|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
A aktualne przemiany coraz bardziej mi się podobają jako tarcza przeciwko nadmiernemu rozdmuchaniu płac w klubie i drodze do normalności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tylko ze myslac o powazniejszych sukcesach w przyszlosci trzeba bedzie zaczac lepiej placic. Nie wspominajac juz o trasferach gotowkowych. Na wychowankach i zawodnikach z karta w reku pewnego poziomu sie nie przeskoczy. W lidze owszem mozna powalczyc ba nawet zdobyc mistrzostwo, tylko co dalej?
Zadowalamy sie naszym podworkiem i liczymy na lud szczescia czy jednak dorastamy do tego zeby powalczyc o prawdziwe pieniadze, czyli europejskie puchary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A co takiego robi BC, że bez niego klub się nie utrzyma? Oświeć mnie proszę drogi Ajaxie bo nie wiem. Chyba nie sądzisz, że BC z własnej kieszeni nadal finansuje nasz Klub? Jedynym plusem było udzielenie nam pierwszego od kilku lat kredyt po rządach BasałajA. Tu wchodzimy w politykę: czy polityka inwestowania w piłkarzy Basałaja była zła czy dobra, ale to nie jest sedno mojej wypowiedzi. Zapamiętajcie proszę, że BC nie dorzuca z własnej kieszeni nic lub prawie nic, Wisła dużą część pieniędzy z transferów przejadła i nadal przejada bo za coś trzeba klub utrzymać, reszta idzie na spłatę zobowiązań względem TF, które ma swoje problemy finansowo/fiskalne. Czy Wisełka dałaby sobie radę bez BC? Oczywiście, że tak. Przeciez to nei ostatni sprawiedliwy cudotwórca. W każdym razie to bardzej skomplikowane niż wygląda na pierwszy rzut oka.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TF nie daje pieniędzy na nasz klub. Raz na zawsze obalmy ten mit. Od kilku lat nie licząc kredytu od TF, który trzeba spłacić nie otrzmaliśmy od BC nic. Gdyby TF dawała środki na bieżąco, stać by nas było na inne niż bezgotówkowe transfery.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a reklama Tele-foniki na koszulkach jest za darmo?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kolejny który myśli że utrzymanie klubu - wynajem stadionu, opłacenie kontraktów, czy choćby opłaty za głupie koszulki - są za darmo, a cała kasa może iść w prostej linii na transfery...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz w wywiadie przed sezonem Bednarz mowil ze TF daje ok 11-12 mln = ok 1/3 budzetu..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kolego najwyższy czas obudzić się i zabrać się za siebie - może nie jest jeszcze za póżno ? ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no własnie więc jak Adenalix twierdzisz, że BC nic nie daje? daje przez TF i tak samo Bednarz mówił rok temu przed sezonem jakoś, że dzięki pomocy BC klub może normalnie w miare funkcjonować
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Na jakiej zasadzie przekzuje te 10 milionów? na pewno nie jest to kasa za reklame na koszulkach bo zwyczajnie nie mógłby tyle przekazywać (działanie na szkode spółki itp) moim zdaniem Cupiał tyle kasy nie daje,może daje kilka milionów a reszta idzie na spłate odsetek od zadłużenia...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak mówił Bednarz w wywiadzie z tego co pamiętam 2 lub 3 bańki to kontrakt za koszulki a o resztę to już trzeba by było się jakiegoś księgowego zapytać ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
..... cytat Otóż nie jest tak, że Cupiał ma jakieś "swoje" prywatne pieniądze, z których utrzymuje klub. Przecież robi to formalnie Tele-Fonika czyli firma,spółka prawa handlowego, która jak każda musi się finansować i utrzymywać, w której musi się zgadzać każda złotówka i nawet gdyby Cupiał chciał nie może sobie ot tak przelać na konta Wisły paru milionów.
Ostatnio edytowane przez GrzegorzTS : 08.08.2013 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dezinformacja jest pozywka tego forum i jesli chodzi o samych kibicow to niema w tym nic dziwnego ,ale zachowanie bednarz oraz ludzi zwiazanych z klubem jak i dziennikarzy zwiazanych ze swiata Cupiala jest swiadomym wprowadzeniem w blad nass kibicow .Ja wam przytocze pewien przyklad po sprzedania zawodnika do holandii za 3,8 miliona ,pieniadze trafiaja w calosci do TF w ramach splaty ODSETEK a nastepnie TF udziela Wisle pozyczke 700.000 z tych ze pieniedzy na 12 percent .
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 08.08.2013 o godz. 10:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i jeśli nawet Twoje doniesienia sa prawdziwe, to wszystko jest w porządku. Prowadziłeś kiedys dużą firmę prawa handlowego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak cysto teoretycznie, wszystko jest w świetle prawa handlowego ok. Właścicielem Wisły jest TF a nie Cupiał. Cupiał jest właścicielem TF. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
przynajamniej bedzie sie latwiej do Wisly dostac
![]() Beda przyjmowac kazdego a z tego powodu ze jestem akurat na etapie kiedy to sie takich do pierwszej druzyny wprowadza to moze zagram ![]() Prawda jest ze ofiara jest Wisla. Ja nie moge przebolec ze Cupial akurat w tym momencie nie da ani zlotowki na klub. Rozumiem ze on swoja kase zarobil i co z tego ze do konca zycia jej nie wyda ale skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze. chocby posplacac zaleglosci wzgledem pilkarzy... :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli KFESTIA to nie martwię się twoim straszeniem ...
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Na szczęście z Cupiałem spadek niżej niż I liga nam nie grozi, więc trzeba się przyzwyczaić do 'monotonii' w ekstraklasie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cupiał szykuje córkę na szefową Wisły
Fakt.pl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję że to plotka.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Znam Tą Panią- uwierzcie mi,że bylaby to zajebista wiadmość, gdyby nie była plotką.
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|