The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2008, 02:15
Jak tak bardzo kibicowaliście lechowi to moze zacznijcie mu kibicować ?
Co najwyżej moge kibicować Polskiej drużynie jak WISŁA gra dalej,jeżeli my odpadamy,to mnie wala inne Polskie klubiki ! Gdzie Wasz lokalny nacjonalizm ? TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.10.2008, 07:42
W Pucharze UEFA (i nie tylko) gorsi od Polski są tylko słabeusze

Na koniec ciekawe wyliczenie. Obecna edycja Pucharu UEFA będzie piątą z fazą grupową. Policzyłem ile razy dany kraj był w niej reprezentowany. Pięć faz grupowych, w każdej 40 drużyn daje w sumie 200 krajo-reprezentowań. Wyniki są tragiczne. Wszystkie kraje, które są za Polską są od niej pod względem liczby ludności mniejsze. A pod względem piłkarskim? Za nami są już naprawdę tylko klubowi słabeusze.

Francja 18, Niemcy 17, Hiszpania 17, Holandia 16, Anglia 14, Włochy 12 ,Grecja 11, Rosja 9, Belgia 8, Szwajcaria 7, Czechy 7, Portugalia 7, Rumunia 6, Turcja 6, Serbia 5, Dania 5, Szkocja 4, Austria 4, Izrael 4, Ukraina 4, Norwegia 4, Bułgaria 3, Szwecja 3, Polska 3, Chorwacja 3, Gruzja 1, Węgry 1, Słowacja 1, Albania 0, Andora 0, Armenia 0, Azerbejdżan 0, Białoruś 0, Bośnia i Hercegowina 0, Cypr 0, Estonia 0, Wyspy Owcze 0, Finlandia 0, Islandia 0, Irlandia 0, Kazachstan 0, Łotwa 0, Liechtenstein 0, Litwa 0, Luksemburg 0, Macedonia 0, Malta 0, Mołdawia 0, Czarnogóra 0, Irlandia Północna 0, San Marino 0, Słowenia 0, Walia 0.

http://michalszadkowski.blox.pl/2008...Polski-sa.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2008, 08:26
Football Sorceress napisał(a):Wyświetl post
Ten Cypryjczyk to jeszcze większy machinator niż Turek w pierwszym meczu Ciesze się podwójnie: 1. że Lech wygrał 2. że polska drużyna wygrała z austriacką (mam już dosyć tych fuksiarskich meczy kadry Austrii). Oby było tak jak chce Smuda i żebyśmy wylosowali Tottenham. No i powtórka z 2002 roku jak Wisła z Schalke... Mnie bolało jak Legia przegrała z FK Moskwa i strasznie wnerwili dzisiaj zwycięscy Angole, więc nie mogę zrozumieć, jak Polak nie cieszy się z awansu polskiej drużyny...
Jedz do poznania i powiedz jak bardzo cieszysz sie z ich awansu... do tego proponuje zabrac ze soba szalik Wisly zobaczysz ta tradycujna Polska goscinnosc na wlasnej twarzy...

Polowa forum pieprzy o tym samym....Jak chcecie to sie cieszcie ale nie piszcie juz tutaj swoich wypocin kazdy kto jest PRAWDZIWYM kibicem WISLY wie kim dla nas jest leszek wiec przestancie sie osmieszac.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Od: 07.2008

Stary 03.10.2008, 08:36
To co zrobił Lech wczoraj zasługuje na ogromny szacunek. Trochę czuję że zabrali nam NASZE szczęście. Bo jego mieli dwa albo trzy razy więcej niż się należało !!!

Dwie bramki w ostatnich minutach meczu a potem dogrywki to istny cud. Szacunek dla kibiców Koziołków, Brawo Franek - wreszcie, to się Panu należało.

Teraz mogą trafić na wszystkich, lepszych od siebie. Lech jest przedostatni w stawce, nad MKS Zilina pod względem punkcików w Europie. http://90minut.pl/news.php?id=786377

Licze po cichu na angielskie zespoły w grupie i polski rewanż na wankersach.
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.10.2008, 08:46
Tyle zawiści,jadu i frustracji nie ma na żadnym innym forum w Polsce. Widać bardzo boli...to dobrze zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej Wcale wam się nie dziwie. Najpierw klapsy w lidze, teraz porażka w pucharach, trudno pogodzić się z tym, że jest się tylko tłem dla Lecha. Ale jedno trzeba wam przyznać - w znajdowaniu tanich wymówek jesteście mistrzami świata Słowa Reissa nabierają realnych kształtów Będziecie oglądać nasze plecy na każdej płaszczyźnie i na każdym froncie.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.10.2008, 08:46
prober napisał(a):Wyświetl post
I mam nadzieję, że w przyszłym roku ujrzymy jedną polską drużynę w fazie grupowej CL oraz dwie w fazie grupowej Pucharu UEFA (czy tam pod inną nazwą).
Ja mam nadzieję, że w przyszłym sezonie ujrzymy Wisłę w fazie grupowej CL. Sukces żadnej innej polskiej drużyny mnie nie interesuje, zwłaszcza, że zespół który awansuje do Ligi Mistrzów będzie miał duże szanse odskoczyć od reszty ligowej stawki na kilka lat.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.10.2008, 08:52
pytong napisał(a):Wyświetl post
Tyle zawiści,jadu i frustracji nie ma na żadnym innym forum w Polsce. Widać bardzo boli...to dobrze zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej Wcale wam się nie dziwie. Najpierw klapsy w lidze, teraz porażka w pucharach, trudno pogodzić się z tym, że jest się tylko tłem dla Lecha. Ale jedno trzeba wam przyznać - w znajdowaniu tanich wymówek jesteście mistrzami świata Słowa Reissa nabierają realnych kształtów Będziecie oglądać nasze plecy na każdej płaszczyźnie i na każdym froncie.
A wy za to jestście mistrzami napinki .Wylosowaliście Austrię Wiedeń czyli rywala zdecydowanie słabszego niż nasz i wielkie szczęscie w końcówce meczu. Wypowiedziałeś już swoje zdanie na forum Wisły.
Możesz już sobie iść?
Czy dalej będziesz tu wylewał swoje kompleksy?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.10.2008, 08:54

Gratuluje wygranej, cieszy ze jakas polska druzyna gra w fazie grupowej ale... :

Czlowieczku malutki zapamietaj sobie jedno : Jestescie nadal slabi bo przez ile...20 lat? NICZEGO nie ugraliscie w lidze. Oczywiscie wyjedziesz z jakims pucharem...takich pucharow Legia czy Wisla maja multum.
Plecy na razie ogladacie Wy, a ten wasz Reiss buraczany pokazal jaki z niego inteligent po finale pucharow i w kilkunastu wywiadach. Dla Was on jest wielki, dla Nas on jest nikim.

Ugracie co ugracie w tym roku ale zobaczymy co bedzie dalej. Nie jedna druzyna ostro zwyzkowala w jednym sezonie, by w drugim grac piach. Opanuj sie wiec i przestan glupoty gadac bo na dzisiaj to macie faze grupowa,wygrana z Wisla i.... ? Cos wiecej? Nic wiecej. Troszke pokory. Mentalnosci ni macie, bez tego nic nie ugracie. Zapamietaj to zdanie bo bedziesz je nie raz wspominal.

Za ciency jestescie by miec na waszym punkcie kompleks. Idz stad trollu bo kultury zero jak widze.
To forum Wisly Krakow i chocbys byl z Pcimia radze o tym pamietac.
Mozna kulturalnie kogos dojechac ale Ty chyba za cienki jestes by cos takiego zrobic.
Obstawiam ze jeszcze z 3 posty i polecisz stad
Ostatnio edytowane przez kreseq : 03.10.2008 o godz. 08:58.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Stary 03.10.2008, 08:56
Pablo mały człowieku. To jest właśnie tania wymówka. Trzeba umieć z godnością przyjąć porażkę ale jak widać to cie przerasta.
Tak na marginesie po czym wnosisz ze lider austriackiej ligi jest gorszy niż ostatnia drużyna angielskiej
Co do kompleksów to na tym forum widzę tylko jeden. Oboje wiemy jaki
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.10.2008, 08:59
Kolego mamy na tym forum temat "Humor", tam wpisuj podobne teorie.
"Tlo dla Lecha" dwa miesiace sukcesow kontra dziesiec lat, pierwsza wygrana na wyjezdzie od 15 lat z nami, fartowna wygrana z, nie oszukuj sie, slaba druzyna europejska i juz sie w dupeczce przewrocilo. Aha, zobacz tez sobie moze tabele ligi, ta obecna. Bo chyba zyjesz juz majem 2009 i wyimaginowanym tytulem mistrza.
Bawcie sie w pucharach, fajnych wyjazdow zycze mimo wszystko. No i moze w koncu waszemu klubowi uda sie ugrac jakis punkt w fazie grupowej bo za pierwszym razem marnie cos wypadlo, cztery wtopy heh.

PS-rozpierdala mnie gadka o "ostatniej druzynie ligi angielskiej" jaka widze od wczoraj na necie. Dzisiaj nawet onet taki tytul wrzucil.
Mam pytanie, od kiedy to ostatnia druzyna Premiership awansuje do pucharow?
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.10.2008 o godz. 09:12.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.10.2008, 08:59
pytong:

Jeszcze zobaczymy... Chociaż swoją drogą w zimie już będziecie myśleć tylko o lidze więc nigdy nic nie wiadomo. Jesteście nadmuchanym balonikiem, który pęknie z hukiem. Tak samo było z Wisłą Kasperczaka, tak samo było z Legią Wdowczyka i tak samo będzie z Wami. Nie obawiaj się, że nagle nie będziecie mieli z kim rywalizować na krajowych boiskach. Osobiście też Wam nie kibicowałem bo i po co... Dla polskiej piłki? Dla polskiej piłki to trzeba wywalić PZPN. Dla punktów? Racz wybaczyć, ale do finału nie dojdziecie. Z polskiej solidarności? Bzdura, nic takiego nie istnieje. Grajcie sobie w UEFA, dojdźcie jak najdalej. W zasadzie wisi mi to. Jestem kibicem Wisły Kraków i reprezentacji Polski. Jednak ze wskazaniem na tę pierwszą. Pozdrawiam wszystkich kibiców Amici Poznań (do tego chyba nie ma wątpliwości).
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 03.10.2008, 09:00
Co do kompleksów to na tym forum widzę tylko jeden. Oboje wiemy jaki
Ja też wiem jaki. Twój, wynikający z wiecznego braku mistrzostwa i oglądania pleców Wisły, czy Legii.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Stary 03.10.2008, 09:12
Ale nagle na tym forum zjawilo sie "wielkich"kibicow Lecha. Idzcie dzieci juz sobie bo pewnie niejeden raz pobrudziliscie monitor...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.10.2008, 09:26
Nie ulega wątpliwości, że fakty są takie my przegraliśmy, wy wygraliście i jesteście dalej, szczęście ? umiejętności ? Prawdopodobnie mieszanka obu, lecz mecz meczowi nie równy, rywal także inny i nie szukam wymówki tylko stwierdzam FAKT, zresztą jeśli dobrze pamiętam to mistrzem jeszcze nie jesteście i gubicie pkty z taki "markami" jak PGE GKS Bełchatów . I tak jak mówi, Kreseq jak na razie nic nie osiągneliście prócz wejścia RAZ(no dobra DWA, bo gracie na pktach Amici) do fazy grupowej PU, więc z łaski swojej zostaw sobie takie ynteligentne komentarze na koniec sezonu. I naprawdę po tym co napisałeś, to o ile miałem nadzieje, że niedziele będzie podział pktów, to teraz mam nadzieje że dostaniecie bęcki od Legii i wtedy będe chciał zobaczyć wasze tłumaczenia się, że "gramy mecze co trzy dni"
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2008, 09:51
orzeu napisał(a):Wyświetl post
PS-rozpierdala mnie gadka o "ostatniej druzynie ligi angielskiej" jaka widze od wczoraj na necie. Dzisiaj nawet onet taki tytul wrzucil.
Mam pytanie, od kiedy to ostatnia druzyna Premiership awansuje do pucharow?
Stan aktualny jasno wskazuje na fakt, iż jest to najgorzej grająca na tę chwilę drużyna w Premiership. Z kim oni w tym sezonie wygrali? Z Wami i z Newcastle w głębokim dołku w Pucharze Ligi bodajże..tak, tak, czysta potęga ten TT. Tak ogromna, że nawet Wisła w Krakowie grając przez większą część czasu bardzo źle i tak ugrała z łatwością remis, a mało brakło, żeby wygrać.

"Fuks" to chyba najczęściej powtarzające się tu słowo. Cóż, to porównajcie sobie ten mecz z Waszymi Salonikami.. Ciężko zauważyć, że Lech był lepszą druzyną przez większość meczu i zwyczajnie na awans zasługiwał?

Cypryjczyk oszust, poza próbami wymuszenia karnych, słusznie zresztą ocenionych, nie uznał nam jednej bramki i wykartkował pół drużyny? Za co dostał Arboleda żółtą? Czemu za pyskówki nie karał helmutów tak jak naszych? Po prostu to marny sędzia, powinien dostać odwyk od piłki.

To co pisze pytong, to faktycznie bzdury, ostatnie 10 lat wszystko co dobre było w wystepach polskich drużyn w puchar zawdzięczamy Wiśle i w małej części Dyskobolii i Legii. Ale na szczęście, powoli Lech osiąga to miejsce, jakie mu się należy. Mecz z Austrią nie był o jakąś tam fazę grupową ani bynajmniej o przyjazd AC Milan etc. To był mecz o przyszłość, o historię i o magię drużyny. To był mecz - katalizator, który może mieć ogromny wpływ na to, jaki mocny będzie Lech za 2-3 lata.
Wygraliśmy.
Wczoraj uchlałem się ze szczęścia.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 03.10.2008 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.10.2008, 09:55
Rozumiem, że bez desperackiego strzału w ostatniej minucie nie byłoby przyszłości, magii i historii, tak?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2008, 10:00
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Stan aktualny jasno wskazuje na fakt, iż jest to najgorzej grająca na tę chwilę drużyna w Premiership. Z kim oni w tym sezonie wygrali? Z Wami i z Newcastle w głębokim dołku w Pucharze Ligi bodajże..tak, tak, czysta potęga ten TT. Tak ogromna, że nawet Wisła w Krakowie grając przez większą część czasu bardzo źle i tak ugrała z łatwością remis, a mało brakło, żeby wygrać.
W Lidze Mistrzów gra taki Aalborg. Obecnie 10 w tabeli ligii duńskiej (na 12 drużyn). Liga pucharom nie równa. Pamiętasz która była Wisła w lidze jak awansowała do grupy UEFY?

Leże i kwicze
My jesteśmy tłem dla Lecha? Gdzie wy byliście przez ostatnie XX lat? Tym 4:1 u nas to za dziesięć lat sie będziecie napinać
Od dawna to wy oglądacie plecy i Wisły i Legii i w tym sezonie jak narazie nic sie w tej kwestii nie zmienia
Ostatnio edytowane przez Kamson : 03.10.2008 o godz. 10:03.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 03.10.2008, 10:02
Po 1 czy gdziekolwiek stwierdzilem ze Tottenham to druzyna niewyobrazalnie mocna?
Po 2 czy zaprzeczysz ze jest silniejszy od Austrii?
Po 3 zaprzeczy ze nie byl to fuks? Od losowania do 121 minuty.
Po 4 czy ktos przeczy ze z Salonikami to my mielismy fuks? To byl w zasadzie nasz jedyny fuks przez 10 lat gry w pucharach, a pechowych momentow bylo od cholery....
Po 5 zachwyt nad Lechem i planowane juz sukcesy sa dla mnie smieszne. O sukcesach pogadamy gdy je... osiagniecie. Na razie macie "sukces" w postaci ogrania mistrza Polski na jego stadionie i drugi w postaci szczesliwego awansu do fazy grupowej. Przez dwa miesiace pieknie potrafi grac kazda druzyna, sek w tym zeby tak samo grac przez caly rok i dluzej. A do tego jeszcze droga daleka, a osobiscie uwazam ze szybko peknie balonik i zostanie wam walka o 3 miejsce w lidze z Polonia Warszawa :]
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 03.10.2008, 10:09
To ja się jestem gotów założyć o flaszkę z którymś takim mądrym co piszę, że "Tottenham najsłabsza drużyna Premiership" o to, że Tottenham nie spadnie w tym sezonie.

Panowie i Panie z Poznania:
Wam naprawdę ciężko nie cisnąć z powodu waszej fuzji z Amicą. Po prostu wystarczy porównać reakcje (a raczej jej brak) waszych kibiców do tego co na przykład działo się we Wrocławiu (Groclin) czy też sprawa Zawiszy Bydgoszcz i Hydrozagadki. Gracie na ich licencji, na ich punktach z rankingu i będzie z każdej strony to słyszeć. Bo gdy inni kibice w analogicznej sytuacji protestowali wy przyjęliście to wszystko, za przeproszeniem, z rozwartymi pośladkami byle tylko mieć lepszy skład, byle tylko zacząć się liczyć w Polsce.

Co ciekawe prasa / media bardzo chętnie podchwyciły teksty dotyczące Polonii Warszawa typu "Dysko-polo" etc. , ale nikt z szanownych dziennikarzy sportowych ani razu nie napomknął o Amice z Poznania.

Pozatym gratuluje Wam awansu, szczególnie po takich emocjach. Wiem, że ten mecz będziecie pamiętać bardzo długo, bo takich rzeczy się nie zapomina tak jak my kibice Wisły nie zapomnimy Saragossy czy też bramki Nikolii z Iraklisem. Nie uważam żebyście mieli farta szczególnie po ewidentnie krzywdzącym nie uznaniu bramki dla Was. Awans zasłużony chociaż sami mogliście sobie go odebrać durnie straconymi bramkami.

Pozdrawiam
Zawistny i sfrustrowany kibic Wisły

PS: No i śmieszą mnie kibice Wisły którzy cieszą się awansem Lecha - ciekawe czy pamiętają jak kiedyś w Poznaniu nas na sektorze gości przywitała karma dla psów... rozumiem, że to był pocisk z klasą nie to co nasze "Amica Poznań".
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.10.2008 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 03.10.2008, 10:18
MisIIek napisał(a):Wyświetl post
Co najwyżej moge kibicować Polskiej drużynie jak WISŁA gra dalej,jeżeli my odpadamy,to mnie wala inne Polskie klubiki ! Gdzie Wasz lokalny nacjonalizm ? TYLKO WISŁA
Ile Ty masz lat? Może dołożysz jeszcze okręgowy rasizm i regionalną megalomanię?

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W Pucharze UEFA (i nie tylko) gorsi od Polski są tylko słabeusze
(...) Bułgaria 3, Szwecja 3, Polska 3, Chorwacja 3 (...)
Sprawa wygląda tak, że jeśli dziennikarz chce udowodnić jakąś postawioną przez siebie tezę to zawsze znajdzie zestawienia i wyliczenia, które to będą argumentować. Nie twierdzę, że jest dobrze, ale w tym śmiesznym rankingu wyprzedza nas przynajmniej 5 krajów, które nie osiągnęły nic więcej niż polskie drużyny.

Bułgarzy, Szwedzi i Chorwaci całkiem niedawno trafiali do najlepszej piłkarskiej czwórki na świecie (MŚ: 1994, 1998). I co prezentują kluby?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.10.2008, 10:39
W Wiedniu stawiamy się w ok. 900 osób (mimo 650 przyznanych biletów).
Przez cały mecz, a w szczególności drugą połowę dobrze dopingujemy.

http://i33.tinypic.com/2d828uh.jpg

Austria nie wypełniła całego stadionu (ok.8-9 tys.), ale zaprezentowali ładną choreografię.

http://i38.tinypic.com/1fcqhw.jpg

http://i37.tinypic.com/2po1g7b.jpg

http://i33.tinypic.com/hry0sl.jpg

Wczoraj stawili się w niecałe 200 osób. Machają flagami na kij i sreberkami. Po bramce odpalają racę.

http://i37.tinypic.com/2cyfn2p.jpg

http://i34.tinypic.com/ivkbx3.jpg

http://i38.tinypic.com/nbtf1h.jpg

Z naszej strony nadkomplet (ciężko oszacować, ale 25-27 tys. mogło wejść). Na początku meczu prezentujemy oprawę z okazji 10 lecia grupy Young Freaks.

http://i33.tinypic.com/sav2nm.jpg

http://i37.tinypic.com/50qrlc.jpg

W przerwie Austria traci jedną ze swoich flag.

http://i33.tinypic.com/2eq6p8n.jpg

http://i33.tinypic.com/3481wfn.jpg
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 03.10.2008 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.10.2008, 11:52
mnie śmieszyło tylko jedno. Naoczni świadkowie świętowania na mieście awansu Lecha do fazy grupowej mówią, że po 15 minutach zabawy prawie wszyscy zapomnieli już o Austrii i skupili się na Legii (wiadomo w jakim kontekście) Nienawiść do Legii jest większa niż miłość do Lecha? Bo ja już tego nie rozumiem...

pytanie do wiślaków- czy Wy jak świętowaliście mistrzostwo na rynku, to po 15 minutach skupiliście się na Cracovii?

miałem tego nie przywoływać, bo i po co. Ale skoro Lech za każdym razem musi skupiać się na Legii (bo i na meczach ligi, gdy nie gra z Legią, też o nas śpiewają) to wklejam link:
http://legia.net/news.php?id=31341

a potem kibice Lecha dziwią się, że legioniści mają większy szacunek do Wisły niż do ich klubu.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 03.10.2008 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 03.10.2008, 12:03
A to akurat nic nowego. Pod koniec i po meczu Lech-Wisła tez glownym hitem byly piosenki o Legii
Zaraz ktos sie pojawi i pojedzie ze my na fecie tez "glownie spiewamy o Legii i Pasach". No coz, jak sie czyta wyborcza to potem sie wierzy w takie pierdoły.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 03.10.2008, 12:06
Nie no, było raz "gdzie twoje berło" pod sukiennicami, ale to był epizod. Poza tym Legia walczyła z nami o mistrza, więc w jakiś sposób ich to dotyczyło.Jednak, o co chodziło Lechowi, gdy grali ze Szwajcarami, że spiewali na Lecha i Legię?
Moim zdaniem mają po prostu kompleksy.
Po latach posuchy i udręki wkoncu zaczynają się liczyć na poważnie.Wchodzą na salony w porządnym smokingu , jednak wydaję się, że zamiast w eleganckich butach wchodzą w gumiakach, gdzie słoma jeszcze gdzie niegdzie wystaje.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 03.10.2008 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.10.2008, 12:11
Football Sorceress napisał(a):Wyświetl post
1. Ja jestem z Poznania. 2. To, nie moja wina, że nie można normalnie chodzić z szalikiem dowolnego klubu po dowolnym miejscu. 3. To jest temat o europejskich pucharach. Oznacza to, że są kibice Wisły, których interesuje gra polskich zespołów w Europie. 4. Od którego roku "prawdziwy kibic" Wisły ma obowiązek cieszyć się z wygranej "tradycyjnej zgody" Austrii Wiedeń. Jak szanowny kibic tak lubi Austriaków, to dlaczego w 2006 roku kibice Wisły wywieszali transparent: "Gdyby nie było nas tutaj w 1683, gralibyście teraz z Galatasaray"

Jesteś z Poznania,powiedz mi dlaczego "kibicujesz" Wiśle ?

Tym którzy kibicują Lechowi radze sobie przypomnieć jak na Bułgarskiej wisiały 3 nasze flagi do góry kołami ukradzione przez Cracovie i to co wtedy czuliscie
Ostatnio edytowane przez South : 03.10.2008 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2008, 12:14
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
mnie śmieszyło tylko jedno. Naoczni świadkowie świętowania na mieście awansu Lecha do fazy grupowej mówią, że po 15 minutach zabawy prawie wszyscy zapomnieli już o Austrii i skupili się na Legii (wiadomo w jakim kontekście) Nienawiść do Legii jest większa niż miłość do Lecha? Bo ja już tego nie rozumiem...

pytanie do wiślaków- czy Wy jak świętowaliście mistrzostwo na rynku, to po 15 minutach skupiliście się na Cracovii?

miałem tego nie przywoływać, bo i po co. Ale skoro Lech za każdym razem musi skupiać się na Legii (bo i na meczach ligi, gdy nie gra z Legią, też o nas śpiewają) to wklejam link:

a potem kibice Lecha dziwią się, że legioniści mają większy szacunek do Wisły niż do ich klubu.
Cracovia ma Wisłe, Arka ma Lechie, Lech też musi kogoś mieć... padło na Legie. Z tego co pamiętam to jak grali ze Szwajcarami na wyjeździe to Wisłe też pozdrawiali
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 03.10.2008, 12:19
Oczywiście, że jest większa. Nie uwierzysz, ale bardziej cieszyłem się z bramek w Moskwie, niż z tej wczorajszej Murawskiego. Ludzie, przecież Wy od kilku lat powtarzacie w kółko to samo, a my od kilku lat coraz bardziej się z tego śmiejemy...
Nawet średnio rozgarnięty orangutan skojarzy, że kolejnym meczem na Bułgarskiej będzie spotkanie z Legią. Media (i klub) od kilku tygodni nakręcały wszystkich na ten dwumecz, więc nic dziwnego, że ciśnienie jest spore.
Tak informacyjnie - pod koniec meczu z Piastem Kocioł bluzgał na ŁKS, ponieważ w kolejnej rundzie wybieraliśmy się do Łodzi. Ot, taka tradycja (było też oczywiście "wszyscy do Łodzi" itd. ; )).
Cytat:
* bilety na mecz z Austrią zeszły bodajże w poniedziałek lub wtorek, na mecz z Legią nadal są w kasach
* "derby Polski" to kolejny zabieg marketingowy, który jest tak samo wyśmiewany przez legionistów, jak i przez fanów Lecha
*w artykule zapomniano o gadżetach "antylechowych" : (, a i Ty i ja wiemy doskonale, że istnieją takie
Cytat:
Masz na myśli normalne sprawy kibicowskie, czy po prostu "internetowy szacunek" i mizianie się na forach ? : )
Z pewnością to drugie.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.10.2008, 13:25

A co Ty Wielki Legionisto zapatrzony w swój klub tak się interesujesz, co 15 minut po spotkaniu robili kibice Lecha? Jakaś mania?
Po drugie forum nazywa się FORUM KIBICÓW WISŁY KRAKÓW, jesteś kibicem Wisły? Jeśli nie jesteś, bo tutaj szanujemy każde zdanie, wypowiadasz się na temat wybrany w pokoju? Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn? Co mnie obchodzi Legia i Lech. No Lech może jeszcze, bo gra dalej w europejskich pucharach reprezentując Polskę, ale to tyle, wolałbym, żeby zamiast Lecha grała dalej Wisła, a jeśli nie Wisła, to niemal każdy inny klub, ale trudno...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 03.10.2008, 13:35
Zupełnie nie rozumiem zachwytów pismaków nad grą Lecha.

1. Austria Wiedeń w szczytowej formie była by na ostatnim miejscu, ale pierwszej ligi angielskiej - nie Premiership. Jaki indywidualny poziom wyszkolenia i przygotowania fizycznego pokazali ci zawodnicy, było widać dokładnie w meczu z Lechem. Do tego doszło fatalne ustawienie zespołu na boisku i kuriozalny błąd przy golu na 2-1, dającym poznaniakom dogrywkę.

Do tego należy dodać świetną grę Kotorowskiego, który uratował kilka razy zespół. No i niewykorzystany karny w Wiedniu.

Biorąc to pod uwagę można uczciwie powiedzieć, że Lech zagrał z przeciętniakiem z Austrii jak równy z równym i tylko łut szczęścia przeważył szalę zwycięstwa na ich korzyść (powtarzam, dwumecz był bardzo wyrównany).

2. Lech powstał z połączenia dwóch czołowych klubów naszej ekstraklasy, jest od 3 lat budowany za spore jak na nasze warunki pieniądze. W tym roku poczyniono na prawdę solidne zakupy (wcześniej też nie było gorzej), a i Smuda mógł sobie pozwolić na takie zbytki, jak pozbycie się solidnego Micanskiego. W tej sytuacji widoczna poprawa jakości gry to nie niespodzianka, ale obowiązek. Jeśli Smuda tą drużyną nie odniesie na koniec sezonu sukcesu (MP, ew. PP) - to pewnie wyleci z pracy. Więc pianie z zachwytu nad wymęczonym awansem i chwalenie za pokonanie tak słabej drużyny jak Austria to nieporozumienie.

3. Mimo tej konsekwencji w budowaniu drużyny Lech żywo przypomina Wisłę z dawnych czasów pod rządami Smudy. Nie jest to komplement. Oznacza to, że poznaniacy grają ładną dla oka, ale archaiczną piłkę. Przez 210 minut dwumeczu z Austrią widziałem: gigantyczne dziury między formacjami, mnóstwo indywidualnych, niewymuszonych błędów w środku pola, sporo chaosu. W efekcie Arboleda musiał non-stop toczyć pojedynki 1 na 1 z szarżującym napastnikiem rywala, Kotorowski musiał besztać defensywnych pomocników, którzy zezwalali na liczne strzały z 20-tego metra. Lech nie ma dobrych defensywnych pomocników, słabo gra pressingiem i źle ustawia obronę.

Czy klasowa drużyna pozwoliła by na stratę 2 goli w 2 meczach z rzędu, podczas gdy za każdym razem rozpoczynała te mecze od szybkiego prowadzenia 1-0?

Lech gra klasyczną brazylianę i zostanie pewnie srogo za to skarcony w fazie grupowej. Bo zespoły silniejsze od Austrii bez skrupułów wykorzystają błędy poznaniaków.

Tak więc jeśli Lech wyjdzie z grupy, będę zdumiony. Jeśli powtórzy albo poprawi wynik Wisły (3 punkty) - będę mile zaskoczony.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 03.10.2008, 13:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Biorąc to pod uwagę można uczciwie powiedzieć, że Lech zagrał z przeciętniakiem z Austrii jak równy z równym i tylko łut szczęścia przeważył szalę zwycięstwa na ich korzyść (powtarzam, dwumecz był bardzo wyrównany).
Racja. W pierwszym spotkaniu Austria przeważała, a wczoraj Lech stworzył więcej sytuacji do strzelenia bramki, co potwierdzają statystyki tego meczu http://www.lechpoznan.pl/art,10296,s...ch_austria.htm
Cytat:
Lech powstał z połączenia dwóch czołowych klubów naszej ekstraklasy, jest od 3 lat budowany za spore jak na nasze warunki pieniądze. W tym roku poczyniono na prawdę solidne zakupy (wcześniej też nie było gorzej), a i Smuda mógł sobie pozwolić na takie zbytki, jak pozbycie się solidnego Micanskiego. W tej sytuacji widoczna poprawa jakości gry to nie niespodzianka, ale obowiązek. Jeśli Smuda tą drużyną nie odniesie na koniec sezonu sukcesu (MP, ew. PP) - to pewnie wyleci z pracy. Więc pianie z zachwytu nad wymęczonym awansem i chwalenie za pokonanie tak słabej drużyny jak Austria to nieporozumienie.
Zależy co rozumiesz pod pojęciem "czołowe". Lech Michniewicza był drużyną, która co jakiś czas pokazywała dobrą grę i osiągała rzadkie sukcesy. Bardziej pasowałoby tu określenie "drużyna środka tabeli".
Co do aktualnej formy i kolejnych już zapowiedzi o majstrze (z których osobiście śmieję się za każdym razem) - być może w tym sezonie uda się coś ugrać. Dla mnie tym "czymś" będzie miejsce na pudle i wydaje mi się, że jest to wykonalne. Na mistrza jest niestety za wcześnie, skoro nie potrafimy wygrywać meczów z Bełchatowem czy Arką, a czuję, że takich wpadek będzie jeszcze kilka (w przym "pomogą" nam dodatkowe mecze PUEFA i PP).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów