The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 23:32
gress napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że takie podpisy nie są pełnowartościowe i łatwo podważyć ich wiarygodność. Wystarczy że każdy podpisze się za całą rodzinę i już będziemy mieli tysiące niewiele wartych podpisów. Natomiast te zbierane na meczu powinny mieć inny wydźwięk.
no zgodzę z tym, bardzo chciałbym złożyć podpis pod tą petycją, ale niestety mieszkam w Lublinie i przyjazd do Krakowa nie jest dla mnie zawsze możliwy ze względu na problemy finansowe, mógłbym wysłać ewentualnie pocztą podpisy również z Lublina
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2010, 23:54
WILDLIFE napisał(a):Wyświetl post
no zgodzę z tym, bardzo chciałbym złożyć podpis pod tą petycją, ale niestety mieszkam w Lublinie i przyjazd do Krakowa nie jest dla mnie zawsze możliwy ze względu na problemy finansowe, mógłbym wysłać ewentualnie pocztą podpisy również z Lublina
Pisałem już pytanie do Dariusza, czy istnieje opcja żeby osoby zainteresowane wydrukowały kopię petycji wraz z miejscem na podpisy, a następnie przesłały ją. Życie rozrzuciło brać po świecie, a każdemu chyba zależy na zakończeniu tego bałaganu.

Co do pikiety/protestu to mam mieszane uczucia. Z jeden strony już od dawna mam ochotę rozegnać na cztery strony odpowiednie instytucje. Obawiam się jednak, że argumenty Dariusza są trafne. Media pokroju Wybiórczej, TVNnu podchwycą temat, lekko zmodyfikują i wyjdzie że hołota robi aferę, zniszczyli kilkanaście ławek, dopominają się tego co już otrzymali, dodatkowo demoralizują młodzież. Sami wiecie jak jest. A taka petycja jest niegroźna, a jednocześnie może pokazać ile nas naprawdę jest (przyszły elektorat)

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.07.2010, 06:31
Bardzo ciekawą kwestią jest to w jaki sposób zostały wykorzystane lub nie pieniądze pochodzące z UE o które starało sie miasto na budowę stadionu ?
Jak ktos dysponuje informacjami na ten temat to myślę że warto się temu przygladnąc ile zostało przyznanych i jak je spozytkowano ?

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2010, 09:01
Ogladajac film z oficjalnej (to przeprowadzanie po trybunie) zainteresowala mnie jedna rzecz. Pracownik mowi ze bd sala konferencyjna w trybunie. W takim razie, pytam sie po jaka cholere jest okraglak ?
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.07.2010, 09:02
Sala konferencyjna na wynajem. Podobnie jak biura na górze.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 26.07.2010, 09:05
bo te sale są za małe, jak na standard Elite. Było już jakiś czas temu o tym.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.07.2010, 09:21
One w ogóle nie nadają się na konferencje pomeczowe, nie tylko dla Elite.

Co do filmiku: "w przyszłości będą kioski gastronomiczne", ciekaw jestem, czy tego dożyję.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.07.2010, 09:31
Polecam rzucić okiem na kamerkę na sektory A/B. Jest poniedziałek, godzina 10:30. Na trybunie pusto, a Basałaj w wywiadzie jest wdzięczny miastu za budowę stadionu. Jeśli tak wygląda walka działaczy Wisły o stadion, to chyba ktoś tu zapomniał o priorytetach. Fajnie, że kupują piłkarzy itp, oczywiście. Szkoda tylko, że ci piłkarze będą mieli okazję poczuć się jak Zagłębie Lubin- grając na Dialog Arenie jako gospodarz, przy niewielkiej grupie kibiców.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 26.07.2010, 09:36
A co panie Dudi, Basałaj do spółki z Cupiałem na stać na trybunie i zaganiać robotników do pracy? Ochłońcie ludzie bo w tym przypływie emocji takie pierdoły piszecie, że masakra.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.07.2010, 09:41
Problem jest w tym, że Wisła Kraków nie ma podstaw prawnych do jakiejkolwiek kontroli budowy, w przeciwieństwie do Cracovii, która jako klub "miejski" dostała pełnomocnictwo Majchrowskiego i sama ogłosiła sobie przetargi. Równie dobrze, mogliby tam zapisać złote automaty to Coli, a pewnie miasto by za to zapłaciło.
Basałaj to też postać medialna, prezes Wisły i mu nie wypada udzielać niedyplomatycznych wywiadów.

Za kulisami wygląda to pewnie trochę inaczej, bo gdyby było pokojowo, to Wisła podpisałaby umowę dzierżawy, a nie zrobiła jeszcze tego.

Rozliczyć prezydenta możecie jedynie w wyborach, bo gdyby wszyscy kibice Wisły w Krakowie się zorganizowali, to Majchrowski nie zostałby prezydentem.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 26.07.2010 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 26.07.2010, 09:51
Reser napisał(a):Wyświetl post
A co panie Dudi, Basałaj do spółki z Cupiałem na stać na trybunie i zaganiać robotników do pracy? Ochłońcie ludzie bo w tym przypływie emocji takie pierdoły piszecie, że masakra.
no, jeśli idzie o pisanie pierdół, to właśnie zdobyłeś żółtą koszulkę lidera. Zastanów się- bat to jedyny sposób nadzoru nad budową?

(a, no i jak już się tak chwalisz tą poprawną polszczyzną, to fajnie by było, gdyby to nie były czcze przechwałki, a jak widać na przykładzie powyższego zdania, wcale z tą poprawną pisownią nie jest u Ciebie tak dobrze, jak pewnie myślisz, że jest)

Cytat:
Za kulisami wygląda to pewnie trochę inaczej, bo gdyby było pokojowo, to Wisła podpisałaby umowę dzierżawy, a nie zrobiła jeszcze tego.
I właśnie niewiadomo jak to traktować. Czy to dobry, czy zły ruch z naszej strony. Nie odbieramy, bo każdy jest świadomy błędów, których ta budowa jest pełna. Z drugiej strony, dalej nie jesteśmy oficjalnym operatorem tego stadionu, więc, dzieje się to, o czym piszesz, czyli nie możemy zbytnio w jego sprawie interweniować.

Niemniej uważam, że klub popełnia tu grzech zaniechania, za który będziemy długo płacić.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 26.07.2010 o godz. 09:54.

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.07.2010, 10:40
Tylko weź tutaj podpisz umowę wynajmu na 5mln, przy czym stadion przez długi czas może nie być ukończony.
Wątpię, aby miasto zgodziło się na umowę, w której zawarta byłaby klauzula: "Wisła płacić będzie pełną kwotę wynajmu dopiero od chwili, gdy cały stadion spełni wymogi klasy Elite. Do tego czasu kwota wynosić będzie 10% pełnej opłaty."
Miasto zapewne chce umowę już teraz, aby Wisła zaczęła płacić kasę i sama zajęła się dokończeniem stadionu... Miasto nawet nie wie, ile wynosić będzie ta opłata. 1% od wartości, tylko nie wiadomo jakiej. Wisła podpisze, a nagle okaże się, że trzeba płacić 10mln za jedną trybunę?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 26.07.2010, 10:50
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie możemy podpisać umowy najmu stadionu, kiedy niewiadomo w jakim stanie on będzie za tydzień, miesiąc, rok (bo przecież nie jest powiedziane, że za rok będzie zakończony... tzn powiedziane jest, ale słowa Niedziałkowskiej i Majchra nie znaczą nic). O grzechu zaniechania mówię w trochę szerszym znaczeniu. Ta budowa nie trwa od roku, czy dwóch, a od 4? 5? Od wtedy, do teraz w zasadzie, nikt się nią nie interesował. Ot, budowało się, a błędy zaczęły się już w momencie wyboru Obtułowicza na projektanta. Potem już się posypały lawinowo kolejne i sypią się do dziś. A wystarczyło przedłożyć projekt Obtułowicza komuś, kto na budowaniu stadionów się zna. Tylko tyle i aż tyle.

Niemniej, oczywiście, czasu nie zawrócimy, jednak pretensje do działaczy Wisły będę miał zawsze i uważam, że są to pretensje uzasadnione.

Reser napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, specjalnie dla Ciebię zdejmę mój podpis. Mam nadzieję, że wtedy nic nie będzie rozpraszało Twojej uwagi przed moniotrem i skupisz się na merytoryce wypowiedzi, a nie głupich nic niewnoszących do dyskusji docinkach, za które powinieneś zostać stosownie ukarany.
No już, już wytrzyj nosek i może zza szklistych od łez oczek zobaczysz, że sam napisałeś posta nic nie wnoszącego do dyskusji i wcześniej i teraz.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 26.07.2010 o godz. 12:45.

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 26.07.2010, 11:21
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

(a, no i jak już się tak chwalisz tą poprawną polszczyzną, to fajnie by było, gdyby to nie były czcze przechwałki, a jak widać na przykładzie powyższego zdania, wcale z tą poprawną pisownią nie jest u Ciebie tak dobrze, jak pewnie myślisz, że jest)

Wybacz, specjalnie dla Ciebię zdejmę mój podpis. Mam nadzieję, że wtedy nic nie będzie rozpraszało Twojej uwagi przed moniotrem i skupisz się na merytoryce wypowiedzi, a nie głupich nic niewnoszących do dyskusji docinkach, za które powinieneś zostać stosownie ukarany.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2010, 12:29
Prezes Basałaj udzielił dość jasno brzmiącej wypowiedzi, więc mam nadzieję, że świadom jest tego, co mówi...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.07.2010, 13:14
Z całym moim szacunkiem dla Basałaja, niestety w to akurat nie wierzę. Może nie tyle kwestia wiary, co widok tego, co dzieje się na budowie, utwierdza mnie w przekonaniu, iż jest to niemożliwe.
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 26.07.2010, 13:19
Widocznie jeszcze sie nie nauczyl, ze Niedzialkowskiej nie wolno wierzyć w żadne zapewnienia...
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
-chris-
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 26.07.2010, 13:19
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=4834

Reymana poszła też po kosztach. Zbudowali krzywą, żeby woda spływała w jedną stronę - widać wgniecenia, a później do fosy w kier. parku Jordana. Skandal

Na forum skyscrapercity zauważyli także drogę rowerową schodzącą na 3 Maja na trawnik oraz jeden hydrant schowany na latarnią
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.07.2010, 13:25
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Tylko weź tutaj podpisz umowę wynajmu na 5mln, przy czym stadion przez długi czas może nie być ukończony.
Wątpię, aby miasto zgodziło się na umowę, w której zawarta byłaby klauzula: "Wisła płacić będzie pełną kwotę wynajmu dopiero od chwili, gdy cały stadion spełni wymogi klasy Elite. Do tego czasu kwota wynosić będzie 10% pełnej opłaty."
Miasto zapewne chce umowę już teraz, aby Wisła zaczęła płacić kasę i sama zajęła się dokończeniem stadionu... Miasto nawet nie wie, ile wynosić będzie ta opłata. 1% od wartości, tylko nie wiadomo jakiej. Wisła podpisze, a nagle okaże się, że trzeba płacić 10mln za jedną trybunę?
Pamiętam że już gdzieś była mowa że Wisła nie będzie płacić za wynajęcie stadionu przynajmniej do 2012
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 26.07.2010, 14:12
Czy nie ma już mozliwosci, aby mecz z Arką zagrać na Reymonta?Chodzi o system ewidencji?
Na S K W K piszą, ze Arka zamówiła 300 biletów na Suche Stawy..

Ja pierdziele, chyba nigdy sie nie doczekamy meczu na Reymonta..
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 26.07.2010, 14:47
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Czy nie ma już mozliwosci, aby mecz z Arką zagrać na Reymonta?Chodzi o system ewidencji?
Na S K W K piszą, ze Arka zamówiła 300 biletów na Suche Stawy..

Ja pierdziele, chyba nigdy sie nie doczekamy meczu na Reymonta..
Zaraz, zaraz, czegoś tutaj nie rozumiem.
Żeby udostępnić kibicom trybunę E potrzeba jedynie przenieść kontenery.
Trybuna C będzie gotowa.
Jedynym problem miało być oświetlenie. Wisła miała dogadać się z ekstraklasą co do wcześniej godziny rozgrywania meczu z Arką( tak jak to miało miejsce na Legii ). Pomijając wypowiedź prezesa, że oświetlenie będzie gotowe na 4 rundę Ligi Europejskiej.
Nie wiem jak Was, ale mnie zaraz trafi jakaś kur%%a!
.......
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 26.07.2010, 14:54
Na Skyscrapercity piszą, że na mecz bez swiateł nie zgodzi się Canal +, nawet gdyby rozgrywany był o 12 w południe..
To są jaja, niech sobie odpuszcza w takim razie transmisje z tego jednego meczu Wisły(odejma nam z puli pieniężnej) i tak więcej zarobimy na tych dodatkowych 6 tysiącach biletów...
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 26.07.2010 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 26.07.2010, 15:05
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Na Skyscrapercity piszą, że na mecz bez swiateł nie zgodzi się Canal +, nawet gdyby rozgrywany był o 12 w południe..
To są jaja, niech sobie odpuszcza w takim razie transmisje z tego jednego meczu Wisły(odejma nam z puli pieniężnej) i tak więcej zarobimy na tych dodatkowych 6 tysiącach biletów...
Legii poszli na rękę, nam już nie mogą?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.07.2010, 15:08
-chris- napisał(a):Wyświetl post
Reymana poszła też po kosztach. Zbudowali krzywą, żeby woda spływała w jedną stronę - widać wgniecenia, a później do fosy w kier. parku Jordana. Skandal
No a jak miało by być? co jest złego w tym, że woda spłynie w kierunku parku?
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 26.07.2010, 15:10
Mecz z Arką i tak nie będzie transmitowany na żywo przez Canal+ (ekstraklasa.org). Nie możemy zamienić się godziną rozgrywania meczu z Lechią Gdańsk (14.45)?
Odpowiedz cytując
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2010, 15:23
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23581

Cytat:
Prezes Wisły: W następnej rundzie zagramy przy Reymonta

W ostatnich dniach okazało się, że z harmonogramu prac na stadionie Wisły wynika, iż nie przyjmie on drużyny Wisły w czwartej rundzie eliminacyjnej Ligi Europejskiej. Prezes Wisły Bogdan Basałaj nie wyobraża sobie jednak, by tak się stało.
- Ja jestem przekonany, że jeżeli przejdziemy Azerów, to w następnej rundzie zagramy przy Reymonta, bo brakuje już niewiele - powiedział Basałaj. Przyznał, że toczą się rozmowy między Wisłą a miastem, aby na czas przygotowane zostało oświetlenie wymagane w tej fazie rozgrywek.

Wisła póki co pozyskała siedmiu zawodników, wkrótce też do zespołu dołączy jeszcze przynajmniej jeden gracz na pozycję stopera. Możliwe jest też, że zostanie przeprowadzony jeszcze jakiś transfer. - Pamiętajmy, że kluby zachodniej Europy dopiero teraz otwarły okno transferowe. To oznacza, że będą teraz szukali klubów, do których będą mogli wypożyczyć zawodników, nie mieszczących się w ich kadrach - stwierdził prezes Wisły.

Czy Bogdan Basałaj jest zadowolony z letnich wzmocnień? - Jeżeli chodzi o ilość i jakość wzmocnień - tak - powiedział. - Jeżeli chodzi o tryb obserwowania i skautingu to nie. Wolałbym dłużej przygotowywać takie transfery. Było jak było, myślę że jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.

W pierwszej połowie sierpnia mamy poznać nazwisko nowego dyrektora sportowego oraz szefa skautingu. - Te sprawy się toczą. Między 1 a 15 sierpnia będzie taka osoba. Będzie też osoba, która będzie tworzyć dział skautingu. Edward Klejndinst jest w dalszym ciągu w grupie skautingowej, od roku.

Spekulacje, że do Wisły wróci Grzegorz Mielcarski Bogdan Basałaj uciął krótko: - Grzegorz Mielcarski jest pracownikiem Canal+ - stwierdził.
No wreszcie!!! Jak sie za to prezes zabrał to moze coś sie ruszy i moze zagramy w 4 rundzie u siebie!!!
Ostatnio edytowane przez Adam : 26.07.2010 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.07.2010, 15:29
Nie napalajcie się na to, bo może być duże rozczarowanie.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 27.07.2010, 08:07
No na kamerce można obserwować trening naszych kopaczy na nowym stadionie. Ciekawe tylko kiedy na nim zagrają pierwszy oficjalny mecz....
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
wislak_krosno
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2010, 08:12
mi się wydaje że to jednak sesja fotograficzna a nie trening
wislak_krosno
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 27.07.2010, 08:15
no teraz też to widzę, trzeba czekać na fotorelacje na oficjalnej.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów