|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
my dla nich jesteśmy krajem jak dla nas Izrael czy Turcja , a tamtejszych kibiców boją się nawet najwięski (vide Beskiktas: Liverpool , choc nie ten wynik |
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Słyszałem dziś wypowiedź Ochalika w RMF-ie że jeśli przejdziemy Beitar to prawdopodobnie zagramy na Śląskim. ![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
skupmy się na Beitarze i najbliższym meczu z nimi, a nie już liczymy zyski dla klubu.
![]()
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Głowa nie zagra nawet w 3 rundzie...
http://sport.interia.pl/news/wislak-...-barce,1155879 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bez Głowaackiego nasza oborona bedzia naprawde "ciekawa" -> Diaz Cleber(chwała Bogu
Nie wiem jak wy ale Diaz nie jest przygotowany na wyzwanie LM , Baszczyński może na srodku sie odnajdzie bo na prawej nie szło mu zbytnio w Jerozolimie a Singlar dla mnie to zagadka . Musimy jeszcze grać na 0 z tyłu ... bedzie się dział oj bedzie .Bylz ez happy endem |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiecie, ze nie chodzi o przejscie Barcy ? Chodzi o puchar UEFA, w ktorym mozna sobie zapewnic mozliwosc unikania druzyn klasy Barcelony. Wiadomo, ze Nei nic nie zmieni, ale juz w meczach z Beitarem zmienilby duzo podobnie jak kilka innych wzmocnien. A to daloby nam gwarancje gry w pucharze Uefa.
Poczytajcie sobie co mowi wlasciciel Beitaru dla dzisiejszego PS. Rok budowal Beitar i jest dokladnie w tym samym miejscu co Cupial, ktory kisi kazda zlotowke od 10 lat i ciurka raz na rok jakims eurocentem. Rok temu wydal 4 mln $ na wzmocnienia - odpadli. Nie zniechecil sie i wydal kolejne 3 w tym roku. Ale jak pisalem w innym temacie roznica jest w mentalnosci obu panow. Otworzcie wreszcie oczy. Taki Cypr, ktory lalilsmy jeszcze niedawno, i Anatorsis Famagusta sprowadzil w tym okienku Dellasa na srodek obrony i prawdopodobnie kupi tez Savio znanego z Realu Madryt. Swiat nam ucieka, Europa nam ucieka, a czesc dalej zyje w jakiejs iluzji i probuje usprawiedliwiac Cupiala. A prawda jest bolesna. Sam jest sobie winny takich losowan. Dzisiejszy dzien pokazuje dokladnie, ze przez te lata klub nie posunal sie ani na cm do przodu, a nawet poszedl w tyl. Tak jak lata temu wciaz liczymy na cud w losowaniu, zamiast poprzez regularne gry w P.Uefa wywalczyc rozstawienie. Byl sezon, ze potrzebowalismy do tego naprawde niewiele wygranych. Przez ponad 10 lat regularnej gry w Europie wciaz wszystko wyglada identycznie... Czy mozna siebie oszukiwac mowiac, ze tak dziala dobrze zarzadzany klub ? Chyba nie.
Ostatnio edytowane przez serpico : 01.08.2008 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Gdyby nie ich błędne decyzje, już dawno mielibyśmy rozstawienie i może coś więcej.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 01.08.2008 o godz. 13:48.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do rozstawien to ułatwiłoby to awns do fazy gr. LM ale wystarczył by nie rozstawiony Szachtar , PAO , Fc Copenhaga , Rosenborg i wiele wiele innych bardziej (niestety) renomowanych rywali na arenie Europejskiej(nie ma się co oszukiwac my renomy za bardzo nie mamy) i byłyby problemy . Oszczedziło by to Barcy Realu Interu Arsenalu itp itd. ale gwarancji by nie dąło.A zeby tez taka sytuacja mogła mieć miejsce to sama Wisła nie wystarczy bo my do 1/4 UEFA (o Lm nie mówie ) nie dojdziemy a reszta zespołu w przeciągu ostatnich 2-3 lat się kompromitowałanie licze kilku miłych niespodzianek) . Popatrzy na Rumunie 5 lat temu byli w rankingu za nami hen hen..a teraz dzięki dobrej grze Dinama Steua czy Rapidu są na bardzo wysokim miejscu w rankingu .Sama Wisła nie wystarczy żeby wydźwignąc polski football z zapaści..niestety Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 01.08.2008 o godz. 14:00.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A teraz przestudiuj ile kasy wydaly Dinamo czy Steaua na wzmocnienia, baze treningowa, szkolenie mlodych co poskutkowalo poziomem jaki obecnie prezentuja.
Z nieba dobra gra druzyny nie spadnie. Albo mamy rowne jak stol boiska treningowe i szkolimy mlodych na przyszlosc i stad mamy zawodnikow, albo wydajemy to na gotowych pilkarzy czy tez laczymy oba warianty. Ale takich cudow aby nie wydawac pieniedzy i miec dobra druzyne na tym swiecie nie ma panie Cupial. |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
No i zaprzeczasz sam sobie w tym poście, bo uważasz że Wisła uchodzi za klasowy zespół, a później piszesz ,że nie ma renomy. Wisła przejdzie Beitar i jestem o tym przekonany. I mam nadzieję, że dobrze się zaprezentuję w PUEFA, bo na CL nie ma co liczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A renoma ...niestety jej nie ma bo faktycznie ostatnio wiele nie ugralismy w Europie i juz nie ma "Przyjeżdza mistrz Polski szykuje się łomot" ale to tyczy się cąłej naszej ligii która jest smiesznie nisko za Cyprem Słowacją . Ostatnio nawet Azerowie sobie kpili (kara ich spotkała Więc klasowym zespołem Wisła jest i będzie (widocznie nie dla wszystkich ) ale ronomy my jak i nasz Extrakasa nie mamy ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
W Barcelonie ![]() ,
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kolego sympatyczny słowo klasowy oznacza, że dana drużyna utrzymuję pewien poziom. Klasowy zespół to Manchester U Real Madryt, Arsenal. A to, że Nothingam był kiedyś klasowy nie oznacza, że wciąż jest. Cracovia też kiedyś była mistrzem Polski i też wędrował po ligach niższych, ale nigdy nie użyłbym sformułowania, że to klasowy zespół. Koniec OT
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
pierwszy mecz jest w Barcelonie pomyśl trochę jak najpierw wylosował Barcelonę to znaczy ze pierwszy mecz jest w Barcelonie
jak przejdziemy Barcelonę to Nei już będzie mógł grać a Barcelonę można pokonać, nazwiska nie grają Messi,Ronaldinho,eto'o,Deco z tej czwórki 2 odeszło a eto'o jest blisko przenosin do innego klubu a messi jedzie na igrzyska jest szansa ale najpierw trzeba pokonać Beitar Nei będzie mógł już chyba grać z Barceloną no ja mówię zawsze jest szansa piłka jest nie obliczalna trochę szczęścia i kto wie i jeszcze raz powiem nazwiska nie grają
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.08.2008 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jaca piekny monolog prowadzisz ale to jest forum
wiec EDYTUJ POSTY! Skorza dobrze mowi, nie ma sie co pompowac Barcą bo narazie to Beitar trzeba przejsc i tylko o tym przeciwniku myslec. Bo blizej Camp Nou na dzien dzisiejszy ma zespól z Jerozolimy niz my. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Wielu kibicow Wisly nie stac na taki wydatek tym bardziej ze zdaja sobie sprawe z szans na przejscie Barcelony i ten mecz rownie dobrze beda mogli zobaczyc w domu jak ktos im podyktuje taka zaporowa cene. Nie wiem czy mi sie zle zdaje ale dla potencjalnego Wislaka ten mecz nie bedzie wart az takiej kasy. Po prostu. @Vinci Dobrze pamietam. I piszac tego posta mialem wlasnie potyczke z Realem w pamieci. ![]() Mysle jednak ze az takie tlumy to tu znowu ciagnac nie beda. Owszem, "troche" kibicow pojawi sie dla samej Barcy ale mysle ze zainteresowanie tym meczem bedzie znacznie mniejsze anizeli wtedy. Wisla juz nie ta co wtedy, co paradoksalnie ma znaczenie, gdyz wowczas ludzie chcieli tez zobaczyc (nawet nie wierzac w zwyciestwo) jak zaprezentuje sie ta wspaniale grajaca Wisla na tle galaktycznego Realu. A noz bedzie jakas niespodzianka. Teraz, zwlaszcza wobec fali wszelakich artykulow o tym jak to w Wisle zle sie dzieje, ludzie, uwazam, beda tez bardziej zniecheceni... o ile z ta Barcelona bedziemy w ogole mieli okazje zagrac. Powód: odp
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 01.08.2008 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kolego to chyba od niedawna kibicujesz Wiśle lub odwiedzasz jej stadion... przypomnij sobie ceny i frekwencje na meczu z Realem Madryt w Krakowie. Będą tu ciągnęły tłumy z całej Polski. Łącznie z polskimi kibicami (?) Barcelony .
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dzisiejsze losowanie sprawilo ze to co jeszcze niedawno bylo mrzonka stalo sie czyms kompletnie nierealnym.Bo jak w futbolu nie czesto spotyka sie sytuaccje gdzie cos jest na 100% pewne, to tu w zasadzie mozna postawic caly swoj majatek+dorzucic wszystkie organy
I nie ma sie co zloscic na los bo to nasz wina ze co roku nie jestesmy rozstawieni.Kluczem do Ligi Mistrzow byly coroczne dobre wystepy w uefie a jak wiadomo na 4 ostatnie podejscia, tylko raz udalo sie awansowac do grupy, zdobywajac cale 3 punkty w 4 meczach. Tak wiec o LM w tym roku mozemy juz zapomniec , pozostaje uefa a i tu brak jakiegokolwiek zmiennika dla Glowy, moze miec decydujace znaczenie bo nie czarujmy sie - W parze z Cleberem ,kto by nie zagral, to bedzie to osoba ktora w zadnym meczu na tej pozycji nie grala a akurat pozycja srodkowego obroncy jest bardzo specyficzna. Swoja droga to plus jest taki ze kontuzja nie jest grozna i dlugotrwala a to ze przydazyla sie w zasadzie jeszcze przed rozpoczeciem jakichkolwiek rozgrywek, wymusi jakis transfer.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.08.2008 o godz. 15:08.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Vinci ma racje. Ja z checia wybiore sie na mecz bo kibicuje Barcelonie od ponad 15 lat
Nawet 300 za bilet da i to wiele osob.irman - spokojnie Nie jeden mecz ogladalem na "goracym" terenie i nigdy barw ze soba nie bralem Bylem w zyciu na 9 meczach Barcelony wiec chcialbym do 10 dobic jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 01.08.2008 o godz. 15:09.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Edit. Jak już nawet legioniści deklarują, że są gotowi te 3 stówy wyłożyć to może jednak taka wizja jest realna . Tylko żebyś kreseq przez pomyłkę swoich barw klubowych nie założył na ten wyjazd, bo u nas nawet pikniki są do Legii mało przychylnie nastawione.
Ostatnio edytowane przez irman : 01.08.2008 o godz. 15:07.
![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To bylby jeden wielki piknik.Piszczace malolaty+ biznesmeni w gajerach.Takie pilkarskie Opole.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szkoda ze Ronaldinho odszedl ,bo przyjemnie byloby go zobaczyc na R22,chociaz tez sie obawiam ze mozemy wrocic stamtad z bagazem 3 ,4 bramek ,i w krakowei bedzie cos a la sparing,no ale poki co trzeba przejsc Beitar
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
możecie mi zmienić podpis pod nickiem na 'huraoptymista', ale gdyby udało się jakimś cudem wydrzeć remis na Camp Nou (możemy zagrać ustawieniem 1-5-5 ;p ) to emocje w Krakowie będą nieprawdopodobne i wtedy wszystko może się zdarzyć... ja wierzę w cud i nikt ani nic mi tych marzeń nie odbierze.
ps no chyba, że Beitar ![]() ps2 zapomniałem dodać, że nie cierpie Barcy, co widać z resztą w mojej sygnaturze, więc upokorzenie jej, jakim niewątpliwie byłoby zwycięstwo naszej Ukochanej Wisełki dla mnie dodaje dodatkowego smaku tej rywalizacji. Powód: refleksja n/t antypatii klubowych
Ostatnio edytowane przez EricDraven : 01.08.2008 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
http://blaugrana.pl/index.php?goto=news&news=23718
Barca chce grać pierwszy mecz na wyjeździe... Oby nasz zarząd się nie zgodził na to... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
i tego sie obawiam
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
No, wielka szkoda Chyba się popłaczę, że nie zobaczę jak zębaty wozi Baszcza, czy Brozia Gratuluję tym, co się cieszą, że wylosowaliśmy Barcelonę. Nie wiem zupełnie niestety z jakiego powodu. Kasa dla klubu? A co z tej kasy, skoro i tak transferów nie ma. Prestiż, zobaczą nas gdzieś w Europie? No i co z tego? Bardzo fajnie, że nie wylosowaliśmy Bate/Anderlechtu, czy Basel, bo przecież... i tak byśmy odpadli na pewno, nie? Błazny. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ja powiem jedno słowo... Messi... chyba ze mu się nogi połamie |
|
|

|