|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
to wcale nie śmieszne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
ale prawdziwe
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
picasso mistrz
Na Reymonta zawsze mają czas jak widać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czy tylko u mnie czas na
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html stanął na godz 15 30 lipca ? ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie tylko u Ciebie...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
chyba zamontowali 3 masz oświetleniowy na trybunie zachodniej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
To najważniejsza trybuna na naszym stadionie... ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A jaki jest w ogóle powód, że środka D nie ma bo już nie pamiętam? Ogłoszony był przetarg tylko na "zewnątrz"?
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
tak, na wybudowanie trybuny mogącej przyjąć widzów (czyli żeby były krzesełka i dach w zasadzie).
właśnie się miałem pytać czy jest tam cokolwiek robione, ale wygląda na to, że dalej nie. nie rozumiem jak przez tak długi czas się można za to nie wziąć. trzeba jak najszybciej zacząć to robić. tylko co my możemy.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba w któreś interpelacji powinniśmy zadać to pytanie prezydentowi. Jaki był powód że wszystkie trybuny ogłaszane były z zapleczem a ta nie. Może wyjaśnił by to w jakiś racjonalny sposób bo jak dla mnie to zasługuje tylko na nagrodę Darwina...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Może p.Niedziałkowska będzie cos wiedziała na ten temat
Ale znając nasze "szczęcie" p.Niedziałkowksa będąc na urlopie powiększyła grono topielców ...i jestesmy w dupie ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Takie pytanie poszło w którejś z 2 ostatnich interpelacji. Jak na razie na pierwszą ciągle nie ma odpowiedzi (a termin minął 21 lipca), na drugą też nie ma (termin jeszcze nie minął).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile pamietam była odpowiedz w ktorejś z interpelacji lub w ktorejś z wypowiedzi prasowych Niedziałkowskiej że Miasto zleciło to Polimexowi Co jest o tyle dziwne ze przecież kasy nie ma na to a ponoć potrzeba 5 mln zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Moja dośc karkołomna teoria na temat wykończenia trybuny D. Inwestor nie potrafił i dalej nie potrafi wyliczyc ile brakuje ostatecznie na wykończenie stadionu. Cały czas licza na to, że pieniądze, które przegłosowali ostatnio radni wystarczą na dokończenie budowy. Ale żeby się tego dowiedzieć trzeba najpierw ukończyć trybunę główną...Ta obecnie jest jeszcze daleko od otwarci dlatego nie potrafia jeszcze oszacowac czy pieniędzy jest wystarczająco dużo czy tez nie. A jeśli teraz zaczęliby robić D i okaże sie, że pieniędzy braknie na dokończenie głownej i D to dopiero będą jaja. Wyszli z założenia, że lepiej jedną skończyć niż przerwać prace na obu z powodu braku kasy...
Tylko takie coś przychodzi mi do głowy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Odnośnie finansowania budowy.
Czy podczas wyboru miast organizatorów rząd-premier nie obiecali że miasta które odpadły czyli Kraków i Chorzów będą miały pełne wsparcie rządu, że rozpoczęte projekty będą kontynuowane a trwające budowy mają zabezpieczone środki z budżetu centralnego? ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Premier obiecał ? Coś ty chłopie obudził się.A czego w kampanii nie obiecał,hehe.Toć Irlandia miała być, cud miód orzeszki.A mamy prawdopodobną powyżkę VAT-u i kasację becikowego
Gdzie tu miejsce na stadion w jakimś Krakowie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stadion Wisły dostał przyznaną dotację na budowę, w wysokości bodajże 100mln PLN (tyle co i inne projekty na E2012).
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Narzekamy na nasz stadion, a inne wcale nie są lepsze, dla przykładu coś z Warszawy:
http://www.sportfan.pl/artykul/19256...wlana-fuszerke |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym przypadku najnormalniej w świecie trzeba przerobić rynny, które nie wyłapały całej wody spływającej z dachu. Dla pocieszenia przypomnę, że u nas woda też płynęła po trybunie wschodniej, co później poprawiono. Wydźwięk artykułu taki, jakby stadion miał się jutro zawalić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czy tutaj gdzieś będą te schody ruchome? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie zdziwiłbym się gdyby zastosowali wersję oszczędnościową
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Heh ludzie Alianz Arena też ciekła zaraz po oddaniu .Takie rzeczy się zdarzają . Normalna sprawa na budowie takich duzych obiektów . Cieknący dach to mały pikuś .Jak ktos pisał wyżej : poprawią rynny czy załatają dziurę i po sprawie . Zreszta stadion Legii podobnie jak nasz jeszcze nie jest oddany więc spoko . To są pierdółki . Taki bubelek jak cieknący dach to nic w porównaniu z naszymi bubelkami
O to jestem spokojny . U nich poprawią dach a u nas 20 innych rzeczy .NIe wyobrażam sobie innego rozwiązania . Problemem nie są taki drobiazgi .Problemem jest to że na Legii już sprzedają karnety a u nas nawet nikt w przybliżeniu nie jest w stanie określić terminu takiej operacji . Nawet ja już tracę cierpliwość Jakby mi ktoś powiedział że oddadzą stadion za 6 miesięcy i dotrzymał tego terminu to jestem w stanie to zaakceptować . Ale jak ktoś mi co tydzień podaję nowy termin i z góry wiadomo że nie będzie dotrzymany to też już mnie krew zaczyna zalewać . Ja mogę nawet poczekać do rundy wiosennej ale pod warunkiem że wtedy oddazą cały stadion ! Szczerze mówiąc nawet bym tak wolał . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To są schody w stronę boiska, ruchome będą po przeciwnej stronie trybuny od głównego wejścia na lożę vipów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Schody ruchome są zaprojektowane przy froncie trybuny, zaraz po wejściu do jęzora.
Tutaj je widać: ![]() ![]() ![]() (na rzutach oznaczenie SR1) Oczywiście wykonawca nie ma ich dostarczenia w zakresie prac, tak wynika z dokumentów przetargowych (a raczej odpowiedzi na pytania zadane do przetargu). Chyba, że ujęli to w tych 75mln, ale tego nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za informacje. Ja osobiście uważam że jeżeli teraz odpadniemy lub nie będzie możliwości grać kolejnej rundy na R22 nie ma po co wracać, do momentu aż nie skończą wszystkiego na 100% zamontują wszystkie bajery itp.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@MatMario - No to byśmy w tym roku nie wrócili R22
![]() |
|
|