The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2009, 11:51
przestańcie psioczyć na sprowadzenie Jopa. Tego zawodnika chce przede wszystkim Maciek Skorża, a większość z was ocenia go po jednym meczu - tym z Austrią na EURO 2008. Jako trzeci stoper jest to idealny kandydat.

A że doświadczonych, byłych reprezentantów Polski, obrońców opłaca się sprowadzać pokazują przykłady Adamskiego czy Hajty. Chłopaki za granicą już klubu nie mogli znaleźć, a wrócili do Polski i są gwiazdami w swoich klubach...
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.07.2009, 11:54
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
przestańcie psioczyć na sprowadzenie Jopa. Tego zawodnika chce przede wszystkim Maciek Skorża, a większość z was ocenia go po jednym meczu - tym z Austrią na EURO 2008. Jako trzeci stoper jest to idealny kandydat.

A że doświadczonych, byłych reprezentantów Polski, obrońców opłaca się sprowadzać pokazują przykłady Adamskiego czy Hajty. Chłopaki za granicą już klubu nie mogli znaleźć, a wrócili do Polski i są gwiazdami w swoich klubach...
Dokladnie!!
Jop swoje w FK gral i doswiadczenia ma, bedzie konkurencja na srodku i extra. Mysle ze Maciek zrobi z Jopa jeszcze dobrego obronce aczkolwiek mysle ze nawet z tym co Jop pokazal w meczu na EURO nie bedzie mal problemu w naszej lidze...

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.07.2009, 11:58
koker napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie!!
Jop swoje w FK gral i doswiadczenia ma, bedzie konkurencja na srodku i extra. Mysle ze Maciek zrobi z Jopa jeszcze dobrego obronce aczkolwiek mysle ze nawet z tym co Jop pokazal w meczu na EURO nie bedzie mal problemu w naszej lidze...
a myślisz, że Jop z upływem czasu nauczył się grać? przypomnij sobie jak odchodził z Wisły jak grał, obrona wtedy nie tworzyła monolitu i nagle po tylu latach ściągamy tego.....perspektywicznego (!!) Jopa. Zero logiki.

Generalnie to mamy tydzien do pierwszego waznego spotkania i dysponujemy: 1 bramkarzem, 1 kontuzjowanym prawym obrońcą, jednym napastnikiem i dopóki się Garguła nie wyleczy, to nie ma kreatywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.07.2009, 12:06
Wie ktos jak sie zakonczyla sprawa z tym bramkarzem z Wloch ?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2009, 12:13
jeśli nie uda sie sprowadzic Braza to pewnie Jop trafi na R22.Dla mnie Jop jest zbyt mało zwrotny i wolny.
Piszecie że przy Skorży Jop może sie wiele nauczyc tylko że On ma już 31 wiosen to chyba troche późno na nauke piłkarskiego fachu.
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.07.2009, 12:18
Ja się cały czas łudzę, że to tylko zasłona dymna i że z Nurkoviciem niedługo podpiszemy tę umowę...
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 07.07.2009, 12:18
Tylko wiecie jaki jest problem z tymi "młodymi, perspektywicznymi"? Ze jak tylko poczują zapach pieniędzy.... to tyle będziemy ich widzieć. Przykład? choćby Lewandowski czy Stilić w Lechu. bardzo chcą odejść i zobaczymy jak to będzie z ich motywacją jak Lech (nie daj Boże- bo ja kibicuję wszystkim polskim drużynom w pucharach, gdyż działa to in plus dla wszystkich klubów ligi, a przede wszystkich dla Mistrza )odpadnie z pucharów wcześnie.

A taki Jop czy wcześniej Cleber są doświadczeni i niezależni finansowo, dzięki czemu nie rzucają się na pierwszą lepiej opłacaną ofertę(bo przypomnę, że Cleber w czasie gry w Wiśle miał wiele ofert, a odszedł do Tereka na swoje ostatnie 2 lata kariery, by mieć z głowy do końca życia problem z pieniędzmi)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.07.2009, 12:21
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jeśli nie uda sie sprowadzic Braza to pewnie Jop trafi na R22.Dla mnie Jop jest zbyt mało zwrotny i wolny.
Piszecie że przy Skorży Jop może sie wiele nauczyc tylko że On ma już 31 wiosen to chyba troche późno na nauke piłkarskiego fachu.
Myślę, że oni nie są traktowani w ramach alternatywy " Jop jak nie Braz" czy odwrotnie.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 07.07.2009, 12:34
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że oni nie są traktowani w ramach alternatywy " Jop jak nie Braz" czy odwrotnie.

Jak najbardziej nie. Potrzebujemy i prawego obrońcę, i stopera.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.07.2009, 12:57
eloszyyy98 napisał(a):Wyświetl post
z tymi bramkarzami robi się powoli cyrk.
Jakoś reszte zawodnikow potrafia sprowadzic.
Był Nurkovic a teraz nie ma zadnego...mamy tylko Kurto na lawce...jest nie ciekawie...
Ale trzeba wierzyc ze zarzad wie co robi.
Z bramkarzami nie "robi sie cyrk", tylko jest cyrk. I to już przynajmniej od pół roku.

To jest coś niespotykanego i głęboko zawstydzającego, podobne jaja nie zdarzają się nigdzie w świecie profesjonalnego sportu.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której na dwa arcyważne mecze fazy kw. LM w klubie jest tylko jeden bramkarz. To jakaś paranoja.

Nadal też nie ma widoków na dodatkowego, niezbędnego napastnika mimo iż z kadry I drużyny ubyło ich tego lata az trzech (Beto, Niedzielan, Dawidowski). Jest niepoważne, że jak widac jedynym poważnym kandydatem Bednarza był tu Nowak z Bełchatowa.

Atak trzeba wzmocnić. Bramkę i obronę też. Nie warto zapominać i o środku pomocy, gdzie przy kontuzji Garguły też trzeba myśleć o wzmocnieniu.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.07.2009, 14:11
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Z bramkarzami nie "robi sie cyrk", tylko jest cyrk. I to już przynajmniej od pół roku.

To jest coś niespotykanego i głęboko zawstydzającego, podobne jaja nie zdarzają się nigdzie w świecie profesjonalnego sportu.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której na dwa arcyważne mecze fazy kw. LM w klubie jest tylko jeden bramkarz. To jakaś paranoja.

Nadal też nie ma widoków na dodatkowego, niezbędnego napastnika mimo iż z kadry I drużyny ubyło ich tego lata az trzech (Beto, Niedzielan, Dawidowski). Jest niepoważne, że jak widac jedynym poważnym kandydatem Bednarza był tu Nowak z Bełchatowa.

Atak trzeba wzmocnić. Bramkę i obronę też. Nie warto zapominać i o środku pomocy, gdzie przy kontuzji Garguły też trzeba myśleć o wzmocnieniu.
Ja nic nie widze, aby tylko się kontuzjogennym Nowakiem interesowali, ale oczywiście ty wiesz lepiej. Czego wy chcecie od Bednarza skoro jego menager(największe hieny w sporcie) ni z gruszki ni z pietruszki nagle zażyczył sobie dla swojego pupilka więcej hajsu mimo, że wcześniej kwota jaką ma zarabiać była ustalona. Tak dalej będzie sobie gnił w tej śmiesznej swojej lidze. Teraz klub nie pozwolił bramkarzowi na testy jechać to oczywiście też Bednarz zły, a prawda jest taka, że on więcej zrobił niż niejaki Mielcarski. Tą runde to z palcem w tyłku powinniśmy przejść i to bez wzmocnien. Okienko transferowe dopiero otwarte, ale wy biadolicie, że transferów brak. Nie zawsze wszystko idzie tak jak trzeba.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 07.07.2009, 14:34
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja nic nie widze, aby tylko się kontuzjogennym Nowakiem interesowali, ale oczywiście ty wiesz lepiej. Czego wy chcecie od Bednarza skoro jego menager(największe hieny w sporcie) ni z gruszki ni z pietruszki nagle zażyczył sobie dla swojego pupilka więcej hajsu mimo, że wcześniej kwota jaką ma zarabiać była ustalona. Tak dalej będzie sobie gnił w tej śmiesznej swojej lidze. Teraz klub nie pozwolił bramkarzowi na testy jechać to oczywiście też Bednarz zły, a prawda jest taka, że on więcej zrobił niż niejaki Mielcarski. Tą runde to z palcem w tyłku powinniśmy przejść i to bez wzmocnien. Okienko transferowe dopiero otwarte, ale wy biadolicie, że transferów brak. Nie zawsze wszystko idzie tak jak trzeba.
To, co zrobił, lub czego nie zrobił Mielcarski, co sobie myśli i jakie ceny dyktuje jakiś niepoważny menadżer (o ile to jest prawda), nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla chorego cyrku z bramkarzami, który trwa w Wiśle juz ponad pół roku i nie usprawiedliwia kontraktowania zawodników przed arcyważnymi meczami dopiero "za pięć dwunasta". Tak nie postępuje żaden profesjonalny klub.

Polityka transferowa Wisły jest daleka od doskonałości. I nadal pełna patologii. Nie ma żadnego powodu, by na to nie narzekać. bo nie tak być powinno. Sprawy transferowe nie muszą być finalizowane dopiero w trakcie lipca.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.07.2009, 15:11
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post

zgadzam się, że to paranoja

na szczęscie mamy Diaza, ktory już się sprawdził na kilku pozycjach.
Panie Bednarz, po co kupować bramkarza? Lepiej przekwalifikować Diaza...
na pewno nie jest większym ogórkiem od tych wszystkich testowanych Indonezyjczyków i Eskimosów.

Poważnie:
- Pion sportowy jak widac nie wykonuje nerwowych ruchow w sprawie obsady tej pozycji. Świadczy to albo o profesjonalizmie, albo jego braku...

Wiem, że nic nie wiem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2009, 15:22
Ja tylko nie rozumiem dlaczego uparto sie aby sprowadzic bramkarza za darmo. Tak jakby w Wisle traktowali ta pozycje drugorzednie. Na napstnika sa pieniadze, na pomocnikow tez, a bramkarz musi byc za free. A nie sadze zeby np Jaga chciala za Glikiewicza wiecej niz 200 tys Euro.
Ostatnio edytowane przez nesta : 07.07.2009 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.07.2009, 15:30
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Wg. tych informacji pozyskamy obu - http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21321
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.07.2009, 15:50
Jeśli ściągamy Jopa to myślę że wcześniej musimy zakontraktować prawego obrońcę i świadczy to o trendzie budowania mocnej drużyny. Mam nadzieję że jednak liczymy w przyszłości na wychowanków na stoperze, bo inaczej nie zrozumiałe byłoby kupowanie teraz Jopa w perspektywie kilku lat.

My wiemy swoje w temacie bramkarza i dla wielu najlepiej zatrudnić kogokolwiek i będzie spokój, ale jak widzicie drugi młody zdolny nie jest nam potrzebny. Musi być ktoś kto realnie powalczy o pierwszą 11.

Ja nie widzę ruchów wskazujących, że mamy pieniądze na napastnika. Mam nadzieję że Paweł jeszcze raz spróbuje walki u nas o LM i tylko na tym skorzysta.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.07.2009, 15:52
zdaniem pewnej niemieckiej strony Filipe da Costa to lewy pomocnik.Czyżby konkurencja dla Kirma ?
http://www.futbol.pl/artykul/57411.html
Grał min. w Leeds,CSKA Sofia,Sportingu Braga,Larisie
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2009, 15:52
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko nie rozumiem dlaczego uparto sie aby sprowadzic bramkarza za darmo. Tak jakby w Wisle traktowali ta pozycje drugorzednie. Na napstnika sa pieniadze, na pomocnikow tez, a bramkarz musi byc za free.
Może dlatego że mamy przyzwoitego bramkarza, i nie potrzebujemy na tą pozycję nikogo 'na gwałt'. Także wielkiej tragedii nikt robić nie będzie jak nikogo nie ściągniemy. Ale 'przy okazji' zawsze poszukać można.
A co do faktu że może nam zostać zaledwie 18 letni bramkarz to ja nie wiem co tak wszyscy panikują. Wprawdzie Kurto na oczy nie widziałem, ale jeśli jest naprawdę utalentowany to nie widzę przeszkód żeby te 3 mecze w sezonie pobronił. Przypomnę że Casillas jako 18 latek podnosił puchar europy
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.07.2009, 15:54
I wtedy Kirm musiał by grać na prawym skrzydle. Nie widzę sensu tego transferu, lepiej wyłóżcie więcej pieniążków dla Adisa i porządnego napastnika!
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2009, 15:54
Pierwsze slysze. Ale z opisu widac ze to chyba niezbyt dobry zawodnik jesli co chwile gdzies sie przenosi bo pewnie nigdzie go nie chcą... No nic, czekajmy na dalsze info.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 07.07.2009, 15:58
Dyrektor sportowy do dupy ,właściciel do wylania ,RN śmiesznie sie zachowuje itd.
Można bez przerwy takie teksty na tym forum wyczytać ,tylko jakoś dziwnie drugi raz pod rząd ci nieudacznicy zdobywają MP, nie profesjonaliści z Poznania czy Warszawy.Trochę to dziwne.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.07.2009, 16:00
W kwesti bramkarza,naprawde zadko psiocze tu na forum bo nawet i nerwow szkoda ale dzis to juz
jest juz poprostu paranoja.

Z sytuacji z Nurkoviciem sami podcielismy sobie gałaz na ktorej zesmy siedzieli.Majac i testujac Nurka od 10 dni,nagle oswiadczamy ze testujemy jeszcze kogos innego.choc Bosniaka wszyscy chwalili i bylo wszytsko ok.
A tu nagle zwrot,bo uparlismy sie zeby sprawdzic nastepnego 4434 do kolekcji.

W takiej styuacji Menago Bosniaka zwyczjnie po ludzku sie wku**** wił,bo to naprawde przegiecie.
Nie dziwie sie ze na złośc podbil kwote za to ze z naszej strony tak postapiono.

CHytry traci dwa raz,i my przekonalismy sie o tym dobitnie.Niewiem czy ktos dziala i postepuje tak umyslnie czy nie ,moze jakies jaja sobie robi ale sytuacja z bramkarzem osmiesza Wisle pod kazdym wzgledem.

A tu czas ucieka do czwartku trzeba zgloscic 2 bramakrza w kadrze na Leviadie ,ciekawe czy zachowja twarz i beda jeszce negocjowac z Nurkoviciem ale niewiem czy np ja miallbym odwage zeby po takim numerze robic to znowu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2009, 16:09
Po filmiku widac ze ten Costa gra strasznie samolubnie. Umiejetnosci jakies tam ma ale nie wiem czy to obry pomysl...
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 07.07.2009, 16:13
kristos napisał(a):Wyświetl post
Dyrektor sportowy do dupy ,właściciel do wylania ,RN śmiesznie sie zachowuje itd.
Można bez przerwy takie teksty na tym forum wyczytać ,tylko jakoś dziwnie drugi raz pod rząd ci nieudacznicy zdobywają MP, nie profesjonaliści z Poznania czy Warszawy.Trochę to dziwne.
Przepraszam, ale kto tu kiedykolwiek pisał, że w Warszawie i Poznaniu są profesjonalnie zarządzane kluby piłkarskie?

A cyrk z bramkarzami i polityka transferowa ostatnich lat bynajmniej nie pokazuje, że dyrektor sportowy jest the best, właściciel wybitny, a RN zachowuje się poważnie i fachowo. Sorry. A dziwne jest to, że dla niektórych zauważanie tego jest dziwne.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 07.07.2009 o godz. 16:16.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.07.2009, 16:19
Kirm mógłby wtedy grać ofensywnego pomocnika bo podobno ma do tego predyspozycje, więc miałoby to sens. Wobec braku drugiego napastnika i wyleczenia się Garguły zabójczy środek Sobolewski-Garguła-Kirm i Małecki z tym nowym na skrzydła. Mogłoby być ciekawie i efektownie : )

Jako, że jestem fanem talentu Jirsaka to nasz czeski pomocnik mógłby grać w parze z Kirmem wtedy do czasu powrotu Guły : )

Boli trochę, że w przyszłym sezonie może grać w "11" większość zagranicznych graczy : /
Ostatnio edytowane przez eMTe : 07.07.2009 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Od: 08.2008

Stary 07.07.2009, 16:35
Da Costa nie prezentuje sie wcale źle, drybling, dynamika i szybkosc na dobrym poziomie, takiego nam trzeba. Choc to troche taki Małecki. Lepszy by był Paulo Costa z Anorthosis (ostatnio APOEL), ale o nim pewnie nawet nie mysleli xD
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.07.2009, 16:37
Nie byłby to chyba głupi pomysł zatrudnienie go. Na angielskiej wiki piszą, że koleś zagrał 14 meczów w tej rundzie w Levskim, ale z uwagi na kryzys został wystawiony na listę transferową, gdyż jest jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy w lidze bułgarskiej.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 07.07.2009, 16:38
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21324

Zadzwoniłem do kumpla Bułgara, żeby o niego zapytać.

Nazwał go jednym z największych naciągaczy o jakich słyszał. Typ grał w CSKA i nic nie pokazał. Na testach zawsze wychodzi fajnie a potem już nie jest tak różowo. Stwierdził też, że to na pewno plotki, bo Wisła na 100% tak się nie pomyli.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 07.07.2009 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 07.07.2009, 16:45
Krissu napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21324

Zadzwoniłem do kumpla Bułgara, żeby o niego zapytać.

Nazwał go jednym z największych naciągaczy o jakich słyszał. Typ grał w CSKA i nic nie pokazał. Na testach zawsze wychodzi fajnie a potem już nie jest tak różowo. Stwierdził też, że to na pewno plotki, bo Wisła na 100% tak się nie pomyli.
obejrzyj filmiki na youtubie i sam ocenisz czy coś z niego jest, a nie sugeruj się opinią kolegi. z filmu ewidentnie widać, że koleś w piłkę grać potrafi, jest przebojowy, dynamiczny i ma ciąg na bramkę jak kiedyś Kuba.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 07.07.2009, 16:49
wiernyTS napisał(a):Wyświetl post
Po filmiku widac ze ten Costa gra strasznie samolubnie. Umiejetnosci jakies tam ma ale nie wiem czy to obry pomysl...
jest strasznym "pajacem" te akcje mnie naprawde zażenowały... już prędzej uwierze w Tristana niż to, że go kupia...albo nie bede krakal...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów