|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale z tym zburzeniem Forum to nieźle dowalił do pieca. Zburzyć to można Sheratona koło Wawelu, Stodołę Ludwinów, Hiltona, różowy domek przy Konopnickiej, ale nie Hotel Forum, który w porównaniu do ww. odznacza się genialną architekturą i bryłą! Mimo, że jest to dość wysoki budynek, to wydaje się bardzo lekki, poprzez zastosowane w nim rozwiązania - cały ciężar jest "unoszony" prze wąskie filary.
Ponadto, Dunikowski tak chciałby zburzyć Hotel Forum, a co w zamian proponuje? To co w górnej połowie obrazka: ![]() Czyli też coś w stylu modernistycznym, ale coś o wiele gorszego i większego, coś co właśnie zepsuje widok z Wawelu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wiecie może co się buduje na wylotówce z Krakowa na Skałe (Prądnik Biały). Wygląda na nową stację benzynową al równie dobrze może to być osiedle...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
w sensie na zielonki?biedronka dla odmiany,wiem bo podwykonuje tam troche
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sensie tam. Kurde stacja by się przydała a nie Biedronka :/ lipa
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Stacja benzynowa? Przecież tam jest dookoła pełno
![]() W sensie wzdłuż Opolskiej to chyba jest z 5 minimum - każda inna. No ale na wylotówce faktycznie nie ma. Osobiście już mam migrenę jak widzę kolejną budowaną Biedronkę - nie to że nie kupuję u nich, niektóre towary mam sprawdzone od wielu miesięcy. Ale po co na każdym osiedlu po 5 sklepów ? A hitem jest Biedronka i Lidl obok siebie jak się jedzie od Wiślickiej na Strusia w NH. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
właśnie na wylotówce (w tym kierunku) ani jednej nie ma... Spory ruch tam jest i myślę, że mieli by branie. kolejna biedronka jest około kilometra dalej. Biedronków jak mrówków niestety.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Znowu biedronka? Już ich chyba ze trzydzieści w Krakowie
Lepiej by to zbudowali: http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/...towe_ceny.html |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Zgodnie z informacją prasową Biedronki - w 2013 roku zakładano otwarcie w Polsce 365 sklepów i na początku grudnia plan był realizowany w 100%
![]() Jedna dziennie ....................... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co sie dziwicie,w tym kraju powstają od lat same sklepy,oczywiście w większości zagraniczne,gdzie dochód idzie na zachód.Ale wiadomo będą mówić,że powstały miejsca pracy,co z tego,że na ogół bez umowy o pracę, za minimalną krajową bądź niewiele więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hmm właśnie w biedronce ludzie mają umowy o prace (stawki prawie, że najniższe ale umowa o prace). PIP ik kiedyś siadł na zadki to się boją
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Przy ROK tez budują lidla więc do wyboru do koloru
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
W sumie po części to temat inwestycyjny
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ale jaja - może przy okazji zahaczą o stadion ?
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skończy się na tym, że powstanie kolejna badziewna 'galeria'. Posmarują komu trzeba, ludzie będą trochę protestować, znajdzie się jakiś temat zastępczy co by odwrócić uwagę, po czym budowa ruszy. W tym mieście nic innego nie potrafią zbudować.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
A'propos galerii byłem ostatnio pierwszy raz zobaczyć tą w Bronowicach.
Brzydszej i mniej praktycznej nie widziałem w życiu. Nie dość że 50% zajmuje Auchan, to jeszcze człowiek idzie długim korytarzem do końca i ... wraca tą samą drogą, oglądając te same witryny, jakaś masakra. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie ma dwa plusy - mam po drodze z roboty i jest pusto. Mogę szybko i bezstresowo zrobić zakupy
![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Majster: Coś cie ....a zrobili?!
Koparka: Jak to co, Kauflanda burzymy! M: Hotel mieliście burzyć, a sklep stawiać! A nie na odwrót!! K: Ale jak tak Kaufland koło Kauflanda? I przecież podpisane było że cracovia... A wiadomość w miarę dobra. Bo zaczyna coraz bardziej ten budynek straszyć. Oczywiście jest opcja że wyburzą i się dopiero zaczną jaja dziać i stawiać nie zaczną ale zawsze to bliżej do czegoś nowego. Galeria Bronowice jest mega dziwna. Parkingu całe hektary, Auchan z dwa razy za duży, poszczególne sklepy też jakieś ogromne. Jedno co fajne to światełka nad miejscami w garażu które pokazują czy jest wolne czy nie
Ostatnio edytowane przez MatMario : 23.01.2014 o godz. 10:21.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Chociaż w sumie ulica "komuny" pasuje ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Myślałem że sobie ktoś jaja robi a to na serio
Cytat:
Miasto zablokowało inwestycję bo jakiś idiota ją oprotestował a teraz to samo Miasto chce odszkodowanie za to że to samo Miasto nie wydało pozwolenia na budowę ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Dziś przeczytałem, że ludzie, którzy mieli dom na łączeniu Lema z Mogilską dostali od miasta 400 tyś. zł odszkodowania. Ludzie mieli tam działkę, dom oraz miejsce prowadzenia działalności. A odszkodowanie starczy im ledwo na mieszkanie. Panstwo jest bezradne wobec aferzystów i przekrętów, a wobec Nowaka jest surowe i bezlitosne jak państwo totalitarne. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Ktoś wie może czy Lenin jeszcze nie został przetopiony na żyletki? Może postawmy go z powrotem przy Alei Róż ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Metro w Krakowie?
Cytat:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...acje,id,t.html ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Po nastu latach nic nie robienia. Jest. http://tv.se.pl/wiadomosci/zobaczcie...y-glowny,4972/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Mam nadzieję, że takie metro, jakie jest opisane w powyższym artykule, w Krakowie nie powstanie. To jest przecież dublowanie obecnych linii tramwajowych. Co z tego, że jakiś prywatny podmiot bedzie chciał zbudować metro, skoro miasto będzie musiało płacić rocznie za utrzymanie go więcej niż obecnie płaci za całą komunikację miejską w Krakowie!
A za ułamek kwoty ciężkiego metra da się zbudować kompletny system tramwajowy z jakże potrzebnymi dwoma tunelami w centrum Krakowa - to jest jedyny sensownty kierunek, w którym powinien isć Kraków: ![]() I jeszcze takie komentarze: Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Skoro krakowianie odrzucają lekką ręką tysiące nowych miejsc pracy, rozwój infrastruktury, rozwój regionu argumentując to jak zwykle troską skąd wziąć pieniądze, to może wytłumaczycie mi, dlaczego głosowałeś/głosowałaś za budową metra? To jest dopiero wypieprzenie gigantycznej kasy w błoto. Profit będzie czerpać głównie jedna firma wykonawcza która jest najbardziej zainteresowana tą inwestycją. W tym mieście i tak już ciężko żyć przez te cholerne remonty, a jeszcze chcecie nam wszystkim zafundować kolejne utrudnienia w życiu głosując na jakiś bubel za gigantyczne pieniądze. Warszawka ma to my też? Czy to jakiś kompleks? Mam olbrzymi żal do Majchrowskiego. Nie potrafił załatwić Euro w Krakowie (inne miasta odżyły dzięki temu), nie potrafi zrobić konkretnej kampanii która promowałaby IO, które były wielką zmarnowaną szansą dla regionu (teraz potrafi tylko płakać po porażce), nie potrafi wylobbować występu reprezentacji polskich siatkarzy w mistrzostwach świata mając w zanadrzu największą halę w Polsce (wielką sztuką było nie dostać grupy z Polską mając taką halę). Nieudolny prezydent na którego z uporem maniaka większość głosuje. Aż żal na to wszystko patrzeć. Gospodarność po Krakowsku psia mać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co w końcu z tymi tramwajami od PESY? Znalazła się kasa na czas ?
EDIT Dzięki Gwiaździsty.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.06.2014 o godz. 18:48.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|

|