|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Co do pikiety/protestu to mam mieszane uczucia. Z jeden strony już od dawna mam ochotę rozegnać na cztery strony odpowiednie instytucje. Obawiam się jednak, że argumenty Dariusza są trafne. Media pokroju Wybiórczej, TVNnu podchwycą temat, lekko zmodyfikują i wyjdzie że hołota robi aferę, zniszczyli kilkanaście ławek, dopominają się tego co już otrzymali, dodatkowo demoralizują młodzież. Sami wiecie jak jest. A taka petycja jest niegroźna, a jednocześnie może pokazać ile nas naprawdę jest (przyszły elektorat) ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bardzo ciekawą kwestią jest to w jaki sposób zostały wykorzystane lub nie pieniądze pochodzące z UE o które starało sie miasto na budowę stadionu ?
Jak ktos dysponuje informacjami na ten temat to myślę że warto się temu przygladnąc ile zostało przyznanych i jak je spozytkowano ? ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogladajac film z oficjalnej (to przeprowadzanie po trybunie) zainteresowala mnie jedna rzecz. Pracownik mowi ze bd sala konferencyjna w trybunie. W takim razie, pytam sie po jaka cholere jest okraglak ?
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sala konferencyjna na wynajem. Podobnie jak biura na górze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo te sale są za małe, jak na standard Elite. Było już jakiś czas temu o tym.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
One w ogóle nie nadają się na konferencje pomeczowe, nie tylko dla Elite.
Co do filmiku: "w przyszłości będą kioski gastronomiczne", ciekaw jestem, czy tego dożyję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Polecam rzucić okiem na kamerkę na sektory A/B. Jest poniedziałek, godzina 10:30. Na trybunie pusto, a Basałaj w wywiadzie jest wdzięczny miastu za budowę stadionu. Jeśli tak wygląda walka działaczy Wisły o stadion, to chyba ktoś tu zapomniał o priorytetach. Fajnie, że kupują piłkarzy itp, oczywiście. Szkoda tylko, że ci piłkarze będą mieli okazję poczuć się jak Zagłębie Lubin- grając na Dialog Arenie jako gospodarz, przy niewielkiej grupie kibiców.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co panie Dudi, Basałaj do spółki z Cupiałem na stać na trybunie i zaganiać robotników do pracy? Ochłońcie ludzie bo w tym przypływie emocji takie pierdoły piszecie, że masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem jest w tym, że Wisła Kraków nie ma podstaw prawnych do jakiejkolwiek kontroli budowy, w przeciwieństwie do Cracovii, która jako klub "miejski" dostała pełnomocnictwo Majchrowskiego i sama ogłosiła sobie przetargi. Równie dobrze, mogliby tam zapisać złote automaty to Coli, a pewnie miasto by za to zapłaciło.
Basałaj to też postać medialna, prezes Wisły i mu nie wypada udzielać niedyplomatycznych wywiadów. Za kulisami wygląda to pewnie trochę inaczej, bo gdyby było pokojowo, to Wisła podpisałaby umowę dzierżawy, a nie zrobiła jeszcze tego. Rozliczyć prezydenta możecie jedynie w wyborach, bo gdyby wszyscy kibice Wisły w Krakowie się zorganizowali, to Majchrowski nie zostałby prezydentem.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 26.07.2010 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
(a, no i jak już się tak chwalisz tą poprawną polszczyzną, to fajnie by było, gdyby to nie były czcze przechwałki, a jak widać na przykładzie powyższego zdania, wcale z tą poprawną pisownią nie jest u Ciebie tak dobrze, jak pewnie myślisz, że jest) Cytat:
Niemniej uważam, że klub popełnia tu grzech zaniechania, za który będziemy długo płacić.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 26.07.2010 o godz. 09:54.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko weź tutaj podpisz umowę wynajmu na 5mln, przy czym stadion przez długi czas może nie być ukończony.
Wątpię, aby miasto zgodziło się na umowę, w której zawarta byłaby klauzula: "Wisła płacić będzie pełną kwotę wynajmu dopiero od chwili, gdy cały stadion spełni wymogi klasy Elite. Do tego czasu kwota wynosić będzie 10% pełnej opłaty." Miasto zapewne chce umowę już teraz, aby Wisła zaczęła płacić kasę i sama zajęła się dokończeniem stadionu... Miasto nawet nie wie, ile wynosić będzie ta opłata. 1% od wartości, tylko nie wiadomo jakiej. Wisła podpisze, a nagle okaże się, że trzeba płacić 10mln za jedną trybunę? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie możemy podpisać umowy najmu stadionu, kiedy niewiadomo w jakim stanie on będzie za tydzień, miesiąc, rok (bo przecież nie jest powiedziane, że za rok będzie zakończony... tzn powiedziane jest, ale słowa Niedziałkowskiej i Majchra nie znaczą nic). O grzechu zaniechania mówię w trochę szerszym znaczeniu. Ta budowa nie trwa od roku, czy dwóch, a od 4? 5? Od wtedy, do teraz w zasadzie, nikt się nią nie interesował. Ot, budowało się, a błędy zaczęły się już w momencie wyboru Obtułowicza na projektanta. Potem już się posypały lawinowo kolejne i sypią się do dziś. A wystarczyło przedłożyć projekt Obtułowicza komuś, kto na budowaniu stadionów się zna. Tylko tyle i aż tyle.
Niemniej, oczywiście, czasu nie zawrócimy, jednak pretensje do działaczy Wisły będę miał zawsze i uważam, że są to pretensje uzasadnione. No już, już wytrzyj nosek i może zza szklistych od łez oczek zobaczysz, że sam napisałeś posta nic nie wnoszącego do dyskusji i wcześniej i teraz.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 26.07.2010 o godz. 12:45.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybacz, specjalnie dla Ciebię zdejmę mój podpis. Mam nadzieję, że wtedy nic nie będzie rozpraszało Twojej uwagi przed moniotrem i skupisz się na merytoryce wypowiedzi, a nie głupich nic niewnoszących do dyskusji docinkach, za które powinieneś zostać stosownie ukarany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Prezes Basałaj udzielił dość jasno brzmiącej wypowiedzi, więc mam nadzieję, że świadom jest tego, co mówi...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z całym moim szacunkiem dla Basałaja, niestety w to akurat nie wierzę. Może nie tyle kwestia wiary, co widok tego, co dzieje się na budowie, utwierdza mnie w przekonaniu, iż jest to niemożliwe.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Widocznie jeszcze sie nie nauczyl, ze Niedzialkowskiej nie wolno wierzyć w żadne zapewnienia...
![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4834
Reymana poszła też po kosztach. Zbudowali krzywą, żeby woda spływała w jedną stronę - widać wgniecenia, a później do fosy w kier. parku Jordana. Skandal Na forum skyscrapercity zauważyli także drogę rowerową schodzącą na 3 Maja na trawnik oraz jeden hydrant schowany na latarnią |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy nie ma już mozliwosci, aby mecz z Arką zagrać na Reymonta?Chodzi o system ewidencji?
Na S K W K piszą, ze Arka zamówiła 300 biletów na Suche Stawy.. Ja pierdziele, chyba nigdy sie nie doczekamy meczu na Reymonta.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby udostępnić kibicom trybunę E potrzeba jedynie przenieść kontenery. Trybuna C będzie gotowa. Jedynym problem miało być oświetlenie. Wisła miała dogadać się z ekstraklasą co do wcześniej godziny rozgrywania meczu z Arką( tak jak to miało miejsce na Legii ). Pomijając wypowiedź prezesa, że oświetlenie będzie gotowe na 4 rundę Ligi Europejskiej. Nie wiem jak Was, ale mnie zaraz trafi jakaś kur%%a! ....... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Skyscrapercity piszą, że na mecz bez swiateł nie zgodzi się Canal +, nawet gdyby rozgrywany był o 12 w południe..
To są jaja, niech sobie odpuszcza w takim razie transmisje z tego jednego meczu Wisły(odejma nam z puli pieniężnej) i tak więcej zarobimy na tych dodatkowych 6 tysiącach biletów...
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 26.07.2010 o godz. 14:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mecz z Arką i tak nie będzie transmitowany na żywo przez Canal+ (ekstraklasa.org). Nie możemy zamienić się godziną rozgrywania meczu z Lechią Gdańsk (14.45)?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23581
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Adam : 26.07.2010 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie napalajcie się na to, bo może być duże rozczarowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No na kamerce można obserwować trening naszych kopaczy na nowym stadionie. Ciekawe tylko kiedy na nim zagrają pierwszy oficjalny mecz....
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
mi się wydaje że to jednak sesja fotograficzna a nie trening
![]() ![]()
wislak_krosno
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no teraz też to widzę, trzeba czekać na fotorelacje na oficjalnej.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|