The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2009, 14:23
W nadchodzącym sezonie nie będę oczekiwał niczego od Wisły, byle się utrzymali. Narobiło się takie łajno, że trzeba budować drużynę od początku na tydzień przed rozpoczęciem sezonu, sezonu który będzie dla nas na prawdę ciężki, z kilku powodów... których nawet nie chce mi się wymieniać bo szkoda czasu na to. Oby ta dymisja nie została przyjęta, a w ręcz przeciwnie, żeby zatrzymać Maćka za wszelką cenę. Natomiast zwolnić takich ludzi jak, Janas, Bednarz czy Wilczek... i szukać nowych ludzi na ich stanowiska. Innej opcji nie ma. Zobaczymy czy jutro Wisła odkupi swoje grzeszki w meczu z Lechem, wszystko okaże się dopiero jutro.

P.S. Czy Pablo Alvarez będzie mógł już jutro zagrać?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Wałek
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 24.07.2009, 14:23
100 % poparcia dla Macieja Skorży . Nie przyjmowac dymisji ! Lippi skompromitowal sie bedac trenerem Interu i nie awansowal kiedys nawet do LM odpadajac ze szwedzkimi ogórkami a w 2006 roku zdobył Mistrzostwo Świata .
pluti1906
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2009, 14:24
Robi się to czaego się obawiałem . Decyzja Skorzy była do przewidzenia bo jest to człowiek z klasą . robi się źle sportowo a kibicowsko no zobaczymy to moze pomóc bo nie będzie przypadkowych osób na meczach . Tlyko jak narazie sprzedały się 23 karnety przez 2 dni to o czys świadczy. Ja kupuje jutro i mam nadzieje ze nie tylko ja będe jeździł na mecze Wisełki w sosnowcu.
TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.07.2009, 14:25
http://www.youtube.com/watch?v=DgK9RcV4MKI

co dla niektórych, wiem że temat nie kibicowski, ale proponuje przesłuchać ten filmik i przemyśleć każde słowo z 10 razy...
Krakowska Wisła !
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.07.2009, 14:26
A pamiętacie Gordona Strachana i kompromitację jak zaczynał pracę w klubie?
doncorleone2010
Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2009, 14:28
fond napisał(a):Wyświetl post
Cóż, już oglądając wypowiedź Skorży tuż po meczu można się było spodziewać takiej decyzji. Rozsądnie byłoby jednak nie przyjmować tej decyzji bo nie mamy godnego następcy, a bez trenera 'od zaraz' mamy szansę stracić ligę.

O to link z wolnymi trenerami (bezrobocie) jak widac jest ich aktualnie 1458, wiec nie mowcie mi tu ze nie znajdzie sie tam dobry nastepca !!!!

http://www.transfermarkt.de/de/train...e_trainer.html

Uwazam ze powinno sie zatrunic Smude do polowy rundy, Skorza w Wisle nie ma juz przszlosci !!!

Kibice Wisly czy kazdego trainer co zlego slowa o was i pilkarzach nie powie bedziescie calowac po nozkach
Czy kazdy co bedzie sie wam wydawal sympatyczny bedziecie calowac po nozkach?

Ahhhh..... szkoda slow
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2009, 14:28
ja tam póki co czekam na oficjalna stronę.

pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2009, 14:41
Szkoda że rada nadzorcza naszego klubu nie poda się do dymisji. Bo akurat oni są tak samo jak i piłkarze winni klęski. Oceniając np. Bednarza, moim zdaniem gość robił całkiem dobrą robotę. Sprowadził Marcelo, Diaza, Łobodzińskiego, Jirsaka, Kirma, Gargułę, Singlara, Alvareza. Czyli zawodników którzy naprawdę mają potencjał by grać w Wisle i by stanowić o jej sile. Dawno żaden menadżer w Wisle nie sprowadził tylu niezłych grajków. Ale widocznie Rada Nadzorcza postanowiła mu trochę utrudnić życie. Wiadomo jak to jest, jak ktoś dobrze coś robi to u innych pojawia się zazdrość. Na tyle mu utrudniono życie że nie sprowadziliśmy ani Nei, ani Ettiena, ani Nurkovicia. Oraz pewnie niejednego dobrego grajka. Dlatego też Bednarz moim zdaniem jest najmniej winien tej całej klęski.
Co do Skorży, owszem popełnił błędy w okresie przygotowawczym, ale też ma jaja. Potrafił wziąć całą winę na siebie i potrafił też podać się do dymisji. Ja bym tej dymisji nie przyjął, bo obecnie w Polsce ciężko znaleźć lepszego trenera. Mówi się do 3 razy sztuka. Maciek swoją pracą zasłużył na kolejną szansę. Dwa razy mistrza Polski zdobyć z taką przeciętną drużyną to jest sztuka. Miał znacznie trudniej niż Kasper czy Smuda.
Wilczek natomiast to mnie bardzo wkurzał swoimi wypowiedziami. Zawsze obiecywał transfery i zazwyczaj nic z tych obietnic nie wychodziło. Wisła nie potrzebuje ludzi co okłamują kibiców.
Co do piłkarzy, nie da się ukryć że to oni za to wszystko najbardziej odpowiadają i to oni powinni sie zgodzić na bardzo dużą redukcję kontraktów. To znacznie byłoby lepsze dla klubu niż dymisja Skorży.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2009, 15:04
http://www.wislasoccer.com/news_item_10918.htm to jak to jest
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2009, 15:09
Trener Wisły Kraków Maciej Skorża złożył podanie o dymisję – poinformował serwis wislakrakow.com. Klub oficjalnie zaprzecza.

Zdaniem serwisu, podanie szkoleniowca nie zostało jeszcze rozpatrzone. I na razie nie wiadomo, kiedy będzie.

- To nieprawda. Trener Skorża nie złożył podania o dymisję - powiedział jednak Wirtualnej Polsce rzecznik prasowy klubu Adrian Ochalik.
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.07.2009, 15:10
Jak nie cierpię Onetu to jeden komentarz tam znaleziony uważam za trafny: "Cupiał zawinił, Skorżę powieszono". Nic dodać nic ująć. Tracimy najlepszego polskiego trenera. Żal ogarnia mnie coraz większy.
Раз два трзы, Туск ухади!
Romek92
Junior Member

Stary 24.07.2009, 15:10
Skorża powinien zostać w Wiśle, lepszego trenera w Polsce to nie ma.
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.07.2009, 15:11
ABSOLUTNIE NIE!
Pomysl na taki cykl przygotowan byl wlasciwy jesli mielismy cos osiagnac w tych pucharach. Przygotowanie na pierwsze mecze jak pokazal "Czajacy się" w Lechu nie zdaje sprawdzianu. To nie wina Skorzy ze ma w druzynie patalachow ktorzy nie potrafia wykorzystac kilku setek jakie sobie wypracowuja pomimo slabej formy. Wina jest przede wszystkim pilkarzy i zarządu z Cupiałem na czele, ktorzy jak pokazuje nie pierwszy rok, nie rozumieja co mowia bo robia zupelnie co innego.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2009, 15:11
wiedziałem że to plota. Ciekawe skąd szanowna redakcja wyciagnela taka informacje?
pewnie maja info od "Boga"...

matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.07.2009, 15:12
To chyba najlepsze rozwiązanie z możliwych pod warunkiem, że ta dymisja zostanie odrzucona. Pan Maciek pokazał że jest człowiekiem honorowym przyznając się do błędu na konferencji i dymisją. Nie zależy mu na odszkodowaniu, a dobru drużyny.

Cupiał ma tylko jedno wyjście- nie przyjęcie dymisji. Wszyscy powinni wiedzieć że jest jedyne słuszne rozwiązanie.

Poza tym według mnie trener nie popełnił błędu, a zagrał va bank przygotowując szczyt na IV rundę kwalifikacji, bo wtedy jedynie w najwyższej formie moglibyśmy wejść do LM. Zrobił to świadomie ale nie spodziewał się że zawodnicy tak zawiodą w pierwszych meczach.

Jutro mocne poparcie dla trenera może pozwolić mu wypełnić kontrakt, na co mocno liczę.

Nie liczcie że będzie jakieś info na oficjalnej, co najwyżej dementi bo oficjalnie nie podaje się takich informacji.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.07.2009, 15:14
Maciej Skorża musi zostać, nie chce aby trenerem był kto inny. Widać Skorża ma jaja i przyznał się do winy do tego oddał się do dyspozycji zarządu i niestety za pewne będzie tak jak pisali poprzednicy zwolnią Skorżę swoje stołki utrzymają i wszyscy bedą zadowoleni. Otóż nie NIKT nie będzie zadowolony, zmiana trenera nic tu nie da.
Skorża jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu i gwarantuje wam że nawet zatrudnienie Fergusona na dzień dzisiejszy nie zmieni Wisły, bo nawet taki trener nic nie poradzi że musi grać 13 zawodnikami !! Brak rywalizacji o pozycje robi swoje, to nie wina Skorży że w klubie nie ma transferów, nie wiem czy na forum znalazłby się chociaż jeden odważny który zdecydował się poprowadzić Wisłę mającą aktualnie taki skład.
SZACUNEK PANIE MAĆKU!!!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

podszywacz
Senior Member

Stary 24.07.2009, 15:14
Niestety, prawdopodobnie Cupiał, jak wielu zarządzających większą firmą menedżerów (naszych szefów) jest tak zaszufladkowany w swoich czterech ścianach bez okien i zalepioną dziurką od klucza, że nie zauważa problemów, potrzeb, sygnałów z zewnątrz. Niestety, Cupiał może mieć żal ale głównie do siebie. Oczywiście rozumiem go doskonale, jest kryzys i trzeba oszczędzać.
Romek92
Junior Member

Stary 24.07.2009, 15:17
Jak Skorża odejdzie to ten klub się posypie, bo piłkarzom nie bedzie zalezalo na niczym.
podszywacz
Senior Member

Stary 24.07.2009, 15:19
Romek92 napisał(a):Wyświetl post
Jak Skorża odejdzie to ten klub się posypie, bo piłkarzom nie bedzie zalezalo na niczym.
Nie, wydaje mi się że tak nie będzie. Nowy trener zawsze wprowadza zastrzyk świeżej krwi, dyscypliny, niepokoju wśród zawodników. Ale to na chwilę. Skorża to materiał na zbudowanie naprawdę silnego zespołu ale z wzmocnieniami nie szrotem.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.07.2009, 15:19
Przecież nikogo nie zwolniono. Skorża złożeniem dymisji pokazał to, co powiedział na pomeczowej konferencji - że przyznaje się do błędu i, że nie będzie się zasłaniał podpisanym kontraktem i walczył o odszkodowanie, jak będą go chcieli wyrzucić. Zachował się po prostu fair. Ja tam mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie wyrzucić Maćka dla samego wyrzucenia. Jeśli ma być nowy trener, musi on być lepszy od obecnego.

Skroża musi zostać.
fond
Senior Member

Stary 24.07.2009, 15:20
Cóż, sensacyjny w swej wymowie news z wislakrakow.pl już zmieniono i brzmi lepiej choć oznacza 'prawie' to samo Nie ma już w treści 'podał się do dymisji' tylko 'oddał się do dyspozycji zarządu'
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2009, 15:20
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
ABSOLUTNIE NIE!
Pomysl na taki cykl przygotowan byl wlasciwy jesli mielismy cos osiagnac w tych pucharach. Przygotowanie na pierwsze mecze jak pokazal "Czajacy się" w Lechu nie zdaje sprawdzianu. To nie wina Skorzy ze ma w druzynie patalachow ktorzy nie potrafia wykorzystac kilku setek jakie sobie wypracowuja pomimo slabej formy. Wina jest przede wszystkim pilkarzy i zarządu z Cupiałem na czele, ktorzy jak pokazuje nie pierwszy rok, nie rozumieja co mowia bo robia zupelnie co innego.
Zgadzam sie z Toba, nasi kopacze zawalili na calej lini swoim podejsciem do meczu, wsoim minimalizmem. Co bylo widac w Sosnowcu mysleli ze tak jak w lidze pochodza sobie troche po boisku tak zeby ich wyzelowane wloski sie nie zniszczyly i pot pod pachami nie zniszczyl zapachu ich drogich perfumi bedzie gies.
A tu zoonk ogorki przyjechaly i chca grac w pilke, przeciez to skandal jak tak mozna przeciez oni mieli nie umiec grac w pilke bo zarabiaja dziescec razy mniej min my.
Levadia zobaczyla ze nasi to leniwe lewusy i ambicja nadrobili to czego im brakowalo i teraz cala polska ma polewke z Wisly.
,
fleker
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 24.07.2009, 15:22
Jestem zdecydowanie za tym by dymisję odrzucono. Bednarz jest najlepszym dyrektorem sportowym od lat. Co do Wilczka - nic od niego nie mam.

Wg mnie ewentualnie najlepszym kandydatem na przejęcie drużyny po Skorży jest Paweł Janas. Innych kandydatur nie widzę...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.07.2009, 15:22
Skorża to jedyny Polski trener który nie ma przedpotopowego myślenia. On się uczył od najlepszych - jak Beniteza na przykład.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.07.2009, 15:24
Moim zdanie teraz piłkarze powinni zorganizować konferencje albo wystosować jakiś list z poparciem dla trenera chyba że im naprawdę nie zależy i NIC nie zawdzięczają trenerowi.
To tylko i wyłącznie wina piłkarzy za porażkę jak się nie wykorzystuje sytuacji i puszcza się szmatławe bramki to logiczne że trener nic już nie zrobi bo nie wyjdzie na boisko i nie strzeli bramek bo nie stanie na bramce on może jedynie mobilizować pikarzy do większej walki, a co oglądam mecze to widzę że Skorża jest trenerem który często stoi przy linii i mobilizuje udziela wskazówek, a nie siedzi i patrzy jak się męczą piłkarzyki którzy myślą że mecz wygra się sam i że piłka sama wpadnie do bramki od tak bo kiedyś wpaść musi bo my jesteśmy z Wisły i nam się należy!!

Jeżeli Cupiał przyjmie dymisje Skorży to będzie jeszcze większy błąd niż zwolnienie Kasperczaka !!
Mam nadzieje że Cupiał podejmie mądrą decyzję i zmieni ale skład doradców dyrektorów sportowych i prezesów a NIE TRENERA!!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2009, 15:25
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Skorża to jedyny Polski trener który nie ma przedpotopowego myślenia. On się uczył od najlepszych - jak Beniteza na przykład.
A mi się wydaje, że jednak od Janasa bardziej... Ale może mi się nazwiska pomyliły...
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2009, 15:26
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Nie, wydaje mi się że tak nie będzie. Nowy trener zawsze wprowadza zastrzyk świeżej krwi, dyscypliny, niepokoju wśród zawodników. Ale to na chwilę. Skorża to materiał na zbudowanie naprawdę silnego zespołu ale z wzmocnieniami nie szrotem.
Po prostu kopacze sie boja ze jak nie beda grac to ich trener posadzi na lawce i kasy nie bedzie. Bo wiadomo ze trener bedzie mial zaufanie u RN na samym poczatku.
Ale pilkarze sie postawia zaczna przegrywac i bye bye treneru. I znowu nastepny i gitara.
A klub dalej bedzie w bagnie po kolana albo jak nie po pas a tak grac to sie da w naszej marnej lidze bo w Europie to juz nie.

Nam potrzeba zeby Cupial wszedl do szatni ......... tak drzwiami zeby na Wawelu golebie z dachu pospadaly i powiedzial ze tu rzadzii trener i jak komus cos nie pasuje to po drugiej stronie Blon jest drugi klub zawsze morze grac tam.
Czym by pokazal ze skonczylo sie opierdalanie i minimalizm oraz gwoazdorstwo. A zaczela by sie ciezka praca i zapiepszanie od 1 do ostatniej minuty a nie jak mi sie zachce to moze od 20 minuty.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 24.07.2009 o godz. 16:32.
,
Kibicka15
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 24.07.2009, 15:28
Trener Skorża musi zostać!!! Może i popełnił jakieś błędy w przygotowaniach do dwumeczu z Levadią, ale na pewno nie jest to tylko i wyłącznie jego wina, że tak zagraliśmy. Maciej Skorża ma moje pełne poparcie. Uważam, że to obecnie najlepszy polski trener i nie możemy się go pozbyć!!! Maciek, błagam zostań, bez Ciebie może być tylko gorzej... Mam nadzieję, że tę dymisję odrzucą!!!
KacpiTSW
Senior Member

Stary 24.07.2009, 15:28
Miejmy nadzieje, że Cupiał da szansę jeszcze Skorży i pozwalnia Janasów, Bednarzów, Kazimierskich i Wilczków. Swoją drogą ciekawy duet byłby Skorża & Smuda, dwóch menedżerów który jeden z nich na papierze był by asystentem.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
masterlag
Senior Member

Stary 24.07.2009, 15:30
Szok. Szok. SZOK! Tego po prostu nie można przyjąć! I już.
A pan Maciek, niech nie myśli egoistycznie ;P
Co do Wilczka- myślę, że może zostać. Co do Bednarza- tutaj jestem za jego zwolnieniem (Diaz i Marcelo to nie gwiazdy, które będą w przyszłości grać w np. takiej Barcelonie; nie robią na mnie wrażenia aż takiego, bym mu do stóp padała i dziękowała za ich sprowadzenie).
Jedyne co, to należy ZWOLNIĆ KAZIMIERSKIEGO! Wstyd po prostu, żeby mistrz Polski nie miał trenera br. (bo pan Jacek tylko po kase przychodzi i czasem coś porzuca Pawełkowi i Ilie; nie te czasy...)
także głośno i wyraźnie: 1906% POPARCIA DLA TRENERA SKORŻY! zostań z nami Maciek!

EDIT: *KacpiTSW*- na pewno... Żaden trener z doświadczeniem nie pójdzie ci na taki układ. Bo asystent z założenia jest gorzej opłacany itd. Smuda i Skorża to indywidualności i już. To tak jakby teraz młodemu Pepowi G. "dorzucić" starszego trenera, np. ...Ancelottiego x)
Powód: ed
Ostatnio edytowane przez masterlag : 24.07.2009 o godz. 15:33.
Krakowska Wiślaczka!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów