|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
To jakis nowy Lucas?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zdaje się, że on jest polskiego pochodzenia, pojawił się chyba w tym roku. Nie wiem jednak skąd i w jakich okolicznościach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli już to Szwajcar z Genewy?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
cytując TT Adam Delimat: ''tym razem pierwszy rok studiów na UJ, ojciec Francuz, matka z Polski'' ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Co do wczorajszych derbów - oglądnąłem skrót, mając też w pamięci kilka innych meczów (CLJ i rezerw) nie dziwię się, że to właśnie Marszalik jest graczem ocierającym się o I drużynę. Inne pytanie brzmi jednak - skąd u nas takie cuda jak chociażby Chlebowski czy Gulczyński? Nie ma naprawdę nikogo, kto zagrałby od nich lepiej? Ja wiem, że żydzi grali kilkoma E-Klapowcami, ale to, jak nasi się gubili i byli objeżdżani to się aż prosiło o chłostę...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zawodnicy z Wisły II są w większości straceni. Może Kujawa,Handzik, Scalet (to duża zagadka) coś pokażą. Szkolenie poszło w złym kierunku (wyników). Zaniedbaliśmy pracę indywidualną i wzmocnienie piłkarzy fizycznie już w wieku 14 -15 lat (trenerzy przyznali się, że dopiero od tego roku wprowadzili w tym wieku obowiązkową siłownie, wcześniej startowali od 18 roku życia).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.10.2015 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jutro przedsmak wieczornych emocji już o godzinie 12.00 derby w CLJ Cracovia - Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Powtórka z rozrywki ? 0:10 jestem za!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Brawo Wiślacy
Chociaż tyle pozytywów z tego weekendu Cracovia znowu dwie czerwone kartki załapała, a mogliśmy wygrać wyżej, gdyby Zając wykorzystał karnego. Jakby ktoś chciał obejrzeć skrót: https://www.youtube.com/watch?v=6e9OCtShpbk |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Oglądałem ten skrót i to co wyprawiają piłkarze(panienki) z drugiej strony Błoń to czysty KRYMINAŁ! Faule takie ażeby nogę urwać - sry ujebać! PZPN to powinien niektórym przetłumaczyć, i dać dla przykładu kilka meczów w zawieszeniu.
Rozumiem, że Derby... no ale... szacunek dla przeciwnika to powinno być coś oczywistego z punktu widzenia sportowca. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odgrzebalem stary temat, ale sądzę ze może w końcu też pierwsza drużyna będzie miała pożytek z naszych juniorów... Grymm, Plewka, Laskos, Sliwa, Broda Grabowski ciągle mogą grać w CLJ
Dziś pierwszy mecz w CLJ. Zmierzymy się z Zagłębiem Lubin o godz 12.00 w Zabierzowie. Transmisja na Wisla.tv
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.08.2018 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...wygrana-z-legi
Kumah się pokazał. Przed rundą Balicki, który strzelił w sparingu juniorom Hutnika 4 bramki. Dziś Balicki na ławce rezerwowych w meczu z Piastem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Kumah Kumahem, nie było źle, dwie bramki załadował, ale moim zdaniem nie zachwycił, wbrew temu co mówili w trakcie meczu komentatorzy. Pierwszy gol pokazał na pewno instynkt - niby błąd bramkarza, ale pomysł miał nieszablonowy i wynikły z dobrego przeglądu - Manu przyuważył że bramkarz Legii jest wysunięty i trzeba mu oddać, że zrobił to w ćwierć sekundy. Drugi gol już bardziej na konto Grabowskiego; kompletnie odupścili tam krycie, byłoby nie do pomyślenia w Ekstraklasie. Znow trzeba mu jednak oddać że strzał, chociaż prosty, to bardzo dobry. Poza tym trochę moje wątpliwości wzbudziła jego tendencja do bycia "poza grą"; raz się urwie i dostanie crossa, a raz biega koło akcji (tam w środku, jak się cofał) i tak jakby cały czas był minimalnie źle ustawiony - nie jest pod grą.
Ewidentnie najlepiej pokazuje się tam Marcin Grabowski - on może być do grania na już, jeśli Pietrzak zdecyduje, że nie zostanie (oby jednak został). Podoba mi się, że u niego nie widać takiego juniorskiego chaosu, wygląda jakby go tam do tej CLJ-ki przenieśli z seniorskiej piłki. Widziałbym go nawet gdzieś w środku pomocy, nie wiem, czy był tak próbowany. Poza tym uważam, że duży potencjał jest u Jeziorskiego. Fajna ta drużyna, myślę, że kilku tych chłopaków jeszcze gdzieś zobaczymy. Nota bene - super te transmisje, szkoda, że wszystkich meczów juniorów nie można tak oglądać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś w ogóle wie jak to się wydarzyło, że Lech nie zatrzymał Grabowskiego - gościa o którym wiadomo było, że ma duży potencjał? Jak nam się go udało ściągnąć?
Powód: doprecyzowanie
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 06.04.2019 o godz. 23:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
On był chyba po jakiejś kontuzji lub po prostu za słaby wg. sztabu trenerskiego na 3 ligę (rezerwy kuchenek). To, że się rozwinął tutaj to chwała za to i oby tak dalej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do wczorajszego meczu juniorów. Byłem mega zaskoczy by tak słaba forma warszawiaków . Całkowicie ich zdominowaliśmy. Kumah fajnie się pokazał, jednak mnie zaskoczyły nie tak bramki co inne jego walory: przegląd pola, dobra technika, szukanie partnerów w polu karnym. Spodziewałem się większego chaosu. Byłem co do niego sceptyczny, ale kolejny raz sztab się nie mylił ![]() Co do Grabowskiego to oczywiście najlepszy na boisku kolejny raz. On po prostu zasługuje na to żeby jeszcze w tym sezonie zagrać 3-4 całe mecze w ekstraklasie. Bo jak nie o to kto? Co do innych: Morys tradycyjnie pokręcił zawodnikami, momentami zbyt egoistycznie. Broda - kolejny zawodnik który mega się wyrobił przy treningach z jedynką. Też z chęcią zobaczyłbym go nawet w tym sezonie. Tym bardziej po ostatnich wyczynach Lisa... Na wiosnę punktujemy wszystkich jak leci i to niezależnie od rywala i osłabień . Tak trzymać chłopaki, szkoda że strata do Korony jest tak duża. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest gdzieś możliwość obejrzenia meczu, o którym piszecie powyżej ?
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki wielkie !
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeglądnąłem na szybko pierwszą połowę i bramkę z drugiej połowy. Broda, Grabowski i Kumah spokojnie zasługują na to, żeby ich sprawdzić w pełnym wymiarze czasowym w E-klasie. Grabowski pokazał wszystko, czego się wymaga od bocznego obrońcy. Mam tylko wrażenie, że żeby grać na seniorskim poziomie, to musi troszeczkę popracować nad aspektami przygotowania fizycznego i motorycznego (wiem, że i ten i poprzedni filmik z meczów Wisły tego nie oddaje, ale przy jego parametrach fizycznych dodatkowe 2-3 kg masy mięśniowej naprawdę nie stanowiłyby przeszkody, a jednak obrona wymaga siły - ale mogę się mylić, bo tak jak napisałem - to na podstawie filmików z CLJ). Ma 19 lat, urosnąć już raczej nie urośnie, więc trening z obciążeniami nie powinien mu zrobić krzywdy. Kumah ? Pierwsza bramka - miodzio, druga - łatwiejsza, ale jeszcze lepsza. Broda się nie napracował tym razem, ale po wczorajszych popisach pierwszego nota bene bramkarza - dlaczego by nie dać mu szansy ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na Brodę bardzo liczą w klubie, ale chcą aby regularnie grał w CLJ. Jednak sam fakt że ostatnio do Sosnowca pojechał on a nie Tobiasz świadczy że jest wyżej w hierarchii.
Grabowski musi dostać szansę i nie wyobrażam sobie aby w przypadku absencji Pietrzaka (ma 3 żółte) to grał na lewej Burliga albo Palcic... Zresztą cała nasza obrona to wzór w CLJ i jeśli komus należy się szansa to w pierwszej kolejności Brodzie, Grabowskiemu i Szotowi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli zarządzeniem nieprzychylnego losu nie awansujemy do 8ki, to będzie wypadało grać tymi chłopakami w każdym meczu. Dwóch powinno być w grze cały czas, a jak nie, to przynajmniej dostawać połówki.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Dokładnie,jeżeli nie awansujemy(odpukać) do górnej ósemki,to trzeba już teraz postawić na kilku młodych.
Grabowski,Balicki,Kumah,Plewka. Grabowski+Plewka od pierwszej minuty,Kumaha i Balickiego można wpuszczać z ławki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plewka dostał swoje szanse w tej rundzie - dość. Tutaj ewidentnie widać, że to za wysokie progi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak samo jak było widać chociażby u Kostala albo Brleka?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ilu piłkarzy liga wypluła w tym wieku, by parę lat później byli jej wiodącymi postaciami? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba próbować grać nimi tam, gdzie bedziemy mieli w przyszłym roku deficyty. Nie ma sensu puszczać Plewki za Bashę, ale na przykład skrzydła i środek obrony, lewa pewnie tez, do wymiany w lecie. Morys za Kubę który możliwe ze odejdzie, może próbować Balickiego albo Grabowskiego na lewym skrzydle, gdzie po Sławku zostanie czarna dziura. Czy Kumaha da sie jeszcze zgłosić do rozgrywek na tym etapie?
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 08.04.2019 o godz. 12:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|