The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2017, 08:44
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...wiad,12435268/
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.08.2017, 09:24
Tak półżartem można zatytułować: "Kiko wyjaśnia forumowych ekspertów"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2017, 10:15
Kiko Ramirez:
"Niektórym się wydaje, że Wisła powinna być jak Barcelona Pepa Guardioli. Tylko jakby Andresa Iniesty i Leo Messiego nam brakuje... Natomiast większość tak jak ja chce, żeby Biała Gwiazda przede wszystkim wygrywała. Mogę się martwić tym, że zespół nie przejmuje inicjatywy, że za mało biega itp. Ale nie tym, czy gramy ładnie. Na co mi ładna gra? Koniec końców liczą się wyniki. Jeśli chcemy, by Wisła wyszła z tego gorszego okresu, w którym się znalazła, to tylko dzięki wynikom."

No nie będzie w Krakowie Barcelony - będą płacze o brak stylu?
(Widać że wzorem Kiko jest Simeone a nie Guardiola)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2017, 10:56
Krytykom i tak nie wystarczy pisałem,że do póki są wyniki to się Kiko obroni
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2017, 11:15
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Krytykom i tak nie wystarczy pisałem,że do póki są wyniki to się Kiko obroni
A jaki trener się obroni bez wyników?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 31.08.2017, 11:24
Całe szczęście, że w pozostałych drużynach esktraklasy jest przynajmniej po dwóch Messich i Iniestach
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 31.08.2017, 11:32
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A jaki trener się obroni bez wyników?
Wenger arsene
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2017, 12:20
Ja oczywiście kibicuję naszemu trenerowi i nie chciałbym być zaliczany do grona niezdrowych sceptyków, ale wolałbym narrację: staramy się dogodzić każdemu i żeby gra się podobała, ale na pierwszym planie są wyniki. Najpierw postarajmy się wyjść z kryzysu i zadbajmy o wyniki, a później zatroszczymy się o styl.

"Na co mi ładna gra?" No tobie może na nic, ale kibicom, którzy oglądają i recenzują twoją pracę już na coś jest.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 31.08.2017, 12:34
wyniki wystarczą żeby na trybunach było dużo więcej kibiców. także nie pitolcie o stylu, bo to też przyjdzie tylko później
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.08.2017, 13:08
Cytat:
Całe szczęście, że w pozostałych drużynach esktraklasy jest przynajmniej po dwóch Messich i Iniestach
Pozostałe kluby stylowo również grają bucówę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2017, 21:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ja oczywiście kibicuję naszemu trenerowi i nie chciałbym być zaliczany do grona niezdrowych sceptyków, ale wolałbym narrację: staramy się dogodzić każdemu i żeby gra się podobała, ale na pierwszym planie są wyniki. Najpierw postarajmy się wyjść z kryzysu i zadbajmy o wyniki, a później zatroszczymy się o styl.

"Na co mi ładna gra?" No tobie może na nic, ale kibicom, którzy oglądają i recenzują twoją pracę już na coś jest.
Może inaczej - części kibiców którym się dawno w dupie poprzewracało i wymagają od Wisły w przebudowie lepszej gry niż Legii, Lechii i Amici. A ich recenzje ogół ma i tak gdzieś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.08.2017, 22:05
Kiko dobrze gadal mówiąc o stylu i wynikach. Jak dla mnie nie musimy miec stylu gry, ale warianty, schematy, założenia dzieki którym możemy regularnie punktowac.

Jeśli Wisła bedzie odnosiła sukcesy, będzie miala więcej pieniędzy, będzie miala lepszych zawodników to styl sam przyjdzie.

Wyobrazam sobie sytuację w ktorej wygrywamy 4-0 a ma forum narzeka sie na styl. Taka specyfika dyskusji internetowej kibiców.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 31.08.2017, 22:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Może inaczej - części kibiców którym się dawno w dupie poprzewracało i wymagają od Wisły w przebudowie lepszej gry niż Legii, Lechii i Amici. A ich recenzje ogół ma i tak gdzieś.
Ale to do mnie pijesz? Jeżeli tak, to chyba niesłusznie. A przechodząc do reszty:

No ale docelowo, gdy już będziemy mieć te dobre wyniki i możliwości, to wolałbyś mieć wyniki i grać brzydko czy wolałbyś mieć wyniki i grać ładnie? Trudno mi uwierzyć, że jest Ci to obojętne.

Nawet jeżeli z jakichś powodów rzeczywiście nie sprawia Ci przyjemności obserwowanie płynnej gry w piłkę nożną, to przecież efektowny styl = większe zainteresowanie kibiców niedzielnych, a to oznacza większe wpływy, co przekłada się na większe możliwości i lepsze wyniki klubu, a więc coś, co stawiasz na pierwszym miejscu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 31.08.2017, 23:16
zdefiniuj "ładnie"
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 31.08.2017, 23:34
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
zdefiniuj "ładnie"
https://sjp.pwn.pl/sjp/ladny;2479673.html

Nie udawaj głupszego niż jesteś. Przede wszystkim nie lagą na połowę przeciwnika, trochę szybciej ,trochę składniej. Pomysł, wymiana pozycji. W końcu nadejdzie dzień, że obecna taktyka przestanie działać, bo trenerzy się nauczą ją neutralizować. Nie tyle trzeba zmienić całkowicie styl, co trzeba go urozmaicić i przygotować coś więcej, niż jeden prosty schemat ataku.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 31.08.2017 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.09.2017, 06:48
co Ty brylant następny ? zaczynam myśleć że moje tematy meczowe chwaliłeś ironicznie !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 01.09.2017, 08:02
do usunięcia
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.09.2017, 09:47
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ii,nId,2435135

nowy wywiad
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.09.2017, 12:33
Nowy a jakby stare czytał. Nasz trener to mistrz w pięknych okrągłych nic nie mówiących zdaniach. Taki ma styl.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.09.2017, 12:40
zeby tylko nie woził Małego na bagazniku i bedzie ok
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 01.09.2017, 13:16
Panowie zacznijcie narzekać kiedy będziemy przegrywać mecz za meczem, a nie teraz kiedy jesteśmy w czubie tabeli, a przegrane mecze były grane w lepszym "stylu" niż te wygrane. Jak narazie wszystko zmierza w dobrym kierunku więc mówienie tutaj o tym że mamy grać ładniej nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2017, 13:26
Czy kierunek jest dobry (oby był) to się okaże na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2017, 17:22
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ale to do mnie pijesz? Jeżeli tak, to chyba niesłusznie. A przechodząc do reszty:

No ale docelowo, gdy już będziemy mieć te dobre wyniki i możliwości, to wolałbyś mieć wyniki i grać brzydko czy wolałbyś mieć wyniki i grać ładnie? Trudno mi uwierzyć, że jest Ci to obojętne.

Nawet jeżeli z jakichś powodów rzeczywiście nie sprawia Ci przyjemności obserwowanie płynnej gry w piłkę nożną, to przecież efektowny styl = większe zainteresowanie kibiców niedzielnych, a to oznacza większe wpływy, co przekłada się na większe możliwości i lepsze wyniki klubu, a więc coś, co stawiasz na pierwszym miejscu.
Ale my nie mamy takiego wyboru, więc te wywody są bez sensu. Do ładnej i skutecznej gry trzeba mieć skład złożony ze świetnych piłkarzy. Pomijając już że takiej drużyny w Polsce nie ma, to skąd akurat u nas na to pieniądze?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 01.09.2017, 17:36
Ale my nie mamy takiego wyboru, więc te wywody są bez sensu. Do ładnej i skutecznej gry trzeba mieć skład złożony ze świetnych piłkarzy. Pomijając już że takiej drużyny w Polsce nie ma, to skąd akurat u nas na to pieniądze?
Patrząc z tej perspektywy, to w ogóle pisanie na forum kibicowskim jest trochę bez sensu, bo nie mamy większego wpływu na losy klubu tylko tak sobie pier*dolimy. I trochę w tym racji, ale z drugiej strony rozmowy o piłce i kibicowanie Wiśle sprawiają nam przyjemność, więc może ta brzytwa mogłaby trochę odpuścić.

Co do reszty - nie mamy też większych szans na grę w Lidze Mistrzów, ale bardzo byśmy chcieli, prawda? Bo na tym polega m.in. kibicowanie/uprawianie sportu, że chociaż realizm wymaga oceny trzeźwej i na tu i teraz, to ambicja nakazuje za ostateczny (!) cel postawić sobie zwycięstwo (wynik) /mistrzostwo (jakość). Zresztą żeby w Polsce grać przyjemniejszy dla oka futbol przy przyzwoitych wynikach chyba nie trzeba chyba mieć w składzie mistrzów świata. Chociaż na pewno to jeszcze przed nami, to myślę, że w przyszłości nie jest niemożliwe.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 01.09.2017, 19:29
Nie zgodzę się z tym za Moskala też byli średni piłkarze, a potrafiliśmy ładną piłkę grać lecz nie było napastnika z prawdziwego zdarzenia i nie miał kto strzelać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.09.2017, 22:36
Przecież to że za Moskala była super gra to taki mit, że nawet nie chce mi się tego komentować
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2017, 22:45
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z tym za Moskala też byli średni piłkarze, a potrafiliśmy ładną piłkę grać lecz nie było napastnika z prawdziwego zdarzenia i nie miał kto strzelać
Właściwie i za Moskala i za Smudy i za Wdowczyka zdarzały nam się okresy fajnej gry, ale były to tylko okresy. 7-8 spotkań i zjazd. W każdej rundzie. Zawsze miało to związek ze szczytem formy 3-4 ofensywnych zawodników. Brożka, Boguskiego, Garguły, Stilića, Donalda, potem Wolskiego. Niestety, paliwa nigdy nie wystarczało na długo. Obecnie jesteśmy w trochę innej sytuacji, abstrahując od taktyki, z ofensywnych w formie jest tylko Carlitos i dlatego to wygląda, jak wygląda. Potrzebujemy czasu, żeby to poprawić, tym bardziej, że kilku kluczowych zawodników powoli zbliża się do końca kariery. Niestety, upływ czasu jest nieubłagany.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.09.2017, 06:25
Tak, dzisiaj pograli fajanie, tydzien pozniej ladnie....a za 2 tyg zappomniel jak to bylo i przejebali 3 mecze. Dokladajac fartowny remis z jakims tam kasztanem, by ponownie wjebac...ale przez sedziego

Sorki, ale takie prowadzenie zespolu to ja .......e. I nie chodzi mi nawet o porazki bo to normalne, ale bardziej o zwyciestwa. Konretnie o prawdopodobne wnioski po zwycieskim meczu. Obawiam sue ze nikt z tych trenerow nie zastanawial sie dla czego wygralismy bo i niby po co?

Kvrwa!. Sa 3 punkty to : duma z chlopakow, atmosfera, taktyczne maestro i widac ze powoli gramy to do czego bylismy przygotowani. Gratulacje, smietanka, tance w koleczku, transfer do legii...moze nawet na zachod? Nie zapeszamy ale walczymy o cos wiecej niz w popszednim sezonie

Porazka!: ...musimy wyciagnac wnioski - ....a! Dziekujemy za walke, Zle weszlismy mecz, kubel wody byl nam potrzebny, praca sedziego to skandal, widac w chlopkach zlosc - to dobry prognostyk

Ci trenerscy amatorzy maja mniejszy wplyw na gre swojego zespolu niz ma pogoda, temperatura czy sposob przyciecia murawy - wylosowanie gry pod włos = porazka ...
Oni nie mieli pojecia dlaczego wygrywali. Udalo sie wygrac, super ale mecz meczowi nie rowny i są wątpliwosci czy sie nie polapali? . Jak uda sie znowu to walka o puchary a jak nie? to trudno i huj , raczej nie spadniemy. Mysleli : Wystawie tych samych, mimo wielu zastrzeżeń fachowcow, jednak wygrali wiec dali rade! Moze teraz tez dadza i unikniemy porazki. Powinni pokazac ze zasługują na moje zaufanie....choc nie wiem dlaczego bo :
1. Sam sprzedawalem mecze ? nie ufam zarzadowi klubu dla ktorego pracuje?
2. Oni mnie nie rozumieja gdy karze zapierdalac po gorach a widze ich na schodach. Po niemiecku .......e czy huj ? Znam się, Widzew tak wprowadzałem do LM. I zrobie to za pol ceny!
3, Ustawie ich defensywnie po krakowsku. Nie straca i nie strzela tylko musze znalesc logiczne wytłumaczenie dlaczego. Powiem im , ze jak straca gola pierwsi to huja sie odemnie dowiedza i wtedy zagramy bez zmian cale 90 minut...i srac beda!. Nikt nie lubi biegac w lidze 90 minut!

Irracjonalne...gdy widzi sie ten zwycieski mecz. Az prosi sie o wypad na kolanach do Czestochowy. Boże, daj im ciut wieksza formei i pomóż im odblokowac tego skila i swoje zgrania ...w koncu trenuja ze soba juz 6 lat, musza kiedys kvrwa odpalic jakies zagranie na pamiec, klepe w trojkacie czy nawet podanie z pierwszej pilki do przodu...kvrwa wiem ze latwo powiedziec ale...Panowie gramy swoje !

Co to za trener co nie potrafi utrzymac formy pilkarzy przez wiecej niz 3 kolejki? Nie wierze ze nie chce a nawet pewnie pragnie kluc zelazo, plawic sie w triumfach czy pojechac na 2 obozy letnie. Sam tej formy nie sprowadzil wiec ona nie ma obowiazku mowic kiedy idzie w ....u

Niech nas omijaja te asy szerokim łukiem. Nie mam ochoty ogladac wiekszosci pseudo trenerow ponownie na TS-u lawce. To nie ....a jakis huj wie jaki klubik z 3 ligi. Tutaj jest Wisla Krakow i my nie jestesmy poligonem dla partaczy z PMS...Chcecie trenowac i .......ic smuty to spierdalac do 1 czy 2 liga.
---Lepiej znalesc frajera i ponownie gdzies odpierdalac kaszane. Najchetniej zaczynajac w polowie sezony z bezpieczna iloscia punktow Prawdziwa prace trenera dostrzezemy golym okiem po przepracowanym okresie przed sezonem...- Teraz raczej skupimy sie na wyeliminowaniu bledow poprzednika, pracy z druzyna i wspolnym dotarciem. --

Nic mnie juz w waszej pracy nie zaskoczy! - Pilkarskiego amatora, chuligana zawsze tylem do murawy !
Bez chwalenia ale gorzej bym nie polecial z zgraja zawodowych pilkarzy. Moze i nawet bym lige zaskoczyl swierzoscia i brakiem wiedzy zdobytej od PMS...co uwazam za moj atut.

Licencji na wozek widlowy tez nie posiadam a radzilem sobie nawet dobrze. Nie ustepowalem umiejetnosciami fachowcom z oficjalnymi papierami. Licencje moze zdobycz kazdy co chce łykac hajs oficjalnie. Coz, w teorii, licencja to zdobyta kwalifikacja a nie gwarant ich wysokiego poziomu.

Jaki collage i elita szkolenia - takie tępe gimby i barany! W normalnej federacji by mi to nie wystarczylo I blizej zbadal tą klująca w oczy amatorke.. Apelowal bym o test wiedzy dla wykladowcow, porownanie podrecznikow z zgodnoscia do zasad panujacych obecnie I oczywiscie poddal analizie przeklad Biblii - ABC trenowania i pracy od podstaw z druzyna wg. Kazimierza Gorskiego opracowany n.a. potrzeby naszych uczestnikow szkolen...I na koniec, oczywiscie bez urazy, czy kwalifikacje nie sa wydawane pochopnie lub po kumotersku.
Jak wszystko ok?
Zamknac w ....u dostep do tego zawodu w Polsce! Przez zwykly szacunek dla zagranicznych fachowcow.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.09.2017 o godz. 21:14.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.09.2017, 20:54
Podsumowanie pracy Ramireza i Junco
http://weszlo.com/2017/09/05/wisla-d...anow-dlaczego/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.09.2017, 21:06
Artykuł napisany na kolanie w 10 minut. Polowa osób na forum napisalaby ciekawsze podsumowanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów