|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Leszek z taką grą to dostanie niezłe baty wyniki będą hokejowe.Motto lecha to alleluja i do przodu.I dodam jeszcze to że mam nadzieje że lech się skompromituje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
tak, to My mamy flagę na cześć Lecha. To My śpiewamy i pozdrawiamy was praktycznie co mecz(i co z tego, że gracie z nami teraz w niedziele, jak i tak obrażacie nas prawie na każdym swoim spotkaniu). Tak to My, jesteśmy WYCHOWANI W NIENAWIŚCI do Lecha
i można tak mnożyć i mnożyć. Ale to nie temat na dalszą część dyskusji o tym. eye63 interesuję się Legią. A, że praktycznie zawsze skupiają się na (L), to jasne, że mnie to obchodzi Ciebie zapewne nie rusza to, jak Lech Was też bardzo często pozdrawia(i to nawet za granicą). Masz rację, to pokój europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. I niejako mój wcześniejszy post trochę tego dotyczył. Leszki świętowały awans(do kolejnej fazy europejskich pucharów) i zamiast skupić się na Lechu, to woleli pośpiewać sobie o Legii. Ale dobra, koniec tematu.Mimo wszystko życzyłem Lechowi awansu do dalszej fazy pucharu. Wg mnie(to moje osobiste zdanie, nikt się z nim nie musi zgadzać) odpadł rywal do walki o mistrzostwo. Lech nie da rady grać na 3 frontach(liga, puchary i PP. Bo sądzę, że PE odpuszczą). Ich długa ławka rezerwowa to mit(owszem, może i ilościowo jest długa, ale co do jakości...) Ale to też tylko moje osobiste zdanie edit: bbbnba ale nie pisz tu o grupach trzymających władzę(o ile można tak powiedzieć) w klubach, tylko o zwykłych kibicach (nazwij to jak chcesz-pikniki itd). Nie powiesz mi, że najgłośniej nie wychodzi wam pieśń ''w nienawiści''. Chodzi właśnie o takich kibiców. Może wrzucić ci filmiki jak wchodziliśmy na sektor gości na Bułgarskiej? Takich reakcji na Ł3 na pewno nie było i nie ma. Wow, Ty piszesz o jednym szaliku antyLech, który był zrobiony po was i potem nie przynoszony na mecze. A u was na trybunie 4 szalików antyLegia można liczyć w dziesiątkach. O fladze Legia tirówka już wspominałem. Bułgarki z Bułgarskiej? Owszem, ale to tylko na meczach z wami, więc co ty porównujesz? A wy ciągle czy to z nami czy nie z nami 'jeb** kur** z Łazienkowskiej hej'. Swego czasu graliśmy z Zagłębiem Lubin w Wawie. Jak doszło do was info, że Lubin strzelił gola, to taka euforia na stadionie była że szok. I nagle doping zaczął być głośniejszy . Rzecz jasna doping o Legii. Teraz oprócz Legii ciągle najeżdzacie na Wisłe. Po co pozdrawiać na meczach zagranicznych? Wszyscy to widzą, tylko nie wy. Jak zwykle zresztą. Z licencją Amici też nie widzicie nic złego. Cóż, jak ktoś czegoś nie chce widzieć, to po prostu tego nie zobaczy i tyle. Dobra teraz to już koniec. A ty sobie tam wypisuje dalsze usprawiedliwienia. Przynajmniej Lech zarobi na najdroższych biletach w historii klubu z Legią ![]()
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 03.10.2008 o godz. 14:35.
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Pewnie zrujnuję Twój świat (w którym Ziemia kręci się wokół czarnej eLki), ale od kilkunastu spotkań (nie licząc wczorajszego) ani razu nie bluzgaliśmy Legii : ( Wracając do tematu wątku, a konkretnie do Jacka Bąka. Prócz niebezpiecznego faulu i niesportowego zachowania po gwizdku podczas spotkania w Wiedniu, również w Poznaniu zastosował swoje sztandarowe zagranie - wjazd wyprostowanymi nogami. Takie wślizgi mogą (rzadko, ale mogą) kończyć karierę faulowanego. Skoro gwiazda reprezentacji zachowuje się tak, a nie inaczej musi liczyć się z konsekwencjami. W myśl zasady: do chama po chamsku : ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jesteśmy na dnie, to niestety widać gołym okiem.
2. Zgoda częściowa co do tego punktu, natomiast budowa zespołu odbywa się w bardzo logiczny sposób, ale wyniki w piłce nie są takie łatwe do przewidzenia. Pierwszy raz sięgnięto po większą gotówkę i kupiono tych piłkarzy, których chciał Smuda - dzięki temu drużynie udało się ograć Austrię Wiedeń, która na pewno nie jest słabą drużyną. To solidny średniak europejski, o klasę lepszy np. od Legii. 3. Smuda gra Brazilianę zawsze, ale bardzo rzadko dostawał lanie o którym mówisz, czy to w Widzewie, czy to u nas, walka zawsze była. To że są dziury to zasługa tego, że jest ten Arboleda, który czyści pole (jeszcze jak jest Bosacki to obrona nie prezentuje się tak słabo), ale to prawda, że defensywnego pomocnika tam nie ma). Niemniej jednak gdyby mieli w środku np. takiego Sobolewskiego, to uważam, że na pewnym poziomie byłaby to drużyna kompletna z dobrą ławką. 4. Wszystko zweryfikuje boisko - mam nadzieję, że wylosują na pierwszy mecz TT(dalej w słabej formie) i będą grać u siebie. Rozwialibyśmy nasze wątpliwości. Aha, co do bbna, i ToTylkoJa - ile mam powtarzać, to nie jest temat o wzajemnej miłości Legii i Lecha. Proszę moderatora o utemperowanie Panów, a ich posty do wywalenia. |
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli się nie mylę, to Amika walczyła co rok co najmniej o pudło, a Lech zajmował miejsca tuż za.
Nowy klub odziedziczył niezłych piłkarzy (choć przyznaję, na niektórych pozycjach był nadmiar bogactwa, na innych - bryndza) oraz świetną bazę treningową we Wronkach. Do tego już i tak solidny stadion, który jest właśnie modernizowany. Porównując to z Legią, którą ITI przejmowało z olbrzymim długiem, minimalną kadrą i z fatalnym zapleczem treningowym (o stadionie nie wspomnę) - wypada znacznie korzystniej. A już odnosząc się do Cupiała, który przejmował klub w momencie, gdy drużyna grała o utrzymanie i w klubie brakowało wody mineralnej dla piłkarzy - to jest już przepaść. Chodzi o to, że Rutkowski przyszedł na prawie gotowe i mógł się skoncentrować na budowie silnego zespołu. Walter w Legii musiał sporo poukładać, a Cupiał po za marką Wisła i jej piękną tradycją przejął de facto ruinę, nie klub. I musiał zaczynać z pułapu nie zerowego, a ujemnego. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dokladnie musieli stworzyc sobie jakiegos publcznego wroga "nr 1". Ale ze im to komicznie i mega sztucznie wychodzi ,no to to juz ich problem, ![]() Niezapomne na jakism wlasnie meczu Lech-Legia jakiegos lalusia z pomalowanym i przekreslonym herbem Legii.Wielki huls pomyslalem,nie to byl tylko wielki błazen. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehe, zaczynamy licytację "u kogo było gorzej" ; )
"Tuż za" ? Też nie bardzo - po awansie do ekstraklasy zajmowaliśmy miejsca w okolicach środka tabeli: 2002/03 - 11 2003/04 - 6 2004/05 - 8 2005/06 - 6 Ponadto, jak większość polskich drużyn mieliśmy problemy z długami. Jedynymi atutami były: stadion i kibice. Pewnie miało to spory wpływ na decyzję Rutkowskiego. Zbudowanie jednej dobrej drużyny z dwóch średnich również nie należy do łatwych zadań, co potwierdzają nasze wyniki po przejęciu zespołu przez Smudę. Cupiał zainwestował w Wisłę już jakiś czas temu, więc nie kojarzę dokładnie jak to przebiegało, ale to, że Walter musiał sporo poukładać w Legii jest dla mnie trochę zagadkowe, mógłbyś rozwinąć ? |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jak na polskie warunki to ta kadra nie była taka minimalna kiedy ITI wchodziło. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Ale to jest zadanie dla Legionistów, żeby Ci wytłumaczyli. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jako, że temat o eurpejskich pucharach to też się wypowiem. Ludzie, czemu Wy się przejmujecie tym co pisze jakiś idiota na wp czy onecie? Tak wiadomo Austria jest lepsza od Tottenhamu. Tylko popatrzecie sobie na składy: trzonem drużyny Austrii jest 37 leti Bąk. Naprawdę Tottenham to personalnie jedna z najlepszych drużyn świata, wystarczy spojrzeć na współczynnik rozstawienia. I nie ma co gadać, że Austria jest od nich lepsza bo nie jest. Liczę, że Lech wylosuje Tottenham, i zobaczymy jak wy sie zaprezentujecie.
Bez napinki ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tottenham vs. Lech to by było dobre
i realne. Ciekawe co w takiej sytuacji po meczu (zakładając, że przegranym przez Lecha (tudzież Amikę)) powiedzieliby ci... ludzie z wp itd.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Mnie ta cała napinka z obu stron trochę śmieszy i żenuje po trochu... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
AD.2: I co konkretnie tu chciales mi przekazac? AD.3: Nie wiem o co Ci chodzi... Dokonales chyba nadinterpretacji tego co napisalem. Ad.4: Taki znawca z Ciebie historii Wracajac do tematu popieram to co napisalem wczesniej SMIESZA MNIE WSZYSCY KTORZY PISZA ZE SA KIBICAMI WISELKI A CIESZA SIE ZE ZWYCIESTWA LECHA.... Te dwie rzeczy wzajemnie sie wykluczaja... rozumiem ze tym bardziej bedzie wam sie cieszyc micha jak kiedys cracovia zagra i wygra jakis mecz w pucharach..'' przeciez to polski klub a do tego KRAKOWSKI !!!!!'' ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
a po drugie wcale sie nie wykluczaja - awans Lecha = punkty do rankingu a jak wazne sa to punkty pokazal chocby ten rok. Ja sam z awnasu Lecha sie nie cieszylem i szczerze przyznam ze uczucie ktore gorowalo nad innymi to byla zazdrosc Miejmy nadzieje ze Lech troche puntow uciula no i choc troche podmeczy sie ,co powinno wyjsc w lidze. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
1q2
ja otwarcie powiem, że kibicowałem Austrii - bo Lecha po prostu nie lubię. Natomiast odnośnie meczy Lecha najlepiej by było, by się pomęczył nawet więcej niż trochę, ale nie uciułał punktów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Każdy ma swoją wersję, jednak ja popieram gooro33, mam nadzieję że lech dostanie takie graty w puefa że w przyszłości już tak nie będą cwaniakować, a to że maja takiego farta do druga sprawa( jednak już się on zacznie kończyć) według mnie Mistrzem będzie Wisła, a druga Legia, lech może 4. Zastanówcie sie ile było takich sezonowych drużyn jak lech(że nie wiadomo co zawojują w Europie), i kto tylko został?
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Niestety Lech nie jest sezonowy, bo:
a) Poznań to bogate, duże miasto b) Lech ma bogatego właściciela c) Lech ma dobry, duży stadion niestety. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Po raz kolejny dziwią mnie takie opinie, ale to wasza sprawa. Natomiast ja, jeszcze przed Tottenhamem mówiłem, że nie będzie katastrofy, jeżeli to Lech awansuje, a my skupimy się na lidze i tego się trzymam. Sytuacja wygląda tak: - Lech musi skupić się na 3 krajowych rozgrywkach + europejskie puchary - Kolejorz będzie zbierał punkty do rankingu, m.in. dla Wisły Walka o majstra może być łatwiejsza, gdyż Lech, przynajmniej przez rundę jesienną będzie skupiony na pucharach, my mamy mniej napięty terminarz i priorytetem będzie mistrzostwo i walka o LM w przyszłym sezonie, do której punkty zbiera nam Lech. Krótko mówiąc nie jest źle ![]() EDIT: dla Lecha w przyszłym sezonie życzyłbym sobie Pucharu UEFA, czy jak ma się to nazywać. Lepiej niech gra zespół, który podciągnie opinię o polskiej piłce w Europie, niż taka Legia, która kompromituje siebie i cały krajowy futbol
Ostatnio edytowane przez marcinarsenal : 03.10.2008 o godz. 20:59.
![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam sie jednak my mamy to samo, a widzisz jak jest( nie za dobrze) ale od 10 lat jesteśmy w czołówce non stop.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
A ty to podajesz czyje miejsca w lidze Amici czy starego Lecha, bo nie wiem jak się do tego odnieść... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu wydaje swoj osad nad nimi do tego mam prawo.Mylse ze nie ma sensu prowadzic tu bezsensownej dyskusji.... CO do punktow to nawet jesli je lech uciula i nawet jesli ich bedzie sporo to nam i tak to nic nie da... Majac tylko jedna druzyne w tej fazie nie mamy sznas na ''realny rakingowy sukces'', a za taki uznaje np. awans mistrza Polski bezposrednio do rozgrywek LM. Wiec nawet jesli zdobeda te kilka punktow na tyle zeby mistrz Polski zaczynal te rozgrywki od 3 rundy kwalfikacji to co to zmienia SKONCZCIE JUZ Z TYM PIEPRZENIEM O PUNKTACH KTORE NAM LECH UZBIERA.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym bardziej, że pewnie ich nie uzbiera ;D.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
( tak, tak Amicę założyli chyba w 1992 roku) to nie dziwi mnie fakt że się uchlałeś. To pokazuje jak wspaniałą historię ma Lech: Jedyne sukcesy przez ostatnie 10 lat to PP i awans do grupy w PUEFA. Przypomnę ci że dziadki z Wiednia byli o kroczek od wywalenia was z PUEFA.I także stąd się bierze wasza nienawiśc do Legii. Bo Oni odnoszą sukcesy, coś czego wy nie macie.PS. Życzę wam żeby Amica Poznań zapisała kolejną piękną kartę w historii Pucharu UEFA, jak w sezonie 04/05 gdy zdobyliście ,pod nieco inną nazwą, całe 0 pkt. . |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
skttrbrain: Za co to miejsce Lechowi sie nalezy ? Powaznie pytam, mam nadzieje ze odpiszesz
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Lech się wypali po rundzie jesiennej. Prześledzmy sobie Smude i jego kariere. Zawsze lub prawie zawsze na początku sezonu jego drużyna byla na topie. Poczekajmy, aż im kondycja wysiądzie, a dla mnie to przy ich sukcesie w europejskich pucharach, jest wielce prawdopodobne.
Spokojnie, jeszcze 2 miesiące i będą pluć krwią na boisku |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Wypali się Lech, nie wypali, ale niech ugra coś więcej. Jeśli zagramy jeszcze przyszły rok na sensownym poziomie to może dorobimy się dwóch zespołów z el do ligi mistrzów. Przestańcie byc zawistnymi polaczkami, niech sobie pograją i ugrają ile się da. Jako jedni z nielicznych w Polsce budują teraz stabilną drużynę, więc trzeba im życzyc powodzenia, bo tylko takie mogą wyciągnąc naszą piłkę z europejskiego dna. A za rok mam nadzieję na rywali z podobnej półki w el. do Ligi Mistrzów i nasz awans. I kasa, i punkty i popularnośc i wtedy żaden Lech nam nie podskoczy. Niech sobie grają w tej nowej European League, do woli.
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 04.10.2008 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiesz skad u mnie taka milosc do Austrii Wedlug CIebie sa tylko dwie opcje albo cieszyc sie ze lech wygral albo cieszyc sie ze wygrala austria WIdzisz ja mam 3 opcje i wcielam w zycie ta ostatnia tzn mam w dupie ten mecz i to kto wygral, jest mi to totalnie obojetne i nie interesuje mnie to. O czym Ty do mnie piszesz Jeszcze raz bo widze ze nie dociera ja tylko oceniam wg wlasnej subiektywnej oceny pewne zachowania na tym forum mam do tego prawo, sama piszesz o demokracji ![]() Cytat:
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszystko CI wyjasnilem, ciagniecie tego samego w kolko ,tylko tu smieci i wywoluje u mnie dziwne uczucie robienia z siebie glupka bo mysle ze temat jest za plytki zeby w tylu postach o nim dyskutowac.. rownie dobrze mozemy pogada na temat tego dlaczego dzis pada.... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|