|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A dopiero co rządzący naszym klubem wypuścili bajeczkę o uregulowaniu wszystkich zaległości wobec osób zatrudnionych w klubie... Jaja jak berety.
Samego Dariusza W. mi absolutnie nie żal, bo to zwyczajna menda. Ale okoliczności w których zostawia klub nie są najlepsze, bo kto by teraz miał do nas przyjść? Domyślam się że jest jedna osoba która z chęcią przejęłaby ten burdel, nie zważając na finanse, ale w tej chwili robi dobrą robotę w Szczecinie i szybko go stamtąd nie wypuszczą. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sorry ale to Wdowczyk zapewniał, że zaległości zostały spłacone a pozostały jakieś drobne należności, więc może Wdowczyka nazwij kłamcą w pierwszym rzędzie....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Krzyżyk na drogę, myślałem mimo wszystko, że jest ulepiony z innej gliny. Zawiodłem się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Oj dzieci, dzieci..Policzcie ile razy klub Wisła Kraków zaprzeczał, a potem przegrywał sprawy. Mandziara, Genkov, Marco Jovanović, Smuda, Milan Jovanic...To wszystko przegrane przez Wisłę procesy choć podobno to Wisła miała rację...
Podstawy Wdowczyk mieć musiał. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie, zakłamywanie rzeczywistości i kolejne oświadczenia to już nic dziwnego. Szkoda, że nie wytrzymał do końca roku, bo teraz już naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać w kolejnych meczach.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wdowczyk sprzedawczyk !
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Art. 14
1. Profesjonalny kontrakt trenerski mający postać umowy cywilnoprawnej może być rozwiązany: f) przez trenera piłki nożnej w trybie natychmiastowym – w przypadku rażącego naruszenia przez klub przepisów prawa lub obowiązków kontraktowych, w szczególności w przypadku zwłoki z zapłatą przez klub wynagrodzenia określonego kontraktem przez okres co najmniej 3 miesięcy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
nie ma czegoś takiego jak praca za darmo na umowę !!! Wolontariat i owszem - ale to może w trampkarzach albo żakach. Finanse profesjonalnego klubu - to podstawa. Ja mogę zrozumieć ,że Wdowiec za drogi - ale na to są cywilizowane sposoby np. porozumienie stron, a tak to kręcenie bicza na własną doopę.
![]()
„Nie znam tego człowieka, jakiś nowicjusz chyba. Co on pajacuje, dobry Boże. Jak grałem w Lidze Mistrzów, to on pod szafę z nocnikiem wjeżdżał” - odpowiedź Franciszka Smudy na słowa prezesa Legii Warszawa, Bogusława Leśnodorskiego, który w wywiadzie dla "Gazecie Wyborczej" skrytykował walory trenerskie Franza i fakt zatrudnienia go jako szkoleniowca w Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
I czego to dowodzi?Dla mnie tez byłby zaszczyt ,ale jakby mi nie płacili ,a miałbym na utrzymaniu rodzinę musiałbym zrezygnować,niestety,choć jestem Wiślakiem,a On był tylko pracownikiem i bliżej mu na pewno do L niż do W.....
Może tak zrobił też z innych powodów.... o których nieliczni wiedzą,a tu można tylko gdybać. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dariusz Wdowczyk nie jest już trenerem Wisły Kraków! – Rozwiązałem umowę z klubem, decyzja jest ostateczna – powiedział nam szkoleniowiec. Na razie nie wiadomo, kto zastąpi Wdowczyka na stanowisku trenera pierwszej drużyny „Białej Gwiazdy”. O tym, że współpraca na linii Dariusz Wdowczyk – nowe władze Wisły, nie zawsze układa się idealnie, wiadomo było od dłuższego czasu. Trener już raz był zresztą na tyle bliski decyzji o odejściu, że pożegnał się nawet z częścią piłkarzy i swojego sztabu. Miało to miejsce wtedy, gdy zarząd zwolnił kilka osób w klubie, w tym asystentów Wdowczyka Marcina Broniszewskiego i Pawła Primela. Wtedy jednak szkoleniowiec zmienił zdanie. Teraz decyzja jest już nieodwołalna. – To nie jest decyzja, która powstała w mojej głowie dzisiaj, wczoraj, czy nawet kilka tygodni temu – mówi Dariusz Wdowczyk. – Jak wiadomo, kilka miesięcy temu, gdy zwolniono moich asystentów Marcina Broniszewskiego i Pawła Primela, pożegnałem się z kilkoma zawodnikami, sztabem. Sytuacja, w jakiej bylibyśmy, skłoniła mnie jednak do tego, żeby dać sobie czas do końca rundy, czyli 15 kolejki. Chciałem wyprowadzić to wszystko na prostą. To nie jest tylko moja zasługa, ale również piłkarzy, całego sztabu, że dzisiaj sytuacja jest o wiele lepsza. Dla mnie pewnych rzeczy się nie robi. Taką rzeczą jest dla mnie zwolnienie moich współpracowników bez konsultacji ze mną. Zarząd miał do tego prawo, bo ja do Wisły nie przychodziłem z Broniszewskim i Primelem. Oni już tutaj byli, ale skoro podjęto taką decyzję o ich zwolnieniu, to wypadałoby przynajmniej ze mną ją skonsultować. Wtedy jeszcze nie chciałem uciekać z tonącego okrętu. Dzisiaj Wisła płynie o wiele spokojniejszym nurtem. Nie zostawiam za sobą spalonej ziemi, a dobrą pozycję wyjściową przed pięcioma kolejkami, które zostały. Do tego jest jeszcze Puchar Polski i mam nadzieję, że któryś z zawodników załatwi mi bilet na Stadion Narodowy, bo na zarząd Wisły nie liczę… Chcę też podziękować ludziom, z którymi współpracowałem w Krakowie. Mojemu sztabowi, zawodnikom i oczywiście kibicom, których wsparcie było dla mnie bardzo ważne. Dariusz Wdowczyk zapytany przez nas, czy nie przemyślał przez ostatnie tygodnie swojej decyzji i czy nie widział możliwości dalszej pracy w Wiśle, odparł: – Nie widzę dalszej możliwości współpracy z tym zarządem. Nie chcę wchodzić w szczegóły. Niech to może brzmi teraz nieco enigmatycznie, ale tak to zostawmy. Jeśli ktoś z zarządu będzie się na ten temat wypowiadał, ja też odpowiem, ale na razie nie chcę i nie mogę. Pewne rzeczy zaszły jednak za daleko. Nie chcę i nie mogę ich tolerować. Z naszych informacji wynika, że za decyzją Dariusza Wdowczyka stoi fakt, że od kilku miesięcy nie otrzymywał wynagrodzenia. I to w momencie, gdy zawodnicy i pozostali członkowie sztabu pieniądze otrzymywali. – To fakt, że umowa została rozwiązana z winy klubu, który przez długi czas nie wywiązywał się ze swoich zobowiązań kontraktowych – zdradza Dariusz Wdowczyk. Dodajmy, że Dariusz Wdowczyk pożegnał się już z piłkarzami i swoim sztabem
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...akow,11445155/ ![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
"Według władz Wisły zaległość jest mniejsza, tak przynajmniej interpretujemy fragment oświadczenia klubu: "z punktu widzenia klubu podane podstawy nie są jednak zgodne ze stanem faktycznym."
Wg mnie osią sporu będzie po pierwsze ustalenia, co składa się na wynagrodzenie (Klemba pisze na TT, ze Wdowczyk ma niepłacone premie za zwyciestwa) i drugi aspekt to czy upływ konkretnego dnia jest rónoznaczny z nabyciem prawa do wypłaty. Stawiam, ze Wisła będzie twierdzić, że wisi mu tylko za 2 miesiące i Wdowczyk nie ma prawa rozwiązać umowy, a DW będzie twierdzić , ze tego i tego dnia nabył prawo do wyplaty 3. pensji. Zastrzegam, ze są to TYLKO moje spekulacje. Choć tak mi jakoś doświadczenie podpowiada ;-) ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
I kiedy wyglądało na to, że rzeczywiście mamy nową jakość w zarządzie, a sportowo zaczynamy wychodzić na prostą musiało się okazać, że w tym zarządzie wciąż zasiadają ludzie, którzy nie liczą się z nikim i niczym, bo przecież wiedzą lepiej. Wygląda to tak, jakby zamiast Cupiała był teraz "zarząd", który równa do niego poziomem dyletanctwa.
Nie ma się co oszukiwać, że Wdowczyk nagle sobie wymyślił, że rzuci wniosek o rozwiązanie z winy klubu nie mając podstaw. Nie trzeba też być wybitnym prawnikiem, żeby umieć zweryfikować te podstawy. Wisła znowu ma problem, znowu zepsuta została atmosfera wokół klubu i ZNOWU stało się to przez osoby decyzyjne (zarząd, kiedyś Cupiał), bo przecież tylko ktoś niespełna rozumu by obwiniał chłopa, który odszedł z roboty, bo mu nie płacili a dodatkowo narzucali swoją wolę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Być może Wdowczyk ma propozycję z Wisły Płock. Jedyny klub z jakąś tam kasą i jednocześnie dołujący ostatnio. No i gra tam jego ulubieniec Furman
Tak poza tym, pan Dareczek w normie. Żal tylko, że to on się wypina na Wisłę, a nie został wyj...ny za sknocenie przygotowań i kompromitującą serię 7 porażek. Zaznaczył się tym dobitnie w historii Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Żal tez ,że w drugą stronę tez było wypięcie ,ale przecież po co to roztrząsać....
Jakby ktoś pomyślał,to może by nie doszło do takiej sytuacji,a tak następny strzał w kolano,kiedy drugie zaczęło się już goić po poprzednim....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.11.2016 o godz. 15:14.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
. Teraz odpowiednie organy zajmą się tą sprawą. Wdowczyk już pewnie złożył dokumenty, bo chodzi o uregulowanie tych zaległości i o odszkodowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Rzecznik Wisly twierdzi, ze 3-miesieczne zaleglosci to bzdura, to teraz wystarczy pokazac kwity i tyle.
przeciez wszystko jest na papierze jak i kiedy mial placone. Sam Wdowczyk juz udzielil komentarzu dla mediow.. z ktorego jasno wynika, ze nie chodzi o pieniadze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To teraz już można pisać, że to szmata i sprzedawczyk?
Nie mógł poczekać do przerwy pomiedzy rundami? Jeszcze teraz, kiedy drużynie zaczęło iść i ma realną szansę na PP? Gnoj w garniturze. Powód: znw
Ostatnio edytowane przez masada : 10.11.2016 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiem jak można jechać po Wdowczyku, nie znając tak naprawdę sytuacji. Nie wiemy czy poszło o kasę, ale z tych artukułów w przeglądzie i GK wychodzi na to że nie. Chwała mu za to, że odszedł teraz, a nie wtedy gdy byliśmy w czarnej dupie.
Mimo, że nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia to dziękuje mu za to co zrobił. Powodzenia w dalszej pracy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co zrobił, jaki jest ostatecznie brutalny bilans? Rozegralismy połowę spotkań i mamy 4 punkty przewagi nad ostatnim Ruchem. Po podzialce byloby 2, czyli jeden mecz. No iście cudotworca z tym skladem.
Dlaczego po nim jechać? Bo byl szmatą (co do tego chyba my zgodność) i jak widać nic się nie zmieniło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mi tam pasuje bo od poczatku bylem przeciwko Wdowczykowi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też w sumie po prostu odreagowuję, bo go u nas po prostu nigdy nie powinno być.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak mieliśmy fatalną serie porażek to połowa forum pisała, że taki mamy skład i nawet jak Mourinho przyjdzie to cudów nie zrobi, jak się podnieśliśmy to są narzekanie, że w połowie sezonu jesteśmy na 10 miejscu.
Większość chyba zapomniała, że serię porażek mieliśmy przez zawirowania i zamieszanie wokół klubu i starego właściciela , co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Ciekawe co będziecie pisać jak Wdowczyk pójdzie do sądu i sprawę wygra. Nie będę go zacięcie bronił bo nie mam pewności, czy wina była w całości po stronie Wisły. Nie będę go też atakował bo nie mam pewności, czy wina była w całości po jego stronie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Taak kilka tygodni temu twierdzi, że pozostały drobne należności to kłamał a teraz Wdowczyk mówi prawdę. Panowie można nie lubić SKWK, TS czy aktualnego zarządu Wisły, ale niestety to się kupy nie trzyma. Poza tym w wywiadzie Wdowczyk mówi o tym, że nie może się dogadać z Zarządem i to jest główna przyczyna jego rezygnacji. Nie Wdowczyk to będzie ktoś inny, to będzie Sobolewski ;-) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeżeli sie nie dogadywali to i tak by z tego nic nie było, teraz wybrać dobrze nowego trenera odpowiedniego do naszego budżetu np. takiego co nie bedzie chciał 3 letniego kontraktu na starcie.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jedna chwila.
Przecież jakiś miesiąc temu oglądałem wypowiadającego się Wdowczyka w nc + albo czytałem z nim wywiad, w którym chwalił nowy zarząd, "że są to ludzie wiarygodni, którym leży dobro tego klubu na sercu". Z kontekstu jego wypowiedzi można było wywnioskować, że ma dobre relacje z nowym zarządem. I z drugiej strony, zaległości uregulowane. Tak czy nie? Nikt nie będzie łożył poważnych pieniędzy na Wisłę jeśli takie sytuacje będą niejasne... Niezłe jaja. E: Sumienie mam czyste - nie skandowałem nazwiska Dariusza W. Tak czy siak.
Ostatnio edytowane przez Bene Nati : 10.11.2016 o godz. 17:40.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|