The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 15:55
Strzelić więcej niż jedną bramkę i co najważniejsze: nie stracić bramki w Krakowie, bo sytuacja się skomplikuje.
Pewny wynik 2:0 lub 3:0 załatwiłby sprawę. Mam nadzieję, że tak się stanie. W dzisiejszych czasach nie można być niczego pewnym. Tym bardziej wyeliminowania drużyn z Azerbejdżanu, itp. potęg piłkarskich.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.07.2010, 18:55
mitmichael wrzuciłeś rewanż w Krakowie czy pierwsze spotkanie?
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.07.2010, 18:57
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
mitmichael wrzuciłeś rewanż w Krakowie czy pierwsze spotkanie?
Po linku widać, że mecz w Krakowie.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2010, 19:00
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
trzeba zrobić dużą zaliczkę w pierwszym meczu, bo w drugim sędziował będzie Turek, nie zdziwię się jak nas przekręci
za 1683? bo nie nadążam skąd ta pewność
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.07.2010, 19:16
bedzie transmisja z meczu w Baku Polsat pokazywał Kuchenek , więc chyba powinien być mecz w telewizji
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 19:20
madenn napisał(a):Wyświetl post
bedzie transmisja z meczu w Baku Polsat pokazywał Kuchenek , więc chyba powinien być mecz w telewizji
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4770
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2010, 19:46
felipe napisał(a):Wyświetl post
azerowie i turcy to bratnie narody, co ich bardzo zblizyło do siebie, cieżko doszukać się takich więzów w europie
pewności nie mam, ale jak napisałem nie zdziwię się jeżeli tak będzie, zależy na jakiego człowieka trafimy

poza tym największym atutem azerów będzie ich boisko, a tam się ciężko gra

edit:
dokładnie tak jak mówi harthausen
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 23.07.2010 o godz. 19:57.
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2010, 19:55
felipe napisał(a):Wyświetl post

te daty są być może bez znaczenia. Gorzej , że Azerowie to lud o czysto tureckich korzeniach. Coś tak jakby między nami a górolami. Czy w razie czego nie będą chcieli za swoimi gwizdać - jeden Allach wie.

mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 19:57
harthausen napisał(a):Wyświetl post
te daty są być może bez znaczenia. Gorzej , że Azerowie to lud o czysto tureckich korzeniach. Coś tak jakby między nami a górolami. Czy w razie czego nie będą chcieli za swoimi gwizdać - jeden Allach wie.
Dlatego trzeba wygrac Polsce 2,3-0 i jechac po remis i nie bedzie problemu z sedziami. W sumie to nie wiem czemu Turek jak gramy z Azerami ale to juz pytaine do UEFY
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2010, 20:19
wg mnie Turek dlatego, że Azerbejdżan leży bardzo blisko Turcji. Prawdopodobnie zadecydowały względy geograficzne
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.07.2010, 20:20
krytyk napisał(a):Wyświetl post
wg mnie Turek dlatego, że Azerbejdżan leży bardzo blisko Turcji. Prawdopodobnie zadecydowały względy geograficzne
To czemu nie Gruzin albo Kazach? Też blisko a jednak inne nacje?
(To tak z przymrużeniem oka)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Azerowie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.07.2010 o godz. 20:29.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.07.2010, 20:23
Mysle, ze Wisla moglaby sie postarac o zmiane sedziego, bo to naprawde jest niebezpieczne.
Groundhopper
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2010, 20:27
najlepiej niech nam ktoś z wawki sędziuje, już on na pewno przypilnuje sprawiedliwego wyniku

szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2010, 21:08
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Mysle, ze Wisla moglaby sie postarac o zmiane sedziego, bo to naprawde jest niebezpieczne.
bez jaj, nie można zmieniać sędziego od tak sobie
nasi mają wygrać bez względu na boisko czy sędziego

lepiej tak niż na odwrót tj sędzia Azer
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.07.2010, 21:24
Bunoza dziś pojechał po wizę i powiedzcie mi jak się to ma do tego że chyba do dziś możemy zgłaszać zawodników do III rundy czy nie za późno ta wiza.

I jeszcze jedno czy nie lepiej by było zostać i zagrać w sparingu zamiast akurat dziś jechać po paszport .
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.07.2010, 21:31
Jeśli do półtorej godziny nie zakontraktujemy żadnego stopera to już nie ma szans żeby go zgłosić do 3 rundy?
Coś mi sie o uszy obiło, że można skorzystać z jakiegoś prawa zgłoszenia zawodnika najpóźniej 24h przed meczem. Prawda to?
Bunoza, Cleber, Kowalski - na Karabach to powinno wystarczyć ale z takim np. Chavezem czułbym się pewniej
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2010, 21:33
Ale nawet jak bedzie Chavez to i tak nie zalatwia wszystkich papierkow...
konkursowicz
Member

Stary 23.07.2010, 21:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Bunoza dziś pojechał po wizę i powiedzcie mi jak się to ma do tego że chyba do dziś możemy zgłaszać zawodników do III rundy czy nie za późno ta wiza.
Skoro już o tym mowa.. wie ktoś może gdzie mogę poczytać o przepisach UEFA na ten sezon?
Chodzi mi o to czy możemy na przykład na 2 dni przed meczem zgłosić kogoś w miejsce kontuzjowanego Burligi, albo na jakich zasadach może wystąpić zawodnik w nowym klubie w LM, jeśli zagrał już w LE...
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2010, 21:53
Cytat:
I jeszcze jedno czy nie lepiej by było zostać i zagrać w sparingu zamiast akurat dziś jechać po paszport .
Można dorzucić jeszcze kogoś 24h przed meczem, Basałaj wspominał o tym i że Wisła tak zrobił jeśli chodzi o stopera. Myślałem, że pewnie chodzi o któregoś z testowanych, jednak pewnie wiedział co się święci z Bunozą i jego miał na myśli.
konkursowicz
Member

Stary 23.07.2010, 22:31
Bunoza jest z nami od 3 tygodni i dopiero teraz ma wszystkie papiery , jeśli np. z tym Honduraninem coś nie będzie załatwione w super-hipe-extra tempie, to czarno widzę IV rundę.
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.07.2010, 22:49
na 24 h przed rozpoczęciem dwumeczu mozna zmienic jednego zawodnika , tylko na pismie musi pzpn wyslac potwierdzenie ze dany zawodnik jest uprawniony do gry w krajowych rozgrywkach (czyt.pozwolenie na prace)
gdyby Bunoza zalatwil sprawy do 24 , to moznaby bylo jeszcze zglosic za kogos Riosa no ,ale pewnie chodzi o Bunozę
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2010, 23:47
Matko, ja myślałem że z Bunozą wszystko załatwione, a tu taki numer...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.07.2010, 00:03
Ja powiem tak ze to Szawle to poziom III ligi Polskiej a jednak do momentu jak grali w 11 ich gra wygladala lepiej od naszej.

Ja bym wiec radzil dalej Kasperczakowi nie spac i reszcie zespolu bo jest masa do roboty na czele z tempem wyjscia do akcjii i ich wykanczania.

kazdy juz mysli o IV rundzie -halo ,halo gramy z Karabachem ,Azerami ktorzy sa takimi jezdzcami bez glowy jak im pojdzie i np strzelą bramke to moze byc roznie.A tam jest rewanz ...

wiec spokojnie przjedzmy Azerow ,bo Szawle na czele z ich bramkarzem ktory nawet pilki zlapac nie potrafi to zaden przeciwnik.
Tu trzeba uwazac ,bo zapomonamy poprzednie popisy ,juz widzielismy Debrecyn i Lewsi a skonczylo sie na Levadii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.07.2010, 00:12
Azerowie to będzie pierwszy test bojowy i tak jak spodziewałem się spacerku z Litwinami, tak tu jestem pełen obaw.
Inter ma skład taki bardziej międzynarodowy - Ten cały Karabach wygląda na zespół o wiele bardziej hermetyczny.To będą takie zadziory, bez jakiejś wielkiej techniki ale nie pękające przed burżujami z Polski...taka Levadia 2, może trochę słabsza

Ten mecz to powinien być gdzieś tak za miesiąc, bo dziś drużyna to taki plac budowy
Jest to banalne co napiszę ale ich po prostu trzeba stłamsić od 1 minuty, to nie może być takiego macania się jak wczoraj.Musimy zacząć tak jak Amica z Interem , tylko skuteczniej.
Ogólnie to w Hucie trzeba sobie już awans zapewnić bo inaczej może być kiepsko.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2010, 00:15
Karabach to myśle ze zespół klasy Dynama Tibilsi sprzed 6 lat, prawie sami Reprezentanci Azerbejdżanu .Rok temu ograli Rosenborg i Fińską Honke, dopiero Twente ich ograło 3-1 w Holandii ale w Karabachu był remis 0-0.
Trzeba im na Hutniku ze 3 gole nastukac i nie stracic nic
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.07.2010 o godz. 00:19.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 00:25
Faktycznie goście ograli Norwegów i Finów...Cofam to co napisałem, to nie jest słabsza Levadia , tylko właśnie Levadia bądź Dynamo
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.07.2010, 01:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie goście ograli Norwegów i Finów...Cofam to co napisałem, to nie jest słabsza Levadia , tylko właśnie Levadia bądź Dynamo

Oni ograli Rosenborg Trondheim?ten Rosenborg jak to mozlwe...

W takim razie pela mobilizacja ,bo oni moga byc cholernie grozni skoro tez z Twente u siebie NIE PRZEGRALI

ja mysle Iq2 ze to moze byc zespol podobny do Dynama Tbilisi ,troche wariaci ,jak im cos wyjdzie to idą na calego pozniej

Pierwszy mecz musimy wygrac i to wysko bez straty gola,a nie jak wtedy Dynamo nam strzlilo 2 bramki i potem musilsimy gonic wynik (ten pierwszy mecz wg mnie zdeycdowal o naszej klesce)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 01:15
Tyle że Rosenborg od jakiegoś czasu szału nie robi = ale to nie zmienia faktu że trza się sprężyć bo inaczej będzie kolejna wstydliwa wtopa.
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.07.2010, 01:24
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tak ze to Szawle to poziom III ligi Polskiej a jednak do momentu jak grali w 11 ich gra wygladala lepiej od naszej.
Ze co Ile oni celnych strzalow oddali w calym meczu? 2? w rewanzu moze tez jakos 2-3... w dwumeczu 7:0, zadnej bardzo groznej sytuacji, przy tak slabej i nowej obronie. Uwazam ze skonczylo sie tak jak mozna bylo wymagac..
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.07.2010, 01:29
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Ze co Ile oni celnych strzalow oddali w calym meczu? 2? w rewanzu moze tez jakos 2-3... w dwumeczu 7:0, zadnej bardzo groznej sytuacji, przy tak slabej i nowej obronie. Uwazam ze skonczylo sie tak jak mozna bylo wymagac..
To byli gimnazjaliści. Czekam na prawdziwy test

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów