The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2013, 14:18
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Gdyby te pieniądze były wydawane mądrze to dzisiaj Polonia byłaby hegemonem w naszej lidze. Niestety o Wojciechowskim można powiedzieć wiele ale na pewno nie to, że wie jak prowadzić klub.
No to wydajemy pieniądze dużo lepiej od Polonii (jakieś 15 lat hegemonii w lidze)

A aktualne przemiany coraz bardziej mi się podobają jako tarcza przeciwko nadmiernemu rozdmuchaniu płac w klubie i drodze do normalności.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.08.2013, 16:30
Tylko ze myslac o powazniejszych sukcesach w przyszlosci trzeba bedzie zaczac lepiej placic. Nie wspominajac juz o trasferach gotowkowych. Na wychowankach i zawodnikach z karta w reku pewnego poziomu sie nie przeskoczy. W lidze owszem mozna powalczyc ba nawet zdobyc mistrzostwo, tylko co dalej?
Zadowalamy sie naszym podworkiem i liczymy na lud szczescia czy jednak dorastamy do tego zeby powalczyc o prawdziwe pieniadze, czyli europejskie puchary.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.08.2013, 17:00
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Polonia miała kasę na transfery i co z niej zostało?
Bez Cupiała na dzień dzisiejszy klub się nie utrzyma.
A co takiego robi BC, że bez niego klub się nie utrzyma? Oświeć mnie proszę drogi Ajaxie bo nie wiem. Chyba nie sądzisz, że BC z własnej kieszeni nadal finansuje nasz Klub? Jedynym plusem było udzielenie nam pierwszego od kilku lat kredyt po rządach BasałajA. Tu wchodzimy w politykę: czy polityka inwestowania w piłkarzy Basałaja była zła czy dobra, ale to nie jest sedno mojej wypowiedzi. Zapamiętajcie proszę, że BC nie dorzuca z własnej kieszeni nic lub prawie nic, Wisła dużą część pieniędzy z transferów przejadła i nadal przejada bo za coś trzeba klub utrzymać, reszta idzie na spłatę zobowiązań względem TF, które ma swoje problemy finansowo/fiskalne. Czy Wisełka dałaby sobie radę bez BC? Oczywiście, że tak. Przeciez to nei ostatni sprawiedliwy cudotwórca. W każdym razie to bardzej skomplikowane niż wygląda na pierwszy rzut oka.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.08.2013, 17:51
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Brak Cupiała = brak pieniędzy od TF
Myślisz ,że jakiś sponsor przyjdzie hahahaha
A co myslales przed przyjściem Cupiala?

No widzisz a jednak przyszedł sponsor...
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.08.2013, 19:19
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A co myslales przed przyjściem Cupiala?

No widzisz a jednak przyszedł sponsor...
Mylisz pojecia.

Sponsor to nie zywiciel.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 06.08.2013, 19:26
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Brak Cupiała = brak pieniędzy od TF
Myślisz ,że jakiś sponsor przyjdzie hahahaha
TF nie daje pieniędzy na nasz klub. Raz na zawsze obalmy ten mit. Od kilku lat nie licząc kredytu od TF, który trzeba spłacić nie otrzmaliśmy od BC nic. Gdyby TF dawała środki na bieżąco, stać by nas było na inne niż bezgotówkowe transfery.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.08.2013, 19:28
a reklama Tele-foniki na koszulkach jest za darmo?
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2013, 20:44
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
TF nie daje pieniędzy na nasz klub. Raz na zawsze obalmy ten mit. Od kilku lat nie licząc kredytu od TF, który trzeba spłacić nie otrzmaliśmy od BC nic. Gdyby TF dawała środki na bieżąco, stać by nas było na inne niż bezgotówkowe transfery.
Kolejny który myśli że utrzymanie klubu - wynajem stadionu, opłacenie kontraktów, czy choćby opłaty za głupie koszulki - są za darmo, a cała kasa może iść w prostej linii na transfery...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 06.08.2013, 20:49
Juz w wywiadie przed sezonem Bednarz mowil ze TF daje ok 11-12 mln = ok 1/3 budzetu..
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2013, 21:34
Żal mi takich ludzi jak Ty ,bo żyją w głębokiej nieświadomości.
Kolego najwyższy czas obudzić się i zabrać się za siebie - może nie jest jeszcze za póżno ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 21:50
KoPer napisał(a):Wyświetl post
a reklama Tele-foniki na koszulkach jest za darmo?

Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.08.2013, 22:41
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny.
no własnie więc jak Adenalix twierdzisz, że BC nic nie daje? daje przez TF i tak samo Bednarz mówił rok temu przed sezonem jakoś, że dzięki pomocy BC klub może normalnie w miare funkcjonować
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 07.08.2013, 06:18
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Daje 10 baniek rocznie. Sprawdź a potem pisz.
Na jakiej zasadzie przekzuje te 10 milionów? na pewno nie jest to kasa za reklame na koszulkach bo zwyczajnie nie mógłby tyle przekazywać (działanie na szkode spółki itp) moim zdaniem Cupiał tyle kasy nie daje,może daje kilka milionów a reszta idzie na spłate odsetek od zadłużenia...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2013, 08:21
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej zasadzie przekzuje te 10 milionów? na pewno nie jest to kasa za reklame na koszulkach bo zwyczajnie nie mógłby tyle przekazywać (działanie na szkode spółki itp) moim zdaniem Cupiał tyle kasy nie daje,może daje kilka milionów a reszta idzie na spłate odsetek od zadłużenia...

Tak mówił Bednarz w wywiadzie z tego co pamiętam 2 lub 3 bańki to kontrakt za koszulki a o resztę to już trzeba by było się jakiegoś księgowego zapytać
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.08.2013, 07:35
Jeśłi Telefonika ma w swoich wydatkach nawet i 50mln na reklamę, to oczywiście może tyle zapłacić. Jaka w tym szkoda?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 08.08.2013, 09:05
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jeśłi Telefonika ma w swoich wydatkach nawet i 50mln na reklamę, to oczywiście może tyle zapłacić. Jaka w tym szkoda?
To wytłumacz mi bo z tego co czytałem na forum to Cupiał nie może poprostu brać kasy z telefoniki i przelewać dla Wisły,zresztą podobnie mówił Bednarz w wywiadzie przed kilkoma miesiącami,czyli muszą być jakieś ograniczenia .Teraz kwestia kasy za reklame najlepsze kluby otrzymują po 3-4 miliony a Cupiał nagle może przelać 10 milionów za reklame dla Wisły?

.....

cytat
Otóż nie jest tak, że Cupiał ma jakieś "swoje" prywatne pieniądze, z których utrzymuje klub. Przecież robi to formalnie Tele-Fonika czyli firma,spółka prawa handlowego, która jak każda musi się finansować i utrzymywać, w której musi się zgadzać każda złotówka i nawet gdyby Cupiał chciał nie może sobie ot tak przelać na konta Wisły paru milionów.
Ostatnio edytowane przez GrzegorzTS : 08.08.2013 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2013, 09:13
To wytłumacz mi bo z tego co czytałem na forum to Cupiał nie może poprostu brać kasy z telefoniki i przelewać dla Wisły,zresztą podobnie mówił Bednarz w wywiadzie przed kilkoma miesiącami,czyli muszą być jakieś ograniczenia .Teraz kwestia kasy za reklame najlepsze kluby otrzymują po 3-4 miliony a Cupiał nagle może przelać 10 milionów za reklame dla Wisły?
Oczywiście, że nie może przelać Wiśle kwoty z kosmosu. Prawo spółek handlowych mu na to nie pozwala. Jest na to paragraf, a mianowicie "działanie na szkodę spółki".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.08.2013, 09:59
Dezinformacja jest pozywka tego forum i jesli chodzi o samych kibicow to niema w tym nic dziwnego ,ale zachowanie bednarz oraz ludzi zwiazanych z klubem jak i dziennikarzy zwiazanych ze swiata Cupiala jest swiadomym wprowadzeniem w blad nass kibicow .Ja wam przytocze pewien przyklad po sprzedania zawodnika do holandii za 3,8 miliona ,pieniadze trafiaja w calosci do TF w ramach splaty ODSETEK a nastepnie TF udziela Wisle pozyczke 700.000 z tych ze pieniedzy na 12 percent .
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 08.08.2013 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2013, 10:05
No i jeśli nawet Twoje doniesienia sa prawdziwe, to wszystko jest w porządku. Prowadziłeś kiedys dużą firmę prawa handlowego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2013, 10:12

.....

cytat
Otóż nie jest tak, że Cupiał ma jakieś "swoje" prywatne pieniądze, z których utrzymuje klub. Przecież robi to formalnie Tele-Fonika czyli firma,spółka prawa handlowego, która jak każda musi się finansować i utrzymywać, w której musi się zgadzać każda złotówka i nawet gdyby Cupiał chciał nie może sobie ot tak przelać na konta Wisły paru milionów.
No teoretycznie, kto zabroni nam cenić swoją reklamę na 10mln? Nie ma drugiej Wisły więc konkurencyjnej oferty nie znajdziesz. To że inni się mniej cenią to ich sprawa.
Tak cysto teoretycznie, wszystko jest w świetle prawa handlowego ok.

Właścicielem Wisły jest TF a nie Cupiał. Cupiał jest właścicielem TF.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.08.2013, 10:16
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2013, 10:26
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 09.08.2013, 10:50
przynajamniej bedzie sie latwiej do Wisly dostac
Beda przyjmowac kazdego a z tego powodu ze jestem akurat na etapie kiedy to sie takich do pierwszej druzyny wprowadza to moze zagram
Prawda jest ze ofiara jest Wisla. Ja nie moge przebolec ze Cupial akurat w tym momencie nie da ani zlotowki na klub.
Rozumiem ze on swoja kase zarobil i co z tego ze do konca zycia jej nie wyda ale skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze. chocby posplacac zaleglosci wzgledem pilkarzy... :(
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 09.08.2013, 11:07
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
jeśli KFESTIA to nie martwię się twoim straszeniem ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2013, 11:16
huberix napisał(a):Wyświetl post
skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze
Weź kolego lepiej idź na portiernie swojej podstawówki i sprawdź czy już nie ogłosili kiedy rozpoczęcie roku szkolnego...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.08.2013, 12:13
Dariook napisał(a):Wyświetl post
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej.

Na szczęście z Cupiałem spadek niżej niż I liga nam nie grozi, więc trzeba się przyzwyczaić do 'monotonii' w ekstraklasie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.09.2013, 18:44
Cupiał szykuje córkę na szefową Wisły

Fakt.pl napisał(a):
To będzie prawdziwa rewolucja. Bogusław Cupiał (57 l.) powoli oddaje władzę w swoim królestwie. Rządy ma objąć córka myślenickiego biznesmena, Monika (36 l.).

Właściciel Wisły nie doczekał syna, który mógłby przejąć po nim interesy. Ma trzy córki i najstarsza z nich już teraz przejmuje od niego kolejne obowiązki. Na razie w Tele-Fonice. W Krajowym Rejestrze Sądowym widnieje jako prokurent spółki. Jej mąż, Bartłomiej Zgryzek (36 l.) jest wiceprezesem zarządu.

Monika rządzi twardą ręką. - Cupiał ostrzegał nas kiedyś przed nią. Mówił: „Narzekacie na mnie? Poczekajcie, aż zobaczycie, jak działa Monika – mówi jeden z byłych pracowników Wisły. - Generalnie można przyznać, że dziewczyna radzi sobie bardzo dobrze – dodaje inny.

Co to oznacza dla Wisły? Pani Monika patrzy na Tele-Fonikę i spółki podległe jako całość. Wisła to część, która z punktu widzenia ekonomicznego, przynosi tylko straty. Jeśli faktycznie w ciągu najbliższych lat obejmie władzę nad całym koncernem, Wisła może trafić na sprzedaż.

- Monika uchodzi za ostrą. Szybko podejmuje decyzje. Wisłę traktuje jako balast. Z drugiej strony, może to dobrze? Może to właśnie ona znajdzie dla klubu nowego inwestora? - zastanawia się osoba dobrze znająca realia w krakowskim klubie.

Możliwy jest jeszcze inny scenariusz. Cupiał oddaje władzę w Tele-Fonice, za to zostawia sobie Wisłę i zajmuje się tylko nią. Wydarzyć może się wiele, ale nie nastąpi to szybko. Zmiany we władzach to kwestia najbliższych lat.
Co o tym sądzicie? Myślicie, że to tylko plotka wymyślona przez Fakt? Ja sama nie wiem, jak mam podchodzić do tej informacji. Jeśli naprawdę ma traktować Wisłę jak niepotrzebny balast, to mam nadzieję, że nigdy nie obejmie władzy w klubie. Nawet jeśli sobie świetnie radzi w Tele-Fonice to o niczym nie świadczy. Sprawowanie rządów w klubie sportowym jest specyficzne, choćby ze względu na rzesze kibiców, z którymi mimo wszystko trzeba się liczyć.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.09.2013, 19:02
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Co o tym sądzicie?
Mam nadzieję że to plotka.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 04.09.2013, 19:21
gypsy napisał(a):Wyświetl post

Co o tym sądzicie? Myślicie, że to tylko plotka wymyślona przez Fakt? Ja sama nie wiem, jak mam podchodzić do tej informacji. Jeśli naprawdę ma traktować Wisłę jak niepotrzebny balast, to mam nadzieję, że nigdy nie obejmie władzy w klubie. Nawet jeśli sobie świetnie radzi w Tele-Fonice to o niczym nie świadczy. Sprawowanie rządów w klubie sportowym jest specyficzne, choćby ze względu na rzesze kibiców, z którymi mimo wszystko trzeba się liczyć.
Szkoda, że Cupiał nie doczekał się syna, może on też byłby prawdziwym Wiślakiem jaki i on.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.09.2013, 19:45
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że to plotka.
Znam Tą Panią- uwierzcie mi,że bylaby to zajebista wiadmość, gdyby nie była plotką.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów