaj sobie post flamegnisty odnośnie tego że Lech pracuje dla Wisły

o kibicowaniu gówno wiesz ,ani razu nie było cie na meczu, więc o czym ty chcesz gadać ,jak to wygląda zza monitora ?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:29

pzdr
Postawilem CI jasne pytania nie odpowiadasz bo nie masz argumentow.Nie wiesz tak naprawde w jakim sensie gra lecha moze nam pomoc... piszesz tylko w kolko ze ''lech pracuje na Wisle'' taki smieszny ogolnik ktorego nie rozwijasz.
Wiesz na czym polega rozmowa doroslych na tym ze rozmawiaja o faktach,liczbach itd.
Jezeli mozesz powiedziec cos wiecej niz ja wiem albo wyjasnic mi cos cego nie rozumiem to czekam.
Z checia poczytam, dowiem sie czegos nowego.

Ja nie chce rozmawiac z Toba czy to fajnie cieszyc sie ze zwyciestwa lecha bo tak jak napisalem za kazdym razem jest to subiektywna ocena.
Porozmawiajmy o faktach a jesli nie masz argumentow nie pisz ogolnikow bo to nie ma sensu i nigdzie nie prowadzi.
Wroce pewnie rano albo wieczorem i chetnie dowiem sie czegos nowego

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:31
Marcin:

mały (nie pierwszy) Off tytułem wyjaśnienia.

Miłość do Wisły, to pewne niezmienne uczucie. Z racji mojego wieku mające +/- 10 lat (bo chyba nikt nie wyobraża sobie 10 letniego szkraba czującego to wszystko). Są osoby, którym moja miłość do Wisły wyraźnie wadzi i wadziła. Tym samym zdarzało sie dostać po głowie od koleżków Amicowców z Krakowa, zdarzało się, że Amicowcy witali nas na sektorze karmą dla psów, że rzucali w moją siostrę zimnymi ogniami itd. Nie ja prowokowałem te zajścia dlatego, że "kocham Wisłę - pierd**lę Lecha". Nie jestem anty-kibicem innych klubów. Ale przez wszystkie te zdarzenia, o których napisałem przyznaję szczerze, że nie sympatyzuję z Amicą. Po prostu po pewnych przejściach kibicowanie takim ludziom jest sprzeczne z moimi przekonaniami.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 04.10.2008 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:46
Nie ja prowokowałem te zajścia dlatego, że "kocham Wisłę - pierd**lę Lecha". Nie jestem anty-kibicem innych klubów. Ale przez wszystkie te zdarzenia, o których napisałem przyznaję szczerze, że nie sympatyzuję z Amicą. Po prostu po pewnych przejściach kibicowanie takim ludziom jest sprzeczne z moimi przekonaniami.
i dobrze, nie lubisz Lecha to mu nie kibicuj, uszanuję to.
Mi chodzi o wypowiedź, którą już przytaczałem kilka razy, że jeżeli kibicuje Lechowi w Europie nie jestem kibicem Wisły. Bo tak się składa, że ja byłem za Lechem i nie lubię jak ktoś wyrzuca na forum takie bezsensowne sentencje

South napisał(a):Wyświetl post
dziecko drogie ,przeczytaj sobie post flamegnisty odnośnie tego że Lech pracuje dla Wisły

o kibicowaniu gówno wiesz ,ani razu nie było cie na meczu, więc o czym ty chcesz gadać ,jak to wygląda zza monitora ?
nie było mnie na meczu, mea culpa mea culpa mea maxima culpa, zadowolony? trzeba być na meczu, żeby wiedzieć jaka jest sytuacja miedzy kibicami Lecha, a kibicami Wisły? Nie raz już obrywałem w szkole za porażki Wisły, nie raz porządnie kłóciłem się z kibicami Legii. Pamiętam sytuacje jak bałem się pójść do szkoły po ważnych przegranych Wisły czy Arsenalu, bo tylko ja im kibicowałem i co czujesz się lepszy, bo stałeś na stadionie?

PS post flamengisty przeczytałem, a dyskusja schodzi na inny temat

Wiesz na czym polega rozmowa doroslych na tym ze rozmawiaja o faktach,liczbach itd.
Jezeli mozesz powiedziec cos wiecej niz ja wiem albo wyjasnic mi cos cego nie rozumiem to czekam.
Z checia poczytam, dowiem sie czegos nowego.
Napisz dokładniej co chcesz usłyszeć, a ci odpowiem, twoje wypowiedzi są chaotyczne
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 04.10.2008 o godz. 15:51.
29.05.85
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:50
Napisz dokładniej co chcesz usłyszeć, a ci odpowiem, twoje wypowiedzi są chaotyczne
Chaotycznie to Ty czytasz.
W paru postach padlo pytanie z mojej strony o wymierne zyski ktore Wisla osiagnie dzieki punkta jakie zdobedzie LECH
Jak to wplynie na nasze rozstawienie nie patrzac na to od kotrej rundy zaczniemy, bo to praktycznie malo istotne, ale ze wzgledu na to jakich rywali mozemy wylosowac.

Ps.Czekam na odpowiedz sensowna poniewaz nie chce mi sie prowadzic tej dyskusji w ten sposob szkoda mojego czasu.

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:54
nie było mnie na meczu, mea culpa mea culpa mea maxima culpa, zadowolony? trzeba być na meczu, żeby wiedzieć jaka jest sytuacja miedzy kibicami Lecha, a kibicami Wisły? Nie raz już obrywałem w szkole za porażki Wisły, nie raz porządnie kłóciłem się z kibicami Legii. Pamiętam sytuacje jak bałem się pójść do szkoły po ważnych przegranych Wisły czy Arsenalu, bo tylko ja im kibicowałem i co czujesz się lepszy, bo stałeś na stadionie między fanami Białej Gwiazdy?

Tak, trzeba być na meczach żeby wiedzieć jaka jest sytuacja między kibicami Wisły a amici. Na forum sie tego niestety nie dowiesz. Bardzo mi przykro.
Obrywać za porażki Wisły? Ja mając 15 lat od nikogo nie obrywałem za to że mój klub przegrał. Aż strach pomyśleć co w podstawówkach będzie za 20 lat
Dziecko, nie pogrążaj się coraz bardziej.
the end
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 04.10.2008, 15:56
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Prober, marcinarsenal zapraszam do transferowego, bo chyba czegoś tu nie rozumiecie. Cieszcie się Lechem, nikt wam nie broni, ale może nie wyrażajcie tego na forum bo robicie z siebie pośmiewisko.
Nie zakładam tematu "Fanclub Lecha w Krakowie" tylko piszę w wątku "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn.", który dotyczy również innych klubów. W tym roku w szczególności Wisły, Lecha, Legii i Cracovii.
I rzucasz frazesem o pośmiewisku. Ja odpowiadam, że to Ty robisz z siebie pośmiewisko. Spróbuj przeforsować swoje zdanie nie tylko wśród kolegów, którzy na okrzyk "jesteśmy jedyną słuszną opcją, chrzanić wszystkich innych" poklepią po plecach.

Cytat:
Zwycięstwa Lecha i innych polskich klubów to dla Wisły same minusy. Kto tego nie rozumie, to znaczy że ma dość płytkie wyobrażenie na ten temat.
Jakie to minusy? Jaką to głębię odkryłeś w tych zwycięstwach innych drużyn? Możesz uzasadnić? Plusy: punkty do rankingu krajowego, zauważenie polskiego klubu w Europie, podwyższenie poziomu polskiej ligi, przyciągnięcie sponsorów do krajowych rozgrywek. Jeszcze nie dojrzałeś do myślenia o systemie jako całości.

Wynika to chyba z tego ze malo jeszcze widziales malo wiesza albo z tego ze duzo jestes w stanie zniesc...Rozumiem ze w swoich rozowych okularach uwazasz rowniez ze kibice Lecha bardzo rozpaczaja nad tym ze Wisla odpadla z puchrow...
Nie łudzę się, ale uświadom sobie, że nie wszyscy są takimi radykałami. Istnieją kibice, którzy SĄ w stanie kibicować np. Wiśle i Cracovii. Wbrew temu, podatny na wpływ otoczenia kibic (postrzegający rzeczywistość w kategorii białe-czarne) powinien sądzić po wysłuchaniu przyspiewek na trybunach. Polecam zagadnienie zachowań grupowych w zakresie psychologii społecznej

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2008, 16:00
Nie raz już obrywałem w szkole za porażki Wisły, nie raz porządnie kłóciłem się z kibicami Legii. Pamiętam sytuacje jak bałem się pójść do szkoły po ważnych przegranych Wisły czy Arsenalu,
A co ma piernik do wiatraka? Czyli po zeszłym sezonie ja mógłbym sobie pójść do szkoły w wa-wie czy poznaniu i wozić się w barwach Wisły i nie musiałbym sie o nic martwić bo przecież zdobyli mistrza z miażdżącą przewaga i ich wyniki mnie obronią? To co sie dzieje na boisku to jedno, a to co się dzieje na trybunach miedzy kibicami- drugie.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 04.10.2008, 16:11
Chaotycznie to Ty czytasz.
W paru postach padlo pytanie z mojej strony o wymierne zyski ktore Wisla osiagnie dzieki punkta jakie zdobedzie LECH
Jak to wplynie na nasze rozstawienie nie patrzac na to od kotrej rundy zaczniemy, bo to praktycznie malo istotne, ale ze wzgledu na to jakich rywali mozemy wylosowac.

Ps.Czekam na odpowiedz sensowna poniewaz nie chce mi sie prowadzic tej dyskusji w ten sposob szkoda mojego czasu.
To dobrze, że oczekujesz sensownej dyskusji, bo w tym jednym się zgadzamy.
Być może dzięki Lechowi w przyszłym sezonie będziemy zaczynali eliminacje od dalszej rundy, co będzie miało ogromny wpływ. Przypomnę ci, że zmieniają się zasady i zespół, który odpadnie w III rundie kw. do LM (dzięki Lechowi to może być Wisła) zagra bezpośrednio w grupie Pucharu UEFA. Serio uważasz, że jest to nieistotne?

fst napisał(a):Wyświetl post
A co ma piernik do wiatraka? Czyli po zeszłym sezonie ja mógłbym sobie pójść do szkoły w wa-wie czy poznaniu i wozić się w barwach Wisły i nie musiałbym sie o nic martwić bo przecież zdobyli mistrza z miażdżącą przewaga i ich wyniki mnie obronią? To co sie dzieje na boisku to jedno, a to co się dzieje na trybunach miedzy kibicami- drugie.
fst, to ma piernik do wiatraka, że ktoś kto nie był na meczu też odczuwa "zażyłości" klubowe
29.05.85
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 04.10.2008, 16:26
Nie zakładam tematu "Fanclub Lecha w Krakowie" tylko piszę w wątku "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn.", który dotyczy również innych klubów. W tym roku w szczególności Wisły, Lecha, Legii i Cracovii.
I rzucasz frazesem o pośmiewisku. Ja odpowiadam, że to Ty robisz z siebie pośmiewisko. Spróbuj przeforsować swoje zdanie nie tylko wśród kolegów, którzy na okrzyk "jesteśmy jedyną słuszną opcją, chrzanić wszystkich innych" poklepią po plecach.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Czy ja piszę żebyś nie mówił w tym temacie o Amice? Akurat Ci koledzy maja pojęcie o tym co mówię.

Jakie to minusy? Jaką to głębię odkryłeś w tych zwycięstwach innych drużyn? Możesz uzasadnić? Plusy: punkty do rankingu krajowego, zauważenie polskiego klubu w Europie, podwyższenie poziomu polskiej ligi, przyciągnięcie sponsorów do krajowych rozgrywek. Jeszcze nie dojrzałeś do myślenia o systemie jako całości.
Piszesz:
1) zauważenie polskiego klubu w Europie. Hmm....rzeczywiście niewątpliwy plus dla Wisły.
2) podwyższenie poziomu polskiej ligi. W jaki sposób? Amicia wygra PUFEA i Piast Gliwice po tym będzie grał w Lidze Mistrzów? Tylko nie pisz że poprawi sie infrastruktura naszych obiektów i zaczną do naszej ligi przychodzić gwiazdy z zagranicy bo tak nie będzie.
3) przyciągnięcie sponsorów do krajowych rozgrywek - zgadzam się, tylko nie do krajowych rozgrywek a do Amici.

Chcesz minusów, proszę bardzo:

flamengista napisał(a):Wyświetl post
1. Lech robiąc jakiś nawet niewielki sukces w europejskich pucharach gotów uwierzyć, że jest klasową jak na nasze warunki drużyną. A psychika piłkarzy była do tej pory ich największą słabością. Co więcej, gotów o tym przekonać swoich rywali w Polsce. W rezultacie może nam zagrozić w lidze.

2. Lech również, mający świetnie działający pion marketingowo-piarowy gotów załatwić sobie możnego sponsora, który zasili ich budżet sporymi pieniędzmi.

3. Ponadto Lech ma teraz dodatkowy argument w rozmowach z nowymi piłkarzami, obiecując im promocję w europejskich pucharach.

4. Lech już dzięki awansowi zyskał finansowo, a przy obecnym stadionie może na samych wejściówkach zarobić nawet i 2 -3 mln złotych (20 tys. X 3 mecze X 30-50 zł za bilet).

To są 4, dość oczywiste korzyści naszego rywala w drodze do MP i klubu zaprzyjaźnionego z Pasami.

Gdzie tu widzisz korzyść dla Wisły, tego ja nie rozumiem. W rankingu krajowym sytuacja jest tak zła, że Wisła i Lech musiały by dojść chyba do półfinału obecnych rozgrywek PUEFA, by zobaczyć wyraźną zmianę in plus.
Także chyba nie ja tu nie dojrzałem do myślenia o systemie jako całości.
the end
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Stary 04.10.2008, 16:37
Cytat:
Widzę, że myślenie sprawia ci ból - więc uprzejmie tłumaczę.

Natomiast nie uśmiecha mi się pomysł kibicowania Lechowi, by ciułał punkty dla siebie i miał np. w przyszłym sezonie łatwiejszy start w pucharach.

Jak ktoś jest masochistą to jest jego prywatna sprawa, natomiast głoszenie że masochizm jest fajny to już propagowanie zboczenia. Na Wiślackim forum to powinno być zabronione.
Jak tego pana nie lubiłem za tą wypowiedź po której wylądował na TVN 24, to tu się z nim całkowicie zgadzam, tu masz argumenty co nam da sukces Lecha.

Cytat:
1.Jeżęli nie idziesz na mecz sezonu.
2.Jeżeli nie chodzisz na mecze.
3.Jeżeli kibicujesz innym klubom, wrogim w stosunku do Twojego.

To nie jesteś kibicem Wisły Ty jesteś kibicem Polskiej Piłki... a w zasadzie kibicem sukcesu. Bo z drużyną należy być na dobrę czy na złę... oglądać mecze w I lidzę, PE, PP... Identyfikować się z nią. Jak dojdziemy do wniosku że prawdziwym kibicem Wisły jesteśmy jak mamy Wisłę w sercu ( przynajmniej tak twierdzimy lub jest to ładną wymówką przed ruszeniem d. choćby na stadion.) i gdyby każdy wyszedł z tego założenia to by na meczach było nas tyle ile po drugiej stronie błoń, a na wyjazd jechałoby 50 osób.

Cytat:
Ja to interpretuję jako zazdrość o sukcesy (bo my zasłużyliśmy, gramy tyle lat w pucharach, Lech powinien mieć gorszą pozycję startową, itp.). Zazdrość, bo jakby nie patrzeć to w tym momencie cała uwaga Polaków skupi się (i słusznie) na wynikach Lecha w fazie grupowej.
A ja to interpretuje jako normalność, Lech jest naszą kosą... w stosunku do nas zachowywał się wiele razy nie fair, jak Ty lubisz kibicować komuś kto na Ciebie pluje Twoja sprawa.

Cytat:

Ty kibicu Krakowskich klubów, też nie jesteś żadnym autorytetem, wręcz przeciwnie nie masz prawa uzurpować sobie prawa do nazywania się kibicem Wisły Kraków, proponuje kibic Krakowskiej Piłki, kibic Polskiej Piłki.

Cytat:
fst, to ma piernik do wiatraka, że ktoś kto nie był na meczu też odczuwa "zażyłości" klubowe
Albo, przynajmniej tak mu się wydaje...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 04.10.2008, 17:04
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Albo, przynajmniej tak mu się wydaje...
Masz rację, jak dostawałem w pysk od kibica Legii, tylko wydawało mi się, że dostaje za to, że kibice Wisły nie lubią kibiców Legii

1.Jeżęli nie idziesz na mecz sezonu.
2.Jeżeli nie chodzisz na mecze.
odpiszę też na to, bo czuje, że kierujesz to też do mnie. Otóż na punkt 1 i 2 powiem ci, że nie raz prosiłem ojca, by się ze mną wybrał na mecz. Na Reymonta byłem w wakacje, najpierw prosiłem tydzień żebyśmy zahaczyli o Kraków jadąc przez Małopolskę, potem się ugiął i powiedział, że jak opracuje droge przez Krk (włącznie z dojazdem na stadion) może pomyślimy. Otóż wyobraź sobie, że planuję studia niedaleko Krk, albo właśnie w Krakowie. Myślisz, że wtedy będę większym kibicem niż teraz?
3. Lechowi nie kibicuje, kibicuje jak juz pisalem punktom krajowym. Lech mi wisi, nie jestem żadnym anty, ani fanem kolejorza wali mnie to, co osiagna w polskiej lidze, ale licze ze do rankingu wpłynie troche punktow.
29.05.85
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 04.10.2008, 17:20
Mam postrzegać dany klub jako wrogi, jeżeli jest to tylko kwestia rozgrywek pomiędzy ekstremalnymi sympatykami tych klubów? Czy Cupiał ma mieć za wroga Waltera, Filipiaka i Rutkowskiego bo kibice Wisły nie sympatyzują z Legią, Cracovią i Lechem?

Cytat:
jak Ty lubisz kibicować komuś kto na Ciebie pluje Twoja sprawa.
Tutaj już naginasz rzeczywistość. W jaki to sposób osoby związane z Lechem na mnie plują

Cytat:
Ty kibicu Krakowskich klubów, też nie jesteś żadnym autorytetem, wręcz przeciwnie nie masz prawa uzurpować sobie prawa do nazywania się kibicem Wisły Kraków, proponuje kibic Krakowskiej Piłki, kibic Polskiej Piłki.
Kibic polskiej piłki - tak. Kibic krakowskiej piłki - niezupełnie. Kibic Wisły Kraków - tak. Jedno drugiego nie wyklucza.

wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
1) zauważenie polskiego klubu w Europie. Hmm....rzeczywiście niewątpliwy plus dla Wisły.
2) podwyższenie poziomu polskiej ligi. W jaki sposób? Amicia wygra PUFEA i Piast Gliwice po tym będzie grał w Lidze Mistrzów? Tylko nie pisz że poprawi sie infrastruktura naszych obiektów i zaczną do naszej ligi przychodzić gwiazdy z zagranicy bo tak nie będzie.
3) przyciągnięcie sponsorów do krajowych rozgrywek - zgadzam się, tylko nie do krajowych rozgrywek a do Amici.
1) Czy Tottenham ocenialiśmy jako klub z Londynu z danym składem i umiejętnościami? Nie, patrzyliśmy na nich jak na drużynę, która dobrze daje sobie radę w lidze z Arsenalem, MU, Chelsea i Liverpoolem. I to przez takie myślenie piłkarze Wisły pomyśleli, że po stracie bramki zrobią nam nie wiadomo co. Tymczasem należało ich potraktować jak Beitar, bez kompleksów i zagrać na normalnym poziomie. To jest właśnie cena jaką płacą rywale Tottenhamu. Polskie kluby są w stanie wyrobić sobie dobrą markę i nie odpadać w rundach przedwstępnych z Białorusinami, Austriakami, Gruzinami i Norwegami.
2) Nie rozumiesz co oznacza "podwyższenie poziomu ligi". Lepsi przeciwnicy w lidze gwarantują lepsze przygotowanie do pojedynków na arenie międzynarodowej.
3) Dlaczego wykluczasz jedno kosztem drugiego? jedni sponsorzy chętniej zainwestują w ligę, inni przyjdą do Lecha.

Zgadzam się co do spisu korzyści Lecha z gry w pucharach. Tylko co to ma do Wisły Poprawi się psychika poznańskich zawodników, zagrożą nam w lidze, będą mieć sponsora, nowych piłkarzy, pieniądze z biletów. Wszystko prawda, ale to są interesy Lecha, nie interesy Wisły. Jakby w ekstraklasie grały zespoły na poziomie dzisiejszej I ligi, kluby nic nie osiągały w pucharach to nie byłoby zainteresowania mediów i sponsorów. Cupiała sny o potędze zrodziły się po sukcesach Widzewa i Legii w pucharach, zainwestował w Wisłę chwilę po nich.

To taki lokalny egoizm. Grunt, żeby sąsiadowi się źle powodziło.
Przydługa ta dyskusja. Może zostańmy już przy tych swoich sympatiach-antypatiach, bo mamy bardzo różne spojrzenie na te tematy...

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.10.2008, 17:27
Mam postrzegać dany klub jako wrogi, jeżeli jest to tylko kwestia rozgrywek pomiędzy ekstremalnymi sympatykami tych klubów? Czy Cupiał ma mieć za wroga Waltera, Filipiaka i Rutkowskiego bo kibice Wisły nie sympatyzują z Legią, Cracovią i Lechem?

Zrób mały eksperyment: przez tydzień chodź w barwach wiślackich po Krakowie. Ze szczególnym uwzględnieniem Dąbia, Kozłówka...

A potem napisz nam na forum, ilu spotkałeś ekstremalnych, a ilu zwykłych kibiców Pasów. Ci drudzy z pewnością obdarują cię ciepłym słowem, uściskają i zaproszą na piwo.

Aha, tylko wcześniej spisz testament.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.10.2008, 17:35
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Zrób mały eksperyment: przez tydzień chodź w barwach wiślackich po Krakowie. Ze szczególnym uwzględnieniem Dąbia, Kozłówka...

A potem napisz nam na forum, ilu spotkałeś ekstremalnych, a ilu zwykłych kibiców Pasów. Ci drudzy z pewnością obdarują cię ciepłym słowem, uściskają i zaproszą na piwo.

Aha, tylko wcześniej spisz testament.
Tylko, że chodzenie w barwach Pasiastych, też by się pewnie podobnie skończyło, więc nie ma co tego uznawać za odosobniony przypadek w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 04.10.2008 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.10.2008, 17:38
marciniearsenalu Twoje 15 lat wskazuje że dostałeś po pysku na kolonii za dziewczynę, lub 307 km od Krakowa za kozaczenie, bo nie będąc czynnym kibicem raczej inaczej się nie da.
Jak podejmiesz studia w Krakowie to na pewno będziesz większym kibicem niż teraz, bo chłopcy rosną się do 17 roku życia.

W kwestii punktów. Umiesz liczyc, licz na siebie. Powinie nam się nie daj Boże noga w czerwcu i na naszych punktach inni powiozą się do LM. Zresztą za dużo tu miłosierdzia i tłumaczenia kto jest swój a kto wróg.

Bez obrazy, pozdrawiam.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 04.10.2008, 17:48
Masz rację, jak dostawałem w pysk od kibica Legii, tylko wydawało mi się, że dostaje za to, że kibice Wisły nie lubią kibiców Legii
Nie chodziło mi o to, że w pysk dostałeś- dostać możesz na każdym kroku, bo tak jest, ale nie dostajesz za "ważne porażki Wisły" tylko, ze to że jesteś Wiślakiem, a to jednak 2 różne sprawy.
Akurat tego nie musisz mi mówić, bo sam nie mam za często możliwości pójścia na mecz z tego względu, że obecnie przebywam za granica. Tak czy siak, też jestem otoczony przez Legionistów, Amicowców i cały wachlarz kos i wiem, że jak kiedyś przypadkiem dostane od któregoś z nich po pysku to na pewno nie będzie to za słabe wyniki Wisły.

PS. Nie traktuj tego jako jakiegoś ataku, po prostu napisałeś swoja wypowiedź w taki sposób, z którego wynikało, ze motywem były wyniki, a nie fakt, że kibicujesz Wiśle.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Stary 04.10.2008, 19:55
Cytat:
Cytat:
Tutaj już naginasz rzeczywistość. W jaki to sposób osoby związane z Lechem na mnie plują
No dobrze pomijając cytat kolegi, który Ci napisał że nie przeżyłbyś tygodnie chodząc po Krakowie w barwach, Jesteś z Krakowa? poruszasz się tylko autem? nie miałeś nigdy doczynienia z ekstremalnymi zachowaniami sąsiadki? Nie, dziwisz się że można nie darzyć tego klubu sympatią?

Klub to dla niektórych przede wszystkim kibice, dla Ciebie mam nadzieje żę przynajmniej też kibice, więc jeżeli Ci kibice:
-wyzywają Cię od k...
-rzucają w Ciebie... świeczkami
-czy na sektor gości dają Ci karmę dla psów.
-przyjaźnią się z zakompleksionymi kibicami z drugiej strony błoń, z którymi masz doświadczenia...

To nie jest to równoznaczne że osoby związane z Lechem plują na Ciebie?

------------------
Cytat:
1) Czy Tottenham ocenialiśmy jako klub z Londynu z danym składem i umiejętnościami? Nie, patrzyliśmy na nich jak na drużynę, która dobrze daje sobie radę w lidze z Arsenalem, MU, Chelsea i Liverpoolem. I to przez takie myślenie piłkarze Wisły pomyśleli, że po stracie bramki zrobią nam nie wiadomo co. Tymczasem należało ich potraktować jak Beitar, bez kompleksów i zagrać na normalnym poziomie. To jest właśnie cena jaką płacą rywale Tottenhamu. Polskie kluby są w stanie wyrobić sobie dobrą markę i nie odpadać w rundach przedwstępnych z Białorusinami, Austriakami, Gruzinami i Norwegami.
no proszę Cię... ]:-> i nagle pół świata zacznie oglądać polską ligę, tak jak ogląda Rumuńską po sukcesie drużyn z Bukaresztu.
Cytat:
2) Nie rozumiesz co oznacza "podwyższenie poziomu ligi". Lepsi przeciwnicy w lidze gwarantują lepsze przygotowanie do pojedynków na arenie międzynarodowej.
Hm... z tego co pamiętam za dobrych czasów Sparty Pragi, to jej rywale ogladali tylko jej plecy, a Skonto Ryga na 18 sezonów chyba wygrał ligę Łotewską z 14-15 .

Cytat:
To taki lokalny egoizm. Grunt, żeby sąsiadowi się źle powodziło.
Po prostu w naszych sercach tylko ona Wisła z Krakowa. Los innych drużyn nas nie obchodzi.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów