The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 22:23
to wcale nie śmieszne
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.08.2010, 22:26
ale prawdziwe
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Od: 06.2010

Stary 01.08.2010, 22:27
picasso mistrz

Na Reymonta zawsze mają czas jak widać...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.08.2010, 00:30
michelangelo10 napisał(a):Wyświetl post
a pani Janik? wczesniej spieprzyla projekt Krakowa jako dyrektorka biura euro2012, a teraz jako doradca prezydenta psuje nasz stadion. precz z tymi babolami!
wiedzialy komu sie nadstawic,,
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2010, 00:38
Jak to już ktoś nie raz stwierdził największą wadą naszego stadionu jest... OKRĄGLAK... oglądając najnowsze zdjęcia na stadionwisły.info od razu to widać niestety... Pomimo braku pomysłu jakim wykazał się projektant to stadion tworzył by w środku niezłą "bryłę" (mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi) gdyby zamiast okrąglaka był narożnik jak 3 pozostałe...

Wie ktoś może ile kosztuje budowa samego jednego narożnika tak czysto teoretycznie?
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 02.08.2010 o godz. 00:41.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2010, 06:57
WiernyWiśle napisał(a):Wyświetl post
Jak to już ktoś nie raz stwierdził największą wadą naszego stadionu jest... OKRĄGLAK... oglądając najnowsze zdjęcia na stadionwisły.info od razu to widać niestety... Pomimo braku pomysłu jakim wykazał się projektant to stadion tworzył by w środku niezłą "bryłę" (mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi) gdyby zamiast okrąglaka był narożnik jak 3 pozostałe...

Wie ktoś może ile kosztuje budowa samego jednego narożnika tak czysto teoretycznie?
Ja wiem ile kosztował "okrąglak"-
o ile mnie pamięć nie myli 12 mln zł
Ale ,cóż można zburzyć ,co to jakieś głupie 12 mln ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.08.2010, 07:05
Czy tylko u mnie czas na
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html
stanął na godz 15 30 lipca ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2010, 07:44
Nie tylko u Ciebie...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.08.2010, 08:07
chyba zamontowali 3 masz oświetleniowy na trybunie zachodniej
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.08.2010, 11:05
Markus napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej martwi obecnie sytuacja z trybuną północną - powiedzmy sobie jasno, jeśli nie uda się wymusić na mieście w żaden sposób by zaczęli coś robić przed wyborami, to bardzo prawdopodobne, że zostanie wyłączona na lata.
Popieram, bo kompletnie nie rozumiem braku ruchu wokół tego tematu. Takie wykończenie zajmie co najmniej 2-3 miesiące, a z tego co widzę to jeszcze nikt się za to nie zabrał. Wiem, że tonący brzytwy się chwyta, ale czy nie były by możliwe jakieś tymczasowe rozwiązania - np. wejście na trybunę od strony murawy tak jak to było do tej pory?

To najważniejsza trybuna na naszym stadionie...

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 02.08.2010, 11:18
A jaki jest w ogóle powód, że środka D nie ma bo już nie pamiętam? Ogłoszony był przetarg tylko na "zewnątrz"?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 02.08.2010, 11:22
tak, na wybudowanie trybuny mogącej przyjąć widzów (czyli żeby były krzesełka i dach w zasadzie).
właśnie się miałem pytać czy jest tam cokolwiek robione, ale wygląda na to, że dalej nie.
nie rozumiem jak przez tak długi czas się można za to nie wziąć. trzeba jak najszybciej zacząć to robić. tylko co my możemy..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.08.2010, 11:50
sandbender napisał(a):Wyświetl post
A jaki jest w ogóle powód, że środka D nie ma bo już nie pamiętam? Ogłoszony był przetarg tylko na "zewnątrz"?
Chyba w któreś interpelacji powinniśmy zadać to pytanie prezydentowi. Jaki był powód że wszystkie trybuny ogłaszane były z zapleczem a ta nie. Może wyjaśnił by to w jakiś racjonalny sposób bo jak dla mnie to zasługuje tylko na nagrodę Darwina...
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.08.2010, 11:59
Może p.Niedziałkowska będzie cos wiedziała na ten temat Ale znając nasze "szczęcie" p.Niedziałkowksa będąc na urlopie powiększyła grono topielców ...i jestesmy w dupie
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 02.08.2010, 12:11
Pero napisał(a):Wyświetl post
Chyba w któreś interpelacji powinniśmy zadać to pytanie prezydentowi. Jaki był powód że wszystkie trybuny ogłaszane były z zapleczem a ta nie. Może wyjaśnił by to w jakiś racjonalny sposób bo jak dla mnie to zasługuje tylko na nagrodę Darwina...
Takie pytanie poszło w którejś z 2 ostatnich interpelacji. Jak na razie na pierwszą ciągle nie ma odpowiedzi (a termin minął 21 lipca), na drugą też nie ma (termin jeszcze nie minął).
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 02.08.2010, 12:58
O ile pamietam była odpowiedz w ktorejś z interpelacji lub w ktorejś z wypowiedzi prasowych Niedziałkowskiej że Miasto zleciło to Polimexowi Co jest o tyle dziwne ze przecież kasy nie ma na to a ponoć potrzeba 5 mln zł.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.08.2010, 13:21
Moja dośc karkołomna teoria na temat wykończenia trybuny D. Inwestor nie potrafił i dalej nie potrafi wyliczyc ile brakuje ostatecznie na wykończenie stadionu. Cały czas licza na to, że pieniądze, które przegłosowali ostatnio radni wystarczą na dokończenie budowy. Ale żeby się tego dowiedzieć trzeba najpierw ukończyć trybunę główną...Ta obecnie jest jeszcze daleko od otwarci dlatego nie potrafia jeszcze oszacowac czy pieniędzy jest wystarczająco dużo czy tez nie. A jeśli teraz zaczęliby robić D i okaże sie, że pieniędzy braknie na dokończenie głownej i D to dopiero będą jaja. Wyszli z założenia, że lepiej jedną skończyć niż przerwać prace na obu z powodu braku kasy...

Tylko takie coś przychodzi mi do głowy...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2010, 13:34
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Moja dośc karkołomna teoria na temat wykończenia trybuny D. Inwestor nie potrafił i dalej nie potrafi wyliczyc ile brakuje ostatecznie na wykończenie stadionu. Cały czas licza na to, że pieniądze, które przegłosowali ostatnio radni wystarczą na dokończenie budowy. Ale żeby się tego dowiedzieć trzeba najpierw ukończyć trybunę główną...Ta obecnie jest jeszcze daleko od otwarci dlatego nie potrafia jeszcze oszacowac czy pieniędzy jest wystarczająco dużo czy tez nie. A jeśli teraz zaczęliby robić D i okaże sie, że pieniędzy braknie na dokończenie głownej i D to dopiero będą jaja. Wyszli z założenia, że lepiej jedną skończyć niż przerwać prace na obu z powodu braku kasy...

Tylko takie coś przychodzi mi do głowy...
Zbyt dużo logiki w Twojej teorii. Przy tej budowie to niespotykane...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.08.2010, 14:38
Odnośnie finansowania budowy.

Czy podczas wyboru miast organizatorów rząd-premier nie obiecali że miasta które odpadły czyli Kraków i Chorzów będą miały pełne wsparcie rządu, że rozpoczęte projekty będą kontynuowane a trwające budowy mają zabezpieczone środki z budżetu centralnego?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 02.08.2010, 14:59
Premier obiecał ? Coś ty chłopie obudził się.A czego w kampanii nie obiecał,hehe.Toć Irlandia miała być, cud miód orzeszki.A mamy prawdopodobną powyżkę VAT-u i kasację becikowego Gdzie tu miejsce na stadion w jakimś Krakowie
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 02.08.2010, 14:59
Stadion Wisły dostał przyznaną dotację na budowę, w wysokości bodajże 100mln PLN (tyle co i inne projekty na E2012).
Odpowiedz cytując
jutro
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 02.08.2010, 15:03
Narzekamy na nasz stadion, a inne wcale nie są lepsze, dla przykładu coś z Warszawy:

http://www.sportfan.pl/artykul/19256...wlana-fuszerke
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 02.08.2010, 15:09
W tym przypadku najnormalniej w świecie trzeba przerobić rynny, które nie wyłapały całej wody spływającej z dachu. Dla pocieszenia przypomnę, że u nas woda też płynęła po trybunie wschodniej, co później poprawiono. Wydźwięk artykułu taki, jakby stadion miał się jutro zawalić.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.08.2010, 15:51

Czy tutaj gdzieś będą te schody ruchome?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 02.08.2010, 15:52
Nie zdziwiłbym się gdyby zastosowali wersję oszczędnościową
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.08.2010, 16:11
Heh ludzie Alianz Arena też ciekła zaraz po oddaniu .Takie rzeczy się zdarzają . Normalna sprawa na budowie takich duzych obiektów . Cieknący dach to mały pikuś .Jak ktos pisał wyżej : poprawią rynny czy załatają dziurę i po sprawie . Zreszta stadion Legii podobnie jak nasz jeszcze nie jest oddany więc spoko . To są pierdółki . Taki bubelek jak cieknący dach to nic w porównaniu z naszymi bubelkami O to jestem spokojny . U nich poprawią dach a u nas 20 innych rzeczy .NIe wyobrażam sobie innego rozwiązania . Problemem nie są taki drobiazgi .Problemem jest to że na Legii już sprzedają karnety a u nas nawet nikt w przybliżeniu nie jest w stanie określić terminu takiej operacji . Nawet ja już tracę cierpliwość Jakby mi ktoś powiedział że oddadzą stadion za 6 miesięcy i dotrzymał tego terminu to jestem w stanie to zaakceptować . Ale jak ktoś mi co tydzień podaję nowy termin i z góry wiadomo że nie będzie dotrzymany to też już mnie krew zaczyna zalewać . Ja mogę nawet poczekać do rundy wiosennej ale pod warunkiem że wtedy oddazą cały stadion ! Szczerze mówiąc nawet bym tak wolał .
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 02.08.2010, 16:22
To są schody w stronę boiska, ruchome będą po przeciwnej stronie trybuny od głównego wejścia na lożę vipów.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 02.08.2010, 16:27
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Czy tutaj gdzieś będą te schody ruchome?
Nie. Schody ruchome są zaprojektowane przy froncie trybuny, zaraz po wejściu do jęzora.
Tutaj je widać:

(na rzutach oznaczenie SR1)

Oczywiście wykonawca nie ma ich dostarczenia w zakresie prac, tak wynika z dokumentów przetargowych (a raczej odpowiedzi na pytania zadane do przetargu). Chyba, że ujęli to w tych 75mln, ale tego nie wiem.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.08.2010, 16:38
Dzięki za informacje. Ja osobiście uważam że jeżeli teraz odpadniemy lub nie będzie możliwości grać kolejnej rundy na R22 nie ma po co wracać, do momentu aż nie skończą wszystkiego na 100% zamontują wszystkie bajery itp.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 02.08.2010, 16:49
@MatMario - No to byśmy w tym roku nie wrócili R22
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów