The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2011, 15:28
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Skoro można wg Ciebie postawić krzyż gdzie ci sie podoba ,to dlaczego go nie można potem zabrać ? Bo co od razu sie jest lewakiem i walczy sie z Bogiem nie ? Ludzie w mniej lub bardziej wyszukany sposób mieli już dość terroru tak zwanych "obrońców krzyża" i stąd pewnie hasła ,żeby zburzyć Pałac Prezydencki bo zasłania krzyż .
Teraz jakoś nikt do tego krzyża nie chodzi jak jest w kościele,ale jak był na świeczniku to można było przed nim robić różne zadymy i szantażować władze ,które go chciały stamtad przenieść
Oczywiście nie odpowiedziałeś na zarzuty. Jeśli sfrustrowani wyborcy PO mają prawo robić manifestacje przeciwko PiS (moim zdaniem mają), to nie zabieraj drugiej stronie prawa do tego samego. Jeśli jednych z nich nazywasz niecywilizowanymi, to drugich też musisz tak określić.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.04.2011, 15:30
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze co do kultury CYWILIZOWANYCH (naprawdę podoba mi się to określenie anty pisowców,..takie żartobliwe..)

Hołdys o Kaczyńskim: To CH... podzielił naród, wprowadził szczucie Polaków na Polaków

Marcin Meller OSTRO o politykach PiS?: Walcie się skini w garniturach
Mówiąc o cywilizowanych ludziach ,nie miałem na myśli jakiś celebrytów i ich artykułów prasowych,tylko zwykłych obywateli ,którzy nie robią z żałoby jakiś agresywnych politycznych podjazdów,więc mi nie wmawiaj tego czego nie powiedziałem.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.04.2011, 15:34
Skoro można wg Ciebie postawić krzyż gdzie ci sie podoba ,to dlaczego go nie można potem zabrać ?
Jak ty postawisz samochód, a ja go wezmę to będzie ok? Komorowski postawil tam krzyż czy sorry Gronkiewicz Waltz bo to ona rozkazala go wziąść? O co halo?

Bo co od razu sie jest lewakiem i walczy sie z Bogiem nie ?
Zwykle tak. Albo ateistom co w 99% na jedno wychodzi

Ludzie w mniej lub bardziej wyszukany sposób mieli już dość terroru tak zwanych "obrońców krzyża" i stąd pewnie hasła ,żeby zburzyć Pałac Prezydencki bo zasłania krzyż .
Znasz człowieku znaczenie pojecia terror? Radze nie używać słów ktorych pojeć się nie zna. Co ci narzucali tzw.obrońcy krzyża? Do czego cię siłą zmuszali? Gdzie ci krzywdę zrobili? Żebyś chodzil na Krakowskie Przemieście. Przecież to Wasze TV to pokazują - wystrczyło napisać do TVN,Polsatu i TVP żeby nie pokazywali sprawy krzyża i mielibyście spokój. Ale doskonale obaj wiemy że o to właśnie chodzi żeby podburzyć młodych , wychowanych w duchu "tolerancji" dla dopalaczy, żydów, różnych odmian homo a w nie tolerancji do polskiej flagi, orła w koronie i krzyża
Ciekawe że jak ci coś pasuje to ich tłumaczysz. A wytłumaczenie słów Targowica jest znacznie prostsze

Teraz jakoś nikt do tego krzyża nie chodzi jak jest w kościele,ale jak był na świeczniku to można było przed nim robić różne zadymy i szantażować władze ,które go chciały stamtad przenieść
Dopowiedz ze nikt nie chodzi wg.GW,TVN i Polsatu bo rozumiem że Gazety Polskiej czy Naszego Dziennika nie czytasz wiec się nie wypowiesz
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Arapaho
Senior Member

Stary 13.04.2011, 15:44
Mówiąc o cywilizowanych ludziach ,nie miałem na myśli jakiś celebrytów i ich artykułów prasowych,tylko zwykłych obywateli ,którzy nie robią z żałoby jakiś agresywnych politycznych podjazdów,więc mi nie wmawiaj tego czego nie powiedziałem.
No to mnie oświeć którzy są tymi cywilizowanymi ?
Dałem ci zdjęcia " normalnych" ludzi na Krakowskim Przemieściu to są rozumiem ci ZWYKLI OBYWATELE . Dałem ci naoczny przykład że na każde twoje oskrzenie Kaczyńskiego i jego zwolenników o agresje, chamstwo, podburzanie ludzi czy podziały mogę ci dać wielokrotnie wiecej przykładów wielokrotnie większej agresji zwolenników SYSTEMU jako to nazwaleś .Mogą to być celebryci, moga to byc profesorowie , moga to byc "zwykli" obywatele wybieraj kogo chcesz. Doskonale wiemy obaj że to dzięki tym celebrytom i ich pracodawcom mówisz to co mówisz bo niby kto ci przekazał takie informację że Kaczyński jest taki czy owaki .Proste jak budowa cepa.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
AS82
Banita

Stary 13.04.2011, 15:50
Jak ty postawisz samochód, a ja go wezmę to będzie ok? Komorowski postawil tam krzyż czy sorry Gronkiewicz Waltz bo to ona rozkazala go wziąść? O co halo?

Zwykle tak. Albo ateistom co w 99% na jedno wychodzi

Znasz człowieku znaczenie pojecia terror? Radze nie używać słów ktorych pojeć się nie zna. Co ci narzucali tzw.obrońcy krzyża? Do czego cię siłą zmuszali? Gdzie ci krzywdę zrobili? Żebyś chodzil na Krakowskie Przemieście. Przecież to Wasze TV to pokazują - wystrczyło napisać do TVN,Polsatu i TVP żeby nie pokazywali sprawy krzyża i mielibyście spokój. Ale doskonale obaj wiemy że o to właśnie chodzi żeby podburzyć młodych , wychowanych w duchu "tolerancji" dla dopalaczy, żydów, różnych odmian homo a w nie tolerancji do polskiej flagi, orła w koronie i krzyża
Ciekawe że jak ci coś pasuje to ich tłumaczysz. A wytłumaczenie słów Targowica jest znacznie prostsze

Dopowiedz ze nikt nie chodzi wg.GW,TVN i Polsatu bo rozumiem że Gazety Polskiej czy Naszego Dziennika nie czytasz wiec się nie wypowiesz
Twoje porównanie krzyża do samochodu jest troche nie trafione ,ale rzeczywiscie ciekawe by to było jakbyś zaparkował samochód na jakimś zakazie ,zoorganizował grupe powiedzmy 100 osób i się bił ze Straża Miejską i Policją która by chciała odholować samochód

Taka jest mentalność katoli w tym kraju ,że łamiąc Konstytucję w punkcie o świeckości państwa , uważają ,że im wszystko wolno . Wolno im wieszać krzyże np. w szkołach ,ale jak ktoś ten krzyż chce zdjac to jest wielki raban ,atak na Boga itd. i z takim terrorem i szantażem mieliśmy w sprawie obrońców krzyża.

Twoich wywodów o żydach,homo i dopalaczach zbytnio nie rozumiem w kontekście tego aby prawo było prawem ,czyli ,żeby nei było jakiś samowol budowlanych jak się to oficjalnie nazywa i nie ważne czy tam ktoś postawi krzyż czy krasnala ogrodowego

A co do Gazety Polskiej i Naszego Dziennika to musze stanowczo powiedzieć ,że takiego chłamu ,żeby nie powiedzieć mocniej nie czytam,bo brzydze sie biznesmenem Rydzykiem
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2011, 16:48
Apeluje do wszystkich o nie podejmowanie dyskusji z wynalazkiem. Zapaskudzony jest przez to caly temat.
Chlopak nie rozumie ze w demokracji akzdy moze glosic swoje poglady i chcialby cenzurowac wszystkich ktorzy mysla inaczej niz on a gdy widzi ze to niemozliwe zaczyna wyzwiska. Czy naprawde uwazacie ze warto z nim rozmawiac? Jemu jest potrzebna pomoc lekarza skoro nie reaguje na pomocna dlon ze strony ludzi podrzucajacyh mu linki do ciekawych i zmuszajacych do myslenia tekstow. Skoro nie chce mu sie myslec, oszczedzcie mu tego. Troll niekarmiony zniknie.
WISŁA PANY !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.04.2011, 17:44
No to mnie oświeć którzy są tymi cywilizowanymi ?
Dałem ci zdjęcia " normalnych" ludzi na Krakowskim Przemieściu to są rozumiem ci ZWYKLI OBYWATELE . Dałem ci naoczny przykład że na każde twoje oskrzenie Kaczyńskiego i jego zwolenników o agresje, chamstwo, podburzanie ludzi czy podziały mogę ci dać wielokrotnie wiecej przykładów wielokrotnie większej agresji zwolenników SYSTEMU jako to nazwaleś .Mogą to być celebryci, moga to byc profesorowie , moga to byc "zwykli" obywatele wybieraj kogo chcesz. Doskonale wiemy obaj że to dzięki tym celebrytom i ich pracodawcom mówisz to co mówisz bo niby kto ci przekazał takie informację że Kaczyński jest taki czy owaki .Proste jak budowa cepa.
Ależ przecież AS82 dał Ci już jasną wykładnię kto jest cywilizowanym człowiekiem:

Cywilizowani ludzie to tacy którzy czują niesmak Kaczyńskim,który w rocznice katastrofy urządza zjazdy polityczne przy aplauzie otumanionej gawiedzi.
To czy jest ktoś cywilizowany czy nie, określa jego stosunek do Kaczyńskiego. Kaczysta, pisowcy, mohery - są niecywilizowani. Palikot, Niesiołowski, Taras - to cywilizowani ludzie. Widzisz jak łatwo ? Pewne opiniotwórcze i odpolitycznione media w odpowiedni i przystępny sposób zawsze wytłumaczą kto jest tym złym. I ludziom żyje się lepiej, żyje się weselej...

orzeu napisał(a):Wyświetl post
Apeluje do wszystkich o nie podejmowanie dyskusji z wynalazkiem. Zapaskudzony jest przez to caly temat.
Przykro mi, ale nie mogłem się powstrzymać. Jak zapaskudziłem, to posprzątam
AS82
Banita

Stary 13.04.2011, 18:57
Chlopak nie rozumie ze w demokracji akzdy moze glosic swoje poglady i chcialby cenzurowac wszystkich ktorzy mysla inaczej niz on a gdy widzi ze to niemozliwe zaczyna wyzwiska. Czy naprawde uwazacie ze warto z nim rozmawiac? Jemu jest potrzebna pomoc lekarza skoro nie reaguje na pomocna dlon ze strony ludzi podrzucajacyh mu linki do ciekawych i zmuszajacych do myslenia tekstow. Skoro nie chce mu sie myslec, oszczedzcie mu tego. Troll niekarmiony zniknie.
Troche przeczysz sobie ,pisząc o wyzwiskach i głoszeniu swoich poglądów,ale rozumiem ,że razi Cie to ,że ktoś może inne zdanie demokrato...
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2011, 19:50
Ostatni raz sie odniose do ciebie.
Udowodniles w tym temacie wielokrotnie ze jedyne co potrafisz to wpasc co jakis czas, rzucic troche obelg na innych i Kaczynskiego po czym zniknac gdy ktos cie wypunktuje. Nie potrafisz zrozumiec ani slowa z tego co pisza inni tylko bredzisz w kolko ze "pis to wyznawcy Kaczynskiego i Rydzyka" i tym podobne madrosci. To nie moj poziom rozmowy i wydaje mi sie ze wiekszosci w tym temacie tez nie dlatego ktos kto wyraznie odstaje od reszty jest wynalazkiem na skale unikatowa. Nie wiem co obrazliwego w tym okresleniu, jestes jak egoztyczny eksponat ktory oglada sie i dziwi ze cos takiego w ogole moze wystepowac. A troll to okreslenie na forach internetowych na uzytkownika. Tak samo jak autorytet czy moderator. Jesli poczules sie urazony to znaczy ze nie znasz definicji trolla i nic z tym nie moge niestety zrobic bo nawet jak ci wkleje ja tutaj to i tak tradycyjnie jej nie pojmiesz.
Poza tym, twierdzisz ze "masz zdanie". Nie schlebiaj sobie, nie masz zadnego wlasnego zdania na zaden temat.

Ostatniego pewnie i tak nie zrozumiesz ale prosze mnie nie obrazac i nie nazywac demokrata :]
WISŁA PANY !!
AS82
Banita

Stary 13.04.2011, 20:18
Ostatni raz sie odniose do ciebie.
Udowodniles w tym temacie wielokrotnie ze jedyne co potrafisz to wpasc co jakis czas, rzucic troche obelg na innych i Kaczynskiego po czym zniknac gdy ktos cie wypunktuje. Nie potrafisz zrozumiec ani slowa z tego co pisza inni tylko bredzisz w kolko ze "pis to wyznawcy Kaczynskiego i Rydzyka" i tym podobne madrosci. To nie moj poziom rozmowy i wydaje mi sie ze wiekszosci w tym temacie tez nie dlatego ktos kto wyraznie odstaje od reszty jest wynalazkiem na skale unikatowa. Nie wiem co obrazliwego w tym okresleniu, jestes jak egoztyczny eksponat ktory oglada sie i dziwi ze cos takiego w ogole moze wystepowac. A troll to okreslenie na forach internetowych na uzytkownika. Tak samo jak autorytet czy moderator. Jesli poczules sie urazony to znaczy ze nie znasz definicji trolla i nic z tym nie moge niestety zrobic bo nawet jak ci wkleje ja tutaj to i tak tradycyjnie jej nie pojmiesz.
Poza tym, twierdzisz ze "masz zdanie". Nie schlebiaj sobie, nie masz zadnego wlasnego zdania na zaden temat.

Ostatniego pewnie i tak nie zrozumiesz ale prosze mnie nie obrazac i nie nazywac demokrata :]
Nie rzucałem obelg na innych użytkowników. Kaczyńskiego potępiam za podburzanie ludzi przeciwko Rządowi ,używając do tego katastrofy smoleńskiej . Nie czuje sie tez wypunktowany merytorycznie w zadnej w kwestii ,bo w sumie najcześciej w kontrze slysze tylko: "że zostałem zmanipulowany przez GW i TVN" .To stwierdzenie zreszta stało sie dogmatem wśród wyborców Pisu.. Do zarzutów o jakis egzotycznych eksponatach i tego ,że nie mam swojego zdania nie bede sie odnosil bo nie ma sensu.Myśl sobie co chcesz.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2011, 22:05
Trudno AS82. Ty po prostu nie rozumiesz nawet, że rzucasz obelgi na innych użytkownikow. Skoro nazywasz niecywilizowanymi (czyli dzikusami) tych, ktorzy nie brzydza się Kaczyńskim, to obrażasz co najmniejn połowę użytkowniko w tego forum.
Skoro wiekszość ci mowi że jesteś wypunktowany merytorycznie, to jesteś, ale skoro ty myślisz inaczej to faktycznie Ty masz problem.

A teraz ostrzeżenie. Za kazdą wzmiankę o dzlkusach, niecywilizowanych, katolach, terrorystach czy szantazystach - ban bezterminowy.
Rozmawiajcie na argumenty nie na inwektywy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Coglin
Senior Member

Stary 14.04.2011, 07:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A teraz ostrzeżenie. Za kazdą wzmiankę o dzlkusach, niecywilizowanych, katolach, terrorystach czy szantazystach - ban bezterminowy.
Rozmawiajcie na argumenty nie na inwektywy
mam nadzieje, ze bedzie to dzialalo w obie strony a nie tylko jedna.
Wisła Kraków
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2011, 08:42
"Prezydent chce sprzedać swoje rezydencje"

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prezy...wiadomosc.html

Co tam rezydencje, wszystko niech sprzeda, lasy, drogi, koleje, linie energetyczne. Tylko nie za drogo bo jak uczył doradca Bielecki. Nie tyle coś jest warte ile jest warte, a tyle ile inwestor chce zapłacić. Vivat PO :/
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 14.04.2011, 08:53
Orzeu zdaje sobie sprawę że dyskusja z AS82 w wielu aspektach powoduje że w tym temacie robi się burdel. Moim celem nie jednak osmieszyć go czy wyszydzić tylko pokazać mu coś czego w swoim środowisku dostrzec sam nie potrafi. Można go zignorować ale problem jest w tym że ci CYWILIZOWANI , oświeceni fanatycy platformy to osoby które nie maja poza nagłówkami gazet głównie GW czy Wprost i wrzutami TVN żadnej możliwości poznania opini drugiej strony. Nie moge za cholerę zroumieć jak ktoś może sobie wyrobić opinie na jis temat nie słuchajac obu stron.
Mam takiego kumpla - był kiedyś w KLD , teraz za Tuska dałby sobie prawę rękę obciąć i prowadzę z nim rozmowę , po czym schodzimy na temat Smoleńska i on do mnie " K....a znów Smoleńsk, jest polska , niezależna, prokuratura niech to wyjaśni"- odpowadam " ale jak ma wyjasnić jak nie ma głównych dowodów- samolotu, skrzynek, brak dostepu do oblotu lotniska, brak zapisow video z wieży ....sorry baraku kontroli loów" . a on " skąd wiem że nie mają..." . Zniszczył mi system tym pytaniem. Dodam że gośc jest z wyksztalcenia politologiem. I taka jest wiedza Platformersów. Mówie o tych zwykłych zwolennikach, bo ich elyta doskonale sobie zdaje z wszystkiego sprawę a jednak świadomie manipuluje ludzmi
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.04.2011, 09:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prezy...wiadomosc.html

Co tam rezydencje, wszystko niech sprzeda, lasy, drogi, koleje, linie energetyczne. Tylko nie za drogo bo jak uczył doradca Bielecki. Nie tyle coś jest warte ile jest warte, a tyle ile inwestor chce zapłacić. Vivat PO :/
No to chyba dobrze? Przecież to jedna z niespełnionych obietnic wyborczych Lecha Kaczyńskiego. Realizuje jego obietnicę i wsio
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.04.2011, 09:27
Cytat:
W czym problem ?

Nie odniosłeś się kol. droździe do pytań które napisałem stronę wcześniej , więc rozumiem , że wywieszasz białą flagę ?
orzeu
Senior Member

Stary 14.04.2011, 10:07
Orzeu zdaje sobie sprawę że dyskusja z AS82 w wielu aspektach powoduje że w tym temacie robi się burdel. Moim celem nie jednak osmieszyć go czy wyszydzić tylko pokazać mu coś czego w swoim środowisku dostrzec sam nie potrafi. Można go zignorować ale problem jest w tym że ci CYWILIZOWANI , oświeceni fanatycy platformy to osoby które nie maja poza nagłówkami gazet głównie GW czy Wprost i wrzutami TVN żadnej możliwości poznania opini drugiej strony. Nie moge za cholerę zroumieć jak ktoś może sobie wyrobić opinie na jis temat nie słuchajac obu stron.
Mam takiego kumpla - był kiedyś w KLD , teraz za Tuska dałby sobie prawę rękę obciąć i prowadzę z nim rozmowę , po czym schodzimy na temat Smoleńska i on do mnie " K....a znów Smoleńsk, jest polska , niezależna, prokuratura niech to wyjaśni"- odpowadam " ale jak ma wyjasnić jak nie ma głównych dowodów- samolotu, skrzynek, brak dostepu do oblotu lotniska, brak zapisow video z wieży ....sorry baraku kontroli loów" . a on " skąd wiem że nie mają..." . Zniszczył mi system tym pytaniem. Dodam że gośc jest z wyksztalcenia politologiem. I taka jest wiedza Platformersów. Mówie o tych zwykłych zwolennikach, bo ich elyta doskonale sobie zdaje z wszystkiego sprawę a jednak świadomie manipuluje ludzmi
Zdaje sobie sprawe z tego ajka jest wiedza tego typu lemingow. Ostatnio sie dowiedzialem ze Kazana byl z kancelarii prezydenta a po sprawdzeniu w internecie ze jednak byl z MSZ uslyszalem ze "i tak to kancelaria prezydenta byla odpowiedzialna za organizacje wizyty". Detal ze MSZ stoi za wszystkimi wizytami. I tak jest na kazdym kroku o co by nie zahaczyc. Naciski, presja na pilota, po co tam lecial, wizyta prywatna, lot cywilny itd. Niektorzy ludzie reaguja na linki i moze cos im zaswita. Niektorzy jak AS82 nie reaguja na fakty i z takimi nie pogadasz.
Dzisiaj w Trojce Pawel Kowal zwrocil uwage na ciekawa sprawe. Polska strona nie zwrocila sie do rosyjskiej o uzgodniene tablicy w Smloensku, ale strona rosyjska ze swoja tablica... tez tego nie zrobila. To bardzo dobitnie pokazuje jaki byl prawdziwy powod, a pretekst do niego wymyslony jest zwczyajnie nieudolny i prosty do obalenia.
WISŁA PANY !!
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2011, 10:49
Mareq napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja napisałem coś co by sugerowało , że sukces odnosi się do czegoś innego ? Te słowa odnosiły się ogólnie do negocjacji w wykonaniu Polski w tym min. do przedłużenia starego systemu głosowania w RUE.
Zresztą to jest wątek poboczny , więc nie wiem po cholerę go rozwijasz.

Załamujesz.
0) jakie mogą być tego konsekwencje ?
1) jakie są te inne akty prawne?
2) jaki jest podstawowy warunek funkcjonowania tego innego aktu prawnego ?
3) jakimi aktami prawnymi może zajmować się sejm ?

Przecież napisałem , ale ok wytłuszcze ci to boldem.
Lech Kaczyński ponosił zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.Jeżeli odbierasz komuś takie prawo , to jest to karkołomne walenie głową w mur.

Wskaż mi taką podstawę prawną w TzL i udowodnij , że nie było jej w poprzednich traktatach.

W czym problem ?

Nie odniosłeś się kol. droździe do pytań które napisałem stronę wcześniej , więc rozumiem , że wywieszasz białą flagę ?
A co to jego że chce sprzedać? On jest tylko reprezentantem mającym robić to czego chcą Polacy. A Polacy nie chcą wszystkiego sprzedawać. Oczywiście nie wszyscy, sa i tacy którzy by wszystko sprzedali a później podnieśli podatki bo brakuje kasy na wynajem.

Jesteś miszczem świata Gdzieżbym śmiał się zarzec , o proroku. Twoja niemal pewność musi być rzeczywistością , droździe niosący prawdę.

aha i ponawiam pytanie

Zaślepienie w stosunku do ?

===========================

Pytanie czy wykorzystuje się szanse na ten silniejszy głos ?
Bo Polska sama wystawia projekt solidarności energetycznej na ośmieszenie podpisując umowę gazową w takim kształcie.
Zresztą KE dała wtedy jasny sygnał jak to odbiera włączając się w negocjacje.
Wydaje mi się , że głos mógłby być silniejszy , gdyby taka była wola naszego rządu.
0) Takie że każdy kretynizm wymyślony przez UE z automatu bez sejmowej kontroli rząd będzie mógł zatwierdzić.
1) Wspólnoty realizują swe cele traktatowe wydając następujące akty prawne:
a. rozporządzenia,
b. dyrektywy,
c. decyzje,
d. zalecenia,
e. opinie.
2)Ty mi powiedz.
3)Nie tylko ustawami jak jest w Ustawie Kompetencyjnej.

Każdy kto uważa że TL jest zły, powinien być wdzięczny Lechowi Kaczyńskiemu, że nie jest jeszcze gorszy. Bo nikt inny by tyle dla Polski nie wywalczył. Oczywiście można go też o wszystko obwiniać, to takie nobilitujące.

Gdyby poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia wspólnego obowiązującego dla wszystkich prawa to TL nie byłby potrzebny. Jeżeli tak nie jest to udowodnij.

Nie proroku bo mówiłem o przeszłości, ale Ty reprezentujesz pogląd ze co było to się nie liczy. Gruba krecha i krecimy od początku.

Jak to w stosunku do czego? W stosunku do rzeczywistości. Nie dopuszczasz do siebie obiektywnych faktów jeżeli podważają one z góry przyjętą teorię. Teorię płynącą z TVN i GW wspartą światłą opinią "ałtorytetów". Efektem zaślepienia jest otumanienie, czyli przyjęcie za prawdziwe najkarkołomniejszych bredni.

W czym problem ?

A co to jego że chce sprzedać? On jest tylko reprezentantem mającym robić to czego chcą Polacy. A Polacy nie chcą wszystkiego sprzedawać. Oczywiście nie wszyscy, sa i tacy którzy by wszystko sprzedali a później podnieśli podatki bo brakuje kasy na wynajem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.04.2011 o godz. 11:03.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 14.04.2011, 11:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No to chyba dobrze? Przecież to jedna z niespełnionych obietnic wyborczych Lecha Kaczyńskiego. Realizuje jego obietnicę i wsio
Nie słyszalem żeby L.Kaczyński chciał sprzedawać prezydenckie rezydencje.
Słyszałem za to że Anka Komorowska jest zakochana w rezydencji w Wiśle.
Jakieś mam wrażenie że jest opcja w Polsce która najchetniej sprzedała by wszystko co państwowe.
Pytanie mam jedno - jak już sprzeda wszystko to co będzie robić?
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2011, 11:32
Aż niemożliwe, że nie pamiętasz. U mnie ze dwa razy toczyły się rodzinne dyskusje przy stole na ten temat.
Nie ma być to żaden przytyk w stronę nieżyjącego już prezydenta. Tylko gwoli ścisłości przypominam, aby nie było niedomówień.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,12591,ti...c204&_ticrsn=3
http://www.tur-info.pl/p/ak_id,17843...,elzbieta.html

Cytat:
Można wiec śmiało przypuszczać, że przedwyborcze obietnice obecnego prezydenta odnośnie sprzedaży niepotrzebnych i nierentownych obiektów nie zostaną spełnione, a prezydent zamiast kilka razy w roku korzystać z bogatej oferty polskich hotelarzy będzie przez cały rok utrzymywał posiadane przez Kancelarię RP ośrodki.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.04.2011 o godz. 11:35.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 14.04.2011, 12:23
no to ładnie - Wałęsa wybiera się jako rewolucjonista do Tunezji. Ciekawe czym przeskoczy tym razem mur
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2011, 14:32
Jak ktoś ma czas to może zapoznać się z nagraniami z castingu na nowego prezesa TVP. Najlepiej ponoć wygląda Zieliński z Ordynackiej.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-z-przesluchan

A i tak pewnie wygra Braun forsowany przez PO. Na pół roku przed wyborami przejęcie władzy w mediach po 6 latach rządów PiS, LPR, Samoobrony i w końcówce SLD może uratować Tuska.
Arapaho
Senior Member

Stary 14.04.2011, 16:16
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś ma czas to może zapoznać się z nagraniami z castingu na nowego prezesa TVP. Najlepiej ponoć wygląda Zieliński z Ordynackiej.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-z-przesluchan

A i tak pewnie wygra Braun forsowany przez PO. Na pół roku przed wyborami przejęcie władzy w mediach po 6 latach rządów PiS, LPR, Samoobrony i w końcówce SLD może uratować Tuska.
Cholera to nie wiedziałem że PIS od mniej więcej września 2010r wyrzucał prawicowych dziennikarzy Ziemkiewicza, Wildstaina,Pospieszalskiego czy Gardias Ty to masz poczucie humoru.
p.s.w Twoich zalącznikach nie widze nigdzie infa że Kaczyński mial sprzedawać rezydencje tylko sugestie redaktorów że wg.nich bylo tak mówione w kampani. Ciekawe to by było bo musialbym przeoczyć to w programie wyborczym L.K.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2011, 16:45
sambo napisał(a):Wyświetl post
no to ładnie - Wałęsa wybiera się jako rewolucjonista do Tunezji. Ciekawe czym przeskoczy tym razem mur
Podsadzą go - zgodnie z tradycją.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2011, 17:32
Cholera to nie wiedziałem że PIS od mniej więcej września 2010r wyrzucał prawicowych dziennikarzy Ziemkiewicza, Wildstaina,Pospieszalskiego czy Gardias
PiS się zakiwał w tamtym roku w mediach i SLD wzięło władzę w TVP w swoje ręce, dlatego napisałem, że SLD w końcówce rządziło.

Co do rezydencji prezydenckich to nie chciało mi się tego szukać dokładnie, ale to nie żadna bujda na resorach. Tusk też chciał się ich pozbyć, żeby nie było.

Dziwi mnie tylko oburzenie Brudzińskiego w tym temacie, dlatego przytoczyłem tą sytuację z przeszłości.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.04.2011, 19:02
Cytat:
1) Wspólnoty realizują swe cele traktatowe wydając następujące akty prawne:
a. rozporządzenia,
b. dyrektywy,
c. decyzje,
d. zalecenia,
e. opinie.
Po pierwsze Wspólnoty zostaw w spokoju. Od 1 grudnia 2009 r są na emeryturze.
Po drugie nie zadałem pytania o katalog aktów prawnych WE , tylko zadałem pytanie jakie to są te wspomniane przez Ciebie inne akty prawne
Żeby było łatwiej zacytuje jeszcze raz Twoja wypowiedź.

,,A jest "be" bo obowiązek przedstawiania sejmowi propozycji UE rząd ma tylko w przypadku ustawy. W przypadku innych aktów prawnych takiego obowiązku nie ma. Sam sobie wykombinuj jakie mogą być tego konsekwencje.''

Więc pytam jeszcze raz , jakie to są te inne akty prawne niż ustawa ?

Cytat:
2)Ty mi powiedz.
Wolałbym żebyś sam do tego doszedł . Wtedy będziesz znał zarówno znaczenie tego przepisu z ustawy kompetencyjnej jak i poznasz odpowiedź na pytanie 0.
Zresztą ja byłem święcie przekonany , że wiesz o czym piszesz , a widzę tutaj że zarzut był rzucony mimo kompletnego braku podstawy merytorycznej.

Cytat:
3)Nie tylko ustawami jak jest w Ustawie Kompetencyjnej.
3) A czy nietylkoustawa ma jakąś fachową nazwę ?

Cytat:
Każdy kto uważa że TL jest zły, powinien być wdzięczny Lechowi Kaczyńskiemu, że nie jest jeszcze gorszy
O! To jest jakiś argument , którym możesz się posługiwać w stosunku do osób zarzucających Lechowi Kaczyńskiemu , że źle zrobił przykładając ,,rękę'' do wejścia traktatu w życie.
Co prawda nie wiem czy ich to przekona , ale przynajmniej ma to jakieś sensowne podłoże.

Cytat:
Oczywiście można go też o wszystko obwiniać, to takie nobilitujące.
ziewanko

Cytat:
Gdyby poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia wspólnego obowiązującego dla wszystkich prawa to TL nie byłby potrzebny

Cytat:
Jeżeli tak nie jest to udowodnij.
Pozwolę sobie udowodnić za pomocą pytania.
Znaczy się twierdzisz ,że przed 1 grudnia 2009 r nie było możliwości tworzenia wspólnego obowiązującego dla wszystkich prawa ?
Przyznam szczerze , że dosyć śmiała teza
Gdy ją potwierdzisz , to (co prawda z lekką niechęcią - bo nie przepadam za udowadnianiem tego , że ,,ziemia jest okrągła'') mogę wskazać na konkrety , ale najpierw na spokojnie przeanalizuj pytanie które zadałem i zastanów się czy chcesz w to brnąć .

Cytat:
mówiłem o przeszłośc
bądźmy precyzyjni. Insynuowałeś przeszłość

Cytat:
ale Ty reprezentujesz pogląd ze co było to się nie liczy. Gruba krecha i krecimy od początku.
Wiesz o mnie więcej niż ja sam. Może jakieś konkretne przykłady ? Bo nie wiem na podstawie których moich wypowiedzi wywodzisz iż reprezentuje taki pogląd ?

Cytat:
Nie dopuszczasz do siebie obiektywnych faktów jeżeli podważają one z góry przyjętą teorię
konkrety , a nie jakieś ogólne banały

Cytat:
Teorię płynącą z TVN i GW wspartą światłą opinią "ałtorytetów"
zieeewanko , zlewanko & politowanko .

Cytat:
czyli przyjęcie za prawdziwe najkarkołomniejszych bredni.
Konkrety , konkrety . Chce się trochę pośmiać.
Np jaka ostatnio NAJKARKOŁOMNIEJSZĄ BREDNIĘ przyjąłem za prawdziwą ?

Cytat:
A co to jego że chce sprzedać?
Jakby nie było , to by tego nie mógł zrobić nie łamiąc prawa.
To chyba logiczne.

Cytat:
On jest tylko reprezentantem mającym robić to czego chcą Polacy
Z pewnością ten frazes przyświecał Ci w definiowaniu prezydentury Lecha Kaczyńskiego

Cytat:
A Polacy nie chcą wszystkiego sprzedawać
Może nie , może tak.
Ciężko natomiast 1/6 rezydencji uważać za wszystko , nawet jeżeli zbiór wszystko ograniczymy do rezydencji.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.04.2011 o godz. 19:08.
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2011, 00:20
O rozporządzeniu słyszałeś, bo ja, mimo że laik słyszałem. Wiec nie udawaj ...

Skoro poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia jednolitego prawa, to po co TL? Dla draki? Nie. Ale żeby prawo państwowe uzależnić od unijnego, systemowo.

Nie bierz tego co pisałem o "zaślepieniu" do siebie, przecież Ty pewnie nie wierzyłeś cudakowi w drugą Irlandię i dlatego teraz nie masz wobec niego żadnych oczekiwań, a ci co je mają to naiwni.

Gajowy jest przypadkowy jeżeli wierzyć że katastrofa to był przypadek i to że coś mu wolno nie znaczy ze to może. Zwłaszcza sprzedawać, czego nie kupił. A to ze piszę wszystko to nie przesada. Banda rudego zrobi wszystko co wiąże się z możliwością ukręcenia. Sawickiej nie słuchałeś?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.04.2011 o godz. 00:24.
Hej Nasz TS !!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.04.2011, 07:18
"Prawica wraca" - obwieszcza na swoim blogu w Onet.pl Janusz Korwin-Mikke. "Wraca – bo lewacy się skompromitowali. Wraca – bo młodzież wie, że pod płaszczykiem pięknych słów o »sprawiedliwości społecznej« trzymają nas za mordy zimni, bezwzględni łupieżcy, nazywający się »politykami« - pisze, zapowiadając Kongres Nowej Prawicy.

Odbędzie się on w sobotę, 16 kwietnia, o godz. 12.30 w Pałacu Kultury i Nauki (Sala Kongresowa). W kongresie udział wezmą czołowe postacie i organizacje polskiej prawicy. Udział potwierdzili m.in. Romuald Szeremietiew, prof. Krzysztof Rybiński, Artur Zawisza, Krzysztof Bosak, Rafał Ziemkiewicz, Robert Gwiazdowski.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prawi...wiadomosc.html
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.04.2011, 07:36
bardzo zaostrzył sie spór polityczny w naszym kraju,żeby sie tylko nie stało to co w Libii

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów