The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
art
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2011, 21:06
lordes napisał(a):Wyświetl post
dla mnie w składzie powinni się znalezc Garguła Żurawski Łobodziński tylko niech trener da im do zrozumienia że od tego meczy zależy dalsze "być" w zespole.Jak nie będą biegać i grać na 100 % procent to w letnim okienku powiedzmy im papa
Tak... Na przykładzie Garguły i jego wielkim zaangażowaniu w pierwszy meczu. Czy On nie rozumiał po tym jak w Gdyni mimo tego, że do 80 minuty bylo 0-0 wszedł dopiero na ostatnią minute? Czy nie widział na treningach, po wypowiedziach Stana/Basałaja, że Melikson jest tym pilkarzem z którym wiążą bardzo duże nadzieje? Nie rozumiał, że mecz z Podbeskidziem jest meczem w ktorym ma pokazaż, że to na Niego trzeba stawiać? Jesli w takim meczu (2 meczu w rundzie) przechodzi obok meczu to nie wiem na co On liczył.. Chyba, że będzie tak jak w poprzedniej rundzie, że będzie grał, bo nie ma kto inny grac? To się troche przejechał.
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.03.2011, 21:10
Trudno winić Gargułę skoro każdy zagrał poniżej oczekiwań, wręcz katastrofalnie i nie było ani jednego piłkarza u nas, któremu by się grało grać.
Boje się powtórki w Bielsku (widocznie brak motywacji) , do tego murawa nijaka, a Podbeskidzie mając świadomość że jest bliska niemożliwego będzie kopać, wywracać, wszystko po omacku byle dopiąć swego. Dlatego wpuścić tych Żurawskich i innych bo skoro leją na puchar to po co się wydurniać i wystawiać mocny skład.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.03.2011 o godz. 21:14.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.03.2011, 21:15
art napisał(a):Wyświetl post
Tak... Na przykładzie Garguły i jego wielkim zaangażowaniu w pierwszy meczu. Czy On nie rozumiał po tym jak w Gdyni mimo tego, że do 80 minuty bylo 0-0 wszedł dopiero na ostatnią minute? Czy nie widział na treningach, po wypowiedziach Stana/Basałaja, że Melikson jest tym pilkarzem z którym wiążą bardzo duże nadzieje? Nie rozumiał, że mecz z Podbeskidziem jest meczem w ktorym ma pokazaż, że to na Niego trzeba stawiać? Jesli w takim meczu (2 meczu w rundzie) przechodzi obok meczu to nie wiem na co On liczył.. Chyba, że będzie tak jak w poprzedniej rundzie, że będzie grał, bo nie ma kto inny grac? To się troche przejechał.

A po co Garguła ma grac

Siedzi sobie w Wisle,zarobi w 2-3 lata kase jakiej szary człowiek nie zarobi przez xxx lat pracy

ma wspaniale zycie ,co mu wiecej potrzeba

P.S Mam nadzieje ze klub odstrzeli go i to jak najszybciej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Island
Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2011, 21:27
Mysle ze Wilk powinien wejsc za Sobola. Jesli zagra nastepny dobry mecz to moga sie z Radkiem wymieniac w lidze co drugi mecz. Potrzebujemy odrobic straty a wydaje mi sie ze ma zdecydowanie wiekszy ciag do przodu.
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.03.2011, 21:30
Sobol raczej nie zagra z Podbeskidziem o czym napisane jest na stronie oficjalnej. Złapał jakiś mały uraz, który wyklucza go z gry w środę. Tak więc wygląda na to, że Wilk będzie miał kolejną możliwość zaprezentwania swoich umiejętności i oby się przyczynił do awansu.
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 14.03.2011, 21:31. Bedzie na jakimś kanale transmisja z tego meczu??
Może regionalna telewisja czy cUś takiego przeprowadzi transmisje
lordes
Member

Stary 14.03.2011, 21:32
W TVP SPORT w środę.
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.03.2011, 21:36
Ale ile lat mają Żurawski i Garguła, żeby dawać im 'szansę na pokazanie się' w meczu z pierwszoligowcem? Żuraw już niestety zgasł piłkarsko, Garguła się nie odbudował po kontuzjach. Albo oboje zaczną pracować dwa razy ciezej niz obecnie i zaczna grac, albo pozbyc sie jak najszybciej..
W ataku powinien wg mnie wystapic Genkow, jest poczatek rundy, najwazniejsze mecze przed nami, a on musi zgrac sie z reszta, bo tego mu bardzo brakuje..
Za to z Polonia Bytom dalbym szanse Riosowi, jesli chcemy zdobyc mistrzostwo to PB nie powinna sprawic jakiegokolwiek kłopotu, wiec kiedy on ma sie w koncu pokazac, jak nie z nimi?
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.03.2011, 09:10. dzień dobry
Jesli przejdziemy Podbeskidzie to na kogo wpadamy?
arti
Guest

Stary 15.03.2011, 09:16
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Ale ile lat mają Żurawski i Garguła, żeby dawać im 'szansę na pokazanie się' w meczu z pierwszoligowcem? Żuraw już niestety zgasł piłkarsko, Garguła się nie odbudował po kontuzjach. Albo oboje zaczną pracować dwa razy ciezej niz obecnie i zaczna grac, albo pozbyc sie jak najszybciej..
W ataku powinien wg mnie wystapic Genkow, jest poczatek rundy, najwazniejsze mecze przed nami, a on musi zgrac sie z reszta, bo tego mu bardzo brakuje..
Za to z Polonia Bytom dalbym szanse Riosowi, jesli chcemy zdobyc mistrzostwo to PB nie powinna sprawic jakiegokolwiek kłopotu, wiec kiedy on ma sie w koncu pokazac, jak nie z nimi?
Zgadzam się w 100% z wytłuszczonym. Co do Żurawia to chyba tylko cud może sprawić, że to nie będzie Jego ostatnia runda w Wisle.
Moim zdaniem odpadnięcie z BB w systemie mecz i rewanż byłoby kolejną dużą plamą Wisły więc musi zagrać najsilniejszy na dany moment skład. Nie chcę żadnego pie.rzenia, po meczu, że BB to prze..uje, a my skupiamy się na MP.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2011, 09:21
aNouc napisał(a):Wyświetl post
T
Boje się powtórki w Bielsku (widocznie brak motywacji) , do tego murawa nijaka.
Ty w ogóle widziałeś gdziekolwiek ta murawę, czy tylko tak opowiadasz żeby opowiadać ?

Galeria z meczu sprzed tygodnia : http://ts.podbeskidzie.pl/gm92/galeria-meczu Wydaje mi się, że połowa druzyn ekstraklasy nie ma tak dobrej murawy w tym momencie.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.03.2011, 09:24
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jesli przejdziemy Podbeskidzie to na kogo wpadamy?
Coś kiedyś słyszałem, że na kogoś z pary Ruch-Legia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
zim zum
Senior Member

Stary 15.03.2011, 09:53
Dopiero będą losowali.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2011, 10:30
Siądą na nas pressingiem tak jak w pierwszym meczu i zobaczymy, czy sobie z tym grajki poradzą.
Ten dwumecz to takie małe przetarcie przed eliminacjami europejskimi, bo : format jak w elm LE, przeciwnik grający na maksa, szybko podchodzacy, nie dający pograć. Taka Levadia 2.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.03.2011 o godz. 10:33.
..
pabloo
Banita

Od: 02.2011

Stary 15.03.2011, 11:42
hehhhe dobre z ta murawa jedna z lepszych w Polsce jest w Bielsku o to się bać nie musicie
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.03.2011, 11:52
Pewnie 90% osob zaraz tutaj powie ze sobie jaja robie, ale nie, taka mysl przebrnela mi naprawde przez glowe.

Mianowicie to, ze wiadomo, wszyscy mowia, ze pierwszy mecz to 'wypadek przy pracy', jednak kazdy z nas ma oczy i na swoje wlasne widzielismy ze nasi grali z totalnym brakiem zaangazowania, calkowita olewka. Moze jutro bedzie podobnie, uciulaja jakis remis (ze niby walczyli) i po prostu odpadniemy z tego pucharu? Podkreslam, iz NIE WIDZE POWODOW, DLACZEGO MIELIBYSMY UMYSLNIE Z PUCHARU ODPADAC, ale jednak nie wydaje mi sie, zeby ten pierwszy mecz byl tylko wypadkiem przy pracy. Moze odpuscili sobie ten puchar (choc powtarzam, ze z drugiej strony nie chce mi sie w to wierzyc, aby nie chcieli wygrac trofeum), przez co unikna grania ewentualnych 3-ch spotkan w tej rundzie i skupili sie w 100% na lidze?

Sam nie wiem, moze jutro zobaczymy Wisle wygrywajacą z drugoligowcem 3 czy 4-0, no ale jednak ta totalna olewka w pierwszym meczu wydawala mi sie byc strasznie dziwna.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.03.2011, 12:03
Dla dublerów PP to jedyna okazja do grania i pokazywania się, więc byłoby z ich strony głupota olać taki mecz.

Na wysoką wygraną bym nie liczył chyba, że szybko padną dwie bramki dla nas, w co wątpię
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2011, 12:08
A ja uważam, iż pierwszego meczu wcale nie odpuściliśmy :] Po prostu wówczas nasza skuteczność była słaba, co zmieniło się już w meczu ligowym z Ruchem. Podobnie, jak w PP było w meczu z Arką, kroił się remis bezbramkowy z powodu niewykorzystania stworzonych sytuacji i wówczas indywidualna akcja Małego dała zwycięstwo.
Z Podbeskidziem mieliśmy kilka dogodnych sytuacji, brakło wykończenia. Teraz pod tym względem jest dobrze, więc jutro powinniśmy wygrać. A przypominam, że każde zwycięstwo inne niż 1:0 daje nam awans. Obstawiam 1:3 dla nas.
pozdr
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
pabloo
Banita

Od: 02.2011

Stary 15.03.2011, 13:42
a każdy remis awans daje nam 1-1 obstawiam
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.03.2011, 13:50
A ja chcę tylko wyeliminowania Podbeskidzia, a następnie wylosowania Amici. Po pięknych i heroicznych bojach w PP wybicie im z głów jakichkolwiek występów w europejskich pucharach. Wisełko daj mi taki prezent na urodziny;-)
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.03.2011, 14:15
Ja niestety mam złe przeczucia, co do tego spotkania.. Nie wiem dlaczego, ale obawiam się końca przygody z PP w tym sezonie.. Jakoś dziwne wrażenie mam, iż bezbramkowo zremisujemy lub odpadniemy po karnych..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.03.2011, 14:22
0-4 tak powinno to wyglądać.

ale znajac zycie w Bielsku pewno od tygodnia niszczą murawe by jutrzejsze spotkanie mialo jak najmniej z pilki noznej.

nie po drodze byloby teraz odpadniecie z PP
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 15.03.2011, 14:24
Jesli jakis grajek odpuszcza jakikolwiek mecz, to nie jest wart aby byc WISLAKIEM. dziekuje za uwage.

to tak a propos braku motywacji w poprzednim meczu z Podbeskidziem. Chocby to byl mecz z C-klasowym rywalem, maja wyjsc i grac jakby ..urwa ich zycie mialo zalezec od tego.
Ostatnio edytowane przez coni : 15.03.2011 o godz. 14:26.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
arti
Guest

Stary 15.03.2011, 14:28
pabloo napisał(a):Wyświetl post
a ja obstawiam, że dostaniecie w skórę, amen
do zobaczenia (pogadania) w czwartek rano...

@coni
a niechby grali nawet na pół gwizdka coby nie było urazów, ale jakieś 2-0 dla nas powinno być.
no chyba z jakiegoś powodu jesteśmy w czubie "e-klasy", a Bielsko klasę niżej
Ostatnio edytowane przez arti : 15.03.2011 o godz. 14:32.
gypsy
Senior Member

Stary 15.03.2011, 14:30
szprotson, nie martw się widziałam dziś na własne oczy, że murawa jest w bardzo dobrym stanie. Wcale jej nie niszczą, wręcz przeciwnie, przygotowują ją na jutrzejszy mecz Tym lepiej dla nas, bo na tak równym boisku nasi lepiej wyszkoleni technicznie gracze mają przewagę nad bielszczanami.
zim zum
Senior Member

Stary 15.03.2011, 14:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post

ale znajac zycie w Bielsku pewno od tygodnia niszczą murawe by jutrzejsze spotkanie mialo jak najmniej z pilki noznej.
a do szatni wpuszczają karaluchy
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.03.2011, 14:33
pabloo napisał(a):Wyświetl post
A w co będziecie grać?
Bo chyba nie mówisz o futbolu?
Nie ma innego możliwości niż kilku bramkowe zwycięstwo naszych zmienników
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.03.2011, 14:37
Mnie tam już te slogany typu 'lepiej wyszkolona technicznie drużyna' nie kręcą. Wszystko już wkrótce pokaże boisko. Nie wyobrażałem sobie porażki Wisły na Reymonta i się zawiodłem. Teraz też sobie nie wyobrażam odpadnięcia z Podbeskidziem ale nie takie 'kwiatki' już w piłce nożnej widziałem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2011, 14:38
Nie wiem skąd ta pewność u was. Widzieliscie co PBB zrobiło naszymi gwiazdkami ostatnio. Brak mobilizacji do mnie nie przemawia, oni sobie nie radzili i tyle.Tak jak pisałem, wg mnie to będzie pierwszy test dla drużyny Maaskanta : Odrobić niekorzystny rezultat na wyjeździe z gryzącym trawę przeciwnikiem.
..
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.03.2011, 14:38
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a do szatni wpuszczają karaluchy
to tam mają szatnie?

Hmm....to pozostaje szykowanie kwitów na Kaspera z czasów pracy w Hucie + opłacony sędzie i awans pewny

E: ziumzium : masz ciezki dzien czyco?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.03.2011 o godz. 14:48.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów