The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2018, 13:02
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Mozliwe, ze po to by ostatecznie rozwiazac kwestie powiazan TF z Wisla. Mozliwe tez, ze jest drugie dno...
Czyli musiałby umorzyć dług SA względem TF, a to byłoby ważne tylko jak wpłynie 12 baniek. Nie wpłynie to wracamy do punktu wyjścia.

Jakie widzisz drugie dno?

Magdziarz póki co chyba niczemu nie zaprzeczał. Zaprzeczył jedynie ten cały Stachowiak.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 13:04
Cytat:
w którym miejscu?
Twitter -> Kmita

Cytat:
Magdziarz póki co chyba niczemu nie zaprzeczał. Zaprzeczył jedynie ten cały Stachowiak.
Zaprzeczył - patrz wyżej

Edit:
Wklejka z twitta Kmity:
Cytat:
Jedyny człowiek z polskiego środowiska piłkarskiego, który może cokolwiek wiedzieć o tym, co w Kambodży piszczy (nawet akurat tam jest), czyli Tomasz Magdziarz, powiedział mi, że nie słyszał o kimś takim jak Vanna Ly, a trochę popytał w ostatnich dniach.
Ostatnio edytowane przez Jontek : 20.12.2018 o godz. 13:06.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.12.2018, 13:04
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
O ile 1. spoko, o tyle 2 i 3 kupy się wcale nie trzyma. Kto niby wjechał na białym koniu przy Stechercie?
3. Kto miałby za tym stać?

Jezu, ludzie, mówi się, że Cupiał uczestniczył w tych rozmowach. Po co?

To jest w ogóle dość interesujące, nie uważacie, że Jacek wiedział już o tym wszystkim zanim pojawiły się oświadczenia TS? Niby skąd?
jesli ktos od Cupiala sie tym interesuje to tylko po to zeby sprobowac odzyskac dlug , bo wiadomo ze w przypadku spadku do IV ligi nikt nie zobaczy nawet zlotowki , ani pilkarze, ani TF , ani miasto ani nawet panie sprzataczki
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.12.2018, 13:05
No to trop Magdziarza też odpada i rzuca jeszcze gorsze światło na niego, skoro nawet on o nim nic nie wie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 20.12.2018, 13:06
River, Magdziarz zaprzeczyl bylo na TT. MaciejKmita‏ @kmita_maciej 40 min.40 minut temu Jedyny człowiek z polskiego środowiska piłkarskiego, który może cokolwiek wiedzieć o tym, co w Kambodży piszczy (nawet akurat tam jest), czyli Tomasz Magdziarz, powiedział mi, że nie słyszał o kimś takim jak Vanna Ly, a trochę popytał w ostatnich dniach.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2018, 13:07
Zaprzeczył o tym, że zna Vanna Ly. Nie zaprzeczył temu, czy do Wisły przyjdzie Wiem, czepiam się słówek.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.12.2018, 13:07
Cytat:
człowieku nie będzie żadnego przelewu ani na 12 mln ani na 12 zł
Nie będzie również żadnego spotkania ani jutro ani w sobotę. Nikt nie pojawi się na meczu. Obstawiam, że nawet Pietrowski.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 20.12.2018, 13:09
Tez uwazam, ze juz wiecej o Kambodzanskich Szwedach nie uslyszymy. Gowno poszlow wentylator.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.12.2018, 13:09
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Gdyby to rzeczywiście był poważny inwestor już przedstawił by się zawodnikom, uregulował chociaż połowę zaległości teraz, a w styczniu resztę. Następnie zwołałby konferencję prasową i przedstawił się kibicom nakreślając swoje plany wobec klubu. Na końcu rozmowa z miastem na temat współpracy klub-miasto i tyle.

Obecna kolejność nie stawia w dobrym świetle "inwestorów". Gadka o tym, że woli pozostać w "ukryciu" można włożyć między bajki. Dlatego zalecam sceptyczne podejście do tematu, bo niektórzy będą potrzebowali pomocy psychiatrycznej jeżeli do transakcji nie dojdzie. Lepiej być miło zaskoczonym niż rzucać curvami na prawo i lewo.
Weryfikacja przyjdzie bardzo szybko bo już jutro, więc zaleciłbym cierpliwość. Sam należę do osób niecierpliwych, ale wszyscy chcą wszystko wiedzieć dzień po dealu, a przecież przejęły nas zagraniczne mało transparentne spółki które w dodatku nie mają przedstawicielstwa w Polsce. W dodatku przejęcie jest warunkowe więc formalnie ciągle jesteśmy pod rządami TS.

W dodatku oczekiwanie że sytuacja zmieni się z godziny na godzinę to jak oczekiwac że nagle temperatura skoczy nam do +10.

Jeśli to wal, to po co ten Pietrowski? Po co jutro jadą na stadion? Po co to spotkanie z miastem? Tu się nic kupy nie trzyma jeśli zakładamy że chcą nas orznac zanim jeszcze wpłaca pierwszy przelew. A jeśli chcieliby sobie pogadać z miastem to jest kilka lepszych sposobow niż umowa kupna Wisly .
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.12.2018, 13:10
W interesie Jacka byłoby teraz na miejscu zignorować wszystkie rozmowy do granicznego terminu. Czas sam by tych ludzi zweryfikował. Każdy z nas wyobraża sobie, w którym to kierunku pójdzie...

Jutro się okaże, że Van lub mini Van nie dotrze na czas, pojawi się za to jego pełnomocnik, który jak niegdyś Jacuś na zmiętej kartce wysmaruje przed komisją licencyjną "Dołożymy wszelkich starań by wraz z zarządem gmina.pl spelnić wymogi"...
Ostatnio edytowane przez Vinci : 20.12.2018 o godz. 13:13.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
mariokit
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 20.12.2018, 13:12
pete29 napisał(a):Wyświetl post
@ mariokit

człowieku nie będzie żadnego przelewu ani na 12 mln ani na 12 zł
no własnie więc o jakim rozmyciu odpowiedzialności piszesz ?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.12.2018, 13:12
Tak sobie myślę, że śmieszne będzie jak Wanna pójdzie do Jacka z szantażem, że jak mu nie odda gruntów po okazyjnej cenie to nie uratuje Wisły jak każdy w Krakowie dobrze wie, że szantaż brzmieć powinien "jak mi nie oddasz gruntów za darmo to uratuje Wisle i będę klepal twoją Cracovię po kres twoich dni" .
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.12.2018 o godz. 13:15.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 20.12.2018, 13:13
No dobra, mówicie że wiele może zależeć od rozmów Majchra z Vanna Ly, ale na jakiej zasadzie mieli by dobić targu np w piątek przed meczem z Lechem? Przecież oni dopiero beda się poznawać i sondować, pogadają ogólnie, żadne decyzje nie padną w sprawie jakiś inwestycji. Chyba że Kambodżanin wyjedzie z jakimiś absurdalnymi propozycjami na które od razu padnie zdecydowane nie. Poważnych inwestycji w miasto nie załatwia się w 3 h na pierwszym spotkaniu, a już na pewno nie podpisuje się umów �� wiec nawet jeśli gość chce zrobić transakcje wiązana, to Majcher go przeczeka i rozłoży się to na kilka spotkań. A wtedy będziemy już wiedzieć czy kasa na spłatę piłkarzy przyszła czy nie
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 20.12.2018, 13:14
tylko my już tego czasu nie mamy.. Myślicie, że jeszcze z kimś TS rozmawia awaryjnie czy raczej trzeba się powoli godzić z graniem juniorami w przyszłej rundzie?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2018, 13:15
Cytat:
Tak sobie myślę że śmieszne będzie jak Wanna pójdzie do Jacka z szantażem że jak mu nie odda gruntów po okazyjnej cenie to nie uratuje Wisły jak każdy w Krakowie dobrze wie że szantaż brzmieć powinien "jak mi nie oddasz gruntów za darmo to uratuje Wisle i będę klepal twoją Cracovię po kres twoich dni" .

Dokładnie tak, polać mu
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.12.2018, 13:17
mój scenariusz:

-jutro info że mimo starań nie udało się nikomu dotrzeć na mecz ale że pieniądze przyjdą na czas.
-pieniadze nie przychodzą ale jest wymówka że okres świąteczny itp

wiecej o inwestorach nie słyszymy...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.12.2018, 13:20
I tak właśnie będzie
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 20.12.2018, 13:23
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
I tak właśnie będzie
A Marzenka która powinna stracić głowe leży już pewnie na Bahamach :|
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 13:23
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę, że śmieszne będzie jak Wanna pójdzie do Jacka z szantażem, że jak mu nie odda gruntów po okazyjnej cenie to nie uratuje Wisły jak każdy w Krakowie dobrze wie, że szantaż brzmieć powinien "jak mi nie oddasz gruntów za darmo to uratuje Wisle i będę klepal twoją Cracovię po kres twoich dni" .
albo...pojawi się u Jacka, przy wigilijnym stole, jako niezapowiedziany gość. Jakby to ujął Petru 4 król...i wtedy w rzeczowej i miłej atmosferze dojdą do porozumienia... kreda, kadzidło, mirra i słonik.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 20.12.2018 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.12.2018, 13:27
im blizej konca tym coraz mniej w to wierze
w sumie w ogóle juz straciłem grunt pod nogami...do gwoździa w trumnie brakuje mi wypowiedzi Kuźby który nie kojarzy Piotrowskiego, Kowalskiego czy innego Liwanniego.

i w ogóle, jak można było zwolnić Sarapatę skoro umowa jest warunkowa?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.12.2018, 13:27
Tonamini napisał(a):Wyświetl post
A Marzenka która powinna stracić głowe leży już pewnie na Bahamach :|
Marzenka jest w klubie, bo nadal jest prezesem
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 20.12.2018, 13:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
im blizej konca tym coraz mniej w to wierze
w sumie w ogóle juz straciłem grunt pod nogami...do gwoździa w trumnie brakuje mi wypowiedzi Kuźby który nie kojarzy Piotrowskiego, Kowalskiego czy innego Liwanniego.

i w ogóle, jak można było zwolnić Sarapatę skoro umowa jest warunkowa?
Nie można było, tak sobie tylko Białoński napisał, żeby ludzie, którzy nie wiedzą co to Google, się podjarali.
Odpowiedz cytując
smiesznostek
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 13:33
skoro jakieś 90% tutaj gada bez sensu to i ja może dołożę swoją cegiełkę.

A nie zastanowiła WAS kto jako pierwszy puścił farbę o inwestorze z Kambodży? Przed wszystkim dziennikarzami Twitterami i forumowymi znawcami tematu?

Zrobił to nikt inny, tylko prezydent Jacek Majchrowski w wywiadzie dla facebookowego profilu Radia Kraków. Wtedy kiedy wiedział, że umowa została podpisana.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2018, 13:34
Mi jedynie co przychodzi do głowy (ostatnia nadzieja), że rozmowy są tak tajne i żeby odwrócić uwagę od tego z kim rozmawiają to rzucili hasło Król Kambodźy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 13:37
rozmowy sa tak tajne ze nikt o nich nie wie?
no ma to sens

Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Hujowe święta nam PMS zafundowała. Sraprata łapie teraz oddech na to co będzie po, a będzie tylko gorzej. Przeciez ten cały inwestor to marketingowo już leży i kwiczy.
Ostatnio edytowane przez JacekFan : 20.12.2018 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

szprotson napisał(a):Wyświetl post
rozmowy sa tak tajne ze nikt o nich nie wie?
no ma to sens
nie ma , ja tylko irracjonalnie myślę
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 13:38
Rozmawiają z królem, tyle, ze nie Kambodży...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 13:42
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Marzenka jest w klubie, bo nadal jest prezesem
To zastanawia mnie dlaczego nie dementuje tego co napisał Białoński?

Albo to jest jej na ręke, albo to jest prawda a prawdą nie jest, albo ....a juz sam nie wiem co
SZYMONIE JADCZAKU gdzie jestes jak jestes potrzebny!?

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 20.12.2018, 13:43
Ja też sobie tak myślę,ze może chodzi o te grunty.Mimo,że jest to dzierżawa wieczysta,to kupić je za 12 mln. ma sens,rozwijać w perspektywie inne interesy lub w innym celu.
Dlatego przelew 28.12 i naleganie na wcześniejsze spotkanie z Prezydentem,który jak się nie zgodzi na pomysł "inwestycji",to przelewu nie będzie(czyt. umowy).
Tłumaczenie proste ,ze znowu miasto stanęło na drodze ludziom którzy chcieli zainwestować w Wisłę...
I tak do znudzenia.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 20.12.2018 o godz. 13:46.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów