|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bronek jest ładnie obsrany. Mam nadzieje, że Duda dobrze go wypunktuje z JOW'ami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sztab Kukizowy z bronkowym negocjuje warunki. tvp ynfo.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
trzeba mieć dwie piłeczki pingpongowe w mózgu żeby świadomie i bez bulu na niego głosować ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
![]() Powód: obraz
Ostatnio edytowane przez Festence : 12.05.2015 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dwa komentarze (pierwszy "nieco" zmanipulowany tytułem nadanym przez redakcję).
http://natemat.pl/142301,krzysztof-s...ci-i-fanatyzmu http://wiadomosci.onet.pl/pierwsza-t...-urzedu/kf1dmr |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Bronek jest obsrany ale Duda nie wie co robi. Mysli ze Kukiz pomoze mu w tej debacie zwyciezyc a Kukiz go zalatwi np. brakiem zgody na JOWy pare lat temu gdy PO to proponowala...albo sprawa finansowania partii z budzetu. Dla Kukiza bedzie to okazja do dalszej promocji swojej osoby i programu. On wygra ta debate. ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Bulu się zgodzi jak nie będzie pytań o WSI i ustawy, które podpisywał. Ma za to być temat kulinarny "rozmowy o bigosie" i łowiecki "jak ustrzelić jelenia". |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
Braun konkretny http://niezalezna.pl/66995-grzegorz-...odda-swoj-glos
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 13.05.2015 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Złote myśli Bronisława Komorowskiego skierowane do młodego chłopaka:
oraz budzik dla Komorowskiego od Pawła Kukiza: |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tutaj akurat B. Komorowski dobrze zripostował 'gimbusowi'. Trochę mnie rozśmieszyło jak młody chłopak powiedział o kobiecie, która zarabia 2 tys. zł/mies. i że niby to mało. To ile by chcieli zarabiać? 2 tys./mies. w zupełności wystarcza do przeżycia, zważywszy na to, że jest mnóstwo osób które nie mają nawet tyle dochodu miesięcznie - pomyślmy tylko o wszystkich ludziach bezdomnych, eksmitowanych, rencistach, niektórych emerytach którzy ciężko przepracowali całe swoje życie, bezrobotnych, ludziach utrzymujących się z zasiłków itd. Najpierw trzeba robić wszystko żeby te 2 tys. zł/mies. zapewnić KAŻDEMU, bez względu na to czy pracuje, czy nie pracuje, czy w ogóle w życiu przepracował chociaż 1 godz. To jest absolutne minimum, niezbędne do tego aby ludzie byli wolnymi, a nie niewolnikami. Jeżeli to minimum zapewni się każdemu, to wtedy można mówić o tym, że fajnie byłoby dawać ludziom większą pensję. A na 2 tys. zł/mies. naprawdę stać kraje takie jak Polska - wysokie podatki dochodowe dla najbogatszych i mamy załatwione za jednym zamachem dwie kwestie: zapewnienie minimum socjalnego każdemu obywatelowi oraz zlikwidowanie nierówności majątkowych. Rozsądek nie boli!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Grzegorz Braun wie na kogo odda swój głos http://niezalezna.pl/66995-grzegorz-...odda-swoj-glos
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ale to jest dobre. Nie wiem co bierzesz, ale sprobowałbym! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
he, he dobre to jest to "w polityke sie nie wpierdalam"
![]() a Bronowianin nic nie bierze tylko podpuszcza i czeka na "inwektywy" ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 13.05.2015 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W twoim przypadku rozsądek nie boli bo go nie masz czerwony s....ysynu !!! Może się powtarzam ale … WYPIERDALAJ z tego forum! Pierwszy i ostatni raz odpowiem rzeczowo na twój iście leninowski wpis. Po pierwsze ludzie to nie zwierzęta ( z wyjątkiem takich komunistyczno-maoistycznych kurew jak ty) i ich celem nie jest tylko „przeżycie”. Większość ludzi w Polsce ma wyższe cele niż tylko się nażreć , raz w tygodniu zachlać ryja , żeby na głowę się nie lało i było w miarę ciepło. Po drugie krzywa podatkowa – Laffera – mówi Ci to coś? Oczywiście ,że nie. Podwyższając podatek dochodowy po prostu ludzie bogaci – w większości dający pracę innym zaczną masowo rejestrować swoje za granicą a zamiast zwieszonych wpływów z podatków okaże się ,że jest mniej , a i bezrobocie zacznie rosnąć. Przykładów można podawać mnóstwo – zasada jest prosta ( prosta dla wszystkich posiadających umysł wolny od marksistowskiego gówna) – jest pewna – niska granica po przekroczeniu której podniesienie podatku ma taki sam sens jak tłumaczenie wam opasłym czerwonym ryjom ,że komunizm to utopia!. Po trzecie zakładając ,że każdy „dostanie” po 2000zł tak jak to „wymyśliłeś” ( bardzo ciężko o u komunistów o myślenie) to nie rozumiesz czerwona gnido ,że 70 % społeczeństwa się przestanie opłacać pracować . A choćby .... na chuju stawał i choćby komunistyczna ....a zaczęła myśleć to 30 % społeczeństwa nie utrzyma całego narodu. Także wyrównać to sobie możesz szereg na pochodzie 1-majowym albo czerwony sztandar nad łóżkiem. Po czwarte – to jest forum kibicowskie i ludzie o poglądach komunistycznych nie powinni mieć w ogóle prawa głosu ! Czyli … WYPIERDALAJ CZERWONA ....O !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak z innej beczki (wiem nie do tego tematu), krzywą Laffera tłumaczyłem błąd jaki Wisła robi podwyższając ceny biletów. Większość mnie wyśmiała, a niestety okazało się, że miałem rację :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Przyznam się do czegos...
Od jakiegoś czasu widze ze trwa walka z tym gościem Bronowianin i powiem szczerze ze te jego wpisy czytałem tak po omacku... Dzisiaj postanowielm je przeczytać dokładniej i widze w tym człowieku dar zjednywania ludzi... Czy ktoś jest za Bronkiem ,Ondrejem czy Kukizem to wszyscy mowia jednym glosem" Chcemy brac to co bierzesz Ty"... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pytanie tylko, co odpowiedzialby jego kontrkandydat w 2 turze. Obstawiam, ze nic madrzejszego by nie wymyslal. Ewentualnie, ze jak jego wybiora na prezydenta to da mu 3k, a jak sie pomodli do Boga, to i wiecej dostanie... ;-)
z jednej strony 2k to malo, z drugiej - duzo ludzi nawet tyle nie zarabia. Jak tego chujka nie lubie, tak uwazam, ze odpowiedzial prawde, ale w tak ch**owy sposob, ze no nie da sie... ot, kolejne faux pas Bronka... Duda to marionetka Kaczynskiego, wiec wybory dla mnie to jak: "upie**olic sobie noge, czy reke?" Zaden z kandydatow, ktorzy moim zdaniem niesli jakakolwiek wartosc nie przeszedl do 2 tury. :( |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Po drugie, jeżeli chce się realizować te 'wyższe cele', które człowiek niewątpliwie posiada, to najpierw muszą zostać zaspokojone jego podstawowe potrzeby. Nie sposób rozmawiać o sztuce, filozofii czy pięknie architektury, kiedy ktoś jest głodny. Więc proponujesz aby realizować 'wyższe cele' przez całkowite pozbawienie rzeszy ludzi jakiegokolwiek dochodu, tak? Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że to co mówisz jest absurdalne. W kapitalizmie człowiek bywa sprowadzany do roli odmóżdżonej maszyny i zwykłego narzędzia pracy. Często nie ma czasu na realizowanie wyższych potrzeb duchowych, lekturę dzieł z zakresu klasyki literatury - pochłania go praca i trud zarabiania, przy czym warto zauważyć że przeciętny robotnik bywa wyzyskiwany, bowiem nie otrzymuje w zapłacie pełnej wartości wytworzonych przez siebie dóbr. Człowiek w kapitalizmie staje się wyalienowany ze swej istoty gatunkowej, więzi z innymi i staje się pozbawionym skrupułów egoistą. Nie rozwija wszechstronnie wszystkich swych możliwości, gdyż zmuszony jest do wykonywania wyniszczającej jego zdrowie i umysłowość pracy. Nie jest prawdą, że ludzie, aby pracować potrzebują jakiegoś 'bata' do tego. Pełną przyjemność ze swej pracy czerpaliby wtedy, kiedy poprzez pracę mogliby wyrażać swą istotę gatunkową, w pełni realizować przez wspólne przekształcanie środowiska swe człowieczeństwo. Rywalizacja nie jest jedynym bodźcem motywującym do pracy. Człowiek ze swej natury jest skłonny do aktywności i lenistwo jest mu obce. Spróbuj chociaż przez kilkadziesiąt minut stać w bezruchu - czy wytrzymasz? Zapewne będziesz chciał się ruszać, wykonywać jakieś czynności. Ludzie pracowaliby wydajnie wtedy, kiedy wszyscy mogliby żyć w dostatku i wykonywać te czynności, które lubią i znajdują w nich upodobanie. Jesteś prorokiem znającym przyszłość i wiesz z pewnością, że po otrzymaniu 2 tys. zł/mies. każdy przestanie pracować? A jeśli tak to co? Czyż ludzie nie powinni mieć - jak zauważył Karol Fourier - prawa do lenistwa? Tylko że tak się składa, że w doskonale urządzonym społeczeństwie z owego prawa do lenistwa nikt by nie korzystał, a prawdziwą niedogodnością byłaby niemożliwość pracowania, gdyż zawód dawałby tyle radości. I na koniec chciałem Cię zapytać, dlaczego odmawiasz mi prawa wypowiedzi? Skoro głoszone przez Ciebie myśli są takie świetne i najlepsze, to przecież bez żadnych zastrzeżeń powinienem je przyjąć, nieprawdaż? Powinny do mnie przemówić siłą swej oczywistości, niczym prawdy wieczne Leibniza. Tymczasem mam pewne wątpliwości, więc oznacza to, iż jednak coś w Twoich libertariańskich propozycjach szwankuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ktorzy to niby ci mlodziezowi agitatorzy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bronowianin jest zajebisty
Facet ma bardzo szeroki zasob slow i umie ich jeszcze uzywac a do tego posiada umiejetnosci krasomowcze ktore wykraczaja daleko poza normy ogolnie spotykane. Ma takze, co tutaj sie nieczesto zdarza, szacunek do adwersarzy, niemniej nie moge wyzbyc sie wrazenia, ze to sa jednak jaja a on sam czytajac jak sie w....iacie ma ubaw po pachy. Jezeli nie to chyba jest ostatnim tak zagorzalym marksista i zwolennikiem proletaryatu na swiecie, za co tez naleza sie brawa i miejsce w skansenie![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odliczanie Wyborcze Ziemkiewicza (dzień 11)
http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...11,nId,1732362 Co dziej komentarze można śledzić na profilu RAZ'a : https://www.facebook.com/rziemkiewicz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ten Bronek pieprzył przed chwilą o rynku nieruchomości, o tym że trzeba doprowadzić do takiej sytuacji, żeby młodym dofinansować przy zakupie mieszkania różnicę między ceną rynkową, a ich możliwościami.
Może jeszcze frytki do tego? Czysty komunizm w wykonaniu libijskim, chińskim, czy kubańskim |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak na prawdziwego socjalistę przystało mamy szybką odpowiedź Dudy, który obiecuje państwowy system budowy mieszkań dla młodych ludzi.
Także jakby ktoś się zastanawiał nad takim zakupem to niech poczeka do jesieni ak PiS dojdzie do władzy i wraz z prezydentem Dudą zrealizują tą obietnicę. PS. Emocjonujące jest oglądanie tej kampanii w telewizji. Dzisiaj przez kilka godzin słyszałem taki stek bzdur, że głowa mnie zaczyna powoli boleć |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |