|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wiecie co spinanie się co BB zrobił a co nie jest śmieszne, tu trzeba właściciela który ma jaja i który myśli o przyszłości, a BC myśli na tu i teraz, chciał Holendrów miał , chciał MP miał, chciał szrotem zdobyć LM, nie zdziałał, więc teraz trzeba wszystkich odpowiedzialnych wy.......ić, czyli norma. W tym klubie NIGDY nie będzie normalnie, a może być jeszcze gorzej...
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak masz kasę, to chodź dla wspólnoty zwamej Wisła, bo Wisla to nie tylo kopacze, to przedewszystkim kibice, więc nie nazywaj naszego klubu "burdelem".Burdel jest pod drugiej stronie błoń
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
I musze potwierdzic to co pisałem od zawsze za Cupiała nigdy nie staniemy się stabilnym klubem który prawie co roku będzie grywał co najmniej w fazie grupowej LE. Ciągłe zawirowania w klubie jak już pokazały poprzednie lata niczego dobrego nie przyniosły i nie przyniosą. Nasza przyszłego to przeszłosc bo wszystko będzie sie działo po staremu tak jak w poprzednich latach. Obawiam się jednego ze jak Bednarz zabierze się za transfery to znów może sie powtorzyc Levadia i Irtysz pod przewodnictwem Probierza na czele. Reasumujac te wszystkie lata można stwierdzic tylko jedno wyniki jakie klub osiągnął w tym sezonie i w porzednich latach to JEST MAX NA WISŁĘ ZA RZĄDÓW CUPIAŁA i jak słysze że Cupiał chce Mistrzowstwa Polski to oki ale że Ligę Mistrzów to teraz śmiać mi się chce. Bo własciciel jak coś źle idzie to rozdupca wszystko doszczętnie. Jak teraz idzie po średnio to zamiast wymienic podzespoły to też wszystko rozwala. Niestety o LM Cupiał może sobie pomarzyć. Bo jak sytuacja pokazuje nigdy już nie będzie uczył się na swoich błedach będziemy życ w błędnym kole. Jednego czego mi najbardziej żal to nas kibiców rozpieszonych częstym zdobywaniem Mistrzostwa przez Wisełkę i mających niesutanna nadzieję awansu do LM która była jest i będzie dla nas odległa jak z ziemi na marsa gdzie głownym hamującym pociągu do stacji LM jest Cupiał.
zamiast pociągu miała byc rakieta ( dla tych czepiających się byle czego ![]()
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.03.2012 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Po za tym tu chodzi o to,że w klubie panuje chaos w którym właściciel nie może znaleźć odpowiednich ruchów do działania, 2 lata i ewolucja, wszystko jest robione na od....... się, burdelem są ludzie pracujący w klubie z właścicielem na czele który chce sukcesu od pstryk i jest, z żalem i przykrością się na to wszystko patrzy... ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Może trzeba na tą wypowiedz spojrzeć z tej strony ,ze Basalaj nie chciał zatrudnić łysego i postawił ultimatum. Albo kolejny dupoliz i wazeliniarz w Wiśle albo ja. Bednarz przyszedł Basałaj odszedł. Nie zdziwił bym się gdyby teraz madziara zrezygnował z kasy jaką mu Wisła wisi w zamian za wyłączność na transfery do Wisły. SB-ek kapka ZNOWU ZACZNIE ROBIĆ SZEMRANE INTERESY A BC BĘDZIE ZADOWOLONY BO TEORETYCZNIE NIE ODDA 800 TYŚ EURO.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dla Cupiała najlepszym rozwiązaniem jest zatrudnienie Davida Copperfield'a - nasz właściciel oczekuje zdolności magicznych a wymieniona przeze mnie osoba chyba najlepiej nadaje się do tej roli.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zdolności magiczne są niezbędne gdy chce się stworzyć poważny klub za śmieszne pieniądze.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Cieszą się idioci. Reszta albo się już przyzwyczaiła i ma to gdzieś, albo ma ten etap dopiero przed sobą. Zdrowia ![]() Swoja drogą - nikt z tych co mi ubliżali nie znalazł w sobie odwagi żeby o sobie przypomnieć ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a szrot to zobaczysz jak Bednarz dwa wagony bramkarzy na testy zaprosi. Tak Ci się znudziło, że transfery były z góry zaplanowane i na czas (przed rozpoczęciem przygotowań a nie przed rozpoczęciem rozgrywek)? Tylko głupi i dziennikarze się cieszą z tych zmian. Pierwsi bo zapomnieli w jak głębokiej dupie byliśmy w czasach Levadii i Karabachu, a drudzy bo będzie o czym pisać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() podobno jak się dowiedział to powiedział, że odchodzi logiczne... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Basalaj to widział kiedy mu ma przelew na konto przyjść.
No i dziś ciekawa rozmowa na stronie stowarzyszenia. Dla mnie gość który w Wiśle zapewniał to co dobry właściciel lokalu. Robił klimat w okół klubu, klimat centralnie dobry i pozytywny bez zbędnego słodkiego pierdzenia, tak nam dobrze znanego. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widac klub sie rozwija
Mialo byc po europejsku ,a Valckx na wylocie,Maaskanta ni ma,Basalaja tez teraz "stery" przyjumją ;Łysy ,Kapka (on ma stery praktycznie cały czas)i jakis pseudobiznesmen zTelefniki na prezesa,mzoe jeszce zatrudnimy Praskiego?a Jurczynski "dementuje ze dementowałem" na rzecznika prasowego. boze za co nas tak karasz?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.03.2012 o godz. 00:35.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Żonę aktorkę to miał. Po tym jak mu auto podpalili i innych paru akcjach to już z nią nie jest
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żonę aktorkę kto miał? Teraźniejszy rzecznik czy dementator?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Odniosę się też do rzekomego odcinania kuponów i dbania o własny tyłek - to jakiś populizm i farsa. Basałaj był na stanowisku manager'a, a u takich ludzi w takich firmach nie ma 'pensji' tylko jest kontrakt którym to jasno jest określone jakie kwoty, kiedy i za co są wypłacane, jakie kary są za zerwanie kontraktu (z obu stron). Mechanizm działania dobrze widać po kontraktach Roberta Maaskanta oraz np. ludzi którzy zarządzali Stadionem Narodowym. Pieniądze gwarantowane umową muszą być wypłacone. Podpisując kontrakt Bogdan już zarobił, kwestia była tylko jak dużo. Jakby patrzył jedynie na kasę od Cupiała (vide RM) to zapewne trwałby do końca kadencji. IMHO Basałaj miał dość - jedyny powód jego rezygnacji. Słusznej zresztą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kontakty menedżerskie zakładają też wykonywanie zapisanych w nich "planów". Nie wypełnienie takowego planu może łączyc się z automatyczna dymisja która zarząd przyjmuje lub nie.
A czemu taki zapis? Po to aby nie wpłacać kasy do końca kontaktu a zostawić sobie furtkę na kasację delikwenta. Co do wywiadu z byłym prezesem, dla mnie osobiście jest to osoba dzięki której mecze oglądamy na nowoczesnym stadionie a nie w ruderze. Jeden i drugi mówi o tym samym, o błędach jakie były i są popełniane ale mówią i o ludziach, o ich klasie lub zupełnym jej braku. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Przeważnie kontrakty są konstruowane w ten sposób aby strona która zrywa albo kończy współpracę była odpowiedzialna za niedotrzymanie umowy. Nie wierze ze kontrakt był tak skonstruowany aby Basałaj dostał większa kasę w momencie poddania się do dymisji. To byłby absurd i działanie na niekorzyść spółki co podchodzi pod paragraf (odpowiada za kontrakt Rada Nadzorcza). Plany mają to do siebie ze wiążą się stricte z czynnością i datą jej realizacji. Data realizacji planów dla Prezesa to koniec kadencji, gdzie automatycznie traci mandat do wykonywania swoich czynności. Basałaj formalnie miał jeszcze czas na realizacje swoich planów. A co do byłego Prezesa - wierzysz ze były dyplomata nie pierdzi na słodko? Myślę ze to jest własnie tak słodkie ze Basałaj mógłby się uczyć.Powód: Składnia.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.03.2012 o godz. 01:39.
|
|
|
|
Guest
|
|
Wracając do kwestii zbijania bąków. Jestem Stan, nie mam kasy na zakupy, mówię że pracuję tu do lata, a potem odchodzę i co mi zrobią? Pan C mnie "doceni i nie wy.ebie" to będę tu robił co się da i pracował do lata, a potem adios. Pan C mnie nie doceni i wywali - to mi placi do czerwca i jeszcze musi ściągnąć następcę i jemu płacić. A ja mam 4 miechy spokoju i czasu na szukanie nowej roboty albo też mogę zacząć coś po cichu zacząć robić dla kogoś nowego. Robert "nie został doceniony jesienią" no i ma święty spokój i czas dla żony i małego dziecka, a latem jakaś praca w średniaku czy 2 lidze holenderskiej na pewno się znajdzie. A Pan C płaci i Robertowi i następcom (Probierz+Zalewski). Nie mam kasy żeby kupić Wisłę od BC i zrobić z Niej wielki klub, nie mam nawet tyle żeby wykupić Bitona czy nawet Celebana więc po tylu latach tej samej jazdy pozostaje mi się wyluzować. A co do Bednarza powtórzę - paszoł won z Wisły. @ Mat Mario Zoną Jurczyńskiego była aktorka Agnieszka Wagner (Ciemna strona Wenus, Szamanka itd.) Żoną Ochalika też jest aktorka Urszula Grabowska.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.03.2012 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do realizacji planów spółki to basalaj przedstawiał ponoć aspekty finansowe na tym spotkaniu, może realizacje budżetu 2011? Lub właśnie brak jego realizacji? @arti Dzięki za wyjaśnienie.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.03.2012 o godz. 09:56.
![]()
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@arti dlaczego piszesz że Jurczynski nie jest już z Wagner ? z tego co wczesniej sie pisało to było przykładne małżenstwo.
![]()
Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ielic_sie.html
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...skala_problemu Czytajcie i wyciągajcie wnioski Na zachętę powiem Wam, że albo robi się ciekawie, albo Bednarz też wyznaje zasadę "faktów medialnych" ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Bednarz odnośnie Basałaja
Cytat:
![]() edit: Zdania, która padają w ostatnim okresie przejdą do klasyków.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.03.2012 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Bednarz:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie wiem, ja jakoś nie doszukiwałbym się w słowach Bednarza, że Valckx na 100% jest już wyjebany. Poczekajmy, dajmy chwilę czasu na zreorganizowanie tego syfu. W tym, co Łysy powiedział, martwi mnie jedynie to zaufanie, jakim darzy tego zasranego eSBeka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To co mówi Bednarz ma na celu by potem ogłosić: my chcieliśmy Valcxa zatrzymać, zaproponowaliśmy mu to i to - on sam odszedł. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że ktoś taki jak Stan nie przyjmie roli innej niż dyrektor sportowy lub stanowiska z podobnymi prerogatywami. Pięknie stwarzane pozory...
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Redaktor M. Górski: Panie wiceprezesie jak spędza Pan czas od momentu nieudanej przygody pucharowej z Levadią Tallin? Jacek Bednarz: http://www.youtube.com/watch?v=MGmAfxakGZk Dziękuję za rozmowę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakoś ciężko jest mi sobie wyobrazić współpracę dotychczasowego dyrektora sportowego z nowym wiceprezesem ds. sportowych. Czy te stanowiska są równorzędne? Bednarz jako członek zarządu jest w hierarchii nad Stanem - tak myślę. Czyli to degradacja dla Holendra. Bednarz ma pomysł na współpracę ale to nie znaczy, że Stanowi jego pomysł się spodoba. Obawiam się, że nie. Sytuacja się zrobiła bardzo nieciekawa. Basałaj też sobie znalazł odpowiedni czas na dymisję - nie ma co.
Wolfy czyżbyś przewidział obecną sytuację i został zmieszany z błotem na forum? Bo takiego volta to chyba nikt się nie spodziewał. Jeszcze jest jedna kwestia. Iwan w jakimś artykule ostatnio stwierdził, że takie akcje w klubie zdarzają się jak BC nie ma w pobliżu i teraz jest też poza krajem na dłuższy czas. Czyli kto miesza zarząd, rada nadzorcza? Bo ja już cały głupi jestem. edit: na stronie głównej właśnie przeczytałem artykuł, który rozwiewa moje wątpliwości i nie wierzę żeby Stan u nas został.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.03.2012 o godz. 12:19.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|